Dessa fem månader har plötsligt nått sitt slut, den senaste veckan har bara ruschat fram utan att jag ens hunnit reflektera över det. Jag vill påstå att jag utvecklats både som person och i yrket men det vet jag nog egentligen inte, tycker det är grymt svårt att avgöra själv. Dock har jag definitivt fått upp ögonen för konditori och desserter på ett helt nytt sätt sedan innan.

Igår var sista dagen, var ganska så lungt men lite trist att plötsligt behöva lämna allt och alla nu när jag verkligen börjat trivas med folket på Kämp. Det blev mycket kramades från olika håll och så överraskades jag från några av frukosten samt av en av mina handledare med en hejdå present, för söta! Blev ganska förvånad så något bra måste jag juha gjort hahahaa ;)  Resten av gårdagen gick åt att städa hela lägenheten, tvätta och packa i ordning allt fram till midnatt. Hoppas verkligen att resväskan inte är allt för tung...Om några timmar sitter jag iaf äntligen på planet hem, är så sjukt taggad! :D Längtar bara att få krama om alla där hemma! 

Nu drar jag, pusssss ;) 



Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det har gått ett allt för bra tag sedan jag skrev något...Tänker ofta på att jag borde ta tag i det igen men det är som det alltid kommer något i mellan som måste prioriteras förre. Därför uteblir i huvudsak skrivandet och så glömmer jag givetvis  av det och saknar syfte och motivation. 

I vilket fall som helst finns det inte allt för mycket att skriva om egentligen, humöret har gått upp och ner och rutinen fortsätter med upprepande tidiga mornar, långa timmar,  hem, middag och sova....fast händer ju att jag hinner skypa med familj och vänner också såklart. Vilket känns skönt eftersom det ibland blir en aning tråkigt med allt för mycket ensamtid. 

Sedan december har jag  mer eller mindre jobbat uteslutande i konditoriet på Kämp, visst händer det att jag  hoppar in enstaka gånger när det behövts en extra i köket men i huvudsak har det varit konditoriet som gällt. Hoppas fortfarande på att få några pass uppe i Yume men tyvärr är det min handledare som i slutändan avgör var jag ska  bli placerad. Missförstå mig inte nu, gillar verkligen att jobba i  konditoriet, känts som det är där jag lärt mig som mest och gjort  konkreta framsteg men det hade varit kul med lite omväxling också.  

En bra sak jag lyckats behålla är passen på Fazer, vilket har varit riktigt kul. Tyvärr blir det inget pass denna veckan eftersom Eero har blivit illsjuk så få hoppas på nästa vecka istället. Lyckades tempera choklad härom veckan helt på egen hand förresten dock har jag fortfarande massvis att lära om choklad, har ju endast skrapat på ytan av det än så länge. Mitt intresse för choklad har alltid funnits men  ju mer jag har fått möjlighet att få jobba och lära mig av det desto mer har intresset bara fortsatt att växa ju längre  jag har varit här i Helsingfors. 

Imorn är jag egentligen ledig men har lovat guida ett par elever från Ester som nyss kom hit, så måste krypa ner till kojs nu innan det blir morgonen igen. :) 


Likes

Comments

Det var himla mys att komma hem även om regnet öste ner när jag kom, det kändes mer som höst än julafton...förutom all tid med familjen blev det mkt gött häng med vänner också! :D 

Men nu är jag alltså tillbaka i Finland sedan en vecka precis, trist nog har det inte blivit något jobb eftersom  jag lyckades bli illsjuk med hög feber, rethosta och snuva....Vilket är sjukt frustrerande! Finns egentligen inte så mycket att berätta mer än att det varit fett tråkigt med en hel del tedrickande, sovande och film hahaa ;) Men förhoppningsvis är jag frisk till helgen! 


Likes

Comments

Tiden har gått så himla fort, kändes som det var oktober igår typ hahaa ;) Kan verkligen inte förstå att det är julafton om två dagar och mindre än en vecka tills jag blir 18 whop whooop!

Har gått både upp och ner på sistone, dock har det för det mesta varit riktigt kul i konditoriet. Det bästa med konditoriet är alla recept och tips jag får! Förhoppningsvis blir det dubbelpass hos både yume och konditoriet nästa år.Nu är det bara ett jobbpass kvar och sen flyger jag äntligen hem, ska verkligen bli fett att träffa alla nära och kära igen :D


Likes

Comments

Just nu känns det som jag kan somna när som helst, ögonlocken är som bly och ute är det mörkt och kallt. Redan klockan sex imorse tog jag bussen till jobbet...

De kommande två veckorna innan jul kommer jag vara i konditordelen igen, vilket ska bli riktigt skoj trots de tidiga mornarna. Efter jul få jag se, kanske blir det Yume?

I vilket fall i helgen kom en av mina absolut favoritpersoner äntligen på besök, Sara! Mycket efterlängtad. Första besöket sedan avresan faktiskt, var så himla roligt att ses och få krama om henne riktigt ordentligt igen!

Men nu ska jag krypa till kojs, uppsamma tid imorn...Hare ;)


Likes

Comments

Idag var det kalla sidan som gällde, fick bland annat göra tartar, skagen, brödchips och portionera upp rökt ål. Inga utmaningar diekt, ser dock framemot att få vara i konditorit snart igen. Under senaste tiden har det blivit långa pass och mycket övertid så ska bli skönt med lite ledigt nu. Imorn äre plugg och tvättdags whop whop...

Likes

Comments

Nu var det allt ett bra tag sedan jag skrev så ska försöka sammanfatta det viktigaste :) Och för er där hemma som sitter och funderar på varför det inte har kommit upp några bilder än, är det pga att det tyvärr inte funkar och hänger sig med överföringen...

Så vad har ni missat? Inte så mkt egentligen,  än så länge har jag endast hunnit vara hos Fazer en gång så hoppas på ett dubbelpass nästa vecka istället! Dagarna på Kämp går upp och ner, vissa dagar går bättre än andra helt enkelt. Mestadels är jag på varma sidan, fick göra pumpagnocchi för någon vecka sedan vilket var rikigt kul! Därefter har det varvats med buljonger,  grönsaksprepp, puréer, filéing av fisk och kött. 

Ibland händer det också att jag hjälper till på kalla sidan. Dock är jag glad att jag mest är på varma sidan eftersom det görs så mycket mer produkter från grunden där. Kämp har nämligen fått en ny kökschef vilket automatiskt ha inneburit en helt ny meny, tyvärr har det inte satsats lika mycket på förrätterna som på varmrätterna vilket känns lite surt. Eftersom hans främsta kreativa källa till nya rätter är statistiken, vad som säljer mest...Detta har resulterat i att kalla sidan nästan uteslutningen gör sandwiches, toasts och pommes....Dessutom gör det heller inte desserterna  utan det görs av Kämps konditor.  Desserterna är dock inget att klaga på, allt görs från grunden. Förhoppningsvis kommer jag få ytterligare tid där, sedan hoppas jag även på att få köra lite hos Yume också! 




Likes

Comments

Denna veckan kunde inte börjat bättre, nu har jag äntligen fått bekräftat att jag kan börja på Fazer, känns helt fantastiskt! Vet inte hur länge jag velat lära mig om choklad! 

Så innan jag gick på mitt morgonskift idag vid tio var jag på ett litet morgonmöte/rundtur hos Fazer och fick äntligen träffa da legend Eero Paulamäki, som kommer vara min handledare! Allt gick väldigt bra och på torsdag ska jag ha mitt allra första pass whop whop :D

Likes

Comments

ÄNTLIGEN HAR PRAKTIKEN BÖRJAT! Så himla kul att äntligen få komma igång, under de tre senaste dagarna har jag fått vara  i varmköket på brasseriet. Och än så länge har jag endast jobbat lunch så hoppas på några kvällspass nästa vecka! 

Har gjort lite allt möjligt som att sätta buljonger, såser, göra potatismos, filéat röding. Och till helgen ska jag få vara med G, konditorn från Brasillien, ska bli sjukt roligt! Något som också är ganska najs är personalmaten, alltid mycket att välja på och så ingår efterrätt!  :D 

Men imorn och på fredag är jag ledig, ska bli gött med lite sovmorgon! 

Hare! 

Likes

Comments

Nu börjar det närma sig, på måndag kl. nio börjar äntligen praktiken och som förväntat blir det hotell Kämp, Finlands bästa. 

Och idag som igår besökte vi praktikplatserna, bland annat Kämp där vi även fick träffa vår handledare, en kvinnlig Mariia...lite osäker på stavningen dock hahaa. 

I vilket fall kunde inte bemötandet och intrycket av Kämp varit bättre, så fantastiskt fint! Väldigt elegant med annor från sent 1800- tal till tidigt 1900-tal. Så ska bli grymt spännande och roligt att äntligen få börja jobba! Kunde inte vara mer laddad ;) 

Annars har helgen varit packad med kökspass och imorn blir det ytterligare ett lunchpass att se fram emot :) 

Hare bäst! 

Likes

Comments