Blogg

Høsten er godt i gang og det er forsåvidt uken også. Jeg har hatt en kjempe morsom helg og jeg tenkte å dedikere ett innlegg bare for den - fordi det har vært masse masse gøy som har skjedd.

FREDAG

På fredagen dro jeg hjem etter skolen og skiftet og fikk i meg litt mat før jeg ble kjørt til Midland by for å møte de andre før kampen startet. Jeg satt på frontrow i student section og det var en drit bra kamp, men desverre så tapte vi :( MEN det var akkurat

Bandet i pausen

Pom

LØRDAG

Lørdag var dagen for å møte omtrent 8 andre utvekslingstudenter hos områderepresentanten min, Andrea, for å være sammen og ha sleepover før Detriot Lions game på søndagen. Jeg møtte de i Mt. Pleasant og vi dro for å spise på Pixie som er en slags american diner.

Etter det dro vi til en "haunted yard". Det var privat personer som hadde satt opp alt dette og det var gratis - men man kunne gi donasjoner. Det var veldig kult å oppleve og alt var ganske creepy. Det var hvertfall skikkelig gjennomført - amerikanerene vet hvordan ting skal pyntes.

Etter det dro vi på bowling og endte meg å nesten få dratt av hele neglen på tommelen min. Viktig lærdom: Aldri bowl med fake-negler.

Dette gjorde vi i rundt en time før vi dro hjem. Alle vi jentene sov på ett rom og vi snakket til kl 2.30 selvom vi skulle opp 6.00... Morgenfuglen som jeg er, våknet først av alle <3 Vi var en gutt fra Slovakia, tre fra Norge, to fra Finland, to fra Spania, en gutt fra Tyskland og en jente fra Australia. De var skikkelig søte alle sammen og det er alltid morsomt å møte andre utvekslingstudenter fordi vi er i akkurat samme posisjon!

SØNDAG

Detroit Lions kamp som jeg skrev kort om for et par uker siden. WOW for en opplevelse. Det var såå mange folk og det var en kjempe stor stadion. Anbefaler alle å dra på en amerikansk fotballkamp om man er i USA. Og de vant!

I tillegg møtte jeg noen jeg var på Soft Landing Camp i New York og det var kjempe gøy det og.

​Meg og Helmi fra Finland

H

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Uken som gikk

Da var det på tide med et nytt innlegg om uken som gikk. Jeg har sikkert skrevet det 100 ganger, men ukene går så fort her og det har mye med at rutinene går seg inn. Våkne, skole, lekser, middag, lekser, sove.. Det er det det går i!

Ukens nedtur

Omg.. I starten av uken ødela jeg min nære og kjære nødlader jeg har brukt det siste året. Den er drit bra, man kan lade opp mobilen flere ganger og nei, den har reddet meg så mange ganger... 03. september takket den for seg! Vil alltid huske deg 🌹

Så jeg dro på Marshall på torsdag med Chloe og kjøpte ny lader. Til min flax funket ikke den når jeg kom hjem og jeg hadde total ødelagt boksen og kvitteringen fant jeg ikke, så den fikk jeg ikke levert tilbake.

I tillegg så gikk min andre lader jeg normalt bruker hver eneste dag i stykker igår, så da dro vi rett på Target og jeg tenkte: jeg gidder ikke kjøpe den Belkin laderen igjen (for jeg kjøper meg en ny av den hver måned) så jeg gikk til Apple sin orginallader og kjøpte den. Selfølgelig fungerte ikke kortet mitt (selvom jeg har VISA kort) der. Nok en skuffelse.

Jeg kom ut av Target med en knallblå billig lader, en knallblå amerikansk kloss og en nødlader. Alt funket. Takk gud!

Ukens opptur

Jeg fikk snakket med både mamma og pappa + hundene mine på appearin og to av venninnene mine, Hermine og Eira. Snakket med sistnevnte i nesten tre timer, så praten går i ett sett når vi ikke har "fysisk" snakket sammen på over 50 dager <3 <3 Savnererr folkss!!

Ukens craving

Resees...

Ukens innkjøp

Ukens tanker

Folk er skikkelig snille her. De inviterer meg på masse, spør hvordan jeg har det og jeg har som regel alltid noen å snakke med. Jeg er en person som trives ganske godt i eget selskap så jeg har egentlig ikke et så stort problem hvis jeg absolutt ikke har noe å gjøre, men hvis folk spør om jeg vil være med på fotballkamp og annet diverse - sier jeg aldri nei! Jeg vil si jeg har fått et par venner nå og det er veldig søte mennesker ❤️

I tillegg tenker jeg en del på det at jeg har hatt en hverdag i Norge. Jeg har liksom "bare" vært her i snart 2 måneder men jeg kan liksom ikke se for meg selv i Norge akkurat nå. Jeg greier ikke helt å forklare det men får en helt rar følelse bare av å tenke på det! Jeg trives veldig her og har virkelig kommet inn i rutiner så det føles kjempe fint.

Ukens sanger

Annet diverse

Noe som er veldig typisk Michigan:

På onsdag så jeg på varsity soccer laget spille fotballkamp mot en annen skole. Det var nesten 30 grader, det var så mye sol at jeg angret på at jeg ikke hadde tatt med solbrillene mine og jeg hadde tatt på alt for mye klær for å se den fotballkampen. De jentene jeg så kampen med, skulle på fotballtrening så jeg ble hentet av vertsfaren min og vi dro for å levere vertsbroren min på fotballtrening. Vi så på treningen isteden for å kjøre frem og tilbake. Plutselig, en time etter, begynner det å regne litt. Deretter kommer store mengder lyn og torden, etterfulgt av PØSregn. Fysøren, jeg har aldri sett så mye regn i hele mitt liv. Treningen ble avlyst etter 20 min og vi dro til Tacobell for å spise middag ettersom klokken var nærmere 20 og ingen hadde spist middag enda. Vi parkerte utenfor og vi var ute i regnværet i omtrent 4 sekunder. Jeg var gjennomvåt :-) Det så ut som jeg hadde hoppet ut i sjøen med klær. Såååååå for å konkludere: været her i Michigan skifter ekstremt fort. Du vet aldri ut i fra værmeldingen hvordan været ender opp med å være

Har forresten blitt jævlig kaldt også #michiganthings

Det ser så varmt og godt ut, men nei, det er 6 grader ute for øyeblikket

Fotballkamp

Vært litt ute og spist;)

H

Likes

Comments

Q&A

Har du spørsmål angående utvekslingsåret mitt, bare skriv en kommentar i kommentarfeltet. Tenkte å lage en spørsmålsrunde med svar om en liten stund.

​H

Likes

Comments

Blogg

Vi dro ned til Detroit torsdag, så jeg slapp omtrent halve dagen. Skal ikke lyve, det var litt deilig hahah. Vi kjørte nedover, dro først til besteforeldrene mine så videre til downtown Detroit. Der hadde vi en prøvelse på hvordan alt skulle foregå i bryllupet. Ettersom jeg ikke var i bryllupet, fulgte jeg bare med fra publikum. Deretter dro vi til et sted og spiste pizza før vi dro hjem.

Bilder av lokaet som heter Detriot Colony Club

Det var såå fint :O

Fredag var dagen for bryllupet. Vi våknet opp tidlig tok dro til frisøren hvor vi ordnet hår og sminke. Det tok en stund fordi vi var mange, men rundt kl 13 var alle så og si ferdige. Deretter dro vi til Amanda (bruden) og spiste litt og snakket før vi ble hentet av limo!

Bryllupet var kjempe gøy, med gode kaker, mat, morsomme taler, mye dans og mange samtaler om Norge og om utvekslingsåret mitt. Morsomt at så mange var interesserte! Det gikk over på et blunk og rundt midnatt tok vi shuttlebus til hotellet.

Søndag var dagen for litt sightsing.

Hotellet:

Greektown

Har dere hørt om Mark Wahlberg, skuespilleren? Han og familien har en resturant her i USA som vi besøkte. Kjempe gode burgere og onionsrings!

Vi kjørte gjennom 8 mile, en ganske kjent vei her i USA. Hvis dere har hørt om Eminem så har dere garantert hørt om 8 mile. Eminem bodde her i en trailorpark sammen med familien sin og det var her han vokste opp før han ble kjent.

Her var det ganske mye fattigdom og mange hjemløse. Mange av husene her er forlatt og grodd igjen, noe som var veldig trist å se.

Ble så interessert i Eminem og hans historie sånn at jeg så 8 Mile (filmen) da jeg kom hjem!

Jeg har vært i Detroit en del ganger, men i helgen fikk jeg sett mye mer enn jeg har gjort tidligere.

Her er et par facts det er greit å vite om Detroit

1. Du kan se Canada fra Detriot. Det er på andre siden av elven og man kan kjøre under vannet for å komme til Detroit. Før 11 september trengte man ikke pass for å kjøre over til Canada, men det trenger man nå. Det er på grunn av sikkerhetsårsaker.

2. De har tre forskjellige sports stadions like ved hverandre. Hockey-halllen er fortsatt under bygging og vil bli ferdig neste år og det er den nye stadionen til Red Wings. Ellers har lagene Detroit Tigers (baseball) og Detroit Lions (american football) også sin stadio her.

(umulig å skrive riktig, sorry, hjernen funker ikke på norsk lenger)

3. Det finnes ikke subway her (under bakken), men vanlig t-bane over bakken som var utrolig søt

4. Eminem er der fra (<3)

5. Den ene siden av byen er ekstremt preget av fattigdom og hjemløse mennesker. Husene er forlatt og ødelagt og hjemløse bor ofte i disse når det er dårlig vær.

Formen idag er ikke sånn kjempe bra. Har vært utrolig trøtt, hatt hodepine, vært kald og varm på samme tid.. Ugh! Ikke bra. Har spist litt mat nå så føler meg mye bedre. Skal prøve å legge meg tidlig idag så jeg får nok søvn, for jeg har ikke vinterferie som dere har i Norge. Desverre! Har en del fridager frem mot jul og har samme juleferie som dere, men ikke noe høstferie..

H

Likes

Comments

Uken som gikk

Hei igjen! Går nesten litt i surr her, for jeg vet ikke om det er #5 eller #6 fordi ukene går så fort her, men vi får kalle det "UKEN SOM GIKK #5"

Ukens nedtur

Jeg får ikke dratt på homecoming. Det går egentlig fint, for jeg skal i et stort bryllup til tanten min som jeg tidligere har nevnt. Det gleder jeg meg veldig veldig til! MEN selvfølgelig, homecoming er en stor del av opplevelsen, men det kommer andre opportunities.. PROM!

Ukens opptur

Forrige helg var en stoor opptur! På fredag ordnet jeg og vertsmoren min neglene våres igjen og jeg er kjempe fornøyd. Gikk fra svart til rosa - elsker de <3 Overfladiksk lykke!!!

Ukens craving

VANN <3

Ukens tanker

I den ene klassen min så vi en film om noe som blir kalt TedTalk og etter det begynte jeg å tenke over det jeg ble fortalt i filmen. Det vi driver med i klassen, handler litt om å gjøre en forskjell for andre og det er mye av det tankene mine har gått til. Hvem har lagd forskjeller for meg? Har jeg gjort noen for andre?

Ukens innkjøp

Da jeg og vertsfamilien shoppet litt på Old Navy fikk jeg med en kupong (<3) på en gratis notatbook og andre ting. Vertsmoren min er veldig glad i Shutterfly og jeg har bitt meg litt på basillen. Det siden handler om er å personalisere forskjellige ting - perfekte gaver!

Annet diverse

Jeg ble med noen venner jeg har fått her til Saginaw for å dra på SkyZone. Det er en trampoline park og det var drit morsomt, selv for oss tenåringer. Var alt fra vanlige trampoliner, til å hoppe i skum (syykt gøy) og masse annet. Vi hoppet i en time og jeg var sliten etterpå! Så vi dro og kjøpe Slurpee and shoppet litt før vi kjørte hjem til Midland igjen.

​bilder tatt fra google

Det er homecoming week, så i lunsjen idag hadde moren til Jacob stelt istand med Chicken Alfredo og dessert til 13 personer. Hun er den søteste :-) Det var kjempe godt. I homecoming week er det spiritweek:

Mandag:

Svart: Seniors

Hvit: Juniors

Blå: Sophmores

Rosa: Freshmens

Tirsdag: Tiedye (synd jeg ikke har noe tiedye)

Onsdag: Tropical day aka vacation shirts! (synd jeg ikke har noe tropical:-))

Torsdag: Hat day

Fredag: Camo/Green/Gold/Dow klær

HNå er det forresten mandag kveld og jeg skal følge med på debatten mellom Hillary og Donald.. Trenger litt extra credit i Government hahahah, men jeg følger med på det fordi jeg har hørt det kommer til å bli ekstremt livlig. Jeg legger meg somregel 21.00 men får strekke meg 2 timer idag da!

Ha fortsatt en fin uke! Jeg ser frem til bryllup. Jeg drar allerede torsdag så blir kort skoleuke for min del :-D

H

Likes

Comments

Uken som gikk

Jeg har vært i USA en måned, hvor sjukt er ikke det? Tiden flyr avgårde og jeg har så mye å gjøre at det er knapt med tid til å oppdatere denne stakkarslige utvekslings-bloggen som kommer til å støve ned et tidspunkt dette året.

Som sagt, super mye å gjøre. Har lekser omtrent hver eneste dag og mye av dette er matte. Jeg byttet matteklasse fra Geometry til Algebra og det er mye bedre. Jeg liker Algebra mye bedre, men er fortsatt litt vanskelig og utfordrende, mye på grunn av språket og fordi at de bruker andre ord og utrykk.

Ukens nedtur

Jeg har ikke hatt noen nedturer denne uken egentlig, bortsett fra en litt frustert Helene når det er matteprøve. Jeg vet jeg kan men jeg skjønner ikke mattespråket helt enda, så spørsmålene på prøvene er litt vanskelig å forstå. Jeg får jo alt til i leksene?!

Ukens opptur

Jeg har begynt å få venner og noen å være med. Alle er super snille her og da mener jeg faktisk suuuper snille. Jeg har vært ute og spist med en jente som heter Carlee som også kjørte meg rundt og viste meg Midland, vært ute å jogget med venner (<3 jeg var rød i 1 og en halv time etterpå<3). Så ja, jeg har blitt kjent med folk og det gjør alt 100 ganger bedre!

Bilder fra joggetur:

Og jeg var på en sånn samling for alle utvekslingstudenter forrige søndag, noe som var kjempe koselig. Var tre norske der, så fikk endelig snakket fysisk norsk med noen. De andre var også helt supre :-)

Ukens craving

Quesedillas. Omg. Altså dere. På fredag dro jeg ut og spiste med noen venninner i lunsjen. Det er en mexicansk resturant med alle slags tacoting som f.eks nachos, burriots, quesedillas, U name it! Resturanten heter Qdoba. Jeg. Må. Dit. Igjen. Nå!

Ukens tanker

Skolebussen var ikke så morsom som jeg trodde. Henter tidlig, bråkete, trangt, humpete og drar tidlig etter skolen, noe som vil si at jeg må løpe fra Government og gjennom alle 1500 elever for å rekke bussen, MEN får med meg en ganske fin utsikt hver eneste morgen så det er noe positivt óg :-)

På fredag var jeg faktisk så heldig at jeg ble tilbudt å sitte på hjem med noen, gjett om jeg sa ja a! #17åringermedlappen #digg

Ukens innkjøp

Jeg har kjøpt meg en lense til mobilen min for bare 1 dollar på Dollar Tree eller hva enn nå den butikken heter. Jeg har nevnt konseptet før, men alle tingene i butikken koster 1$. Jeg er fornøyd!

Annet diverse

Skapet mitt er kanskje verdens kjedeligste inni, men Student Leadership klassen min sørget for at alle fikk en lockersticker noe som var kult. F.eks så har alle fotballspillerene en egen, cheerleaderene har sin egen osvosvosv.

Jeg har vært på fotballkamp til den eldste broren min!

Jeg ble med vertsmoren min, Jody til en neglsalong og fikk nye negler!

Lørdagskvelden min ble brukt på å fargelegge noe jeg holder på med i Beginning Art

Jeg har fått pakke fra Norge!

​H

Likes

Comments

Hei igjen! Nå er det vært en nye uke igjen og jeg fikk ikke postet uken som gikk på onsdag. Mange grunner til det. For første så var jeg utrolig sliten og for det andre så hadde jeg over 50 oppgaver i mattelekse. Med andre ord, sovnet jeg med en gang jeg traff puta klokken 9...

Ukens nedtur

Må bli første skoledag. Jeg forklarte det meste smått i videoen tidligere at første skoledag bare var f-o-r-f-e-r-d-e-l-i-g. Ingenting gikk min vei den dagen. Forsov meg, skjønte ikke noe, ingen venner, så dum ut, spiste lunsj helt alene (men med maten min da, var ikke helt alene<3), kom til gymtimen i gymtøy mens ingen andre hadde på gymtøy, skulle være flink nordmann og spørre læreren om noe etter siste time som førte til at jeg mista bussen hjem. Sendte melding til broren min:

Her følte jeg meg ganske fortapt :-) MEN, når jeg kom hjem fra skolen og fikk noen trøstende ord ble alt ganske fort bra igjen og det gikk litt i glemmeboka. Heldigvis var andre skoledag, noen hakk bedre. Ignorer engelsken min!

06.25

Ukens opptur

Jeg har verdens beste folk rundt meg, både her i USA og i Norge. Når jeg var "smålig" hysterisk på tirsdag, føltes det bedre med trøstende ord fra venner i Norge og av vertsfamilien her i USA. Når en dag er så dårlig, kan den hvertfall ikke bli verre!

Ukens craving

Må bli lunsjen min på skolen. Ååå gud, den er god dere. Jeg valgte å kjøpe mat på skolen og det er jeg glad for - hver dag bestiller jeg entortillalefse med spicy chicken, salat, tomat, løk, gulrot og spicy ranch. Erikke en dag uten!

Ukens tanker

Akkurat nå er det en del misforståelser og et språk å venne seg til på skolen så jeg blir ekstremt sliten tidlig på dagen. I spansk foreksempel har jeg tre språk og konsentrere meg for: norsk, engelsk og spansk - men jeg tok initativ å sendte læreren min en mail for å spørre om jeg forsto en presentasjon riktig og for å introduserte meg og er veldig glad jeg gjorde det! Wow, lang setning.

Jeg ga opp geometry relativt fort. Aalt for mange utrykk og forholde seg til og ble vanskelig å følge med i timene i med at jeg ikke kunne oversette noe. Men jeg tror algebra er mye bedre, fordi:

1. Jeg liker algebra

2. Er ikke så mye tekstspørsmål

Såå jeg håper jeg ikke skal bekymre meg over matte fremover.

Ukens innkjøp

Skolelunsjen <3

Ukenssanger

Ukensbilde

Kanskje ikke det beste bildet, men beskriver uken ganske godt. Det begynner å bli kaldere, høsten kommer sakte men sikkert og 2 av dagene har vi laget S´mores ute foran bålet. Kjempe koselig!

Ukensnyhet

American Football

Annet diverse

Jeg har vært på enda en baseballkamp, som var den siste for sesongen..

Jeg har spist mer ute..

H

Likes

Comments