Idag så, efter 10 minuter av min lektion på fredagar, fick jag spring break!!! Det firades med att först vara på stranden sen så gick jag med ett gäng tjejer på en Walk through history typ i Downtown Honolulu. Det var arrangerat via Travel2Change, en grupp som helt enkelt fixar utflykter osv och har studenter som hjälper dem - jag ska bli en av dem studenterna!

Under vår 90 minuter långa promenad så berättade vår guide mycket om Hawaiis kungligheter genom åren, vi fick även lära oss mer om kulturen, se hula och göra en egen liten "present" av salt virat i ett tea-leaf. Det skulle ge oss spirituell beskyddning - vilket jag aldrig säger emot, alltid bra att ha det!

Men när vi vandrat färdigt så fick vi reda på att dagen efter på morgonen skulle samma man som var vår guide nu (han var någon sorts präst/teacher inom den Hawaiianska kulturen) ha en Ocean Healing Session! Så jag och Elin gick på den!

Det var väldigt coolt! Han, vår guru-typ sa en ramsa när vi stod samlade vid vattnet sen fick vi ställa upp oss så att vi hade antibakteriella mot havet. Platsen vi var på var en av Oahus heligaste platser back in the day med det är inte många som vet om detta ställe. När vi stod där nere, helt tysta, så sa han en ramsa/bön till och det var då det coola hände!!!
Vindarna började blåsa mer och kraftigare så att vågorna kom närmare och närmare. Han tillbad the spirits och det kändes på något sätt som att de lyssnade! Sedan gick vi ner i havet - vilket var ovanligt varmt - och doppade oss. Det var en kul upplevelse att få.

När vi gjort detta så sa han en ramsa till så fick vi återigen prata och diskutera det vi gick igenom!

Efter vi klätt på oss torra kläder så gick jag och Elin till Ihop hehe standard...

Lite bilder från helgen!

På lördag kväll så gick vi på bio och såg Get Out och omg helt sjuk film!!!! 10/10 would recommend men var lit obehaglig alltså fast på ett bra sätt.

Tycker det är en film värd att se men har definitivt sina moments av creep och jobbiga ljud!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Denna vecka har gått SÅ FORT!! Det är redan fredag men det känns som det precis var helg?!?!?! Ska inte klaga, helger är vad man vill ha ju, men samtidigt så går det nästan för fort fram.

Min helg var väldigt seg - riktigt seg! Men under veckan har jag ändå gjort saker var dag (trots att det regnat som F-A-N). Jag har t.ex. fixat ett boende på ön Kauai! Jag ska dit med några kompisar under spring break och hittade i måndags ett hus som vi ska hyra i 3 nätter. LÄNGTAR!!! Ska bli så kul!

Kauai är känt som "The Garden Island" - trädgårds ön - och det jag helst vill göra när vi är där är åka en helikopter runt ön och se massa vattenfall osv! Hur coolt skulle inte det vara? Hoppas bara att vädret tillåter det...

Har känt mig väldigt hängning hela veckan och hostar hela tiden men det ska nog gå över snart! Tror det har att göra med att vädret har varit så kasst.

Skol-update!
I Acting 2 jobbar vi med Scene Work och denna vecka var "läxan" att memorize the script till den scen jag och en annan tjej ska framföra. Hatade scenen innan. Det är en kort scen från en pjäs som heter Agnes of God och jag spelar Dr. Martha Livingstone. Nu när vi gjort hela utan våra manus i händerna så tycker jag om den lite mer, men det är fortfarande en lite tråkig roll. Dr. Livingstone är inte precis en karaktär som står ut.... Hade hon varit en färg hade hon varit beige... Mitt jobb är alltså att göra henne till en regnbåge hahaha

I min Communication class så ska jag börja förbereda ett tal som jag ska hålla för klassen. Jag har valt att prata om något som jag verkligen har en upper hand in aka Sverige! Det positiva med att vara den enda Europén i den klassen! Håller tummarna på att det går bra...


Åt på Gordon Biersch i Söndags - en lettuce wrapped burgare med garlic fries! To die for alltså, så gott!!

Jag och några av mina nya fina vänner!

Denna bilden på mig själv får mig att skratta tills jag gråter!!!!! Detta var från vår "camping" på Yokohama beach för två veckor sen. Man kan verkligen se min själ typ lämna kroppen! Jag ser så uppgiven ut hahahahaha har typ accepterat mitt öde att jag är fast på den stranden! The look of someone defeated hahahaha

Likes

Comments

Jag har väntat i flera veckor på det moment som kom idag! Fick reda på för ca en månad sen att musikalen Newsies hade filmats med original rollbesättningen från Broadway och den skulle visas i vissa få utvalda biografer landet runt (USA alltså) under en viss kort period!

Idag fick jag chansen att se den! Det var som en riktig Broadway upplevelse fast man fick se allt från andra vinklar också. Sjukt underbar! All kärlek till den musikalen alltså!! De hade till och med en 15 minuter lång paus i mitten av hela bara för att verkligen ge publiken en riktigt Broadway upplevelse. Den var underhållande från början till slut, plus att den är baserad på riktiga händelser! 

Jag kommer ihåg för flera år sen när jag för första gången såg Gif-sets, klipp och bilder från denna musikal och har hört många av låtarna sen innan, men att faktiskt se den såhär! Musikaler är fan livet.

Här är bara ett kort klipp av de fantastiska 2 och en halv timmar jag fick se!


Så sinnes bra dansare och sångare! Och snygga... Men SÅ DUKTIGA! De danser de gjorde, koreografin var helt sjuk!

Hela original soundtracket finns på Spotify, så att... Bara att lyssna.

Finns nog inget som gör mig gladare - men även as känslig - än musikaler. Det är verkligen något av det BÄSTA jag vet.

Likes

Comments

Jag har varit så överväldigad av saker att göra så har tappat mitt skrivande lite, men ska försöka att bli bättre! Det ska jag göra genom att recap-a vad som hänt denna helg aka en av de roligaste helgerna so far!

Fredag den 17/2 så var det en strandfest på Kailua Beach för att fira en kille, Morris, som precis fyllt 21! Det är ju en viktigt ålder här i USA!

Vi var ute i så god tid - jag, Elin, Emelie och Erika! Vi gick först till Wholefoods för ett skolarbete som Erika har och åt även lite middag där sen gick vi vidare mot stranden. Vi gick i en timme. Vi hittade inte festen trots att vi gick längst stranden. Då ringde vi våra kompisar som meddelade att vi hade gått 30 min i fel riktning...... alltså.

När vi fick reda på detta så började vi skratta av ren frustration. Hur var det ens möjligt? Bara för oss att vända och gå mot andra hållet.

Emelie gick typ sönder när hon insåg att vi var på fel håll, hon kunde inte sluta skratta! 30 min senare i en rejäl fart så kunde vi se dem långt bort i horisonten! En underbar syn! Solen hade gått ner helt och hållet så det var skit mörkt och av någon anledning så var det små hål och gropar längst hela stranden som vi snubblade i.

Jag hade så kul på denna fest! Stämningen var bra trots att himlen öppnade sig vid ett tillfälle så vi alla var tvungna att trängas under det lilla party-tältet. Men finns det hjärterum finns det stjärterum! Detta var också första natten sen jag kom till Hawaii då jag kunde se stjärnorna! Fantastiskt fint och månen var så låg och helt orange! Det såg ut som att man skulle kunna nå den om man bara gick lite närmare.

Det var en helt lyckad fest trots att ett par marine-snubbar hade lite för kul och kastade sig mot tältet och förstörde ALLT! Tältet, borden, ALLT! Riktiga as men även trots deras idiot-beteende så var det en väldigt rolig kväll! Plus att på vägen hem fick vi skjuts i en truck så jag, Gustav och Brittany fick sitta på flaket! Så fint att kunna sitta där och titta på stjärnorna medan man åker över bergen. Men all praise till Calahan som lyckades fixa allt och det blev riktigt bra!!!!!!

Lördagen den 18/2 så var det den dag jag längtat till sen jag typ kom till Hawaii - STEVE AOKI!!!! Ja så att det var ju en spelning då alltså och F-Y-F-A-N vad roligt jag hade! Det var en av de BÄSTA konserterna jag varit på! Dansade och hoppade i nästan 5 timmar utan att stoppa. Mina kläder var inte precis fräscha efter det.... Hela kvällen var underbar! Att vara där med sina nya vänner och bara hoppa runt - priceless ❤❤❤ fick lite frosting i ansiktet när Aoki kastade tårtor ner i publiken samt en handduk! Ska spara den för alltid!

Söndag den 19/2 så åkte jag till Yokohama Beach med tron att jag skulle kunna ta mig hem från North Shore tillbaka till Downtown hur lätt som helst... Jo tack. Vi var fyra/fem stycken som hade velat sova hemma men istället blev det så att vi fick stanna på denna strand hela natten. Ett par militär killar, väldigt trevliga och vänner till mina vänner, bjöd med oss till stranden för att grilla och ha en bonfire! Väldigt mysigt, visst, men eftersom jag HATAR att campa så sa jag att jag inte hade tänkt sova där. Jag var helt inställd på att åka hem igen på kvällen. Var redan slutkörd efter fredagen och lördagens ståhej så ville inget annat än krypa ner i min säng den natten. Dagen gick, militärkillarna hämtade oss med si a bilar och vi satte upp ett läger runt dem - mysigt faktiskt - och grillade vår mat. Men det blåste så mycket så jag hade sand ÖVERALLT plus att det blev kallt och jag satt i en kjol. Hade iallafall tagit med en tjocktröja, en sarong och en handduk!

Det var ungefär när solen började gå ner som jag insåg att jag inte skulle kunna komma därifrån. En uber kostade över 800kr och det vill man inte betala som student och närmsta busshållplats låg två timmar gångavstånd bort. Militärerna och mina vänner hade alla druckit öl osv så det var bara att acceptera läget. Jag hade kul! Skrattade mycket och gillade mitt umgänge och egentligen är det allt som spelar roll men när jag inte sover och blir "sleep deprived" så blir jag lätt irriterad och bara hängig. Denna natt låg jag på marken i ett tält med min handduk över mig medan en storm skakade om tältet var och varannan sekund! Jag kunde inte somna, jag låg alldeles för obekvämt och frös för mycket. När klockan blev 4 så ville Elin ge upp hon också men lyckades övertala henne om att det var bättre att bara vänta ut det efter klockan "redan var 4!".

Jag vet nu iallafall med all säkerhet att jag verkligen inte tycker om att campa. Det är inget för mig om jag inte får en extremt skön säng att sova i!

Måndagen den 20/2 så är det nu Presidents Day så det är alltså ingen skola idag. Har med andra ord slappat hela dagen men har tvingat mig själv att vara vaken för att inte vända på dygnet!!

Fick även boken Milk & Honey skriven av Rupi Kaur av Selina och har nu börjat läsa den - så fantastisk fin bok är det! Blir typ rörd av allt som står i den.


Efter Steve Aoki - en sån fräsch grupp...

Selina och jag

Jag har haft en sån ROLIG helg! En av mina favoriter so far! Allt har varit bra med några mindre bra saker som hänt - tex. att bli strandad på en strand så där utan att kunna ta sig därifrån och därmed inte få någon sömn... MEN! Får ta igen den nu.

Har även fått tag i en massa knäppa saker denna helg - lämnade festen i fredags med en krona, en solstol och en extra flipflop! Gick sedan ifrån konserten med en ljusboll och en sån handduk! Plus ett fint gult band runt handen som visar att jag är över 21!

Min helg har varit lång men vill lätt göra om det mest igen!

Likes

Comments

Äntligen är dagen här! Idag fick jag öppna det mysterious kuvertet som min bror gav mig innan jag åkte!!!!Jag vet inte vad jag ska säga! Hahahaha Men ja! Eftersom jag, som den nörd jag är, spenderade hela hösten med att spela Pokémon Go så ska jag få min egen Pokémon Go Plus!!

Min dag började med att jag öppnade kuvertet och jag fick även Starbucks Gift Card från min roommate. Men det bästa jag fick på HELA DAGEN var blommor som min mamma skickade via blombud till mig!

Jag fick ett mail av Student Office som sa att jag hade något att hämta, när jag gick ner var den en så fin bukett där till mig från mamma. Jag blev så jag att jag började böla....

På kvällen gick jag och mina nya vänner som jag fått här till ett ställe som heter Gordon Biersch. Vi var typ 15 personer! Jag blev så rörd att så många ville komma och fira mig! Jag har precis lärt känna dem men de ville ändå vara med mig på min födelsedag. Jag kommer alltid vara tacksam över detta.

Medan vi var på Gordon fick jag ännu en överraskning från mamma - när jag pratade med henne dagen innan om vad jag skulle göra på min födelsedag så nämnde jag vilken restaurang vi skulle till. Så när vi satt där kom det in en servitris med en efterrätt med tända ljus i och meddelade att mamma hälsar Grattis på Födelsedagen! Jag kunde knappt tro det! Mamma hade alltså ringt restaurangen och beställt en efterrätt till mig! Mina vänner sjöng för mig (andra gången de gjorde det där på restaurangen) och jag fick blåsa ut mina ljus.

Jag har alltså en helt fantastiskt mamma. Hon gör allt för att jag inte ska känna mig ensam på min födelsedag! Detta är första gången jag firar min födelsedag helt utan någon i min familj. Jag är på en plats där jag inte "känner" någon utan har fått starta från "grunden". Men så får jag dessa överraskningar av mamma och fy fan vad glad jag blev! Gjorde hela min dag!

Efter vår middag på Gordon blev det en förfest inne i Waikiki med några vänner från Norge, sedan Mooses! Det var ju Tisdag after all... $1 Drinks....

Min födelsedag var as bra! Jag är så tacksam till alla som sa grattis till mig och tog sin tid att fira mig. Verkligen en av mina bästa födelsedagar so far!


Blommorna jag fick av mamma

Jag har typ inga bilder från dagen då jag bestämde mig för att istället bara umgås med mina nya vänner. Jag glömde även bort att ta bilder... Men fick några!


Likes

Comments

Idag så åkte jag till Ala Moana Mall för att hitta ett simkort till min gamla iPhone 4 som jag tagit med mig hit till andra sidan jorden. Den ska vara min extra telefon aka telefonen med mitt amerikanska nummer då min vanliga telefon är låst till Sverige. Men Ala Moana var en besvikelse så, efter att jag ringt till Isabelle helt stressad och överväldigad, så åkte jag istället in till Waikiki! Första gången jag var där mitt under dagen... Folk överallt!

Så såklart fixade vi mer än ett telefonnummer till mig! Jag gick även till H&M och köpte en klänning och en as mysig tjocktröja! En hoodie av ljusrosa sammet typ - perfekta klädesplagget i mina ögon! Vi var även inne en runda på Forever21 där, som vanligt, var helt rörigt och organiserat men hittade även några bra plagg där. Jag tog knappt med mig några kläder alls och det börjar ge mig ångest nu! Jag klarar bara av att ha på mig samma kläder så många gånger innan jag måste byta.

Idag fick jag även chansen att äta på det stället jag velat äta på i flera år - The Cheesecake Factory! Ja, detta har varit a dream of mine since forever. Maten var god men fyyyy fan så mycket man fick! Orkade knappt hälften så tog med det hem plus en bit cheesecake!

Det var hela min dag! En avslappnad skön dag i Waikiki med en vän.


Ala Moana

Ett hotell (tror jag det är) i Waikiki


Tänkte även visa er denna fina bild så att ni får se hur jag får laga mat när jag inte är ute och äter. Jag har inget kök utan en vask i badrummet, sen en mindre kyl och micro i mitt rum! Men om jag får säga det själv så börjar jag bli grym på att laga mat med det lilla jag har! Med andra ord så äter jag mest potatis och grönsaker... Har även börjat göra, som bilden här visar, min egen kimbap aka en seaweed wrap. As gott och lätt att göra!

Det svarta på vasken, för den som undrar, är ett filter som gör att jag kan dricka kranvattnet utan att bli dålig.

Likes

Comments

Idag spenderade jag dagen tillsammans med en hel bunt med HPU elever på PCC - also known as Polynesian Culture Center - där vi fick ta en del av den polynesiska kulturen samt att vi fick äta en väldigt god buffé! Jag lärde även känna fler människor, de flesta var till och med svenska...!

Vad är en Lu'au? Jo det är ett sorts party kan man säga! Det är en traditionell Hawaiiansk fest som oftast innehåller underhållning, Hawaiiansk musik och dans samt deras traditionella mat - däribland en gris som de tillagat/grillat i flera timmar under bananlöv och allt vad det var.

Hela stället var indelat i sektioner så att man kunde gå runt bland de olika polynesiska öarna. I Tonga delen tex. fick vi lära oss av en äldre kvinna om hur man använder sig av ett visst slags bark för att göra ett tyg! Helt sjukt!

Hon berättade även hur man använde sig av träden för att göra i princip allt! Fick även lära mig att repen som höll ihop husets bjälkar var gjort av kokosnötter?! Hur coolt är inte det?

I Fiji delen av PCC fick vi "tatueringar", jag valde tydligen en som man brukar ge till prinsessor så det är ju passande!

Vi fick även se en uppvisning på den "å" som gick genom hela stället då alla öarna visade upp traditionella danser. Ön Samoa var verkligen en jäkla party ö! Skulle lätt kunna åka dit, deras dans var så livlig och glad!

Sen hittade vi vår väg till en annan liten by men kommer tyvärr inte ihåg vilken det var. Där iallafall fick vi tillverka leksaker! Det var en fisk gjord av typ grässtrån. Hon som instruera oss berättade att det var inte alltid man hade leksaker så fick man göra en sådan fisk så hade man iallafall något för dagen.


Våra fina tatueringar. Vill nästan ha ett sånt band runt foten på riktigt.

Tahiti i deras traditionella gula och orangea kläder.

Tonga i rött.

Hawaii i deras blå.

Samoa i rosa/lila.

Det roligaste med dessa danser och sektioner var att de som jobba där faktiskt kom från det landet de representerade! Vi pratade med en kille, Joe, som kom från Fiji men bodde nu på Hawaii för att gå på universitet och jobbade därför på PCC sidan om.

Så här rolig var fisk-leksaken vi fick göra! Den var faktiskt kul att leka med... Man liksom kastar ut den på pinnen som sitter snurrad runt fisken så är det som att fiska. Eller så kan man helt enkelt irritera sina kompisar genom att köra upp den i ansiktet.

Till lunch åt jag Garlic Shrimp vilket var SÅ GOTT! Sen gick vi mest runt i två timmar innan vi fick komma in till själva stället vi skulle ät buffén på. Det var här den riktiga Lu'au började.

När man gick in på området fick vi varsin lei runt halsen - eller som många skämtade, we got "laid". En lei är den blomsterkrans man har runt halsen. Vi fick även en liten fördrink, utan alkohol så klart!

Sen var det en bordsbön och därefter uppvisning av den grillade grisen. Det såg inte alls gott ut men smakade underbart. Medan vi fick börja ta av buffé maten så hade de uppe några små barn på scenen som visade upp olika hawaiianska delikatesser. Smart av de som arrangerar hela kalaset att faktiskt visa upp delikatesserna så för jag tror att fler vågar att smaka då! Jag gjorde det iallafall för då visste jag ju vad det var jag åt!

Under tiden vi åt så blev vi underhållna med Hawaiianska danser och en eldshow! Sen helt plötsligt så bjöd de upp alla från publiken som vågade sig på att testa hula dans så så klart var jag bara tvungen. Vi var väldigt många på scen och svårt var det! Efter några minuter av att försöka lära sig en sorts hula dans - det funkade inte - så var det tävling! Tjejerna mot killarna. Brudarna vann, of course.

När vår middag var färdig så hade vi bara en sak kvar att göra - se The Breath of Life uppvisningen. Det var en berättelse som i princip blev helt berättad genom dans. Väldigt fint! Och igen så var de alla olika polynesiska öarna representerade med danser. Berättelsen pratade om livet, från det att vi föds tills det att vi dör. Typ Circle of Life. Typ Lejonkungen.

På vägen tillbaka till Aloha Tower though... En resa som skulle ta 45min tog snarare 1 timme och 45min. Tydligen hade det varit en olycka på motorvägen så bussen var tvungen att vända efter att vi stått still as länge för att hitta en annan väg. Kul!


Under det bruna täcket där som grisen grillas på.

Tried all the food!

Det var strictly no photography under Breath of Life showen men Elin lyckades ändå ta en bild! Så här är en bild av showens avslut! Mycket eld hade de.

Likes

Comments

Idag hade jag endast en lektion i skolan, Intro to Communication kl. 08.35-09.30. Eftersom det är en kort dag i skolan så bestämde sig jag och Selina (hon är till och med ledig varje måndag och fredag...) oss för att det var dags för att vandra igen!

Diamond Head heter den vandringsled vi valde att gå upp idag. Det var relativt lätt! Man följde liksom bara vägen upp som inte var för brant eller för jobbig. När vi kom fram till där vandringen började så trodde jag seriöst det skulle vara OMÖJLIGT för det såg ut att vara så långt från början till toppen! Men det tog typ 30min att gå hela vägen upp.

Det jobbigaste var faktiskt värmen. Vi sa nej till stranden idag för att det var lite mulet men så fort vi klev av bussen vid Diamond Head så kom solen fram och det blev en stekande hetta. Jag hade by the way på mig helsvarta kläder. Det kändes som om jag kokades inombords. Drick mycket vatten när det är varmt är allt jag säger.


Utsikten var helt fantastisk! Och vi gick hela vägen upp! Det bara bevisar att man kan fan göra allt om man lägger manken till. Jag trodde jag skulle smälta av värmen innan jag hann upp men nej då! Där stod jag och tittade ut över Oahu.

När vi sen kom ner igen och tillbaka till Downtown så gick jag hem och har inte gjort mycket sen dess. Selina och jag har suttit i två fåtöljer utanför våra rum och snackat hela kvällen, kollat på youtube och kollat upp saker vi vill göra medan vi är här. VI kollade även på bilder och videor av killar vi tycker är snygga men det är inte något vi behöver prata om...


Likes

Comments

Idag började vi skolan på riktigt! Det var inte riktigt lektioner utan mest genomgångar av vad som kommer hända under terminen. Jag bytte även några kurser! Har nu Acting 1, Acting 2, min fotokurs - Point, Shoot, Edit - och en kommunikations kurs. SÅ alla mina kurser är utbytta förutom fotokursen! Var helt enkelt inte nöjd när jag väl fick höra vad läraren hade tänkt och sen bestämde jag mig för att för engångsskull lyssna på mitt hjärta och det skrek "TA TVÅ ACTING KURSER!" Jag vet inte varför... Men har testat båda och så kul var det! Kommer bli det bästa på terminen.

Fick även reda på idag att när vi hade vår orientation i fredags så fick vi byta sal för vårt visum-seminarium. Varför undrar ni? Jo, därför att det stället vi skulle haft det på först blev uthyrt till inspelningen av Hawaii 5.0?!?!?!?! Hade jag vetat detta så hade jag gått till den salen ändå.

Men nu är jag hursomhelst nöjd med mitt schema! Plus att jag behöver bara en bok - en till min kommunikationsklass! Den har jag hyrt från bokhandeln precis nedanför där jag bor, Barnes & Nobels. Det kostade mig hela $68 för den boken. Kul! Dyraste låneboken EVER!

Jag ska förresten ta bilder på mitt rum osv men glömmer alltid bort det! Måste bli påmind... Men men.

Nu ikväll ska jag hem till min nya vän Isabelle som bor inne i Waikiki uppe på 25 våningen! Tanken är att jag ska följa med henne och ett gäng norskor ut till ett ställe som heter Mooses så vi får se hur det går! Det finns så många norska här, men who can blame them? Det är ju kallt och tradigt i Sverige och Norge... Jag är hellre på Hawaii. Det är roligt iallafall med tanke på att jag kollar på Skam så är det inte lika svårt att förstå dem - även när de pratar snabbt!Update: Bilden är från Isabelles lägenhet! Gick ut till Mooses där det var $1 drinks och hade så kul trots att en norsk kille - som jag fick träffa genom dem norska tjejerna - råkade slå upp sitt huvud i mitt ansikte när han halkade på dansgolvet. Aj. Men förutom det så gick allt bra!


Likes

Comments

Idag åkte jag, Selina och Arnikah till Waimanalo Beach. Det tog en timme dit och en timme tillbaka till Downtown, Honolulu men SÅ VÄRT DET!

That ocean alltså! Helt turkost vatten! Så där flöt vi runt i solen - jag gick endast upp ur vattnet när jag blev åksjuk...Kanske inte den mest flattering bild som finns av mig men hur mysigt ser det där inte ut att vara? Jag blev lite röd om axlarna men helt klart värt det!

Vår resa till Waimanalo och tillbaka tog typ hela dagen så har inte gjort något efter det. Man blir trött av att vara på stranden och i solen hela dagen.


Likes

Comments

Jag tog med mig två saker från vår orientation igår, eller ja, mer än två såklart men två citat:

"Greet everything with enthusiasm and you will have a lot more fun doing it!"

Samt, "GET INVOLVED!"

Så med det i tankarna så bestämde sig jag och en tjej från Tyskland oss för att dra ihop ett litet gäng och åka på en vandring. En från Sverige (jag), en från Australien, en från Schweiz och två från Tyskland. Vi åkte upp mot bergen och vandrade till Manoa Falls! Så fint! Det såg verkligen ut som något i en film - vilket makes sense eftersom det faktiskt filmas asmånga filmer i Hawaii.

Det var inte jättejobbigt att gå den biten upp till vattenfallet men varmt var det och svettiga blev vi...


Kan ni fatta att detta är på riktigt? Dessa bilder är inte ens redigerade eller något - det ser verkligen ut så! Helt fantastiskt fint!

Arnikah och Selina

Ett överös med bilder men det bryr jag mig inte om. Det är så vackert att jag måste dela med mig.

Manoa Falls

En selfie Selina tog med Manoa Falls.


När vi väl kommit fram till vattenfallet såg vi en skylt där det visade sig att man kunde fortsätta vandra så det gjorde vi. Det blev lite tuffare för vi fick klättra mer. Vi gick där ett bra tag och stötte på en massa folk som sprang förbi oss. Det visade sig att det var ett slags maraton uppe på berget just när vi var där. Folket som var med skulle springa upp och ner från berget flera gånger... Alltså, jag blev trött av att gå upp och ner en gång! Fy fan att springa den biten!

En man som kom springande förbi oss snubblade och trillade. Hade det varit jag hade jag inte rest på mig, fy så trött han såg ut.Väldigt nöjd med min dag! Manoa Falls är ett MÅSTE om man åker till Oahu, Hawaii.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag hade orientation på skolan! Det var genomgångar, rundvandringar och seminarium från kl. 09.00 till ca 16.00. Visst, jag träffade många andra nya som jag har börjat lära känna plus att jag fick chansen att prata med några lärare om kurserna jag ska läsa men så tröttsamt.

Jag och min roommate Monika gick ner och registrerade oss, fick en mapp med information och en grå T-Shirt med HPU loggan på. Sen var det dags för en och en halv timme av lärare och annan personal att föreläsa om en massa saker. Jag kommer knappt ihåg vad de sa för det var så himla mycket information!Sedan gick vi runt hela området med de grupperna vi blev indelade i. Jag var Grupp B. Sedan fick vi träffa lärare till de olika områdena vi ska studera. Jag var lite osäker på min kurs Point, Shoot, Edit men efter idag så vet jag att jag verkligen vill göra den! Pratade med läraren och den låter så rolig. Dock efter det "roliga" så var det dags för alla internationella elever med ett F1 visum att sitta igenom ett seminarium om just vårt visum.


Men avslutade dagen med en kall Thai Milk Tea Shake från Harry's...? Tro jag det hette iallfall! Så god! Tog mig tillbaka till mina dagar i Thailand! En av mina absolut favorit drycker.

Likes

Comments

När jag anlände till mitt boende så, av en ren slump, stötte jag på en tjej och hennes mamma från Mainland USA som även var vid Aloha Tower för att dottern, Brittney, skulle börja plugga på HPU. Så tacksam är jag till dem för att jag fick spendera dagen med dem och kunde på så sätt införskaffa de första sakerna jag behövde till min lilla studio - ett litet rum som jag delar med en tjej som LA med ett badrum, en liten kyl/frys och en micro.

Eftersom Brittney och hennes mamma hade lånat en bil så åkte jag med dem först på lunch, sen till Costco och till sist Target. Med först fixade jag mitt student ID. Min bild ser ut som ett mugshot så kommer aldrig visa det här.

Till lunch åt vi på en "irländsk" bar typ där jag åt en kyckling jalapeno macka med potatissallad - så gott! Sen drog vi vidare till Costco och har man inte varit där innan så får man nog lite av en chock när man går in för första gången. Jag fick det. Det är en sorts lagershop - typ Netonnet - men tänk dig ännu mer saker! Allt du kan tänka dig från surfbrädor till ägg till TV apparater till en kastrull. Allt. Eller ja, det mesta. Jag hittade faktiskt inget te där så...

På Costco införskaffade jag 2st nya kuddar fast att jag redan hade två med mig, en handduk och lite mat som man liksom köper i större mängd för ett mindre pris.

På target hittade jag ett täcke av ett slag, örngott och mer mat samt tallrikar, koppar och glas. Jag får säga att jag blivit en höjdare på att tillaga mat i en micro! Från att i Sverige inte ens ha en micro till att kunna laga alla mina maträtter i en. Skills.

Bilderna nedanför är tagna precis utanför där jag bor. Man får dock inte bara här eftersom det 1) är smutsigt pga båtarna och 2) för att det är så starka strömmar under vatten att du kommer slängas mot klipporna tills du förmodligen dör.


När jag kom tillbaka från min shopping tur tog jag en lång dusch, bäddade min säng och la mig. Fy FAN vad skönt det var att sova efter den resan och en lång dag av shopping! Somnade så fort mitt huvud landade på kudden.

Likes

Comments

Tisdagen den 10 Januari påbörjade jag min resa till Honolulu. Resan skulle ta 37 timmar. När klockan blev 04.00 på tisdag morgon blev jag körd till Köpenhamnsflygplats av min storasyster. Jag var bredd på denna resa. Jag har förberett mig mentalt i flera dagar och hade ALLT jag behövde med mig i handbagaget. Jag hade även intalat mig själv att det inte alls var dåligt att jag efter varje flyg var tvungen att hämta min stora resväska och checka in den igen. Visst, på detta sätt var jag hela tiden stensäker på att jag hade den med mig men ändå...

Flyg #1: Köpenhamn till Oslo. En dryg timme. Hann sätta i hörlurarna och luta mig tillbaka sen var vi nere på marken igen.

Oslos flygplats var stor men väldigt fin! Jag visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen så vandrade runt ett tag innan jag lyckades hitta the check in counter. Han som checkade in min resväska hette Jonas. Just want to point that out - en norrman som hette Jonas (Skam, någon?)

Jag skulle på ett 11 timmars flyg till Las Vegas och fick reda på, efter att jag gått igenom säkerhetskontrollen, att jag skulle längst bort i hela flygplatsen. Godtrogen som man är så gick jag raskt tid och tänkte "Klart att det måste ha mat på andra sidan den där passkontrollen..." FEL! Eller ja, de hade några få sketna mackor, godis och frukt men inget matigt. Så där satt jag, fast på andra sidan passkontrollen vid min rätta gate väldigt hungrig. Köpte några sura blåbär och vatten.Flyg #2: Oslo till Las Vegas. Lite mer än 11 timmars färd och det första jag gör när flyget är i luften är att spilla varm choklad på hela min framsida. Känns så typiskt och inte alls överraskande. Detta flyget var tufft att vara på endast för att det tog så lång tid och jag var uttråkad och trött. Speciellt när det kom mot sitt slut, då satt jag där och mådde as illa. Kan man ens bli åksjuk på ett flygplan för jag tror jag blev det.... När jag väl landade i Vegas, ca kl 15.00 deras tid, så var jag så trött, så sliten och kände mig - som jag brukar göra när jag är alldeles för trött - helt knäpp i huvudet!

Jag tänkte flera gånger under denna resa "Varför gör jag detta mot mig själv? Vad är det jag håller på med?" Med andra ord, det började bli jobbigt nu.

Mitt nästa flyg skulle inte lämna Vegas förrän ca 20.00 på kvällen så jag åt mat på flygplatsen endast för att hålla mig själv vaken. Jag spelade även lite Pokemon och fick reda på att Las Vegas flygplats har väldigt många poke-stops.

Flyg #3: Las Vegas till San Francisco. Knappt en timme. Jag hamnade i en rad med två stora militärmän. Jag satt i gången och så fort jag satte mig i stolen somnade jag. Jag vaknade endast när vi närmade oss landning då en av männen ville komma förbi för att gå på toaletten... Sorry liksom men i det tillfället så min sömn är viktigare. Men, som den goda människan man är, släppte jag förbi honom. Skulle ändå snart landa så kunde ju lika bra vara vaken.

Jag skulle spendera en natt på San Franciscos flygplats. Woohoo. Jag var där sent på kvällen och mitt flyg gick kl. 08.00 dagen efter den 11 Januari. Vad jag fick reda på då var att man tydligen inte kan checka in sin stora resväska dagen innan man reser trots att man är på flygplatsen så jag fick hitta ett ställe att vila/sova på där jag samtidigt kunde hålla koll på min packning. När kl. blev 05.00 så kunde jag checka in väskan så hade bara några timmar som jag fick kämpa igenom.Där sov jag. Jag har ett rosa band som går runt min stora väska som jag virade runt alla mina väskor och lyckades på något sätt sätta fast allt i mig själv. På detta sätt kunde jag försöka sova och skulle någon försöka ta något så skulle jag och allt annat jag ägde följa med på köpet. Sov ca 2 timmar sen vaknade jag av att jag behövde använda toaletten. En tjej, Ranim hette hon, passade mina saker och sen efter det låg vi på varsin sida av de där gråa läder-puffarna och pratade. Det visade sig att hennes kusin Nada bor på Honolulu så vi blev introducerade till varandra. Sånt uppskattar man alltid! Helt random men så kul! Ranim gick när kl. närmade sig 03.00 och då sov jag ytterligare någon timme. När klockan väl blev 5 så så gott som sprang jag till incheckningen!

Det konstigaste väl inne på flygplasten, efter säkerhetskontrollen, var det Ouija Board museum som fanns där. Intressant om man nu gillar såna saker, vilket jag nu gör!Flyg #4: Det sista flyget denna resa. San Francisco till Honolulu. Ca 6 timmar. Men vid detta laget så var jag så trött att jag inte ens kände min trött längre. Jag satt hela flyget och kollade på Parks and Recreation på min iPad som jag laddat ner på den nya underbara funktionen som finns på Netflix. Flyget kändes snabbt. Och fy farao vad glad jag blev när vi landade och jag äntligen bar färdig rest! Från flygplatsen så åkte jag en shuttle bus till Aloha Tower Marketplace där jag ska bo i ett halvårs tid.Även om min resa på 37 timmar gick bra så skulle jag aldrig göra om den igen. Så, nu är jag i Downtown Honolulu, Hawaii för att en termin plugga på Hawaii Pacific University. Jag hoppas att allt kommer gå bra, att jag kommer trivas och att jag får möjlighet att göra så mycket saker som möjligt!

Likes

Comments

De sista dagarna hemma spenderade jag med att säga "hejdå, vi ses igen" till många av mina nära och kära samt att jag på något vis lyckades packa.... Eller ja, jag klarade helt enkelt av packningen pga en av mina absolut bästaste vänner Addis. Hon kom hem efter ett år i Australien bara några få dagar innan jag åkte men vi fick i alla fall spendera fyra hela dagar tillsammans! Hade det inte varit för henne hade jag nog inte kunnat packa min resväska alls - hon fick agera som mitt förnuft helt enkelt. Addis skrev en lista med vad jag skulle ha med och såg till att jag packade ner allt. Själv sprang jag runt med panik.

Lördagen den 7, så började jag och familjen dagen med att kolla på gymnastikföreningens julshow - det är typ the highlight of the year i vår stad. Men det är ju faktiskt skit coolt! och alla gymnaster är så duktiga. Plus att min lilla systerdotter är med så man är ju bara tvungen! Temat för i år var Pirates of the Caribbean och lilla systerdotter och hennes gymnastikgrupp spelade rollen av hamnarbetare.

Senare på lördags kvällen så blev jag bjuden på en underbart god middag på SKIP i HBG av min andra bästa vän!
Sötpotatis pommes:en var to die for!
Därefter körde vi en runda i stan för att möta upp med andra vänner så jag kunde säga hejdå till dem också. Det kändes väldig tungt att behöva säga hejdå, trots att jag vet att vi kommer ses igen.


På väg mot gymnastikföreningens julshow.


Middagen på SKIP men de underbart goda sötpotatis pommesen!


Eftersom jag faktiskt fyller år nu i Januari men kommer vara på Hawaii när jag fyller år så spenderade jag söndagen med att fira min födelsedag med familjen. Vi åt god mat och jag fick några födelsedagspresenter, den konstigaste men också roligaste av min lillebror på 16 år.Förutom detta papper så fick jag även ett kuvert att ta med mig till Hawaii som inte får öppnas förrän på min födelsedag - spännande! Men denna lapp... Ja jag vet inte vad jag ska säga! Jag frågade honom varför hade hade satt fast en nyckelring till vilket han ryckte på axlarna och svarade typ "Varför inte?". Jag undrar helt enkelt vad det kommer bli av honom i framtiden!

Måndagen den 9:e var min sista dag hemma men jag kunde inte riktigt fatta det.
Jag skulle tex. köpa med mig lösgodis till flygresan och frågade Addis "Ska jag köpa det idag?"
till vilket hon svarade "När ska du annars göra det hade du tänkt?"
Jag kunde alltså inte fatta att jag, inom några timmar, skulle vara på väg till andra sidan jorden! Det var faktiskt inte förrän senare samma kväll som det typ slog mig när jag körde henne hem från mig. Vi satt och pratade i bilen ett tag och när det var dags för Addis att lämna bilen så bröt jag ihop. Hon hade precis kommit hem och nu var det dags för mig att sticka? Piss helt enkelt att man inte får spendera mer tid tillsammans men vi fick i alla fall fyra dagar. Det är bättre än inget! Jag spenderade dagen med att pack och att utföra det sista ärendena. Dagen gick snabbt. Nästan för snabbt om jag ska vara ärlig. Jag blev väldigt nervös och önskade att jag kunde stannat tiden ett tag bara för att kunna andas ut.

Jag åkte mot Köpenhamns flygplats på morgonen den 10:e Januari kl 04.00 och så påbörjade min 37 timmar långa resa från Sverige till Honolulu, Hawaii.

Likes

Comments

Den 27 December 2016 kl.09.15 hade jag en bokad tid på Amerikanska Ambassaden i Stockholm för att fixa mitt visum till Hawaii. No problem, tänker man ju, detta fixar jag!

Tanken var att jag skulle köra upp natten den 26/12 för att på morgonen fixa visum sen åka en snabb runda till Uppsala där lillasyster bor för att säga hejdå till henne men nänä...

Samma kväll som jag skulle köra så drar stormen Barbara in i Sverige och eftersom Skåne blir drabbat av hårda vindar så får min familj panik - speciellt den syster som jobbar på SOS alarm. Helt förståeligt och det går en timme från det att jag får höra om stormen tills det att jag sitter på en buss mot Göteborg. Väl i Göteborg får jag byta till en nattbuss mot Stockholm. Visst, skönt att få slappna av och kunna sova på bussen osv osv men vem sover egentligen på en nattbuss? Inte jag i alla fall. Så jag dygnade helt enkelt!

Det tog 12h från det att jag åkte hemifrån tills det att jag kom fram till Stockholm. Jag var utmattad och kände mig bara allmänt piss. Jag är en väldigt nojjig/stressad/ångestfylld människa så bara hela grejen med att åka till ambassaden - och nu dessutom SJÄLV - gjorde att jag under två veckors tid inte kunde sova ordentligt och ibland fick jag även en känsla av att jag kvävdes: jag kunde alltså inte andas normalt. Mycket trevligt. Så när jag kom till Stockholm så vandrade jag runt på stationen i en timme bara för att fördriva tiden innan jag hoppade in i en taxi och åkte till ambassaden.

Utanför ambassaden så ställde jag mig i kö i något som liknande en busskur. Vakterna började släppa in oss i kö på tomten en och en när klockan blev 08.00. Men innan man fick gå igenom det som påminde om en airport security så fick jag ta av mig jackan utomhus och ställa mig bakom en markerad linje i marken. Där fick jag snurra runt, visa upp skorna och även ta en klunk ur min vatten flaska. Väl vid airport security:n fick jag lämna över all elektronik (mobil, powerbank och alla mina sladdar) för att sedan gå vidare upp till the main building. Där fick jag lämna över alla papper jag hade med mig till en gubbe i en lucka för att sedan sätta mig ner och vänta.

Jag hade faktiskt trevligt där medan jag väntade! Träffade en tjej som skulle till San Francisco på ett internship!

Det visum jag nu har är ett F1 visum. Det är ett nonimmigrant student visa. Det är vissa saker som de på ambassaden kräver att du ska kunna visa när du kommer dit på intervju - ett intyg från skolan man ska gå på så att de vet att du verkligen har kommit in, papper på att man har anhöriga kvar i Sverige och papper på att man kan finansiera det hela. Du måste även ha med ditt SEVIS-intyg, ett papper från Homeland Security som är det VIKTIGASTE pappret du har! Detta måste man liksom ha med sig för att sedan kunna komma in i landet när man står på flygplatsen i USA och ska igenom tullen. Har du inte ditt SEVIS papper får man helt enkelt vända om och åka hem.

När jag väl blev uppkallad till intervju så gick det snabbt. Man går fram till något som påminner lite om en biljettlucka och bara pratar med personen på andra sidan. Blev frågad vad jag ska göra i USA, vad jag hade tänkt göra när jag kommer hem och bara lite småprat. Hon jag träffade som ska till SF frågade mig senare varför jag hade skrattat så mycket - min intervju var faktiskt ganska trevlig.

Jag hade alltså inte behövt vara så jäkla nervös. Men jag har inte riktigt lärt mig än hur jag ska tämja mina nerver.

Eftersom jag nu inte kört upp till Stockholm och hade en tur-&retur biljett så kom min underbara lillasyster ner till Stockholm för att vi skulle få några timmar tillsammans innan vi skiljs åt ännu en gång.

Jag har varit i Stockholm tidigare, men jag kommer bara ihåg en gång. Det sägs att jag var där när jag var liten men jag har inget minne av det, men jag har väldigt klara minnen av min resa dit med gymnasieklassen i 1:an. Det hjälpte dock inte mig eftersom mitt lokalsinne är kasst.

Lillasyster och jag lyckades ändå hitta ganska bra. Helt ärligt är det för att hon är mycket bättre på att lokalisera sig än vad jag är. När jag svängde åt höger drog hon mig till vänster. Jag kommer garanterat gå vilse på Hawaii.

Vi spenderade dagen tillsammans. Kollade in mellandagsrean och fick även kryssa av Vasa museet från vår bucket list. Att kolla på Vasa skeppet var det enda jag visste att jag ville göra när jag åkte till Stockholm för har aldrig varit där och tycker om att gå och kolla på historia museum. Det är mysigt. Jag tycker också det är sjukt coolt... #nerd.

Jag har alltid så himla roligt med min lillasyster. Det skiljer två år mellan oss men det känns nästan som att vi har tvillingsjälar så när tiden var inne att säga hejdå så blev det jobbigt. Det gör ont i hjärtat när jag lämnar henne men vi kommer ses igen.

Klockan blev 17.00 satte jag mig på bussen tillbaka till Skåne. Jag var så trött men kunde inte alls sova - såklart. Tack och lov har jag världens bästa storasyster som körde från Skåne till Göteborg och hämtade mig där så jag slapp en resa på 12h för att komma hem igen! Hur bortskämd får man bli?

Så trots extrema nerver, ångest och sömnlöshet så blev mina timmar i Stockholm väldigt lyckade. Träffade nya roliga människor på ambassaden, fick hänga med min sestra. Köpte även ett as bra schampo på LUSH för den som vill veta.

Det enda jag ångrar är att jag inte tog fler bilder eller i alla fall sparade de bilder jag tog på Snap. Jaja. Inget jag kan göra åt det nu.

Likes

Comments

Jag ska åka till Hawaii.

När jag säger det högt känns det helt ofattbart! Processcen har varit lång. Ändå har det gått väldigt snabbt från det att jag faktiskt bestämde mig att jag skulle åka tills nu när dagarna för avfart tickar ner.

Vad ska jag göra där? På Hawaii? Helt på andra sidan jorden och helt ensam dessutom?

Ja, helt ensam kommer jag ju inte vara, men iallafall utan min familj, mina vänner och det jag är van vid i Sverige! Jag ska åka dit för att under en termin gå på ett universitet i Honolulu och ÄNTLIGEN efter många år av dagdrömmar få uppleva "the college life" - mycket spännande!

Jag åker till Hawaii för att utvecklas, för att lära mig och för att få erfarenheter som kommer vara mig livet ut. Jag åker dessutom själv för jag känner att jag behöver få uppleva något så stort som att flytta själv till ett ställe där man inte känner någon för att faktiskt få lära känna mig själv mer. Detta kommer ju faktiskt vara en once in a lifetime opportunity vare sig det blir bra eller dåligt i slutändan! Min enda förväntan är att jag iallafall kommer ha kul.

Men här kommer jag göra ett försök av att dokumentera min tid på andra sidan jorden.

Jag kommer befinna mig 11 timmar efter Sverige på en ö i en liten ögrupp mitt ute bland ingenting! Underbart. Den röda knappnålen på bilden nedanför? Ja det är precis där jag ska vara. Så hjärtligt välkommen till mitt liv! Så får vi se vad det blir av mig...

Likes

Comments