View tracker

​Här går dagarna i julens tecken... vi tar det lugnt och njuter av ledigheten. Ett tips är att hälla upp ett glas kall alkoholfri glögg (här är det God Jul glögg från Saturnus) och ta en apelsinskiva och lägg i. Såå gott! Till det serverade jag dadelbollar (utan socker och mjöl). Mums!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker

Vårt vardagsrum är något jag ofta visar på Instagram, för ofta enligt mig själv. Men det blir lätt så eftersom vi spenderar mycket tid där. Köket och vardagsrummet är nästan som ett och samma rum eftersom det inte är någon dörr emellan utan bara en bred dörröppning...

När vi flyttade in (för snart tretton år sedan) var det gröna tapeter, det enda vi gjort är att tapetsera om. Vitt, vitt, vitt... men jag älskar ljuset som kommer med det vita.


Vitt, grått och silver är helt klart mina färger! 

Ha det fint!

Likes

Comments

Vi hade en del päron hemma som jag insåg att vi inte skulle hinna äta upp i tid så jag svängde istället ihop en päronkaka. Känns lagom höstigt och mysigt när regnet smattrade på rutorna.

Kan ätas utan tillbehör eller så passar en klick vaniljvisp eller grädde bra till! Lycka till!

Ingredienser
180 gram smör
2 1/4 dl strösocker
3 ägg
rivet skal från 2 citroner (frivilligt)
3 msk mjölk eller grädde
3 3/4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3 päron
2 msk strösocker
1 msk malen ingefära
2 msk solrosfrön
florsocker till garnering

Gör så här
Sätt ugnen på 200°.
Smörj och bröa en form (ca 20 cm i diameter) med avtagbar kant. Vispa smör och socker pösigt. Vispa ner äggen ett i taget och därefter lite citronskal och mjölk eller grädde.
Blanda ihop mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner detta i smeten. Häll smeten i formen. Skala och skär päronen i tunna klyftor och lägg dem i en skål. Strö över socker och ingefära. Lägg ut klyftorna i ett fint mönster på kakan och strö över solrosfrön.
Grädda i ca 35-40 minuter.
Ta ut kakan, låt den vila en stund i formen och ta sedan bort kanten. Pudra över lite florsocker innan servering!


Likes

Comments

Häromdagen provade jag att baka paleo för första gången. Känner mig som en novis men det är alltid kul att prova lite nytt. Paleo har jag fått lära mig innebär att man utesluter vitt socker, gluten och mjölkprodukter. Det jag provade var alltså Bountybollar, enligt ett recept från Fredriks Fika.


Ingredienser till 10 bitar (jag gjorde mindre bollar och fick ca 25 bitar)

2 1/2 dl kokosmjölk
1 + 2 dl kokosflingor
2 msk kokosolja
1 msk honung
1 krm vaniljpulver
1 krm salt
150 g mörk choklad

Gör så här
Sjud kokosmjölken och en dl av kokosflingorna tillsammans med kokosoljan i 15 minuter.
Ta av kastrullen från plattan och blanda i 2 dl kokos, honung, vaniljpulver och salt. Rör om ordentligt och ställ kastrullen i kylen tills fyllningen har stelnat.
Ta fram fyllningen (och rör runt ordentligt igen så att oljan verkligen blir jämnt fördelad) och forma antingen bitarna i klassisk bountyform eller som bollar.
Smält chokladen.
Doppa bitarna i chokladen, du kan toppa bitarna med lite flingsalt eller med kokosflingor för att piffa upp dem lite!

Orginalreceptet hittas här

​Om det var gott.... o ja! 

Lycka till!

Likes

Comments

​En av mina absoluta favoriter så här på sensommaren i trädgården är solhatten. Har tyvärr inte lyckats så bra med den hittills men skam den som ger sig. Har provat lite olika men tyvärr har de fryst bort över vintern. I år provar jag både en ny sort och en ny rabatt. Håller tummarna för att det ska lyckas för vem vill inte att denna skönhet kommer tillbaka nästa sommar...?

Likes

Comments

Idag har jag provat att göra saft från svartvinbärssblad för första gången. Om några dagar vet jag hur det gick... om du också vill prova så finns receptet här nedanför. Lycka till!

Ingredienser

2 liter blad från svarta vinbär

2 citroner

1 1/2 liter socker

2 msk citronsyra

2 liter vatten


Gör så här

Skörda bladen en torr och solig dag.

Tvätta och skiva citronerna tunt. Varva blad och citron med socker och citronsyra i en stor bunke.

Koka upp vatten och häll det över ingredienserna. Rör om och låt stå svalt och övertäckt i 3-5 dygn.

Sila och häll upp på väl rengjorda flaskor. Förvara svalt och mörkt.

Saften går också bra att frysa in.


Spädning

1 del saft med 9 delar vatten.

Drick den kall under varma sommardagar med några skivor färsk lime eller citron och garnera med svartvinbärsblad. Eller varför inte ljummen efter en skön höstpromenad... 

Likes

Comments

Nu när vi är inne på sensommaren så känns en blåbärspaj rätt alla dagar i veckan. Helst ljummen med en skvätt vaniljsås till... En klassisk smulpaj som man svänger ihop lika snabbt som ugnen blir varm. Lycka till!

Smulpaj

Ingredienser

ca 3 dl bär/rabarber

1/2 dl strösocker


Ingredienser till degen

150 gram kallt smör

1 1/2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

3 dl vetemjöl

Gör så här

Lägg bären i en pajform och strö över sockret. (Kommer bären från frysen är det bra att även blanda i lite potatismjöl så att pajen inte blir blöt). 

Skär det kalla smöret i småbitar, blanda i socker, vaniljsocker och mjöl. Nyp snabbt ihop allt till en smulig deg. Fördela smuldegen över bären, grädda i ca 20 minuter i 200°.

Likes

Comments

Hosta / funkia är en av favoriterna i trädgården.... fint grönt bladverk och vackra blomster. Inte ofta jag "unnar" mig att knipsa av några blommor men idag kunde jag inte låta bli.... 

Likes

Comments

Varje månad gör jag ett collage av mina instagram bilder. Detta blev bilderna jag valde ut för juli. Vädret var ju kanske inte det bästa men jag njuter ändå för fullt av semesterdagarna. De går ju så rasande fort...

För att snabbt hitta mina collage använder jag egna taggar, lätt och kul att ibland göra en återblick

#hemochharmonimånadscollage #hemochharmonimånadscollage2014 #hemochharmonimånadscollage2015

Likes

Comments