Header

På torsdag hadde eg første dagen min på Leesburg High School. Det gjekk ganske bra, men dagen var og litt stressande. Eg har ein del fag eg er usikker på om eg skal ha, og av ein eller anna grunn kan vi ikkje bytte før neste veke. Derfor fekk eg med meg introduksjonen til kunst og kjemi, sjølv om eg veit eg skal bytte begge faga. Ironisk nok var det lærerane i dei to faga eg likte best, hahah. Eg vurderte nesten å behalde faga på grunn av det, men då hadde nok karaktersnittet mitt blitt ein god del lavere. Kjemi og teikning er ikkje akkurat mine sterkeste sider.

Første skuledag-outfit <33

Glad gjeng etter endt første skuledag, woho

Andre skuledag var ganske lik som den første, både gøy og stressande. Lunsjen var garantert det mest stressande. Det er oppdelt i A og B- lunsj, slik at halvparten et lunsj først og så kjem resten etterpå. Køene var så lange, og første dagen fekk vi ikkje maten før det ringte inn til timen igjen. Andre dagen var eg litt meir forberedt. Eg gjekk fort ut frå timen, stilte meg i den korteste køa og tok yoghurt og frukt som allerede var ferdigpakka. Det smakte mykje bedre enn kyllingsandwichen eg måtte sluke på veg til timen dagen før.

Her har dei same timeplan kvar dag, og dei timane eg liker best er garantert dei to siste. Då har eg først Jazz band og så vanleg band (korps). Songane er ofte vanskelegare enn eg er vant til, og det er mykje høgare nivå her enn heime. Alle her har hatt korps som ein del av skuledagen sidan dei gjekk på barne eller ungdomsskulen. Dette i tillegg til korpsøving i 3-4 timar etter skulen to dagar i veka. Du kan difor trygt seie at dei øver litt oftare enn to timar ein kveld i veka, som eg er vandt til. Likevel er det veldig gøy, fordi alle er så hyggelige og hjelpsame. Det er også veldig gøy å sjå reaksjonen til folk når eg forteller korleis korps er i Noreg.

Ellers den siste tida her eg vore på joggetur, facetima med firkløveren i Norge og nytt livet med <3amerikansk Netflix<3.

1: Reaksjonen min då eg fann ut eg hadde amerikansk netflix med mange fleire seriar og filmer!! 2: Meg og Julian som ser på SVU<33

Dette innlegget blei på nynorsk etter etterspørsel frå norsklæraren heime, satsar på du er fornøgd no<3 Det blir nok ikkje siste innlegget på nynorsk, eg må jo oppretthalde norskkunnskapane medan eg er her også.
Eg har btw klart å bli forkjøla pga airconditionen på skulen, så denne helga skal eg bruke til å slappe av, gjere matte og muligens øve på alle dei nye korpsnotane. Derfor blir det nok ingenting interressant å blogge om, så vi snakkes når det skjer noko meir spennande.

- Helene

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Nå har jeg allerede vært her en uke, og selv om jeg ikke har begynt på skolen enda går faktisk tiden veldig fort. Jeg har gjort en del allerede, så tenkte jeg kunne oppsummere den siste uken i dette innlegget.

Søndag
Jeg ankom Florida søndag ettermiddag, og da hentet vertsfamilien min meg på flyplassen. Deretter kjørte vi i ca en time før vi kom frem til Fruitland Park. Denne dagen var full av nye inntrykk, og jeg var egentlig bare sliten og trøtt når jeg kom frem. Det var en del folk innom huset denne kvelden, så det var mange å hilse på. Da de siste forlot huset var jeg derfor så trøtt at jeg bare gikk og la meg.

Mandag
På mandag var jeg ganske glad for at jeg kom meg til sengs tidlig og fikk nok søvn. Denne dagen var det nemlig bandcamp fra halv 1 til halv 9. Det gikk overraskende fint, og alle i korpset var såå hygglige. Marsjeringen og sangene var ganske vanskelig, og noe helt annet enn det jeg er vandt til. Jeg tror likevel at det skal gå bra, alle vet at det er helt nytt for meg og gjør sitt beste for å hjelpe meg.

Dette er fra fotballbanen der vi øver på marsjering. Solnedgangene der er utrolig fine, ikke like fine som på Vigra dessverre, men de får duge dette året<3

Tirsdag
Denne dagen var det kort dag på band camp, så øvingen startet ikke før hal 4. Denne dagen var også gøy, men jeg fikk ikke være med på like mye. Vi øvde kun på marsjering, og de lar ikke meg bli med på alt enda, siden det da er stor sjanse for at jeg blir skadet. De har noe som heter "pregame" som skjer før fotballkampene, og da er det mye løping frem og tilbake. Da er det viktig at alle vet nøyaktig hvor de skal. Det gjør ikke jeg enda, så jeg ble derfor stående en del på sidelinjen. Det gjorde ikke meg noe, siden det var veldig underholdende å se på. Selv om alle blir slitne av marsjeringen har de alltid mye energi når de øver. School spiriten er også alltid på plass, noe jeg elsker. Det må være noe av det beste med high school i USA.

Onsdag
På onsdag var det egentlig meningen å ha lang dag med band camp og så parents performance etterpå. På grunn av mye regn og lyn ble det kun øving inne, og så fikk vi gå tidlig. Parents performance ble utsatt til i dag. Etter korpsøvingen husker jeg egentlig ikke helt hva vi gjorde, men jeg tror vi bare slappet av en stund. På kvelden dro jeg, vertssøskene og en venn av vertsbroren min til en park. Parken lå rett ved enn innsjø så vi satt litt på en liten brygge der også. Det var nært en flyplass slik vi kunne se når flyene landet, noe som var veldig koselig og minnet meg litt om hjemme <3

Torsdag
På torsdag våknet jeg til en melding fra Nicole (en annen jente som bor hos vertsfamilien min) om at hvis jeg var klar til 11 kunne hun ta meg med ut for å spise lunsj. Da kledde jeg fort på meg og gjorde meg klar, så kom hun og bestemoren og hentet meg. Vi dro på Olive Garden, og spiste <3pasta<3.

På kvelden skypet jeg med mamma (og pia<3). Det var fint å få snakket med henne igjen, men jeg skal ikke legge skjul på at jeg gråt som en foss. Ikke fordi jeg ikke har det bra her, men bare fordi det var veldig rart.

Fredag
På fredag ble jeg med Nicole i stallen. Jeg var egentlig litt nervøs for å ri (er småredd for hester), men det gikk overraskende bra. Humøret mitt var i utgangspunktet ikke helt på topp, men å sitte på hesteryggen fikk meg virkelig i bedre humør!

Lørdag
På lørdag tok bestemoren til Nicole med hele gjengen på shopping. Vi storkoste oss, og alle fikk kjøpt seg nye klær til skolestart. Etter shoppingen møtte vi kjæresten til bestemoren for middag på "Red Lobster". Siden vertsfamilien min ikke er så glad i sjømat benyttet jeg meg av anledningen til å spise laks<3 Det gjorde godt å spise noe som verken var fritert eller dekket av ost.

Søndag & Mandag
På søndag ble jeg med Madison (vertssøster) og to venninner på kino. Vi så Spidermann: Homecoming, og jeg kostee meg. Mest på grunn av stolene da. De var som store lenestoler, så det var en meget avslappende opplevelse.

Vi var med de samme venninnene på mandag. Da dro vi først på ungdomsskolen for å hente timeplanen til en av dem, og så dro vi for å spise. Etter lunsjen dro vi til en kjempesøt donutplass og proppet i oss enda mer mat.

Selv om det har vært litt mye av alt til tider (både inntrykk, følelser og ikke minst mat), har første uken stort sett vært vellykket. Om to dager starter jeg på skolen, og jeg gleder meg til å se hvordan det blir. Det blir bra å komme inn i rutiner, og få mer å gjøre.

- Helene

Likes

Comments

Den siste dagen i NY var planen å ha piknik i Central park, men det så lenge ut til at vi måtte droppe det pga regn. Heldigvis var værgudene med oss, og vi fikk hatt pikniken. Hele gruppen dro først på Whole Foods (en stor matbutikk) for å handle inn det vi ville ha til lunsj. Der hadde de alt mulig, og jeg tror vi brukte ca en time der inne før vi møttes igjen.

1: Maja og Tuva klar for piknik 2: Pikniken var garantert mitt sunneste måltid hittil i USA.

1: Nyyydelige Central Park 2: Romkameratene på rom 316 <33

Etter pikniken dro vi videre til et stort Outlet kjøpesenter. Kjøpesenteret var ganske bra, men jeg tror vi var litt uheldige med dagen vi dro dit. Siden det var lørdag var det nemlig stappfullt og køene var sykt lange. I tillegg så brukte de som stod i kassene veeeldig lang tid. Det virket ikke som om de brydde seg om at køene var lange og at alle måtte vente lenge. Menmen, jeg hadde ikke plass i kofferten til å shoppe så mye uansett, så for meg gikk det helt fint.

Ispause på kjøpesenteret<3

Da vi kom tilbake på hotellet brukte vi kvelden på å slappe av, pakke og nyte siste tiden på camp. I tillegg fikk jeg møtt Sara og Christina, som begynte campen sin denne dagen. Det var så koslig å se dem igjen, og jeg håper begge to hadde det supert i New York<3

Dagene i New York var veldig bra, men jeg må også helt ærlig si at det føltes veldig rart. Jeg har telt ned til og sett frem til dette så lenge, og så plutselig var jeg der. Det gikk egentlig ikke helt opp for meg hva som skjedde, og jeg følte bare at jeg var på ferie. Derfor ble jeg ekstra nervøs når det gikk opp for meg at jeg var på vei til å møte familien jeg skal bo hos de neste 10 månedene.

Møtet på flyplassen gikk veldig bra. De var superhyggelige, hadde laget skilt og kom med blomster til meg. Der og da føltes alt helt fint. Sjokket kom når vi kom frem til huset. Det var først når de viste meg rommet og sengen jeg skal sove i at det virkelig gikk opp for meg. Jeg skal være borte fra familie og venner i 10 måneder. Jeg skal sove i en annen seng, hos en annen familie i 10 måneder. Den kvelden føltes alt bare veldig rart og jeg lurte på hva i alle dager jeg hadde gjort. Heldigvis ble det mye bedre de neste dagene. Jeg ble kjent med mange nye på bandcamp, og mange av vertssøskene mine sine venner har også vært innom og hilst på meg. Det føles fortsatt ganske rart, men jeg har troen på at ting går seg til og at året mitt blir bra. Jeg tror og håper at det blir bedre når jeg starter på skolen og får mer å gjøre også. Likevel kommer det nok fortsatt til å være litt rart, og tidsforskjellen blir jeg nok aldri helt vant til. Det er vanskelig å ikke få en klump i halsen når mamma sender nattamelding mens jeg fortsatt er på korpsøving og såvidt halvveis i dagen min. Heldigvis er det "bare" 10 måneder, og jeg vet at det kommer til å være verdt det. Selv om det kommer til å bli noen vanskelige dager, får jeg også opplevelser som jeg kommer til å huske for resten av livet. Det er derfor viktig at jeg ikke bruker for mye tid på å snakke med alle de hjemme og savne livet mitt i Norge. Jeg kommer tidsnok tilbake til det, og har planer om å nyte tiden min i USA best mulig.

-Helene

Likes

Comments

Dag 3 var ganske lik som den forrige dagen, bare at sightseeingen foregikk i Brooklyn og den nedre delen av Manhattan. Etter sightseeingen gikk jeg, Tuva, Ragnhild, to svensker, ei tysk jente og ei finsk rundt i SoHo. Vi var innom en del butikker, og så spiste vi på en veeldig fancy restaurant. Vi var ikke helt sikre på hva alt var, så alle bestilte seg småretter og starters. Det viste seg heldigvis å være veldig godt og alle var fornøyde. Veeel utenom Tuva da, som fikk servert kald suppe:// Jeg hadde chips med hummus, jeg hadde aldri smakt hummus før men det var supergodt.

1: Hummus og chips, woho 2: Den fancy restauranten

1: Random bussutsikt 2: En liten gjeng gira turister 3: Tuva with the good hair<333 (og nice NY bygg i bakgrunnen da)

1: Forvirra turister 2: Litt mer fotogene turister

Som avslutning på dagen dro jeg og den svenske romkameraten min og testet treningsrommet på hotellet. Vi jogget i ca 20min, og da var vi superstolte og gikk opp på rommet og spiste smash<33 Jeg fikk begge romkameratene mine til å smake smash siden de aldri hadde smakt de før, og begge elsket det.

Nå har jeg ankommet Florida og vertsfamilien, så snart kommer siste innlegget om campen og deretter et innlegg om de første dagene her!

-Helene

Likes

Comments