Amaryllisen i all ära som är såå vacker men är lite tråkig när man väntar på att den ska växa upp och börja blomma och sedan skräpig när den vissnar ned.. Julrosen tycker jag är vacker hela tiden - från knopp till full blom! Hittade en utan blad som lär vara lite lättare att ta hand om så nu har jag en med blad och en utan blad, ska bli spännande att se om jag lyckas ta hand om dem!

/M

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments


Såhär på eftermiddagskvisten medan snön föll bänkade vi oss i kyrkan för Luciagudstjänst då Filippa var med och sjöng. Så vackert och så rogivande med de söta små som sjöng och tågade in och ut..

"När första ljuset brinner står julens dörr på glänt,
och jubelpsalmer klinga i helig tid advent

När andra ljuset glimmar vi höra löftets ord,
om konungen som kommer med frälsning till vår jord

När tredje ljuset tändes i kulen vintertid,
vi höra himlens klockor som ringa fröjd och frid

Vi ser i fjärde ljuset en stjärna underbar,
som ger på tiden gåtor, ett evighetens svar"

Helga Borhammar

/M

Likes

Comments

Contains affiliate links


Köpställen hittar du under bilderna.


Igår var maken och köpte ny större säng till Filippa eftersom hon börjar växa ur Junosängen (snyft, den är ju så fin!) medan jag och Filippa besökte en julmarknad och kom hem med lite julblommor. Sängen ska fixas med i julledigheten så om någon vill köpa en Junosäng får du gärna höra av dig!

Väl hemma rullade jag 50 köttbullar och tydligen var de goda eftersom Filippa sprang in och ut i köket och tiggde att stoppa i magen :-)

Så är det pyntat lite här och där och även på hyllorna i köket! Jag har plockat fram mina julburkar som jag tycker är så fina. De rymmer kex, skorpor osv och är lätta att plocka fram och pryder hyllorna!

/M

Likes

Comments

Contains affiliate links


Godmorgon!

Ja, alltså, jag skulle egentligen vilja se en vacker vintrig skolplansch på väggen som pricken över i, typ med granar på eller nåt annat tjusigt men den kan ta tid att hitta så än får snödropparna lysa upp över soffan. Jag har sålt 13 skolplanscher (!) men har november månad kvar till salu så vill du köpa får du gärna höra av dig!

På bordet blommar hyacinten snart och jag har plockat fram mina gamla vintriga ljuslyktor som jag älskar så mycket. På soffan stoltserar ett nytt kuddfodral som jag tyckte harmonierade in bra i färgskalan och ger en diskret vibb om vad som nalkas om ett par veckor!

/M


Likes

Comments

Contains affiliate links


Såå, nu har jag julpyntat! Och jag kommer inte att adda så mycket mer förutom julgranen. Fylla på med julblommor allt eftersom de vissnar ned. Hittade billiga julrosor häromdagen och jag vet att de utan blad står sig bäst inne men de har jag inte sett. Räknar inte med att den blir så långlivad men jag får njuta så länge den varar!

/M

Likes

Comments


..loppisfynd blev många! Men för bara 60 kr fick jag en bricka, ett vackert blåvitt fat, en lika vacker blåvit vas, en tjusig ljusstake, en gammal röd ljusstake (går ju att ha som adventsljusstake!), tre juliga plåtburkar i tre tripp trall trull storlekar, ett sött hålslag till Filippa och tre söta/kitchiga gamla koppar och tillhörande kanna som Filippa blev helförtjust i. De ska tydligen användas till att dricka varm choklad i förstår ni!

/M

Likes

Comments


..det vackraste som finns! Julblommor! Och nu tänkte jag ta fram lite mer här hemma i juldekoration, inte så mycket men lagom mycket. Julblommor är ju en sådan sak som man kan frossa i om man så vill, det är fint hela adventstiden tycker jag!

/M

Likes

Comments