Läs även

Havregrynsgröt med mandelmjölk, frysta bär och honung.

Nu är den här, min lediga onsdag. Faktiskt väldigt skönt att alltid vara ledig onsdagar, det blir liksom en bra paus mitt i veckan vilket gör att den inte känns lika lång och segtrampad.

Idag ska jag och min syster baka en del, blir alltid så sugen på att vara huslig när hösten kommer. Inga krav på något, utan endast ägna tid åt sånt man faktiskt tycker om att göra. Så det är vad jag ska göra idag, bara sånt jag har lust till. Vet ni vad det sjuka är? Jag har till och med lust att rensa uppe i förrådet, och jag kan lova er, det är inget man har lust till i vanliga fall. Det är definitionen av kaos där uppe.

Hoppas ni får en fin onsdag ni med! <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ibland liksom hejdar sig
tiden ett slag
och någonting alldeles oväntat sker.
Världen förändrar sig varje dag
men ibland blir den aldrig densamma mer.

Alf Henrikson

Likes

Comments

Min favoritkofta - mormors gamla. Det dyrbaraste plagget jag äger faktiskt.

Annars idag? Kollar om Mr. Selfridge med mamma och förbereder mig så gott jag kan inför kvällens jobb. Ogillar starkt att sluta vid 23, men sånt är det.

Hoppas ni har en bra torsdag!

Likes

Comments

Jag inleder min lediga dag med en gammaldags sovmorgon och självserverad frukost på sängen.

Idag är jag gräsänka men ogillar så att vara själv, speciellt på kvällen, så därför kommer den spenderas med mamma och syster och nya avsnittet av OUTLANDER! Äntligen! Mitt liv på hösten styrs väldigt mycket av alla serier som kommer ut, haha. På måndag är det den serien, tisdag en annan osv.. Jag älskar det! Men mest av allt längtar jag självklart efter Bonde Söker Fru. Måste vara det allra bästa som sänds i svensk tv! Dessutom är det ett tecken på att vintern närmar sig när den börjar sändas. Jag ska dock inte sticka under stolen med att jag tjuvstartat lite, jag kan bara inte låta bli. När jag är ensam hemma går julmusiken varm, den gör mig glad och lugn. Finns ingen bättre musik, haha. Kanske får lugna ner mig lite ändå.

Men visst är det ändå världens finaste årstid?! <3

Likes

Comments

Contains affiliate links

Från Hemtex 129:-

Glasdekorationer likt denna har alltid fascinerat mig. Hur coolt hade det inte varit att vara glasblåsare?! Kan fastna hur länge som helst inne på såna konton på instagram, de är ju såå duktiga!

Likes

Comments

God morgon!

En känsla av välbefinnande ligger över mig idag och har lite som nästat sig fast. Jag har nämligen börjat komma på var jag vill befinna mig i livet om några år. Frågar du mig om vad jag vill bli när jag blir "stor" så ändras mitt svar i princip varje dag, beroende på dagsformen. Men här om dagen slog det mig, och sedan dess har jag inte kunnat tänka på något annat än just den vägen till framtiden. Den här gången känns det inte impulsivt och tillfälligt som de flesta andra valen har gjort. Dock kan jag inte söka in på utbildningen förrän till våren då den startar nästa höst. Men det gör inget, jag är redo att vänta den här gången!

Igår köpte jag med mig en bukett hem till Jesper. Det brukar alltid annars vara han som är så där jätteduktig på vardagsromantik, överraskar med pannkakor när man kommer hem från jobbet t.ex., och jag vet hur mycket jag uppskattar sånt. Därför gräddade jag scones lagom till han kom hem igår och dukade fram en mysigare kvällsmat än vad vi vanligtvis äter. Väldigt viktigt att uppskatta varandra även de gråaste av vardagar.

Likes

Comments

Let us take a moment att uppskatta dessa fina prickar vissa av oss har blivit välsignade att födas med. Fräknar, hur fint är det inte egentligen!

Min mors gener är av den sorten, hon har själv rött hår och fräknar. Tyvärr så valde de att hoppa över mig. Jag har visserligen fått den bleka grundhuden men fräknarna saknas. Dock så har jag fått mer med åren, mest på armar & axlar och några få på näsa & kind men that's it.

När jag var liten, runt sex år, gillade jag inte fräknar alls. Det fanns en i min klass som jag tyckte ganska illa om, hon var av den elaka typen och hon hade hela ansiktet fullt av fräknar. Det gjorde att jag associerade fräknar med just henne och att det var något dåligt att ha. Så som man kan göra med vissa namn, ni vet. Tur ändå att ens hjärna är såpass anpassningsbar att man kan glömma bort de där taskmörtarna i förskolan. För visst är väl fräknar väldigt fint ändå!

Likes

Comments

Imorgon tar min minisemester slut och jag känner att ytterligare 10 dagar hade suttit finfint. Men jag ska inte klaga, har inte gått i många knop direkt. En vecka på Kreta med sol, bad, mat och goa dagar har verkligen dragit fram latsidan ur mig och jag har hunnit varva ner till ett snigeltempo. Sjukt välbehövligt!

Likes

Comments

Hallå! Hösten är häääär (för mig har den varit här sedan mitten av augusti, men nu känns det mer ok att annonsera ut det även fast det är sensommar för många än) och jag ÄLSKAR det! Äntligen får man andas ren höstluft och gömma sina ludenben under långbyxor. Den här hösten ska jag andas. Jag ska försöka att inte låta jobbet ta för mycket energi, utan lägga den på de viktiga och fina sakerna. Jag ska dricka kaffe tills magkatarren sprutar ur mig, ska försöka lägga mycket mer tid på vänner och familj. Jag ska vara lat men inte FÖR lat, för visst är promenader i höstluften något med det bästa som finns. Jag kanske till och med ska försöka sticka säsongens halsduk istället för att köpa en ny.

Bilder lånade från Pinterest

Likes

Comments