En orsak till att jag gillar vitt så vanvettigt mycket är att det känns så fräscht. Så ljust och så skirt samtidigt som det är så smart att inreda med. En vit bas är ju kanon, tänk vad du kan adda till det! Att ljust förstorar och mörkt förminskar vet vi väl allihopa dessutom.

Nytt i vitt i butiken är det snygga brevfacket som redan finns i svart.
Smart i arbetsrummet, praktisk i hallen, perfekt i köket och söt i barnrummet! Korten, mjölkkannan och ljuskronan hittar du också i butiken.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

CommentsBilder: Mia

Nä, faktiskt inte även om bilderna säger motsatsen. De två längst bak funkar även till snapsliknande drycker och maken köpte dessa för många år sen när han arbetade i USA. Den prickiga är förstås Greengates och de tre främsta ville inte svärmor ha längre och jag tyckte de var söta så det var synd att slänga dem. Och rätt fint med såna där ljus i som liknar ägg på påskbuffébordet! Det körde jag med i år och blev en söt detalj.

Från påsk till en annan högtid - jul.. Ett bra tag kvar men det går undan i en rasande fart nu, har ni märkt att vi vänt blad till augusti? Och redan är lite jul till butiken beställt, mer kommer det att bli. Inte bara förstås, lite till hösten också. Dålig på att hålla hemligheter som jag är så yppar jag att det precis gjorts en beställning hos en av de nya leverantörerna för hösten - Walther og Co! Men några hemligheter behåller jag för mig själv, ett tag till i alla fall :-D

Vill du tävla om ett presentkort i butiken Ellis Corner gör du det här och om ett kit bestående av kökshandduk, Maison Belle och diskborste gör du det här. Lycka till!

Likes

CommentsBilder: Mia

Det där projektet ni fick se en glimt av för ett antal inlägg sedan är nu avslutat. Då var det halvt klart, nu har pappa hjälpt mig med de sista fyra stolarnas ommålning medan jag tog de fyra första. Omklädningen av sitsarna gjorde jag helt själv men fy vad trist att dra över alla 8. Dessutom rev jag av all gammal stoppning intill träsistsen vilket säkert får en del av er att säga att det är att häda men jag vill gärna veta vad jag sitter på :-D Dessa nya stolar hade dessutom stått i en lada i 6 år, tydligen icke övertäckta så ni kan ju tänka er skicket på tyget.

Bilderna visar hälften av stolarna men vid storbesök får alla 8 plats. Första batchen med Leksandsstolar fixade vi i vintras och de fick fuskfårskinn men behöll den grå originalfärgen. Nu senast fixade vi ett gäng stolar till med hjälp av Ninna och därmed fick vi måla om dem för att de skulle vara likadana. Och tyget var inte lätt att hitta, jag hade i huvudet vad jag ville ha men fick tänka om när jag inte hittade det till ett rimligt pris. Men jag är helnöjd, svartvitt fast mer åt grått påstår mamma, inte det där hårda svarta utan lite mer mjukt. Asch, ni fattar väl? :-D


Tack Ninna och pappa för hjälpen!

Likes

Comments


Bild med tillstånd från SVT. Foto: Fredrik Arff/NRK.

Minns ni Skärgårdsdoktorn? Samuel Fröler och Ebba Hultqvist som doktorn Johan och hans dotter Wilma. Morfar Axel, syster Berit och coola Sören. Älskade den serien och har faktiskt hela serien som dvdbox, ska nog plocka fram den och mysa till nu när kvällarna blir mörkare igen.

Nu kommer den norska motsvarigheten till Skärgårdsdoktorn, Himmelblå. Dramaserien utspelar sig på ön Ylvingen på Helgelandskusten i Norge där de boende kämpar hårt för att hålla liv i sitt samhälle när de gamla dör och inga nya barn föds. När skolan hotas av nedläggning manar butiksägaren Brynjar invånarna att ta upp kampen. De sätter in en annons med fagra och halvsanna ord i tidningen för att locka människor att bosätta sig på ön. Den ensamstående tvåbarnsmamman Marit lockas och tar med sig kompisen Kim som ska spela hennes man för att öka sina chanser att vinna utmaningen.
Seriestart ikväll, SVT1 kl 20.

Likes

Comments
Nu såhär i efterhand törs jag visa, visste inte om bruden läser min blogg eller inte. Bröllopsparet som är nygifta fick Västergårdens Bultande hjärta från butiken i bröllopspresent av oss, mer passande kan det väl knappast bli..? Tyckte det var roligare att slå in kannan och fatet i cellofan än att gömma dem i lådor och omslagspapper. Kanske ett tips för sommarens bröllop?

Likes

Comments


Bildkollage, foto med tillstånd från eventkock.se

Att inreda kök och laga mycket och god mat är väldigt stort nu. Större än någonsin gissar jag. Vi skriver och pratar så mycket om framförallt Nigella och Leila men ytterligare en kock som vi nästan glömt (?) är ju Jamie Oliver.

Nigellas fina blå och cremefärgade redskap är ju jättefina, Leila inspirerar oss till att inreda våra kök i pastell men när det går ett tag tröttnar i alla fall jag på färgerna. Då gillar jag Jamies snygga rostfria, enkla redskap som står sig i alla tider och matchar allt. Klassiska och sköna i design och form. Dessutom till bra priser! Vill du shoppa hans prylar kan du göra det på
eventkock.se

Likes

CommentsBilder: Mia

Linda är den tjej som gör några av tavlorna till butiken och faktum är att tre av fyra tavlor såldes omgående när de kom in så att de är fina förstår ni nog ;-) Dags snart för en ny beställning igen alltså!

Snälla, rara Linda som jag känner sedan tidigare skickade med nåt som värmde hjärtat - en bräda med "mitt" namn på. Tack snälla, den sitter till höger om min dator nu och förgyller vardagen!

Likes

CommentsBilder: Mia

..när jag äntligen fann "min" emaljkastrull från Kockums á la Leila på loppis! Tjohoo! Köpstoppet fick stå åt sidan för två minuter ;-)

Likes

Comments


Bild: Mia

Har ni varit med om det där fenomenet när man tror man ska shoppa en massa och det blir helt tvärtom, man kommer liksom av sig när det finns lite för mycket fint? Har glömt att visa er detta:

I maj när Søstrene Grene öppnade på Nordby köpcenter utanför Strömstad där min familj bor fanns det så vansinnigt mycket fint men vad blev det? Två pyttesmå skålar för 9,95 kr styck! *fniss*


Likes

Comments