Efter en avkopplande helg hos svärföräldrarna sitter vi nu på tåget hemåt. Känns så himla lyxigt att kunna åka iväg såhär över helgen och bo på annat håll. En liten mini-getaway. Vi har varit ute och promenerat en massa och idag såg jag min första älg! Visst, den stod långt ifrån men ändå. Nu måste jag försöka se en grävling. Känns som jag är den enda som aldrig träffat på en?

Imorgon tänkte jag skriva ett inlägg om Charlie och Ludwigs utveckling. Killarna har ju gått och blivit 4-månader och en hel del har hänt. Tänk vad fort det går egentligen. Jösses.

Hoppas ni haft en mysig helg, kram!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Usch, idag har det inte varit en bra dag. Har haft cirka noll ork till någonting, en begynnande huvudvärk, vädret har varit kasst (mulet, grått och blåsigt) och barnen har varit lite extra griniga. Har försökt nu varje dag att gå en längre promenad, men killarna vaknar (helst när man är en bra bit hemifrån) och är missnöjda och då är det bara att styra hemåt igen. Bästa är när ingenting hjälper mot gråten och man får gå hela vägen hem med en skrikfest... Det blev en kort promenad idag i alla fall, bättre det än inget. Hann med att handla också, så det klappar jag mig själv på axeln för. Bra där. Började faktiskt promenaden med att direkt gå till affären, just in case, och det visade sig vara klokt. Barnen låg nämligen klarvakna och iakttog mig under hela affärsvistelsen. Och jag hann inte mer än ut innan tårkanalerna satte igång. Men då lyckades jag i alla fall få dom att somna och då passade jag på att gå en sväng, måste få frisk luft och röra på mig om jag ska fungera som människa.

Inte nog med det så har mitt sockerbehov varit extra påtagligt idag. Har gått runt och tänkt på godis och sötsaker hela dagen. Vet inte hur man ska tygla det riktigt? Gav dessvärre vika för frestelsen och åt en bit morotskaka som fanns hemma. #Nollsomhelstdisciplin Invägningen i maj lär inte bli särskilt imponerande, heh.

Imorgon blir det lite roligare då är det nämligen dags för ett nytt besök hos BVC. Då ska killarna mätas och vägas samt få andra omgången av rota-vaccinet(mindre kul). Det var ju ett tag sen vi var där sist så det blir intressant att se hur mycket Charlie och Ludwig växt till sig. Jag gissar på att dom väger strax över 7 kilo vid det här laget. Det känns åtminstone så när man håller i dom. Ludwig har nog gått upp mest. Hans långdragna förkylning verkar ju äntligen gå mot sitt slut och med det har hans aptit skjutit i taket. Stackarn kunde ju knappt äta tidigare för att han var så täppt (och ändå var han inte så långt ifrån Charlie i vikt).

Men nu ikväll hade jag tänkt laga linssoppa till middag. Älskar den typen av recept. Snabba, enkla och goda. Man, eller jag i alla fall, orkar ju inte att ställa sig och laga värsta måltiden varje dag. Skönt med något man kan slänga ihop utan större ansträngning. Har ni några såna recept på lager så tar jag gärna emot tips! Sånt uppskattas :)

Ha det fint nu så hörs vi!

Likes

Comments

Inlägget innehåller adlinks!

Jag brukar ju vanligtvis bara göra kollage med enskilda plagg som inte hör ihop, tänkte jag skulle förnya mig lite genom att lägga upp en hel outfit. Gillade resultatet (även om det kanske inte är något märkvärdigt). En perfekt våroutfit i mitt tyckte, bekväm och snygg på samma gång - blir inte mycket bättre än så.

Likes

Comments

1. Ben & Jerry har lanserat lip balms.

Bildkälla: Popsugar.

Än så länge har dom inte lanserats i Sverige, men jag kan tänka mig att det inte kommer dröja länge tills dess. Hoppas i alla fall på det. Hade gärna velat pröva smaken med cookie dough (favoriten, yum yum) men det hade funnits en överhängande risk att jag försökt äta upp produkten, hehe.

2. Matgeeks genomgång av Hannah och Amandas kosttillskott "Hers"

Matgeek går igenom innehållet av kosttillskottet "Hers" och förklarar vad allt egentligen betyder. Själv har jag noll koll sånt här så för min del var videon väldigt intressant.

3. Tv-serien Westworld.

Ja, jag vet att jag är lite sen på bollen. Men jag har tagit mig tiden till att se dom första avsnitten av Westworld och jag är fast! För den som missat serien så är det lite filmen Truman show möter vilda västern och robotar. Typ så. Kolla upp trailern på youtube för mer info, jag är kass på att återberätta handlingar. Den är i alla fall bra, se den!

Likes

Comments

Jag skrev ju i det här inlägget att jag ville få reda på vad ni som läser tycker om bloggen i stort och därför bad jag er att svara på en enkät jag snickrat ihop. I skrivande stund är det 40 personer som har svarat - tack! Trodde att max 5 personer skulle göra det så jag blev verkligen glatt överraskad, förstår liksom om man inte orkar sitta och svara på en enkät. Så jättesnällt att ni avvarade er tid till att hjälpa mig!

Fick frågan om jag inte kunde dela med mig av svaren. Så här har ni dom :)

Det var intressant att ta del av era synpunkter. Nu i efterhand önskar jag att jag lagt till lite fler frågor men det får jag ta med mig nästa gång jag slänger ihop en enkät. Det jag tar med mig är att jag ska försöka bli bättre på att skriva fler vardagsinlägg, tankar kring livet som tvillingmamma och ha fler bilder i inläggen, har i princip varit en bild per inlägg (vilket jag också tycker ser trist ut). Nu när det blir varmare ute och bättre ljus (+ vackrare miljöer med blommor och grönska) så kommer jag att fotografera mer. Tycker tidig vår ser så deprimerande ut med alla kala grenar och grus på gräsmattorna. Så nu i sommar blir bloggen betydligt roligare.

Ha det fint och tack ännu en gång, kram!

Likes

Comments

Det känns inte alls roligt att dra handen genom håret och få med sig en näve med hår. Har hört talas tidigare om att man efter graviditeten kan tappa hår pga hormonella förändringar, så på det viset var jag förberedd, men förberedd eller inte så känns det inge vidare. Jag hoppas att det avtar snart. Av det jag läst så brukar det ebbas av någonstans kring när barnen är 6 månader. Får se hur mycket man har kvar vid det laget.... typiskt att det inte kunde vara håret på benen som blev drabbat! Det hade jag inte haft något emot.

Har någon av er som läser gått igenom det här? Hur länge varade det för er? Hur var håret efteråt?

Likes

Comments

Inlägget innehåller adlinks!

Jag har äntligen tagit mig tid till att lära mig hur man gör kollage i Photoshop - woho! Tycker det ser så trist ut när man bara radar upp bilder bredvid varandra. Ser betydligt bättre ut när man klippar, klistrar och roterar lite. Tack till Ragna som la upp en superbra guide på hur man gör! Rekommenderar er att gå in och läsa :)

Likes

Comments

Jag vet att jag innan min förlossning var nyfiken på hur ärret skulle se ut efter ett kejsarsnitt. Därför var jag oerhört tacksam över att det fanns andra kvinnor som hade valt att dela med sig med bilder och det är anledningen till att jag väljer att dela med mig av bilder på mitt. Går man i tankarna på ett kejsarsnitt så kan det bra att ha sett hur magen kan se ut efteråt. Så man förstår vad ett snitt innebär rent estetiskt. Hoppas det hjälper någon i sitt beslut.

(Och det lilla ärret lite högre upp på magen har förstås inget med kejsarsnittet att göra, det är ett gammalt ärr från min blindtarmsoperation)

Likes

Comments

Godmorgon på er finisar! Hörrni, jag tänkte be er om en stor tjänst. Har ni några minuter över så skulle jag bli jätteglad om ni skulle kunna hjälpa mig genom att svara på en enkät som jag knepat ihop såhär på morgonkvisten. Jag försöker få någon slags koll på vad ni tycker om min blogg och hur den kan förbättras. Och hur gör man det bättre än att fråga er som läser? Jag skulle bli väldigt tacksam om ni tog er tid och svarade.

Klicka här för att få upp enkäten.

Ha en fin dag, kram på er!

Likes

Comments