Header

Vel, man er jo aldri glad for å få omgangssyken i hus, men det slår jo aldri feil at den kommer rett før eller midt i høytider. I fjor hadde vi sykdom og omgangssyken i juletiden, nå de siste dagene før 17 mai har vi også hatt omgangssyken. Det store spørsmålet nå er om vi andre greie å holde oss unna smitten frem til morgendagen er over. Det ville jo vært utrolig typisk om en av oss blir syk i kveld eller i morgen. Jeg krysser fingrene for at vi holder oss frisk nå, for jeg synes vi har fått vår dose sykdom for en stund nå.

I morgen er en stor dag for både store og små. For aller første gang så gleder jeg meg veldig til morgendagen. Vi skal bruke dagen på å gjøre det fint i leiligheten og handle inn det siste vi trenger til morgendagen. Jeg skal også farge håret og ta selvbruning, slik at jeg føler meg ekstra fin på den store dagen. Jeg gleder meg sånn til at vi skal pynte frokostbordet i kveld og sette opp både flagg og ballonger. Nickolay gleder seg masse til å hjelpe til også! Det er også masse å gjøre klart til morgendagen, så i dag er dagen fullstappet av ting som må gjøres klart for å slippe unna stress i morgen. Det eneste målet jeg har for morgendagen er at alt skal bli perfekt! <3 Årets 17 mai skal bli et stort minne for oss alle sammen og jeg skal være flink til å ta masse fine bilder gjennom hele dagen!

- Gleder du deg til morgendagen?

Jeg skal legge ut bilder av frokostbordet og hvordan vi pynter til 17 mai i kveld. Så gjerne ta en titt på bloggen min i kveld om du ønsker å se!

Helene Nordvik
  • 482 Lesere

Likes

Comments

Inspirasjon til 17 MAI

17 mai begynner å nærme seg, å jeg er godt i gang med å finne inspirasjon til den store dagen. De tidligere årene har jeg sett på denne dagen som en veldig stressende dag. Fra og med i år skal jeg gjøre denne dagen til alt annet enn stressende. Nå skal jeg lage denne dagen til en minnerik og koselig dag som vi kommer til å huske i lang tid fremover. Vi skal nå begynne å lage vår egen tradisjon på 17 mai med en deilig frokost og middag som skal bli vår nye tradisjon. Jeg er allerede godt i gang med å planlegge hvordan jeg skal dekorere frokostbordet og pynting i leiligheten. Gleder meg masse til å ta med barna for å handle inn til den store dagen. Det betyr mye for meg at barna skal få være med på forberedelsene til denne dagen. Vi skal også bake og pynte kaker. For første gang på lenge, så gleder jeg meg til denne store dagen! 😊

  • 547 Lesere

Likes

Comments

Det er vanskelig å gå ned i vekt med lavt stoffskifte!

Helt siden jeg fikk lavt stoffskifte (etter fødselen til førstemann) har jeg rast opp i vekt. Jeg gikk fra 67 kilo til 110 kilo på fem år, noe som uten tvil har påvirket selvtilliten min. Uansett hvor mye jeg har lagt om kosthold så har det ikke hjulpet meg med å gå ned i vekt. Med tanke på verdiene mine på prøveresultater, så er det kanskje ikke så rart at jeg ikke går opp i vekt. For første gang begynner jeg å føle at vekten begynner å gå i riktig retning. Jeg har begynt å spise mindre og drikke mye vann, noe som har gjort at jeg har gått ned hele 6 kilo på 14 dager. Jeg håper virkelig at det vil fortsette denne veien, for det hjelper mye på selvtilliten.

I mange mange år har jeg vært veldig deprimert på grunn av vekten. Jeg har aldri følt meg vel i min egen kropp, og det å pynte meg har vært mitt største mareritt. Følelsen av å gå opp i vekt uansett hva man gjør har vært utrolig deprimerende, og jeg har mistet alt av motivasjon. Det verste har nok vært alle de tipsene folk har gitt meg på det å gå ned i vekt og kommentarer på vekten. Alt hadde vært mye enklere om folk hadde forstått at min vektøkning er på grunn av sykdommen min, og ikke fordi jeg er lat.

Det står skrevet at vektøkning ved lavt stoffskifte kun er 2-3 kilo, noe som er helt feil! Flere mennesker går opp så mye som 50 kilo, om ikke mer. De fleste mister forbrenningen sin, så uansett hva man gjør så legger man på seg.

Jeg mistet alt av selvtillit

Nei, jeg lyver ikke når jeg sier at jeg mistet alt av selvtillit. Jeg følte meg aldri fin og mitt største mareritt var når jeg skulle pynte meg. Jeg så på meg selv som stygg og ekkelt, og jeg følte at alle rundt meg var en trussel for meg. Det har vært slitsomt å ha en ødelagt selvtillit, men heldigvis begynner den å komme i orden igjen. Jeg har begynt å innse at jeg er bra nok som jeg er, og at jeg må respektere å leve med denne sykdommen selv om det kan være veldig slitsomt!


Helene Nordvik
  • 1000 Lesere

Likes

Comments

De siste dagene har jeg virkelig fått kjent på hvor tøft det kan være å være mamma. Aldri har jeg vært så redd for barnet mitt før som de siste dagene. Helt siden lørdag har Ariel ligget utslått i sengen med oppkast, diare og utmattelse. Hun har mest trolig fått rotaviruset som strømmer blant små barn akkurat nå. Jeg har daglig vært i kontakt med lege og vi har vært på flere legebesøk. Jeg har følt meg så hjelpeløs de siste dagene. Følelsen av å ikke kan gjøre noe for at barnet sitt skal føle seg bedre har vært helt forferdelig. Jeg har rett og slett vært redd for å miste barnet mitt, for hun har vært helt utslått og bare sovet hele tiden. Heldigvis begynner hun å bli bedre nå. I dag har hun både fått i seg mat og drikke, så nå begynner endelig ting å gå i riktig retning.

Hva gjør man egentlig når barnet sitt blir alvorlig syk?

Den redselen jeg har hatt de siste dagene kan virkelig ikke beskrives. Det eneste man kan gjøre er å følge rådene fra lege og gi barnet sitt masse kos og kjærlighet. Utrolig nok så kan barn gå lenge uten mat, men det er utrolig viktig at barnet får i seg masse drikke. Hver gang Ariel har fått drikke har hun kastet opp, så hun har gått med tom mage hele tiden, så nå er jeg utrolig glad for at hun endelig begynner å holde på både maten og drikken i magen sin.

Nå skal vi bare slappe av og kose masse de nærmeste dagene, slik at hun blir helt frisk!
- Har barnet ditt hatt rotavirus? Hvor lenge varet det?
Helene Nordvik
  • 572 Lesere

Likes

Comments

Hvor blir det egentlig av alle de årene som har gått? Nickolay skal starte på skolen til høsten, og det er helt uvirkelig å tenke på! Fra å være den lille babyen jeg hadde i armene mine - til å bli gutten som starter på skolen. Det er bare helt vilt! Med tanke på den oppveksten jeg hadde i forhold til skole er det helt naturlig at jeg også kjenner på at jeg er bekymret. Jeg kommer til å gjøre alt i min makt for å sørge for at Nickolay aldri havner i problemer eller blir mobbet. Det er nok alle foreldres største frykt, er det ikke?

Jeg merker at Nickolay er så klar for å starte på skolen. Han er både utrolig flink til å telle, skrive og tegne. Han kan også lese enkelte ord. Hver eneste dag imponerer han meg med sine ferdigheter. Jeg er så stolt over denne gutten, jeg har virkelig ikke ord. Jeg er så glad for at han gleder seg til skolen, for det hadde bare vært grusomt om han hadde gruet seg. Selvsagt synes han at det blir veldig vemodig å slutte i barnehagen, men han er så heldig at flere av kompisene hans begynner på skolen samtidig som han. Vi skal uansett være veldig flinke til å holde kontakten med de han gikk i barnehagen sammen med, slik at han ikke mister kontakten med de. Jeg gleder meg sånn til å handle inn klærne til første skoledag og alt han trenger til å starte på skolen. Vi skal også begynne å kjøpe skriveblokker hvor vi skal begynne å øve på å skrive ordentlig. Tenker også på det å kjøpe lettleste bøker slik at vi kan øve oss på lesingen også. Det er jo bare fint å øve seg før skolen, og det har jo Nickolay også veldig lyst til!

Det er alltid mye tanker når man innser hvor stort barnet sitt faktisk har blitt. Det er så mye nytt å ta hensyn til, ikke minst det å vise at man er til stede og viser interesse for barnet interesser. Jeg føler selv at jeg gjør en god jobb på området der, og det får jeg heldigvis gode tilbakemeldinger på. Nickolay er så heldig som har så stort nettverk rundt seg og mange familiemedlemmer som alltid er der for han og støtter han, lærer, ser og lytter. Det er så enormt viktig å følge opp barna i en hver fase de skal igjennom i livet. For er det noe barna virkelig trenger, så er det oss foreldre og nettverket de har rundt seg. Jeg har fra dag en hatt faste og trygge rammer rundt Nickolay som har ført til at han er blitt en hjelpsom, omtenksom og en utrolig snill gutt med et hjerte av gull! Jeg er så stolt over sønnen min! <3

Jeg er helt sikker på at Nickolay vil gjøre det kjempe bra på skolen, og så sosial som han er, så kommer han til å bli godt likt og få mange gode venner. Han er også en gutt med omtanke og kjærlighet. Han viser respekt og elsker at alle er forskjellige. Fordomsfull er han heller ikke, noe jeg er stolt over, for det har han lært av mammaen sin! <3 Jeg er så spent på å se hvordan det første skoleåret vil gå. Vi har så mye fint og spennende i vente! <3

Helene Nordvik
  • 620 Lesere

Likes

Comments

Om en måned er allerede et halvt år av 2017 gått. For min del har dette halvåret gått utrolig fort. Det har vært utrolig mange tøffe tider, men samtidig så har dette halvåret vært så utrolig fint. Selv om jeg har hatt mye motgang og vært mye syk, vil jeg også si at jeg har lært meg å sette mer pris på det fine jeg har i livet mitt. Ja, det er utrolig mye fint som har skjedd dette halvåret. Ariel fylte sitt første år i februar, Nickolay startet sitt siste halvår i barnehagen før skolestart og Ariel startet i barnehagen. Det skjer så mye spennende, og det har skjedd så mye fint som jeg setter utrolig stor pris på. Hva det neste halvåret vil bringe, det vet jeg ikke, men jeg kommer til å sette stor pris på hver eneste dag jeg får.


Jeg ser lyst på tiden fremover..

Til tross for at jeg har vært mye syk og hatt mange bekymringer, føler jeg endelig at ting begynner å løsne nå, slik at fremtiden blir mye enklere for meg. For første gang på to år føler jeg også at jeg har blitt tatt på alvor i forhold til sykdommen min (lavt stoffskifte), så nå kommer jeg til å få den hjelpen jeg trenger for å faktisk få den normale hverdagen min tilbake. Som sagt tidligere så har jeg hatt mye motgang dette året, men likevel har jeg lært meg å satt stor pris på livet mitt og de fine dagene. Jeg er så takknemlig for barna mine som har gitt meg styrke og livsglede hver eneste dag. Jeg elsker virkelig mammarollen, og kunne aldri tenkt meg et liv uten barna. Jeg gleder meg sånn til alle minnene og opplevelsene jeg skal få med de i fremtiden. Hver eneste dag opplever vi nye fantastiske ting sammen og skaper nye minner.

Mammarollen har gitt meg så mye styrke, og det å ha blitt tobarnsmor har bare gitt meg enda mer styrke. Aldri trodde jeg at man kunne elske noen så høyt som jeg elsker barna mine. Den følelsen av å våkne opp til smilet deres hver eneste dag er det fineste og kjæreste jeg vet. Mammarollen har virkelig endret livet mitt til det positive og jeg har virkelig funnet meningen med livet etter jeg ble mamma. Tiden fremover skal bli så fin, og jeg er så positiv til fremtiden. Jeg tror masse lykke og gode ting kommer til å skje meg og barna fremover. Til tross for mange tøffe år tidligere, tror jeg at dette året er starten på noe fint og verdigfullt!

Helene Nordvik
  • 624 Lesere

Likes

Comments

Nå har vi hatt noen utrolig flotte dager her i Trøndelag. Solen har vært fremme stort sett hele tiden, og det har faktisk vært ganske varmt i været. Vi prøver å nyte disse dagene så godt vi kan, og nå er det jo også på tide å ta frem sommerlekene, blant annet bilen til Nickolay som han er så stolt over. Dette blir nok det siste året denne er i live, med tanke på at den holder på å falle fra hverandre. Neste år er det nok sykkel som blir tingen uansett. Vi har bestemt at Nickolay skal få seg en splitter ny sykkel denne måneden også, så det blir veldig spennende å se om han lærer seg å sykle i løpet av sommeren.

Humøret føles så mye bedre om sommeren...

Er det sånn for dere også? at dere føler dere mer glad og opplagt når sommeren begynner å titte frem? jeg merker det veldig på meg selv iallefall. Det føles så godt! Jeg tror generelt at folk er mye gladere om sommeren, for det er jo nettopp dette med mørketiden som er så spesielt. Man sier at man blir fortere deprimert om vinteren, å det tror jeg faktisk stemmer. Personlig så liker jeg mørketiden. Jeg liker det å kunne lyse opp leiligheten med levende lys og god stemning. Likevel er det noe spesielt som skjer med meg når sommeren kommer. Jeg kjenner glede og humør på en helt annen måte. Jeg har ventet lenge på sommeren nå, så det skal bli deilig å endelig få den her!


Helene Nordvik
  • 640 Lesere

Likes

Comments

- Lavt stoffskifte.

Nå er jeg godt i gang med innlegget jeg skal lage til avisa i anledning STOFFSKIFTE DAGEN som er den 25 mai. Det er veldig spennende å ta på seg et slik oppdrag da jeg føler at jeg ikke gjør bare noe for min egen del, men også for mange andre der ute som sliter hver eneste dag med symptomer de har i forhold til lavt stoffskifte.

Det er så mye jeg ønsker å få frem i dette innlegget, derfor trenger jeg å bruke lang tid på å få det akkurat som jeg ønsker det. Jeg har skrevet ned endel stikkord, så skriver jeg fulle tekster frem og tilbake til at jeg får det slik som jeg ønsker det. Om det er noen med lavt stoffskifte som leser innlegget, så må dere gjerne komme med forslag til hva annet jeg kan ha med i dette innlegget. Jeg kommer også til å skrive litt om hvordan jeg opplever denne sykdommen og hvilke kommentarer jeg får nesten daglig. Det kreves så mye styrke med det å bære denne sykdommen, for det er så mange fordommer der ute som ikke verken vil eller ønsker å forstå oss. Vi kjemper hver dag for å få tilbake hverdagen vår, og dette har jeg tenkt å gjort noe med, å jeg gir meg ikke før jeg ser en STOR forandring. Jeg skal kjempe til vi blir hørt!

Det føles så godt å kunne bidra til at jeg og mange andre får hjelp. Det føles også godt å kunne bruke min stemme til å sende ut et budskap om at folk skal forstå, og ikke minst respektere oss og den sykdommen vi bærer. Dette er noe vi har med oss hele livet, og dette er noe vi selv må lære oss å akseptere. Bare det er faktisk utrolig vanskelig. Det er så mye å ta hensyn til, og det er så mange ganger vi ønsker å presse kreftene våre mer enn hva vi greier. Det eneste vi kan gjøre er å lytte til kroppen og de signalene den gir oss, slik at vi ikke blir enda dårligere. Jeg kommer til å legge ut innlegget på bloggen når den dagen kommer, men akkurat nå skal jeg bruke de nærmeste dagene på å skrive ferdig dette innlegget!

ØNSK MEG LYKKE TIL!

Helene Nordvik

Likes

Comments

Nå har minstejenta gått i barnehagen i akkurat en måned. Hun trives kjempebra i barnehagen, men både hun og jeg synes at det kan være tøft når jeg drar enkelte ganger. Det verste jeg vet er å dra fra henne når hun gråter, og det føles aldri riktig for meg. Tårene triller når jeg går ut døren og jeg føler meg som en elendig mor. Alt jeg vil er at hun skal trives i barnehagen, noe jeg også vet at hun gjør. Jeg ønsker et best mulig samarbeid mellom meg og barnehagen, noe jeg også føler går utrolig bra. Så når de sier at det er mye bedre om jeg bare drar, så stoler jeg på de med tanke på at dette er faglærte personer. Likevel så føler jeg at det er jeg som kjenner datteren min best, uansett når! Jeg vet jo at det beste er at jeg bare drar, akkurat som de sier. For det blir jo bare verre jo mer jeg koser med henne. Mange sier at det er verst for oss mødre, men det kan jeg dessverre ikke si meg enig i.

Begrunnelsen kommer her:

Mor vet at hun får se barnet sitt om noen timer, og at det er tøft å si farvel fordi barnet gråter og ikke ønsker å bli forlatt.
Barnet vet ikke hva som skjer. De vet ikke om mamma eller pappa kommer tilbake. De blir usikker, redd og lei seg. Jada, barne vet det etter hvert, men i startfasen er dette en helt ny opplevelse for barnet og barnet kan bli veldig usikker.

Det jeg prøver å si er at vi foreldre synes det er tøft å se barnet vårt gråte, mens barnet gråter fordi det er redd og usikker. Mitt barn er bare ett år, og derfor skjønner ikke stor enda om hva som skjer. Med tanke på at hun har gått der bare en måned har hun heller ikke rukket å få sterke nok bånd til alle som jobber der enda, men dette vil nok også bli bedre med tiden. Jeg stoler fullt og helt på alle de som jobber i barnehagen, og jeg synes de gjør en helt fantastisk jobb. Heldigvis tar det ikke lange tiden før man får en telefon, melding eller et bilde om at barnet ditt har det bra, og da føles alt så trygt og godt igjen. Jeg kommer aldri til å bli vandt med at hun gråter når jeg drar, for det er faktisk det verste jeg vet, men jeg må bare lære meg å takle det på riktig måte. Vi alle opplever dette forskjellig, og alle har ulike meldinger om akkurat dette temaet, noe jeg har full respekt og forståelse for, men jeg ville bare dele min opplevelse og mening om dette!

Helene Nordvik
  • 694 Lesere

Likes

Comments