Header
View tracker

Lasagnette

1 form

5 dl lasagnette

2 dl gratängost

1 gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
1 morot
2 msk olja
400 g nötfärs
1 tärning köttbuljong
3 dl vatten
2dl grädde eller imat
1 burk krossade tomater à 400 g
1 tsk torkad oregano och basilika
1 krm grovmalen svartpeppar
Salt

Gör så här:

Skala och hacka löken. Skala moroten och riv den grovt.Fräs lök och vitlök i olja i en gryta. Lägg i köttfärsen och stek under omrörning så att den smular sig. Tillsätt morot, buljongtärning, vatten, tomater och kryddor. Rör om och låt koka ca 15 min sist i med grädden.

Smörj en ugnsfast form
Lägg i lasagnette häll såsen över strö lite gratängost på
Grädda i 150 gr ca 40 min låt stå i eftervärme ca 10 min.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 62 readers

Likes

Comments

View tracker

4 port

500 gram fiskfilé gärna vitfisk
100 gr skalade räkor
Dill
Hummerfond
2 msk Chilisås
1 kg mjöligpotatis
2 ägg
Smör
Salt
VitPeppar
Citronpeppar
1/2 dl mjöl
1/2 liter mjölk

Börja med att koka potatisen och gör duschesspotatismos. Mosa potatisen tillsätt smör salt peppar och äggulorna.
Undertiden potatisen kokar gör du såsen
Smält smöret tillsätt mjöl och vätska låt koka upp.
Tillsätt chilisås och 1-2 msk hummerfond. Salta och peppra hacka dill och lägg i. Såsen ska bara tjock
Smörj en ugnsfastform. Lägg i fisken och klicka ut moset vid kanterna. Peppra med citronpeppar på fisken. Lägg på räkorna
Häll på såsen
Grädda o ugnen på 170 gr 40 min

  • 62 readers

Likes

Comments

View tracker

1 pyrexform

4 stora potatis skakade och skivade
2 aubergine skalad och skivad
4 tomater
1 röd och 2 grön paprika
1 squash
1 gullök
1 vitlöksklyfta
Oregano
Basilika
Lagerblad
Grönsaksbuljong
Salt
Svartpeppar
Paprika pulver
Cayennepeppar

Stek potatis och aubergine i stekpannan med lite olivolja lägg åt sidan för att vila
Hacka lök och vitlök stek i olja i en
gryta
Tillsätt hackad paprika squash och tomater.
Tillsätt lite vatten ca 1 dl och kryddor samt buljong.
Låt koka upp och sen puttra 10 min.


Sås
gäller för 1 liter

100 gr Smör
1 dl vetemjöl
1 liter mjölk
1 kanelstång
2 tsk salt
1 kryddmått vitpeppar
2 dl riven ost



Gör så här:

Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget, koka upp tillsätt kanelstångenoch låt koka under fortsatt vispning 3-5 min. Smaka av med salt och peppar sist i med osten

Varva potatis, auberginen och grönsaksgrytan .
Sist lägger du på såsen
Gräddas i 40 min 170 gr låt den sedan dra ytterligare i eftervärmen 10/15 min

  • 68 readers

Likes

Comments

4 port

4 palsternacka
2 bakpotatis eller 4 mjöliga potatisar
1 gullök
Grönsaksbuljong
1 tsk salt
1 kryddmått vitpeppar
Smör
1 lite vatten
2 dl valfri grädde
2 dl mjölk

Smörstekt den hackade löken
Tillsätt vattnet ich buljong
Skala och skiva potatis och palsternacka
Lägg i. Låt allt koks tills det är mjukt
Mixa allt tillsätt grädde och mjölk
Krydda

Smaklig spis

  • 81 readers

Likes

Comments

600 gr nötfärs
1/2 dl havregryn
1/2 dl ströbröd
1 gullök
1 dl vatten
1/2 dl bostongurka
1 dl riven ost
2 msk senap
1 tsk Salt
1 krm Svartpeppar
1 buljong av kött

Sätt ugnen på 200 gr
Hackad och stek löken låt svalna värm vattnet och smält buljongen i vattnet låt svalna
Blanda vatten havregryn och ströbröd samt kryddorna , lök gurka och senap. Lägg i färsen blanda till en fin smet häll i mer vatten om det behövs tillsätt osten och blanda. Använd en ugnsfast form och forma till limpa. Pensla med smör och soja blandat grädda i ca 40 sänt värmen till 175 gr efter 20 min.

  • 95 readers

Likes

Comments

4 port

400 gr skalade räkor
1/2 strimlad purjolök
1 röd paprika tärnad
1 gul paprika tärnad
1 tsk curry
1 tsk paprika pulver
1 dl chilisås
1 gullök
3 dl grädde vilken sort du vill
2 dl cremefraiche
Salt
Svartpeppar
1 Grönsaksbuljong
Salladskrydda

Gör så här
Hacka strimla alla grönsaker
Smörfräs lök och tillsätt paprika och curry
Häll i Chillisåsen blanda och tillsätt buljongen.
Lägg i cremefraiche och grädde låt koka upp försiktigt lägg i alla grönsaker och låt det bli varmt. Krydda, sist i med räkorna!
Serveras med ris

  • 108 readers

Likes

Comments

150 gr smör
4 dl
Mjöl
1 dl florsocker
1/2 msk kallt vatten
Blanda allt i en mixer och tillsätt vattnet sist. Låt vila i kylen i minst 30 min
Du ska ha en springform, avtagbar botten

10 skalade äpplen i klyftor
2 msk kanel malen
2 msk socker
1 tsk ingefära malen
1 ägg
Svätt mjölk

Skala 10 äpplen och skär dom i klyftor.
Stek dem sedan i smör tillsätt 2 msk malen kanel och 2 msk socker 1 tsk malen ingefära. Låt svalna

Ta fram pajdegen dela den i 2 delar den ena delen ska vara något större. Kavla ut den så det bli 30 cm i diameter. Kavla mellan plastfolie mjöla lite lätt att det fastnar annars. Täck botten på springformen. Lägga äpplen och javka därefter den andra delen på samba sätt. Skär så du får strimlor av den ca 2-3 cm breda och täck äpplena som på bilden.
Pensla med ett uppvispat ägg och en svätt mjölk i 175 grader 35/40 min

Lycka till!

  • 213 readers

Likes

Comments


500 gr Fisk
1 1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
Liten gnutta cayennepeppar
Liten gnutta paprikapulver
1 msk mjöl
1 ägg
1 dl grädde
Mixa fisken
Vispa ägg och mjöl samt alla kryddor smaka av. Blanda i fiskgratäng och grädden. Smörj en ugnsfastform ca 1 liters. Grädda i 175 gr ca 40 min
Servera kokt potatis och någon god sås. På bilden räksås

  • 141 readers

Likes

Comments

4 port
5 dl okokt pasta ( som du kokar)
600 gr olika sorteras korvar, här hade jag chorizo, bratwurst och prinskorv
2 olika paprikor
I gullök
100 gr vitkål
Kryddor
Curry
Paprika
Salt
Peppar
Ingefära
Och kummin

Hacka strimla och skär alla ingredienser , stek allt och krydda alt stek i ugnen på 200 gr 10 min rör om efter halva tiden. Blanda i pastan och servera med en god sallad och här en vitlöksdressing
Lycka till!

  • 141 readers

Likes

Comments

Pajdeg
3 dl vetemjöl
150 gr smör
2 msk kallt vatten
3 ägg
1,5 dl mjölk
1,5 dl grädde göra matlagningsgrädde
1 broccolibukett kokt delad i bitar
50gr ädelost
1 ,5 dl rivenost
Salt
Peppar
Fransk örtblandning


Bland smör och mjöl i en mixer tillsätt vattnet och låt allt gå ihop till en klump
Låt vila i kylen i minst 30 min
Under tiden koka broccolin och blanda ägg, mjölkgrädden kryddor.


Kavla ut mellan plastfolie eller tryck ut degen i en paj form eller en springform
Förgrädda i 200 gr i 10
Lägg i förkokt broccoli strö över osten och häll över äggstanningen. Grädda i 200 gr i 40 min

  • 144 readers

Likes

Comments