Tankar

Nu är vardagen igång på riktigt. Barnen är i skolan och mannen jobbar. Odd och jag har återhämtat oss från förra veckan och livet känns väldigt behagligt just nu.

När vardagen rullar på, eller egentligen när livet rullar på ska man ju göra saker man tycker om och som förgyller livet. Varje dag kanske inte kan vara den bästa men jag tycker nog ändå att man varje dag ska känna sig stimulerad och nöjd över vad man åstadkommit. Även om man inte stoppat ett världskrig eller svält så ska man vara nöjd över de små saker man åstadkommit under dagen. Men om man varje dag kommer hem från sitt jobb och inte riktigt känner sig stimulerad utan bara slutkörd, man kan inte riktigt känna sig nöjd över dagen som gått. Ska man fortsätta då? Ska man bara köra på och tro att det blir bättre?

Jag har börjat fundera på mitt yrke och mitt jobb. Frågan jag ställer mig är 'vad jag ska göra med mitt liv?'. Tiden rusar iväg och innan jag vet ordet av så är det dags att börja jobba igen, in i ekorrhjulet! Jag har ju tidigare funderat på att söka mig vidare eller vidare utbilda mig och detta cirkulerar fortfarande i mitt huvud. Frågan är ju bara vad ska man göra?

Jo jag har några månader till på mig att fundera och jag ska njuta av tiden hemma innan det är dags att börja jobba igen. Men jag ser denna tid även som en möjlighet för eftertanke och att hinna fundera över vad jag vill göra med resten av mitt liv. För som de säger Man lever ju bara en gång!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Barn

Nu var det länge sen jag skrev, senast var i mars! Tänk vad mycket som hänt sen dess och tänk vad stor Odd blivit! Men jag tänker inte skriva om allt det utan ikväll tänkte jag skriva av mig om vad som hände idag. Det är väl de en blogg ska vara till, delvis. Att få skriva av sig.

Idag var första skoldagen efter sommarlovet. Wilma började i årskurs 3 och Selma i Förskoleklassen. Peppad var Selma, Wilma inte lika peppad men glad. De verkade väldigt förväntansfulla och glada när jag lämnade dem på skolan iallafall. Efter jag lämnat dem gick jag och Odd ner till jobbet en sväng för att hälsa på. Väldigt roligt att träffa alla jobbarkompisar och alla barn! Efter en stunds besök gick jag hem med Odd. Tog med Madicken ut och gick ner till affären för att köpa lite bröd till melliset, Odd sov gott i vagnen. När han vaknat Åt vi lunch och satt sedan på golvet och lekte en stund innan det var dags att hämta syrrorna. Helt plötsligt kommer Wilma hem. Hon hade fått sluta efter lunch. Jag sa då att Odd och jag skulle precis gå till skolan för att hämta dem men nu blev det ju bara Selma. Då ville hon följa med och hämta Selma. Jag ber henne ta Odd och sätta honom i vagnen medan jag bara skulle springa in på toa.

När Wilma tagit Odd och jag är påväg till toaletten ringer hemtelefonen. Wilma springer för att svara. När jag kommer runt hörnet ser jag hur Odd ramlar rakt ner från vagnen med huvudet före (så klart) i klinkergolvet. Han får en onaturlig böjning på kroppen och nacken. Jag skriker och rusar fram. Odd börjar skrika och tur är väl de tänker jag! Alltid bra att de skriker. Ber då Wilma lägga på telefonen (med en ganska arg/skärrad röst tyvärr) för jag vill ringa 1177. Men när jag tar telefon funkar det inte, händerna skakar och Odd skriker. Jag tar mobiltelefonen och ska sätta Odd i vagnen för att gå mot skolan. Men då känner jag hur ledlös han blir i hela kroppen. Jag känner en liten panik känsla komma krypande och ropar till Wilma som är påväg ut att hoppa in i bilen istället.

Jag slänger mig i bilen, spänner fast Odd som nu är tyst och ganska så matt. Åker bort mot skolan med telefonen mot örat. Har plats 9 i kön, beräknad kö tid 17 min. Jag säger till Wilma att prata med Odd medan jag ska springa och hämta Selma. (Prata med Odd ? ja jag tänkte att han inte skulle somna tror jag). Hämtar Selma mitt i maten, men just då pumpade nog adrenalinet så hårt att jag inte riktigt tänkte på det. Lite snabbt i farten sa jag till hennes fröken att Selmas lillebror gjort dig illa och sen sprang vi iväg, satte oss i bilen och åkte! Halvvägs till sjukhuset kommer jag fram på 1177, hon frågar om allt och jag berättar vad som hänt. Jag förklarar även att jag nu är påväg mot sjukhuset då jag inte ville sitta hemma och vänta på att komma fram i kön. Odd har nu somnat i bilen och hon vill att jag väcker honom. Det går inte. Han rör lite på foten när jag ruskar lite på honom, jag försöker mer men han vaknar inte. Hon kopplar mig då till SOS alarm. De kopplar mig vidare till ambulans-samordnaren. Och de vill möta upp oss. Nu är jag strax i Lambohov där de har sitt garage, så jag blir lotsad dit och ställer mig utanför deras portar.

Två ambulans killar kommer ut och tar babyskyddet som Odd sitter i. Vi får vänta kvar vid bilen. Wilma börjar gråta och säger att allt är hennes fel. Jag försöker trösta och säger att det inte alls är hennes fel. Det är jag som är vuxen och ansvaret ligger på mig. Detta är mitt fel. Tårarna bränner bakom ögonen men jag inser att jag måste bita ihop och vara lugn för tjejernas skull. Selma säger att det pirrar i magen. Efter en liten stund (som kändes väldigt lång) kommer en ambulanskille ut. Han säger att vi ska åka lite före till akuten, de skulle bara göra nått, minns inte riktigt vad han säger här, men de hade inte fått Odd att vakna till och upplevde honom som väldigt slö. Jag försöker lugna Wilma igen och säger att ambulanskillen var ju lugn och vi skulle åka före så det är nog ingen fara alls.

Vi börjar åka, Wilma frågar om sirenerna. Jag säger att de sätter de bara på om det är bråttom och säger till henne att ta min mobil. Kan ju spela spel eller skicka snapchat (de tycker det är väldigt roligt med snapchat och skicka roliga bilder). Vad händer då? Jo ambulansen som Odd åker i kommer upp bakom med blåljus och kör om! Panik! Men får inte. Wilma tar kort och skickar till några, vilka vet jag inte, jag koncentrerar mig på att köra och hålla mig i schack. När vi kommer fram till akuten, parkerar vi, springer in till receptionen, får en biljett till bilen, ut igen och lägger den i bilen och så in.

Nu får vi gå raka vägen in till en sal där ca 10 läkare av olika slag står runt lille Odd som sitter i sitt babyskydd. En tjej kommer fram till oss och säger till tjejerna att följa med så skulle de få glass. Jag kliver in så jag ser Odd och där sitter han och ser rätt glad ut! Vilken känsla, allt bara släppte. En läkare skakar hand med mig och säger att han troligtvis bara fått en hjärnskakning. En annan kille kommer fram och säger nått som jag inte hör. Sen kommer en barnpsykolog (eller om hon var kurator?) in samtidigt som tjejerna kommer tillbaka med en varsin glass. Personalen förklarar för oss att Odd ska stanna kvar för observation ifall han fått någon blödning på hjärnan och att vi skulle få ett rum på barnkirurgen. När de pratat klart, skakat hand så går alla utom psykologen. Hon slår sig ner och pratar med oss. Tjejerna får varsin smörgås och vatten och berättar allt mellan himmel och jord för denna människa. Allt känns så mycket bättre, jag känner hur hjärtat fortfarande slår hårt och jag har lite svårt att ta in vad de pratar om. Men Odd lever och han verkar må himla bra!

Min lillasyster Petra kommer och hämtar tjejerna och jag och Odd blir visade till vårt rum. Där spenderade vi hela eftermiddagen och kvällen sen. Joel kom vid fyra och kl halv sex fick Odd äntligen äta igen! Halv åtta var sista kontrollen på honom innan vi fick åka hem (om vi ville) på permission, som läkaren så fint sa. De får inte skriva ut oss förens i morgon så man ser att allt verkligen är bra. Så vi fick gå med på "delat ansvar" om vi skulle åka hem. Vilket innebär att vi ska väcka Odd 1 gång i timmen i natt för att se så vi får kontakt med honom och känna på fontanellen så den inte är svullen. Men läkaren sa att hade det vart nått borde det visat sig nu så att åka hem skulle inte vara någon fara.

Vi åkte hem. Så nu ligger jag vaken för att strax väcka honom igen. Och än så länge verkar allt okej!

Tänk att livet kan förändras på ett ögonblick! Vi skulle haft hem kompisar där på eftermiddagen, jag skulle pratat med Selma om hur första skoldagen varit när vi gått hem hand i hand från skola och vi skulle ätit smörgåsarna och myst med tända ljus. Men på en sekund ändrades allt. Nu gick ju detta otroligt nog väldigt bra (som det verkar) men tänk om det inte gått det? Ännu en tankeställare på hur skört livet är.

Älskade unge 💙

Likes

Comments

Barn

Nybakade scones till frukost, myskläder och film är väl en perfekt start en söndagmorgon! Speciellt söndagar när solen inte riktigt vill titta fram.


Vad vi ska göra resten av dagen är inte riktigt bestämt än. Men en promenad kanske eller åka iväg eller bara vara hemma och mysa. Vi får se vad som faller oss in helt enkelt.

// Tessan

Likes

Comments

Vardag, Barn

Att få ihop allt i vardagen med tre barn är inte alltid lätt. Men att göra det själv är en utmaning! Joel har jobbat borta denna vecka och kära nån säger jag bara. Det har funkat, visst har det de. Men jag känner mig helt färdig på kvällarna och nu när sömnen inte är sammanhängande (och med mindre timmar än man är van vid) så känner man sig inte direkt utvilad och uppladdad på morgonen när allt drar igång igen! Tur jag har så snälla barn som hjälper till (med lite tjat) så gott de kan. Och så har jag skaffat mig en bärsele, vilket underlättar endel!


Idag kommer Joel hem, tack och lov 😅
I helgen väntas shopping för mig, födelsedagsfirande av mina storasystrar och tjejkväll (+Odd). Ser verkligen fram emot denna helg nu!

Likes

Comments

Träning, Barn, Vardag

När Odd blev en månad hade jag bestämt mig för att börja "kampen" att komma tillbaka till min vanliga kroppsform. Och jo det går framåt. Jag bantar inte eller går på någon diet! Nej nej, jag ammar så inget sånt! Utan jag låter bli godiset i veckorna, jag har dragit ner på fikat, äter lagom stora portioner mat och är ute och går dagligen. Snart är det dags för efterkontroll hos barnmorskan och efter det hoppas jag på att komma igång med träningen lite mer. Jag har ju en utmaning framför mig (ja förutom att gå ner i vikt), halvvättern! Den ska jag cykla i år, för andra gången faktiskt! Joel ska hänga på i år och även min pappa, två av mina systrar och en svåger. Så vi är ett gäng och inte vill man vara sämst 😄

Lille Odd han går stadigt upp i vikt i stället, precis som han ska. Och visst hade han växt på längden. Hela 2 cm på knappt två veckor! Blir kanske en lång kille som sin morfar ❤️


(Lyckades få ett kort 👆🏼när han ler lite grann 💙)

Trevlig helg på er!Likes

Comments

Barn, Vardag

Ja som ni märker uppdaterar jag inte så ofta just nu. Om jag ska vara ärlig så glömmer jag bort. De stunder jag får lite tid över så viker jag tvätt, tar mig en dusch, lagar mat eller bara sitter ner i några minuter. Har då inte en tanka på att blogga då faktiskt. Men det kanske blir ändring på det nu när vi börjat få in lite rutiner och jag får sova ca 4-5 timmar i streck nu (men det kan ändras fort så jag ropar inte hej än!).

Sista tiden har vi mest bara varit hemma, ett val vi gör för att undvika smittorna som går nu i februari (eller vabruari som småbarnsföräldrar kallar denna månad). Men vi tar promenader dagligen så vi kommer ut, vi träffar vänner och familj som är friska 😁 och vi myser här hemma med filmer, spel och legobyggen. Sen har jag även haft besök av mina jobbarkompisar. Det var himla trevligt att träffa dem och roligt att få lite uppdatering. Nästan så jag saknar jobbet, men bara nästa 😉


I morgon blir lille Odd 6 veckor gammal och det är dags för ett BVC besök igen. Tror nog han har växt en hel del på längden. Sist vi var där mätte han hela 55 cm, så vi får se hur många centimeter han är uppe i nu.

Sen är det helg igen och vi ska iväg till vänner för mellomys på lördagen och på söndagen är det ju 'Alla hjärtans dag' . Så ser vår helg ut. Nu ska jag ta lille Odd och byta om. Här hemma går vi nämligen i pyjamas och morgonrock än.Likes

Comments

Barn

Igår blev vår lille kille en hel månad. Tiden går så fort! Längtar så klart tills han blir större och alla framsteg han kommer att göra. Men samtidigt vill jag stanna tiden lite och bara njuta av att han är en gosig liten bebis.

Idag ska vi till BVC för ett läkarbesök. Då ska han ju även mätas och vägas. Det ska bli spännande och se hur mycket han växt sen sist, för då var han bara två veckor!

Lite har hänt skulle jag tro.Likes

Comments

Inredning, Barn

Hinner inte med att uppdatera så ofta nu som ni kanske märker. Har fullt upp med en liten bebis och två "stora" tjejer. Men vi mår bra och vardagen rullar på, även lite rutiner börjar vi få in också. Jag försöker njuta av den här tiden så mycket som möjligt! Den går ju alldeles för fort. Snart är barnen stora och småbarns åren är förbi. Kommer kännas så tomt då. Så bästa att njuta nu.

Denna helg har vi lagt fokus på Selmas rum. Hon är ju ingen rosa tjej direkt men jag inredde hennes rum i rosa när vi renoverade huset. Då var hon bara tre och brydde sig inte så mycket om färger. Nu har hon vid flera tillfällen påpekat att hon inte vill ha ett rosa rum och även bett om att vi skulle ändra på det. Rött var en färg hon ville ha. Jag ville inte måla det som var rosa i rött (ifall hon ändrat sig igen) utan i någon mer neutral färg. Så vi valde grått och bestämde att vi skulle köpa lite saker som var röda i stället. Så i fredags åkte jag, Selma och Odd till Linköping. Vi köpte färg, en bilmatta, röda burkar att ha pennor i, två röda pallar, några krokar och ett rött kuddöverdrag.

Väl hemma var det bara att sätta fart!
Hon blev så nöjd när vi nu (nästan) är klara. Selma fick även draperier till sängen av mormor som hon önskat. Och ja, rummet känns mer som Selma nu.


Nu ska jag bara fixa lådorna på hennes skrivbord så de blir en annan färg och sen sätta upp ett snöre med (röda) klädnypor på så hon kan hänga upp sin teckningar :)

Likes

Comments

Vardag, Fika, Barn

Idag har jag hunnit med en hel del! Förstår knappt hur, med en bebis på armen (fast inte hela tiden förstås) och trött som få (går som en sömngångare), så har jag städat huset, tvättat upp en massa tvätt, tagit mig en dusch, gått en promenad med alla barnen (och hunden), bakat två sorters kakor, gjort soppa till kvällsmat och Odd har även få sig ett bad. Lite skryt kanske, men kände mig så nöjd. Nu känner jag mig bara helt slut och ber till gudarna att få lite sammanhängande sömn i natt, sisodär 3-4 timmar i streck vore inte fel. Eller 5-6 timmar vore väl underbart!


Denna kaka skulle ju bli himmelsk god, men som glutenfri vet jag inte om det blev någon höjdare. Men alltid kul att testa nya recept!

I morgon är det fredag! Då ska vi bara ta det lugnt! Inga måsten, kanske en promenad för att få lite frisk luft. Men annars ska jag, Bullen och Odd bara mysa i soffan medan de andra två jobbar/är i skolan. Sen kommer helgen och den är efterlängtad! Skönt att få ha mannen hemma och slippa gå upp tidigt för att skicka iväg barn till förskola/skola. Efter en natt med lite sömn kan det vara skönt att få sova på morgonen om bebisen sover.

Trevlig helg på er ☺️


Likes

Comments

Barn, Vardag

Nu är lillkillen två veckor och två dagar. I morgon börjar Joel att jobba igen och Selma ska tillbaka till förskolan efter en månads ledighet. Wilma har redan gjort en vecka i skolan men i morgon är det vardag för alla här hemma helt enkelt. Även för mig och Odd som ska lära oss det här nu. Att få ihop amning, lämning och hämtning, blöjbyte och promenader med hunden. Det ska funka såklart, men känner att det kommer bli en liten utmaning.

I veckan som gått har Joel snickrat lite ute med uthuset/garaget, satt upp en sänghimmel i Wilmas rum (som tjejerna lyckats få ner med), vi har haft lite besök, tagit några promenader och åkt lite pulka. I natt sov tjejerna över hos morfar och nu ska vi strax hämta dem för att sedan åka till en av mina systrar i Linköping. Där ska de ha julgransplundring med barnen. Så nu är det bäst att sätta fart!
Ha en skön söndag! Och passa på att njuta av det fina vintervädret :) Det ska jag!


Likes

Comments