View tracker

Nyss hemkommen från jobbet och har värmt mig en kopp glögg. Älskar känslan av ledighet man har efter jobbet, som man saknar när man studerar. Nu är jag ledig och jag gör precis vad jag vill-känslan.

Men hörrni, en sak som jag tycker är viktig men samtidigt skrämmande och känner att jag bara måste ta upp är det omtalade ämnet "dagens ungdomar", eller i detta fallet dagens barn. Jag har idag jobbat med femåringar, vi har pysslat, sjungit låtar, lekt i sanden och allt vad man tänker sig barn göra. Men någonting skiljer sig enormt från när jag var barn, och det är att de tillåts växa upp alldeles för fort. I ett samhälle med mobiltelefoner, sociala medier, ideal etc. är det kanske inte så konstigt att de slungas in i - vad jag uppfattar det som - den "vuxna" världen.
Vi började prata om jul och om tomten och julklappar, såklart. Jag frågade barnen vad de önskade sig av tomten varpå jag fick svaren "sminkbord" och "en egen telefon"... Ehh, va?! FEMåringar, en egen telefon? Min enda sunda reaktion blev "men önskar ni er inte några leksaker?". När jag var liten var det barbiedockor, sällskapsspel, radiostyrda bilar och massa andra leksaker på min önskelista. Men tydligen så är mobiltelefoner leksaker för barnen idag.

Jag blev nästan lite ledsen när jag hörde det. Vet att många föräldrar använder surfplattor som avkoppling och även inlärning för sina barn, men vad för fel var det på de sätten vi lärde oss läsa och räkna - utan plattor, telefoner eller datorer?

Blä, nej! Jag tycker det är fel, men det kanske det är mig det är fel på. Visst att de ska få lära sig - och hänga med i teknologin. Men barn är barn, och de ska önska sig leksaker.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

...behövde jag från allt vad som har med internet och sociala medier att göra! Att hela tiden vara uppkopplad och tillgänglig gör mig sååå stressad, är det någon annan som känner så?

Mina funderingar för tillfället är kring hur pass tidigt är FÖR tidigt att sätta granen? :') I och med att jag ska jobba hela veckan innan jul, och många dagar veckan innan tänker jag att jag snart bör sätta in den.. i praktiskt syfte (eller för att jag vill ha in den nu nu nu). Men i väntan på granen så slår jag in julklappar och målar granar på dem istället.

Likes

Comments

View tracker

Som sagt så var vi i Dalarna i några dagar och hälsade på Jespers släkt och familj. Jag älskar verkligen Dalarna, det infinner sig alltid en alldeles speciell känsla där uppe av lugn och stillhet. De bor en bit utanför Borlänge, ute på landsbygden. Jespers mormor, där vi har varit, har en egen jättefin gård, och det blir som en helt annan luft där. Det känns som att man kan ta djupare andetag, men det är nog främst på grund av lugnet. Himla fin dam det där, hans mormor. Hon berättade historier från deras gård, vem som bott där innan och hur de fått sitt efternamn. Sånt som jag finner så otroligt intressant.

Och hör på det här! Hon har två hus på gården och de håller på att fixa i ordning det äldre av dem, varpå de bröt upp golvet och hittade gamla målningar gömda under spånet. Jag blev grymt fascinerad av alla gamla historier att jag bara satt där med ögon som pingisbollar, för visst är sånt intressant?!

Likes

Comments

Kanske hade varit mer passande att ladda upp den här bilden i slutet av oktober, nu har ju i princip alla ändå börjat med julen!

Likes

Comments

God morgon! Spenderar min morgon i en bil upp till Dalarna för att umgås några dagar med Jespers familj och släkt. Ska bli superhärligt att vara där några dagar faktiskt, komma bort från dessa fyra väggar (fastän jag är otroligt hemmakär) och umgås. Här hemma är ju jag och J med varandra varje dag, men han brukar ofta pyssla med sitt, och jag med mitt. Det blir liksom inte att man umgås, om ni förstår? Men nu ska vi ta några dagar till att bara vara, jag älskar det.

Igår hade jag och min syster en "Håkan-kväll". Ja, vi är riktiga fans av Håkan Hellström! Vi har varit på alla hans spelningar på Ullevi (även de fina han hade på Liseberg innan det blev sönder-hypat), och vi har även fått biljetter till hans spelning nästa sommar (på Ullevi såklart). Därför ville vi ha en Håkan-kväll, för att börja tagga i väldigt god tid, med hans musik, filmen som är baserad på hans låtar, filmen om Ullevi 2014..... Ja ni hör, vi är inte riktigt kloka! Dagen till ära firade vi med vin, chips och dipp. En jättemysig dag helt enkelt med min fina syster.

Självklart hade vi våra sjömansmössor också!

Likes

Comments

Som jag nämnde blev det en väldigt skum dag igår med mycket känslor och tankar. Men som jag skrev i min rubrik "första advent ändå", så var det ju faktiskt första advent och en dag jag sett fram emot väldigt mycket. Jag bakade en mjuk pepparkaka och cheesecake med pepparkaksbotten att bjuda min familj på, på kvällen. Det blev jättemysigt, som alltid med världens bästa familj.

Vad som också var väääldigt mysigt och fint var att Jesper kom hem med en sån fin bukett efter jobbet med motivationen "jamen du älskar ju advent så mycket, tänkte du skulle få en adventsbukett". Gulle! Så kär som jag är i honom, han slutar aldrig att överraska!

Likes

Comments

En dag man har väntat på så länge är nu här. En dag som man tar för givet ska vara mysigt, en nedräkning mot jul, årets familjehögtid. Jag tar det för givet på så sätt att jag har min familj här, jag förespråkar jul som den mysigaste tiden på året eftersom man samlar hela familjen och umgås men sina nära och kära. Men så är det inte för alla. Idag fick jag ett besked som jag vet har förstört en hel familj, och deras syn på julen, kanske för gott. En gammal barndomsvän till mig bestämde sig för att inte leva längre. En vän jag inte pratat med sedan jag var liten, men ändå tog det riktigt hårt. Idag hade jag planerat in en adventsfika med min familj, och där sitter hans familj och planerar en begravning, så här strax innan jul. Det är inte rättvist, livet är alldeles för skört.

Jag hoppas i alla fall att ni har en mysig första advent och att ni tar vara på alla ni håller kära.

Likes

Comments

Dagen före första advent och jag är äntligen klar med städ & pynt. Rätt sjukt ändå att vi är här nu, vid första advent, den dagen som många här inne har väntat på. Ännu sjukare är att nu väntar en månad av bara väntan. Vi nöjer oss så klart inte vid att vi har kommit hit, utan nu vill vi ha andra advent, tredje, fjärde och helst av allt julafton redan imorgon. Tänkte på det igår när jag tog tag i det sista i städet att man hela tiden väntar på något nytt. Och vägen till det man väntar på är oftast, om inte alltid,, större än själva händelsen. Visst är det konstigt?

Hur som helst, tog det lite lugnt med pyntet i år, struntade i att byta gardiner och sånt. Nu väntar jag på att få sätta in och klä granen istället.. På tal om att njuta i stunden ;)

Likes

Comments

God sen kväll idag. Jag har haft så himla ont i magen hela dagen, så när jag kom hem efter jobbet la jag mig i soffan och halvdäckade framför Youtube.

Som ni kanske förstår blev det inget städ idag och mitt pyntade skjuts upp ännu en dag, men jag har istället funderat mycket och planerat hur jag vill ha det i år. Jag vet att pappersstjärnor är populärt i mångas hem, men de har aldrig riktigt fallit mig i smaken. Finner dem ganska tråkiga. Eller alltså, tråkiga i min typ av jul. Jag vill ha en gammaldags jul, sån jag haft så länge jag kan minnas. Då tillhör röda eller guldiga adventsljusstakar, metallstjärnor i guld eller koppar som ger ett sånt där perfekt varmt ljus eller något annat plottrigt, bara det inte är utav papper. Låter jag enformig och tråkig? (När jag skulle leta efter någon fin bild på pinterest som skulle få gestalta vad jag menar så hittar jag endast bilder på pappersstjärnor såklart. Jag är alltså tråkig och enformig)

Mitt köksfönster förra julen. Kolla in de fruktansvärda lamporna våra grannar har...

Imorgon hoppas jag på att må bättre så jag kan göra klart allt! När jag tittar ut ser jag så många som redan har fått upp sina stakar och julgardiner, nu vill jag också! Ha en finfin kväll <3

Likes

Comments

God förmiddag allesammans! Idag är det hallens tur att få sig ett städ-lyft. Vi har en väldigt mörk hall, både möbler och ljusmässigt. Både jag och Jesper har möbler som betyder en del för oss, och just dessa har vi placerat i hallen. Även att tillägga är att de här möblerna är de mörkaste vi äger, men de gör sig allra bäst i hallen och därför kan vi inte byta ut till något ljusare.

Nu ska jag strax iväg på ett kort arbetspass, sen ska jag förbi blomsterlandet innan jag åker hem och ser om jag kan hitta något kul och juligt. Ha en jättefin tisdag!

Likes

Comments