När maken kommer hem från jobbet och har med sig en present som han fått av någon i jobbet. Och man sitter nyfiken med när han öppnar och det är en designklassiker.. Maken trodde det var en chokladförvånad så han blev en gnutta förvånad men vem blir inte glad för denna skönhet?

/M

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments


RABATTERBJUDANDE LÄNGRE NED I TEXTEN

Ni såg väl de nya postrarna (säger man så?) från BGA Fotobutik?
Såå fina och nu tänkte jag visa var den lilla hamnade. Jag skrev ju att den skulle hamna i trappan men jag ställde den tillfälligt på hyllan eftersom jag precis då hade tömt den. Och där tyckte jag den blev så fin att den får stanna här!

"We made a wish

and you came true"

Så vackert!

De andra två postrarna hamnade någon helt annanstans, ni ska snart få se!

Koden HUSOCHHEM ger dig 100 kr i rabatt på köp av posters. Den gäller till sista september hos BGA Fotobutik!

/M

Likes

Comments


..säger vi här hemma om choklad. I alla fall jag och Filippa!

Jo, vi bakade stora chokladmuffins också och inte bara små häromdagen. Smidigt med samma smet!

Det är skillnad när vi bakar choklad och bakar annat kan jag säga. Bakar vi choklad blir det helt tyst i köket när det slickas smet med slickepott. Vanliga chokladmuffins från Birgitta Rasmussons "Sju sorters kakor" är vår favvis och vi bakar numera helst med KlaraForms snygga formar som håller både form och färg! Visst var dessa tjusiga såhär års om hösten?

/M

Likes

Comments


Jag gillar ju blommor och buskar men har märkt att en del inte riktigt gillat lerjorden i trädgården.. Inte så konstigt kanske, det blir ju kompakt! En del går finfint och en del inte alls. Så vi lyfte upp hallonen i pallkragar i sommar och det gick jättebra, häromdagen åt vi våra första hösthallon men har fått skydda dem mot skatkräken som också gärna vill smaka. Jag har en teori som jag skulle bli väldigt glad om den stämmer.. Köpte gula hallon och nästa år ska jag testa att ta bort skyddet för att se om de får vara ifred. Tänker att det röda lockar mer..

Hursomhelst så är nu lite mer räddat undan lerjorden. Pappa har hjälpt oss att mura en ny rabatt och idag öste han och jag på med jord, täckbark och sedan grävde vi upp tre rosor och två pioner. Emellan tänker jag mig höstanemoner och stjärnflocka. Tror jag.. Visst blev det bra? Nu slipper maken gräsklippa slänten dessutom!

/M

Likes

Comments


Har ni sett de där minimuffins:arna i matbutikerna? Finns som vanilj och choklad tror jag och Filippa älskar dem! Det var länge sedan nu sedan vi bakade så vi testade att baka våra egna med nya miniformar från KlaraForm . Gillar att de både håller formen och färgen!

Tips - skär två hack undertill så kan du stoppa in ett sugrör (finns också hos KlaraForm ) och vips så blir det lite skoj för de små. Lite frosting/glasyr och släpp loss med dekoration!

/M

Likes

Comments


Bordet köpte jag när vi flyttade till huset för drygt fyra år sedan nu och har stått som packbord i gårdsbutiken. Soffan köpte jag i våras på loppis. Stolarna rätt nyligen på samma loppis. Och vips så blev det en sittgrupp under äppelträdet!

/M

Likes

Comments


Postrarna hittar du här , här och här
RABATTERBJUDANDE LÄNGRE NED I INLÄGGET!

Ett hem blir väl aldrig färdiginrett? När man kan tycka sig vara klar så är det tajm att börja om igen.. Nej, kanske inte riktigt men jag gillar att byta plats på saker, flytta på en möbel, köpa ett nytt kuddfodral och vips så är soffan nedsutten efter ett decenniums användande och dags att köpa ny. Livet rullar ju! Och det är precis så det ska vara tycker jag, med måtta förstås.

Nåt som är så busenkelt är att byta ut det man har på väggarna också. Och efter fyra år kan man tycka att det borde vara färdigt på väggarna hemma. Men det är det inte! Lilla rummet nere blev färdigt alldeles nyligen och det är lite kalt på väggarna där. Samma på väggarna i trappan där vi fyller på allt eftersom med familjebilder, fina citat och annat fancy!

Och så fick jag syn på dessa. Fantastiskt fina! Den lilla i ram är så himla fin tycker jag och jag tänker ju på min lilla tjej förstås. Tanken är att den ska få hänga i trappan bredvid familjebilderna. Och de natursköna skolplansch-look-a-like posters, designade av Lina Andersson. Underbara och passar fint ihop! Jag valde ett par posterhängare till dessa för att ge dem en skolplansch-look men ändå inte liksom.

Nu ska jag bara få hjälp av maken att få dem i rätt höjd så ska ni snart få se!

Om du också vill förnya lite hemma så ger dig koden HUSOCHHEM 100 kr i rabatt på köp av posters. Den gäller till sista september. Och shoppar gör du hos BGA Fotobutik!

/M

Likes

Comments


Älskar finurliga lösningar! Det gamla bordet har en låda som man når från båda hållen. Alltså samma låda! När jag hade köpt bordet fattade jag inte det från början så när jag skulle skura rent det drog jag ut lådan från ena hållet och gjorde rent där. Sedan drog jag ut den från andra hållet och såg att den redan var såpaskurad. Från andra hållet, hihi!

/M

Likes

Comments


Förra året tog jag en blomma från vår syrénhortensia ute och satte den i vas med lite lite vatten. Där fick den stå tills den hade torkat. Och det blev bra faktiskt! Testade med en annan men där fick jag tji, lät den hänga upp å ner men det gick inte vägen.

Har ni tips på hur man bäst går tillväga? Tänkte ta en blomma i år igen och försöka..

/M

Likes

Comments