Vardag

1. Nu är det mindre än två månader kvar tills tvillingarna kommer. Jag känner mig redo (hyfsat iaf) på att träffa mina pojkar. Jag känner mig ändå väldigt lugn nu. Tror det är först när jag håller i dom som jag kommer bli nervös på riktigt. Antingen det eller så kommer det kännas som det mest naturliga i världen.

Om du som läser det här fått barn, skulle inte du kunna dela med dig om hur det var för dig den första tiden? Var du skitskraj eller kanske tvärtemot kolugn? Hade varit intressant att läsa :)

På tal om tvillingarna så har jag inte hunnit fota magen för den här veckan (dåligt ljus + tidsbrist), men det kommer upp en bild på söndag förmodligen. Får nästan skriva en påminnelse till mig själv så att jag inte glömmer. Hade ju varit trist isåfall.

2. Allhelgona! Har ni inget särskilt inplanerat den dagen så kan jag tipsa er om att kapellen på bland annat Skogskyrkogården, Råcksta och Galär kommer att vara öppna för allmänheten. Förra året jobbade jag på Galär (rekommenderar er att gå dit, är verkligen vackert när mörkret kommit och marschallerna är tända), men i år står jag över i och med graviditeten. Blir för jobbigt att stå rakt upp och ner så pass länge. Men jag kommer ändå gå förbi Sandsborgskapellet och kika, är det enda kapellet jag inte besökt.

3. Idag åker jag över helgen till Norrköping tillsammans med sambon för att umgås med svärföräldrarna. Ser fram emot att komma iväg lite, träffa släkten och att vara närmare naturen. Blir nog ingen längre vandring den här gången, men en kortare borde jag klara av.

Älskar att få lite miljöombyte mellan varven. Skulle gärna vilja resa någonstans, men det får man vänta med, av förståeliga skäl.

4. 1 November. Inte nog med att det är Allhelgona, det är dessutom starten för Nanowrimo (National novel writing month). Jag kan inte direkt påstå att jag är klar med förberedelserna, men jag har en vag idé om vad jag vill skriva om. Huvudkaraktären känner jag mig också hyfsat säker på. Skulle vilja ha mer koll på handlingen och intrigerna bara. Än finns det tid kvar att planera,så jag känner mig ändå ganska lugn.

Jag kommer nog inte blogga om min process varje dag, misstänker nämligen att det kan bli ett stressmoment, men då och då kan jag ju uppdatera om hur det går.

Någon annan som ska vara med i år? Hur går det för dig? Planerar du innan eller kör du bara på?

5. Biofilmen "Kvinnan på tåget", har faktiskt inte läst boken än, däremot har jag på flera håll hört hyllningar om den, så jag ser fram emot att se filmen. Med Emily Blunt i huvudrollen så känns det svårt att misslyckas. Tror inte jag sett en dålig film med henne hitintills iaf.

Får se till att läsa boken snart också.

6. Att sluta jobba. Vet inte om det blir någon sjukskrivning den resterande tiden eller inte, men i slutet av november så tar min anställning slut oavsett och då får jag äntligen möjligheten att vila upp mig. Ska bli riktigt skönt faktiskt.

7. Julbord! Det är kanske lite tidigt att prata om det nu, men affärerna har ju redan börjat med julpynt, så då kan jag ju tjuvstarta lite med julsnacket. Jag ser jättemycket fram emot julmaten och julmust. Däremot så kommer jag inte köpa någon must innan december. Känns jättefel bara. Det blir mer speciellt när man håller lite på det, tycker jag. Bra att ha något att längta till och se fram emot!

Hur är det med dig? Finns det något nu du längtar särskilt mycket efter?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • Filed under: Vardag

Likes

Comments

Vardag

Tanken slog mig idag, att bloggen har snart har hunnit bli 4 månader gammal. Och det kanske inte låter mycket för världen, men tro mig, det är stort.

Jag är nämligen lite utav en quitter. Det är ingen smickrande benämning kanske, men det ordet sammanfattar nog min nivå av engagemang i projekt rätt så bra. För min del har det aldrig varit svårt att påbörja något, tvärtom, jag hittar ständigt nya projekt att kasta mig in i. Finns ju så sjukt mycket roliga saker man kan göra - helst allt på en gång. Problemet ligger i att faktiskt avsluta det jag startar. Och det är där mitt sämre karaktärsdrag gör sig påmind.

Det är ju så lätt att börja men när man inser att man inte är bäst på en gång så dalar intresset.

Så var det när jag bestämde mig för att lära mig spela gitarr. Först kändes det jättespännande. Jag tänkte på alla låtar jag skulle lära mig, inspirerades av andra som kunde spela. När det gick upp för mig att riktigt så enkelt är det inte. Att det krävs en hel del nötande av ackord, där någonstans försvann glöden.

Eller när jag ville lära mig rita. Det jag gjorde såg ju aldrig ens i närheten så bra ut som bilden jag försökte avteckna.

Man ser ju aldrig det hårda arbetet bakom någonting, timmarna, eller till och med åren av hårt slit. Man har, i alla fall jag har, någon slags föreställning om att personen bara var bra från start.

Riktigt så är det ju inte. Vilket kan vara både en krossande insikt men samtidigt en upplyftande en. För om någon började med att vara urdålig men lyckades bli så pass bra, det betyder ju att alla, inklusive en själv har samma möjlighet. Den krossande insikten ligger i att det kommer ta väldigt mycket tid och disciplin. Väldigt mycket. Väldigt, väldigt mycket.

Så man kommer vara urdålig ett bra tag. Men efter ett tag kommer man att inse att det man gör inte är helt värdelöst utan faktiskt helt ok, och efter ännu en tid så kommer man att börja gilla det man själv gör.

Döm av min förvåning när jag insåg att nästan 4 månader passerat och att bloggen fortfarande är i gång.

Så vad är skillnaden den här gången? Varför har jag lyckats hålla intresset uppe?

Visst är det kul att blogga. Särskilt i början när jag lyckades ta mig rätt högt upp på topplistan och jag hela tiden slog mina besöksrekord. När man började få gulliga kommentarer. När någon skrev att den gillade ens blogg. Det blir jag jätteglad över.

Men sen börjar statistiken dala. Vardagen kommer emellan och det blir svårt att hinna med att aktivt driva bloggen samtidigt som man ska få ihop vardagspusslet. Man jämför sig med andras bloggar, kvaliten på bilderna och texterna och så känner man sig otillräcklig och dålig.

Tankarna väcks om att man kanske bara borde skita i alltsammans.

Men, jag gjorde någonting nytt den här gången. Jag fortsatte trots att det kändes motigt. Trots att jag rent psykiskt var inne i en sämre period. Jag fortsatte och nu har jag känt hur någonting släppt. Jag mår bättre, bloggen känns jätterolig, jag känner att jag mår bra av den och viljan att utveckla den har tänts. Jag har börjat fundera på hur jag kan ändra layouten, om det inte är på tiden att fixa en header, vad för typ av inlägg jag vill skriva, hur jag kan bli bättre med redigeringen av mina bilder, osv.

På något vänster så hittade jag nyckeln till att avsluta (eller slutföra), och det är att fortsätta. Låt det ta tid, men sluta inte. Det kommer att finnas perioder då man känner sig dålig och omotiverad. Men det är en period och det bästa är att en period går så småningom över, och när den gjort det så kommer du att vara tacksam över att du var ihärdig.

Även om det går långsamt så går det i alla fall framåt.

Snart går startskottet för Nanowrimo (National Novel writing month). Jag har varit med två gånger tidigare och misslyckats varje gång. Skillnaden den här gången är att jag bestämt mig för att jag ska klara av utmaningen och slutföra oavsett. Är det 50.000 ord av skit så får det väl vara det. Jag har alltid pratat om att jag vill skriva men har aldrig gett det ett ärligt försök. Den här gången ska jag överraska mig själv.

Jag är trött på att vara en quitter. November få även bli startskottet för en ny version av mig själv.


Likes

Comments

Graviditet, Vardag

Jag skulle egentligen haft ett besök hos barnmorskan förra veckan i samband med ultraljudet. Men min barnmorska har blivit sjuk, så igår fick jag gå till en helt ny. Tyckte det var rätt kul att se skillnaden. Måste säga att båda två är bra, men på sitt egna vis. Märks tydligt att alla har sin "stil". Hon som jag var hos igår kändes lite mer mammig medan hon jag har annars är lite mer rakt på sak.

Ni som har haft mer än en barnmorska, har ni märkt någon större skillnad? Jag har hört att det är många som byter barnmorska. Om någon av er har gjort det får ni gärna berätta varför. Hade varit intressant att höra era erfarenheter.

Hur som helst så gick besöket bra. Det var ett vanligt rutinbesök för att kolla mina värden samt lyssna på ungarnas hjärtslag. Vissa värden var lite låga (som järnet), men i det stora hela så såg det fint ut. Alltid en lättnad att höra. Deras hjärtan slog som dom skulle, den enas var lite snabbare än den andras, men båda låg inom det som kunde anses normalt. Fick även magen mätt, och jag är alltså lika stor som någon som är fullt gången, och då har jag ändå 8 veckor kvar. 

Spännande.

Jag passade på att väga mig när jag var där. Vi har nämligen ingen våg hemma och jag har varit övertygad om att jag gått upp till 100 kilo för att kroppen känts så tung nu den senaste tiden. Det var inte långt ifrån, ligger på 93 kilo nu. Så allt som allt har jag gått upp ca 26 kilo under den här graviditeten. Det verkar vara väldigt olika med hur mycket man går upp. Jag tycker personligen att det kommer att bli intressant att se hur mycket jag kommer väga strax efter kejsarsnittet. När jag blivit av med allt fostervatten och så.

Vi bokade i alla fall in ett nytt ultraljud om 3 veckor + ett nytt rutinbesök. Och nästa vecka ska jag träffa en läkare och diskutera eventuell sjukskrivning. Får höra med honom vad han tycker. Att vara gravid räknas ju inte, som jag förstått det, som en giltig anledning att sjukskriva sig. Trots att man mår dåligt och har ont i ryggen, osv. Samtidigt har jag hört att kvinnor gravida med tvillingar rekommenderas att sjukskriva sig tidigare, just för att det räknas som en riskgraviditet.

Annars så går min visstidsanställning ut den sista november, så jag kanske bara ska bita ihop och jobba november ut. Det är ju inte alls lång tid kvar. Och även om det kan kännas tungt att jobba så sitter jag ju i receptionen, så jag har ju möjlighet att ta det hyfsat lugnt. Och nu är jag ju ändå i vecka 30, känns som att har jag jobbat såhär pass länge trots att det känts motigt, då kan jag ju lika gärna fortsätta. I och med att anställningen är slut efter november så kommer jag ju ändå få 19 dagar hemma att varva ner på. Så visst kommer det bli tid för återhämtning innan barnen kommer.

Vi får se hur det blir med allt.

Hoppas ni får en fin tisdag!

Likes

Comments

Graviditet, Vardag

Nu är jag alltså inne i vecka 30... det är med andra ord 8 veckor kvar tills kejsarsnittet. Vilket är ingen tid alls i princip. Det känns som att det börjar bli hög tid att börja planera lite kring deras ankomst. Men jag måste ändå säga att vi har varit hyfsat duktiga. Det allra nödvändigaste är klart. Vi har en vagn (måste bara köpa en liggdel, helst igår), spjälsängen är på plats färdigmonterad och allt, vi har köpt på oss kläder (förmodligen på tok för mycket, as you do), vi har blöjor, nappar och nappflaskor, osv.

Men det finns säkert en himla massa vi missat. Vet ni något livsnödvändigt man borde ha den första tiden så hojta till i kommentarsfältet. Jag skrev ut en väldigt behjälplig lista jag hittade på internet. Men den innehöll i princip alla babyprylar man kunde tänka sig och det kändes mer som bra att ha men kanske inte jättenödvändigt. Jag vet inte. Har man missat något så kan man ju faktiskt köpa det efter bebisarnas ankomst också. Affärerna lär ju finnas kvar :p

Något jag vill ha som jag inte införskaffat än är en bärsjal. Tycker det verkar så mysigt att ha bebisen precis intill en sådär. Får kika på det. Någon utav er som använt bärsjal? Hur tyckte du att det funkade?

Annars så är det jobb som väntar idag för min del. Hoppas ni får en bra måndag!

Likes

Comments

Har ett helt album fyllt utav hår-inspo på pinterest, här hittar ni min mapp.

Likes

Comments

Vardag, Guider

1. Hör av dig till en kompis och fråga om den vill mötas upp och ta en fika. Kanske finns någon du inte hörts med på ett bra tag. Kan vara kul att höra vad den personen haft för sig.

2. Gå på museum. Ibland glömmer man kanske bort att det faktiskt finns ett väldigt bra utbud av museum, åtminstone i Stockholm. Det bästa är att det inte nödvändigtvis måste kosta någonting. Här finns en länk till olika gratis museum.

3. Städa. Kanske inte är jätteroligt, men det är skönt att få det gjort. Har man ändå inget bättre för sig så kan man lika gärna passa på att få det fint hemma. Jag mår själv mycket bättre när jag har det undanplockat.

4. Gå på en långpromenad. Det är hur fint som helst ute just nu. Varför inte lyssna på en podcast medan du är ute och knallar? Jag har skrivit ett inlägg med mina topp 5 podcasts som du hittar här, om du skulle behöva tips på vad du ska lyssna på.

5. Skapa något. Om det så är en teckning eller en novell. Kanske någon rolig DIY som du gått och funderat på att ta tag i. Har du inga idéer om vad du vill göra så har jag en hel mapp på pinterest med olika DIYs som du hittar här.

6. Utmana dig själv genom att pröva något nytt recept.

7. Sätt på dig myskläder, fixa en kopp te (eller kanske varm choklad) och sätt dig ner med en bra bok och läs.

8. Ta ett långt avkopplande bad. Finns inget bättre i min mening.

9. Har du ingen blogg så kan du starta en. Det är ett roligt tidsfördriv som kan leda till nya bekantskaper eller intressen, som t.ex fotografering.

10. Börja följa en ny tv-serie. Jag har själv nyligen börjat titta på Penny Dreadful, den rekommenderar jag verkligen, åtminstone om du gillar det lite mer övernaturliga.

11. Gå på bio. Har man ingen att gå med så kan man alltid gå själv. 

Likes

Comments

Graviditet, Vardag

Jag är helt slut. Älskar min gravidmage, tycker den är jättefin och mysig, osv. Älskar att känna sparkarna från mina barn och att sitta och stryka över den med handflatan, verkligen hur mysigt som helst. Eller att bara sitta och se hur magen buktar ut från sparkarna.

Men med det sagt - herregud vad jag är trött på att vara fånge i min egen kropp!

Jag är helt slutkörd! Vill bara få ut mina pojkar nu så att jag får träffa dom, självklart. Men också så att jag kan få tillbaka min kropp så att jag kan röra mig obehindrat och slippa all den här extra vikten. Kunna gå mer än två meter utan att flåsa. Jag som hatar (och då menar jag verkligen hatar) att springa kan sitta och drömma om att få snöra på mig gympaskorna och gå ut och springa Forrest Gump-style. Så illa är det, haha.

Är medveten om att jag efteråt kommer tjata hål i huvudet på alla om hur fantastiskt det var att vara gravid, och att jag saknar mig mage. Och det kommer jag säkert göra. Sakna magen och allt, men jag kommer nog blicka tillbaka på den här tiden och romantisera graviditeten. Se på den genom ett rosa glittrande filter. Glömma allt vad krämpor och illamående heter. Misstänker att jag kommer att ha förträngt allt negativt och bara minnas det mysiga och bra.

Men det kanske är bäst så. Ska det någon gång bli fler barn i framtiden så måste man väl tänka på det sättet för att orka utsätta sig för ännu en graviditet.

Nä, nog med självömkan, får ta av mig offerkoftan nu. Det är 2 månader kvar ungefär. Det är ingenting om man ser på ett helt liv.

Jag klarar det här.

Vill ni se hur magen såg ut tidigare veckor så hittar ni bilderna och inläggen här: vecka 28, vecka 27, vecka 26, vecka 25, vecka 24, vecka 23, vecka 19, vecka 18 och vecka 17.

Blir spännande att se hur stor jag blivit när det börjar närma sig snittdatumet den 19 december.

Likes

Comments

Kläder, Kollage

Inlägget innehåller adlinks!

1 // 2 // 3 // 4 // 5 // 6 // 7

Finns det något bättre än rea? Jag har ju varit på jakt efter ett par vantar nu när det börjar bli kyligare ute och dom från Odd Molly är ju bara för fina! Annars var jag väldigt förtjust i blusen, men tyvärr fanns den inte kvar i min storlek. Trist, men det är ju så med rea. Gäller att vara ute i god tid för att hitta dom riktiga fynden.

Likes

Comments

Kollage

@ Margoandme

Ett konto fullspäckat av vackra bilder, på snygga outfits och fina resmål. Älskar't.

@ Thepinkdiary

Rosa. Matbilder. Stilleben. Ett konto fullspäckat med fina bilder som alla går bra ihop och skapar ett harmoniskt flöde.

@ Helloemilie

Underbara naturbilder tagna av en riktigt talangfull tjej.

@ Cakeporm

Ett konto tillägnat tårtor. Obs, undvik om du har ett enormt sötsug.

​@ Bellakotak

Hela kontot är fyllt med bilder i det här stuket. Galet hur duktiga folk är på att skapa. Rekommenderar er verkligen att kika in på hennes konto.

Likes

Comments

Graviditet, Vardag

Idag har jag varit på SÖS för att ta sprutan för min negativa blodgrupp. Som jag skrivit tidigare så är jag negativ och barnen är positiva. Vill ni läsa mer om det så hittar ni infon här. Det hela gick väldigt fort. Jag fick dra ner byxorna och lägga mig på en brits, sen fick jag en spruta i ena skinkan (!). Och det kändes kan jag meddela. Påminde om ett getingstick. Men det gick ju över på ett nafs så det var inte så illa. Känns jättebra att fått det gjort. Nu har jag bara en spruta kvar, men den kommer jag få strax efter förlossningen.

Efter vi (jag och sambon) varit på SÖS så åkte vi vidare till mödravårdscentralen. Egentligen var det tänkt att jag skulle ha rutinkoll och ultraljud idag. Men min barnmorska är sjuk, så det blev bara ultraljud idag. Istället kommer jag att ha ett rutinbesök på måndag istället, då blir det med en annan barnmorska än min vanliga.

Ultraljudet gick i alla fall bra. Det var bara en halvtimme. Och jag är glad att det inte var längre än så. Det är supermysig att se pojkarna, men gud vad jag blir illamående av att ligga på rygg och ha den där pressen mot magen. Låg där och kände mig svimfärdig och spyfärdig. Vilken lättnad det var när hon meddelade att hon var klar. Och att allt såg bra ut. Pojkarna följde kurvan bra. Ena tvillingen väger lite mindre än den andra, men båda är på en bra vikt. Hon sa vad dom vägde, men jag minns inte exakta siffrorna. Var som sagt inte helt närvarande, i och med yr och allt. Men jag tror att den ena vägde någonstans runt 1,180 och den andra 1,350.

Känns alltid så skönt efter ultraljudet, när man fått det bekräftat att allt ser bra ut och att deras små hjärtan tickar på som dom ska. Men jag behöver egentligen inte oroa mig. Jag känner dom mer ju trots allt mer än någonsin. Deras sparkar känns ganska rejält. Inte så att det gör ont, men man märker när dom är vakna, om man säger så. Dom verkar ha ändrat sig dygnsrytm. Tidigare så var dom lugnare på dagen och vildare på natten, nu är det tvärtom. På dagen håller dom igång som bara den, sparkar och har sig. Det är för nuvarande väldigt populärt att sparka på min urinblåsa, haha.

Annars så måste jag säga att jag den senaste tiden varit oerhört påverkad av mina hormoner. Stackars min kille, haha. Jag är inte den lättaste personen att leva med just nu. Mitt temperament skiftar jättesnabbt upp och ner. Ena sekunden är jag jätteglad, för att i nästa sitta och böla över småsaker som inte betyder någonting, för att sen bli skitsur. Inte så enkel att leva med, som sagt. Men, det här är en kort period av mitt liv. Den kommer att gå över. Tur det! Man blir ju helt slutkörd av den här berg- och dalbanan av känslostormar. Pjuh.

Ni som varit eller är gravida, hur har det varit med era hormoner? Har ni lyckats hålla er samlade?

Likes

Comments