Header

Tänkte dela med mig lite av några utav alla min bilder som jag har redigerat. Både nya och lite äldre bilder. Den äldsta bilden är från 2012 och den nyaste är faktiskt från idag. Hoppas ni gillar dom.

Bilderna är tagna med min mobil (Sony Xperia Go), Sony DSC-W230 och Nikon D5200, så kvalitén kan var lite olika. Håller fortfarande på att lära mig det där med redigering.

Här har ni några före och efter bilder 

Denna bild gjorde jag idag.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Har färglagt två bilder till i en utav min målarböcker. Denna gång blev det två Noshörningar.

Likes

Comments

Kom nyss hem från Hagen eller Storhagen som det egentligen heter, där har min mormor och morfar en sommarstuga som vi brukar åka ut till. Men idag tog vi med oss gräsklipparen och en grästrimmer, för att det var så igenvuxet. Men när vi var klara med klippningen och röjt undan gick jag och morsan ner till vattnet och tog ett dopp för vi var så svettiga. Vi passade även på att tvätta håret för jag hade packat ner schampo innan vi åkte.

Haha, Ludde vill inte att jag skulle åka :)

Likes

Comments

Det enda som ska göras nu är att färglägga, vilket kommer bli jättekul :)

Det som var svårast att rita var alla kugghjulen, vilket man märker på dom längst ner i vänstra hörnet. Jag ville bara bli klar med dom så jag skyndade mig vilket är anledningen till varför just dom inte är lika raka som alla andra kugghjulen.

Likes

Comments

Som jag skrev i ett tidigare inlägg igår så har jag fastnat för Steampunk genren. Jag gillar allt som har med den stilen att göra. Maskinerierna, kläderna, musiken och även filmerna. Så jag tänkte dela med mig av alla filmer som jag har sett med temat Steampunk eller som har spår av Steampunk. Både live action filmer, animerade filmer och anime serier.

Live Action:                        
1. Sherlock Holmes (2009)  
​2.
The Prestige (2006)          
3.
Van Helsing (2004)            
4.
Guldkompassen (2007)      
5.
Wild Wild West (1999)
6.
City of Ember (2008)
7.
Stardust (2007)
8. Around the World in 80 Days (2004)
9. Back to The Future Part III (1990)
10. Hugo (2011)
11. Stardust (2007)

Animerade:
1. Howl's Moving Castle (2004) Anime
2. Steamboy (2004)
3. Treasure Planet (2002) Disney
4. 9 (2009)
5. Fullmetal Alchemist (2003-2004) Anime 51 Avsnitt
6. Fullmetal Alchemist Brotherhood (2009-2010) Anime 64 Avsnitt
7. D.Grey-man (2006-2008) Anime 103 Avsnitt
8. Avatar: The Legend of Korra (2012- 2014) Anime 52 Avsnitt
9. Attack on Titan (2013) 25 Avsnitt

Det är bara dom som jag har sett för det finns jättemycket mer och bara idag så hittade jag en ny anime-serie med Steampunk tema som kom ut i mars i år som jag tydligen hade missat. Så nu blir det att titta på den. Men det var bara 12 avsnitt vilket jag tycker är ganska kort. Men om jag har tur kanske det kommer ut en ny säsong senare i år, jag får hålla utkik.

När det kommer till favoriter som måste jag välja anime-serien Fullmetal Alchemist/Brotherhood. Jag har sett båda serierna både på japanska och engelska så många gånger att jag kan dom utantill. Jag har även läst mangan och jag har de första 18 volymerna på svenska. Önskar att jag hade dom sista 9 också men dom slutade att översätta mangan till svenska efter volym 18. Varför vet jag inte.

Men om jag ska välja bästa filmen av dom som jag har sett så blir det nog Treasure Planet av de animerade och sen kan jag inte välja mellan Sherlock Holmes och The Prestige. Det går bara inte det är omöjligt.

Det är också några filmer mer som jag inte skrev i listan, kanske för att det är många som inte kommer att hålla med mig, och det är Iron Man filmerna. För Steampunk är i stort sett relationen mellan människa och maskin om man ska förenkla det. Och jag tycker att just Iron Man filmerna är en modernare variant av just steampunk. För om man låter JARVIS styra dräkten som han har gjort i de senare filmerna så har man en Automaton som kan tänka själv, och just Automatons är väldigt stort inom Steampunk kulturen. Men speciellt den första dräkten han gjorde i första filmen så tänkte jag på Steampunk på en gång. Men det kanske bara är jag.

Men det här så ville jag bara säga att det finns mycket spår av Steampunk i filmerna idag både gamla som nya och det visas på olika sett.
Som mitt favoritband Abney Parks ledsångaren (Robert Brown) sa i en intervju "Steampunk har funnits lika länge som filmerna, det är först nu som man ger det ett namn". Det håller jag verkligen med om.

Edward Elric från Fullmetal Alchemist Brotherhood

En scen från filmen The Prestige

Sherlock Holmes och Dr. John Watson

Likes

Comments

Jag och farsan kom nyss kommit hem från en övergiven gruva som vi åkte och tittade på. När jag kom upp idag så berättade han att han hade lust att åka ut och fota lite, att han ville åka ut till en gruva som min morbror hade tipsat om. Så han letade reda på adressen knappade in den i gps:en och sedan var på påväg.
När vi kom dit ville jag nästan åka hem på en gång igen. Jag lovar det far myror överallt. Man kunde inte stå stilla för länge för då klättrade dom upp för benen på en. Så jag trampade med fötterna hela tiden, jag stod aldrig stilla. Men likt förbannat så fick jag slå ihjäl tre myror som hade klättrat upp på mig. Det var inte bara myror som det fanns gått om heller, utan det var fullt med flugor, getingar, mygg och humlor som cirkulerade runt våra huvud hela tiden. Så det var bara att vifta med händerna och försöka bli av med dom.
Trots detta så fick jag några bra bilder i alla fall :)

På vägen hem stannade vi till iHedemora och köpte lite saker till ikväll eftersom vi ska grilla idag och sedan stannade vi till vid Lappen och köpte varsin mjukglass. Det finns nog ingen godare glass en mjukglass.

Likes

Comments

Något som jag verkligen har fastnat för de senaste månaderna, eller kanske t.o.m året är just steampunk. För er som inte vet vad det är så kan man säga att det är en slags undergenre av science fiction och science fantasy med inspiration av de industriella ångdrivna maskinerna som användes under Viktoriska eran. Man kan säga att steampunk var de som människorna som levde på 1800-talet föreställde sig att framtiden skulle se ut. Så stilen ska föreställa futuristiskt teknologi samtidigt som de ser lite gammalt och slitet ut. Något som verkligen förknippas med steampunk är kugghjul, mässing och ångmaskiner och mycket mer.

I julas så hade min syster nämligen gjort ett par skyddsglasögon och en liten hatt åt mig med steampunk tema. Jag blev jätteglad och man såg verkligen hur mycket tid hon hade lagt ner på att göra dom också.

Men det är inte bara stilen och kläderna jag gillar, utan även musiken också. Mitt favoritband är Abney Park som spelar en blandning av steampunk och industriell dans musik. Men jag lyssnar såklart på andra stempunk-band också. Men Abney Park är favoriten.

Här får ni ett litet smakprov på hur kläderna kan se ut :)

Här är hatten och skyddsglasögonen som min syster gjorde åt mig i julklapp förra året :)

Här är min favoritlåt av Abney Park - Building Steam
Tyvärr så finns det ingen musikvideo till denna låt

Steam Powered Giraffe - Brass Googles

The Cog is Dead - Burn it Down

Likes

Comments

Jag ritade klart detta hjärta i förrgår och jag blev mycket nöjd med den. Det var roligt att rita den men det svåra var nog att hitta på olika mönster till varje del av den :)

Detta, vad det nu än är ritade jag klart igår kväll. För jag hade tråkigt men visste inte vad jag skulle rita, så det blev att leka med linjer och cirklar. Den här var nog faktiskt roligare att rita än hjärtat för att det blev ett sånt härligt mönster när den blev klar :)

Likes

Comments

Nu var det länge sedan som jag bara satt mig ner och ritade. Men idag gjorde jag det och det var väldigt avslappnande, vilket också är anledningen varför jag ritar ibland. Men idag tyckte jag det var dags att bara sätta mig ner och göra just de, rita.
Jag tittade runt på nätet lite först för att få inspiration för jag hade ingen aning om vad jag skulle måla. Men efter att tittat lite på olika bilder av träd så bestämde jag mig för att det vill jag rita.

Och så här blev bilden, blev super nöjd med den 😄

Likes

Comments