God kväll!

Idag har jag varit hos min familj i exakt en vecka, vilket känns helt sjukt. Det har gått jättefort verkligen! Dagarna har susat förbi med all ny information, nya intryck och alla nya bekantskaper. Jag är fortfarande jättetrött hela tiden, men den första veckan har varit hur bra som helst. Det känns så fantastiskt att jag fick komma till just den här familjen - de är så himla mysiga hela högen. Mel är så otroligt skön och hon behandlar mig mer som en vän än en anställd, och det känns som att vi klickat jättebra. Dave är även han jätteskön och från dag ett har han drivit med mig vilket jag uppskattar jättemycket (det är alltid skönt att ha någon man kan vara sarkastisk med). Både Ally och Sammy är dessutom superroliga och det känns som att de är bekväma med att ha mig här. Vi har redan flera internskämt, vi skrattar hela tiden och de är oftast väldigt enkla att ta hand om. Trots en hel del felkörningar och min extrema trötthet, känns det alltså väldigt bra efter min första vecka här.

Idag hade tjejerna en playdate hos en familj som bor några hus bort. Mamman var världens gulligaste och vi hade en jättemysig eftermiddag med varm choklad, deras nya studsmatta och dansframträdanden. På kvällen hade jag och tjejerna planerat att gå ut och äta men vi bestämde oss för att ha en myskväll hemma istället (vilket var jätteskönt, för jag hittar inte till någon restaurang här). Vi gjorde pannkakor och spelade sen spel hela kvällen tills deras föräldrar kom hem.

Imorgon ska Dave skjutsa dem till skolan, vilket innebär att jag får sovmorgon (<3) och kan få tillbaka lite energi. I helgen ska jag dessutom träffa en vän från Sverige som också är Au Pair i närheten, vilket kommer bli jätteroligt!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Efter en jättemysig helg med familjen var det idag dags för min första jobbdag. Jag skulle väcka tjejerna klockan 7.10 så jag ställde mitt alarm på 6.30 för att förhindra att jag skulle somna i deras säng under mina försök att väcka dem. Jag var dock så spänd när jag vaknade att jag var redo runt 6.40, så jag gick runt i köket och försökte memorera vad som ska stå i vilket skåp och dukade fram frukost.

Det är väldigt skönt att barnen är så pass stora, då de ändå har väldigt bra koll på allt (bättre än mig), så det var inga problem alls att väcka dem och göra dem redo. Efter att ha skjutsat dem till skolan åkte jag och min värdmamma Mel till banken och sen till Target. Att införa Target i Sverige kommer från och med denna dag vara min största hjärtefråga. BÄSTA STÄLLET! Det kan bli så att jag åker dit varannan dag. Eller varje. Heh.

Jag fick även besök av min Area Director, som ställde lite frågor och satt och pratade med mig och Mel en stund. Riktigt härlig kvinna! Det första hon sa till mig var "Wow, you're so much taller than I thought, how do I hug you?". Vi löste situationen mycket väl dock, och hela mötet var sjukt avslappnat och roligt.

Kvällen bestod av att köra tjejerna till olika aktiviteter, äta middag, baka chocolate chip cookies, leka och göra läxor. Ally har på något sätt fått för sig att jag är en stjärna på att dansa, så en stor del av kvällen bestod av musik och fabulösa omkringskuttningar. Vet inte riktigt om jag levde upp till stjärntiteln, men vi hade väldigt roligt i alla fall!

När jag nattade tjejerna blev de jättekramgiga, så vi låg och myste ett tag innan jag släckte lampan och sa att de måste sova. Fick gonattpussar och även ett "I love you" från äldsta tjejen, så jag ser första dagen som väldigt lyckad.

God natt!

Ett exempel på en av våra otroligt vackra danser.

Likes

Comments

Igår blev jag hämtad av Melissa och familjens nuvarande au pair Alena på hotellet. Jag var sååå nervös när jag gick ner och hämtade mitt bagage, men så fort jag såg dem släppte det. Jag fick kramar av båda och vi satt och pratade och skrattade hela vägen hem. Jag har hela källarvåningen för mig själv, och jag fick gå ner direkt och packa upp och fixa iordning så jag kände mig som hemma.

Lite senare på dagen hämtade vi barnen från skolan och jag blev jätteglad när båda sprang fram och kramade mig. Jag fick dessutom träffa några mammor till tjejernas kompisar och alla sa att jag skulle kontakta dem om jag behövde någonting, så jag verkar ha hamnat i världens trevligaste stad. Väl hemma fick tjejerna visa mig runt och de lärde mig spela två olika spel som de tyckte om. Jag, Alena och barnen gick sedan ut och åt (världens GODASTE pizza. Det var magiskt) och jag lärde dem att räkna till 10 på svenska.

Vi gjorde även lite läxor, och sen gick jag och Alena ut och träffade några av hennes vänner. Det var en helt perfekt första dag, och idag när jag vaknade kändes allt superbra!

Idag har jag inte gjort så mycket än. Jag har pratat med min Area Director - mycket trevlig kvinna - och vi har även tagit en sväng runt staden för att jag ska hitta överallt. Mitt lokalsinne är som vanligt helt värdelöst men barnen hittar tydligen så det ska nog lösa sig! Nu ska vi snart åka iväg och hämta Sammy från skolan, så får vi se hur dagen fortsätter. 😊

Likes

Comments

De senaste dagarna har varit i världsklass!! Har träffat de mysigaste människorna och det känns riktigt tråkigt att alla ska åka till olika delar av landet nu. Det ska dock bli jätteroligt att äntligen träffa familjen, och två av tjejerna bor ändå ganska nära mig så vi kommer kunna hälsa på varandra en hel del!

Här kommer några bilder från dessa underbara dagar:

Gosgänget i NYC! ❤🗽

Erica och ett gigantiskt colaglas. Allt här är SÅ stort!

Bästa guiden! Världens mysigaste och skönaste människa.

Likes

Comments

Dagens flygresor har varit väldigt behagliga måste jag säga. Den första resan - mellan Stockholm och Berlin - gick jättefort, för jag somnade gång på gång. Den andra resan gick inte alls lika fort, men det kändes som att jag hann vara med om ett helt livs upplevelser under resans gång så det var ganska trevligt ändå!

När jag kramade Emilia hejdå igår gav hon mig ett kuvert som jag skulle öppna på flygplanet, så jag passade på att göra det ganska tidigt. Det innehöll massa bilder på oss, ett jättefint brev och ett armband. Jag satt och grät och skrattade om vartannat, och efter ett tag sa mannen bredvid mig "Okay, I'm sorry, I've been trying to read your letter for a while but I can't understand it so you have to tell me". Jag tyckte om honom på en gång. När vi närmade oss Newark hade han berättat allt om sina vänner, hans barndomssomrar i Tyskland och hans syn på de skandinaviska sederna. Mycket trevlig man. Jag hann även kolla på Inside Out, äta mat och drömma om att jag bodde i en vulkan.

Väl framme i New Jersey har jag och de andra svenska tjejerna irrat runt ett bra tag på flygplatsen, blivit välkomnade av mycket trevliga människor och ätit mat. Tycker om de andra jättemycket, de är verkligen hur gulliga som helst allihopa!

Likes

Comments

Detta är så sjukt, nu är det dags.

Om bara några timmar kommer jag sitta på planet till New York.

WAAAH!!

Det känns så otroligt kul att jag faktiskt är påväg nu, efter att ha velat åka till USA så länge. Allt har dessutom gått så fort att jag knappt hunnit förstå att det är på riktigt förrän nu när jag faktiskt är påväg att lämna Sverige.

Jag kommer alltså bo och jobba hos en familj i Summit, New Jersey i ett år. Det är två tjejer på 6 och 11 år som jag ska ta hand om och båda verkar vara så glada, varma och mysiga. Familjen har dessutom haft Au Pairer innan, så det känns som att de har bra koll på vad de förväntar sig av mig och vad jag kan förvänta mig av dem.

Det är även några andra tjejer som åker från Sverige idag, som ska vara på samma förberedelsekurs nu i början. Jag har träffat en av dem, Marie, och hon var hur härlig som helst! De andra verkar också jättesnälla och fina, så jag tror att de första dagarna kommer bli riktigt bra. 😊

Likes

Comments