lexington.jpg
Screenshot av Lexington nätbutik

Natten till lördagen var inte alltför rolig, maken sprang fram och tillbaka till toaletten med magsjuka vilket gjorde att vi inte sov särskilt mycket någon av oss. Och nu har jag feber, var det ska sluta vet vi inte ännu, måtte jag slippa magsjukan så är jag tacksam!

Igår slog Lexington upp dörrarna till butik på nätet, välkommet trots att vi har nära till butiker här i Göteborg med deras sortiment. Handla hemifrån är alltid trevligt, slippa leta parkering, få ont i fötterna och slippa knô. Ett par handdukar till badrummet skulle inte sitta fel när man är sjuuuk :-D

Ni har väl inte missat att Brothers and sisters numera går i kanal 9 kl 20 på söndagar?

? Mia

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

lindholm-leila-one-more-slice.jpg
Bild med tillstånd från cdon.com

I maj kommer uppföljaren till Leila Lindholms storsuccé A piece of cake som väl varannan tjej har i sin receptsamling hemma. I alla fall jag, den är min bibel *fniss*

Andra boken One more slice tar vid där den förra boken slutade då tanken med A piece of cake var att den skulle ge oss det mer söta baket och bok nummer två mer bröd och matnyttigt. Leila lär oss därför i nya boken bland annat att göra surdegsbröd, hembakad pizza och egen pasta från grunden. De flesta bilderna är tagna i Italien i underbara miljöer. Samtidigt får vi massa goda recept såsom pannkakor, våfflor, cheesecake och american pie både för vardag och fest. Smarta tips och råd gör inte boken sämre. Smarrigt värre alltså och du kan lägga en bevakning på ditt eget ex så du får den till släppet den 7 maj vilket du kan exempelvis göra här eller här.

Psst - för alla Leilafan kan jag meddela att hon är tillbaka i rutan den 31 mars med recept från nya boken!

? Mia

Likes

Comments
Bilder: Mia

Från framtid till nutid, med tanke på förra inlägget då vill säga. ;-) Har jag visat framtid får jag ju köra med nutid också eftersom jag vet att jag är dålig på att visa helhetsbilder och då särskilt av köket så kommer här några ex. Som sagt så bor vi i hr vilket innebär att vi inte gör några förändringar och jag är glad för att det är såpass fint som det är. Det jag dock inte gillar är det fånigt blåa kaklet som gör köket mörkare än vad det kunde ha varit. Ironiskt nog hade vi faktiskt fler skåp i vår förra lägenhet som var en liten tvåa - man tycker ju att det borde bli tvärtom.. ;-)

Filmen ikväll Ett perfekt mord har jag nog tipsat om ett par gånger förr men den ä r bra! TV3 kl. 22.

? Mia

Likes

Comments


Kollage gjort av bilder med tillstånd från Ikea och Bagaren och Kocken.

Drömma är ju gratis och ibland är det skönt att försvinna i drömmarnas värld. Hus ligger några år bort för vår del utan vi kommer bo kvar här några år till fram tills att vår förstfödda lilla tjej eller kille börjar gå, då är det dags att se sig om efter nåt nytt. Och vad det blir och var vi hamnar då står skrivet i stjärnorna.. ;-)

Men tråna funkar ju när man ännu inte är där och man kanske tröttnat på att aldrig få göra sin bostad helt till sin egen som det blir när man bor i hyresrätt. Eller tja, det kan man ju men man skulle ju inte få tillbaka pengarna direkt så det är inget alternativ för oss. Såhär tänker jag mig vårt kök i hus om några år - Ikea dominerar med Faktum stomme och luckor Ädel (alternativt Ståt även om det förstnämnda är min favorit), Smeg, vitmålat trägolv, öppna vitmålade hyllor, porslinsho och gammaldags blandare, vitt kakel med fasade kanter och bänkskiva i grå marmor.

Våra leksandsstolar hamnar nog i ett eventuellt matrum medan slagbordet får stå kvar i köket tillsammans med en kökssoffa med zinklamporna över och matchas nog med fina enkla pinnstolar. Det vita kommer brytas av med rostfri spis och detaljer i creme som Smegen, retroradion, våra Kitchen Aids,våg, diskställ, sopset och diverse smådetaljer. Jepp, drömma kan man ju men det ligger ett allvar i mina tankar, så vill jag att vårt kök ska se ut och drömmar är ju till att förverkligas! ;-)

? Mia

Likes

CommentsEn helt underbar härlig film med otroligt bra skådespelande Dustin Hoffman som bror till Tom Cruise att spela in eller nattsudda med om man orkar det.

TV3 kl. 00.20.

? Mia

Likes

Comments
Bilder: Mia

nej se det snöar,
det var väl roligt hurra!

Såhär såg det ut utanför oss igår kväll där jag var ute och skottade (maken var inte hemma) för andra gången vid 22-snåret innan läggdags. Såå fint och därefter har det kommit ännu mer, mysigt! Jag måste dock erkänna att jag börjar fundera på var jag ska göra av snön nu, hihi! Som synes är den snart i jämnhöjd med häcken. :-D Och förträdgården ser lite översnöad ut, inte riktigt lätt att ta sig runt huset till baksidan eller vad säger ni? ;-)

? Mia

Likes

CommentsBilder: Mia

många dagar kvar i februari och det snö snö snö på väderprognosen - härligt härligt härligt tycker jag men jag är övertygad om att jag är väldigt ensam om att tycka det :-D Så - för er som inte vill ha mer snö bjuder jag på lite vårliga pärlhyacinter och påminner om att det bara är en och en halv vecka kvar av februari ;-)

? Mia

Likes

Comments

DSC_7032.jpg
Bild: Mia

”Det vi kallar ros
Skulle ju dofta lika underbart
Vad den än hette.”


Enligt uppgift skriven av Shakespeare. Kort och koncis måste man väl ändå säga ;-) Och rosorna - de fick jag förstås av M på alla hjärtans dag.

? Mia

Likes

CommentsNu i februari är det Hem och Lyckas födelsedag vilket jag ju brukar fira och ska absolut göra i år också förstås. Och fira = tävling!

För att vara med och tävla lämnar du en kommentar och du som bloggar länkar även till detta tävlingsinlägg (låna gärna tävlingsbilden). Har du inte blogg vill jag att du skriver varför du läser min blogg och glöm inte att ange din mailadress.

Tävlingen pågår fram till och med 2 mars kl 19 och eftersom jag den 12:e februari firade bloggens tredje födelsedag och nu därmed gått vidare in på det fjärde bloggåret blir det fyra priser. 1:a pris är en helmönstrad krona från keramiker Monica Johansson, 2:a pris är en söt ask medan 3:e och 4:e pris är en härligt löddrande grekisk olivtvål. Fina saker man gärna unnar sig själv alltså och samtliga priser kommer från Ellis Corner.

Lycka till!

? Mia

Likes

Comments