Visst är det fantastiskt att få ljuset tillbaka? Och snart sommartid som gör det ännu ljusare (och svårare att få Filippa att somna/sova längre..)!

/M

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments


Vissa saker är man mer glad i än andra. Och jag har många. Faktiskt!

Som piedestalen min pappa gjort själv för många år sedan. Som farmor fick då. Men sedan en tid tillbaka bor hos oss. Visst är den fin! Älskar ribborna, jag är svag för sånt!

/M

Likes

Comments

Vi åkte till mormor och morfar över helgen jag och Filippa medan pappan jobbade i Norge. Vi tog en sväng till där vi bodde i 19 år. Visst är det vackert! "Vi hade det så mysigt" sa Filippa till sin pappa.

/M

Likes

Comments


Lampor är svårt tycker jag. Eller kanske inte om man hittar det man vill ha. Och som inte kostar skjortan. Jag hade hemskt gärna velat ha en Pialampa från Gärsnäs men min plånbok säger blankt nej. Gärna en Bestlite också men där protesterar plånboken igen. Man kan ju spara förstås men det lär ta ett tag. TineK-lampan över matbordet är jag hemskt glad i!

I sovrummet har vi lite provisorisk mysbelysning och i källaren skulle jag vilja ha lite andra lampor i taket för att ta bort källarkänslan. Men allt kostar ju pengar som bekant och belysning är dyrt! Pö om på heter det och jag tänker hålla utkik på rea. Och budget kan faktiskt vara riktigt fint!

/M

Likes

Comments


Förvaring är fint om det är snyggt! Och tvärtom! Hängde ni med där?

Jo, istället för att lägga allt i lådor och garderober är det fint att låta en del ligga framme. Jag gillar när något är både praktiskt och fint. En gammal trälåda, som farfar fiskade upp ur havet en gång för många år sedan nu förvarar kviltar, filtar och kuddfodral. Gissar att farfar hellre hade använt den i fisket och säkert tyckt jag varit galen som släpat in den. Men jag ser en vacker gammal trädlåda som gärna får synas.

/M

Likes

Comments


Å, jag bara måste tipsa om kolasåserna från underbara Pärlans Konfektyr. Har en bra bit till närmaste åf tyvärr men fick dessa av min bror som har desto närmare. Man kan också handla på nätet .

Fantastiskt goda till vaniljglass och jag lovar, jag skulle lätt kunna äta rakt ur burken med en sked men har faktiskt behärskat mig.

Pärlans tar oss tillbaka till -30-talet då kolan var som populärast. Man gör allt för hand i kopparkastruller på äkta grädde och smör. Välj mellan kolasåser till glassen eller en ask med lyxigt inpackade kolor..

/M

Likes

Comments


Nu är nog våren på g komma även om det säkert blir bakslag igen (aprilväder liksom!) men att plocka in några kvistar och låta dem gå i blom och blader är en klassiker!

/M

Likes

Comments


Jag är ju en Buzzador, ni som följer mig vet det nog sedan tidigare. Jag är med i Buzzador, får inbjudningar till att prova olika saker, allt ifrån teer till skrivare och kaffemaskiner. Jättekul! Vill du också testa? Maila mig eller skriv din mailadress här nedan i kommentarsfältet så får du en inbjudan till Buzzador av mig!

Denna gång fick jag testa Liptons Ekologiska Klassiker, en range med teblandningar framtagna av Liptons Master Blenders specifikt för att "överraska alla tedrickarens sinnen". Teerna är plockade enligt ”Single Source Estate”-principen, vilket innebär att allt te i en teblandning kommer från en och samma gård. Teerna är dessutom certifierade med EU lövet (EU Organic) och Rainforest Alliance.

Lipton Ekologisk Inspiring Ceylon – ett distinkt svart te helt utan andra smaksättare än det ekologiska Ceylon-teet från de frodiga bergen i Sri Lanka. Lipton Eko Inspiring Ceylon är ett perfekt te när du behöver varva ner och hitta ny energi under dagen.

Lipton Ekologisk Surprising Russian Grey – ett härligt smakrikt svart te smaksatt med bergamott och skarp twist av citrus. Teet är ekologiskt odlat och plockat i Sri Lanka och dess smaksättare är 100% naturliga.

Jag gillade båda men lite mer Inspiring Ceylon medan maken föredrog Russian Grey. Smaken är som baken och tur är väl det!

/M


Likes

Comments


Denna vinter har våra Ingrid Marie hållit sig oerhört länge. Jag tog de sista äpplena idag från vinden för att baka på och de var fortfarande ok om än skrynkliga och något mjuka men fullt ätbara. Vet inte men tror att vår förvaring av äpplena var bra - tigg äppellådor från mataffären och lägg äpplena i brätten som följer med. Suveränt! Men nu är de SLUT!

Vi har bakat denna söndag och det blev Leilas äppel- och kanelmuffins med crumble. Goda tycker jag och maken men dottern som älskar äpple gillade inte äpple i muffins.. Så hon liksom åt runt om :-D

LEILAS ÄPPEL- OCH KANELMUFFINS MED CRUMBLE

Muffinssmet grundrecept:

  • 100 g smör
  • 2 st ekologiska ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl ekologisk mjölk 3%
  • 1 st citron, skalet
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt

Fyllning:

  • 3 st stora äpplen
  • 1 msk smör till stekning
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk malen kanel

Smuldeg:

  • 75 g kallt smör
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
  3. Skär äpplena i klyftor. Stek dem i smör, strösocker och kanel. Låt svalna.
  4. Blanda äpplena med muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet.
  5. Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.
  6. Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins.
  7. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.
Mums!

/M

Likes

Comments