Foto: maken

Vi tog en sväng till skogen idag. Vi har tidigare inte hittat något bra ställe (har ju bara bott här i tre år och första året räknar jag inte med, då renoverade vi bara och hann inte ett smack annat) men nu så! Synd bara att några hade hunnit före men vi gick efter och plockade det de lämnade efter sig. Några deciliter blåbär och lite kantareller men desto mer vildhallon, en hel liter! Plus en massa frisk luft och en skön känsla i kroppen å knoppen! Vi återkommer om ett tag igen för att plocka björnbär som var på gång och i förhoppning om ett gäng kantareller. 

På instagram heter jag @hemochlycka och där kan ni se vad jag fyndade på dagens loppistur!

/M

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments


Tidigare somrar har Filippa inte brytt sig nämnvärt om lekstugan. Till min besvikelse, jag menar, hade jag varit liten och haft en sådan här sak hade jag varit där jämt och bjudit på kaffekalas. Men så hände det nåt och nu rantar hon in och ut varje dag!

Jag har nu fixat väggarna, sytt hissgardiner och kånkat in det som ska möbleras med. Nu väntar det som ska upp på väggarna och lite piff!

/M

Likes

Comments


I augusti har vi bott här i huset i tre år. TRE år! Kors vad tiden går! 

Och då borde ju saker ha suttit uppe på väggarna för länge sedan, eller hur? Men nä, inte här, inte överallt. Jag har fortfarande lite krokar, några hyllor och nån lampa som ska upp. Men det där med att göra hål i väggar är inte kul, inte om man ångrar sig. Fast jag tycker ju det att har man väntat tre år så borde det göras slag i saken.

Så för några dagar sedan kom denna lilla hylla upp. Ärvd den också förstås som så mycket annat här hemma fast då var den röd. Väldigt röd och jag har kämpat för att få den vit. Den röda färgen har gjort sig påmind genom åren men jag har målat om den igen. 

Den har suttit i vår gamla bostad också men på ett ställe där den knappt syntes. Nu tycker jag att den skulle få revansch så det första man ser när man kommer hem till oss numera är den lilla hyllan. Piffet kan jag nog ändra om några gånger innan jag blir nöjd men tills jag blir nöjd ser det ut så här. Ska bara hitta nåt litet grönt att stoppa i krukan! 

/M

Likes

Comments


Besökte loppis för ett tag sedan där man även sålde lite blommor. Och jag valde ett par pelargoner där skylten sa 2 f ros.  Det fanns även äpple och velade länge men valde denna till slut. (Skrev fel tidigare, valde ros men hade präntat in äpple i huvet, därav del i inlägget.) Tack till Ingrid som lärt mig att den heter rosenknoppspelargon! 

Har aldrig hört talas om någon av dessa tidigare men vilket namn den än må ha är den vacker!

/M

Likes

Comments


Bara ett litet hav av bilder på min lilla trädgård. Eller en del av den. Rosorna har blommat ut, likaså pionerna, en hel del är nyköpt och på tillväxt och är inte så mycket att se. Än. Den äldsta rabatten ser lite tråkig ut efter att jag röjt en del och så är det väntan på nytt å att det ska växa. Ett par krukor väntar på nytt men tills jag vet vad som ska rymma i dem får de vänta lite till.

Så min lilla trädgård är egentligen inte särskilt märkvärdig. Men alldeles, alldeles min!

/M

Likes

Comments


Ojojoj vilket frukt- och bärår det måste vara i år! Vi får massor av äpplen, börjat få lite lite hallon på våra små minibuskar och massor av svarta vinbär. Jag brukar göra saft på bladen istället för på bären men eftersom vi får så mycket i år testade jag för första gången att göra på bären. Så ska jag även göra på bladen också som jag gjort tidigare men en sak i taget.

Och jodå, visst blev den god! Jag måste erkänna att jag tycker att den på bladen blir godare men det är ju en smaksak förstås. Fast vi i familjen var inte riktigt eniga om hur mycket vi skulle spä den. Jag föredrog den lite starkare, maken tyckte att jag inte var klok och spädde ut den så den smakade vatten istället. Medan dottern föredrog den mittemellan. Och det sistnämnda får det nog bli.

Så nu har vi en del men jag ska nog göra mer, allt är inte avplockat ännu.

SVARTVINBÄRSSAFT

Liten sats ca 5 dl (denna testade jag och gjorde den flera ggr istället)
1 l svarta vinbär (1 l vinbär motsvarar ca 500 g)
3 dl vatten 
3 dl socker 
ev 1/2 krm natriumbensoat 

Stor sats ca 4 liter
8 l svarta vinbär (8 l vinbär motsvarar ca 4 kg)
2 1/2 l vatten 
6 dl socker /liter avrunnen saft
2 krm natriumbensoat 

Lägg bären (du behöver inte repa dem först) i en gryta.
Häll på vattnet och koka upp.
Låt koka i ca 10 minuter. Pressa bären mot kanterna i grytan så att du får ut all saft ur bären.
Häll bärmassan i en silställning eller ett tyg som lagts i ett durkslag. Låt det stå och rinna i ca 30 min.
Häll tillbaka i grytan (som du gjort rent under tiden). Låt den koka upp, rör ned sockret och rör tills det löst sig.
Ta grytan åt sidan och skumma ordentligt. Häll upp lite av saften i en kopp och rör i konserveringsmedlet om du vill använda det. Blanda sedan ned medlet i saften. 
Häll upp saften på rengjorda och varma flaskor. Skruva på locket och låt dem svalna.
Förvara saften kallt. Till små satser saft som dricks upp snabbt inom några veckor behöver du inte konserveringsmedel.

/M






Likes

Comments


Ja, den där sommaren regnar bort just nu men det glimtar till då och då med lite uppehåll och värmeglimtar. Och det är ju då det är bäst att passa på att klä sig lätt! Tydligen!

/M

Likes

Comments


Våra svartvinbärsbuskar dignar av bär i år och vi har fått stötta upp dem eftersom grenarna inte orkar hålla sig uppe. Då är det tajm att äta upp de bären vi har i frysen! Vet inte varför jag snålar så under årets gång, det är ju bara bär liksom!

Men det gör jag så nu lägger jag i en överväxel. Smoothies och svartvinbärskaka har det blivit i alla fall. Och kakan blev riktigt smarrig! Går förstås att ta andra bär om man så vill! Lättbakad dessutom!

Svartvinbärskaka
ca 20 st
150 g smör
4 dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljpulver
3 dl svarta vinbär eller andra bär

​​
Sätt ugnen på 175 grader. 
Lägg ned ett smort bakplåtspapper i en form om ca 20x30 cm.
Smält smöret och låt det svalna. 
Blanda ner socker, ägg, mjöl och vaniljpulver i smöret till en slät smet
Häll smeten i formen och strö över bären.
Grädda mitt i  ugnen i ca 25-30 minuter. 
Känn med en sticka efter 25 minuter då den ska vara lätt kladdig i mitten.
Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.

/M

Likes

Comments


Har du småbarn? Vet inte var du ska ta vägen i Västsverige nu i sommar? Lugn, jag har tips!  

"I nöjesparken Daftöland är varje dag ett äventyr och det finns något för hela familjen.  Kasta er ut över böljan i en hisnande katapult, forsa fram på timmerstockar i en fartfylld färd och utmana dina vänner på den kluriga hinderbanan.

Årets nya attraktion, som har premiär i sommar, är stora snurrande Kruttunnor som för tankarna tillbaka till de klassiska kaffekopparna, men precis som allting annat på Daftöland och på Daftö Resort löper här pirattemat som en röd tråd.

Vidare finns det något för alla. Radiobilar, radiostyrda båtar, forsa fram på timmerstockarna i Silverforsen eller känna hur det kittlar i magen i den stora Skeppsgungan. Eller varför inte prova den läskiga spökkällaren eller något av spelen i spelhålan? För de mindre barnen finns ubåtskarusellen, utkikstornet och småbilarna

I parken håller även piraterna till och de kan dyka upp lite när som helst och skoja med parkens gäster. Under sommaren intar piraterna stora scenen och det blir piratteater med bus och musik, och senare under dagen blir det Rövarrock i parken med den coolaste rövarmusiken. Självklart kan du gå på skattjakt också, är man sjörövare så är man!" 

Ja nu har maken semester och dottern sommarlov. Och jag jobbar några timmar hit och dit men är nog mest ledig jag också. Så hit styrde vi kosan i söndags. När det inte regnade och faktiskt var väldigt varmt emellan varven. Vi hängde på låset och det är så skönt när man i princip är ensam i hela parken första timmen! Slippa stå i kö men allt efter timmarna gick blev det mer och mer folk. Utflykten var oerhört uppskattad av femåriga dottern kan jag säga och det lär bli en årlig visit!

/M

Likes

Comments