På fredagen spilte korpset som vanlig på fotballkamp, denne gangen var det hjemmekamp. Jeg tror dette var den gøyeste kampen jeg har vært på så langt. Det kommer sikkert av at jeg begynner å kommer mer inni det, og jeg vet mer hva som foregår. Ikke av selve kampen da, amerikansk fotball er fortsatt like forvirrende, men jeg har blitt mer vandt til alt korpset gjør på kampene. Noe av det beste med hjemmekampene er cheese-friesene som blir solgt, de er fantastiske. Det er sjeldent jeg føler meg så Amerikansk som når jeg sitter på fotballkamper omringet av korpet, og spiser cheese-fries og drikker Gatorade.

// On Friday the band played at the football game as usual, and this time it was a home game. I think this was my favorite game so far. That`s probably because I actually know whats going on now. Not in the actual game, American football is still as confusing, but I`m getting more used to everything the band does at the games. One of the best things with home games are the amazing cheese fries they sell there. I don`t think I ever feel as American as when I`m surrounded by the band at football games, eating cheese fries and drinking gatorade.

Lørdagen startet grytidlig, da var det nemlig klart for mitt andre cross country meet. Denne gangen gikk det mye bedre, sikkert pga litt mer trening, men litt mer søvn og tid til frokost skadet heller ikke. Jeg forbedret tiden min med 19 sekund, selv om løpet var mye vanskeligere med mye bakker og humper. Det var veldig gøy, og jeg ble i så godt humør etter løpet. Da alle var ferdige, dro jeg og resten av jentene på laget og spiste en god frokost. Resten av dagen brukte jeg på å slappe av og se på norske tv-program.

// I started my Saturday super early, because it was time for my second cross country meet. This one went way better than last time, probably because I`ve been working out more, but getting more sleep and having time for breakfast also helped. I improved my time by 19 seconds, even though the course was harder with a lot of hills and bumps. After the meet I went out to breakfast with the rest of the girls on the team. I spent the rest of the day relaxing and watching Norwegian tv shows.

Dagen i dag har også stort sett blitt brukt til avslapping og norsk tv, men jeg har også gjort bittelitt lekser og endelig redigert ferdig videoen av meg som smaker Amerikansk godteri.

På ettermiddagen fikk vi besøk av Hannah og Douglas, som er gode venner av familien og er her ganske ofte. Douglas hadde med seg en korg stappfull av min favoritt Amerikanske sjokolade, og spurte meg om jeg ville gå med han til homecoming. Jeg ble så glad, og sa selvfølgelig ja! Dessverre klarte ingen av oss å stå stille så bildene ble ganske uklare, men shoutout til Madison for et iherdig forsøk haha.

// Today Hannah and Douglas, who are good friends of my host family, came over. Douglas brought a basket full of my favorite American chocolate, and asked me to homecoming. That made me so happy, and of course I said yes! Unfortunately none of us managed to stand still so all the pictures turned out blurry, but shoutout to Madison for trying her best haha.

- Helene

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Selv om det var utrolig deilig å starte på skolen igjen, er det også veldig stressende å alltid ha noe å gjøre. Siden vi hadde fri mandag startet vi med ukens lengste dag (for meg), nemlig tirsdag. Tirsdager er det vanlige 50 minutters skoletimer frem til 14.20, så cross country trening og så stapper jeg i meg litt mat før korps/marsjeringsøvingen starter. Korpsøvingen varer frem til 20.30, men så skal hele gjengen pakke sammen instrument osv, så vi er som regel ikke hjemme før nærmere halv 10. Da har jeg så klart mest lyst å krype under dynen med en gang, men nei, da er det tid for å gjøre lekser og øve til eventuelle prøver dagen etterpå. Likevel klager jeg ikke (ikke så veldig mye iallfall), fordi det er mye bedre enn å sitte hjemme å ikke ha noe å gjøre. Jeg føler meg så mye bedre når jeg har hatt en innholdsrik og produktiv dag.

Et par random bilder fra helgen, fordi jeg ikke har noen bilder fra cross country eller korps hahah.

I dag er det onsdag, som derimot er den korteste dagen i uka. Alle timene er 10 minutt kortere, slik at vi slutter en time tidligere. For meg blir det uansett en lengre dag pga cross country, men fortsatt mye kortere enn tirsdag. I dag jogget vi i 48 minutt, noe som gikk ganske greit. Jeg merker at formen min har blitt mye bedre, men det er jo fortsatt tungt å jogge i over 30 varmegrader. Likevel er det veldig gøy å merke hvor mye jeg har forbedret meg. I går hadde vi intervalltrening, og det gikk også overraskende bra.

For øyeblikket sitter jeg og "gjør lekser", men jeg er heldigvis snart ferdig. Jeg skal bare øve litt mer til en historieprøve, og øve på noen skalaer til korpset og så skal jeg prøve å komme meg litt tidligere i seng. Vi fikk beskjed av dirigenten at vi må kunne 4 skalaer innen fredag, hvis ikke blir det en form for gjensitting. For de andre som har spilt disse siden sjette klasse, er ikke det noe problem. For meg derimot, som er vandt til en enkelt skala, er det litt mer utfordrende. I tillegg spilles skalaene etter et spesielt mønster, som jeg ikke har spillt før. Heldigvis har jeg forklart situasjonen min til dirigenten, så han er litt snillere med meg enn med de andre. Selv om jeg føler jeg ligger et hakk under alle andre i korpset, merker jeg allerede at det går bedre. Jeg holder meg positiv, og tenker bare på hvor lærerikt det er og hvor mye jeg kommer til å forbedre meg i løpet av året. Å øve på egenhånd er ikke akkurat noe jeg har vært flink til, men jeg prøver å presse inn litt øving innimellom slik jeg ikke er for langt bak alle andre.

Jeg vet ikke hvor organisert dette innlegget ble, men det var iallfall en liten oppdatering fra livet mitt i Florida og aktivitetene jeg driver med her. I helgen blir det ny fotballkamp og mitt andre cross country meet, men jeg skal prøve å få tid til å oppdatere dere også. Nå kjenner jeg at jeg er veldig trøtt, så gonatt/ go morgen til alle hjemme <3

Edit: Kom på at i dag er det faktisk 2 måneder siden jeg reiste fra Vigra/Norge! Det er helt sykt hvor fort tiden har gått, samtidig som det føles ut som om jeg har vært her mye lenger.

- Helene

Likes

Comments

Etter nesten fire dager uten, har vi endelig fått strømmen tilbake! Det har egentlig gått helt greit, men det er fantastisk å ha aircondition igjen. Jeg hadde nesten glemt hvordan det er å ikke være varm hele tiden. Nå er det bare å vente på at skolen starter igjen, og så er alt tilbake til normalt. Inntil videre kommer nok alle dagene til å være mer eller mindre som dette:

// After almost four days, we finally have our power back! It was so nice to have airconditioning again, I had almost forgotten how it was to not be hot all the time. So now we just have to wait for school to start again, and then everything is back to normal. Until then all my days are probably gonna be more or less like this:

- Stå opp og spise frokost, mens Julian stirrer misunnelig på maten min
- Gjøre lekser og lese (oki, kanskje det ikke blir like mye av det nå som vi har fått strømmen tilbake)

// - Waking up and eating breakfast, while Julian stares enviously at my food
- Doing homework and reading (okey, I probably won`t do as much of that now that we have power again)

- Spille scrabble og litt for lange runder med UNO. Her er det nemlig slik at viss du ikke kan legge noe må du trekke til du kan, ikke bare trekke tre ganger slik som jeg er vant med. Derfor ender det ofte med at en av oss nesten er ferdig, og så plutselig sitter de med halve kortstokken på handen.
- Dra på joggetur for å "koble ut", fordi å sitte hele dagen i et hus uten strøm gir meg litt for mye tid til å tenke. Da er det lett for at hjemlengselen kommer snikende. Heldigvis har vi hatt mange folk på besøk, så det har fått meg til å tenke på andre ting. Jeg har faktisk ikke hatt noe hjemlengsel siden bursdagen min. I starten var det nesten slik at en dag stortrives jeg, og så den neste hadde jeg bare lyst å hoppe på neste fly hjem. Nå har jeg det virkelig så mye bedre, så jeg håper det holder seg slik en stund. Det var ganske slitsomt med alle humørsvingningene i starten.

// - Playing scrabble and way too long games of UNO, because here you have to draw until you can play instead of only drawing three times like I`m used to. Therefore, we often end up with almost finishing a game and then suddenly you have like 20 cards in your hand.
- Go for a run to have some time for myself and tune out. Staying in a house with no power all day gives me to much time to think, and that makes it easier to get homesick. Luckily, I haven`t really been homesick since my birthday. In the beginning It was almost like one day I had the best time here, and then the next I just wanted to go on the next plane to Norway. Everything is truly a lot better now, so I`m hoping it stays like that for a while. Having all those mood swings was exhausting.

Alt i alt synes jeg vi har taklet situasjonen ganske bra. Det kunne selvfølgelig vært mye verre, og jeg er så glad vi har hatt generatoren til å gi oss litt strøm. Uansett er det kjipt når noe ikke fungerer, men nå som vi har strømmen tilbake er alt bra her. For mange andre er det fortsatt mye som må fikses etter orkanen, så jeg er veldig takknemlig for at det har ordnet seg for oss <3

//Overall, I think we handled the situation well. It could`ve been a lot worse, and I`m so glad we had the generator to give us water for showers and to keep the fridge cool. Still, it`s annoying when something as important as power isn`t working, but now that it is, everything is fine for us. For a lot of other people there is still a lot to do after the hurricane, so I`m thankful everything is working out for us <3

- Helene

Likes

Comments

Nå har det gått en dag siden orkanen, og jeg har endelig internett. Vi har verken strøm eller dekning her hjemme, men jeg har hatt dekning et par ganger når vi har vært ute og vi har en generator som gir oss litt strøm til f.eks kjøleskapet og vann til å dusje. Internettet jeg bruker nå kommer fra noe som heter "hotspot", jeg vet egentlig ikke hva det er, men jeg er bare glad jeg har litt internett slik jeg får snakket med alle hjemme.

Jeg var egentlig ikke så veldig bekymret under orkanen, fordi alle andre var ganske rolige. Vi sov i gangen, og jeg sov overraskende godt til at det var midt under en orkan og jeg sov på golvet. Jeg fikk egentlig ikke med meg grunnen til at vi sov i gangen, men det var tydligvis fordi lyden vinden lagde kunne tyde på at det kom en tornado. Det gjorde det heldigvis ikke, og jeg er glad jeg ikke visste om det. En barneskole i området ble totalt ødelagt på grunn av en tornado, de er mye skumlere enn orkanen.

For å oppsummere er de eneste konsekvensene vi har fått å miste strøm og dekning. Jeg savner aircondition og til nå har jeg savnet internett, men ellers går det helt fint. Jeg har faktisk vært fornuftig og fått gjort en god del lekser, til og med litt norsk historie. Skolen er stengt til vi får beskjed om noe annet, så det kan fort bli resten av uken. Egentlig håper jeg den åpner snart igjen, fordi jeg snart går tom for lekser å gjøre og luften i huset blir bare verre og verre. Heldigvis har jeg ikke mer å klage over, det er flere i området som har fått trær gjennom takene sine og mye mer ødeleggelser enn vi har.

Vi har forresten fått beskjed om at vi mest sannsynlig blir uten strøm i en uke. Det kan bli en lang uke, så håper det er feil og at vi får tilbake strømmen før det.

Dette ble et veldig uoversiktlig innlegg, men det oppklarer forhåpentligvis for alle som spør hva som skjer og hvordan det går.

Helt til sist vil jeg bare si at tankene mine går til alle som har blitt påvirket av orkanen❤️ Det er skummelt hvor ødeleggende naturkrefter kan være, og hvor fort de kan snu alt på hodet. På kysten hvor orkanen var sterkere er det mange hus som er totalt borte etter stormen. Heldigvis evakuerte stort sett alle som bor i de værste områdene, så så vidt som jeg vet er det ikke mange menneskeliv som har gått tapt.


Likes

Comments

Den ideen min med å oppdatere både blogg og youtube minst en gang i uken gikk mildt sagt rett i vaksen. Tror derfor jeg ikke skal love noe, og heller si at jeg skal oppdatere når jeg føler for det og når jeg har tid. De siste ukene har vært veldig hektiske, men nå har vi fått noen ufrivillige fridager på grunn av orkanen "Irma" som er i ferd med å treffe oss. Siden det er så lenge siden jeg har oppdatert tenkte jeg å starte innlegget med en rask oppsummering av alt som har skjedd siden sist:

// My plan about updating my blog and youtube at least once a week, didn`t exactly work out. Therefore, I think I`ll update when I feel like it and when I have time to instead. The last few weeks have been quite busy, but now we have some days off because of the hurricane "Irma" that`s about to hit us. Since it has been a while since my last blog post I thought I would start this post with a quick summarize off everything that`s happened since last time:

Det var solformørkelse, og som dere ser syns jeg det var meget spennende. // There was a solar eclipse, and as you can see I found it very exciting.

Jeg markerte 1 måned i USA, og Pia savnet meg så mye at hun måtte sove litt på sengen min.
// It had been a month since i Moved to the US, and Pia missed me so much she had to take a nap on my bed.

Jeg har spilt på min første fotballkamp (og ja, det er sykt hvor fotogen du blir når du spiller saksofon), og omtrent fire timer etter vi kom hjem fra kampen måtte jeg møte opp for å ta buss til cross country meet. Det ble da min første gang på en gul skolebuss, og mitt første cross country meet. Løpet gikk overraskende bra med tanke på mengden søvn jeg fikk i forkant, og at jeg i tillegg sov gjennom alarmen slik at jeg ikke rakk å spise frokost. Målet mitt var å ikke stoppe å gå, å ikke komme sist og å få en tid på under 30 minutt, og det målet nådde jeg.

// I performed with the band on my first football game (and yes, I look very photogenic while playing saxophone), and about four hours after we got home I had to be at the school with the cross country team. I went to my first cross country meet, and also got to ride a yellow school bus for the first time. The meet went well concidering the amount of sleep I got the night before. My goal was to not stop to walk, not be the last one to finish and to finish before 30 minutes, and I managed to do all of that.

Vi var på bowling, og jeg oppdaget at jeg hadde et skjult talent... i å være helt elendig i bowling :D Det var en god del ganger den kulen bare trillet nedover uten å treffe en eneste kjegle, og jeg klarte også å sette fast kulen i de tingene på siden av banen. Menmen, det var gøy og de hadde gode kringler<3

// We went bowling, and I discovered I had a hidden talent.. in being horrible at bowling :D There was quite a few times none of the cones fell, and once I got the bowling ball stuck in the lane on the side of the bowling alley. Well, I still had a good time, and they had good pretzels<3

Jeg feiret min første bursdag uten tvillingbroren min, noe som var veldig rart og resulterte i en tårevåt facetime-samtale. Heldigvis ble dagen mye bedre etter hvert! Både vennene mine hjemme og her, gjorde dagen min bedre. Jeg er utrolig heldig som har så mange som bryr seg om meg og gjorde bursdagen min til en superfin dag!

// I celebrated my first birthday without my twin brother, which was very weird and resulted in a few tears during our face time call. Luckily, my day got so much better afterwards! Both my friends here and at home made my day better. I`m so lucky to have that many people who care about me and made my birthday great!

To dager senere hadde vertssøskene mine bursdag, så da hadde vi et sammenslått bursdagsselskap<3 Mange av korpsfolka kom, og vi badet og koste oss. Denne dagen innså jeg virkelig hvor heldig jeg er med vertsfamilien min. De er verdens herligste, og jeg merker at der er glad for å ha meg her og at de bryr seg om meg.

//Two days later my host siblings had their birthday, so we had a combined birthday party<3 Many of the bandkids came over, and we hung out by the pool and had a good time. This day I truly realized how lucky I am to have gotten this host family. They are the worlds nicest people, and I can tell that they are happy to have me here and that they care about me. This is something I don`t take for granted, cause I know not everyone are as lucky with their host families.

Jeg har også spilt scrabble (jeg ledet lenge mot en som har engelsk som morsmål yay), gjort mye lekser og blitt hektet på energidrikken Gatorade.

// I have also played scrabble (and almost won against someone who has English as their first language yay), done a lot of homework and gotten addicted to Gatorade.

På torsdag var vi egentlig klare for å spille på en bortekamp, men rett før vi skulle dra ble de avlyst. Grunnen var at vi ikke hadde noen busser som kunne frakte korpset til kampen. Bussene satt fast i trafikken på grunn av mengden folk som hadde begynt å evakuere før orkanen. Da dro vi hjem, og jeg startet egentlig på leksene som skulle være ferdig til fredag, men kort tid etterpå fikk vi beskjed om at skolen ble stengt. Orkanen har ikke kommet hit enda, men skolene skal bli gjort klar til å bli brukt som "shelters". De siste dagene har vi brukt på diverse forberedelser, som å hamstre inn vann og brød, kjøpe bensin til generatoren, kjøpe lommelykter og lade opp alle nødladere. Jeg har også filmet en liten video, som sikkert kommer i løpet av dagen.

Selv om det er litt skummelt med orkan, er jeg ganske sikker på det går bra. Leesburg er tydeligvis en av de tryggeste plassene i Florida. Vi kommer derfor ikke til å bli like påvirker som andre steder. Det blir nok fortsatt en god del vind og regn, men vi er såpass godt forberedt at det går helt fint. Dersom vinden blir sterk har vi fått beskjed om å sove på gulvet eller i gangen for å være lengst unna vindu. Ellers er det ikke mer å gjøre enn å krysse fingrene for at det går fort over, og at færrest mulig blir skadet eller påvirket på noen som helst måte av orkanen. Forhåpentligvis går alt bra, og jeg skal holde dere hjemme oppdatert når Irma treffer oss en eller annen gang i løpet av morgendagen.

// This Thursday we were ready to go to an away game, but right when we were about to leave it got cancelled. The reason being all the buses that were supposed to take us were stuck in traffic because of all the people evacuating before the hurricane. After that, we went home and I started doing homework that was due Friday, but then we got the message that school was cancelled. The hurricane hasn`t hit us yet, but they are preparing the schools to be used as shelters. The last days we`ve done a lot of preparations, such as stocking up on water and bread, bought gas for the generator, bought flashlights and charged all our portable chargers. Yesterday I also filmed a video, so I`ll probably post that later today.

Even though the hurricane is quite scary, I`m pretty sure we`ll be fine. Leesburg is apparently one of the safest places in Florida to be, so we won` t be as affected as other places. There will probably still be a lot of wind and rain, but we`re prepared for that. If the wind gets strong, we`ve been told sleep on the floor or in the hallway, as far away from the windows as possible. Other than that there isn`t really much to do, except hoping for it to be over soon and that as few people as possible are harmed or in any way affected by the hurricane. I`ll try to keep everyone at home updated when Irma hits us some time tomorrow, cause I know many of my friends and family are worried.

-Helene

Likes

Comments