Igår kom det in lite från House Doctor till butiken och om några veckor kommer det mer varor. Denna gång kom skärbrädor och emaljkrokarna, favoriter i repris alltså. Det var dock såpass många förbokningar på skärbrädorna att det endast finns ett fåtal kvar i lager i skrivandets stund men det kommer en laddning till i månadsskiftet maj/juni igen (HD har slut på dem just nu).

Första vitsippsbuketten fick jag från svärmor när jag fyllde år och dessa fick vara med på nya bilden för den stora skärbrädan, allt som funkar som rekvisita här hemma till bilderna utnyttjas;-) Vitsippor, vårens ljuvliga blomma!

Min och makens valborg går i lugnets tecken och vi ska mysa och äta gott. Om ni vill ha en mysig valborgskväll framför teven så rekommenderar jag säsongsstarten av Trädgårdsfredag kl. 21.30 i SVT2 och så denna film (sorry för dålig trailer) kl. 21 i SVT1.

? Mia

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

CommentsBilder: Mia

Som ni säkert vet så inreder vi med lantlig bas och en feeling av New England. En New Englanddetalj vi fann på resan var träåran från Vic & Mic i Löt på Öland. Passade perfekt mellan altandörr och fönster i sovrummet.

Lägg märke till korgen där vi förvarar våra tofflor. Maken fick sina för några år sedan av mig i form av ett par hundar som han aldrig använder, otacksamt nog :-D Men barnen i vår släkt och kamratskap gillar dem skarpt och lufsar gärna omkring på deras besök hos oss ;-)

Trevlig valborg!

? Mia

Likes

Comments
När det packas upp varor till butiken så det viktigt att kolla att allt är rätt och i helt skick för att ni som handlar ska slippa reklamera en vara som kommer felgjord eller trasig från leverantören. Ett kanske inte så kul jobb alla gånger att dubbelkolla men det är skönt att kunna ställa undan sakerna i lagret och veta att de är ok.

Men kul kan det dock bli ibland ändå. Dessa grisar såldes fram tills nyligen (slut men finns numera i liten, randig variant) och när denna sötnos packades upp var det något som inte var som det skulle vara.

Ser ni felet..? ;-)

? Mia

Likes

Comments


Bild: Mia

Av Lina - Ilo (=glädje på finska) by Lina som gör ljuvliga smycken har jag köpt en present till någon som fyller inom det närmaste halvåret. Men eftersom denna någon läser bloggen så avslöjar jag förstås inte vem och inte heller kan jag visa presenten (ännu).

I samma försändelse kom det fina mobilsmycket som jag dock valt att sätta på nyckelknippan istället, ljuvligt! Vill du ha ett eget smycke kan du se Linas kreationer här. Portot från Finland blir väldigt lågt med tanke på att smycken i stort sett inte väger något.

? Mia

Likes

Comments
Bilder Mia: avfotograferade ur Morbergs bok
Fotograf i boken: Martin Löf.


På bokrean köpte jag Per Morbergs bok Scenen, livet och konsten att laga mat. Jag gillar Per, han må vara rätt vild i köket :-D men hans hem på Tullgarn är underbart att se i programmen och maten ser inspirerande god ut. Boken tar upp många av hans recept men också anekdoter ur hans liv som är kul att läsa.

? Mia

Likes

CommentsBilder med tillstånd från Lexington.

Underbara inspirationsbilder från Lexington, Summer 2010..

Vi har fått hit våra trädgårdsmöbler som under vinterhalvåret förvaras hos svärisarna så nu är det snart grillpremiär hoppas jag för vår del! Kanske till helgen..

? Mia

Likes

CommentsBilder: Mia

En av de allra vackraste blommorna som dessutom doftar ljuvligast är liljan. En tung men underbar doft som sprider sig i hela lägenheten. Inköpta för en och en halv vecka sedan så har jag fortfarande kvar en kvist med ett par blommor på, fantastiskt tycker jag!

? Mia

Likes

Comments
Ni som har gott minne minns kanske att jag vann lite bakprylar i Lottas tävling för någon månad sedan, bland annat dessa två formar. Äntligen har jag fått möjligheten att testa inför kalaset som var i helgen och resultatet blev Leilas muffins med dumle. Kräsen som jag är så föredrar jag dumlekaka men det är förstås en smaksak.

Formarna var helt ok att baka med även om jag kanske föredrar vanliga lösa formar så var det inte alls dumt, rätt lätt att få ur kakorna och smidiga att använda i ugnen. Finns förstås hos Bagaren och kocken om du vill ha en eller några egna. Övrig rekvisita finns i butiken ;-)

? Mia

Likes

Comments