...ja snart i alla fall! Har tills dess hunnit få ner några julrecept jag har tänkt prova att baka till jul! Något mer spännande än knäck och mjuk pepparkaka (hur goda dessa än är!). Tur Jesper är sånt mat- och kakvrak, skulle kunna baka hur mycket som helst utan att det någonsin blir dåligt eller gammalt. Tur jag har honom ändå!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Efter en heldag med föreläsningar och plugg tar jag ett välförtjänt bad. Visserligen inte lika lyxigt som på bilderna här ovan (som alla är hämtade från pinterest), men man kan ju i alla fall drömma sig bort. Egentligen är det bara en paus, eftersom jag ligger efter i mitt pluggande och behöver ägna minst två timmar till idag. Men man kan inte köra på hur länge som helst och lära sig begrepp efter begrepp, man måste ta till vara på sin stackars hjärna och klappa den medhårs in emellan. Därför kändes ett avslappnande bad som den bästa medicinen för en ilsken och trött hjärna!

Vad gör ni när ni behöver slappna av?

Likes

Comments

Jag, liksom många andra, har infunnit mig i någon slags höstdepression. Just nu är det alldeles för mycket som pågår och alldeles för lite motivation. Det har blivit mycket gnäll här inne på sistone, förlåt för det, men allt är bara så himla rörigt för tillfället. Nästa vecka är det två stycken salstentor som gäller och igår hade vi seminarium. Det är alltså plugg, eller pluggångest för hela pengen här hemma hos oss. Sen jobbar jag ganska mycket för tillfället, vilket gör det ännu svårare att få ihop timmarna. Jag hinner knappt njuta av hösten, och vetskapen av att resten av terminen kommer se ut så här gör det knappast roligare eller bättre.

Men det kanske ska se ut så här? Efter jul har jag gjort halva min utbildning, då har jag bara 2.5 år kvar... Ja, jag ÄR bitter för tillfället och kommer nog vara ända tills det har lugnat ner sig lite (vilket det förmodligen inte kommer göra innan jag är klar).

Jag får försöka boosta mig själv med positiva saker, som Bonde söker fru och julmust, fina höstlöv och långa, lyxiga frukostar när man har hemmastudier. Min fina familj, inte minst! Min underbara sambo, våra fina djur och alla fina bloggisar man följer här. NI ger mig energi, tack!

En skål med vitaminer till frukost behöver vi nog alla för tillfället.

Likes

Comments

Min resumé av den gångna veckan är sådär. Det har varit en jobbig vecka, jag har det riktigt jobbigt med skolan för tillfället. Motivationen är som bortblåst, vilket sätter sina spår i resultatet. De kommande tre veckorna har jag två stycken salstentor att plugga till, ett seminarium och tre av tre jobbhelger. Jag är måttligt stressad för tillfället och uppe på allt har min livmoder bestämt sig för att jävlas, just den här veckan. Allt har så bra tajming, inte sant?

Men allt är inte bara bu och blä, jag gjorde mig, till exempel ,en hemskt god kvällsmat idag. Det är ändå fredag, då ska det vara myskväll. Knäckebröd med skagenröra på det ena och avokado med citronpeppar på det andra. Båda toppade med sallad, hackad lök och tomat! Det kanske inte låter så mycket för världen, men var det väääldigt gott.

Nu blir det god natt för min del, imorgon blir det en hektisk dag på jobbet. Varuhuset jag jobbar i har någon slags tävling butikerna sinsemellan. Kul!

Sov gott!

Likes

Comments

Innan jag flyttade hit till Trollhättan var jag väldigt skeptisk mot den här staden. Jag var här ett fåtal gånger när jag var mindre och mina minnen jag har från dess är inte så ljuva. Jag upplevde det som en trasig stad. Det var många drogpåverkade människor, det luktade urin i större delen av staden och allt såg så grått och dystert ut. Men nu så här i efterhand har jag märkt vilken skev bild jag hade.

Jag växte upp i en trygg liten västkustort, där havet var bredvid en i princip hela tiden och fann en trygghet i det. Därför antar jag att min känsla av otrygghet här i Trollhättan styrdes av att havet inte längre fanns nära till hands. Det kanske låter konstigt för er som inte har växt upp så, men jag tror att många förstår min känsla.

Hur som helst så finner jag Trollhättan väldigt fint idag. Det är mysigt och pittoreskt. Bakgatorna, caféerna, promenaden längs kanalen, slussarna och den fina grönskande naturen. Det är så himla skönt när man faktiskt kan ändra sin negativa bild av något, och inse hur fel man hade. Detta är något jag annars kan ha ganska svårt för, speciellt med människor. Det är farligt lätt att döma någon/något, samtidigt som det är lika jäkla svårt att erkänna att man faktiskt hade fel.

Likes

Comments

En kycklinggryta på spisen, ett glas mousserande i handen och 22 månader med min fina sambo idag (hjälp, jag vill inte vara den som räknar månader). Ganska bra för att vara en vanlig tisdag ändå..

Likes

Comments

Jag måste bara visa er ett annorlunda lägenhetshus här i Trollhättan, nämligen vattentornet utanför högskolan. Tornet är helt runt och omfattar nio stycken lägenheter. Det saknar trappuppgång och har endast en trång hiss, där hissdörrarna agerar ytterdörr till lägenheterna. 1992 byggde man om tornet till nio hyresrätter och ägs av samma bolag som vi hyr av idag. Det är alltså inte omöjligt att få tag på en sån här lägenhet, och inte heller är det några överpriser de tar. Utsikten ska sträcka sig över större delen av Trollhättan och rummen är logiskt nog runda. HUR HÄFTIGT ATT BO HÄR?! Väldigt om du frågar mig!

Så här sen tornet ut utvändigt....

... och här är en bild på hur en av lägenheterna ser ut invärtes. Kolla teglet! 
Får man tag på en av dessa lägenheter har man, enligt mig, fått tag på Trollhättans coolaste boende!

ttela

Likes

Comments

Vad konstig man är ändå. Som de flesta vet vid det här tillfället är jag väldigt mycket av en höstmänniska. Jag älskar allt det mysiga som hör hösten till, speciellt att man kan sitta inne med gott samvete, äta bullar och kolla på film (eller Bonde söker fru, helst). Levande ljus är ej att försumma. Tänder helst alla jag äger (vilket är ganska så många) varje kväll och bara myseeer med min fina sambo. Men en sak som jag finner konstig med mig själv är att jag varje år infinner mig i någon slags jul-trans vid den här tiden av året. Hösten är så himla mysig och fin att jag får den där alldeles speciella känslan i kroppen man hade när man var liten på julafton. Kan kanske vara därför jag blir så jul-känslig när jag befinner mig i höstmyset. Förstår ni hur jag menar? Mitt sug efter julmusik, julmust, pepparkakor och adventsstjärnor är som störst runt denna tid. Jag blir så ruskigt harmonisk och lycklig i mig själv. Kan gå runt med en myskänsla i bröstet och bara känna mig nöjd.

Detta är inte det konstigaste, utan det underliga med den här känslan är att den avtar mer och mer desto närmre jul vi faktiskt kommer. Så summan av kardemumman är alltså att jag har extrema julkänslor under hösten, men när julen äntligen kommer så känner jag inte av dem på samma sätt längre. Är det någon mer som känner som mig, eller är det helt enkelt något fel på mig? :)

​Julbilder från förra året.

Likes

Comments

Det syns knappt på bilden, men jag vågade faktiskt lägga i lite rosa färg i håret igår. Eller färg och färg, en inpackning med pigment i. Tyckte jag var jättemodig, men det var inte så farligt som jag befarade! Det blev mer som ett rosa skimmer i håret än helt färgat. Kul ändå att man kan trixa så där utan att skada håret. Inpackningen jag använde var från Maria nila.

Likes

Comments

Bestämde mig för att göra en höstbricka med dekorationspumpor, några kvistar jag klippte av en buske precis utanför och några ljus. Ja, i princip allt som Oktober har att komma med.

Idag har jag verkligen varit till ro med mig själv. Stod och diskade förut och tyckte inte ens det var jobbigt, tvärtom! Det var ganska rogivande. När händer det annars, att man tycker det? Är till och med så tillfreds med livet idag att jag har köpt rosa hårinpackning. Nog för att jag tycker förändringar är superkul, men på äldre dar har jag blivit mindre modig med mitt hår. Jag har slutat experimentera med färger och låter frisören sköta allt numera. Vi får se hur det blir, är förväntansfull! 

​På tal om att vara modig, hur personlig ska man våga vara i sin blogg? Är djupa inlägg något ni läser, eller är de ytliga inläggen mest uppskattade? Vore intressant att höra vad andra tycker och gillar att läsa. Själv är jag allätare vad det gäller bloggar. Uppskattar inlägg som har djupa och personliga tankar lika mycket som jag gillar att läsa om inredning, kolla på fina bilder och få idéer och inspiration. 

Likes

Comments