Vi skal fra Jaipur til Udaipur, og det gør vi med tog, mere præcist 7-8 timer i tog, i Indien. Lad os bare kalde det for en oplevelse. Selve toget var måske ikke tip-top, men på den anden side det kan man jo dårligt nok kalde togene i Danmark. Der er dog en ting, som Danmark kunne tage ved lære af, for det er sådan, at når toget kommer ind på en station, så er der små madboder, hvor det er timet sådan, at når toget kommer ind er der friske samosaer og andet godt klar.

Efter 7-8 timer når vi frem til Udaipur (med meget flade numser!), og man får straks oplevelsen af, at Udaipur er noget andet en Jaipur/Delhi, men om det er fordi, Udaipur er mere afslappet eller egentlig bare er mindre crazy, er vi i tvivl om. Da vi kører i tuk tuk hen til vores hotel, finder vi hurtigt ud af, hvorfor Udaipur kaldes ’the Venice of India’, især Lake Pichola er et kendetegn for byen, og vi har udsigt over søen fra vores hotels tagterrasse. Efter vi har kigget os lidt omkring, beslutter vi os for, at vi nok er Udaipur-mennesker nærmere end Jaipur eller Delhi-mennesker.

Udaipur er også kendt for at være en af lokationerne i James Bond filmen Octopussy, og mange hoteller viser filmen fast en gang om dagen, så noget siger mig, at de er glade for filmen. Byen er også kendt for flere forskellige slags kunst, og så ligger der måske en skrædder hver 10. meter.


Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - klik hér!

Likes

Comments

Som jeg før har skrevet om, blev jeg ikke så overrasket over Indien, som jeg troede, jeg ville blive, men det er måske bare resultatet af internettet og en globaliseret verden, eller det troede jeg.


For en ting jeg ikke var forberedt på, er den mængde opmærksomhed jeg får. Forældre kommer og spørger om, de må tage et billede af os sammen med deres børn, nogen gange vil de også have et billede med dem selv.


Men det der virkelig er komme bag på mig, er alle de indiske dregne, mænd, piger og kvinder, som kommer og vil have en selfie. Så nu er jeg pludselig blevet foreviget i fremmede menneskers fotoalbum, og det er en ret mærkelig følelse, især fordi det aldrig ville ske i Danmark.


Men det er trods alt dem, som er høflige/modige nok til at spørge, så er der alle dem som prøver at tage et billede i smug, når jeg går forbi, særligt af min numse🙈🍑


For dem, som jeg har en egenlig samtale med, bliver jeg endnu mere interessant, når de finder ud af, at jeg vil studere til jordemoder, det er næsten som om min kurs stiger. De fleste bliver dog en smule nedslåede, når de finder ud af, at jeg allerede er forlovet😂


Tilgengæld er der også dem, som tænker at de stadig har en chance. Særligt en dreng (måske 16-17 år) gjorde indtryk pga. Hans vedholdenhed. Vi måtte ham, da vi besøgte abe templet, han gik med os hele vejen og slap os ikke af syne, og så var det lige detaljen om, at hver gang min kæreste så meget som kiggede den anden vej, rykkede han 10 cm tætter på🙈


I morgen tager vi toget til Udaipur, og så må vi se hvad der sker.

Likes

Comments

I dag var vi på safari i Ranthambore national park!! Parken kaldes også 'the Land of Tigers' så kan man vist godt sige, at vi havde rimlig høje forventninger om at se en tiger, bare en lillebitte en😇

Vi bliver hentet i en jeep, hvor 4 mennesker (udover chaufføren og guiden) ville have været ideelt, især i 40 grader og direkte sol, meeen vi skulle selvfølgelig være 6.

Men vi har i det mindst kurs mod park, selvom vi sidder lidt tæt. Da vi når parken har guiden allerede fortalt, at Ranthambore er et af de bedste steder i verden at se tigere, og at årstiden også er pefekt, fordi der er så tørt, hvilket gør det nemmere at spotte dyrene. Vores guide fortæller også, at det bor dyr som leoparder, hyæner og dovendyr. 🐆🐯

Så nu er vi virkelig klar på at så nogen dyr! Men den idé var dyrene åbenbart ikke med på, for det eneste vi så på den 4 timer lange safari var 2 slags hjorte.. 😤

Men på den lyse side var det ret sjovt at køre i jeep, og vi kom også op i nogle bjerge og fik en virkelig god udsigt. Men vi er stadig lidt skuffede på dyre-fronten.

Jeepen sætter os af hvor den hentede os, og svedige og trætte som vi er, længes vi efter at komme tilbage på hotellet, men (fordi her er der ikke noget, som skal være smooth) så snakker vores taxachauffør at vi skal betale 3500 rupees for at komme tilbage til hotellet, hvilket vi ikke kan forstå, da både safari og kørelsen til og fra Ranthambore var betalt hjemmefra.

Så der måtte snakkes en del frem og tilbage i gamle Nokia telefoner med mænd, der havde en god tyk indisk accent. Men efter vi fremviste en mail, blev problemet løst uden vi skulle betale, heldigvis.

Likes

Comments

Vi skal selvfølgelig rundt og se hvad Jaipur har at byde på, og det skal selvfølgelig være med tuktuk!

Vi starter med at se Amber Fort, hvor det er meget populært at ride på en elefant for at nå toppen🐘 det gør vi selvfølgelig ikke, når vi selv har to ben, præcis ligesom vi ikke køber pels/læder, når vi har vores egen hud.

Amber Fort er super fascinerende bl.a. fordi, det stedet er malet med er grøntsagsfarve. Men også kongen som boede på fortet var imponerende eller måske er ordret nærmer snarrådig. Han havde nemlig hele 12 koner, som alle være meget jaloux anlagt. Derfor byggede han 12 'lejligheder' som var ens, for på den måde kunne de jo ikke være jaloux.

Desuden havde alle disse 'lejligheder' hver deres hemmelige trappe, som gik oppe fra kongens værelse, så han i hemmelighed kunne besøge en af konerne, uden de andre opdagede det.

Næste stop på vores tuk tuk tur er Jal Mahal, eller vandpaladset. Jaipur har også Hawa Mahal, vindpaladset og Surya Mandir, sol templet.

Herefter går turen til Jantar Mantar, som rummer instrumenter til astrologi. Man kan f.eks. se sit stjernetegn♍ Astrologi er meget vigtigt i Indien specielt i gamle dage. Indere går bl.a. til en astrolog for at få svar på store spørgsmål i livet, som hvem de skal giftes med.

Fordi astrologi var så vigtigt, var kongen heller ikke tilfreds, da det byggede solur havde en nøjagtighed på 20 sekunder. Der blev derfor bygget et nyt, som havde en nøjagtighed på 2 sekunder, hvilket stadig er det største solur i verden.

Rajasthan er generelt kendt for sine smykker og særlige tryk på stof, derfor var vi både ude og se, hvordan smykker bliver lavet, og vi prøvede at lave tryk på stof (igen kommer farven fra grøntsager). På et mønster, kan de bruge op til 8 forskellige tryk, og det var virkelig sjovt at prøve.

Senere tog vi hen til galtaji templet, som nok er bedre kendt som 'the Money Temple'. Og man må sige templet lever op til sit navn!

- På billede kan men de er tryk, vi har lavet (med hjælp)

Likes

Comments

Vi skal fra Delhi til Jaipur, planen var at tage toget, men de bliver overraskende hurtigt udsolgt i Indien, og vi var bare ikke ude tidligt nok, så i stedet ender vi med en 5 timer lang køretur i bil.

Da vi endelig rammer Jaipur, får vi forvildet os ud på vores første marked siden vi landede i Indien, og jeg får købt i obligatoriske slaske-elefant bukser. Hovedregel nr. 1 på markeder: betal aldrig fuld pris!💸

Vi får også set vores anden elefant i gaderne. I forhold til Delhi er det som om, at der er blevet skruet en tand ned for køerne og en tand op for kamelerne🐫

Men det betyder dog langt fra, at der ikke er køer overalt, for det er der! og mange af dem vælger ofte at stå midt på de meget trafikerede veje, næsten som om de har luret, at de er hellige...

Apropos dyr er jeg meget overrasket over, at vi endnu ikke er stødt på edderkopper, skorpioner eller andet ubehageligt. Det eneste vi har set er et flyvende insekt, som ligner en brumbasse, men som er sort og på størrelse med en finger.

Likes

Comments

Taj Mahal er utrolig!🌼

Når man høre Taj Mahal tænker man automatisk på den ikoniske hvide bygning. Netop fordi man ofte ikke hører om de andre bygninger, som også høre med f.eks. den tilhørende moskee, hvilket er synd, da det også er fascinerende bygninger, selv om det er selve Taj Mahal, som er den største attraktion.

Vi havde vores egen guide, som jeg synes er det værd. Han fortalte bl.a. om den type marmor, der blev brugt, og hvor de forskellige materialer kommer fra rundt om i verden.

Han fortalte bl.a. at der blev brugt mere end 1.000 elefanter til at fragte marmoren og andre materialer til Taj 🐘

Som bekendt var det kong Shah Jahan, der byggede Taj Mahal som et mausoleum og som symbol på sin kærlighed til sin kone dronning Mumtaz Mahal, der døde da hun var ved at føde deres 14. Barn. Hvilket jo er romantisk nok i sig selv❤

Men det jeg synes er næsten endnu mere romantisk er, at da kongen der boede tæt på Taj Mahal, ikke længere kunne se bygningen pga. sin alder, udskiftede han vinduerne over mod Taj Mahal med en slags forstørrelsesglas, så han på den måde stadig kunne se monumentet!💓

Taj Mahal er altså et symbol på kærlighed. Hvis man kender lidt til bygningen, kender man de tårne, som står i siderne. Dem kan man dog ikke lægere gå op i, og det er der en helt særlig grund til. Indiske mænd lokkede nemlig deres koner derop under påstanden om, at de elskede deres koner lige så meget som Shah Jahan gjorde.

Men når de så kom op i tårnet, skubbede mændene deres koner ud fra tårnet, og derfor er de nu afspærret.

Inden i selve Taj Mahal er det forbudt at tage billeder, og man får nogle stof overtræk udover skoene. Det er gør man af 3 grunde, hvoraf den sidst nok ikke er så velkendt.

1. For at beskytte gulvet

2. Fordi det er et helligt sted

3. Man gør på den måde automatisk rent, når man går rundt derinde.. så vores guide jokede med, at vi lige havde betalt for at gøre Taj Mahal rent😂

Vores guide gav også et sidste råd: det bedste tidspunkt at se Taj Mahal er ved sol op/nedgang og når det er fuldmåne.

Likes

Comments

I Indien er chancen for at nogen prøver at snyde dig 100%. Der er selvfølgelig den helt klassiske, hvor nogen tilbyder at tage et billede af dig/jer, og så efterfølgende vil have rupees (Dette gælder også for eksempelvis sikkerhedsvagter ved monumenter). Men derudover er der også de mere indirekte måder, hvor din chauffør lige vil vise dig en butik, inden han kører dig hen til destinationen (han får penge for at bringe turister til butikken). Det kan egentlig være fint, hvis man nu gerne vil købe noget, men ellers kan det godt være en smule irriterende og tidskrævende.


Det er især tidskrævende fordi indere ikke tager et nej for et nej, i hvert fald ikke i første omgang. I gennemsnit siger vi nok nej tak eller gør på anden måde udtryk for, at vi ikke er interesserede omkring 10-15 inden vi 'slipper ud'. Det skal dog lige siges, at de ofte har fine ting, så man skal ikke være bange for at kigge, og de er utrolig hjælpsomme, og de prøver virkelig at gøre dig glad👗 Og selvom man siger nej, har vi aldrig oplevet at stemningen er blevet ubehagelig.


Skulle man 'falde i fælden', så er de fleste ting i forvejen ikke særlig dyre, og så må man bare tage det med, som en del af oplevelsen.

Likes

Comments

Vores første dag i Delhi blev brugt på sightseeing diverse steder i byen. Vi fik vores egen private chauffør (hvis engelsk var begrænset), som vi havde hele dagen, og han kørte os rundt til de forskellige steder.

Men først og fremmest: alt hvad man forstiller sig om Delhi passer, der går køer rundt i gaderne, der er skrald overalt, mænd trækker vogne med bl.a. mursten, frugt, tekstil osv. Og tja, så lugter der af Indien.

I Delhi så vi the Red Fort, Qutub Minar, Lotus Templet og en have, som vi ikke fangede navnet på. Alle stederne vi utrolige på hver deres måde.

Men i haven var nogle dele af den hellige, så man skulle tage sine sko af, hvilket også ville have været fint, hvis tempreturen og dermed også stenene altså ikke var 40 grader🌞

Derudover er prisniveauet meget SU-venligt, en flaske vand koster 2,- og man kan spise 3-4 retter på en restaurant for under 100,-

Likes

Comments