​Z här. C bad mig att skriva. Jag har också varit urusel på att skriva. Kanske för att jag inte vill sätta ord på hur illa det egentligen är.

Det blir vin nästan varje dag. Jag är OK på jobbet och ingen i familjen vet hur illa det är. Bra? Nä. Kanske skulle jag behöva att någon verkligen satte press på mig. Nu har jag varit ledig i drygt 3 dagar. Igår morse, lördag, vaknade jag och VISSTE att jag skulle åka och köpa vin, när Systemet väl öppnade igen. Hade en mental inre kamp med mig själv. Skulle jag ta Antabus så att jag inte kunde dricka? Den "sämre jag" vann. Jag tog ingen Antabus. Jag trotsade det dåliga vädret och gav mig ut. Varför gör jag så här? Köpte en bag-in-box. Idag söndag är den tom. Jag drack säkert 1,75 liter igår, och  1,25 liter idag. Hade gärna velat ha mer nu, men är samtidigt väldigt glad för att jag inte har mer. Jag hatar verkligen mig själv just nu. Jag har viktproblem som blir åsidosatta när det är så här. Vill gå ner i vikt. Vill sluta dricka. Vill må bra. Jag förlorade min pappa för nästan 4 år sen. Hur länge kan jag skylla på honom? Jag vet att jag började dricka för att det var endast när jag hade druckit som jag kunde sörja honom ordentligt. Sen eskalerade det bara. Nu vet jag inte hur jag skall komma ur det.

Jag gjorde en gastric bypass för nästan 7 år sen. Jag läste innan att vi som gjort en sån operation var mer belägna att fastna i alkoholmissbruk. Det där händer aldrig mig, tänkte jag. Aldrig. Men här sitter jag. Jag hatade mig själv innan operationen. Jag hatar mig själv nu. När skall det sluta? Kan jag ALDRIG få älska mig själv?

Med detta slutar jag. Det skulle vara otroligt intressant att få höra ifall någon läser vad vi skriver. Har ni problem själva? Kan vi komma igenom detta tillsammans? En stor kram till alla kämpar.

Likes

Comments

Jaha long time, no see...

Har gått så dåligt senaste tiden så jag har inte ens velat vara ärlig i bloggen om det.. Jag har allt som oftast alkohol hemma och jag dricker något varje dag. Jag tar inte hand om min viktnedgång, jag tar inte hand om mitt hem och jag har en urusel ekonomi.

Jag går extra sväng hem från jobbet för att kunna ta mig förbi systemet om jag inte har alkohol hemma. Jag gör allt jag kan för att dricka lite. På jobbet tänker jag på alkohol mest hela tiden. Räknar ner tiden tills jag får sluta och gå hem till vinet..

Ska försöka bli bättre med bloggen, är ju mitt sätt att ta mig ifrån denna sjukdom.. Denna handboja runt mig... Hoppas Z kan skriva ett inlägg snart med. Ska be henne om det.

God fortsättning och hoppas 2017 blir ett bra år. Kramar C

Likes

Comments

Vårt möte i helgen blev mycket lyckat i alla avseenden utom ett. För mycket alkohol. Det fanns liksom inget stopp. Vi drack tills det tog slut. Jag har stora problem när jag dricker för mycket, jag tappar minnet. Som tur var mindes C lite mer än vad jag gjorde, så jag fick fråga. Jag HATAR känslan av att inte minnas. Fy fan. Vad är det jag utsätter min kropp för. Detta måste få ett stopp.

Söndagen var seg. Tyvärr blir jag inte alls så bakfull nu som jag blev för flera år sedan. Då räckte det med ett glas vin för att jag skulle må illa i flera dagar. Tänk om man kunde få tillbaka den reaktionen. Nu kan jag dricka 2 liter och bara vara lite skakig i knäna, och trött. Och som sagt, inte minnas något.

I morse tog jag 1,5 antabus med frukosten. Detta trots att jag vet att jag inte skall ta dem så tidigt på dagen. Det är precis som om jag behöver ha hela dagens mat i magen för att inte må dåligt av tabletterna. Det är som om någon har dragkamp med mina tarmar, jag blir väldigt lös i magen, illamående, snurrig och äcklig metallsmak i munnen. Men det är på morgonen jag är som starkast. Klarar dock inte av att må som jag gjorde idag varje dag. Nu tog jagj 1,5 idag, de räcker till i morgon kväll. Måste ta på kvällarna. VILL INTE DRICKA MER. Jag skall vara stark.

Gonatt från Z

Likes

Comments

​Nu har jag kommit till Z. Hon mötte mig på Centralstation när jag kom fram och vi har haft det så trevligt hittills.. 

Vi sitter för tillfället med ett varsitt glas vin och pratar massa skit. Har supertrevligt. Ikväll försöker vi inte ens skippa alkoholen. Men vi kör under lite mer kontrollerade former, eller nej förresten, inte alls....

Vi återkommer senare med uppdatering!

// C

Likes

Comments

​Jaha jag klarade inte av att inte dricka idag.

Hade lovat ägaren på lokalkrogen att komma ner och smaka hans kantarellsås på de kantareller som han hade fått av mig. Och dum som jag är så köpte jag en öl och jäger. Men abstinensen gjorde så jag skakade så mycket så kunde knappt dricka utan att spilla ut drycken. Så det slutade även med att jag gick hem utan att ha druckit upp allt också. Vill inte att folk ska se mina skakningar..

Men jag har så svagt omdöme.. Usch skäms över mig själv! Hur svårt ska det vara att inte dricka...???

Nej nu sömn efter att ångesten kanske släppt lite. // C

Likes

Comments

​Usch idag känns det att jag drack igår. Har abstinens och är så sugen på alkohol. Men jag har inget hemma och det är väl lika bra! Har jag alkohol hemma kan jag inte stå emot. 

Vissa dagar när jag druckit alkohol dagen innan kan jag ha sån abstinens så jag skakar och knappt ens kan hålla i ett glas. Hemskt men sant!

Idag ska jag i alla fall stå emot, jag ska inte köpa nån alkohol. Får låsa in mig i min lägenhet och försöka tänka på något annat! Är svårt när man hela tiden känner suget i magen, men jag vet att jag kan stå emot. Jag ska vara starkare än demonerna i mitt huvud. 

Ha en fin kväll! För min kommer vara hemsk! // C

Likes

Comments

Det är 20 år mellan oss. Men jag tror att det är OK när vi ses första gången. Det skall bli så spännande när jag står på centralen på lördag. Kommer hon att gilla mig? Kommer vi att funka? Räkor är givetvis inköpta. Hur vore ett västkustbesök utan det?

Likes

Comments

​...för första gången. Jag och C. Skall A vara med. Ja. A är alkohol, och det är OK. Just nu. Vi skall ses. Återkommer med hur det gick.

Likes

Comments

​Nu är jag här också. Z. Jag och C skall försöka ta oss ur detta grepp som A har om oss. Önska oss lycka till. C är drygt 30. Jag, Z, är drygt 50. Vi SKALL fixa detta tillsammans. 

Likes

Comments

​Jaha ännu en dag i alkoholens tecken.. 

Spontant bokades det in en kryssning tillsammans med massa vänner till Åland vid lunch så jag tyckte ju att jag absolut skulle förbi systembolaget! Måste ju preppa hemma innan kryssningen.

Så blev 2 stycken 2.8%  öl och va 1/2 Box vin (dvs 1,5 liter).. När ska jag lära mig...???

Likes

Comments