Min måndag startade på gymmet. Först hade jag seniorträning och sedan ett mamma/bebis-klass. Idag var det 9 bebisar med på klassen så det var fullt upp. Efter klasserna körde jag min egen träning med rodd, cykel, kicks i cable, benpress och raka marklyft. Jag har fortfarande träningsvärk så det känns härligt i kroppen.

Dagens lunch blev lax, potatis och grönsaker. Gott & enkelt!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Det är helt otroligt men jag har träningsvärk i både rumpa och mage! Jag har inte kunnat köra så tung träning på grund av min skada men nu är jag på gång. Igår fick jag och min sambo till ett riktigt bra pass. Det är fortfarande rehabträning jag gör men min sjukgymnast har lagt till lite mer styrkeövningar:

10 min rodd
20 min cykel
Kickbacks/front/sida
Benpress
Kettlebell swing
Mage på bänk

Jag kommer inte ner så djupt i benpressen, men att bara kunna köra en liten tyngre övning känns så otroligt bra!

Likes

Comments

Idag var jag och träffade min fantastiska läkare Björn på Sophiahemmet. Det var både bra och dåliga besked. Jag har fått remiss för magnetröntgen på mitt "friska" knä. Han misstänker en spricka i menisken så det är bra att kolla upp det. Angående mitt opererade knä så vill han avvakta och se om jag får upprepade patellaluxer (när knäskålen hoppar ur led). Det är inget jag vill gå igenom igen! Operationen kan absolut stabilisera knät men svårt att undvika kroniska smärtor på köpet. Med detta besked så vill jag inte operera igen! Nu hoppas jag att all rehab och stärka upp lårmuskeln kommer hjälpa mig att undvika patellalux. Jag hoppas verkligen det!

Vad tycker ni om snön!? Jag älskar den och jag börjar till och med få julkänslor. Så mysigt!

Likes

Comments

När jag efter 12 år slutade på ICA, utbildade mig till pt och startade eget så älskar jag måndagar! Jag älskar alla dagar men just måndagar hade jag ångest inför. Nu har jag ett jobb som känns mer som en hobby och därför är varje dag så fantastisk rolig. Visste jag att det var så här det skulle kännas att älska sitt jobb så hade jag slutat för längesedan.

Idag har jag haft två gruppträningspass, seniorträning och mamma/mage-klass. Vilken energi man får och vilka härliga gäng jag får träna! Jag bryr mig knappt om mina skador när jag har så roligt på jobbet.

Imorgon får jag kanske lite svar när jag ska träffa min läkare på Sophiahemmet igen. Håll tummarna för mig är ni snälla!

Likes

Comments

Så här ser det ut 3 veckor efter min knäoperation. Jag har fortfarande ingen synlig knäskål men svullnaden går åt rätt håll i alla fall.

Likes

Comments

Idag bjöd jag alla våra härliga medlemmar på frukost. Sedan hade vi flera nya pass som man fick testa på idag, Viryayoga, Soma Move & Global Yoga. Det verkade vara väldigt uppskattat och en medlem körde alla pass, 3 h träning fick han i kroppen.

Jag blir så sugen själv att kunna träna på det sättet. Just nu kan jag inte ta mig upp och ner från golvet. Det får helt enkelt vänta lite.

Likes

Comments

Jag brukar alltid ha fredagar som min lediga dag. Efter att ha arbetat 12 år inom ICA där fredagar var den mest hektiska dagen, så är det så underbart att vara ledig då. Nu när jag är egen företagare så kan jag styra mycket själv. Imorgon är jag alltså ledig och kan säga att nu tar jag helg.

Annars har dagen varit bra. Jag fick till 20 min på cykeln hos sjukgymnasten. Det känns bra. Det är klart att det gör lite ont när jag cyklar men det får man stå ut med. Det värsta är ändå när sjukgymnasten mobiliserar  (tvångsböjer) knät. Det är inte skönt någonstans. Idag fick jag veta att när knät är uppe i 110 grader så kommer de inte mobilisera det längre. Idag kom vi upp i 103 grader. Jag längtar till den dagen då vi kommer träna på styrkan istället.

Jag läste ett sådant träffande inlägg, tror det var på Facebook. Att vi inte ska ta saker för givna och uppskatta dagen här och nu! Man kan aldrig veta när något händer och livet förändras. Det är så sant! För när något väl inträffar så är det försent!

Morgondagens utmaning: Att leva i nuet och uppskatta det man har, kan både vara stora och små grejer. Se vad som händer när vi börjar göra det.

Likes

Comments

Det är sant! Idag har jag cyklat för första gången på 4 månader. Det känns så himla bra att veta att man gör framsteg. Nu när jag får till böjningen av knät så pass mycket så kommer det att underlätta rehaben. Jag cyklade 5 min x 2. Det är ändå bara 2,5 v efter operationen. Det känns som en seger!

Jag är så glad att kunna skriva om positiva framsteg med mina knän.

Likes

Comments

När man tror att det inte kan bli värre, så händer det saker ändå! Jag har haft lite ont i mitt friska knät den senaste veckan. I torsdagskväll så smällde det till i mitt knä när jag skulle ställa mig upp. På morgonen åkte vi in till akuten och det visar sig att jag har en spricka i menisken på mitt friska knä. Så nu har jag patellalux på ena knät och en spricka i menisken på det andra.

Hur mycket ska man behöva råka ut för!

Likes

Comments

Så är det tur att man har folk omkring sig som älskar och stöttar en. Jag kan inte göra så mycket annat än att helt enkelt gilla läget. Ta en dag i taget, jobba upp rörligheten och hoppas på det bästa.

Idag har jag haft min mamma/bebis-grupp och sedan 2 st öppet hus. Jag är egentligen sjukskriven på heltid från min läkare. Men det är så tråkigt att bara ligga hemma så jag försöker i alla fall arbeta 50 %. Jag gör det jag kan helt enkelt.

Idag var jag även hos sjukgymnasten och vi (han pressar, jag gråter) lyckades pressa upp knät till 100 grader. Då testade vi att sätta mig på cykeln men det funkade tyvärr inte. Men det är så nära! Kanske om en vecka att jag lyckas. Jag fick även till ett rygg & axelpass på gymmet. Det är viktigt att jag försöker hitta övningar som funkar nu. Inte bra att hoppa träningen bara för att jag har ont i knät. Passet kändes bra faktiskt men längtar till att kunna köra något pulshöjande.

Likes

Comments