Jag älskar årstidsskiften. Försommaren, det första vårtecknet, när löven skiftar till rött och - som är väl skrivet om här - vintern. Men för min del är det väldigt mycket vemod inblandad i varje årstid. När en viktig person hastigt rycks ifrån ens liv blir man så lätt påmind om saknaden efter denne.

Första riktiga vårtecknet för mig är tussilagon. Det var den jag och mormor plockade i slänten utanför henne och satte i vatten i äggkoppar. Tussilagon är inte bara ett vårtecken, utan också ett tecken på saknad. Så med ett löjligt leende på läpparna plockade jag årets första tussilago för oss, för mig och min mormor.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Fick äntligen tagit tag i den där röriga hörnan i köket där vi lagt räkningar och andra diverse viktiga papper på en gammal stol. Flyttade istället in hyllan som har stått malplacerad i vardagsrummet alldeles för länge. Tyckte det blev rätt mysigt med det blå (som för övrigt kommer från Indiska), som är en klassisk vårfärg.

För nu kan man ändå säga att våren har börjat visa sitt ansikte med den värmande solen och de ljusare kvällarna. Snart är det till och med dags att göra vårfint på balkongen och kanske att man till och med odlar något själv i år. Min mormor var en jäkel på tomatplantor, kanske ska prova på ifall jag ärvt den genen. Hoppas!

Likes

Comments

Här står jag en tisdagskväll och lagar min favoritlasagne, lyssnar på John Mayer och förtär en kall öl. Det här är vad jag anser vara livskvalitet, även fast jag snart måste bort med första rundan tvätt (hatar tvättstugor!!). Men jag är nöjd, vilket jag oftast brukar vara när jag står framför spisen och får vara kreativ, medan Jesper gör sitt på jobbet (hallå könsroller). Älskar att överraska med en god middag, tycker liksom att hela dagen blir lite roligare om man har en god middag att se framemot.

Under mitt uppehåll har jag haft tid att tänka på vad jag verkligen vill med mina studier, och med tanke på mitt brinnande intresse för just mat börjar jag bli osäker på om jag har gjort rätt val. Läraryrket i sig känns väldigt bra, men jag känner mig inte trygg i mina valda ämnen. Därför har jag börjat tänka om lite, och har börjat spåna på en annan typ av lärarutbildning, nämligen hemkunskapslärare. Tycker det känns så himla härligt och mysigt att få inspirera så som min lärare inspirerade mig, fast med ett nytänk.

Alla dessa funderingar man hinner med när man latar mat, bara det! :)

Likes

Comments

... bostadsrätter, mattor, byråer, lampor, byxor, tröjor, köp, köp, köp! Blir alltid så djävulusens shoppingsugen när våren närmar sig. Det ska vara nytt och fräsch, mattor, lampor, kläder, ALLT! Kanske är det i sviterna av den tomma känslan av att inte ha några julklappar att handla, hursom kliar det alltid lite extra mycket i shoppingfingrarna efter jul.

Numera bär jag nästan aldrig vardagskläder, utan det går endast i träningskläder, arbetskläder eller myskläder, så idag när jag för första gången på länge skulle bära mina vardagskläder upplevde jag att jag inte hade något att ha på mig (klassiskt va?). Därför är jag nu inne på en miljard olika hemsidor och kollar in diverse av ovannämnda saker. Asos, ellos, desenio osv. Jag kikar på allt!

En favorit - ljusa jeans med en svart basic-topp.

ellos, pinterest, asos, hemnet, desenio

Likes

Comments

Trowback till en ledig dag med god frukost. Längesen man hade en sådan, en ledig dag alltså. Just nu bor jag på mina två jobb och har kört sju eller åtta helger i rad (håller inte ens koll längre)... Och ska dessutom, som det ser ut nu, köra varje helg ända fram till mars. Trött? Ja, jo, en aning!

Såg äntligen klart på senaste säsongen av orange is the new black igår, efter att det har legat på hyllan ett tag, och fy fansen vilket slut! Dumt av mig att jag inte väntade med att se klart innan nästa säsong kommit ut. Dilemma! Nu ska jag bara låta timmarna gå utan att göra något vettigt, innan det är dags för ännu ett eftermiddagspass på jobbet. Eller så kanske jag tar upp Outlander igen, där jag tvärt slutade sist. Jag gör alltid så, kollar intensivt i perioder och sen helt plötsligt får jag för mig att bara sluta kolla. Jättedumt!

Vad ska ni roa er med i helgen?

Likes

Comments

Nu är våren mer än välkommen, julen är bortplockad och min lust att greja här hemma är äntligen tillbaka. Kanske var det just det som krävdes, att faktiskt damma av och ställa bort det murriga och få in det ljusa och fräscha igen. För en sak upptäckte jag när jag plockade fram lamporna som ersätter adventsstjärnorna och stakarna, och det är att vi endast har vita lampor. Kanske är tråkigt, men det blir väldigt fräscht när man tar bort julens röda. Det får kanske bli nästa projekt dock, att se över alla våra lampor och kanske få in något nytt, något annat än vitt. Tycker faktiskt att just lampor är rätt svårt, har svårt att få till helheten med lampor och har dessutom svårt att hitta några jag tycker om.

Hittade en fin växt till nya krukan, hoppas jag kan sköta den bättre den här gången (smileyn som elefanten gör).

Och på tal om att sköta växter, efter att ha stått som två tomma pinnar i snart ett års tid har jag äääntligen fått den att blomma, om ändå bara pyttelite. Orkidéer är inte min starka sida, vet inte ens vad det är jag gjort annorlunda för att den ska blomma. Men jag sjukt nöjd med min bedrift, haha!

Likes

Comments

Var inne på hemtex igår och såg att de hade ytterligare 30% på rean. Tänkte inte att jag skulle köpa något, men hittade en kruka som jag tyckte var fin och tänkte kunde vara kul att sätta någon vårväxt i, så jag köpte två! haha. Reapriset var 59 kr, sen 30% på det, vilket gjorde att jag fick båda krukorna för 83 kr. Det måste jag ändå säga är ett ganska bra pris.

Har ni tips på någon fin växt att ha i? Sugen på något nytt grönt!

Likes

Comments

Liten och lugn frukost innan eftermiddagsjobb.

I veckan började jag ett nytt jobb, och jag har aldrig varit med om så mycket information på en och samma dag. Första dagen jag var där tog de verkligen upp ALLT jag behöver veta. Gissa om jag har varit trött den här veckan. Det är totalkaos i hjärnan, men kroppen fortsätter ändå. Och eftersom mina dagar har varit smockfulla så står min jul kvar här hemma och lyser så fint. Detta får åtgärdas imorgon då jag äntligen har en ledig dag och kan ta tag i mitt hem igen. Jag ska även tillåta mig själv att ta det lugnt och hinna andas, man glömmer det så lätt när man är mitt uppe i något.

Likes

Comments

I onsdag, torsdags och idag har vårat hyresbolag bestämt sig för att byta ut ett rör, vilket leder till att man inte får använda avloppen mellan 9-14. Inte så jättekul på en ledig dag att man varken får använda toan, duschen eller spola vatten i köket. Men hur som helst så har det faktiskt gått bra, jag har inte råkat spola vatten en enda gång. Det får mig dock att tänka på hur bortskämd och bekväm man är, som tar det där med rinnande rent vatten för givet!

Så i väntan på att kunna ta en dusch så invigde jag min nya kitchenaid (bortskämd var det ja) och gjorde scones till mig själv, och hade en sen, långsam frukost. Sjukt behövligt att skämma bort sig själv ibland, även om det bara är småsaker som hemmagjorda scones med drottningsylt och att få ha en lugn morgon utan krav.

Och i den här takten ska hela min dag fortsätta. Jag ska rensa min byrå med kläder, men inte ens det ska jag stressa igenom. Skönt!

Likes

Comments