Header

- Lavt stoffskifte.

Hei på dere. Nå er det bare èn måned igjen til Ariel starter i barnehagen. Noe som betyr at jeg kommer til å begynne å søke meg jobb etter hvert. Jeg ser virkelig frem til å kan ut i arbeidslivet igjen og være sosial sammen med andre mennesker. Jeg gleder meg til å få en "normal" hverdag igjen, og jeg krysser fingrene for at arbeidslivet skal fungere fint. Som de fleste som leser bloggen min vet, så sliter jeg mye med lavt stoffskifte, og har mange tøffe perioder i forhold til det å lavt stoffskifte. Jeg bruker 450 mikrogram levaxin hver dag, noe som også betyr at nedturene mine i stoffskifte er ekstreme når de først kommer.

Jeg er redd. Tanken på å ikke takle arbeidslivet på grunn av stoffskiftet mitt skremmer meg. Jeg er livredd for å ikke kan kjenne på den følelsen av at jeg mestrer arbeidslivet, og jeg er livredd for at stoffskiftet vil hindre meg i å kan få en normal hverdag som det å dra på jobb. Heldigvis er jeg positiv til å ut i arbeid, og jeg gleder meg veldig. Alt jeg ønsker akkurat nå er å få meg en jobb hvor jeg trives og som jeg tjener godt.

Tidligere har jeg vært veldig negativ til å ut i arbeidslivet, nettopp på grunn av alle de plagene jeg har i forhold til stoffskiftet mitt. Endelig kjenner jeg at jeg gleder meg og er positiv til å ut i jobb. Jeg vet at jeg kommer til å få noen tøffe perioder hvor det vil bli vanskelig å fungere på jobb, men det kommer jeg til å ta som det kommer. Jeg vil ikke være negativ på forhånd, for det skaper ingenting godt med seg. Jeg velger å være positiv og åpen for at det kommer til å gå kjempebra. Jeg har stor motivasjon til å ut i arbeid, og det hjelper meg mye på veien.

Det eneste jeg skulle ønske er at folk skjønte mer hvordan lavt stoffskifte fungerer og hvor tungt det er å leve de dagene når det er som verst. Dessverre er ikke dette en sykdom det er noe snakk om, og det er få leger som vet eksakt hvordan det er å ha stoffskifte, og vi må derfor gå til spesialister for å få veiledning og hjelp.

- Har du lavt stoffskifte?
- Hvordan funger du i arbeidslivet?

Likes

Comments

Vi ser det hver dag, ikke sant? Mennesker som mobber andre over nettet med stygge og nedlatende kommentarer. Ja de mest grusomme kommentarene du kan tenke deg. Vet dere hva som jeg reagerer mest på? jo det skal jeg virkelig si dere. De mest brutale, nedlatende og stygge kommentarene kommer utrolig nok fra eldre mennesker i femtiårene og oppover. Er ikke det bare helt tragisk? Her sitter vi å lærer våre egne barn om hvordan man skal oppføre seg på nettet. Har man ikke noe pent å si, så sier man ikke noe heller. Nettmobbing er alvorlig, og det skjer bare oftere og oftere. Men det er en ting jeg lurer på, hvordan i alle dager skal man lære barna sine om nettvett når det sitter mennesker som både er foreldre, besteforeldre og oldeforeldre å mobber andre unge mennesker over nettet?

Først må voksne lære seg nettvett før man lærer barna sine. Vel, jeg mener at det er ikke noe vits i å sitte å lære barna om nettvett når ikke engang vi voksne greier å styre unna å mobbe andre på nettet. Burde ikke vi voksne lære oss om nettvett først? Det hjelper jo ikke å lære et barn om nettvett når de selv ser at voksne mennesker over femti år sitter å skriver stygge kommentarer på nettet. Jeg blir like provosert, flau og oppgitt hver gang jeg ser en eldre person ( spesielt damer ) har kommentert noe utrolig stygt hos en blogger for eksempel. Først og fremst tenker jeg på de stakkars barna og barnebarna som har en slik person som "forbilde". Samtidig tenker jeg at barna og de nærmeste til denne personen må virkelig skjemmes når de ser hvilke kommentarer den kommer med. Hoff, jeg får virkelig helt vondt inni meg når jeg ser godt voksne mennesker skriver så stygge ting, spesielt i sitt eget navn over nettet.

Hva er det egentlig som skjer med samfunnet? kan man verken være seg selv eller vise følelser lenger uten å bli tråkket på? det verste er at folk virkelig elsker å misforstå et innlegg med vilje, samtidig som de elsker å kommentere stygt bare for å føle seg bedre selv. Hvorfor kan vi ikke respektere hverandre? Hvorfor kan vi ikke la hverandre få ha de følelsene man har uten å bli kastet dritt etter oss? Er det galt å være seg selv? er det galt å vise følelser? Man skulle virkelig tro det. Personlig så synes jeg dette er helt tragisk å tenke på.

Noe må skje fort som FY! Vi må virkelig få stopp på disse nettrollene, og de som må lære seg om nettvett først og fremst, det er vi voksne. Vi kan virkelig ikke lære barna våre om hvordan man oppfører seg på nettet, før vi som voksen greier det selv. Er det ikke vi som skal være et forbilde for våre neste? Vel, begynn å vis mer respekt for hverandre og hverandres følelser!


STOPP NETTROLL!!!

  • 53 lesere

Likes

Comments

I går feiret Ariel sitt første år, og den store dagen feiret vi sammen med de aller nærmeste. Dagen gikk virkelig over all forventning, og Ariel fikk en perfekt feiring av sin aller første bursdag. Jeg er så takknemlig for alle de fine menneskene Ariel har rundt seg som virkelig er glad i henne. Hun fikk så mange fine gaver og så mye kjærlighet og glede fra dem alle sammen. Vi kunne rett og slett ikke fått en bedre feiring!

Selvsagt fikk Ariel spise kake alene. Planen var egentlig at hun skulle få en kake for seg selv, men vi fant ut at det ble bare tull, så vi ga henne heller et kakestykke som var mer enn nok. Det var tydelig at hun likte kaken, for den gikk virkelig ned på høykant! Storebror hjalp henne også med kake spisingen, og han spiste godt med kake selv også!

Tusen takk til alle dere som var med på å gjøre dagen til Ariel helt perfekt! <3

  • 105 lesere

Likes

Comments

I går hadde Ariel bursdag. Helt rart å tenke på at jeg nå har en ettåring i hus. Tenk det, et helt år er gått siden hun ble født. Hvor blir det egentlig av tiden?

Vi startet dagen i sengen med lek og kos før vi sto opp for å lage en bedre felles frokost. Det var så koselig å ha hele familien samlet på bursdagen hennes. Etter frokosten satte vi oss alle på gulvet slik at hun fikk åpnet gaver. Av oss fikk hun en dukke, og av storebror fikk hun veske og hårpynt. Hun ble veldig fornøyd med gavene!

Storebror var like ivrig på gavene som lillesøster. Han har gledet seg lenge til bursdagen hennes, og han har hjulpet meg med alle forberedelsene til selskapet og den store dagen.
Jeg skal vise dere litt bilder fra selskapet senere i kveld !

  • 109 lesere

Likes

Comments

- personlige innlegg.

Selvbilde og selvtillit er vel noe hver og en sliter med til en viss grad. Jeg selv har hatt dårlig selvtillit i flere år.

Utrolig nok så er det vonde opplevelser som ødela min selvtillit. Vanskelige forhold, utroskap og generelle ting i livet. Jeg begynte sakte men sikkert å få så dårlig selvtillit at jeg trodde alle var mye bedre enn meg bare fordi jeg har noen ekstra kilo på kroppen. År etter år pågikk dette, og jeg mistet troen på meg selv bare mer og mer.

Aldri så jeg på meg selv som pen. Jeg hatet å pynte meg. Nettopp fordi jeg aldri følte meg fin, men bare som en pølse i et pølseskinn. Det gjorde bare vondt. Jeg var sjalu på alle rundt meg.

Jeg begynte sakte men sikkert å innse at det var helt feil å ha et sånt syn på seg selv og kroppen sin. Jeg innså at selv om folk har såret meg, så betyr det ikke at jeg ikke er bra nok. Selv vet jeg at jeg er bra nok og har mange gode egenskaper. Kropp og utseende skal man være fornøyd med uansett. Man skal være stolt over seg selv akkurat som man er. Man skal iallefall ikke la andre få ødelegge selvtilliten din. Slike personer fortjener ikke å være i livet ditt. De fortjener heller ikke oppmerksomheten din.

Jeg er så glad for at jeg har kommet dit som jeg er i dag. Jeg har endelig fått selvtilliten tilbake, og jeg har troen på meg selv. Jeg vet også at jeg er bra nok, samtidig som jeg er en jente med bein i nesa. Jeg har til og med greid å kutte ut exstenions, noe jeg har brukt siden ungdomsskolen. Det føles så godt å bare være meg selv, og godta meg selv for akkurat den jeg er. INGEN SKAL NOENSINNE FÅ ØDELEGGE SELVTILLITEN MIN IGJEN! 😀

Likes

Comments

- Oppskrifter.

Nå tenkte jeg å komme med oppskriften på livretten min som jeg laget på lørdagskvelden. Dette er bare så utrolig deilig og så utrolig godt på smak. Jeg lover dere - DERE VIL ELSKE DENNE RETTEN!

Helt ærlig så vet jeg ikke hva denne retten heter, så jeg kaller den bare for "Helene`s spesial". Jeg skal nå gi dere fremgangsmåten, slik at dere kan lage denne retten selv hjemme: )

Du trenger:

- Kyllingfilet
- Babybel ost
- Guacamole
- Fløtegratinerte poteter eller chips

Sett i fløtegratinerte poteter eller chips i ovnen på den graderen det skal stå på.
Stek kyllingfilet i stekeplaten slik at de blir gjennomstekt.
Skjer opp kyllingen som jeg har gjort på bildet over og ha i babybel ost som er skjert i biter og guacamole.
Vent med å sett de inn i ovnen sammen med chipsen eller de gratinerte potetene til de har igjen 5-7 minutter av stekingen. Altså kyllingen skal inn ovnen sammen med resten i 5 til 7 minutter.

Ser det ikke deilig ut? :)
- Har du smakt denne retten før? : )
- Kommer du til å lage den selv? : )

Likes

Comments

Hei på dere!
I ettermiddag tok vi på oss gode klær og gikk en lengre kveldstur på litt over en times tid. Det var så koselig at hele familien kunne gå tur sammen å se på det fine området vi har rundt oss der vi bor. Det gjør så godt i kropp og sjel å komme seg litt ut selv om det blåser og er kaldt. Det sies at det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær ;-) vel, det er nok sant det. Vi hadde det kjempe fint på tur iallefall, og vi skal absolutt få til flere slike gåturer om kveldene.

Når vi kom hjem laget vi oss sodd til sen middag. Det er lenge siden jeg har sett Nickolay spise så mye mat, så det var tydelig at det gjorde godt med mat i magen etter en så lang tur. Nå er Nickolay i seng. Han rakk nesten ikke å treffe hodet ned i puten før han sovnet som en sten. For min del blir det bare å slappe av og se Farmen Kjendis og Drop Dead Diva resten av kvelden. Jeg håper at dere også har hatt en kjempe fin mandag! : )

  • 161 lesere

Likes

Comments

Er det noe jeg virkelig elsker og setter pris på å få i gave, så er det blomster. Jeg elsker blomster, spesielt roser. Jeg har aldri vært noe kravstor når det kommer til gaver. Jeg har alltid vært en person som setter stor pris på hver minste ting. Bare et koselig brev varmer hjertet mitt mer enn noen annen gave. Bare det å føle at man blir satt pris på betyr mye for meg.

Nå er det snart morsdag og mange har store forhåpninger på hva de skal få i gave av sin kjære og sine barn. For min del får jeg den beste morsdagen noensinne, da morsdagen er på 1 års dagen til min kjære datter. Det eneste jeg ønsker meg er at Ariel får en perfekt dag og en kjempe fin feiring sammen med sine nærmeste. Ingenting ville gledet meg mer!

Jeg og Nickolay er allerede i stor gang med planleggingen av bursdagen til Ariel. Han gleder seg like mye som meg til å stelle i stand til bursdagen hennes. Han skal både hjelpe til med bakingen og pyntingen. Det er så fint for Ariel å ha en sånn omtenksom og snill storebror som bare ønsker henne det aller beste.

- Er du glad i blomster?
- Hva ønsker du deg til morsdagen?


#helenenordvik

  • 162 lesere

Likes

Comments

God lørdag alle sammen!
Vi startet lørdagen med en bedre frokost, deretter fikk vi besøk av besteforeldrene til barna. Heldigvis har formen min vært mye bedre enn hva den var i går, men jeg er fortsatt veldig sliten i kroppen. Nickolay skal overnatte hos besteforeldrene sine i natt sammen med søskenbarnet sitt. De skal nemlig på teateret "ærta bærta" i morgen. Han har ikke snakket om annet de siste dagene, så han gleder seg virkelig til morgendagen. Jeg og Ariel har tatt det bare helt med ro etter at Nickolay dro. Vi har lekt oss og tatt en lang og god middagshvil i sengen før vi dro på butikken for å ta lørdagshandelen. Nå er Ariel i seng, så jeg skal snart starte med middagen som jeg og kjæresten skal spise sammen. En middag bare oss to har vært ganske etterlengtet. Vi skal nemlig ha kjærestekveld i dag med middag, film og godis! Krysser bare fingrene for at Ariel faktisk sover hele kvelden så vi faktisk får litt kjærestetid sammen for en gang skyld.

Det er så viktig å ta seg tid til å være kjærester i blant selv om man er foreldre. Det er så fort gjort å glemme å gjøre ting sammen og faktisk bare være kjæresten i blant. Man setter liksom forholdet litt til side når man har barn som trenger all vår energi og oppmerksomhet til en hver tid. Så denne kvelden kommer til å gjøre susen! Jeg kommer virkelig til å sette pris på denne kvelden langt frem i tid!

Jeg tenkte å vise dere middagsretten jeg skal lage på bloggen litt senere i kveld, så kanskje dere blir litt inspirert til å lage den selv også. Jeg elsker denne retten. Ja det er rett og slett livretten min! Gled dere til å se ;-) !!

Ønsker alle sammen en kjempe fin lørdagskveld!
- Gjerne fortell meg hva dere skal gjøre i kveld! :-)

  • 180 lesere

Likes

Comments

Som småbarnsmor har jeg lite tid til å bruke på meg selv. All min tid og energi går til barna, så det er nok fort gjort å glemme seg selv midt oppi mammarollen. Naturligvis savner jeg å ha noen timer for meg selv hvor jeg kan gjøre akkurat det jeg vil, noe som er helt vanlig når man er småbarnsmor. Nå har jeg tenkt å dele noen av de tingene jeg savner å kunne gjøre. Kanskje du også savner noen av de tingene?


Være med venninner helt alene uten barna. Som de fleste vet, så er det ikke det samme å sitte å snakke med venninnene når barna er tilstede. Noen ganger er det utrolig deilig å bare meg og venninner uten barna å bare sitte å prate og le. Kanskje noe god mat og bare snakke om alt og ingenting. Det er veldig sjeldent at jeg faktisk møter venner alene, så disse kveldene hvor jeg faktisk har litt alenetid med venninnene mine betyr utrolig mye for meg.

Lese en bok. Jeg er jo egentlig en stor lesehest. Jeg elsker å lese bøker! Etter jeg ble mamma igjen har jeg ikke mulighet til å lese lenger, da barna krever sin oppmerksomhet til en hver tid helt frem til jeg legger meg. Jeg håper på at Ariel blir flinkere til å legge seg om kvelden etter hvert, slik at jeg får noen timer for meg selv etter de er i seng, slik at jeg faktisk kan gjøre slike ting som å lese en bok og bare kjenne roen i skuldrene.

Pleie meg selv. Jeg savner rett og slett å kunne ta litt mer vare på meg selv. Egenpleie rett og slett. Som mamma har jeg veldig lite tid til å bruke på meg selv. Så da er det ekstra godt de gangene jeg faktisk kan pleie meg selv litt med hud og hår produkter, ikke minst ansiktsmaske og bruke litt ekstra tid på å sminke meg.

Kjæreste-tid. Jeg savner å kunne være med kjærester. Vi har ikke mye tid til hverandre da barna krever sitt til en hver tid. Etter hvert som Ariel blir eldre, vil det nok bli enklere for oss å finne på ting også.


- Hva savner du?

  • 190 lesere

Likes

Comments