Jag fick se en så bra bild som jag vill dela med er.

Till höger på bilden - korrekt böjning, bogar på plats.
Till vänster på bilden - vad som händer om man svänger endast/mest med tygeln.

Vikthjälper och balans är så viktiga i ridningen men det känns som att iallafall vikthjälper introduceras rättså sent... Vill då att hästen ska stanna - dra i tygeln. Vill du att hästen skall svänga - dra i tygeln. Vill du att hästen skall öka - sparka på och dra inte i tygeln. Fler än jag som känner igen sig från början av sin ridkarriär?

Nu hoppas och tror jag att jag kommit ganska långt ifrån det där, men fortfarande händer det såklart att jag rider för mycket med handen och för lite med vikt, skänkel och övrig kropp. Hade jag gjort det även om vikthjälperna introducerats tidigare i mitt hästliv? Säg vid ridpass nr två i livet, eller så?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

För tredje året i rad har vi igelkottsungar i höet. Sex stycken, samma antal som förra året. Vi ger dem kattmat och vatten vilket verkar uppskattas.

Man får vara mycket, mycket försiktig när man går/kör/ rider på gården just nu, för de börjar upptäcka och utforska världen nu ❤️

Likes

Comments

Jag gillar nördar. I och för sig känns själva ordet "nördar" lite nedvärderande, men ni förstår vad jag menar va? Folk som liksom snöat in lite på någonting, som lärt sig allt om någonting, som lägger ner sin själ i någonting. Gärna i något som kanske inte alla håller på med. Matnördar till exempel, inte jättekul. Bilnördar, inte jättekul. Men säg till exempel - äppelnörd; superkul!

Hm. Motsäger mig själv litegrann nu men det gör väl inte så mycket? (Det är min blogg för fan)

Boknördar, filmnördar, hästnördar, inte så unikt kanske, men superkul 😁

Det är roligt att prata med folk som brinner för sin hobby, sin sak. Teknik och mekanik begriper jag inte så skall man prata med mig om det måste man vara extremt pedagogisk, men annars räcker det med att man genuint älskar sin grej.

När jag var yngre tyckte jag bara det var roligt att prata med folk som nördade kring samma saker som jag (hästar och böcker, typ) men med ålder kommer mognad och ett vidgat synsätt och nu är det riktigt, riktigt roligt att prata med folk som vet vad dom pratar om (även om inte jag vet det).

Att man dessutom kan lära sig ett och annat är ju bara en bonus.

Likes

Comments

Jag tror inte det finns mycket som slår skördelyckan. Inte just när man är i det iallafall. Vi odlar endast i liten skala men det är så roligt! Idag har vi skördat gurka och gul lök.

Jag brukar göra inlagd gurka, men i år skall jag även prova bostongurka då skörden blev god.

Den gula löken använder vi "som vanligt" men jag klipper även ner den gröna blasten och fryser in, det har jag sedan i grytor och gratänger. Vi äter den även färsk i sallad osv. Kvar att skörda är purjon som i år inte blev så mycket.

I övrigt har vi:
Gräslök
Persilja
Timjan
Lavendel
Dill
Sockerärt
Äpplen (dåligt äppelår för andra året i rad)
Päron
Gråpäron
Körsbär
Vinbär (fåglarna hann före i år, men jag har kvar gelé från förra året)
Rabarber
Fläder (på tillväxt)
Plommon
Smultron
Hallon
Jordgubbar

Dessutom försöker jag ta vara på:
Kirskål
Rönnbär
Ramslök
Kaip
Svamp
Blåbär (köper dock av plockande vän i år)
Nypon
Svinmålla

Och jag vet, det finns så mycket mer, men så lite tid! Jag tar gärna emot era tips på mer att ta tillvara på! Vad odlar ni? Vad gör ni med det?

Till nästa år får det nog bli en krusbärsbuske 😊

Likes

Comments

Ibland är en kopp kaffe i det gröna tillsammans med sin älskade allt som behövs...

Likes

Comments

När jag lekte arborist och klippte bort lite grenar från fruktträden passade jag på att torka grenarna och lagra dem inför vintern till kaninerna. Förr i tiden gav man sådant även till häst och nöt tror jag, men det blev inte så mycket så vårt får gå i första hand till kaninerna.

Likes

Comments

Prima och jag gör framsteg. De senaste dressyrträningarna har vi jobbat mycket med rörlighet och då främst min. Det är riktigt härligt att ha en häst som plötsligt (?) fått egen motor och det är väldigt härligt att känna framsteg i nästan varje pass!
Att jag som ryttare påverkar min häst i allt jag gör är ju ingen nyhet, men när man hittar nya sätt i sin egen kropp så känns det oslagbart! Trots att jag är så gammal (nåja) så lär jag av och tillsammans med min häst varje dag.

Så mycket lättare det blev att rida när jag gick ner 10 kg (tänk då om 10 kg till).

Så mycket roligare det blev att rida när det blev samarbete istället för motarbete.

Så mycket det ännu finns kvar att lära....

Likes

Comments

Jäklars vad snabbt det går!!!

Tyvärr var det regnigt och blåsigt men galoppfolket höll stilen. Höga klackar, klänningar, hattar, kostymer, slipsar och flugor. Även groomarna (dom kanske kallas nåt annat inom galoppvärlden, vad vet jag) var supersnygga! Klänning med gummistövlar eller kostym och fluga. Något för travet att ta efter, sannerligen!

Hästarna är häftiga, ganska lugna tills dom släpps in på banan, då är det muskelpaket som exploderar! Inte ett gram fett (såklart), fina mönster på rumporna, färgglada huvudlag.

Vi tittade på lastningen i startboxen, och även det gick lugnt till över lag. Någon fick hjälp av en lina bakom rumpan och så, men de flesta gick in helt obekymrat. Skönt att se att det gick så lugnt och fint. Som oinsatt är ju det ettan momenten som ser lite läskigt ut.

En annan sak som jag tidigare varit kritisk till är ju drivningen. (Är kritisk till den inom travet med jämna mellanrum också, ingen favorisering här inte) Därför var det fint att se att även här var det lugnare än jag hade föreställt mig. Det var någon jockey som jag tyckte drev lite väl (han fick böter) men annars var det inte så mkt drivning alls. Jag antar att galoppsporten liksom travsporten är hårt synade, vilket är bra om det görs på rätt sätt och av rätt orsak.

Likes

Comments

Malin Baryard-Johnsson

Patrik Kittel - Deja

På Peters förslag åkte vi till Falsterbo Horse Show. (Jag var inte svår) Det är hyfsat härligt att promenera omkring och titta på fantastiska hästar och ryttare, på banan och på framridningen.

Det är hyfsat härligt att gå på mässan och shoppa 😉Blev lite dyrt men ändå liksom värt det... Stövlar, sadelgjord, tyglar, ny säkerhetsväst, ridbyxor, benlindor... Eller en del av det handlade jag nog på Hööks i Malmö men ändå.

När jag kom hem och tittade lite på sociala medier så hittade jag till mitt hjärtas stora sorg naturligtvis en del bilder på felaktig/dålig ridning, främst från framridningen på dressyren. Jag stod där en del och jag såg faktiskt BARA trevlig ridning! Givetvis dök någon häst någon sekund, visst vek nån häst halsen nån sekund, visst rullade någon ihop sin hals någon sekund, men hallå.... ögonblicksbilder är just det! Ögonblick... Min bild av framridningen var att det hela gick väldigt proffsigt till.

Tristan Tucker

Jag såg en clinic med Tristan Tucker, dressyrtränare från Australien. Intressant... Han hävdade att de flesta dressyrryttare tränar för mycket dressyr. Jag förstod precis vad han menade.

Likes

Comments