Foto: Fotograf Karin Linde

Ibland undrar jag över mig själv som vågar lägga ut bilder på oss på nätet. Stundtals ångrar jag mig grymt men stundtals känns det helt ok. Men å andra sidan har vi varit med i Aftonbladet så nu är det ju ingen återvändo.. ;-)

Idag har vi varit gifta i fyra hela år, grattis älskling! Visst är han stilig!? (Klicka gärna upp Karins fina fotografier så ser du bättre!)

For translation, please choose flag in top of the right column.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments
Bilder: Mia

Vet inte riktigt vad jag gjort för att förtjäna denna flax jag haft de senaste månaderna med att vinna tävlingar?? Men faktum är att jag aldrig vunnit såhär mycket någonsin som jag gjord under det senaste halvåret. Skoj naturligtvis och ett bevis på att man måste delta för att kunna vinna.. ;-)

Vann det underbara zinkfatet från Pia, tusen takk!! Knus!

Tävla om en barntröja från Blingo HÄR.

For translation, please choose flag in top of the blog.

Likes

Comments


Bilder med tillstånd från Enamello.

Ska du renovera köket? Trött på det traditionella kaklet eller bara sugen på nåt annorlunda? Ni har säkert sett möjligheten tidigare, istället för kakel så kan man välja en glasskiva.

Enamello erbjuder sina kunder en s.k. Kitchen Front, dvs en skiva som dessutom är magnetisk. Du kan fästa flertalet av deras produkter direkt på skivan, såsom en magnetisk timer (samma som vi har), köksredskap och shoppinglista. Ytterligare ett plus är att du kan skriva på den med whiteboardpenna. Lätt att torka av och lätt att sätta upp.


I barnrummet finns en annan variant, Play Wall som är perfekt för barnen att skriva på, leka med saker som går att fästa på tavlan. Kanske rent utav utnyttja för att göra sin läxa?

Missa inte pågående tävling som du finner här.

For translation, please choose flag in top of the right column.

Likes

Comments

Bilder med tillstånd från SVT. Foto: Jonas Jörneberg

Nu är nog en del av er vansinnigt trötta på alla mina tv-tips men jag rår inte för att allt startar nästintill samtidigt ;-)

Nåväl, det senaste tipset i raden, är nåt ni inte får missa - en av Sveriges bästa sångerskor,
Lisa Nilsson spelar den ensamstående mamman Helena i långfilmen Ett enklare liv. Hon hyr ut ett torp till den tyske börsmäklaren Peter som spelas av Ulrich Noethen. Han har förlorat sin fru och när en av hans fonder kraschar tar han sig till Sverige med sina två tonårsbarn.

Ikväll, i SVT1 kl. 21.00.

Tävla om en barntröja från Blingo HÄR.

A tip for the swedish televiewers.

Likes

Comments

Bilder med tillstånd från TV4. Nedersta bilden - Foto: Bengt Wanselius/TV4.
Övriga bilder
- Foto: Pär Bäckstrand/TV4.

Ytterligare en svensk ny serie! Ikväll startar kriminaldramat Oskyldigt dömd där Mikael Persbrandt spelar straffrättsprofessor Markus Haglund. Han arbetar tillsammans med juridikstudenterna Fia (Sofia Ledarp) , Anna (Helena af Sandeberg), Belal (Fransisco Sobrado) och Roger (Leonard Terfeldt) för att lösa rättsfall där de misstänker att oskyldiga avtjänar andras brott.

Ikväll, kl. 21.00 i TV4.


Foto med tillstånd från SVT: Bo Håkansson/Bilduppdraget.

Dessutom - ett tips för er liksom jag gillar Leila - kolla på Carin 21.30 i SVT1 ikväll. Leila Lindholm och Amelia Adamo gästar Carin Hjulströms show för att diskutera dilemmat att unna oss nåt gott samtidigt som man vill hålla vikten.

Ladda dvd:n/videon för de går ju naturligtvis samtidigt! ;-)

Missa inte pågående tävling här.

Two tips for the swedish televiewers.

Likes

Comments

Bilder: Mia

Har haft en väckarklocka som iofs är snygg, jag har ju valt den själv ;-) men problemet med den är rätt irriterande. Klockan är gjord i USA och därmed inte med 24 timmar utan är klockan 19.30 så säger min fåniga klocka 7.30 och så framför ett pyttelitet PM som knappt går att urskönja utan brillorna på. Nattetid är ju AM som ni säkert vet. Och är man riktigt trött och grumsen när man ska ställa klockan är det mycket lätt gjort, tyvärr, att ställa klockan på 7.00 PM istället för 7.00. Och är jag ännu tröttare än så kan jag börja fundera på i halvvaket tillstånd om det ska vara ett PM eller icke ett PM före siffran. Hänger ni med? Behöver jag förklara mer? Nä, tänkte väl det. Kontentan blir att man fortsätter sova när skrället inte ringer, särskilt om maken redan försvunnit till jobbet.


Whatever, fann en jättefin klocka av samma märke som vår köksvåg och timer, Dulton. Bra pris också! Snabb leverans och god service från blacknwhite - rekommenderas! Trodde inte signalen var så farligt hög förrän första morgonen med den i funktion då maken flög upp i sittande ställning i sängen när den ringde. Det var sting i ringandet kan jag säga. Men bättre att vakna ordentligt tycker jag faktiskt än som med makens klocka att han somnar om och därför ställer den på att ringa i två omgångar med mobiltelefonen som en extra backup. Jag blir faktiskt piggare tro det eller ej! Kan dock inte låta bli att fnissa åt maken varje morgon som ännu inte vant sig vid ljudet. Smidig att ställa in, tickar inte för högt utan bara mysigt (också en viktig grej) samt är snygg. Ett bra val alltså!

Förresten - blev något förnärmad när jag och maken pratade sovrum, sömn och väckarklockor. Snarkningar kom på tal och att jag ibland får sätta en vass armbåge i sidan för att han ska vända på sig och tystna. I bästa fall funkar det, i värsta fall vänder han på sig mot mitt håll och väsnas ännu högre. Vad tror ni min man säger då? Han påstod att jag också minsann snarkar ibland. *fnys* Blir faktiskt lite stött. Har ni hört nåt så dumt?
Tjejer snarkar ju inte!

Tävla om en tröja från Blingo här!

For translation, please choose language in top of the blog.

Likes

Comments


Bild med tillstånd från Blingo.

Tre inlägg på en dag är nog rekord för min del. Men har man mycket att säga på en dag så har man.. ;-)

Det rullar på i tävlingskavalkaden här på bloggen. Näst på tur är
Blingo som sponsrar med en kanonfin Vilmer tröja amazonas som finns i storlekarna 74/80-122/128. Jag har skrivit om Blingo tidigare, läs gärna mer om dem här.

För att delta i utlottningen av tröjan gör du såhär:

Har du blogg länkar du till Blingo (kravet är att du länkar) och till detta tävlingsinlägg. Låna gärna bilden. Skriv en kommentar så jag vet att du är med och tävlar. Har du inte blogg kan du tävla ändå genom att tipsa tre vänner. Glöm då inte att skriva din mailadress så att jag kan få tag i dig om du vinner.
Tävlingen avslutas den 6 oktober kl. 21.00.

Lycka till!


For translation, please choose flag in top of the blog.

Likes

Comments

Foton med tillstånd från SVT. Överst - Foto: Johan Paulin.
Övriga foton:
Foto: Mårten Levin.

Det är mycket nytt som börjar på TV nu. Allt nordiskt är bra tycker jag (oftast i alla fall) och ikväll börjar en ny svensk dramaserie i SVT, Livet i Fagervik. Regi av Harald Hamrell, Kjell Sundvall och Mikael Syrén vilket bådar gott.

Serien handlar om det lilla advokatkontoret på den lilla orten. Advokaten Johan spelas av Henrik Johansson och hans receptionist Annika av Maria Sid. Johan ville egentligen göra karriär i storstaden men hamnade på landet. Annika har velat göra nåt annat och får nu chansen att bli hans kollega. Självklart blir det kärlek dem emellan..


Andra skådespelare vi får möta är Leif Andrée, Ing-Marie Carlsson, Lars Lind och Nadine Kirschon. Missa alltså inte den nya serien som startar ikväll, kl. 20.00 i SVT kanal 1.


Ikväll avslutas tävlingen om en Himla kökshandduk, sponsrad av Likasom.com. Vem som vinner avslöjas i nästkommande inlägg.


A tip for the swedish televiewers.

Likes

Comments

Bilder: Mia

Ja, allt har ju sin tjusning och ni har kanske sett vår ljuskrona som hängt över vårt gamla klaffbord? Där vi bodde förut hade vi lysrör och även om det var en hård belysningskälla så gav den redigt med ljus. De två plafonderna i taket ger oss inte mycket ljus vilket jag stört mig på mer än en gång.

Ljuskronan såldes alltså och den försvann från Blocket fortare än illa kvickt. Istället köptes två industripendlar från Nublu och jag blev jättenöjd. Deras zink tas upp i de gråa detaljerna i köket och zinkhuset, lanternan och andra zinkdetaljer i vardagsrummet som köket mynnar ut i. Och viktigast av allt, det varde redigt med ljus!

Välkomna alla nya läsare från Aftonbladets söndagsbilaga som visar vårt hem idag!

Klicka HÄR för att komma till pågående tävling om Himla textil.

For translation, please choose a flag in top of the blog.

Likes

Comments

Bilder: Mia

Vissa detaljer är ju inte kanske nödvändiga i hemmet, till nån större användning menar jag. Men visst blir de vackra i sammanhanget ändå? Den gamla foot powderburken och bokstaven B som i badrum kommer från Ingrids Atmosphere. Jag gillar att rosten går igen både i burken och i bokstaven. En detalj för ögat helt enkelt..

På söndag är mitt hem med i Aftonbladets bilaga! Spännande värre, mest nervös för hur bilden på mig och maken i trädgården blev..

Klicka HÄR för att komma till pågående tävling om Himla textil.For translation, please choose flag in top of the right column.

Likes

Comments