I dag har jeg og jr bare gitt blanke i alt fornuftig som burde gjøres. Som de en gang sa i VG reklam: livet er ikke bare burde burde", hehe.

Vi var oppe tidlig så rundt klokka 9 var vi klare til å gå ut å nyte sola! Må jo nyte de fridagene man har! Vi skulle egentlig bare gå en tur, men det ble fem flotte timer i sola!

Vi var på lekeplassen som endelig er frifot snø og is, på Statoil å kjøpte is og så på lastebilene også møtte vi noen venner for å prøve magnetfiske i slusene. For dere som ikke vet hva det er (noe jeg heller ikke visste før i dag), så er det en kraftig magnet i enden av en tråd man kaster i vannet og fisker opp metall. Man finner mye rart!

Det ble grilling og andemating også, dessuten var det båter! Så jr har vært i "hiv o hoi" humør i hele dag. Legger ut noen bilder også jeg!

Hva har dere gjort i dag?

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Hvorfor er det ok å kalle noe for "bare", har man ikke lang utdannelse eller enda værre, ikke jobb er man "bare". Men hvem bestemmer hva som er "bare"?

Jeg har vært ulike versjoner av "bare" hele livet, en stund tok jeg meg nær av det, for det er jo ikke gøy å bli kalt "bare" noe som helst! Man føler jo at man er lavere rangert enn de man snakker med... Men man vokser liksom fra det, i hvertfall gjorde jeg det. Håper alle andre gjør det også!

Jeg slutta på videregående pga mistrivsel. Siden barneskolen ble jeg mobbet og selvom det ikke var noe i veien med hverken hjerne eller karkterer så hatet jeg skolen mer og mer for hver dag. I ettertid har jeg fullført både kompetanse som barne og ungdomsarbeider og studiekompetanse, men klarer ikke tanken på å begynne på skolen igjen. Derfor har jeg hatt yrker som er "bare"

Jeg har vært kassadame i forskjellige butikker, jobbet på vaskeri, servitør og arbeidssøker. Og fulltids mamma i 1 1/2 år før jr begynte i barnehagen. Nå er jeg hjemmehjelp, eller som noen av kollegaene sier "skurekjærring". Hehe, ja vi kaller oss selv kjærring innimellom.

Men hvorfor er noen av de yrkene dårligere enn andre? Dårligere betalt kanskje, i hvertfall i forhold til ingeniør og sånn, men vi har da tarifflønn som alle andre.

Dessuten kan ikke alle bli ingeniører eller aksje meglere eller hva man må være for å ikke være "bare".

Kan ikke folk slutte å si "bare", slutte å unnskylde hva de jobber med fordi det ikke er høyt lønnet eller krever høy utdanning. Og for guds skyld, har man barn er man ikke bare noe som helst! Barn er en fulltidsjobb i seg selv! Da er man alt da!

Bare dagens tanker...

Må skrive oftere så jeg blir bedre til å ordlegge meg, men håper noen skjønner.

Likes

Comments

Hjelp! Er det 2 måneder siden jeg blogget sist??? Oioioi! Tida flyr!

Syns det har skjedd masse, men å oppsummere var plutselig vanskelig.

Men, Jr har fylt 2 år, Jeg har fast jobb, jeg har begynt å trene mer. Ellers er jo livet flest hverdager. Alle små øyeblikk.

Som en liten gutt som funderer å hvorfor snøen smelter, eller å lage sjørøver skute av stuebordet. Man kan danse på stuebordet også!

Her en noen bilder fra de siste 2 mnd, så skal jeg prøve å ikke la det gå 2 mnd til neste gang!

Likes

Comments

Når guttungen er i seng og husarbeidet er gjort, da er det sofatid!! Da må jeg ha underholdning, og jeg har selvfølgelig klart å begynne å se Dr. Who! Rett etter klarte Netflix selvfølgelig å annonsere at de skulle ta det ned😢😢😢 Så nå et alt annet bare glemt en stund...

Snart begynner heldigvis Big bang igjen da!

Kanskje jeg er litt nerd?😂😂

Likes

Comments

Barneoppdragelse er ikke lett! For det første mener alle noe om hvordan alle andre gjør det, jeg tar meg selv i å tenke at "sånn ville ikke jeg gjort" mye oftere enn jeg liker å innrømme for eksempel. Jeg tror jeg er flink til å holde det til tankene da!😉

For meg er det viktigst å finne noe som fungerer for meg og min sønn, selvom det ikke fungerer for alle. Jeg håper deg er viktigst for alle å finne noe som fungerer i deres familie.

Her ser jeg en fordel med å være alenemor faktisk, for jeg trenger ikke bli enig med noen om hvilken måte som er best å takle noe på.😉 Jeg har også fordelen med at jeg har mange rundt meg med barn som er litt eldre eller nesten like gamle som min sønn. Derfor spør jeg om råd og ser hva som fungerer og ikke hos de! Venner skal man være glad for å ha!

Her i huset er trassalderen i full gang, det kan bli bedre og det kan bli mye værre har jeg forstått! Men jeg vil heller ha en trassig unge, for meg er det positivt at han tør å protestere og bli sint og vise at han virkelig har egen vilje. Det betyr at han er trygg på seg selv og meg, men gjerne vil teste om reglene kan tøyes. Noe som betyr at jeg også har klare regler i huset. Slik velger i hvertfall jeg å tolke det😊

Så lenge han vet at jeg alltid elsker han bestandig, alltid har et ledig fang når han trenger det og aldri vil gjøre han noe vondt på noen måte, da kan han trasse mot der meste for min del.

I dag har han vært litt sint fordi han, som alltid, måtte spise skorpen på skiva til kvelden for eksempel. Det er en liten ting, men det er viktig å være konsekvent. Så protestene er sjeldne og mindre nå enn for en måned siden.

Alt er lettere når man er konsekvent, håper jeg. Noe som ikke er lov må alltid være det, ikke halvparten av gangene. Noe som alltid må gjøres må alltid gjøres også. Ellers får det konsekvenser, ikke form av straff annet enn at hvis han ikke spiser skorpe for eksempel får han ikke en ny skive.

Ellers er jeg for Astrid Lindgren sin måte:

Dette innlegget blir visst litt rotete, men får skylde på at jeg begynner å bli trøtt😂😂

Hva er viktigst for DEG i din oppdragelse? Hva har du gjort, eller skal gjøre?
Og hva skal du IKKE gjøre?

Likes

Comments

Endelig har temperaturen hevet seg nærmere 0 og jr vært i form, så da dro vi til besteforeldre og var ute

ake med bestemor og mamma annenhver gang

dra akebrettet opp selv, og han går selvfølgelig der det er brattest😂

Bygge snømann!

Likes

Comments

Lørdag ble dessverre innedag igjen alvor temperaturen ute er mulig å være ute i, men pga i går så tar jeg ikke sjansen😊

Ingen oppkast eller noe i dag, men heler føre var! Dessuten må jeg vaske bort alle basiluskene i dag😉

Så nå et gulver, bad og sengetøy tatt. Vaskemaskin nr 3 går og jeg har vaska siden den første ble satt på😂

Nå et jeg ferdig håper jeg så nå er det helg!

helgekos kommer i alle varianter

fant madrassen til sprinkelsenga og nå har han ny yndlingsplass😍😍

og jeg strikker😆

Likes

Comments

I dag var planen å ha kosekveld med prinsen min, lage hjemmelaget pizza og se en eller annen Disney film han liker.

Men man kan ikke alltid får det som man vil og planlegger.

Jeg fikk lagd pizza da, og stekt den en smule for lenge. Satt å spiste, junior ville ikke ha, men han bruker nesten alltid en hel evighet på å spise middag så stresset han ikke. Mens jeg spiste skjønte jeg voldsomt fort hvorfor han ikke ville ha mat da...

For å si det uten for mye ekle detaljer har jeg vasket sofaen, teppet, gulvet i stua, gulvet på badet, mine klær, hans klær, han og toalettet... Mer enn en gang også.

Huff, han hater det, så han gråter så sårt når det står på😢😢 Får så vondt i mammahjertet mitt😢

Håper jeg slipper unna selv også!

Men jeg har fått en egenskap jeg ikke visste om😂 Etter å ha vaska og trøsta så satte jeg meg å spiste ferdig jeg! Må jo ha mat for å duge!

Nå sover han og jeg håper han sover det av seg så vi kan gå en tur ut i morgen. Et sted vi ikke smitter noen da selvfølgelig. 48 timers regel får gjelde overalt😊😊

Jeg er sliten da😂 Bare se selv....

Likes

Comments

Å være alenemor i jobb er i grunn stressende nok, det å nesten aldri vite når man skal jobbe er litt mer stressende.

De siste to dagene har jeg også hjulpet ei som ikke har så mye med klær, det er så mange snille mennesker her!!!

Har levert en ladning i dag og skal i følge planen få mer levert hit i kveld og dra innom henne i igjen i morgen.

Ja, så må man ikke glemme alt jeg nå gjøre hjemme, mat og klær og rent hus er mitt ansvar det også gitt.

Til tross for dette har Jeg satt med å strikke et plagg jeg ALDRI har prøvd før. Hva det er får dere kanskje se en annen gang

Nå må jeg fortsette med middag!

Likes

Comments

Jeg jobber dessverre ikke hver dag, skulle så gjerne hatt en fast jobb og sluppet alt som kommer fra NAV, men i dagens samfunn og økonomi skal jeg vel være glad jeg har en jobb i det hele tatt.

Så i dag har jeg fri fra jobb, noe som absolutt ikke betyr fri. Ikke i den betydningen at jeg kan sove lenge, ligge på sofaen og bare slappe av hele dagen. Det har jeg nemlig gjort i helgen😂

Det betyr at dagen i dag går til alt som må gjøres hjemme! Jeg gjør som regel rent 2 ganger i uka, og støvsuger ved behov. Det blir nemlig utrolig fort støvete og mindre rent når man har barn. Denne uka derimot har jeg fri mandag til onsdag så jeg har bestemt meg for å gjøre litt hver dag. Så får vi se hvordan det går...

Siden jeg sto opp klokka 07 i dag har jeg kledd på og ordet matpakke osv til Joakim som er i barnehagen selvfølgelig, og i dag trosset jeg kuldegradene og dro han på akebrettet de 5-600 meterene dit bort, man våkner av det i -22°C for å si det sånn😂

Så var det hjem å være ved, lage shake til frokost, rydde i oppvask og sette på maskin før jeg fant frem treningstøy og gikk til Family og trente i ca 1 1/2 time!

Jeg er IKKE i god form for å si det sånn, men det kommer seg vel😉

Så var det dusj og lunsj og sortere klær, før jeg måtte på butikken... Hvordan klarer man å gå HELT TOM for BLEIER??? Ikke vet jeg, men det hadde jeg klart nå... Hadde en til å bytte til på morran i dag heldigvis...

Nå er det Gilmore Girls pause før jeg må vaske litt😛😛😛

Hva skal dere i dag?

Likes

Comments