Blogg

... snipp snapp snute og vipps var utvekslingseventyret mitt ute..... (:P)

Tusentakk til alle som har fulgt med på bloggen min dette året. Det har vært gøy og dele opplevelser fra utvekslingsåret mitt med dere! Hvis du har spørsmål angående utveksling, send meg gjerne mail på helene_fremstad@hotmail.no eller på instagram hvor jeg heter helenefremstad ♥︎

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Blogg, Tanker

Nå begynner vennene mine jeg har fått det siste året å dra hjem fra USA, noe som er helt sykt. Om 17 dager er det min tur og jeg både gleder meg og gruer meg. Jeg gleder meg til å møte alle jeg har savnet dette året, bli myndig, fri og tilbake i gamle rutiner, men på en annen side gruer jeg meg litt også. Jeg har jo vært borte såpass lenge, så det er nok en del som ikke er det samme. Jeg kan si at jeg er en smule redd for å få kultursjokk når jeg er tilbake i Norge, noe jeg fikk når jeg først ankom Midland. Selvom jeg er så vandt med livet mitt her, kommer det til å bli så rart å tilpasse meg til mitt gamle liv. Jeg gruer meg til å ta farvel med de jeg har blitt kjent med det siste året, ha siste dagen på Dow High School og si hade bra til vertsfamilien min på MBS flyplass. Jeg vet jo ikke neste gang jeg ser dem igjen og det kommer til å føles merkelig å dra fra dem.

Men alt i alt skal det bli godt å dra hjem og. ♥︎ Savnet av familie og venner er stort!

Vertsbesteforeldrene mine arrangerte et "Farwell Party" for meg for å ønske meg lykke til videre med (nesten) hele slekten. Jeg tipper vi var omtrent 30-40 stk, så det var kjempe hyggelig. Det var 4th of July tema og vi hadde det veldig gøy. Det var en veldig fin kveld og ble ganske rørt å høre på det folk hadde å si om meg! Det er noe man ikke skal ta som en selvfølge, så jeg er veldig glad for å ha hatt en familie som har tatt meg så godt imot og behandlet meg som sin egen.

Helene

Likes

Comments

Turer

Hei alle sammen! Som jeg nevnte i forrige innlegg var jeg i Chicago forrige helg. For en by! Jeg fikk virkelig sansen for Chicago og vi gjorde masse gøy. Vi tok tog fra Michigan som tok omtrent 4 og en halv time, noe som ikke var verst i det hele tatt.

Vi bodde på Palmer House, noe som var midt i smørøyet av Chicago så vi hadde omtrent gå-distanse overalt. Her er bilder fra turen:

Skal definitivt tilbake!

H

Likes

Comments

Blogg

// Jeg har kjøpt meg ny telefon jeg er kjempe fornøyd med. Denne gangen gikk jeg for iPhone 7 Plus. Har aldri hatt plusen før, men angrer overhodet ikke. Jeg sparte litt penger på å kjøpe den her så jeg slo til! Og kameraet er syykt bra. Trenger ikke drasse på kameraet mitt lenger nå :-)

// Det har vært varme temperaturer i Michigan fortiden på mellom 20 og 30 grader. Det regner derimot ganske ofte. Jeg er ikke sjokkert over været i Michigan lenger. Det kan være kjempe fint og 5 minutter senere kan det være regnstorm, så man vet aldri.

// Besøkt Powers Catholic High School med Student Leadership klassen min! Det var veldig gøy å besøke en annen High School og dette var en privat skole. Alle brukte uniformer og man måtte betale penger for å gå der. De hadde også bare 650 elever, noe jeg synes er bra. Skulle gjerne gått der!

// Selfølgelig dratt innom favorittstedet!

// Vi måtte gjøre dette i Art-klassen min og min kom i avisen!! Ikke at den var så veldig bra (jeg eier ikke kunsteriske evner) var det veldig gøy å se.

Neste helg skal jeg på weekend tur til Chicago. Jeg har aldri vært i byen, bare kjørt forbi så jeg gleder meg enormt. Er noen av utvekslingsstudentene fra Spring Break som skal så det blir veldig hyggelig å se dem igjen :-D

H

Likes

Comments

Q&A, Forberedelse, Tanker

Hei igjen dere!

Tenk at det er første mai på mandag? Fram til jul synes jeg tiden gikk alt for sakte. Jeg hadde mye hjemlengsel og lurte på hvordan i all verden jeg skulle klare (over) et halvt år til. Nå har jeg omtrent 50 dager igjen her i Midland. Jeg er klar for å dra, men det skal sies at jeg har hatt det bra i det siste. Jeg kjenner forholdet til vertsfamilien bare vokser og vokser, fotball har gitt meg glede og det nærmer seg sommer. Jeg kan gå ut huset 06.40 om morningen med skjørt og t-skjorte, noe som gjør meg veldig glad.

Jeg har vært her i over 250 dager og det er sykt hvor fort tiden har gått. Ett år er ingenting og tiden flyr av gårde. Om du skal reise på utveksling til høsten har jeg ett par tips til dere (som jeg kunne ønske jeg hørte litt bedre etter på før jeg dro):

1. Start på en sport! Når du er på orientation, hør med rådgiveren på skolen angående sporter og klubber, så du har noe å gjøre etter skolen. Det hjelper for å skaffe seg venner og unngå hjemlengselen. Etter at jeg startet på soccer har jeg ikke kjent på hjemlengselen i det hele tatt. Prøv noe du ikke har gjort før! Jeg angrer litt på at jeg ikke startet på golf f.eks.

2. Hvis du ikke er så særlig glad i sport, har de fleste skoler et stort utvalg av klubber. Disse finnes mange forskjellige av! De fleste klubber har samlinger en gang i uken. På skolen min tilbyr de blant annet Key Club, DECA, Spanish Club, German Club, French Club, Lettuce Club, Yoga Club, Finance Club, Alpine Club, Freaks Geeks and Losers og mange mange fler. Dette er også en arena for å bli kjent med nye mennesker!

3. En periode i Januar/Februar når hjemlengselen min var på mitt verste, slettet jeg Snapchat appen. Best decision of my life! Jeg følte meg så mye bedre og det var bra for meg og ikke se absolutt alt som skjedde hjemme. Jeg snakket fortsatt med venner og familie på Facebook, men det hjalp å ikke vite alt de hjemme gjorde til en hver tid.

4. Det er ikke vits å bekymre seg for at engelsken ikke er perfekt. Jeg har vært her i 8 mnd og engelsken min er langt fra bra. Uttalen min og vokabularet mitt har blitt en del bedre, men er fortsatt vanskelig noen ganger. Amerikanere bryr seg ikke om hvordan du snakker i det hele tatt. De synes bare aksent er fint! Mitt beste tips er bare å snakke masse og by på deg selv, selvom du kanskje ikke er så komfortabel med å snakke engelsk. På utveksling er du LANGT utenfor din komfortsone og det er bare å starte med språket.

5. Si ja til alt! Absolutt alt! Inviterer noen du så vidt har snakket med deg på lunsj, dra. Inviterer noen deg på bonfire en fredagskveld, dra. Ikke si nei til noe. Hvis du sier nei kommer du mest sannsynlig ikke til å bli spurt igjen fordi amerikanere kan se på deg som uinteressert.

6. Du kommer (mest sannsynlig) til å få hjemlengsel. Jeg har vært nær på å gi opp og dra hjem til Norge for godt mange ganger, men jeg er så glad jeg ikke gjorde det. Jeg har lært så mye og jeg er sikker på at alle utvekslingselever lærer mye på året sitt, uansett om det er lett eller tøft.

7. Ha god dialog med både rådgiver i USA og rådgiver på skolen din i Norge, med hvilke fag som du må ha for å få året godkjent etc. Jeg har snakket jevnlig med rådgiver på VGSen min i Norge og det anbefaler jeg alle andre også. Ikke nøl med å send en mail hvis du er usikker på noe eller har spørsmål.

H <3

Likes

Comments

Hei igjen! Beklager for at jeg har vært så kort i det siste. Det har vært så mye som har hendt og jeg har det så travelt så det var nå jeg først fikk tid til å faktisk skrive litt. Jeg synes ikke det er vits å poste et eget innlegg om siste dag i South Carolina, fordi det endte opp med å bli en roadtrip på nesten 30 timer hjem. I 09.30 tiden på søndagen kjørte vi fra det idylliske strandhuset i North Myrtle Beach og var på vei mot Charlotte, North Carolina som er en tur på omtrent 4 timer. Etter en times tid fant vi ut at flyet hjem var kansellert pga en storm som traff Atlanta, Georgia. Alle tenkte bare: hva gjør vi nå? Og det skal ikke sies at vi var veldig fornøyde når lederne våres sa vi skulle kjøre til Michigan. Det ble en roadtrip gjennom South Carolina, North Carolina, Virginia, West Virginia, Ohio og Michigan. Da vi ankom Detroit i 5 tiden mandag morgen var koordinatoren min veldig sliten og vi tok inn på hotell for å få litt søvn i 4 timer.. Jeg var hjemme 14.00 mandag og det skal sies at jeg sov utrolig godt godt natt til tirsdag.

Det ble bare 3 skoledager på meg denne uken og akkurat nå befinner jeg meg hos vertsbesteforeldrene mine og her skal vi tilbringe helgen. Det er nemlig påske! Om jeg hadde vært i Norge akkurat nå hadde jeg mest sannsynlig vært på fjellet, men amerikansk påske er greit det og. I dag hadde vi fri fra skolen og dro på Detroit Zoo. Vi dro ganske tidlig fra Midland så vi fikk en fin dag der før vi spiste på Five Guys. Anbefaler dere det stedet om dere kommer over det! :-)

Helene

Likes

Comments

Hei igjen!

Dag fem skjedde det ikke noe spesielt utenom at jeg fikk allergi anfall pga pollenallergien min, noe som førte til at dagen ikke ble veldig bra. Jeg kan prøve å fortelle sånn omtrent hva vi gjorde. Vi var
på en fornøyelsespark som var helt ok. Deretter gikk vi litt rundt på havnen før vi dro til en ganske kjent restaurant som heter House of Blues. Her var allergien min på det verste, det var ikke mer igjen av maten jeg bestilte (wtf) og det var generelt dårlig service. Kan ikke si at humøret var helt på topp denne dagen, så jeg la meg omtrent da vi kom hjem.

Bilder fra morgenkvisten:

Litt dårlige bilder på slutten her, men for et område vi bodde i. Dere skulle sett alle husene i gaten. De fleste var 5 etasjer og generelt kjempe fine. Tror de fleste er til å leie ut, men hadde nok ikke takket nei til å ha hus der nei.

Helene

Likes

Comments