Sådana här morgnar, lugna, långsamma. Kör man kvällspass som jag gör idag så hinner man ta tillvara på dagen på ett helt annat sätt än när man slutar tidigt från jobbet. Lyckas man bara skjuta undan stressen om att man ska jobba senare så kan man faktiskt vara riktigt produktiv under dagen. Har man istället börjat tidigt och kommer hem i någorlunda bra tid, är man alltid så trött. I alla fall jag.

Men idag är ingen produktiv dag. Har lyckats ta mig ut på en promenad runt kanalen och nu njuter jag på balkongen som är riktigt varm, och här lär jag väl sitta mer eller mindre ända till klockan 5 när mitt pass drar igång.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Det är inte ofta jag hittar något jag verkligen gillar, speciellt inte här i Trollhättan. Jag har ganska höga krav vad det gäller framtida boende, och ser hellre att man väntar några extra år för att verkligen hitta sitt drömhus, än att ta första bästa. Nu har jag hittat det. Perfekt hus, perfekt läge, perfekt tomt... Allt! Till och med insidan är redan (iaf till 98%) så som jag vill ha det!

Så har ni någonsin funderat på hur mitt drömboende ser ut, kolla på dessa bilder!

Så himla fint i all sin enkelhet. Jag har redan hunnit inreda det, planerat eventuella köksrenoveringar/tillbyggen av skafferi m.m. Vill ärligt gråta av tanken att detta hus högst troligt (never say never) aldrig kommer vara mitt.

Här hittar ni det om ni vill se mer.

Likes

Comments

Alltså vädret! På min läiga balkong är det stekhet sommarvärme, och jag har till och med blivit röd om knäna. Heja Maj, du visar dig från din bästa sida!

Såna här morgnar gör definitivt gott för kropp och knopp, att starta lugnt och stressfritt sätter prägel på resten av dagen, och den ska fortsätta i samma tempo ända tills jag lägger mig ikväll.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Mycket Indiska i den här hyllan. Sen sist jag var aktiv här har jag slutat jobba på Indiska, ett beslut som var ganska tråkigt men nödvändigt då ekonomin inte riktigt gick ihop. Därför var jag bara tvungen att köpa på mig ett helt gäng med chennai-tallrikar innan jag slutade (personalrabatten var fet, man får inte vara dum ;)), och av mina fina kollegor fick jag ett stort fat i samma serie. Så nu har jag alltså muggar, tallrikar och fat i min favoritserie från Indiska och jag älskar den! Riktigt tungt och robust porslin. Nu vill jag dock ha faten i fler färger, finns i en väldigt fin rosa som passar bra till det grå jag har.

Likes

Comments

Jag älskar årstidsskiften. Försommaren, det första vårtecknet, när löven skiftar till rött och - som är väl skrivet om här - vintern. Men för min del är det väldigt mycket vemod inblandad i varje årstid. När en viktig person hastigt rycks ifrån ens liv blir man så lätt påmind om saknaden efter denne.

Första riktiga vårtecknet för mig är tussilagon. Det var den jag och mormor plockade i slänten utanför henne och satte i vatten i äggkoppar. Tussilagon är inte bara ett vårtecken, utan också ett tecken på saknad. Så med ett löjligt leende på läpparna plockade jag årets första tussilago för oss, för mig och min mormor.

Likes

Comments

Fick äntligen tagit tag i den där röriga hörnan i köket där vi lagt räkningar och andra diverse viktiga papper på en gammal stol. Flyttade istället in hyllan som har stått malplacerad i vardagsrummet alldeles för länge. Tyckte det blev rätt mysigt med det blå (som för övrigt kommer från Indiska), som är en klassisk vårfärg.

För nu kan man ändå säga att våren har börjat visa sitt ansikte med den värmande solen och de ljusare kvällarna. Snart är det till och med dags att göra vårfint på balkongen och kanske att man till och med odlar något själv i år. Min mormor var en jäkel på tomatplantor, kanske ska prova på ifall jag ärvt den genen. Hoppas!

Likes

Comments

Här står jag en tisdagskväll och lagar min favoritlasagne, lyssnar på John Mayer och förtär en kall öl. Det här är vad jag anser vara livskvalitet, även fast jag snart måste bort med första rundan tvätt (hatar tvättstugor!!). Men jag är nöjd, vilket jag oftast brukar vara när jag står framför spisen och får vara kreativ, medan Jesper gör sitt på jobbet (hallå könsroller). Älskar att överraska med en god middag, tycker liksom att hela dagen blir lite roligare om man har en god middag att se framemot.

Under mitt uppehåll har jag haft tid att tänka på vad jag verkligen vill med mina studier, och med tanke på mitt brinnande intresse för just mat börjar jag bli osäker på om jag har gjort rätt val. Läraryrket i sig känns väldigt bra, men jag känner mig inte trygg i mina valda ämnen. Därför har jag börjat tänka om lite, och har börjat spåna på en annan typ av lärarutbildning, nämligen hemkunskapslärare. Tycker det känns så himla härligt och mysigt att få inspirera så som min lärare inspirerade mig, fast med ett nytänk.

Alla dessa funderingar man hinner med när man latar mat, bara det! :)

Likes

Comments

... bostadsrätter, mattor, byråer, lampor, byxor, tröjor, köp, köp, köp! Blir alltid så djävulusens shoppingsugen när våren närmar sig. Det ska vara nytt och fräsch, mattor, lampor, kläder, ALLT! Kanske är det i sviterna av den tomma känslan av att inte ha några julklappar att handla, hursom kliar det alltid lite extra mycket i shoppingfingrarna efter jul.

Numera bär jag nästan aldrig vardagskläder, utan det går endast i träningskläder, arbetskläder eller myskläder, så idag när jag för första gången på länge skulle bära mina vardagskläder upplevde jag att jag inte hade något att ha på mig (klassiskt va?). Därför är jag nu inne på en miljard olika hemsidor och kollar in diverse av ovannämnda saker. Asos, ellos, desenio osv. Jag kikar på allt!

En favorit - ljusa jeans med en svart basic-topp.

ellos, pinterest, asos, hemnet, desenio

Likes

Comments

Trowback till en ledig dag med god frukost. Längesen man hade en sådan, en ledig dag alltså. Just nu bor jag på mina två jobb och har kört sju eller åtta helger i rad (håller inte ens koll längre)... Och ska dessutom, som det ser ut nu, köra varje helg ända fram till mars. Trött? Ja, jo, en aning!

Såg äntligen klart på senaste säsongen av orange is the new black igår, efter att det har legat på hyllan ett tag, och fy fansen vilket slut! Dumt av mig att jag inte väntade med att se klart innan nästa säsong kommit ut. Dilemma! Nu ska jag bara låta timmarna gå utan att göra något vettigt, innan det är dags för ännu ett eftermiddagspass på jobbet. Eller så kanske jag tar upp Outlander igen, där jag tvärt slutade sist. Jag gör alltid så, kollar intensivt i perioder och sen helt plötsligt får jag för mig att bara sluta kolla. Jättedumt!

Vad ska ni roa er med i helgen?

Likes

Comments