Header

Skoleferien er på hell og vi prøver å komme inn i litt mer normale rutiner (les står opp litt tidligere) ellers nyter vi de siste dagene før skolestart på mandag.. Selv går jeg en høst i møte uten noen jobb, men dette har jeg vert forberedt på en stund. Det at ungene flytter ut er kanskje en større overgang...... Eldste har ikke bodd fast her på en stund, men det var først i sommer at hun fikk permanent ny adresse, og nå skal 17åringen også flytte for å gå på skole. Her snakker vi ikke bare et lite stykke unna, for fra Nedre Eiker til Bardufoss er det noen mil, rettere sakt nesten 180 av dem. Det vil nå si at vi har en unge i hver sin ende av landet Kristiansand og Bardufoss. Flybilletter til far og sønn ble kjøpt i går, og allerede søndag setter de seg sammen på flyet til Bardufoss. Nå venter ny skole, nye venner og internatlivet vår "lille" Ferdinand. Synes ikke det er lenge siden han tråkket rundt i bleie og spiste av maten til pus.

Jeg har så utrolig mye å dele med dere, men jeg får porsjonere ut litt av gangen. Mye har skjedd siden jeg oppdaterte her sist, men nå som ferie og alt kommer i det normale igjen vil jeg ha tid til å prioritere bloggen også.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

FØR

Det ene drar det andre med seg. Det startet egentlig med at jeg skulle skifte på sengen, men så er jeg så utrolig lei av ting og tang som ligger og flyter rundt. Sånne småting jeg ikke vet hvor jeg vil legge, eller andre greier jeg tenker at vi en dag kanskje kan få bruk for. Nå er det slutt ! Jeg har lenge tenkt på å starte med klærne mine, og å bytte ut alle trehengerne til metallhengere. Klærne mine henger tross alt synlig på soverommet og da bør det se ryddig og fint ut. Søkte litt rund på nettet og fant ut at JYSK hadde de billigste metallhengerne. Det fine med disse er at de er veldig plassbesparende, og 10 metallhengere tar like mye plass som 4 trehengere. Det ble det ryddet, kastet og sortert og kommoden som Dorotea har klærne sine ble byttet ut. Tv´n ble festet på veggen, og puffene foran sengen blir sendt til gjenvinning til en konteiner hvor andre kan ta de til seg om de ønsker. Vi sparer på for mye, og jeg engster meg for å kaste. Men nå er det nok., det er alltid størst sannsynlighet for at vi aldri kommer til å ta ting i bruk igjen, men at det heller står og tar opp plass og blir mere rot.

Det er utrolig hvor mye orden i hjemmet har for både trivsel og humør. Et ryddig hjem gir meg ro i sjelen og mye mindre bekymringer.

FØR
ETTER

Likes

Comments

Å ha bursdag betyr kake. En kake skal både se bra ut og smake godt.... Denne er midt i blinken til både små og store barn, og bursdagsgutten ble veldig fornøyd . Pynten på kaken skulle helst vært plukket av og spist med en gang, så derfor var det greit med ei skål med overskuddspynt de kunne spise av sammen med kaken. Oppskriften fant jeg HER og stekte den i langpanne som oppskriften sier, så skjære jeg ut 3 sirkler a´15cm som jeg satte på hverandre isteden. (Den midterste rundingen måtte jeg skjøte)

Det grønne er hvit sjokoladeganache som jeg har farget grønn. Så var det bare å toppe kaken med all slags godis jeg kunne finne. Resultatet er absolutt en 9åring verdig.

Likes

Comments

God onsdag morgen. I morgen har vi nok en bursdagsgutt i huset og jeg tenkte det ville vere fint å lage en bursdagskake. Jeg har som nevnt tidligere fått litt dilla på å bake, men jeg kan jo ikke lage kaker hver dag så da er det jo fint nå som det er noen passe anledninger. Fra 5. mai til 4. august er vi hele 8 av 10 som har bursdag og da sier det seg jo selv at det kan bli mye kake. Nå er det bare tre igjen å feire. I morsdagsgave fikk jeg boken "Det søte liv" den er full av varierte og fine oppskrifter. Denne kan jeg absolutt anbefale. Så før alle andre stod opp listet jeg meg ut i stuen, kokte en stor kopp kaffe og satte meg ned for å finne en passende oppskrift. Kaken baker jeg senere i dag, og pyntes i kveld. Nå blir det frokost etterfulgt av en forhåpentligvis flott sommerdag ute.

NYT DAGEN !

Likes

Comments

Hvem hadde trodd at dagen skulle ende med strålende sol og badetemperatur? Vel, ikke jeg. Da jeg stod opp var jeg forberedt på en dag med innekos og levende lys. Kanskje litt bollebaking for å få tiden til å gå. Men heldig vis snudde alt seg , og solen tittet frem. Badebassenget satte vi opp i helgen og det er allerede godt brukt av både store og små. Det er faktisk utrolig deilig å nyte dagene hjemme nå som ferien er i gang. Nå er det bare jeg og ungene som har ferie, men Frode starter siste uken i Juli og det ser vi veldig frem til. I år fikk vi bare til ha en uke ferie i sammen , men etter som jeg ikke fikk forlenget kontrakten der jeg har jobbet i drøyt 2 år så er det plutselig blitt en noe lengre ufrivillig "ferie" på meg .Men som jeg sier, så er det alltid en mening med ting, og kanskje det en dag dukker opp den rette jobben for meg. inn til videre gjør vi det beste ut av situasjonen.

I dag og de neste dagene skal vi bare slappe av og kose oss sammen.

Likes

Comments

Dette må være tidenes tips mot tannverk..... Som det sikkert ligger i kortene her så har jeg gått med ei vond tann alt for lenge, og i dag toppet det seg virkelig. Det føltes rett og slett som det brant i tanna, og smertene var intense. Kaldt vann som jeg har skylt rundt i munnen har vært en god, men dessverre kortvarig løsning. Jeg har lest mange råd mot tannverk, men det er jo sjelden at en har ingredienser liggende i huset, og nå som butikken er stengt må en finne andre løsninger. Som nevnt har jeg drukket kaldt vann, og det har hjulpet der og da, og en liten stund etterpå før verkingen er tilbake. Så googlet jeg litt, og fant et tips om at en kombinasjon av salt og pepper har en antibakteriell effekt og har en dempende effekt på betennelse. Bland lik mengde salt og pepper med litt vann slik at det blir en deig og dekk godt over tanna som er smertefull. La den ligge på noen min før du tar bort. Bør gjøres 1 til 2 ganger pr dag til du får oppsøkt tannlege.

Ja-ja... det var jo verdt et forsøk. Men vet du hva ? Dette var faktisk min redning og nå er jeg positiv til en natt og en morgendag uten for mye vondt. I morgen ringer jeg tannlegen og får meg en time så jeg får fikset tanna en gang for alle.

  • 2096 lesere

Likes

Comments

Herregud en skal være med på mye rart.... i dag startet jeg dagen 05:45 og i skrivende stund er jeg og Abelone på vei hjem fra Oslo. Her har hovedmålet vært warner  Bros studioet . Samtidig var vi skrubbsultene og endte derfor opp på Tgi Fridays etterpå og spiste oss stappmette på hamburger og fries. Før alt dette har jeg også vært på jobb, så nå skal det bli godt å komme hjem å sette seg litt i sofaen. Resultatet av denne turen får jeg vite etter pinsen, så da blir det noen spennende dager fremover.
Så glemte jeg nesten at vi også har kjøpt med oss makroner, disse gleder vi oss til å spise.

  • 2475 lesere

Likes

Comments

Contains affiliate links

Noen ganger går det mange måneder mellom hver gang jeg tar frem symaskinene. På bare noen dager nå der i mot har jeg sydd meg både kjole til 17.mai og et skjørt som jeg skal bruke på mandag. Inn mellom alt har jeg jammen fått bakt litt også... Var på Stoff og stil i går, og allerede i dag tidlig hadde jeg sydd dette skjørtet ferdig. Jeg syntes det ble helt perfekt og jeg gleder meg til å ta det i bruk.

Stoffet er jacquard og egner seg veldig bra til denne type skjørt siden det er såpass stivt i kvaliteten.

  • 2809 lesere

Likes

Comments

17. maifeiringen henger godt igjen i kroppen i dag, så nå var det godt å komme hjem fra jobb og ta tidlig helgen. Det gikk i ett fra klokken 6 i går tidlig. Hilde Yvonne og fotografen fra Nrk kom allerede før klokken 7 og fra det var det full fart med alle som skulle ha både mat og hjelp til å få på finstasen. Vi rakk alle tidsfrister, og klokken 11:05 dro vi fra Mjøndalen stasjon med Oslo og slottsplassen som mål.

På vei opp til slottsplassen var det tydelig at det var flere som hadde sett oss på tv i løpet av morgenen og vinket, smilte og sa vi så dere på tv. Artig å bli gjenkjent. Det var utrolig mye mennesker i gatene og det var litt av en prøvelse å komme seg frem enkelte steder. Abelone ble et blikkfang med den fantastisk flotte drakten sin hanbok i fra Sør Korea. Var til og med noen som stoppet opp og ville ta bilder med henne.

Det ble litt venting før vi skulle på sending igjen. Noen av oss fikk mikrofoner på og så ble vi plassert foran kamera med noen instrukser om hva som skulle skje. Jeg er utrolig glad for at nettopp vi ble spurt om å stille opp på denne dagen, og vi ville gjort det igjen uten å nøle. Vi har blitt mange erfaringer rikere, og kan legge flere minner i boksen vår.

Dagen i Oslo avsluttet vi med pizza på Egon før vi tok toget hjem igjen og tilbrakte resten av dagen i sofaen, spiste smågodt og så reprise av oss selv på TV.

Koreansk Hanbok og festdrakt som mamma har sydd til Dorotea

Hjemmesydd silkekjole og arvesmykke fra mamma.

Hilde Yvonne, Abelone, Nelly, meg Helena, Frode, Ferdinand Leander.

Sokrates, Konstantin, Fiorella

og Dorotea i front.

Hanbok og Ringeriksbunad.

  • 2959 lesere

Likes

Comments

0

Dette har jeg gledet meg til lenge. Endelig kunne jeg sette saksa i det prikkete silkestoffet jeg har fått av mamma. Av en eller annen grunn har jeg en dragning mot polkadotter, og dette stoffet var bare midt i blinken for meg og drømmen om en 50-tallskjole. Satt i mange timer på søndag og bare koste meg mens de andre surret rundt med andre ting. Nå er det bare å finne rette lengden så er jeg ferdig.

I dag fikk jeg også link til reportasjen om oss på nrk.no som er et lite "blikjent" innslag i forkant av sendingen vi skal være med i på 17. mai. Dette blir spennende og jeg gleder meg til nye utfordringer, treffe nye mennesker og få oppleve Oslo på selveste nasjonaldagen.

På bildene under er kjolen bare vist fra vrangen, men jeg gleder meg til å vise den i sin helhet.

Likes

Comments

Instagram@mamma.til.8