Blogg

Hei igjen!

Lekte meg litt med designet. Ikke at det er noe veldig annerledes, men litt mindre kjedelig enn den hvite bakgrunnen. 3 skoleuke har startet, det er tirsdag kveld og dagen idag har gått som normalt.

1. Tatt en times blund. Jeg følte meg egentlig ikke så trøtt, men jeg la meg ned under dyna på mitt kalde rom (pga aircondition), tok på alarm og jeg sovnet! Så jeg var åpenbart trøtt

2. Bestilt 2 ting fra Ebay. Har prøvd det tidligere men da funket det ikke, men nå som det funket bestilte jeg bare ett par småting for omtrent 3$ hver, bare for å prøve:

3. Tatt en lang glovarm dusj. Dusjene her er så annerledes, i Norge justerer jeg liksom så det blir perfekt, men her er det enten for varmt eller for kaldt. Hahah, her er det ingen mellomting.

4. Sjekket ut hvordan jeg ligger ann i de fleste fag. Det er egentlig ingen fag jeg generelt sliter med, men er selfølgelig fag som er "vanskeligere" enn andre. Jeg synes matten min, selve faget, er helt greit egentlig. Jeg vet jeg kan mestre det. MEN - ord og utrykk er annerledes, så noen ganger vet jeg ikke helt hva som blir spurt om på f.eks prøver. Men etter å ha fått tilbake en prøve jeg hadde i forrige uke, skjønner jeg litt mere enn jeg gjorde. Så det går bedre og bedre. Jeg fikk f.eks 17 av 28 og tror det er omtrent 65%. Det er F, du må ha over 70%. Så ja, skolesystemet er annerledes men det kommer i ett eget innlegg.

5. Bestilt biletter til Detriot Lions game. Dette er med andre utvekslingstudenter! Gleder meg masse til å møte venner jeg ble kjent med i New York som også bor her i Michigan.

Bilder lånt fra deres hjemmeside

H

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Uken som gikk

Jeg har vært i USA en måned, hvor sjukt er ikke det? Tiden flyr avgårde og jeg har så mye å gjøre at det er knapt med tid til å oppdatere denne stakkarslige utvekslings-bloggen som kommer til å støve ned et tidspunkt dette året.

Som sagt, super mye å gjøre. Har lekser omtrent hver eneste dag og mye av dette er matte. Jeg byttet matteklasse fra Geometry til Algebra og det er mye bedre. Jeg liker Algebra mye bedre, men er fortsatt litt vanskelig og utfordrende, mye på grunn av språket og fordi at de bruker andre ord og utrykk.

Ukens nedtur

Jeg har ikke hatt noen nedturer denne uken egentlig, bortsett fra en litt frustert Helene når det er matteprøve. Jeg vet jeg kan men jeg skjønner ikke mattespråket helt enda, så spørsmålene på prøvene er litt vanskelig å forstå. Jeg får jo alt til i leksene?!

Ukens opptur

Jeg har begynt å få venner og noen å være med. Alle er super snille her og da mener jeg faktisk suuuper snille. Jeg har vært ute og spist med en jente som heter Carlee som også kjørte meg rundt og viste meg Midland, vært ute å jogget med venner (<3 jeg var rød i 1 og en halv time etterpå<3). Så ja, jeg har blitt kjent med folk og det gjør alt 100 ganger bedre!

Bilder fra joggetur:

Og jeg var på en sånn samling for alle utvekslingstudenter forrige søndag, noe som var kjempe koselig. Var tre norske der, så fikk endelig snakket fysisk norsk med noen. De andre var også helt supre :-)

Ukens craving

Quesedillas. Omg. Altså dere. På fredag dro jeg ut og spiste med noen venninner i lunsjen. Det er en mexicansk resturant med alle slags tacoting som f.eks nachos, burriots, quesedillas, U name it! Resturanten heter Qdoba. Jeg. Må. Dit. Igjen. Nå!

Ukens tanker

Skolebussen var ikke så morsom som jeg trodde. Henter tidlig, bråkete, trangt, humpete og drar tidlig etter skolen, noe som vil si at jeg må løpe fra Government og gjennom alle 1500 elever for å rekke bussen, MEN får med meg en ganske fin utsikt hver eneste morgen så det er noe positivt óg :-)

På fredag var jeg faktisk så heldig at jeg ble tilbudt å sitte på hjem med noen, gjett om jeg sa ja a! #17åringermedlappen #digg

Ukens innkjøp

Jeg har kjøpt meg en lense til mobilen min for bare 1 dollar på Dollar Tree eller hva enn nå den butikken heter. Jeg har nevnt konseptet før, men alle tingene i butikken koster 1$. Jeg er fornøyd!

Annet diverse

Skapet mitt er kanskje verdens kjedeligste inni, men Student Leadership klassen min sørget for at alle fikk en lockersticker noe som var kult. F.eks så har alle fotballspillerene en egen, cheerleaderene har sin egen osvosvosv.

Jeg har vært på fotballkamp til den eldste broren min!

Jeg ble med vertsmoren min, Jody til en neglsalong og fikk nye negler!

Lørdagskvelden min ble brukt på å fargelegge noe jeg holder på med i Beginning Art

Jeg har fått pakke fra Norge!

​H

Likes

Comments

Hei igjen! Nå er det vært en nye uke igjen og jeg fikk ikke postet uken som gikk på onsdag. Mange grunner til det. For første så var jeg utrolig sliten og for det andre så hadde jeg over 50 oppgaver i mattelekse. Med andre ord, sovnet jeg med en gang jeg traff puta klokken 9...

Ukens nedtur

Må bli første skoledag. Jeg forklarte det meste smått i videoen tidligere at første skoledag bare var f-o-r-f-e-r-d-e-l-i-g. Ingenting gikk min vei den dagen. Forsov meg, skjønte ikke noe, ingen venner, så dum ut, spiste lunsj helt alene (men med maten min da, var ikke helt alene<3), kom til gymtimen i gymtøy mens ingen andre hadde på gymtøy, skulle være flink nordmann og spørre læreren om noe etter siste time som førte til at jeg mista bussen hjem. Sendte melding til broren min:

Her følte jeg meg ganske fortapt :-) MEN, når jeg kom hjem fra skolen og fikk noen trøstende ord ble alt ganske fort bra igjen og det gikk litt i glemmeboka. Heldigvis var andre skoledag, noen hakk bedre. Ignorer engelsken min!

06.25

Ukens opptur

Jeg har verdens beste folk rundt meg, både her i USA og i Norge. Når jeg var "smålig" hysterisk på tirsdag, føltes det bedre med trøstende ord fra venner i Norge og av vertsfamilien her i USA. Når en dag er så dårlig, kan den hvertfall ikke bli verre!

Ukens craving

Må bli lunsjen min på skolen. Ååå gud, den er god dere. Jeg valgte å kjøpe mat på skolen og det er jeg glad for - hver dag bestiller jeg entortillalefse med spicy chicken, salat, tomat, løk, gulrot og spicy ranch. Erikke en dag uten!

Ukens tanker

Akkurat nå er det en del misforståelser og et språk å venne seg til på skolen så jeg blir ekstremt sliten tidlig på dagen. I spansk foreksempel har jeg tre språk og konsentrere meg for: norsk, engelsk og spansk - men jeg tok initativ å sendte læreren min en mail for å spørre om jeg forsto en presentasjon riktig og for å introduserte meg og er veldig glad jeg gjorde det! Wow, lang setning.

Jeg ga opp geometry relativt fort. Aalt for mange utrykk og forholde seg til og ble vanskelig å følge med i timene i med at jeg ikke kunne oversette noe. Men jeg tror algebra er mye bedre, fordi:

1. Jeg liker algebra

2. Er ikke så mye tekstspørsmål

Såå jeg håper jeg ikke skal bekymre meg over matte fremover.

Ukens innkjøp

Skolelunsjen <3

Ukenssanger

Ukensbilde

Kanskje ikke det beste bildet, men beskriver uken ganske godt. Det begynner å bli kaldere, høsten kommer sakte men sikkert og 2 av dagene har vi laget S´mores ute foran bålet. Kjempe koselig!

Ukensnyhet

American Football

Annet diverse

Jeg har vært på enda en baseballkamp, som var den siste for sesongen..

Jeg har spist mer ute..

H

Likes

Comments

Uken som gikk

Når jeg skulle sette meg ned for å skrive om uken som gikk, måtte jeg gå tilbake i innleggene mine og lese over at jeg faktisk skrev forrige innlegg onsdag forrige uke. Og det var riktig! Så fort gikk denne uken ja. Føler jeg skrev innlegget for 2 dager siden.

Ukens craving

Det må være min amerikanske bestemor sine brownies. WOW! Jeg har trodd jeg har spist brownies hele livet mitt, men det har jeg ikke. De er såå gode. Synd vi bare har ett stykke igjen..

Ukens nedtur

Denne "ukens" får stå urørt denne uken og :-)

Ukens opptur

Vi var på helgtur i Detroit! Det var veldig hyggelig å bli kjent med flere familiemedlemmer. Vi dro nedover til "Grandma" og "Papa" for å legge fra oss tingene ogsånn. De var veldig imøtekommende og jeg fikk en stor klem og de spurte meg masse om Norge og at de har vært veldig spente på å møte meg, noe som jeg ble veldig glad for. Jeg fikk et eget rom hos dem, som jeg skal sove på hver gang vi besøker dem. I tillegg til dette, møtte jeg vertstanten min som vi skal i bryllup til senere i september. Vi var på kjoleshopping til meg for å finne en kjole til bryllupet og det fant vi. I tillegg fikk jeg låne både sko og veske av bruden (my hostaunt). For en hyggelig helg!

Og selfølgelig å besøke skolen. Dette hadde jeg gledet meg til lenge og skal tilbake til torsdag for å møte andre elever og hilse på lærere, som jeg såvidt nevnte i forrige innlegg

Ukens tanke

Tankene mine denne uken går mye i denne låsen på skolen (bekymret uten grunn)..... Og at jeg skal starte på skolen! For første gang på lenge kan jeg faktisk si - jeg gleder meg til skolen. Fikk vite igår at jeg er en av fire utvekslingstudenter og da ble jeg også litt gira. Gleder meg til å bli kjent med dem og høre hvor de kommer fra.

Ukens innkjøp

Det må bli skolesaker (det hare gått mye i) og kjolen jeg kjøpte til bryllupet. De har mange "1 DOLLAR" stores her, noe som betyr at hver eneste vare de selger, koster 1 dollar. Her har de masse back to school ting, så jeg kjøpte masse penner, gel penner, hårstrikker, pennal, notatbøker og et par ting til, til bare 6 dollar? Er ikke det sjukt haha? Det er sånn omtrent 55 kr (orket ikke regne med kalkis).

Kjolen kostet egentlig 140$, men Helene fant den for 55$. America is greaaat

Ukens sang(er)

// Rumors av Jake Miller // Golden av Brandon Beal // We dont talk anymore av Charlie Puth //

Ukens bilde

<3 This beautyyy

Ukens nyhet

Den eldste vertsbroren min (Dakota) spurte meg om jeg ville være med han og vennene hans å stå på rollerskates og det sa jeg selfølgelig ja til. Jeg har stått på rollerblades hjemme og har likt det veldig godt. Vi kom dit, betalte omtrent 7$ og kom inn i en ganske stor hall. Der var det spill maskiner, kiosk og et stort gulv til å stå på. Det var ikke så mange der, men det var ganske gøy allikavel. Jeg valgte de skøytene jeg ikke har stått på før, med 4 hjul og det var ganske vanskelig i starten men etter litt øving fikk jeg det til og det var kjempe morsomt!

H

Likes

Comments

Skolen

Hei! Idag var jeg, vertsmoren min og vertsbrødrene mine på skolen for å ordne timeplanen min. Det var mange forskjellige fag og velge og jeg er usikker på om enkelte av fagene passer til meg, men det er bare å bytte den første uken. Etter det gikk vi litt rundt å så etter alle rommene jeg hadde timer i, noe som var litt her og der. Jeg har skap i norddelen av skolen, mens jeg har fag i sørdelen av skolen, noe som krever litt planlegging og mye å bære på til tider..

Noe jeg har vært ekstremt skeptisk og har et nervøst forhold til er denne låsen på skapet. Jeg har fortalt vertsfamilien min at jeg er skikkelig "redd" for det, og selfølgelig idag var låsen på skapet mitt ødelagt :-))))) Også kjøpte jeg en lås slik at jeg kunne øve meg her hjemme og den var også ødelagt. Just my luck eller hva? Jaja, jeg skal tilbake på skolen på torsdag hvor det er flere elever der og jeg kan gjøre klar skapet mitt og få et enda bedre overblikk på skolen - for den er svær, virkelig svær. Er ikke som Eikeli (skolen jeg går på hjemme) som har 400 elever og er bitteliten.

Dette er da timeplanen min. Det er litt vanskelig å forstå den, men jeg kan prøve å forklare litt.

Jeg starter med Geometry, Spanish, Student Leadership, Team Sports, Intermediate art og US Goverment.

Andre semester (fra januar) har jeg Geometry, Food and Nutrision, Student Leadership, Spanish, Intermediate Art og Sosiology!

H

Likes

Comments

Uken som gikk

Når jeg startet denne utvekslingsbloggen, tenkte jeg ikke at jeg kom til å oppdatere hver eneste dag. Vi gjør litt her, men som hjemme i Norge er det ikke alltid det skjer noe. Så derfor tenkte jeg hvertfall at jeg skal poste ett innlegg en gang i uken. Hvertfall noe rundt der. Noe jeg har tenkt på å ha her nede er å ha innlegg om uken som gikk! Det er en del bloggere som gjør dette og siden jeg er en utvekslingstudent, passer dette godt til å ramse opp hva jeg gjør hver eneste uke.

Kan hende de forskjellige kommer til å variere en del. Men dette er fra første uke i USA.

Ukens craving

Det må bli hamburger.... Når jeg var i New York spiste vi omtrent bare sunt, så den siste dagen fristet det skikkelig med en hamburger. Jeg har også drukket en del vann og prøvd Mountain Dew (aner ikke om det er sånn man skriver det) så det må bli de tre.

Ukens nedtur

Har ikke vært noen spesielle nedturer denne uken!

Ukens opptur

New York og øyeblikket jeg så vertsfamilien på flyplassen. New York var fantastisk! Jeg vil oppfordre alle som ikke har vært der tidligere å besøke byen. Det er og vil alltid være min favorittby. Da jeg dro fra New York og mellomlandet i Chicago var jeg ekstremt nervøs. Jeg skalv når jeg satt meg på flyet til Saginaw. Jeg var sikker på at jeg først skulle hente kofferten min før jeg måtte familien min, så når jeg så dem med en gang jeg gikk ut av flyet, ble jeg helt satt ut. Der sto de og jeg på andre siden, helt uforberedt. Men jeg vil si at det er en av de største øyeblikkene i mitt liv, selvom jeg var sååå nervøs. De har tatt meg veldig godt imot og gleder meg til mer!

Ukens tanke

Det har gått opp for lille Helene at hun skal bo her - og det er en merkelig tanke. I New York følte jeg at jeg var på ferie og skulle hjem når vi var ferdige, som om jeg skulle gått på en språkskole eller noe. Det er en merkelig følelse det der, å vite at du ikke skal hjem. Men det er også interessant og tenke på hvor mye som er i vente.

Ukens innkjøp

Jeg har kjøpt en del her allerede.. Så er vanskelig!

Ukens sang

Ukens bilde

Denne er faktisk litt vanskelig for jeg har tatt en del bilder, meennnnn

(Andrea <3)

(New York <3)

Ukens nye ting

Baseball game på Dow Diamond

Det var kjempe gøy. Har aldri vært på det før, så var morsomt å prøve noe nytt

​H

Likes

Comments