Kan ni tänka er? Jag har vunnit soffan på bilderna ovan! Jag som aldrig vinner annat än några kronor på trisslotten vi köper varje månad i förhoppning om "en dag så händer det", som de säger på reklamen.

Men - tävlar gör jag ibland. Om man inte tävlar kan man ju inte vinna heller. Så enkelt är det.

Jag blev lite småchockad när jag tog upp mobilen under gårdagen och såg mig taggad på instagram hos Trendenser där det stod att @hemochlycka vunnit barnsoffan med förvaring under. Och det är ju jag det!

Visst är den fantastiskt fin! Kommer från Solhem inredning och är av märket Oliver Furniture. Så fiffig med förvaring under locket och så kan man sitta med sina små kompisar och prata, leka, läsa och pyssla.

Filippa sa "kommer den idag, mamma?". Det blir nog en lång väntan för en liten tjej men den som väntar på något gott..!

/M


Likes

Comments


Jag brukar med jämna mellanrum säga att ombyte förnöjer. Och visst gör det! Bytte plats med en gardin här hemma, tog ned hissgardinen och upp med ett par vanliga knytlängder. En hög grön växt mellan längderna och mer behövs det inte tycker jag.

Och som ni ser hängde en gammal lampa med i farten. Plus att jag plockat fram det blåvita som brukar få hänga med större delen av året härhemma. Det är ju så vackert, tröttnar aldrig!

/M

Likes

Comments


Jag har fått äran att få testa och recensera Loddo.se

Loddo är en prenumerationstjänst med varierande produkter för hela hushållet. Innehållet är en överraskning - med målsättningen att utmana dina gamla vanor & hitta nya favoriter. Boxen kostar 99 kr/box, ingen bindningstid - en överraskning som levereras varannan månad. Värdet i boxen varierar från box till box men ligger vanligtvis mellan 200-350 kr. (Decemberboxens värde: 392kr.)

Oerhört smart tycker jag! Det vanligaste är väl att man plockar till sig det i affären som man handlat förut, det ska gå fort och man vill hem. Således testar man inte något nytt och man kan missa nåt som ju faktiskt kan vara ännu bättre. Eller något man aldrig hade tänkt på att testa!

Jag fick i decemberboxen, min allra första box;

Flux Drops - Sockerfria sugtabletter som smakar rabarber och jordgubb, såå goda och läskande.

Glade doftljus - Doftar såå gott! Jag har inte använt doftljus på många år faktiskt men borde absolut göra det igen.

Pritt häftmassa - Smart alternativ till tejp och spik. Smart! Lämnar inte några fläckar. Kan det bli bättre?

Mjälloms Havre Tunnbröd - Halva lådan försvann direkt vid första provsmakningen. Behöver jag säga mer?

Nutisal Gormé Mix - Torrostade nötter över öppen låga enligt en 70-årig libanesisk tradition. Något utöver det vanliga och ett gott alternativ till sött tycker jag!

Colgate PRO-Relief Whitening - Passar mig ypperligt eftersom jag sedan tidigare använder Sensodyne just för mina ilande tänder. Bra med ett alternativ!

Healthyco Proteinbröd - Ett bröd av 18 % protein, 60 % mindre kolhydrater och inga konserveringsmedel. Saftigt, nyttigt och gott!

Mjällons Järnrike - Är svag för sådana där tunna bröd som liksom man kan äta hur många som helst av. Eller smula sönder i filen eller i smoothies. Nyttigt dessutom eftersom det är ett blodbröd som innehåller hemjärn.

Duck Fresh Discs - Självhäftande som förhindrar beläggningar och varar i upp till 8 veckor. Ursmart!

Grodan! - En extra överraskning att spara till familjespelet Viking Toys Grodspel.


Jag blev förvånad att det var så mycket saker och så mycket smarta alternativ till det jag vanligtvis köper.


Verkar det kul? Testa du också! Jag ger i samarbete med Loddo 10 % på din box! Ange koden hol16 i kassan på www.loddo.se

/M


Likes

Comments


Mycket vila, mycket mat, spela spel, pyssla, en del lediga dagar, godis- och äppelringsverkstad, sovmornar och bara vara. Jepp, så var den julen över. Julsakerna åter på vinden och nu väntar vi på påsk. Nä, inte riktigt men nästan! ;-)

/M


Likes

Comments


Och så blev det ett nytt år denna gången också! Som vanligt firade vi hemma vi tre, det är skönt att ta det lugnt sådär dagarna innan jobb och skola tar vid. Vi åt hummer som pappa fiskat och dottern förvånade oss genom att äta upp nästan en hel hummer själv! Pannkakorna hon hade önskat stod orörda på tallriken.

Och så överraskade hon oss att klara vara uppe till tolvslaget, lite gnällig men ville absolut inte gå och lägga sig. När fyrverkerierna var till ända och flickan lagd somnade hon innan vi gick ur rummet. Tog en lång sovmorgon men idag är det också lite gnälligt (borde sovit längre) så vi tar det lugnt och fint även idag.

Så - kära vänner - ni som läser min lilla blogg, ni är inte så många men jag är tacksam för var och en även om ni inte lämnar avtryck.. Gott nytt år, hoppas vi ses även 2017!

/M


Likes

Comments


Vi är lite långlediga alla tre och njuter av stillheten. Vi pysslar, läser, tar det lugnt och gör faktiskt så lite som möjligt. Och det är så SKÖNT!

/M


Likes

Comments


Vår lilla julafton i några bilder. Jag glömde fota julematen och dukningen men jag kanske återkommer om det. Men ni äter väl kanske ungefär samma som vi så ni vet nog.. Tomten kom på traktor i år och märkligt nog försvann pappan i huset samtidigt. Som vanligt! Och julklappar också såklart!

/M


Likes

Comments


Årets fotografering jag gjorde på Filippa blev såhär. Julpussar och nyårskramar!

God jul!

/M

Likes

Comments


Jag är med i Buzzador och för väl ett halvår sedan, drygt kanske, fick jag en kaffemaskin - en Dulce Gusto som används flitigt här hemma. Nu fick jag chansen att prova en rad kapslar;

Americano - bland det godaste kaffet vi druckit,

Espresso Intenso - kanske inte vår smak men helt ok,

Café au Lait - precis som en café au lait ska smaka,

Zoégas Mellanrost - ett gott kaffe men lite starkt

Zoégas Mollbergs - också ett gott kaffe med smak av vinbär och kola

Honey Black Citrus Tea - bland det godaste teerna vi smakat

och Nesquik - vem gillar inte varm choklad!


Tummen upp för alla smaker även om Americano och teet slog bäst an här hemma!

Tack till Buzzador

som låter oss testa och tack till Dolce Gusto

!

/M


Likes

Comments


Min mamma fyllde jämnt idag så vi minifirade henne lite idag jag och Filippa i väntan på det större firandet längre fram. Och Filippa fick lite julklappar av mormor och morfar som tomten inte orkar kånka på tills lördag.. Så mysigt att se reaktionen på när hon öppnar paketen och allt möts av ett åååå!

/M

Likes

Comments