Der er nu kun små to måneder til, at vi tager til Indien, og vi har da også snart fået styr på det meste. Men (og der er altid et men, i hvert fald når vi rejser) vores plan er, når vi skal rejse indenrigs at rejse med tog, da min kæreste som sagt ikke er begejstret for at flyve, og samtidig er det en god måde at se lidt mere af landet på.

Togrejser i Indien er bare ikke så lige til. Det anbefales, at man booker billetterne i god tid, da toget hurtigt kan blive fyldt op, så jeg begyndte at kigge efter togbilletter, hvilket i sig selv kan være en udfordring. Heldigvis fandt jeg en side, som er nogenlunde overskuelig (http://www.seat61.com/India.htm#book - from outside). Siden har mange gode tips, og den har bl.a et link til 'Indian railway catering and tourism corporation' (som er en form for indisk DSB), som man skal inden om, hvis man skal booke billetter online.

Problemet eller udforingen er så, at man skal oprette en profil for at få et nr., som man skal indtaste, når man køber billetterne. Man skal bl.a. oplyse sin mail og sit telefon nr. problemet er bare, at den kræver et telefon nr. på 10 tal (et dansk nr. er som bekendt på 8) hmm... what to do? udover det er der også en anden lille udfordring, foran boksen som man skal udfylde med sit telefon nr. står der +91 foran, som er landekoden for Indien, men så vil eks. mit nr. jo altid være forkert...

Så jeg har skrevet en mail til dem, og venter svar og krydser fingre for, at de kan hjælpe mig. 

  

Likes

Comments

Jeg bruger selv http://matadornetwork.com/, som man kan se på billedet. På matador networks side kan man lave sit eget travel map, som man kan redigere løbende, når man kommer til nye lande. Det er en fin måde at få overblik over sine rejser.

Man kan også købe et ’scratch map’, idéen er den samme, her har man bare et fysisk kort, som kan hænges op. Hvor man så efterhånden, som man rejser, kan skrabe de lande man har besøgt, så de ændre farve i forhold til de lande, man ikke har besøgt endnu.

Likes

Comments

​Når man rejser, specielt udenfor Europa, skal man ofte have et par vaccinationer. De officielle anbefalinger til Indien kan selvfølgelig variere, men generelt lyder de på Difteri-Stivkrampe, hepatitis A, tyfus og så skal man have en malariakonsultation. Vi fik vores stivkrampe fornyet sidste år, da vi tog til Slovenien. Så for vores vedkommende skal vi have: Tyfus, en malariakonsultation og hep A. 

Hvis man rejser meget, kan man med fordel, som vi har valgt at gøre, vælge at få en kombinations vaccine så man får hep A+B i samme vaccine. Man får vaccinen af 3 omgange, herefter vil hep A vare i 25-30 år, og hep B virker for livet. Ved at kombinere dem spare man også lidt penge, hvilket altid er rart, når man er på SU.     

Vi har allerede fået vores første hep A+B og en malariakonsultation, men om små to uger skal vi have anden omgang, hvor vi får vores anden hep A+B og tyfus. Så skal vi først have tredje og sidste 'dosis', når vi kommer hjem.

Hvis man er medlem af Danmark, kan man få op til halvdelen af beløbet refunderet. Og husk altid at tjekke sikkervaccinations hjemmesiden inden i rejser.   

Likes

Comments

Som sagt går vores næste tur til Indien, og hvordan kan man rejse til Indien uden at lave yoga? svaret er, at det kan man ikke, for hvis ikke i Indien hvor så?

Jeg har dog en idé om, at det kunne være smart at forberede sig lidt, så jeg i hvert fald kan nogen af 'basis' tingene. Den absolut bedste yogalære, som jeg nogenside har mødt er en kvinde ved navn Celeste. Jeg har boet hos hende i London af to omgange i ialt 3 uger, og hun har både en hjemmeside og en youtube kanal, hvor hun lægger yogavideoer ud i forskellige sværhedsgrader.

Linket til hendes youtube profil er: https://www.youtube.com/user/cityogiTV

Når min kæreste og jeg tager til Indien, betyder det også, at jeg kan sætte kryds ved endnu et kontinent! Og jeg er dermed et skridt tætter på mit mål, om at besøge alle kontinenter inden jeg fylder 25.

-Indtil jeg får taget en million billeder i Indien, må i nøjes med endnu et Slovenien billede

Likes

Comments

Jeg ser ikke mig selv som en turist, men mere som en rejsende. Det har jeg altid gjort, og det har påvirket mange aspekter af mit liv, f.eks. når jeg kigger på videregående uddannelser, kigger jeg altid efter, hvorvidt man kan tage et semester i udlandet, og om jeg kan arbejde internationalt, når jeg engang er færdig.

Men min rejselyst har også betydet, at jeg har sat mig et mål om at besøge alle 7 (dog minus Antarktis), så i virkeligheden alle 6 kontinenter inden jeg bliver 25.

Nuværende status ser sådan ud:

Europa - Tjek (selvfølgelig)

Nordamerika - tjek, Canada

Så altså 2 ud af 6 og jeg fylder 25 i 2022. Umiddelbart har jeg en idé om, at jeg kan nå det, jeg har jo trods alt små 6 år. Der hvor jeg dog kommer i tvivl, er når både jeg og min søde kæreste er på SU de ca. 4 ud af de 6 år, og som før nævnt er vi jo egentlig forlovet, så et bryllup skal der også lige regnes med... Men hvor der er bryllup, er der jo også en bryllupsrejse!   

Likes

Comments

​Min kæreste og jeg har siden Slovenien snakket frem og tilbage om, hvor vores næste tur skulle gå hen. Vi er nu nået frem til, at vi næste år besøger Asien, nærmere bestemt Indien og Vietnam. Vi glæder os til begge lande, og ser frem til oplevelserne sammen, og så statser vi stærkt på at kunne undgå en omgang Delhi-Belly i Indien!  

Likes

Comments

Vi har...

- Gået Ljubljana tynd og kydset alle broer inkl. Den berømte dragebro

- Gået på Vintgar stien + lidt eksta vandring rundt i Triglav national park

- Stand-up paddling på Ljubljanica

- Gået op på Ljubljana slot

- Badet i kystbyen Piran

- Ziplinet i Bovec

- Set lake Bled

- Vandret i Rožnik, hvor vi b.la. så 2 slanger og 4 firben

Alt i alt en fantastisk tur!

Likes

Comments

Vi startede vores dag med at køre ca. 2 timer, hvor minimum 1 time KUN var bjergkørsel med en stigning på 14 %, puuuh der var langt ned.

Vi overlevede dog turen og nåede frem til Bovec, hvor vores zipline-eventyr startede.

Vi ziplinede i alt over 8 kabler både over og langs en kløft. Det længste kabel var ca. 470 meter langt, og nogle af de højste var 150 meter.

Ens gennemsnitsfart ligger på 40-60 km/t afhængig af ens vægt og b.la.  vind på den pågældende dag.

Vild oplevelse, og jeg er super glad for, at vi gjorde på trods af, at vi begge kan få lidt sved på panden, når det kommer til højder.

Likes

Comments