Idag har jag varit på Sophiahemmet och träffat en av deras knäspecialister. Jag ville ha en "second opinion" av mitt knäproblem. Det blev tyvärr inga positiva besked. Jag kommer aldrig bli totalt återställd i knät. En till operation måste göras pga att min knäskål fortfarande ligger ur led. Det är en högrisk operation och kan sluta med kroniska smärtor. Jag känner mig rätt uppgiven nu och vet inte vad som kommer att hända. Kommer jag ens kunna ha mitt jobb kvar...

Mycket tårar och tankar idag.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Dagens rehabpass hos sjukgymnasten var inte att leka med. Sådan smärta och tårarna bara sprutade. Jag försöker verkligen hålla mig och stå ut men när det kommer till en viss gräns så är det omöjligt. Desto mer hon kan böja mitt knä, desto bättre är det och snabbare går återhämtningen. Dit måste jag gå 3 dagar i veckan....

Likes

Comments

Igår var vi på maskeradfest med 60-tals tema. Min svåger fyllde 50 år och kvällen bestod av god mat, musik av en trubadur, musikquiz och fyrverkerier. Vi kom hem vid 2 inatt och jag tycker lite synd om min sambo som skulle upp och arbeta.

Likes

Comments

3,5 månad sedan jag skadade mig. 14 veckor utan kondition eller styrketräning, endast rehab. Hur håller man sig positiv? Hur håller man sig glad och energisk när man inte kan vara aktiv. Att inte få dem härliga endorfinkickar.

Jag har svårt att vara positiv jämt. Jag hamnar i en negativ spiral och tar till småätandet istället. Söker mina kickar via godis och skräpmat. Detta i kombination med ingen träning gör att jag går upp i vikt. Då blir jag ledsen att jag går upp i vikt och tröstäter istället. Nu kan jag inte kontrollera min vikt med träningen så det är katastrof faktiskt. Jag behöver få till böjningen i knät så jag åtminstone kan cykla.

Hur tänker ni vid en skada eller vid hinder?

Likes

Comments

Jag älskar vanliga kokosbollar, men har hittat ett recept om man vill hålla nere på kalorierna.

Ca 20 stycken bollar.

250 g keso
1 dl havregryn
2 msk kakao
1 kokosmjöl
2 krm vaniljpulver
2 msk sötningsströ

Kokosflingor att rulla bollarna i.

Gör så här:

1. Ta en stavmixer och mixa keson så att den blir helt slät.
2. Blanda i resterande av ingredienserna.
3. Rulla bollarna i kokosflingor.
4. Låt stå i kylen en stund innan servering.

De smakar inte exakt som vanliga kokosbollar men helt klart ett nyttigare alternativ.

Likes

Comments

Idag hade jag första rehabpasset efter operationen. Jag går på Capio Artro Clinic och kan verkligen rekommendera sjukgymnasterna där. Min heter Pernilla och idag hade hon en praktikant med sig. Kan sammanfatta dagens pass med ett ord, smärta! Men det är nödvändigt för att jag ska kunna böja på knät. Jag är idag uppe i 75 grader och måste upp i 110 grader innan jag kan börja cykla.

Jag har inte utfört någon konditionsträning eller tung styrketräning på flera månader. Vill kunna göra detta så då får det göra ont för att få upp rörligheten.

Likes

Comments

Idag fick jag en chans att komma ut lite och testa på knät. Jag gick fram och tillbaka till vår lilla matbutik. Det gick toppen, hade inte ont utan var mest stel. Köpte med lite mjöl hem så åt vi scones och drack te. Det var mysigt.

Likes

Comments

Man blir lite begränsad på aktivitetsfronten när man är nyopererad. Det har blivit en väldigt lugn dag med en massa mys och tända ljus.

Likes

Comments

Så här ser det ut 3 dagar efter operation. Jag tycker ändå att det ser ganska bra ut. 3 snitt och stygnen kommer lossna av sig själv.

Likes

Comments

Ännu en natt som gått bra utan större smärtor. Jag tycker inte jag har så ont vilket är skönt. Men det kan tydligen ändra sig när man blir mer rörlig, då kan man få mer ont.

Några som förgyller mina dagar, förutom min sambo är mina pälsbollar Silver och Zingo. Jag har alltid varit en hundmänniska, men nu älskar jag verkligen mina katter. Silver är 16 månader och Zingo är 13 veckor. Vi skaffade Zingo som sällskap och de har verkligen hittat varandra! Är det någon mer som är kattälskare?

Likes

Comments