Hej på er!

Tänkte skriva lite mer om vem jag är och svara kort på lite frågor som jag skrapat ihop både från internet och från egna tankar.

Saker som jag aldrig/alltid gör

Vad skulle jag ALDRIG...

Äta? - Rödkol och sill eller typ kaviar. Saker som luktar illa - smakar illa...

Dricka? - Jag skulle aldrig dricka korvjuice. (heh Therese Lindgren testade detta)

Ha på kroppen? - Alltså en sådan där läderspandex grej är nog inte min grej riktigt. Eller en stickad tight polokrage som ens föräldrar tyckte man skulle ha på sig när man var liten...

Vilja uppleva? - Att någon av mina nära går bort... Detta har tyvärr redan hänt..

Googla? - Alltså jag skojar inte när jag säger att jag googlar det mesta. För jag googlar ALLT. Typ om jag får en finne så googlar jag "hur får man bort finnar". Men det finns ju en gräns, jag googlar liksom inte saker som jag tycker är otrevligt/snuskigt.

Säga nej till? Om någon ger mig skivkontrakt ;) heh

Vad hittar man ALLTID/OFTAST...

På mitt skrivbord? - Jag har faktiskt inte ett skrivbord.

Under min säng? - Dammråttor ...upps

I min jackficka - Kvitton, hörlurar och bilnycklar

Bakom min kylskåpsdörr? - Ja... Ketchup

Högst upp i min bokhylla? - Min bokhylla är liggande och den första boken i min bokhylla är Bibeln

I min necessär? - Smink, tops, rengörningsservetter, handkräm

Tre... som jag...

Tre saker jag skulle vilja uppleva igen - Stage4you år 2, Veronica Maggio konsert 2015 & Håkan Hellström

Tre personer jag uppskattar - min mamma, min pappa & Stina

Tre saker som jag vill ha - En Iphone 7 plus (som jag beställt precis ihh) , Anastasia palett Mario & pengar

Tre saker jag älskar att göra - Umgås med Stina, spela musik & vara med Max

Tre ord som beskriver mig - Pratsam, sprallig & nyfiken

Tre saker jag vill bli bättre på - Musik, tyska & vara förbannad utan att börja gråta

Tre saker jag inte kan vara utan - Mobilen, kläder & mat

Tre drömmar jag hoppas blir verkliga - Typ få sjunga på allsång på skansen, träffa Michael Jackson (kommer aldrig hända) :( & att tjäna tillräckligt med pengar för att kunna göra det jag vill utan att behöva tveka

Allmän fakta

1. Har du ett namn som bara din familj kallar dig? - Ja alltså typ kåvunge eller plutten har man fått höra ganska många gånger.

2. Har du någon ovanlig/konstig vana? - Det tror jag inte precis, jag petar på mina naglar för mycket.

3. Har du några konstiga fobier? - Ja om det räknas att vara superrädd för Ankor...

4. Vilken sång älskar du i hemlighet och sjunger när ingen hör? - Ehhh... Måste nog vara någon Justin Bieber låt

5. Vad stör du dig på hos andra? - Folk som inte kan tåla att andra människor också kan må dåligt.

6. Har du några nervösa vanor/ vad gör du när du blir nervös? - När jag blir nervös så går jag nog mest runt till personerna jag är med och säger att jag är nervös... 100000 gånger ungefär.

7. Vilken sida av sängen sover du på? - Först ryggen, sedan sidan & slutligen på magen

8. Vad var ditt fösta gosedjur och vad hette det? - Jag har honom kvar. Picasso, det är en vovvvvvee.

9. Har du något som du ofta säger åt andra att göra men aldrig gör det själv?- Typ "du vågar kom igen!"

10. Vilket håll står du åt i duschen? - Inåt

11. Vilken är din favoritmat som är "dåligt" men du älskar att äta det iaf? - Pizza, oh Gud tack för pizza.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Gott nytt år allihop!

Så 2016 har varit ett spännande år på många sätt och jag träffade personer som kommit att betyda väldigt mycket för mig. Jag har blivit friskförklarad från hjärntumör, jag har gått ner och upp i vikt fram och tillbaka. Jag har bott i Tyskland i ett halv år och lärt mig så mycket nya saker. Men jag har även varit med som saker som är mindre roliga. Stress och ångest har blivit en del av min vardag. Så man kan säga att 2016 har varit framgångar och motgångar. Men måste ändå säga att 2016 är så mycket bättre än 2015. Jag har iallafall nu tagit ett beslut att börja på Jenny Nyström nu i januari och flytta tillbaka till Sverige. Finns många anledningar till detta och stressen är nog den största boven. Jag har stressat så mycket så jag framkallat IBS, vilket betyder att magen aldrig är i fas utan gör ont nästan hela tiden. Läkarna håller fortfarande på att ta reda på om det verkligen är IBS och inget annat. Jag har även valt att komma tillbaka för att jag, nu ett halv år senare fått veta att jag måste läsa upp 5 ämnen som jag inte läste på Stage4you. Hade jag inte fått veta detta nu så hade jag fått läsa alla ämnen i trean plus 5 till. Vilket hade betytt att jag hade gått in i väggen. Jag har inte svårigheter med skolan, men det hade blivit för mycket helt enkelt. Så jag ska hoppa in i en klass med 99:or. Det känns ändå helt okej, ett år till i skolan är något man bara får acceptera. Jag försöker inte se detta som något nederlag eller misslyckande. Jag har lärt mig så mycket tyska och gjort saker som jag aldrig trodde jag skulle våga. Men att tiden för att göra detta inte var inne ännu, jag måste landa och komma i fas med mig själv. Innan jag kan ge mig ut och se mig om. Men nu 2017 är du välkommen och jag är redo för nya utmaningar!

Kramar

Ämma

Likes

Comments

Hejsan kompisar!

Igår var det Black Friday som jag gladeligen firade. Eller ja, mer gjorde av med massa pengar. Köpte ett par kostymbyxor och en tröja i mossgrönt från hm/only.

Jag har haft en helt okej vecka och livet rullar på som vanligt. Julen närmar sig med stormsteg och jag planerar att åka till Sverige den 16 december. Imorgon är den första advent och jag kan inte riktigt förstå hur fort tiden har gått. Men jag antar att jag är glad för det och att livet fortsätter upp hela tiden. Även om det finns motgångar och man känner sig jättedålig. Det var pappas födelsedag idag och det kändes så konstigt att inte vara hos honom. Men jag får fira honom på riktigt när jag kommer hem. Idag var jag istället på Kiels årliga julmarknad med Magnus. Han köpte ett socker äpple och jag fortsatte shoppingen inför jul. Sedan hittade jag även en nyårsklänning som föll mig i smaken. Julmarknaden var fin men lukterna och känslan var långt ifrån det jag är van vid. Människorna här äter så konstiga saker under jul, vilket får mig att tänka på svenska julbordet och hur mycket jag längtar efter det. Herregud låter som en julgalen person men så är det verkligen inte. Men som sagt julmarknaden var mycket vacker och atmosfären i hela staden var jättemysig. Familjen jag bor hos nu är helt fantastiska och jag trivs jättebra här. Jag hoppas att det fortsätter så.

Min plan är att börja på ett gym här i Kiel efter nyår, för det är ingen idé att börja nu för att jag ska tillbaka till Kalmar snart. Men gymmet ser jag också fram emot jättemycket, att få komma igång igen lite och komma till ro.

Hoppas ni får en fin första advent och att ni "stay strong"

Ämma

Likes

Comments

Hej kompisar!

Ett bra tag sedan jag skrev här nu. Men nu är jag åter på plats i fina Kiel efter ett skönt lov. Jag har numera en ny värdfamilj, som består av 3 personer och det känns som en väldigt bra början. Fått ett rum som är mysigt (och som jag ska göra mysigare). Detta känns annorlunda än den andra familjen. Jag känner mig mer välkommen här. Som om det faktiskt vill ha mig här. Sedan kanske det blev som det blev, för att den andra familjen inte hade någon tid för mig. Föräldrarna där jobbade på kvällarna och barnen var upptagna med datorspel och liknande. Jag vet att mitt förra blogginlägg var väldigt ledsamt. Jag ångrar inte att jag skrev det. För jag kände så just då. Jag älskar Kiel och jag tycker fruktansvärt mycket om språket. Klart jag inte ska ge upp min högsta dröm. Jag hade ju lite otur bara. Men klart att man tvivlar på sig själv när något sådant händer. Annars om man bortser från det så, har det bara hänt bra saker i Kiel. Jag träffade Magnus och han kommer vara en vän för livet. Sedan har jag lärt mig att resa själv. Jag har alltid varit så otroligt rädd för att hamna fel/komma försent/tappa bort något. Men de gånger jag rest har det gått som en dans. Jag är stolt över mig själv. Men nu ska jag verkligen fokusera på att ha det roligt här för det är faktiskt roligt att vara här. Samtidigt som familjen verkar superbra!

Jag spenderade mina sista lovdagar i Malmö, med Max innan jag åkte tillbaka hit. Vi hade det supermysigt. Vi var i stan och på Emporia. Hittade lite fina grejer som jag är jättenöjd med. Inklusive Therése Lindgrens bok (Signerad!!!!!) så jag är glad. Sedan så övernattade vi hos min farbror och på kvällen tittade vi på Bond tillsammans med honom. En annan sak, min fina pappa fyller 50 år den 26 November. Så på lördag åker jag med min värdfamilj till Malmö. De har nämligen vänner där, så jag passar på att åka med. Men jag tar tåget vidare till Kalmar för en snabb visit för pappas skull och så klart för min egen skull med för då får jag träffa Max och Stina.

Hoppas ni mår bra

Ämma

Likes

Comments

Hejsan kompisar!

På onsdag åker jag hem till Sverige igen i 4 veckor. Sedan när jag kommer tillbaka flyttar jag in hos min nya familj som jag träffat idag. Jag vågar inte hoppas för mycket på att detta ska vara den "rätta" familjen för mig. Då den andra familjen också var hur fina som helst i början. Men sedan visade det sig att vi inte funkade ihop alls. Kemi och livsstil måste ju gå ihop annars blir det bara pannkaka av allt. Vilket det tyvärr blev för mig. Klart jag ska ge familjen en chans och ändå försöka göra detta till något bra. Men mina dagar i Berlin var fantastiska och nu har jag bott i Magnus systers rum i snart en vecka. Vilket är helt okej och hans familj är supermysiga.

Min hemlängtan är inte nådig nu. Jag saknar alla där hemma så grymt mycket. Sedan har jag även insett att jag är ihjäl stressad. Jag sover inte och jag äter inte. Min mage tar stryk av detta och vägrar sammarbeta. Jag pendlar upp och ner i vikt hela tiden. Denna perioden har varit allt annat än en dans på rosor. Jag förväntade mig något helt annat av detta året. Men jag känner mig ensam och dum. Skolan är inte alls bra och det finns ingen chans för mig att byta. Jag går med 15-16 åringar och ingen pratar med mig. Jag har försökt men då tilltalar de mig på engelska eller bara tittar på mig som om jag är dum i huvudet. Detta med att inte kunna prata om vad som helst när som helst är verkligen en svårighet för mig. Min personlighet är att prata. Helst hela tiden och jättefort. Men det går inte när man hakar sig fram på tyska och det känns som om hela jag bara flyger iväg i och med det. Jag har även bara detta nya boendet fram till jul. Vilket är än annan stressfaktor för min skola har ingen chans att hitta en annan familj åt mig. Men jag hoppas att när jag kommer tillbaka hit att det ska lösa sig. Men just nu vill jag bara hem. Så på onsdag morgon bär det av till Hamburg där jag sedan blir upphämtad av en som jobbar för Bergkvarabuss och beräknas vara i Sverige vid typ 18. Jag längtar ihjäl mig. Stina och jag har suttit och skrivit listor på vad vi ska göra och jag är så taggad. Andas Kalmar igen. Kalmar i oktober. Är det bästa. Sedan har jag även sett att Stage4you öppnar på CIS. Så på lördag ska jag tvinga med mig Max och ta en titt där. För då är det årets officiella gymnasiemässa. 

Kram på er! 

Ämma 

Likes

Comments

Hej hörrni!

Nu var det ganska längesedan jag faktiskt skrev någonting här. Men det har sina skäl. Jag trivs inte här. Jag och familjen känns så olika och skolan är piss. För jag är helt själv och ingen pratar med mig. I fredags fick jag nog. Jag skulle hem. Jag packade alla mina saker och vara så nära på att köpa en tågbiljett till Malmö. Men då ringde min kontaktperson och bad mig komma till henne. Hon bor i Berlin. Så jag bokade ett tåg till Berlin istället och hon hämtade upp mig på hauptbahnhof. Såhär ska det inte vara har vi kommit överens om och jag ska byta familj och förhoppningsvis skola med. Jag vet att familjen verkligen gjorde sitt bästa. Men det räckte inte. Jag kände mig så fånig och dum. Samtidigt som jag kände att jag passar inte in i deras familj. Så nu har jag hittat ett tillfälligt boende i Kiel fram till jul. Men från den 12 oktober och fyra veckor framåt kommer jag att befinna mig i Sverige hos mina babes. (Jag håller på att dö av saknad seriöst).

Men iallafall dessa tre dagar som jag har varit i Berlin har varit helt fantastiska och jag tänker inte lämna Tyskland. För detta är min dröm. Jag var så säker på att jag skulle ge upp för tre dagar sedan. Men jag har tänkt om. Jag ska stanna och jag ska lära mig språket. Men inte under dessa förhållanden som jag varit i nu dessa 4 veckor. Men nu till allt det roliga som jag och Karin (kontaktpersonen) gjort. Vi har shoppat här. Det finns bokstavligen varenda affär man kan någonsin önska sig. Jag köpte inte vidare mycket då jag ska hit igen den 26. Så kände att jag var tvungen att spara. Men lite fick jag med. Bland annat smink från NYX och en klänning från Adidas och en till från HM. Även en tröja och ett par örhängen. Sedan har jag lagt vantarna på ett par nya gula jeans. Mina som jag har hemma är från bikbok och i storlek L (alltså alldeles för stora) men nu har jag köpt ett par nya från gina i rätt storlek. Så de sitter som en smäck. Jag och Karin besökte även en marknadsplats som heter mauerpark. Det är en typ av Flohmarket där det finns allt möjligt. Karin köpte två väskor och jag hittade ett jättefint halsband till Max. Sedan åt jag riktig curry wurst för första gången. Detta har stått på min lista över saker jag ska göra i Tyskland. Betyget var helt okej. Inte något som jag skulle önska som min sista måltid precis men ändå ätbart. VI har även kollat på Brandenburger tor. Vilket är ett måste. Sedan lite andra sevärdheter som typ rådhuset och liknande. Igår kväll lagade vi mat med hennes dotter och hade allmänt mys. Idag vid 13:23 går tåget hem till Kiel och Magnus hämtar upp mig på stationen. Sedan ska vi gå hem till familjen och hämta alla mina saker. Jag är så otroligt nervös. Herregud undra vad familjen kommer säga... Jag hoppas bara på det bästa och förståelse. De vet redan att jag ska flytta och så. Men jag undrar hur de kommer reagera när jag väl hämtar mina saker.. Jag uppdaterar ikväll när jag kommit fram och överlevt.

Flohmarket

Likes

Comments

Hej!

Som rubriken lyder. Jag bytte klass idag på skolan jag går på. Av många anledningar. Men största anledningen var nog att både Magnus och Clara går i en annan klass och jag gick med folk som var 15 år gamla. Vilket inte alls kändes bra. Så jag drog med mig Magnus och jag pratade med Fru Riesenberg som ser till att jag mår bra på skolan. Hon sa direkt att det inte är några problem att byta klass. Det hon gjorde var att skriva ut ett nytt schema. Strök allt jag inte skulle ha och fick ett ännu bättre schema än jag hade innan. Så lätt var det. Jag har numera Religion istället för Psykologi. Tack så mycket för det! På fredagar slutar jag 9:45 vilket är ganska jättenice. Kan i princip ha pyjamasen på mig till skolan. Men folk skulle nog stirra ganska bra om man kom till skolan i Batman utstyrsel.

Innan kören som jag har på onsdagar så åkte jag hem till Magnus. Hans pappa bjöd på raggmunk (iiiihhh) och så pratade vi om Sabaton. Det var trevligt. Magnus är väldigt pysslig av sig så han pärlar, tecknar och typ tillverkar smycken. Han har gjort smycket till mig. (Tusen tack igen om du läser detta Magnus) Två jättefina chockers och två par örhängen. Hur duktig kan man vara?? Han pärlar även, sådana där små "djur" eller hur man ska förklara det. Han visade mig jättemånga fina och mitt mål är att kunna göra en unicorn. Han ska visa mig hur man gör på lördag. Jag är verkligen inte en sådan människa som kan sitta still och pärla hela dagarna. Men det lära han ju märka.

Sedan en annan sak. Jag längtar hem så mycket. Det är inte något jag tänker dölja men idag kändes det som om att det faktiskt kan bli bra. Jag vet inte hur många gånger jag sagt till Stina att jag vill hem. Det är liksom i Kalmar som mitt liv är. Men jag får försöka bygga ett här. Jag vet inte riktigt hur jag trodde detta skulle vara egentligen. Men jag vill liksom inte ge upp. Men detta är svårare än jag trodde. Okej att flytta till ett annat land och inte kunna språket. Kanske inte är en dans på rosor. Men jag trodde att jag skulle få vara med folk i min ålder åtminstone. Men det blir nog bättre. Iallafall nu när jag går i denna klassen istället för den andra.

Hoppas ni mår toppen!

Kram

Ämma

Likes

Comments

Hallihallo!

I veckan har jag legat sjuk och hatat livet med huvudvärk och magont. Men nu är det på bättrings vägen så jag bestämde mig för att leta upp den perfekta klänningen till min "systers" bröllop. Vi har fått klara order om att vi gäster inte får ha vitt och så. Inte heller helt kolsvart eftersom det känns lite som begravning då. Så jag drog ut stackars Magnus på en shopping runda och vi tittade runt i flera timmar tills vi hittade en klänning som faktiskt kunde funka. Men när jag tog på mig den så insåg vi att jag såg ut som ett barn i en prinsess-klänning. Så vi började gapskratta i provrummet. Det var längesedan jag skrattade så mycket. Men vi kom överens om att den faktiskt skulle passa. Men jag var ändå osäker så vi mötte upp Clara och Barbara. Vi fortsatte kolla efter klänningar alla tre (4 men Magnus vill inte ha klänning hehe) . Barbara hittade sin ganska fort. Men jag och Clara gick vidare till en annan butik. Där jag hittade en mörkblå klänning som jag testade i storlek 38 först. Men visade sig vara alldeles för stor. En 38?! FÖRSTOR? Trodde aldrig det skulle hända. Så jag testade en 36. Den satt som en smäck. Jag älskar den! Dock var den väldigt dyr men jag köpte den ändå. Jag är så stolt över mig själv att jag tappat så mycket vikt. Jag kan inte förstå att jag vägt 85,7 kg. Det är helt sjukt. Men nu är jag snart vid mitt mål och jag är sedan länge inte överviktig längre. Jag trodde inte det skulle hända.

Ha de gött

Ämma

Ursäkta för smutsig spegel. Men det är inte min spegel hehe

Om det är något jag verkligen verkligen vill ha. Så är den en sådan här Michael Kors klocka. SÅÅÅÅÅ FINA.

Och sedan har min och Stinas låt fått över 1000 lyssningar på Spotify och det tackar vi för! Fortsätt lyssna :)

Likes

Comments

Moin Moin!

Idag har jag åkt buss SJÄLV in till stadskärnan i Kiel och mött upp min nya vän Magnus. Han visade mig runt lite och vi hamnade inne på ett stort shopping center som heter Sophienhof. Vilket var typ flera våningar inklusive ett helt Karlstadt. Så jag var nöjd. Vi började med något som kallas Rossmann. Där kan man köpa smink och schampoo etc. För en ganska billig peng. Jag var tidigare denna veckan och köpte Schampoo och Balsam trodde jag. Men jag råkade köpa två schampoon. Men nu äntligen har jag köpt ett balsam. Så som jag längtat och nu äntligen slipper jag gråta varje gång jag borstar håret. Efter någon timmes shopping bestämde vi oss för att hitta något att käka och det blev döners. Vilket är typ kebab men jag hade kyckling och grönsaker i min. Det var väldigt gott! Efter det tog vi en promenad utanför shoppingcentret och hittade ännu mer affärer. Jag har en särskild favorit här som inte finns i Sverige och den heter Tally Weil, när vi hittade den så hoppade jag av glädje och Magnus tittade på mig som om jag var dum i huvudet. Men så kan de gå heh. Vi tittade även på en kyrka och på rådhuset samt den stora stationen.. Kiel är verkligen fint. Dock väldigt annorlunda från Kalmar och Sverige generellt. Men ändå fint. I Tyskland finns det 1 euros affärer så vi gick in i en sådan och jag kom ut med lite toffsar och så. Vilket jag definitivt behövde då jag glömde ta med mig sådana. En annan grej som är konstig här är att ALLA påsar kostar oavsett om det är HM eller typ en mataffär. Så jag tog med mig en (vilket tydligen alla gör eller iallafall familjen jag bor i). Man sparar ju pengar på de och det betyder mer shopping för mig! :D


På kvällens meny står det BBQ och det är något som man gör gemensamt här. Så ska snart gå ner och börja hjälpa till med att grilla. Inte för att jag kan grilla men ändå. Man är med som sällskap. Till det grillade köttet blir det någon sorts potatis och vitlökbröd samt såser. Jag ser jättemycket fram emot det. Man äter liksom inte lunch och kvällsmat här som man gör i Sverige. Jag äter mest bröd på dagarna och om man orkar så gör man något varmt på kvällen annars äter man mackor igen. Men det är helt okej antar jag. Tyskar är även galna i Te så jag tror jag dricker över en liter Te om dagen. Jag ska inte klaga för Te är underbart! Det smakar väldigt annorlunda från våra svarta teer som vi har i Sverige med bär och sådant. Här använder man mer typ växter och så i teer.

Väldigt många bilder men så kan de gå. 

Likes

Comments

Hejsvejs!

Igår var jag och Barbara på IKEA och shoppade saker till mitt rum eftersom jag ville ha det lite mer mysigt och ombonat då de inte visste vad jag gillade för saker. Men jag kom iallafall hem med en spegel, en orkidé, två kuddar med blommönster, ljusstakar och en väckarklocka. Jag fick även ett set med lådor för smycken och så. Det känns redan mer som mitt rum och inte som ett rum jag bara bor i tillfälligt. Barbara hittade även svensk marabou DAIM och jag blev superlycklig. Eftersom jag är så duktig med vad jag äter i vanliga fall så köpte jag två sådana som jag tänkte ha under en längre tid. Fast jag har inte börjat äta de ännu... Heh men det kändes rätt att köpa de just för att de är svenskt.

Nu till skolan. Hela veckan har jag varit jättetrött och stupat i säng varje dag efter skolan. JAG FÖRSTÅR INTE vad de säger på lektionerna! Det är så sjukt svårt och allt går så fort.! Men jag försöker hänga med gå gått det går. Idag så var det dock min första psykologi lektio. Läraren där visste inte att jag var en utbytesstudent. Så hon blev jättearg och frågade varför jag inte jobbade. Det blev lite pinsamt men de löste sig. Jag kände mig mest dum och det gjorde hon nog med. För sådant bör en lärare faktiskt veta. Särskilt när det är någon som kommer från ett annat land och är där för att lära sig språket. Jag hoppas det blir bättre för man sitter där som ett frågetecken. Men något som är bra och väldigt roligt med skolan är just att jag har musik och teater. Idag började nämligen kören. Jag fick prov sjunga och kan tydligen både sjunga sopran och alt. Så jag blev satt i båda på olika delar i kören vilket kändes jättebra. Vi sjunger Mozart och sådana saker. De har jag aldrig gjort innan så det ser jag verkligen fram emot att lära mig.

Bis später

Ämma

​Ja bilden är suddig för att jag har plasten på spegeln kvar. Den ska upp på väggen men de måste jag ha hjälp med heh

Likes

Comments