Header

Vardagsrummet har inte känts riktigt rätt någon gång, det har liksom skavt lite grann... Vi har alltid haft divansoffor förutom när vi flyttande in i första lägenheten, en 20kvm studentlägenhet med gemensamt badrum i Åmål. Där fick vi vara lite kreativa och använda sängen som soffa osv. Ska se om jag kan gräva fram några gamla bilder till ett inlägg längre fram!

Ja som sagt vi har alltid valt divansoffor och det kanske var det som var felet... För nu skaver ingenting i vardagsrummet längre!

I detta "piffa till vardagsrum projektet" så återanvände jag faktiskt mest saker vi haft sedan innan och flyttade runt dem till nya platser. Det nya var just två Kivik soffor och ett ficus träd från Ikea.

Här nedan lägger jag in en snabb moodboard på vad jag ville ha för känsla.

Jag gick på samma färgskala som i övre hallen, jag älskar just blå på sommaren och ljusa färger, lungt och harmoniskt. Med lite lyxiga metaller.

Jag ville gärna ha en mysig känsla i rummet och sofforna fick gärna vara så där lite bastanta och klumpiga. Där tyckte jag att Kivik sofforna passade in perfekt! Inte för nätta, var barnvänliga och lätta att göra rent. Perfekt för en familj med tre barn. Jag valde färgen Orrsta ljusgrå som passade in perfekt med sin lite kallare nyans av grå. Iallafall i jämförelse till våran tidigare varmgrå divansoffa.

Tanken med att placera två soffor mittemot varandra var att vi lättare skulle kunna umgås och se på varandra när vi sitter och pratar eller spelar brädspel med vänner och familj. Sen ger det ju också ett lite elegantare intryck i rummet speciellt tillsammans med billyhyllorna och deras Oxberg dörrrar.

Och nu till det absolut roligaste! Före och efter bilderna!


Före:

Utan soffa:

Med soffor:

Och det slutliga resultatet:

Visst blev det en helt annan känsla i rummet?

Hoppas ni gillade inlägget! Ha en underbar kväll!


Emma

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Sponsrat inlägg i samarbete med Interflora.se


Det är ju fantastiskt hur växter kan påverka hur vi mår! Jag mår så mycket bättre runt växtlighet och speciellt när jag har fina snittblommor hemma. Har ni tänkt på hur växter verkligen kan lyfta ett helt rum? Ett tråkigt vitt rum och bli en lyxig djungel med bara några få växter väl utplacerade.

Jag har en dröm om en stor trädgård med massor av växter och blommor i framtiden tänk att öppna dörrarna och gå ut i en härlig oas. Ja de vore livet de!

Likes

Comments

Älskar verkligen smoothies! De är ju både goda och Instagramvänliga.

Jag brukar bara mixa ihop den frukt/bär jag är sugen på för dagen och lite sojamjölk.

För att få till en perfekt smoothiebowl så ska man ha mindre vätska än i en vanlig smoothie och vill man ha det som en glass så häll i frysta bär eller frukter istället för färska. Fryst banan ger den där lena konsistensen som glass har också.

Just i denna är det sojamjölk,hallon,blåbär och banan. Toppat med några egenplockade skogshallon och olika frön.

Likes

Comments

Instagram@emmalinneafalk

Twitter
Emmalinneafalks