Contains affiliate links


Lite lediga dagar, en klämdag och en hemmavarande make. Så skönt!

I tisdags kom så äntligen växthuset så jag håller ett par tummar för att maken vill kavla upp ärmarna nu i helgen och köra igång!

/M

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Inlägget innehåller annonslänkar


Länge har vi inte haft nån mysbelysning i sovrummet. När vi flyttade till hus saknades det en del lampor och vi har fyllt på men inte direkt prioriterat sovrummet. Jag ställde dit en skrivbordslampa men det blir ju rätt starkt sken av en sådan och det var mysljus jag ville ha. Ett milt, mjukt sken som lyser upp. Tycker den blev så fin i koppar och spets mot det trärena i rummet.

Jag har kikat länge på denna och när butiken körde 20 % rabatt slog jag till!

/M


Likes

Comments


När jag trappade ner i både nät- och gårdsbutik gjorde jag gårdsbutiken mindre och delade av lokalen (vårt garage som är omgjort till just butik) på mitten. I mitten delas numera lagerbutiken av med ett draperi i vitt och bakom det döljer sig detta. I ena änden en del av mitt packmateriel och i andra änden denna myshörna som dottern kallar det. Arbets- och pysselhörna kanske jag egentligen skulle benämna den.

Men här finns möjlighet för Filippa att sitta och pyssla medan jag jobbar en liten stund när hon är hemma. I byrålådan finns massa pysselsaker. I hyllan lite leksaker. Eller en avlastningsdel för arbetsrummet, ibland blir det lätt mycket papper i bokförings- och deklarationstider. Eller i högsäsong för butiken så finns det avställningsyta när jag packar ordrarna. Ja, bra på alla sätt och vis alltså!

/M


Likes

Comments

Bilder med tillstånd från leverantören

Ja, i år fyllde jag jämt, huamej, och fick en grundplåt till ett växthus som jag önskat mig. Det har varit beställt sedan en månad tillbaka men har varit en beställningsvara och nu dessutom en vecka försenat så jag har gått och stampat här hemma medan tomatplantorna växer sig höga inne i dotterns rum (och gör att jag får höja gardinen om och om igen, haha). Men nu står det i Göteborg på terminalen så det är nära förestående. Borde vara i alla fall!

Och den som väntar på nåt gott säger man ju.. Bilderna visar storleken på växthuset. Ett litet om 6,2 m² men alldeles lagom. Jag valde i samråd med maken dock i aluminium även om den gröna färgen var snygg (men gissningsvis mer hållbart utan färg) och i glas istället för plast. Så ni får kisa lite och tänka om en aning så ser ni det framför er. Jag har ett gäng tegelstenar jag ska bygga upp ett bord och förvaringssystem av och ett gammalt bord som också ska stå därinne. Krukorna är inhandlade och står och väntar på att få piffa till. Och jag också!

/M

Likes

Comments


Filippa har aldrig varit en docktjej. Mer pyssel, pärla, rita, klä-ut-sig, göra sig fin i håret och lego. Men dockor, nix! Jag har försökt då och då att se om intresset fanns och hon har gjort till en glimtare nån gång med mina gamla Barbiedockor med några nytillskott i samlingen. Inte stora dockor eller Mailegkaniner. Inte alls. Så när jag frågade varför just dem - jo, för att de har möbler så de kan göra saker! Rätt logiskt egentligen! Häromdagen följde det med Barbiekläder i en tidning så då satt hon en stund.

Tips - Mailegmöblerna passar perfekt inte bara till kaninerna utan till Barbiedockorna och är gjorda i trä istället för plast. Jag valde en bokhylla istället för ett dyrt hus, inte bara för det men det rymmer fler möbler än ett dockhus och är intresset inte så jättestort så gör man snabbt om hyllan till vad man vill - förvaring eller lek. Och ett stycke stuvtapet gör den mycket roligare!

Jag har lite möbler i min lilla butik och det du inte ser men vill ha i möbelväg kan jag ta in (till 25 % rabatt!), maila mig bara så fixar vi det! Sortimentet ser du på www.maileg.dk

/M

Likes

Comments


Jag fyndade en trädgårdsoffa för några månader sedan. Och här passade den fint tycker jag, en liten vilosoffa! Pallen fyndade jag häromdagen på loppis för en tjuga.

Häromdagen skrubbade jag och mamma rent alla trädgårdsmöbler och golvet på altanen. Välbehövligt! Och sedan skuttade unga fröken här hemma fram och tillbaka, hon älskar när vi bäddar upp med kuddar och dynor så man både kan sitta och ligga om man så vill. Härligt med försommarvärme, mindre härligt med pollenallergi men det må vara så värt det för några månaders värme!

/M

Likes

Comments


Ojoj så trött jag är. Det har varit en mastig vecka med en snabb tripp till Lidköping, (en mindre men ändock) vattenläcka (nu fixad, skönt!) och hantverkare här, två möten, jobb, en hemmavarande småkrasslig Filippa, försommarvärme med trädgårdsfix men nu så börjar det lunka mot helg gudskelov.

Idag var det lite svalare och lite blåsigare, tvätten hängde stundtals i sidled men det torkar fort, hihi! Jag har grejat i trädgården med nyaste rabatten som fick påfyllning av täckbark och så gjorde jag i ordning Filippas smultronlåda som behövde göras om helt. Men nu så! Nu har vi en pallkrage full med jordgubbar och en med smultron. Bara en kvar att sätta lök i men jag väntar nog lite till, det är så kallt på kvällar och nätter än så länge.

Fin kväll!

önskar en jättetrött M


Likes

Comments


Fy sjutton vilket väder! Här på västkusten står regnet som spön i backen och tidvis ändrar det form till regn. Just nu lite uppehåll. Nä, var tog våren vägen?

Jag har inte köpt några helgblommor men tar en gammal bild och så får det symbolisera helgmys. Lite tända ljus och lite gott i magen!

/M

Likes

Comments