Hösten var här på förmiddagen när jag tog min dagliga promenad bort över bron till andra sidan sjön.
Hösten var fylld av diverse höstigheter.
Rönnbär i stora klasar, vackra rödgula lönnlöv och björkar som skiftar i gult
Där mitt i bland all höst invid kanten på vägen stod en stor svart tjur lös och betade gräs.
Det är nog sant att man blir fegare med åren?

Jag ville inte "ta tjuren vid hornen"

Hellre "lägga benen på ryggen"

Undrar över uttrycket "ko-lugn"

Tänk om den var "tjurskallig"

Eller blir "oxtokig"

🐮 helenspoesi höst

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Livets vågor
gungande strapatser
klarblå himmel
dimmgrå hav
lutande stammar

Rydebäck

Likes

Comments

Jag såg dig där på månen
du vinkade åt stjärnorna.
Jag såg dig hoppa fram bland
molnen mellan planeterna.
Du tvättar dig ren av vatten
från molnen och kisar mot solen när
du torkar dig i dess sken.

helenspoesi2017

Likes

Comments

Om du väljer den här vägen så kommer din väg att bli väldigt lång.
Din röst var tydlig och klar.
Jag tänkte och trodde nog att jag förstod.
Men långt - hur länge är det?

Likes

Comments

Mörkret känns utanpå kroppen,

Som en kvävande mask.

Mörker skrämmer.

Själen oroas.

Kroppen spänner sig krampaktigt.

Sinnet är vaksamhet.

Mörkrets känslostormar förlamar och skrämmer sinnet och varje nerv , tills hela den mänskliga varelsen har fullständig sinnesnärvaro.

Mörkrets kusliga tystnad, kan höras, och den känns.

Otrygg!

Ingenting syns i mörkret.

Ovisshet!

Ingenting!

Vad vågar vi lita på? I mörkret.

Vem vågar vi tro på? När mörkret visar sig.

Någon?

Människor?

Gud?


Likes

Comments

Efter en tur på augustimuller i Fjugesta som föresten hade rekord i år gällande deltagande finbilar tog jag några vackra vybilder på håll när vi åkte vägen hem intill Örebro airport där det pågick flygets dag. Vi var inte direkt ensamma med att stanna till efter vägen för att njyta av se lite av flygplanen susa förbi över vägen.

Föresten så låter jag en bild på Bosse "bildoktorn" slinka med ifrån Fjugesta.
Likes

Comments

Hela vintern har jag undvikit förkylningar av kraftigare slag "faktiskt". Tack vare nya kostvanor vill jag nog påstå mig tro. Gröt till frukost alla dagar och en mugg egengjort te på riven ingefära, lite gurkmeja och honung i har varit en trivsam start på dagen och har uppskattats av magen:-). D-vitamin, c- och järn tillskott. Förmiddagskaffe med kokosolja i är nyttigt och kanongott.
Oftast daglig promenad. Mycket grönsaker och frukt dagligen och mest fisk och kyckling av köttprodukter. Äter det mesta men undviker så långt det går utan att bli altför tråkig :), socket och vitt mjöl och godis fast choklad äter jag, särskilt mörk. Och olika nötter även de med choklad på. En mugg joughurt på kvällen och mitt goda te (samma som på morgonen) eller te gjort på nyponpulver som är så väldigt nyttigt.
Men just nu så är jag faktiskt förkyld, sittet i luftrören, vila inne gäller hela helgen. Jag som ska sjunga på måndag.

Likes

Comments

Våren har ju påtagligt bevisat sig här runt Örebro nu med många diverse vårtecken. Jag gillar verkligen våren, jag vet att inte alla gör det av olika orsaker.
Jag njuter när det blir sol och varmare, ljusare och längre dagar. Då jag lider av mycket värk i min kropp vanligtvis så är värmen och solen för mig lite som medicin och sommaren är aldra bäst, om vi får en varm sommar förståss.

I går tog sig två majestätiskt vackra havsörnar luftvägen förbi där jag bor. Jag blev sååå lycklig! Jag älskar fåglar, och särskilt stora rovfåglar och sjöfåglar. Vid sjön Tysslingen har örnar synts till tillsammans med alla de hundrataler svanar som kommer dit så här års. Kanske de som tog sig en sväng förbi sjön Lången där jag bor. Så häftiga är dom...Likes

Comments

Uppdatering från Högfjället.
Det går nog inte att få nog av skidåkning en så vacker dag som den här. Men lite paus i stugan blev det ändå efter förmiddags turerna ute i spåren.Likes

Comments

En av dom vackraste platser som finns i Sälen måste ju bara vara högt uppe på högfjället. Jag åkte slädtaxi med skoter vilket i sig var en fartfyld och äventyrlig upplevelse för att ta sig upp till Högfjällsstugan som nog är den mest idylliska platts man kan besöka för att åka längdskidor. Naturen där uppe är verkligen helt magnifik, en näst intill magisk känsla att glida fram där i de anlagda spåren. Luften känns så ren att andas in...som medicin för kropp och själ. Solen sken och gjorde den vita naturen helt sanslös och gnistrande vacker. Snön kändes aldeles len under skidorna. Vi passade på att köpa varsin våffla med varm hjortronsylt vid resturangen och satt ute lutade emot väggen och njöt av solen sittandes på fina renfällar innan vi sen fick åka skoterfärdtaxi ner igen.
Det var en skön skiddag på fjället i dag. Vinter kan vara fantastiskt vackert. Det känns som att fjällen får vänta lite till på våren.


Likes

Comments