Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 4 readers

Likes

Comments

​Det värsta med att tro att man är bra på engelska är att sedan inse att man är sämst. Igår var vi på comedy club och kollade på johan glans bland annat och några andra komedinissar. As tråkigt, jag hörde ingenting vad det var dom prata om. Australiensare pratar som om de har mat i munnen typ. Ett exempel,  när jag skulle köpa kaffe, då baristan sa " your name please" Men jag som inte kan höra vad de säger trodde han sa "nine" så jag bah " oooh thats very expensive" han bah " what"  jag bah " what". 


Likes

Comments

Idag har jag förstört min telefon med mitt nya sim-kott :-))))
Måste köpa en ny telefon :-))))
Jag har också fått en kompis. Henrik heter han, och han har hjälp mig med allt idag.

  • 26 readers

Likes

Comments

80 minuter promenad 

Sen åt jag världens dyraste croissant och drack kaffe som smakade vatten 

4 x 2 trappor 

7 minuter 

15 fällknivar 

30 utfallsteg 

15 armhävningar 

25 rygglyft 


Likes

Comments

Idag har jag knappt sovit för att jag har varit så taggad på att vakna och hitta på saker att göra, och för att fåglarna här låter som katter som är helt efterblivna. Klockan är 10 nu men jag har redan varit ute på promenad, tränat lite styrketräning och ätit frukost. Det roliga med att vara på semester är att upptäcka saker, typ som nya promenadvägar. Jag har nog hittat min top två promenadstig idag. När jag kom hit igår kväll så var allting mörkt och jag fattade inte alls vart jag var, så när jag var ute nu imorse så insåg jag att jag bor mitt i smeten. Alltså verkligen mitt i allt. Jag gick utanför dörren, gick runt hörnet och kom till opera huset. Gick några hundra meter till och så var jag inne i staden osv osv. Gick vilse i en trädgård med massa konstiga fåglar i, och satt och drack kaffe medan jag kollade på allt folk som skulle till jobbet. Nu är jag på hotellet igen, klockan är ju 01 hemma i Sverige och jag är helt förstörd, jag beter mig som en zombie. Tappar allt, ont i magen, ont i huvudet och i ögonen.

Likes

Comments

​Jag skojar inte när jag säger att det är den längsta flygresan i mitt liv. Har aldrig varit så förstörd i kroppen och i huvudet, och som pricken över i:et så kom jag inte in på mitt hotell senare på natten för receptionisten hade gått hem :)) Så utan sömn på 40 h så går jag utan någon som helst aning om vart jag ska med min resväska och försöker att hitta någonstans att sova. Jag svängde runt några hörn och kom nog till sydneys mest hosteltäta område, det finns i varje hörn, jag skojar inte. Och om ni har hört att Australienare är trevliga så är det sant. Inom loppet av 200 meter så har jag fått fyra nummer, och hälsat på minst 15 personer. Det är inte personer som vill ha mitt nummer för att ragga, utan personer som säger " ring om det blir problem, eller om du vill äta frukost i morgonbitti". Så nu efter min första natt så har jag massa nya vänner, två som jag skaffade på flyget och några andra som jag träffade i duschen osv. Det kommer nog bli en bra resa det här. 

Likes

Comments

Att sitta på ett flygplan med hela sitt liv i sin väska är en underlig känsla. Man känner sig väldigt, vad ska man säga, hemlös? Jag vet faktiskt inte vad jag känner, det enda som jag har känt det senaste dygnet är huvudvärk och ont i magen för att jag har gråtit varannan timme för att jag har sagt hejdå till alla vänner som har de varmaste kramarna i hela världen. Mitt bästa hejdå, och det minst smärtsamma var nog med Jennifer för vi båda visste att om vi skulle kramas och inse att vi inte kommer kunna hänga, dricka öl, lyssna på gammal musik tillsammans förens någon gång någonstans som vi inte vet, så skulle vi nog inte kunna säga hej då. Även om man tror att den tjejen är lika stenhård som hon är på utsidan så är hennes insida lika känslig som någon annans. Hon har nog det största hjärtat av alla jag känner, och hon vet vad som behövs när man åker iväg från folk. Det är inte att stå och kramas och säga hur mycket man älskar varandra som att det är sista gången man ses i hela livet. Utan hon är den som säger ” fuck yeah vad kul du kommer ha, älskar dig * high five ” vi ses när du kommer hem”. Och med det menar jag inte att hon inte bryr sig, utan att hon vet att vi båda kommer hem igen någon dag och att vi kommer va lika bra kompisar då som vi är nu. Jag och Nelly däremot är nog de sämsta människorna på hela jorden att säga hej då till varandra, det kan nog vara för att det enda vi har gjort i två års tid är att gråta med varandra. Vi gråter till roliga händelser då man egentligen borde skratta. Men vi vänder på det hela och gråter istället för vi tror att någon av oss kommer dö inom de närmsta 2 minuterna. Nelly kom till Arlanda, vi tog en fika och höll i handen och gjorde saker som bara helena och nelly gör när vi är tillsammans. Ebba och Anneli kom också hem till mig innan jag åkte, nog bara för att hämta sina kläder som jag har roffat åt mig genom åren. Men jag låtsas som det är för att dom ville säga hej då. Det gick bra till en början, men sen gav Anneli mig en jävla bild på oss när vi va i Valtho och då gick mitt hjärta i tusen bitar igen. Saken med Anneli är att hon vet exakt vilka minnen som betyder någonting för mig, och att ge en bild på oss två när vi har det som bäst är bara någon som Anneli kan göra. För hon bara vet. Hon vet när man ska höra av sig, och hur man ska höra av sig. Hon vet vad som behövs, och när det behövs. Ebba är inte lika romantisk, men det är ändå Ebba som har gjort mig till den jag är idag. Det är ändå Ebba som alltid ringer och pratar bara för att prata, för det mesta så pratar vi om vad hon har i kylskåpet och hon står och prasslar med saker i örat på mig, men det gör ingenting för, det är ändå Ebba som kör mig till CK mitt i natten och köper snus för att sedan bli jagade av epatraktorer och skaka av sig dom som en fucking biltjuv. Det är ändå Ebba som är just Ebba och det är det som räknas.


Likes

Comments

Ibland så är jag nog lite för spontan. Jag skulle behöva strukturera upp saker och ting med en almanacka som jag gjorde när jag jobbade och hade saker att göra varje timme under dagen. Saker som jag skulle behöva göra just nu är först och främst att sova, men jag har tydligen blivit en natt uggla som vaknar till någon gång sådär efter klockan ett och sitter uppe till klockan fem och får panik över att mitt alarm kommer gå av klockan 8. Men de senaste dagarna har jag satt mitt livlösa finger på snooze knappen och sovit vidare till klockan elva. Men apropå min spontana inställning just nu så har jag bestämt mig att jag tar nog mitt pick och pack och åker redan på måndag. Det känns som en bra start att börja en ny vecka på. För då kan jag sitta på mitt 34h flyg, äta chips och roa mig tills jag kan börja en ny vecka på en tisdag natt istället för en fredag typ och börja jobba direkt på måndagen. Lite semester har väl inte skadat någon annan än plånboken. Kollade på film idag och blev så svin taggad på att bada i havet, och sen dess har jag försökt att leta fram gamla sommarkläder som jag inte tycks äga längre. Hittade två par shorts och lite gamla urtvättade bikinisar långt ner i mina garderobslådor. Allting är väldigt oklart, bokstavligen. Ett halv skrivet CV som dessutom inte ens är så bra som jag vill att det ska vara. Har inte betalat försäkringar som borde vara betalade, men jag har alla pappren. Jag tror och hoppas för hela mitt liv att jag har alla visum som behövs, är rätt jävla otaggad på att brottas med australienska security vakter. Allting börjar bli så brottom, jag stressar i hjäl mig med tanken på att jag inte hinner träffa alla som jag vill träffa innan jag åker. Lösa problem jag har skapat och ha en sista crazy night med härliga människor.


​Här kan vi också skåda fyra stycken oklara tavlor :))

Likes

Comments

Jag tycker inte det är roligt att skriva längre om saker jag gör för jag gör ingenting kul . Men här kan ni få läsa lite tankar som jag haft under de senaste månaderna. Det är oftast tankar om ingenting eller någon annans tankar för jag tänker inte längre.

- De flesta av mina närmsta vänner är de som jag ser dagligen, de som har samma rutiner som jag, samma intressen. Men när ens mönster bryts förstörs allting, när ens dagliga rutiner ändras så ändras allt det andra med. Det är ledsamt att när dessa rutiner bryts, när vi inte kan ses lika ofta för då försvinner också vänskapen. Det som blir kvar då är viljan. Viljan att umgås, viljan att fortfarande vara vänner. Men när viljan sen också försvinner så har all vänskap bara blivit någonting som man kommer att kunna berätta om sen. Vänskapen har bara blivit till ett minne.


- Ibland så tänker man inte så logiskt sa hon med gråten i halsen. Vad menar du undrade jag och kollade på henne. Jo för även om solen skiner så kollar gömmer jag mig i skuggan och då hamnar jag i skuggan. Men om jag skulle vända ansiktet mot solen så faller skuggan bakom mig, och vips så var dem problemen borta..* tar en klunk av ölen kl 04 på morgonen.


- Det var en sådan kväll som man vet att man borde gått hem innan klockan två men inte gjorde det.Det var en kväll när jag satt uppe med dig tills klockan 5 i mitt kök utan några bekymmer, eller några andra tankar. Jag ska berätta för er att innan jag träffade honom så sjöng jag i duschen.  När han inte är i mitt liv längre så satt jag på marken ihop krupen och duschade. Nu när har kommit över honom så duschar jag så snabbt att det inte finns någon tid till att sjunga längre. Det var då det slog mig. Tänk att en person över en natt kan påverka en så mycket att man plötsligt slutar sjunga i duschen, och man märker det inte för ens man dansar i duschen igen och undrar varför man en gång slutade. 


- Det jag är mest nervös över är hur jag kommer vara runt andra människor som jag aldrig har träffat förr. Jag vet inte hur jag kommer att bete mig, kommer jag bli till någon annan människa eller kommer jag våga vara mig själv? Alla mina kompisar är ju lika som jag, vi har samma humor, vi gillar oftast samma saker och den som inte gör det hänger jag inte med. Så enkelt är det. men tänk om jag blir någon som jag inte vill vara för att jag anpassar mig efter andra. Tänk om den personen egentligen är jag och att jag i 10 års tid bara levt efter mina kompisar och anpassat mig efter dom? #trippy thoughts 1/10 02.38 

Likes

Comments

Ibland så får jag värsta rycket och öppnar datorn, loggar in på bloggen för att jag tror att jag har den sjukaste berättelsen som någonsin skrivits i huvudet. Men så fort jag har öppnat datorn för att få skriva ner allting så försvinner det. Jag kommer inte på någonting som skulle vara intressant att läsa om. Alla drömmar dör nog bara ut med tanken på att jag ska skriver dom på en tråkig blogg som ingen läser längre. Nelly kanske läser, hej Nelly. 

 Jag flyttar hemifrån om två veckor och jag borde egentligen börja packa ner mitt lilla liv i en resväska men det känns så oerhört allvarligt. Så allvarligt att jag till och med började gråta här om dagen av tanken. Jag vill inte åka bort från alla vänner, jag vill främst inte lämna min familj som ger mig allt vad jag vill ha när som helst. Tanken av att inte ha maten på bordet varje dag efter jobbet gör mig så omotiverad på att bli vuxen för att nästa gång den står på bordet kommer det ju vara jag som gör det till mina egna ungar? Fy vad sjukt. Ska nog inte flytta permanent hemifrån förens jag blir runt 30 och mamma och pappa slänger ut mig ur huset. Då kanske jag har insett att man måste göra saker själv för att de ska bli gjorda. De senaste tre dagarna har jag vandrat som en pensionär på sigtunas gator. Jag har gått fram och tillbaka, pillat på kläder i affärerna och hälsat på jennifer på rc några gånger om dagen. Det är ljuvligt, jag längtar redan till den dagen man får gå i pension och bara chilla. För arbetslivet ska ni veta, det är ingenting för mig. 

Något annat som har hänt de senaste månaderna är att jag har fått någon form av adhd/ myror i benen/ hetsig 7 åring. Jag kan inte sitta still och bara chilla, ta en kaffe lixom. Jag måste ta en kaffe städa rummet samtidigt som jag pratar i telefonen och duschar. Det finns inget stopp. Jag tror att det är en bra inställning ändå för mig, det blir någonting som får mig att inte känna mig rastlös. För så fort det händer så tänker jag på alla vänner som gör någonting med livet. Är så avis på de som vet vad de vill plugga och redan gör sina första tentor, och det faktiskt går bra för dom. Visst, jag flyttar till Australien det är ju as najs. Men jag blir ju inte en helt ny människa för att jag hellre hänger på en strand och dricker coola ur sugrör och viftar på tårna hela dagarna. Det är nog det sämsta man kan göra när man är i sitt sökande efter " vad man ska göra med livet." För om man diggar att snorkla, festa dricka coola ur sugrör och vifta på tårna hela dagarna det är ju självklart att man väljer det istället för att sitta i ett kallt klassrum och läsa om någon grekisk gud som är död. 

Vad vet jag. 

Imorgon ska jag jobba igen några timmar innan jag ska ut och dansa på bordet och dricka champagne med Nelly och Leona. Det ska bli kul, det var länge sedan jag hängde i stan. Till och med så länge sedan att jag inte ens vet vad man ska ha på sig längre. Är inne på tumblr och kollar på tjejer som klär sig coolt så jag kan klippa och klistra mig en ny tröja att ha på sig. Samtidigt som jag dricker kaffe, tar selfies och målar en asful tavla som aldrig blir klar. 

Likes

Comments