Godmorgon fina ni 🌸

Nu sitter jag och väntar på min vän som snart kommer och hämtar mig, för nu åker vi till Kalmar 😍 Kan ni gissa vad vi ska göra där? Okej, okej jag ska berätta. Vi ska på vin & champagne festival 🙌🏽 I det stora hela ska vi gå runt och dricka champagne hela dagen 🍾 En riktig fin helg helt enkelt 🙏🏽

Jag varnar redan nu för att uppdateringen kan komma att bli sämre under helgen 😅
Vad ska ni göra för kul i helgen?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Känsliga tittare varnars för punkt 10 👻

1. Jag har utbildning i makeup, gelé naglar & fransar, jag tycker makeup är as kul men inte som heltidsyrke.
2. Jag va 100% hundmänniska tills jag skaffade mina killar, nu är jag nog mer 50/50 🙈

3. Jag är pescetarian sedan en tid tillbaka, vilket innebär att jag inte äter kött & kyckling.
4. Jag är en riktig serietorsk & har nog utan att överdriva sett över 100 olika serier 😅
5. Jag har 3 tatueringar, har tid bokad för nummer 4 & 5 🙌🏽
6. Jag & min sambo träffades första gången när jag var 13 år, och idag har vi varit tillsammans i 6,5 år ❤️

7. Det värsta jag vet är människor som talar osanning!
8. Jag är månadsgivare till cancerfonden 🙏🏽 för tillsammans gör vi skillnad! #fuckcancer
9. Jag samlar på solglasögon och har i dagsläget runt 25 stycken 😎
10. Jag älskar att göra halloween makeups, ändå hoppade jag av den kursen när jag gick i skolan 😅

Likes

Comments

Hej på er mina fina 🌸

Idag har jag skrivit ihop en lång "to do list", älskar känslan av att få pricka av saker som har blivit gjorda! Så tillfredställande. Håller ni inte med?

Imorgon ska jag åka till Kalmar & hitta på skojigheter & då vill jag få en del saker gjorda innan jag åker, så att jag med gott samvete kan lämna min älskade sambo & katterna själva. 🤗 Så med det sagt är min enda plan idag att förhoppningsvis hinna med hela listan 😅 men först lite brunch, eller frukost, det är ju trots allt dagens första mål 😬
Har ni några roliga planer för dagen?

Likes

Comments

Inlägget innehåller annonslänkar

Jag är helt besatt av tavelväggar! Finns det ens något snyggare sätt att fylla en tom vägg? 🤗 Jag själv har ju utan att överdriva typ en tavla uppsatt här hemma så det finns definitivt plats för fler! 😅 Jag älskar speciellt alla svartvita motiv eller dom med bara lite svagt av färg 😍
Jag hittade massa fina inspobilder som jag vill dela med er! 👇🏽

Alla dessa underbara inspirationsbilderna kommer från desenio.se HÄÄR (direktlänk)
Ett tips är att gå in och titta på kolumnen som heter "handpicked" HÄÄR (direktlänk) där ligger många utav mina personliga favoriter! ❤️

Likes

Comments

Detta är en text som jag skrev när jag var långt nere i min depression efter en förlust. Jag tycker det är nyttigt att dela med sig av saker som är jobbiga också. Livet är inte en dans på rosor även om vi gärna vill det.

Vi kommer möta många motgångar i livet, och just där och då tror man att man aldrig kommer ta sig ur det levande.
Med facit i hand så vet jag idag att det blir lättare, saknaden försvinner inte, men det där öppna såret läker.
Idag minns jag min mormor med glädje, minnena som tidigare bara utlöste smärta kan idag få mig att skratta & bli helt varmt i kroppen. Kärleken lever alltid kvar! ❤️ Det är väldigt utelämnande att dela denna texten så var snälla! 😳

2016 började för mig som vilket år som helst egentligen.

Jag förstod aldrig att jag 36 dagar efter nyårsafton skulle se på när en människa, som är så otroligt viktig för mig tog sitt sista andetag hos oss här på jorden. Den 5 februari 2016 är ett datum som jag alltid kommer minnas med sorg och smärta. Dagen då min älskade och fruktansvärt saknade mormor lämnade jordelivet.

Den 8 februari gick jag till mitt jobb, precis som man gör en vanlig måndag. Inget konstigt med det.
Jag grät inte, mådde inte direkt dåligt och kände inte att jag behövde stanna hemma.
Min mamma däremot blev som puttad ner i en bottenlös brunn, helt knäckt. Hon miste sin mamma den där dagen och var näst intill otröstlig. Jag som själv inte mådde speciellt dåligt då stod alltid vid min mammas sida när hon behövde mig & gör än idag precis som hon står vid min. Jag levde mitt liv precis som jag brukade & mitt mål just där och då var att få min mamma på fötterna igen.

När sommaren började gå mot sitt slut sa min kropp tillslut ifrån.
Jag sjukskrev mig från jobbet under två veckors tid, min mage fungerade inte som vanligt och jag kände mig allmänt hängig.
En dag bestämde jag mig iallafall för att gå tillbaka till jobbet, jag var inte pigg men kände mig för frisk för att stanna hemma. Jag tror jag hann jobba ungefär en timme, sedan började jag känna mig konstig. Jag jobbade då i en frys så jag tänkte att det var säkert bara för att jag var kall så jag gick ut och tog en paus, ställde mig i ett värmeskåp men den där känslan försvann inte. Jag blev väldigt torr i munnen och gick till vattenfontänen för att dricka. Det första jag märker efteråt är att det inte gav någon effekt, jag var fortfarande jätte torr i munnen.
Sedan gick allting väldigt fort, jag minns att jag fick svårt att andas, luften jag fick ner i mina lungor räckte inte till ett helt andetag vilket i sin tur gjorde att jag fick panik och kippade efter andan. Jag var tvungen att luta mig mot väggen för mina ben skakade som asplöv och orkade inte bära upp min kropp. Efter några sekunder sjönk jag ihop i en hög på golvet och en kollega reagerade.
Min puls var hög, jag hade svårt att andas, paniken var ett faktum och min kropp orkade med nöd och näppe hålla mig vid medvetande.
Några minuter senare satt jag inne på ett kontor, jag hade fått av mig min frysoverall och mina kläder var fuktiga av svett efter händelsen.
Jag satt på det där kontoret några timmar och återhämtade mig innan jag blev skjutsad hem. Jag hann knappt lägga huvudet på kudden innan jag somnade. Men vad var det egentligen som hade hänt på jobbet? Jag ringde vårdcentralen samma dag och bokade en tid.
Jag minns att jag tänkte att det måste vara något allvarligt fel på mig, varför skulle min kropp annars reagera såhär?

Eftersom jag i övrigt levde ett fantastiskt liv satte jag det lite i samband med det enda tragiska som hänt mig.
Mormors bortgång.

Läkaren som jag träffade undersökte mig fysiskt och kunde inte hitta några fel, frisk som en nötkärna var jag. Men det var ändå någonting som oroade mig. Jag berättade för honom att jag hade förlorat min mormor tidigare samma år. Där och då hörde jag hur rösten skar sig när jag berättade min historia. Hans svar till mig var "När någon dör ska man lägga det bakom sig och bara gå vidare".
Jag har nog aldrig känt mig så liten som jag gjorde då.

Nästa läkare som jag fick träffa var även min mormors läkare innan hon blev sjuk.
Samma läkare som sa att min mormor bara hade halsbränna, som sedan visade sig vara en obotlig och dödlig cancer.
Jag visste inte när jag åkte dit att det var henne jag skulle träffa, men jag fick en klump i magen när jag anmälde mig i receptionen och receptionisten talade om vilken läkare jag skulle träffa.
Jag ville inte träffa henne, någonstans inne i mig beskyllde jag henne för att hon inte tog min mormor på allvar.
När vi satte oss ner på hennes kontor kunde jag inte hålla tårarna tillbaka och jag berättade återigen om min förlust mellan snyftningarna.
Hon tog min situation på största allvar och förstod att det inte var hållbart. Jag blev sjukskriven.


Jag är idag fortfarande sjukskriven och går regelbundet till en psykolog.
Det har varit många dagar under min sjukskrivning som jag har tvivlat på mig själv och min sjukdom och ställt mig frågor som, varför är du egentligen hemma du är ju inte sjuk? Men ändå har jag inte orkat resa mig ur soffan.

Depression som jag i dagsläget lider av är en sjukdom, som är mycket vanligare än man tror.

Som ni förstår har 2016 varit ett turbulent år för mig.
Jag förlorade inte bara en av mina stöttepelare i livet, jag förlorade mig själv någonstans i allt sorgarbete.
Den där glada tjejen med livsglädje för flera personer, henne har jag inte sett på väldigt länge.
Jag har blivit mästare på att säga "jo det är bra" till alla som frågar mig hur jag mår, inte för att jag mår bra utan för att slippa känna efter.
Känslorna som bubblar inom mig och ångesten som sliter tag i mig är så smärtsamt att gå igenom att jag oftast helt omedvetet väljer "genvägen". Jag skjuter undan det jag känner och fokuserar på något annat, vad som helst bara för att slippa.

Låt mig säga såhär, jag vill inget hellre än att få vara ledsen, gråta, skrika och bara lätta på trycket. Ta steget och gå rätt igenom smärta, ångest och otrolig saknad. Problemet är att jag har tappat kontrollen och varje gång jag känner att paniken samlas i kroppen och jag bara vill skrika och gråta av smärta så trollar jag omedvetet bort det genom att smita in på "genvägen".
Jag kämpar och jobbar varje dag på att lätta på trycket och känna, och jag gör små framsteg ibland.


2017 kommer med nya utmaningar, möjligheter och anledningar att kämpa på även när livet sviker oss. Mitt enda nyårslöfte detta året är att bli frisk och må bra och komma såpass långt i mitt sorgarbete att jag kan se tillbaka på minnen och minnas dom med glädje istället för sorg.


Likes

Comments

Dagen efter seans & jag är helt slut.


Det blev en super mysig kväll igår, jag passade på att tända upp hela huset med levande ljus för att få det riktigt stämningsfullt 🙌🏽
Klockan 6 började det trilla in folk och runt halv 7 körde vi igång. Det är så häftigt att se minnen på människor som provar på för första gången när dom inser att dom känner personen från andra sidan 😍 Det blev väldigt lyckat iallafall och alla fick kontakt. Jag själv fick kontakt med precis den personen jag hoppades på ❤️ Men som vanligt så känner sig mitt medium överflödigt då både hon & jag vet att jag redan har så stark kontakt med andra sidan 😅 Tänk va häftigt att bygga vidare på det och lära sig att utveckla dessa kunskaper 🙏🏽

​​Senare idag kommer ett väldigt personligt inlägg med en text som jag skrev när jag var på botten, mitt i sorgarbetet. Jag tycker det är viktigt att dela med sig av saker som är jobbiga också för att visa att livet inte alltid är en dans på rosor & framförallt vill jag visa er att det blir lättare, det går att ta sig vidare i livet trots att det känns omöjligt där & då. Vi alla har någonting vi kämpar med, så var snäll, alltid! ❤️


Idag ska jag ta hand om disken efter 14 pers innan jag gör någonting annat 😅 & ställa i ordning i vardagsrummet, jag fick möblera om helt och hållet där inne igår så vi skulle få plats allihopa.
Vad ska ni göra idag?

Sorg & saknad är priset vi får betala för att vi älskar. Min trio.
Jag saknar dig & Jag älskar er så mycket ❤️

Likes

Comments

Vad fick dig att börja blogga?
När jag startade min första blogg gjorde jag det för att jag var sjukskriven och hade alldeles för mycket tid över. Det blev ett bra sätt för mig att rensa skallen helt enkelt. Den här bloggen startade jag för att det just där och då kändes så jäkla rätt & jag tycker det är så roligt att dela med mig av vad jag gör. Extra kul blir det när jag får så fin respons av er alla 😚

Vad gillar du att läsa för bloggar?
Jag föredrar att läsa personliga bloggar, där man får följa med på djupet. Sen älskar jag ju inredningsbloggar också, jag får så mycket inspiration när jag läser dom!

Favoritlåt of all time?
Oj den här frågan är riktigt svår, jag gillar ju så många låtar. Tror inte jag har någon direkt favorit låt. Däremot älskar jag låtar med fina budskap som jag kan relatera till.

Vad har du för drömmar?
Jag har många drömmar, om vi till exempel tar karriärströmmar så skulle jag vilja starta ett eget företag, en mysig gårdsbutik här hemma på gården hade varit roligt 🙌🏽 eller kunna försörja mig på min blogg hade också varit kul! 😄
Skulle vi istället kolla på livet i övrigt så drömmer jag om att bygga ut vårt hus & bilda familj med min underbara sambo 😍

En sak du inte kan leva utan?

Jag kan inte leva utan choklad haha, jag är nog världens störta chokladmomster 😅

Har du några fobier?
Jag vet inte om man kan kalla de fobi, men jag är extremt höjdrädd! Får svindel bara jag tar 3 steg upp för en stege 😱

Filmer eller serier?
Serier, helt klart! Jag är en riktig serietorsk. Jag är en sån där som försvinner från livet när jag hittar en bra serie 😂

Hur började ditt intresse för inredning?
Jag får nog tacka, eller skylla på min mamma där. Sen tog det fart på riktigt när jag själv flyttade hemifrån och fick bestämma själv! Det är så roligt att leka med inredning för att hitta den där perfektionen man är ute efter!

Vad är det bästa & sämsta med att blogga?
Det bästa är responsen jag får från er! Det gör mig alltid på så gott humör när jag får sätta mig och läsa era fina kommentarer! Sen tycker jag att det är väldigt rogivande att få sätta mig vid datorn några timmar och skriva ett inlägg!
Det sämsta med att blogga för mig personligen är att jag ibland får prestationsångest!

Ditt drömresemål?
Jag skulle vilja åka till bora bora, och bo i såna där mysiga hus på vattnet! 😍 Det tror jag hade varit as coolt!

Likes

Comments

Hej på er! 🌸

Idag är det en fullspäckad dag!

Ikväll ska jag ha en seans här hemma på gården. För er som inte vet vad en seans är så går det till så att det kommer hem ett medium till mig som tar kontakt med våra nära & kära på andra sidan och sedan förmedlar budskap. Så vi är ett gäng på 13 personer ikväll 🙊 Jag förstår att det låter flummigt för en del men jag är helt besatt 😍 Jag har sedan barnsben alltid varit väldigt intresserad av andra sidan och vad som egentligen händer när man lämnar jordelivet. En av mina favo hobbys när jag var tonåring var att besöka övergivna hus i alla dess storlekar! 😅 & jag har sett en hel del vill jag lova 😁

För ett tag sen förlorade jag en otroligt viktig människa i mitt liv och då blev andra sidan ännu viktigare för mig. Så ikväll hoppas jag att det är du som kommer och hälsar på oss 😘 Vi saknar dig! ❤️

Hur som helst, nu ska jag dra ett drag med snabeldraken innan det är dags att åka till affären och handla det som behövs till kvällen 😍 Kanske hinner med en sväng inom Erikshjälpen också, haha 🙈
Tack för alla era frågor!
Svar på frågestunden kommer upp senare idag 🌸

Likes

Comments

Nu har jag haft min bloggis här på nouw i 1 vecka & det måste vi väl fira?😁
Jag tänkte köra en frågestund så att ni har chansen att få veta lite mer om mig 😇 Det är alltid lika pirrigt att lägga ut en frågestund, vad kommer det för frågor & tänkt om det inte kommer in några frågor alls haha 😅😱

Hur som helst, bomba med frågor i kommentarsfältet! 😚

Likes

Comments

Jag är lyckligt lottad som har skogen precis runt knuten. Att ha lyxen att bara kunna gå utanför dörren och njuta an en skogspromenad. Föredrar ni storstad eller landet?
Nu myser jag ner mig i sängen en stund för lite seriemys, det tycker jag är helt okej när man har en dålig dag! 😇

Likes

Comments