Lite sovrumsbilder. Jag tog av det fina överkastet från svärmor. Fort som det ska gå morgon och kväll, småbarnsföräldrar som man är och jag som är så mycket ensam med Filippa, så går det lite fortare att krypa ner direkt istället. Så överkastet får vänta några år hur dumt det än må låta.

Sänggaveln är den enklaste man kan ha tror jag. En träskiva som följde med sängen när vi köpte den men då var det ett tjockt vadderat tygstycke om. Med tiden blev vi trötta på det så jag häftade helt sonika fast nytt tyg direkt på träskivan. När det blir solkigt så drar man bara av det och häftar på ett nytt. Tror inte det ens går på en hundralapp på Ikea!

/M

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments


För några dagar sedan, efter att jag ställt upp blombänken vid fönstret, fick jag göra en liten miniommöblering. Denna stol hamnade istället här, i hallen och den stol som stod där sitter nu Filippa på och äter vid middagsbordet.

Ombyte förnöjer som jag sagt så många gånger förr!

/M

Likes

Comments


Återbruk är himla fiffigt! Jag rensar med jämna mellanrum och emellanåt går jag på loppis. Ett tag sedan hittade jag en söt byrå, årgång -50/60-tal gissar jag. Älskar handtagen! Den hade en märklig blå nyans så jag tog fram penseln för att göra den vit.

Tanken var till lek/gästrummet och den hamnade där några dagar tills jag kånkade upp den till Filippas rum. Numera rymmer den hennes utklädningskläder och gjorde rummet lite mindre plottrigt. Så får väl hålla utkik efter flera byråer, en himla smart möbel tycker jag! På väggen över ska nog en annan möbel upp men jag får fundera på den ett tag. Har ett par alternativ på vinden. Återbruk som sagt!

/M


Likes

Comments


Min lilla fina söta tjej..

​​Som bäddade åt sig på bänken under äppelträdet som är fullt av äpplen. Och gav sina småvänner lite mat från lekstugan medan hennes mamma repade ogräs. Det var en så rar syn så jag sprang in efter kameran och förevigade denna sköna augustikväll..

/M

Likes

Comments


Vi har blivit med ny möbel. Igen. För ett litet tag sedan blev vi tillfrågade av svärisarna om vi ville ha denna möbel. Maken hann nog inte öppna munnen innan jag svarade JA, SÅKLART! En ljuvlig liten sak, gjord av svärfars morbror om jag inte minns fel. En klenod helt enkelt och liten å nätt som passar lite här å där. Som i vårt sovrum till exempel. Rymmer makens alla slipsar och en uppsjö av smycken. Nä, skämt åsido men lite ditten å datten som man kan lägga av sig för kvällen. Passar till allt!

Ljusstaken hittade svärmor liggandes som maken fått i present nån gång av någon. Passade ypperligt till färgskalan tycker jag!

/M

Likes

Comments


Den här glassen har gjort storsuccé hemma måste jag säga och vi äter den alla tre! Läskande god och nyttig, inga konstigheter i! Att man fryser den först hemma är ju också fenomenalt, förvara i skafferiet och släng i frysen efter behov. Vi har ett gäng förpackningar i matkällaren och fryser några i taget. Dagens tips alltså, finns i flera smaker! Vi har köpt våra på ICA.

"Originalisglassen från Danmark  sedan 1979 

Sun Lolly är en fräsch isglass för frysning hemma som skänker glädje åt både barn och vuxna. Den lilla trekantiga isglassen innehåller bara äkta fruktjuice*, inga konserveringsmedel. Den finns till hands när du blir sugen och är alltid enkel att servera och njuta av.

​​
Det är otroligt bekvämt! Du köper Sun Lolly ofryst i affären och fryser den själv hemma. Ingen smältande is på vägen från affären. Sun Lolly förvaras i ett vanligt köksskåp i rumstemperatur tills det är dags att frysa den. Sedan fryser du den bara i 24 timmar, klipper upp, klämmer ut isglassen och njuter av den fräscha smaken av fruktjuice*. Sun Lolly har varit en populär isglass sedan den lanserades 1979. I dag säljer den mest av alla isglassar för hemfrysning i Danmark och finns i flera andra länder i Europa. 

* Sun Lolly Cola innehåller inte fruktjuice."


Likes

Comments


Före/efterbilder tycker jag alltid är inspirerande! Med bara lite färg kan man ju komma riktigt långt!

På ett loppis för bara några dagar sedan fyndade jag denna blombänk. Makens bil är förvisso bra och stor men min är ännu större och högre (bra när man har butik och fenomenalt när man fyndar på loppis). Jag sa innan vi åkte att jag tyckte att vi skulle ta min bil för säkerhets skull. Då stelnade maken till, tittade på mig lite skrämt och frågade vad jag hade tänkt köpa egentligen. Nja, sa jag, jag skulle inte ha nåt emot en byrå. Äh, vi tar min bil sa han och jahaja, så gjorde vi.

Vi gjorde några loppis i samma krokar och på ett av dem såg jag denna. Plus lite till, däribland en sån där mackapär som man mejar ner kvistar och grenar i. 275 kr betalade vi för mackapären som kostar 3-4000 i handeln kollade mannen upp! Ett riktigt fynd alltså!

Knivigt och knepigt blev det när vi skulle mecka in grejerna i bilen. Mackapären gick in utan problem. Maken tittade lite fram och lite bak. Hummade en del. Pratade för sig själv en del också. Fällde sätena och det där pratet för honom själv blev lite mer högljutt. Där hade jag lite svårt med anletsdragen måste jag säga. Det där uttrycket "vad var det jag sa" hade ju passat rätt bra in men man måste välja rätt tillfälle för att våga yppa nåt sånt. Jag tyckte inte att det var ett bra tillfälle, risken var överhängande stor att jag hade fått lämna blombänken kvar. Det fick vi förvisso men bara för att åka hem och byta bil. Makens humör var en smula ansträngt så jag nöjde mig med att fråga om vi inte skulle speeda hem och göra ett bilskifte vilket vi gjorde. 

När vi hade lämnat loppiset och lämnat den reserverade blombänken hade ett par bara några minuter senare åååat sig och velat köpa den så man ska ha tur ibland, tänk om vi varit en timme efter!

Hursomhelst, den bruna färgen var säkert fin en gång i tiden när man pratar den tidens trendfärg men den föll mig inte alls i smaken. Fram med penseln men huuu vad jobbig den var att måla, det värsta jag gjort i måleriväg faktiskt! Spjälor överallt! 

Äntligen vit och egentligen hade jag tänkt mig den i lek/gästrummet men den mellanlandade i vardagsrummet tills vidare!

/M

Likes

Comments


Imorgon lördag är min lilla gårdsbutik med inredning och leksaker öppen kl. 11-13 med 15 % rabatt på allt, inklusive REAN! Jag har numera ett litet loppisbord (där gäller ej rabatten). Adressen är Öståkersvägen 1 i Dingle, välkommen!

/M

Likes

Comments


Ja men sådär ja. Nu är lekstugan äntligen klar i mina ögon sett efter en tids piffning. Jag hade först tänkt att vitmåla den men efter en tids övervägande valde jag att vitlasera istället. Dels för att slippa det där när färgen flagar ni vet och dels så lärde jag mig att genom att lasera istället för att måla andas lekstugan bättre. Och det vill jag ju ståklart! Det blev ett par lager, bara lite lätt. Man kan ju välja själv hur vitt det ska bli men jag ville ha en lätt vit ton för att det blir en fin brytning mot de trärena detaljerna i stugan såsom diskborste + diskställ, bord, korgstolar och så loftet. Ja, det finns ett lite miniloft (skymtar över hyllan på ena bilden) i stugan. Det är högt i tak och därför har vi plats för att lägga säsongsbetonade leksaker däruppe. Däruppe har jag valt att inte vitlasera alls och inte heller taket utan behålla det trärent. Och därför blir det en lätt övergång från trärent till vitlaserad stuga därnere.

Så kan man ju såklart lägga hur mycket pengar som helst på en lekstuga. En tanke var en lång bänk från vägg till vägg men så tycker jag det blir charmigt med lite olika möbler. Som går att flytta ut eller flytta om efter tycke och smak om man så skulle vilja. Och eftersom jag inte tycker det känns berättigat att spendera en förmögenhet på en lekstuga så har jag fyndat en hel del på loppis. Korgstolarna är gamla och ärvda. En del kommer från min butik och den vackra porslinsservisen i blåvitt också ärvd. Lite hopplock men noga utvalt. Jag ska försöka byta ut det i plast mot trä om det går. Och ärvd är också dockvagnen som jag hade när jag var liten. 

Det enda jag inte är helt nöjd med är att spröjsen är bruna på insidan och inte går att ta loss för att måla. Men jag tror jag har en lösning på dilemmat, vi får se!

Och så finns det plats för lite till härinne så vi håller utkik jag och Filippa. När vi går på loppis säger hon "tror du vi hittar nåt till lekstugan mamma?".

/M

Likes

Comments

Foto maken

Det är roligt när det man sparat i typ 30 år plötsligt uppskattas och kommer till användning igen. Återbruk av min gamla blå Emmaljunga dockvagn som varit ute på promenad!

/M

Likes

Comments