“He knew why he wanted to kiss her. Because she was beautiful. And before that, because she was kind. And before that, because she was smart and funny. Because she was exactly the right kind of smart and funny. Because he could imagine taking a long trip with her without ever getting bored. Because whenever he saw something new and interesting, or new and ridiculous, he always wondered what she'd have to say about it--how many stars she'd give it and why.”

Likes

Comments

Hej vänner! Hoppas allt är fint med er. när jag vaknade imorse var det med på tok för få timmars sömn. har precis fått min nya tv levererad, vilket resulterade i en halv natts konstant tv-tittande. kollade bland annat på sherlock, the giver och shutter island - kan varmt rekommendera alla tre . idag är tanken att jag ska plugga fysik och engelska i några timmar tills dess att bella kommer vid åtta. då ska vi hitta på något roligt att hålla oss sysselsatta med hela natten. vi ska nämligen dygna, det är för en biologilaboration i skolan och då är det okej. våra reaktionsförmågor efter en natt med sömn och efter en natt utan sömn ska jämföras och analyseras. egentligen var det bestämt att fler skulle ställa upp i experimentet, men som förväntat drog sig nästan alla ur i sista stund haha. men deras förlust! tror faktiskt att det kan bli kul

Likes

Comments

 1. en nödvändig nap
 2. kyckling hickory bagel och ischai på espresso house
 3. inställda planer
 4. handskrivna brev och vykort
 5. brända mandlar, gärna spontant
 6. människor som tittar en rakt i ögonen när man pratar och ställer följdfrågor och som säger mmmm när de håller med och ifrågasätter när de inte gör det
 7. gå sakta i skogen
 8. kryssa av saker från en väldigt lång to-do-list
 9. laga mat med öppna fönster
 10. skratta tills man ligger på golvet och gråter
 11. få ett sms klockan 22:03 om att det är fest i nacka och fixa sig på en kvart tillsammans med kompisarna som egentligen skulle sova över för att en halvtimme senare stå i någons vardagsrum och dansa till en låt som alla kan!!!!
 12. morgondopp och nattdopp i havet
 13. flow
 14. en bra hårdag
 15. sätta spellistan på shuffle och få exakt den låten som jag var för lat för att leta efter
 16. spontanbesök, allt spontant egentligen
 17. när hela familjen är hemma samtidigt
 18. när man är hemma ensam
 19. alicia vikander
 20. när en kompis som sover över måste dra tidigt och lämnar en lapp
 21. få höra att man är bra på kinesiska
 22. bibliotek
 23. roadtrip med nära kompisar. har inte gjort det än men är rätt så säker på att jag kommer älska det
 24. doften av garage
 25. lyckas rädda plantor som nästan dött
 26. krönikor av sandra beijer
 27. världskartor
 28. bli schamponerad hos frisören
 29. få tillbaka aptiten efter en förkylning
 30. hägläsa för min lillebror innan läggdags
 31. streckläsning
 32. snälla kommentarer på instagram
 33. temafester
 34. författaren jonas hassen khemiris sätt att skriva
 35. fräknar
 36. lära sig nya, komplicerade ord
 37. det perfekta fotoljuset
 38. kycklingkebaben på alexanderplatz i berlin
 39. varma handukar
 40. bra reklam på teven
 41. lökringar och vitlöksbröd!!!!
 42. skriva listor
 43. extremt långa bilresor
 44. när mamma och pappa använder emojis
 45. lukten av riktigt gamla och nya böcker
 46. de små ögonblicken då man inte tänker på någonting alls som oftast bara varar i en och en halv sekund

Likes

Comments

det är torsdag natt(!!!) och jag kan inte sova. på senaste tiden har det varit så svårt. alltså jag är trött i både kropp och knopp men så fort jag lägger mig ner i sängen känner jag en intensiv rastlöshet i benen??? vill liksom springa 10 mil nununu utan att överdriva, och ha i baktanke att jag fullständigt HATAR all form av fysisk aktivitet

har provat allt. gubbe gumma, håkan hellström, alex o sigge, måla, räkna får. usch det här är förjävligt
Likes

Comments

för ca 1 vecka sedan kom jag hem från en resa i valencia, spanien. under min tid i staden (en vecka) gjorde jag mycket för första gången. för första gången åkte jag och mina kusiner på en resa själva utan våra föräldrar. för första gången klubbade jag. för första gången prövade jag valencias lokala dryck "agua de valencia" som består av apelsinjuice, cava OCH COINTREAU. för första gången hyrde jag ett boende på resa istället för att ta in på hotell. för första gången kände jag mig som en lokalbo, snarare än en turist. det är nog det som skiljer denna resa från de andra jag gjort.

Vi handlade några gånger på den lokala mataffären och lagade middag hemma. andra gånger, när vi kände för att festa till det lite, gick vi längs livliga tapasbarer och mysiga uteserveringar tills vi hittade en restaurang om vi tyckte var värdig att spendera vår kväll på. ibland kunde detta ta mer än en timme. de två sist DAGARNA HYRDE VI CYKLAR OCH CYKLADE LÅNGA STRÄCKOR FRÅN VÅRT SOLIGA PENTHOUSE I PLAZA AYUNTAMIENTO, FÖRBI antiguO CAUCE DEL RIO TURIA TILL oceanografiC.

I BÖRJAN PRATADE JAG OCH ccmmi mycket OM ATT VALENCIA KÄNNS SOM EN OTROLIGT ANONYM STAD; SVÅR ATT GREPPA OCH BESKRIVA. DET VAR MITT FÖRSTA INTRYCK AV STADEN. i paris står romantiken i centrum men det är omöjligt att missa den vackra arkitekturen och den helt fantastiska maten. amsterdam kännetecknas av sitt gigantiska utbud av sexshoppar, bordeller och coffeeshops där cannabis säljs och röks helt öppet + det är världens bästa cykelstad såklart. för mig var det hela tiden svårt att sätta etikett på valencia. men detta hindrade mig självklart inte från att leva life där hihi. allt som allt har detta varit en otroligt trevlig resa som jag lätt skulle göra om.

Här har ni några bilder från resan. alla är tagna av hanna, förutom de på hanna då

Likes

Comments

HEJSAN VÄNNER! HOPPAS ALLT ÄR BRA MER ER OCH ATT NI HAFT EN BRA DAG. MIN DAG HAR VARIT BÅDE SEG OCH TRÅKIG. DEN BÖRJADE MED ATT JAG VAKNADE FÖR SENT MED ALLDELES fÖR FÅ TIMMARS SÖMN. (detta var pga sent game of thrones-tittande igår natt, alltså värt). SEN FICK JAG RIKTIGT BRÅTTOM till SV NP, TOG SÄLLSKAP TILL SKOLAN MED LOVA SOM OCKSÅ VAR SEN. KLEV IN I KLASSRUMMET I SAMMA STUND SOM VÅR PROVLEDARE GICK IGENOM INSTRUKTIONERNA. USCH DÅ.

PROVET GICK TO BE HONEST HELT OKEJ, SÅ DET BEHÖVER JAG INTE KLAGA PÅ. EFTER NATIONELLA DROG KLASSEN TILL NYCKELVIKEN FÖR ATT studera djur i hägn. självklart inte frivilligt. med det var intressant. kom hem vid 5 och satte igång med middagen direkt, det tog sammanlagt 2 timmar. hur går det ens till?? tar alltid så jäkla lång tid för mig att laga mat. det blev i alla fall mallorcansk sallad på tonfisk och getost. låter det gott? inte särskilt. var det gott? ja för fan.

FÖR TILLFÄLLET KÄNNER JAG MIG hELT FÖRVIRRAD. MÅR BRA MEN ÄR SAMTIDIGT FUCKED? ÄR DESSUTOM HYPERAKTIV PÅ GRÄNSEN TILL ATT SOMNA. FATTAR INTE VAD SOM HÄNDER. NEJ TA DIG SAMMAN!!!! 

Likes

Comments

 • försök vara extra modig och våga lite mer: våga stå för vad du tycker, våga fråga om sånt du inte vet, våga göra bort dig och våga bjuda på dig själv.
 • Umgås med personer som du gillar och känner dig trygg med.
 • Du kan känna sig modigare och starkare om du lyssnar på musik som du tycker mycket om, när du till exempel är på väg till något du känner dig osäker inför, eller gör något som är lite läskigt.
 • Ge dig själv uppmuntran och tillåt dig att känna dig nöjd när du till exempel har gjort läxan eller ringt ett samtal som kändes jobbigt.
 • Du kan vara en bra och stöttande vän och själv välja kompisar som uppmuntrar dig och tycker om dig för den du är.
 • Kramas mycket!
 • Även om självförtroende och självkänsla inte är samma sak, kan självkänslan växa och utvecklas om du gör saker som du är bra på.
 • Skriv upp saker som du tycker om hos dig själv.
 • Skriv upp saker som gör dig glad.
 • Sätt upp mål för din dag, till exempel att du ska göra något som du tycker om eller något som du aldrig har gjort förut och strunta i om det gick bra eller dåligt, blev fult eller fint.
 • Självkänslan hör ihop med samvetet. Om du är elak, får du dåligt samvete och mår dåligt. Motsatsen sker om du är en god och snäll människa, då mår du bättre och får också bättre självkänsla.
 • Sök hjälp hos en psykolog eller kurator om det behövs, till exempel på ungdomsmottagningen.

Likes

Comments

Idag har jag inte gjort ett skit. skrivit ett pissdåligt matteprov, ätit en 30-cm sub, högläst en sida ur världens dåligaste språk och kollat på 22 jump street med max. trots det är jag helt död, det är fan sinnes alltså. eller kanske är det förståeligt ändå, med tanke på den 30 centimeter långa suben. det är som att all min energi går åt till att smälta maten, blir alltid svintrött efter middagen. i fredags, i alla fall, åkte jag hem till erik där några andra redan var. DE HADE GJORT PIZZA OCH TAGIT MED SIG sällskapspEL. sÅ VI ÅT vesuvio-PIZZA och SPELAde cluedo. riktigt mysigt var det faktiskt. erik har också en svartvit misse som jag hängde mer med än med mina kompisar. men det är väl förståeligt det också

Likes

Comments

 1. jag har lite svårt för att inte fullfölja saker. är lite av ett kontrollfreak. till exempel tillåter jag inte mig själv att följa hur många serier som helst eftersom jag då måste se exakt alla avsnitt av prick alla serier. detsamma gäller böcker.
 2. man märker direkt om jag är på bra humör eller inte. mitt normala tillstånd är nämligen pepp och nästan lite hyperaktiv och om jag är på dåligt humör blir jag tyst och tillbakadragen.
 3. jag kommer aldrig ihåg födelsedagar. men det ska man ju inte ta personligt. vet inte ens när mina föräldrar fyller år.
 4. tycker det är sjukt häftigt med folk som har två olika ögonfärger.
 5. min absolut största dröm just nu är nog att skriva en himla bra bok.
 6. är riktigt jävla värdelös på att plugga. prokrastinerar alldeles för mycket.
 7. jag är en fruktansvärd förlorare, och vinnare.

Likes

Comments

Vi sitter på ett café mittemot varandra och jag kan under inga omständigheter titta honom i ögonen. Vi har känt varandra i fyrtioåtta timmar och idag är allt över. Han sitter en halv meter ifrån mig men kan ändå känna hur gott han luktar. Det glider över genom luften som målsökande missiler, träffar mina luftgångar och gör allt jag beställt oätligt. Kommer nog aldrig kunna äta igen om jag tänker efter. Vi pratar trevande, har ingen aning om vad, men jag noterar att han har långa vackra fingrar och fyra födelsemärken på ovansidan av vänster handled.

– Vad har hänt här? frågar han och lägger en av fingrarna på ett litet sår vid min kind. Jag drar mig undan, livrädd för hans beröring, livrädd för att jag inte kan fråga honom varför, exakt varför han vill röra vid mig. För själv sitter jag mittemot och kan knappt andas för att han är så nära. Jag sitter här och försöker få ihop hur man kan känna så mycket för någon som man inte ens visste fanns för två dagar sedan.

Efter frukosten tar vi en promenad. Han tänder en cigarett och när han röker pressar han tungan mot gommen på ett sätt som jag katalogiserar och sparar på en säker plats. Slussen är kallt, blåsigt och februarigrått och hans tunnelbana går om tre minuter. Vi har inte kysst varandra sedan igår natt, på en hemmafest efter några glas whisky. Då var det enkelt, allt man gjorde var att luta sig närmare och be om det. Nu är det raketforskning och nobelprismaterial till den som kan lösa ekvationen i hur man kysser någon klockan två en söndagseftermiddag som man aldrig mer ska träffa igen.

– Tack för den här helgen, säger han och pressar ner händerna i jackfickorna.
– Tack, får jag fram. Det var fint.
– Det var finast, svarar han samtidigt som en entonig tunnelbaneröst ropar ut att tåget avgår om en minut. Sedan böjer han sig fram och gör det omöjliga, lägger sina läppar mot mina och jag vill frysa ögonblicket, kopiera och ta det med mig. Packa ner det i mina resväskor.

Han försvinner ner i tunnelbanan och jag vågar inte vända om och se efter om han tittar tillbaka.

Likes

Comments