Heii,


I dag har jeg vært på politistasjonen og fikset nytt pass ettersom at passet må være gyldig i minimum 6 måneder etter hjemreise. I tillegg har jeg også vært på helsestasjonen og fått tak i en oversikt over de vaksinene jeg allerede har tatt.


I løpet av de siste dagene har jeg brukt en del tid på å fylle ut diverse dokumenter, og funnet ut hva som må ordnes og fikses før den er ferdig. De dokumentene jeg har fått fylt ut til nå har gått mye på student informasjon, og student spørsmål. I tillegg har jeg fått gått igjennom mine gamle karakterkort og oversatt både fagene og karakterene. Det siste jeg også har fått fikset, er et "recommendation letter" fra min gamle engelsklærer ettersom at det er et av punktene i søknaden.

Det er fremdeles masse som skal gjøres og fikses, men det går fint. Fristen er ikke før om 27 dager, så jeg har enda tid på meg.

-Helle

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Heii<3

I dag fikk jeg endelig en mail jeg har ventet på lenge, altså søknaden!!


I ettermiddag fikk jeg to mailer fra Explorius. Den ene inneholdt en link jeg skulle følge for å lage en "bruker" til søknaden, mens den andre inneholdt masse informasjon om søknaden, fremgangsmåten, tips, prosessen videre og mye mer. I tillegg inneholdt den siste mailen noen vedlegg med tanke på vaksinasjoner, karakterkort og en veiledning.

Ettersom at jeg har fått tilsendt søknaden nå, så føler jeg at det plutselig blir litt mer "virkelig"!! Nå gleder jeg meg til å sette i gang med den! 

-Helle

Likes

Comments

Heii, nå tenkte jeg å skrive et kjapt lite innlegg om det som har skjedd de siste dagene.


Som sagt tidligere i uka, så har jeg sendt inn skoleønske og de fagene jeg trenger til Explorius. For et par dager siden fikk jeg tilsendt en mail fra Explorius. I mailen skrev de at de hadde fått en oversikt over de ulike fagene som skolen tilbyr, samt de forskjellige mattefagene. Videre skrev de også at jeg skulle ta kontakt med rådgiveren på skolen slik at vi kunne se på hvilke fag jeg skulle ta på skolen.


Jeg tittet litt på de to listene, og de har utrolig mange forskjellige fag og nivåer. Så jeg håper at rådgiveren på skolen og jeg får sett litt på det den kommende uken slik at jeg får sendt en oversikt med fagene tilbake til Explorius.

(Bildet fra Brooklyn Bridge, New York i fjor)


Fremover nå så er det mye spennende som skjer. Det er ikke lenge til jeg skal begynne på den virkelige søknadsprosessen med alt av papirarbeid, legebesøk, osv. Jeg gleder meg til å begynne med den, og jeg gleder meg til å bli ferdig med den.

-Helle

Likes

Comments

Nå har jeg både fått snakket med rådgiveren på skolen og funnet den skolen jeg ønsker meg til. Så i går fikk jeg sendt inn de fagene jeg trenger og hvilke skole jeg ønsker.


Siden jeg går studiespesialiserende, så valgte jeg at jeg ville ta realfag de neste to årene. Med det måtte jeg finne ut hvilke fag jeg ville ta, og de fagene jeg trenger da er fysikk og kjemi. I tillegg valgte jeg R1 matte. Med tanke på fremmedspråk, så har jeg allerede funnet ut at den skolen jeg ønsker meg til, har det språkfaget jeg har nå og det jeg trenger i USA, altså spansk. Dette fikk jeg da sendt inn samtidig som skolevalget mitt.


Når det gjelder skole, så er det Calabasas High School i Las Virgenes Unified School District som jeg har sett mye på. Denne skolen ligger ca. 40 minutter utenfor Los Angeles (vest for LA). I følge Explorius så er dette en veldig bra skole både akademisk og sosialt. Denne skoler ligger ganske langt sør i forhold til San Francisco og området rundt. Jeg har nemlig ombestemt meg med tanke på hvilke område jeg vil til i California. 

Videre nå skulle Explorius sende inn en forspørsel til Educatius (de som har ansvar for skolene) og se om de kan tilby de fagene jeg spurte etter. Hvis de ikke kan tilby de fagene, må jeg finne en annen skole, men jeg har hørt at de fleste skolene i USA har realfagene som kjemi, fysikk osv.


-Helle

Likes

Comments

Heii


For litt under to uker siden fikk jeg sendt inn tilleggstjeneste som jeg hadde blitt tilsendt av Explorius. Der måtte jeg krysse av hvem flyplass jeg skulle dra ifra, hvordan forsikringer jeg skulle ha, område jeg ønsket og mer. Jeg fikk fylt ut alt og fikk sendt det inn selv om områdevalget var litt vanskelig ettersom det er så mange fine steder i USA.


Vermont er den staten jeg har sett mest på fordi det ser så utrolig fint ut der (ihvertfall på bilder haha). Etter å ha sett litt på mulighetene i Vermont, begynte jeg å vurdere to andre stater også, Colorado og California. Etter litt tenkning, satt jeg opp California som det området jeg ønsker meg til. Hvis jeg skal være litt mer spesifikk, så ønsker jeg meg til område rundt San Francisco, San Jose og Sacramento.


Det neste som skjer nå er at jeg må snakke med rådgiveren på skolen og få greie på hvilke fag jeg må ta i USA for å få året mitt godkjent i Norge. Videre må jeg informere Explorius om de fagene jeg må ta slik at de kan begynne å finne skoler i California som tilbyr disse fagene. 


Har du noen favorittsteder i USA?

-Helle


Likes

Comments

Heii,


Nå tenkte jeg å snakke litt om hva som har skjedd fram til nå med tanke på "søknadsprosessen". I starten av sommerferien sendte jeg inn et interesseskjema til Explorius via nettsidene deres. Få dager senere ble jeg kontaktet og fikk da avtalt når jeg skulle inn til intervju hos dem.


Ca. en uke senere var jeg inne på intervju hos Explorius der jeg fikk masse informasjon om utveksling og en del spørsmål jeg måtte svare på, både på norsk og på engelsk. Senere den dagen fikk jeg en mail der det stod at jeg var med i programmet deres. Da ble jeg selvfølgelig veldig glad! Sammen med mailen lå det også to andre dokumenter med generelle vilkår og en betalingsplan som mine foreldre og jeg måtte lese igjennom. Når dette var gjort, fulgte jeg en link der jeg skulle velge om jeg ville være med i programmet eller ikke. Jeg valgte selvfølgelig at jeg ville være med!


Senere i sommer ble jeg tilsendt en annen link jeg måtte følge og krysse av litt forskjellige ting, altså tilleggstjenestene. Et innlegg om dette kommer senere.

Det neste som skjer nå er nok at jeg snart kommer til å begynne å skrive på søknaden. Dette skjer i september en gang i følge Explorius. Det er mye som skal skrives har jeg hørt fra andre utvekslingsstudenter, men det kommer nok til å gå bra.

-Helle

Likes

Comments

Nå tenkte jeg å skrive litt om mine tanker og forventninger.


Mine forventninger:

Frem til nå har jeg fått høre både fra andre utvekslingsstudenter og Explorius at jeg ikke kan forvente at det skal bli som en typisk «American High School» film. I tillegg til at det både kommer til å bli både vanskelige, og gode dager. Uansett hva som blir sagt, så drømmer jeg meg fortsatt litt bort og håper at det blir så likt som mulig haha. Jeg tipper nok at det kommer til å være noen likheter.


Pågangsmotet mitt er alle erfaringene jeg kommer til å sitte igjen med etter at jeg er ferdig med året mitt i USA. Tenk hvor mye jeg kommer til å forandre meg på et år?! Det å gå fra det "vanlige" livet her hjemme, til noe helt nytt og en fremmed kultur. Det er mange spørsmål som surrer rundt i hodet mitt. Kommer jeg til å komme overens med familien? Kommer jeg til å mestre fagene på skolen når alt går på engelsk? Hva med prøvene? osv.


Når det er sagt, så er det kanskje normalt å tenke disse tankene, men det er ikke sånn at jeg kommer til å reise med en negativ innstilling! Nå som jeg har blitt med i programmet til Explorius, det er da jeg virkelig begynner å innse at jeg faktisk skal bo i USA i 10 måneder neste år! Jeg gleder meg sykt mye!

(Bildet jeg tok i Central Park, New York i fjor høst)


Hva jeg tror kommer til å bli vanskeligst i USA:

Det første jeg kommer på, er kanskje det å bli vandt til skolen og hvordan skolesystemet funker. I tillegg vil jo alt gå på engelsk, så det vil nok også bli en liten utfordring i starten, men jeg kommer nok til å bli vandt til det etterhvert.


Videre vil nok det å komme seg inn i miljøet, kanskje bli litt vanskelig. Det er å være utadvendt nok slik at jeg blir kjent med de rundt meg. Det er faktisk de folkene jeg skal omgi meg med de neste 10 månedene.


Det siste vil nok etterhvert bli hjemlengselen. Dette tror jeg kanskje kommer til å bli det vanskeligste også. Jeg kommer til å savne familien min, vennene mine, maten, språket, skolen og alt det andre jeg er vandt til her hjemme.


Hva tror du er det vanskeligste med å reise på utveksling?

-Helle

Likes

Comments

I mange år har jeg hatt lyst til å dra på utveksling til USA, men det var nå i våres/sommer jeg virkelig bestemte meg for å bli med i et utvekslingsprogram. Jeg har fulgt med på mange utvekslingsstudenter sine liv gjennom blogg, YouTube, Instagram og Snapchat i det siste. Det har virkelig vært med på å forsterke mitt ønsket om å reise til USA.


  • Ved å bo borte i et land der alt går i engelsk i nesten et helt år, vil gjøre at jeg får bedre engelsk ferdigheter og det vil gi meg et større ordforråd.


  • Jeg får lært masse om kulturen og hvordan det er å leve det amerikanske livet både på high school og hjemme i vertsfamilien. I tillegg får jeg lært meg masse om USA forhåpentligvis.


  • Jeg kommer til å lære mye mer om meg selv og jeg kommer til å bli mer selvstendig. Det er ikke bare å ringe til mamma og pappa, men jeg må faktisk klare meg selv på egenhånd.


  • Jeg kommer til å få venner for livet fra en annen del av verden og jeg kommer til å bli kjent med en helt ny familie.

Dette var noen av grunnene til at jeg vil dra på utveksling til USA. Jeg gleder meg veldig og ser virkelig fram til å starte eventyret i USA neste høst!

Jeg skal reise med Explorius som organisasjon, noe jeg er superfornøyd med hittil. De har et bra opplegg og de svarer fort på spørsmål jeg lurer på. I tillegg tilbyr de ikke bare utveksling til 12 forskjellige land, men man har også mulighet til å kombinere to land ilag. Vil du lese mer om Explorius? Trykk HER


Har du lyst til å dra på utveksling til et annet land?

-Helle

Likes

Comments

Hei og velkommen til min blogg.


Jeg heter Helle, 16 år og kommer fra Jessheim. Skoleåret 2018/2019 skal jeg reise på utveksling til USA. Jeg reiser sammen med organisasjonen Explorius. Vet det er en god stund til, men det er mye som skal forberedes før eventyret starter.


Jeg har laget denne bloggen ikke bare på grunn av venner og familie her hjemme i Norge, men også for fremtidige utvekslingselever. Jeg kommer til å oppdatere dere som er interessert i min reise, dere som trenger tips om utveksling og mye mer.


Om du lurer på noe eller ønsker å ta kontakt, send meg gjerne en melding på hellesft@gmail.com.

-Helle

Likes

Comments