Ni såg jordgubssvissen på bild igår? Jag gjorde ju hemmagjord glass till den och mitt tips till er som också gillar att göra det är att leta efter en aladåbform på loppis. Så himla smart och lätt att ringla ner glassen i den och bara sätta på locket och ner i frysen!

Och receptet på glassen kommer här;

HEMMAGJORD GLASS

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad (397 g)

Valfri smaksättning (till midsommar valde jag bort detta eftersom vi hade jordgubbar till) men annars ex;

100–150 g pepparkakor, grovt krossade
1 pkt chokladkex, grovt krossade
1 burk nutella, rör om så du får stråk av nutella i glassen
Färska bär

Garnering
Garnera gärna med lite av den smaksättning du valt

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa grädden fluffig i en skål (men inte för hårt).

2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda noga.

3. Rör ner valfri smaksättning i glassmeten.

4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Strö lite krossade pepparkakor på ytan.

Täck formen med plast och ställ den i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.


/M


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Sista bilden tagen av maken


Vår midsommarafton i lite bilder! Vi hade gäster och jag bjöd på sill, färskpotatis, silltårta och dessförinnan en chokladtårta med jordgubbar till fikat. Efter maten en jordgubbssviss bestående av mina egna maränger i två färger, egen gräddglass, vispad grädde och - såklart - svenska jordgubbar! Och så dans runt majstången som hamnade i pressen (missa inte filmen!)!

/M

Likes

Comments


Ja, det finaste pyntet kom Filippa hem med häromdagen - midsommarkransen! Genomtänkt till botten där det är fäst modellera så att den står stadigt!

Fin midsommar, hoppas solen (eller i alla fall att vi slipper regnet) lyser på oss en stund i alla fall!

/M


Likes

Comments


Jag har lagt ned MYCKET tid och kärlek och pengar på trädgården de två senaste säsongerna. Rabatten vi gjorde blommar det i nu till min lycka, måste bara justera i höst lite grann, nåt som ska bort, nåt som ska flyttas och nåt annat istället från rean i plantskolan. Mina löjtnantshjärtan till exempel trivs inte alls här, de behöver ett lugnare läge. I vårt förra boende hade jag stora fina men icke här, får försöka lösa det!

Men vi har lerjord i övriga trädgården som är sisådär för en del. Hallonen trivs inte super i den hårda jorden så jag ska offra en av våra pallkragar och hänga in dem där istället. Och där rosorna bor ska jag försöka gräva upp en rabatt men det kräver EN STOR arbetsinsats från mig så jag tar det nog i slutet av säsongen när det är lite lättare att gräva (när regnperioden startat).

Och ser ni, två av mina pioner gillar läget i alla fall och stjärnflockan blommar så det knakar!

/M


Likes

Comments


Tänk, nu är vi inne i slutet av juni och hela sommaren väntar framför oss. Jag tänker mig att jag ska vara lite mer på om de där små utflykterna i sommar så att inte tiden rinner ifrån oss. Det går ju faktiskt att göra sommaren mysig även om den skulle bli regnig!

Tänker mig små besök runtom på västkusten, vi bor mittemellan alla pärlor - Smögen, Lysekil, Strömstad, Hunnebostrand, Bovallstrand, Saltkällan, Fjällbacka och alla fina godingar. Ska utforska Bohuslän rejält i år tänkte vi!

/M

Likes

Comments

Contains affiliate links


Jag är dåligt på att läsa. Jättedålig! Läser en del inredningsmagasin men just böcker är det värre med. Men kokböcker däremot!

Köpte några böcker nu och för ett tag sedan som jag rekommenderar - klicka ovan på bilden eller länkarna så kan du läsa mer! Bra allihopa, värda en kik på när det regnar i sommar!

/M


Likes

Comments


..i min lilla trädgård och detta är Finlands vita som kommit med ett par rosor i år. Det är såå roligt att det börjar sätta fart efter några års plantering och donande i lilla täppan!

/M


Likes

Comments