View tracker

Från gårdagens 40årsfest fick jag en bild på mig och Filip. Tycker nog att man kan se någon likhet mellan mor och son. �#älskadeunge

  • 50 readers

Likes

Comments

Idag fyller mannen som får mig att skratta varje dag, 40 år! Vi började dagen med en promenad i solen och en bukett 40 röda rosor. Det är inte ofta man slår på stora trumman så idag ska här firas! Ikväll blir det kalas med familjen. Menyn består av tacopaj och chokladpudding med grädde när 40åringen själv får välja.

  • 69 readers

Likes

Comments

Bäbis och föräldraskap

Ni som har barn känner säkert igen trycksvärtan på den lilla handen som prasslat med tidningen på bordet. Det roligaste just nu är att sitta i knät vis matbordet och sträcka sig efter som ligger närmast. Att bläddra i tidningen är också kul.

Likes

Comments

Henrik vet vad jag gillar så idag fick jag en grattis till jobbet present! Blir skumpa 🍾🍾gånger två till helgen då Henrik fyller 40 också. ✨❤️

  • 96 readers

Likes

Comments

Arbete

Då blev det visst en fastanställning som hem-konsumentkunskapslärare på 40% fr.o.m. i morgon. Snabba ryck i skolan värld. Att kliva Efter nästa sju månaders ledighet varav nästan sex månaders föräldraledighet ska det bli skönt att komma ut i arbetslivet igen. Som jag skrev förra veckan så behöver jag stimulans och få umgås med vuxna på ett vuxet sätt.

Det ska bli roligt att undervisa år 6 i hem- och konsumentkunskap igen. Det var ett tag sen eftersom jag är högstadielärare men det löser sig säkert.Likes

Comments

View tracker

Åh vad härligt det är att får träffa gamla god vänner. Det ger så mycket energi. När jag är hemma hos mina föräldrar vilket inte sker allt för ofta så måste man ju passa på att träffa vänner. Igår kväll tog vi "gamla" kollegor från Vara en pingelkväll och umgicks ordentligt. Som alltid går tiden alldeles för fort. Men vi hann pimpla vin och dricka en underbart god Kaffe Karlsson. Testa det om ni inte provat 👌🏻☕️

I torsdags fick jag även umgås med en annan god vän och hennes dotter. Där fick jag smaka en kanelbullekladdkaka som var så syndigt god. Du kan baka du Anna! 🍩

Nu beger vi oss hemåt till ostkusten igen. Farväl Varaslätta vi ses snart igen! ❤️

  • 114 readers

Likes

Comments

Bäbis och föräldraskap

Jag har alltid varit en person som vill att det ska hända saker och enligt mig själv en driven person. Jag har svårt att varva ner vilket jag måste lära mig men det gör också att jag får väldigt mycket gjort. Livet med ett spädbarn är totala motsatsen till en aktiv och tempofylld vardag. Man måste anpassa sitt liv för att få det lilla knytet att äta, sova och må bra. Äsch tycker säkert fler av er, lugna ner dig och njut av att vara hemma. Men...

Jag blir bara en småsur och rastlös själ när jag måste gå hemma, inte kan få utlopp för min energi som jag har ett stort behov av. Nu tänker säkert vissa att skaffar man barn får man anpassa sig efter det, livet blir inte som förut eller det är väl inte så farligt, hitta på nya saker med ditt barn och aktivera dig på andra sätt. Ja det kan man absolut göra. MEN jag tänker att om jag får komma ut och jobba bara 20% så får jag energi till att vara en bra mamma en bra sambo och trevligare att umgås med samt trivas bättre när jag väl är hemma. Det sa en klok vän till mig igår.

Så nu ska jag börja jobba igen medan Filip får mysa med farmor och farfar under tiden. Resten av veckans fem dagar kan jag vara en glad och harmonisk mamma som kan njuta av att vara hemma med min son och se alla framsteg han gör.

Likes

Comments

Hittade pappa på vinden när vi rensade lite bland mina saker. Tänk att det stått och samlat damm i 25 år! Sålde det på blocket, verkade vara eftertraktat.

Hittade även de små djuren på bilden längst ner. Någon som kommer ihåg vad de heter?

  • 138 readers

Likes

Comments

Idag tog jag, mamma och Filip en sväng till Lidköping. Gick i några affärer och tog en fika på Henrys bageri. Hittade några kuddfodral, på H&M till vardagsrummet.

Igår satte jag mig på spinningscykeln som står hos mina föräldrar. Om jag fick ont i baken, har inte suttit på en så smal sadel på över ett år!! Dags att sätta fart på benen igen 🚴🏻

  • 170 readers

Likes

Comments

En tur till västgötaslätten blev det denna vecka. Åkte från ett snöigt Oskarshamn till ett mindre snötäckt Uvered. Vaknade till ett dimmigt och rimfrostigt landskap. Kallt men vackert.

Pappa har spelat över gamla filmer från super 8 och videofilm som han spelade in på mig och brorsan som barn. De sitter vi och tittar på nu. Bilden överst är på mig då jag är runt ett år.

  • 180 readers

Likes

Comments

När man ska göra saker i sömnen blir det lätt fel. I morse tog jag vällingpulvret istället för kaffet när jag skulle fylla kaffefiltret, de står ju bredvid varandra på köksbänken så det är ju inte så konstigt. Men sen kom jag på att kaffe ska vara brunt och inte vitt. 😂
Nu sitter jag med god kaffedoft i munnen och väntar på att få laga en tand hos tandläkaren.

  • 184 readers

Likes

Comments

Tankar om livet

Jag avskyr vintern!!!!!!!!!! De som känner mig vet att jag starkt ogillar kyla, blåst och blöt fucking snö. Bor man i Sverige, ett land som har fyra årstider får man käckt accepters vintern som just nu känns som att den precis har börjat. Har vaknat flera gånger i natt av att det blåser så det känns som taket ska lyfta. Såg bilder från en vän som är i Australien och fick känslan av att bara fly detta hemska väder NU!

Längtar efter sommaren och att få sitta i en solstol med fötterna i sanden! Underbara känsla kom snart!

Likes

Comments

Bäbis och föräldraskap

Hur ihärdig kan en förkylning på en liten bäbis vara? Filip har haft feber till och från sen i torsdags nu men det var värst i fredags kväll då vi åkte till akuten. Nu har han istället för snor i näsan fått sån slemhosta att han t.om. bajsar slem. Han har även tappat rösten stackarn så han kan inte "prata" som han brukar. Det låter som ett svagt pip när han försöker säga nått och det gör honom jätteledsen. Om bara hostan och slemmet kunde försvinna så han inte får såna hostattacker som ger honom panik. Älskade lilla hjärtat.

Likes

Comments

Bäbis och föräldraskap

Blev det näst sista dagen på året. Filip har fått sin första riktigt ordentliga förkylning. Det rinner ur näsa och ögon som klibbar och han hostar och nyser så det regnar kroppsvätskor. Febern ställer till det också och knappt någon sömn har det blivit. Jag skulle ta allt det jobbiga och tio resor värre bara han blev pigg och glad igen. Måste ändå säga att det är bra att bo i en småstad när man måste uppsöka sjukhus. Igår var det inte en människa på akuten när vi kom in. Verkar som att nyårsafton får firas i sängen med snorsug och Ipren.

Livet med barn #sömnlösnatt#sjuk#småbarnsförälder


Likes

Comments

Bäbis och föräldraskap

Igår fyllde Filip 5 månader och idag var det kontroll på BVC med andra sprutan. Lille gubben var jätteduktig och som en kompis sagt så var såpbubblor en bra avledande manöver. När man är 5 månader är man väldigt ömklig och mamma är den man helst vill va hos. Jag och Filip tog en eftermiddagspromenad, han fick sova och jag fick motion. Win win för alla parter inkl Henrik som fick städa ostört hemma. Ikväll är det sällskapsresan på tv om jag orkar hålla mig vaken. Känner att nyårsafton kan bli tufft, jag SKA hålla mig vaken till tolv.

Likes

Comments