Hej och god kväll på er alla! hösten är här och jag tycker det är så härligt att känna den höstiga kylan krypa sig på så man kan börja sätta på sig en tjockare tröja när man ska ut, sitta inne med levande ljus och bara njuta. Jag har länge tänkt publicera detta inlägg men har skrivit i omgångar eftersom jag ville få med så mycket som möjligt.Jag har massor och tillägga egentligen men inlägget blev väääldigt långt så jag känner att jag måste börja någonstans. Ev kan jag fixa en frågestund om det skulle komma in många frågor ang LCHF som jag kan dela med mig av till alla.

Det finns säkert många som fortfarande tampas med sina överskottkilon efter semestern och funderar på hur dom ska fixa kosten för att gå ner i vikt, jag ser många sådana inlägg på FB bla. Därför tänkte jag ta upp vad jag förespråkar och tipsar många människor om när dom vill ta tag i sin hälsa och sitt välmående. För visst är det så när jag tänker hälsa tänker jag inte bara på att gå ner i vikt utan att finna den totala hälsan och att en gång för alla jobba förebyggande för att inte drabbas av sjukdom. Att gå ner i vikt är en sak som är viktigt för hälsan om man varit överviktig innan men det är långt ifrån allt!. Även om du har en normal vikt eller rent av är smal så kan du ändå drabbas av sjukdom eller vara "överviktig" på insidan. Det är det fettet som är mest farligt! det som sitter runt organen och som inte syns med blotta ögat (på formen) men som ändå finns där som en tickande bomb. Att ändra kosten behöver inte bara handla om viktnedgång som sagt utan för den totala hälsan.

Det är här LCHF kommer in. Lchf är en kosthållning som handlar om att minska kolhydraterna drastiskt i kosten (ta bort alla stärkelserika produkter som pasta, ris, potatis, majs, och bröd) och att öka intaget av fett som kommer från bra källor dvs äkta smör, kokosolja och ev olivolja och att äta normalt med protein dvs varken öka eller minska intaget. Maten ska vara så "naturlig"som möjligt dvs äta en köttbit utan att ta bort fettet, äta fullfeta mejeriprodukter, steka i smör alt kokosolja och ha grädde i maten. Gör man detta kommer man långt på vägen!. Det finns olika former av LCHF beroende på hur strikt du vill vara. Det finns dom som ligger under gram kolhydrater per dag och tanken med att nolla kolhydraterna så pass mycket är att hamna i ketos. Ketos är kroppens sätt att tillverka energi på när ingen snabb energi finns tillgängligt i form av kolhydrater. Kroppen tillverkar då ketoner som i sin tur producerar glukos till hjärnan som behöver en viss mängd kolhydrater för att fungera optimalt. Dock är det fel att påstå att kroppen behöver kolhydrater i kosten för att fungera, kroppen kan tillverka glukos som den behöver själv. Eftersom det inte finns någon energi i form av lagrat glykogen så kommer kroppen att ta av fettet som finns lagrat till att använda som energi. Det tar en stund för kroppen att få igång denna process eftersom kroppen oftast tar den lättaste energin som finns tillgängligt vilket är kolhydrater i form av glykogen. När kroppen fått igång detta system så tillverkar den som sagt ketoner och man hamnar alltså i fettdrift.

En del hamnar i ketos snabbare och andra tar det längre tid för. Vissa kan äta uppemot ´g kolhydrater om dagen och ändå vara i ketos, det är olika. Det som oftast folk tycker är jobbigt innan kroppen hamnar i balans igen och fungerar optimalt på fettdrifen är att man ofta blir regare än vanligt, lite trött, kan bli illamående, lite yr etc. Detta är dock något som brukar försvinna efter några veckor upp till veckor. Det viktiga är att ha tålamod. Väldigt snart kommer du märka att vikten går ner och till en början kommer kroppen släppa mycket överskottsvätska pga att kolhydrater binder vätska som du nu tagit bort mer eller mindre och därför kommer du kissa ut detta. Vädigt många märker dock stor skillnad i form ganska snabbt.

Sedan måste jag påpeka att man inte måste hamna i ketos för att gå ner i vikt eller få bättre hälsa över lag!. Mer och mer forskning tyder på att kolhydrater i många former inte är bra för oss då de bidrar till inflammationer i kroppen och alla autoimmuna sjukdomar beror på inflammationer. Självklart även diabetes typ 2 som har en direkt koppling mellan högt blodsocker och diabetes. Många andra sjukdomar och problem som migrän, huvudvärk, deprission, humörsväningingar etc har visat sig ha samban är ju d med högt kolhydratintag och högt blodsocker. Glöm då inte heller att alla kolhydrater oavsett typ omvandlas till socker i kroppen som höjer insulinet som är ett fettlagrande hormon. Äter du istället fett som i LCHF får du inte denna blodsockerhöjning och därav inte samma isulinutsöndring. Fettet du äter används istället till energi och kroppen blir expert att just bränna fett som är lagrat. Självklart förbränner kroppen även fett när du äter kolhydrater men inte alls lika mycket som hos en person som går på fettdrift. Hos folk med högt kolhydratintag används först och främst kolhydraterna som bränsle. När blodsockret blir för lågt börjar kroppen att skrika efter mer och då blir du hungrig och extremt sugen på onyttig mat. Du tankar kroppen med mer kolhydrater och blodsockret liksom insulinet utsöndras för att ta hand om sockret som kommer. Du lagrar alltså mer fett ju högre insulin du har. När du sedan fortsätter äta kolhydrater vid varje måltid kommer kroppen först och främst att bränna det och alltså inte fettet som huvudsak.

Många som är emot LCHF pratar också om att man blir trögtänkt, trött och rent av får humörsvängningar av LCHF och även huvudvärk. Ja det stämmer! till en början stämmer detta vilket inte är jättekonstigt eftersom kroppen är van att ta den lättaste energin som finns att få tag på. och när detta inte längre finns lika tillgängligt som tidigare måste kroppen helt enkelt tänka om. Detta kan ta olika långt tid innan kroppen vant sig att använda sig av huvudsakligen fett som bränsle men räkna mellan 4-8 veckor för att vara helt säker. Dock kommer du succesivt att märka skillnad att du kommer bli piggare och framförallt att du har ett jämnare humör, dvs ett jämnare blodsocker. Det är nämligen när blodsockret sjunker för snabbt som vi får blodsockerfall och vi blir trötta, hängiga, tänker trögare, och blir superhungrig. Detta händer inte när man äter LCHF. Till en början äter man så mycket att man känner att man blir mätt och det du ska äta mycket av då är framförallt fett. Till slut kommer kroppen att ha vant sig med den nya kosten och vanligtvis stabiliseras mättnaden och man kräver mindre mat.

Som exempel kan vi ta min man som alltid krävt stora mängder mat. Ingen av oss är strikt LCHFare utan snarare måttlig till liberal. Han jobbar tungt på en takpannefabrik och jobbar både förmiddagar och ständiga nätter. Han har tillbaka i tiden haft extremt svårt med att hålla blodsockret jämt och har ofta fått blodsockerfall på nätterna vilket han stabiliserat med socker. Under natten har han ätit allt från smörgåsar, havregrynsgröt, mat, frukt etc. Nu när han äter mer LCHF klarar han sig ofta med en kvarg med vispgrädde i och lite frön, och jordnötter som han äter tills han är mätt. Detta klarar han sig alltså på hela natten helt utan blodsockerfall! och han är dessutom mätt hela tiden!. Trodde aldrig att vi skulle få bort hans blodsockerfall men detta stämmer alltså!. Kan då tillägga att han lyfter extremt tungt hela nätterna och utför väldigt tungt jobb och klarar sig ändå!.

Ett exempel på mig är att jag ofta känt mig bakis av att äta mycket kolhydrater och somnar ofta när jag har ätit tex en påse godis. Jag kan helt ärligt säga att det känns som att man knarkat (även om jag aldrig någonsin gjort det så kan jag förstå hur det känns när man ätit mycket kolhydrater). Jag tappar dessutom humöret och blir som en galning dagen efter ett högt kolhydratintag. Dessutom får jag hjärtklappning och huvudvärk!. Nu när jag känner min kropp bättre så känns det som att kroppen blivit mer harmonisk. Jag märker verkligen skillnaden i stressen kroppen hamnar i när jag äter mycket kolhydrater. Jag kan ärligt säga att jag känner mer harmonisk över lag. Sedan blandar jag ju LCHF och Paleokost med periodisk fasta eftersom jag känner att jag klarar det och min kropp klarar det. Jag känner att jag får bättre energi när jag tränar när jag äter mer LCHF. Har jag ätit ett stort kolhydratmål innan träning så tar kroppen slut redan efter 30 min och jag orkar knappt lyfta ett finger!. Nu vet jag vad min kroniska huvudvärk kommer ifrån som jag haft sedan jag var 15 år!. Många gånger kunde jag inte träna alls pga att huvudvärken var för påtaglig!. Nu har jag det väldigt sällan. Skulle jag gå över till strikt lchf skulle säkert huvudvärken helt försvinna. Känner dock inte att jag behöver köra strikt då jag har små barn och vill njuta av goda grönsaker, grädde och ostar. Den dagen kommer säkert men just nu är jag så nöjd över att jag hittat något som verkligen fungerar. När jag först började med LCHF så gick jag ner 8-9 kilo väldigt lätt och sedan kom jag bort lite från lchf under en kort period men nu när jag börjat igen har jag gått ner ytligare 2,5-3 kilo. Då äter jag rätt så liberalt och ligger ganska nära min målvikt och då krävs det oftast mer för att gå ner dom sista men jag räknar inga kalorier utan lyssnar helt och fyllt på kroppen vilket jag gjort hela tiden!. Jag tror inte man måste räkna kalorier för att gå ner i vikt. Visst kan det vara roligt att veta hur man ligger till men jag skriver hellre ner exakt vad jag ätit under en dag för att se ev mönster eller om det är något "onyttigt" jag ätit som kan ha hindrat viktnedgången.


Nu fick ni veta lite om hur LCHF fungerar som livsstil och ja jag tror helt klart man kan leva ett helt liv med LCHF. Kanske inte strikt då jag anser det vara mer anpassat till dom som har tex autoimmuna sjukdomar eller som är extremt sockerberoende. Är man frisk och vill ha en bra hälsa och ev gå ner några kilo är måttlig till liberal det bästa enligt mig. Har du kraftig övervikt har man ofta problem med högt blodsocker och någon form av matberoende och skulle därför rekommendera strikt lchft för att rensa kroppen och för att helt bli kvitt sockersuget. Det är dock viktigt att man tar det lite lugnt i början och kanske går ner till en liberal eller måttlig lchf för att inte chocka kroppen för mycket. Bara detta kommer göra en enorm skillnad!.

Har ni ev frågor är ni välkomna att maila mig på elinorlilja@hotmail.com


massa kramar/Elinor

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det här med hälsa har ju intresserat mig väldigt mycket sedan jag var 15 år och har under dessa år hunnit utbilda mig till undersköterska via gymnasiet och blivit kostrådgivare. Jag har sett ett och annat under dessa år och liksom vässat mina små känselspröt för att komma underfund med vad det är i vår livsstil och vår miljö som gör att vi bara blir sjukare och sjukare. Vi får ständigt en massa råd om hur vi ska leva våra liv, hitta motivationen till träning, påverka vår hälsa och hur vi ska äta "rätt". Vad som är att äta rätt är induviduellt det vet vi. Dock är det många människor som tror att det finns en optimal Quick fix som gör att man blir smal och lycklig helst över natten. Tyvärr finns det ingen sån! vi måste bli mer medvetna om vårt beteende och vad som gör oss "svaga" och på så sätt eliminera det från vårt liv. Kanske inte utesluta helt men begränsa det starkt. Jag tror och vet att de flesta människor på dennajord är svaga för kolhydrater och socker. Det vi sedan -50 talet blivit hjärntvättade med (ja det låter grovt men det är nästan så illa) att vi ska äta kolhydrater och akta oss för fett!. Fett är farligt heter det, för om man äter fett så blir man fet! eller hur?! eller?.

Nej det vet man idag att så inte är fallet!. Fett och protein är essentiellt och det innebär att detta är livsnödvändigt för att vi ska fungera optimalt. Varför ska vi då dra ner på fettet kan man undra? ja det undrar jag med! vi människor består av fett och till viss del kolesterol. Hjärnan består av fett och i cellerna finns även kolesterol och har en oerhört viktig funktion!. Man har sett i studier att människor som har lågt kolesterol drabbats av hjärt och kärlsjukdomar till större del än dom som äter mycket fett. Det som dock är ett problem idag är att om vi kombinerar fettet med kolhydrater (som i klassisk husmanskost och snabbmat) så är kan det bli skadligt. Kolesterol fastnar i våra kärl pga att inflammation bildas och då fastnar kolesterolet enkelt förklarat. Om ni kolhydrater skapar inflammationer i kroppen betyder det att om man skulle ta bort kolhydraterna (som inte bara ger inflammationer utan också skapar läckande tarm som ökar risken för inflammationer i olika delar av kroppen) så kommer inte inflammationer att kunna skapas och därför är heller inte kolesterol farligt!. Det är känt sedan en tid tillbaka att det även är socker klibbar igen våra kärl vilket inte är så konstigt. Man har även sett att genom att ta statiner (som läkare skriver ut till patienter med högt kolesterol ) ökar risken för hjärt och kärlsjukdomar!.

Det jag säger är att kosten som många äter idag med minimalt med fett och hör andel kolhydrater även ökar risken för en rad olika andra tycker av sjukdomar bla cancer!. Visste ni tex att cancerceller (många av dom) livnär sig på socker och kolhydrater vi äter?. Det finns många människor som trots att dom anser att dom äter "hälsosamt" ändå drabbas av cancer, varför?, jo pga en låg andel fett och högt intag av kolhydrater i olika former. De flesta av oss får dessutom i oss på tok för mycket omega 6 oljor som bla rapsolja och andra oljor. Vilka fetter ska vi då äta? mättade fetter är inte farliga för oss så riktigt smör, fett på kött, lite grädde, lite olivolja, kokosolja och omega 3 som i fet fisk är bara bra för oss!.

Det är dags att du tar komandot över din hälsa! ingen annan än du själv kommer någonsin att göra det!Likes

Comments

Hej på er!

Förlåt för oerhört dålig uppdatering här men det var varit lite fram och tillbaka här. Semestern är ju slut för ett tag sedan och nu har vardagen infunnit sig med buller och bong. Min äldsta dotter har börjat förskoleklass vilket betyder helt nya rutiner för oss. Att gå upp kl 6 VARJE morgon även om jag börjar jobba eftermiddag gör att man inte riktigt kan hålla sig så pigg som man vill men så är det ju med alla rutiner, det är jobbigt i början tills det liksom faller på plats. Tur att vi har skolbuss som hon kan åka med så jag slipper klä på min lilla tjej och skjutsa stora tjejen för att komma till skolan. Sedan har jag av något tråkig anledning hostat i 4 veckors tid och det har inte velat ge med sig alls vilket jag blir galen på! nu för 2 dagar sedan så blev jag dessutom kanonförkyld! så idag är jag hemma från jobbet och försöker kurrera mig. Måste köpa in D- vitamin för det verkar vara dags för det nu!.

På tal om rutiner så har jag i förregår börjat med periodisk fasta! jag har aldrig testat det förr men nu kände jag att jag ville testa även det och göra en slags kombo av periodisk fasta och lågkolhydratskost för att se vad som händer. Har lagt ett mål på 1 månad och det är möjligt att om jag gillar det så kommer jag fortsätta även efter det. Jag ska först berätta lite vad periodisk fasta innebär och sedan avsluta vad mina upplevelser är hittills.

Periodisk fasta eller 16:8

Som jag kör är en av de lättaste fastorna då det går ut på att fasta helt i 16 timmar och ha ett ätfönster på 8 timmar. Det vanligaste är att man äter från 12-20 och fastar efter 20-12 dagen efter. Detta kommer jag också att gå efter då mitt liv passar bäst så. Man kan helt enkelt bestämma själv där hur man vill göra och hur det passar en själv. Tanken med fastan är att man bara får dricka och då endast svart kaffe, te utan något i och vatten. Det som händer med kroppen är att kroppen får tid för att vila och inte bara bryta ner mat hela tiden vilket ställer stora krav på våra organ. Du får ett jämt blodsocker och kroppen börjar hamna i ketos under fasteperioden när

Likes

Comments

Hej på er denna fredagskväll!

Förlåt för dålig uppdatering, har varit fortsatt sjuk med en superjobbig hosta som inte vill ge med sig. Trodde jag skulle slippa köpa något för hostan och bara köra på teer med honung, rött vin (bakteriedödande) och diverse annat men jag måste medge att även jag måste släppa på tyglarna ibland vilket jag kände behövdes nu med envis hosta i 2 veckors tid. Huvudvärk och ont i magen är inget roligt pga av att man hostar så intensivt så det fick åka till apoteket och köpa bisolvon och även Bisolduo som i alla fall är naturlig lindring av rethostan så jag hoppas detta ska hjälpa och att jag slipper krypa till VC för att få något starkare (vill icke!)

Så nu till dagens inlägg. nämligen en fortsättning av serien om våra chakran och vi har nu kommit till solarplexuschakrat som sitter strax ovanför naveln och är gult. Detta chakra har elementet eld och handlar om vår egen identitet som vi skapar, vår självbild. Navelchakrat handlade ju om kontrollen vi har på andra och det sociala så innebär detta chakra det som handlar om oss och hur vi formar oss själva. Hur vi ser på oss själva, vårt självförtroende och självkänsla sitter här. Tycker du att du är vacker eller ful, är du stolt över dig själv eller ser du ner på dig själv? allt sånt handlar om kontrollen vi har över oss själva eller den kontrollen vi inte har. Vi värdesätter oss efter hur vi ser på oss själva helt enkelt.

Hur vårt solarplexus utvecklas dvs vår identitet beror på var vi bor, vilken utbildning vi har, vilka grupper vi tillhör, vilken utbildning vi har och vilket jobb vi har tex.

I dagens samhälle är det viktigt att se bra ut, att ofta rätta till saker på vår kropp vi inte är nöja med, att ha snygga kläder etc etc men många som har ändrat sitt utseende eller tom gått ner i vikt menar ofta att dom inte alltid är lyckligare utan det här ligger längre ner under ytan och det kommer aldrig bli bättre av att förändra oss själva eller vårt yttre för vi blir sällan lyckligare av det. Det är viktigt att jobba med vårt inre och acceptera dom personer vi faktiskt är och utvecklats till. Att vi alla är unika hur vi än ser ut, var vi än kommer ifrån etc.

I solarplexus sitter även vårt driv, vår viljestyrka att vi klarar saker om vi bara vill, att vi tror på oss själva och vår kraft att skapa det vi vill ha i världen. Att övervinna hinder och problem att vilja lyckas. Att våga förlora och inte se det som ett misslyckande utan se det som en kunskap är något som också syftar till detta chakra.

När vi har obalans i chakrat händer det som säkert många varit med om vid något tillfälle. När ens självförtroende får en törn eller när vi blir kränkta. Depression eller när vi inte vet vad vi vill göra med våra liv eller när vi inte kan skaka av oss kritik utan ser det som personligt är en obalans i chakrat. När vi ser ner på oss själva och inte tror vi klarar av saker eller är osäkra på vår egen kapacitet är också något obalanser. Jag vill också säga att om vi irriterar oss över andra människor vad dom har och inte vi har, har i själva verket med oss själva att göra och det andra inte tycker om hos oss handlar om att lära oss självbehärskning.

Blockeringar här är väldigt typiska i dagens samhälle och det är just depressioner. Att problemen som vi får under livet har vi svårt att ta till oss och ser det som omöjliga att ta sig över. Vi bryter ihop och det blir på något sätt omöjligt att komma ur. Vi kan helt enkelt inte hantera motgångar för varje motgång gör att vi bara tar oss längre och längre ner i avgrunden. Men här är det viktigt och förstå att trots problem och hinder i livet och att livet går likt en berg och dalbana så går alltid livet vidare vad som än händer. Det är viktigt att förstå att det är bara DU som har makt över ditt liv! ingen annan och det här krävs träning men vi alla kan bli bättre på att hantera motgångar om vi försöker tänka positivt och stärka oss själva och förstå att vi kan påverka våra liv mer än vi någonsin tror.

En annat symtom på blockering i chakrat är när vi ger upp våra drömmar som vi har. Att vi väljer familjeliv före en karriär och därför kanske mår dåligt över sitt val då detta är en dröm som verkligen vill uppnås (precis som alla drömmar). Detta skapar också blockeringar här, att inte göra det man verkligen vill göra gör oss många att vi hämmade och ibland får humörsvängningar, depression eller helt enkelt känner oss energilösa och inte glada över livet då vi "offrat" våra drömmar.

Det vi behöver göra är att låta våra egon stå tillbaka. det är ofta våra egon som säger till oss att vi inte "borde söka det där jobbet" eftersom du inte har den erfarenheten som krävs, "nej Elinor du kan inte starta ett företag för det kommer aldrig och gå bra", "nej jag vågar inte för det är inte så tryggt som jag vill". Det jag vill säga här är att egot alltid vill sträva efter det trygga i allt. Egot vill inte gå ur sin comfortzon och det är ofta därför vi har en liten ängel och en djävul på vår axel där djävulen är egot och ängeln är "vårt inre jag". Vi måste helt enkelt låta egot få stå tillbaka mer än vi gör idag för att vi ska kunna våga mer! Söka det där drömjobbet, starta företaget, börja med en aktivitet du varit sugen på länge men inte vågat etc etc. Då självförverkligar vi oss själva och vi växer som människor. Detta är något som vi alla behöver jobba på mer eller mindre genom hela livet för vi har alltid en liten djävul som sitter där och säger vad vi ska göra och inte (framförallt inte göra). Våga ta för dig av livet! och lita på dig själv!

För att jobba med sitt självförtroende eller sin självkänsla eller komma närmare en dröm är det väldigt bra att under meditation visualisera. Hur skulle livet se ut om du hade det där jobbet du så gärna ville ha? känn och kläm på allt! hur skulle du känna dig? , vilka kläder skulle du ha, var skulle jobbet vara?, hur är dina arbetskamrater? ju mer detaljer desto bättre! ju mer du visualiserar din dröm eller resultatet desto närmare kommer du att komma! Har du dåligt självförtroende så säg massa positiva saker om dig själv, och då gärna framför spegeln. Säg till dig när du står där Du är vacker, du är framgångsrik, du är smart, du är snäll, du är unik, jag kan om jag vill. Släng en massa fina komplimanger over dig själv. Gör du detta regelbundet och gärna varje dag (förslagsvis morgon och kväll), till slut kommer din hjärna veta detta och du kommer automatiskt få bättre självförtroende. Våra tankar är nämligen vad som speglar oss. Ju mer negativa vi är mot oss själva desto mer tror kroppen på det. Samma sak åt andra håller. Säg bara positiva saker om dig själv!

och du! sluta jämföra dig med andra!, ingen är bättre på att vara du!

Likes

Comments


Mina kommentarer kring föreläsningen


Har precis avslutat en mycket spännande föreläsning med Tore Persson som är läkare och föreläser om sockrets påverkan på kroppen. Det fick mig att få en hel del AHA upplevelser. Jag vet ju sedan långt innan hur skadligt socker (och även kolhydrater är, ja kolhydrater blir till socker i kroppen). Jag är ju även emot vaccinationer både av barn och vuxna och det jag inte visste var kopplingen mellan socker och dessa barnsjukdomar och andra sjukdomstillstånd som förkylningar etc och det som drabbas oss "vardagligt" att detta har ett samband.

Det han förklarar här i föreläsningen var en studie som gjorts när polio härjade som väst runt -40 talet. Det en läkare då gjorde var att under ett års tid studera hur dessa virus kan ta sig in i kroppen med tanke på att kroppen har ett stort skydd av det vi kallar immunförsvar dvs skyddsbarriärer så absolut inte bakterier och virus ska kunna ta sig in. Hur kommer det sig då att ett så litet virus kan ta sig in trots immunförsvaret som normalt sett är så starkt ändå tar sig in. Han hade därför en teori om att dessa virus antagligen "liftar" med hjälp av sockret för att ta sig in i kroppen (ni kanske vet att virus och svampar livnär sig på just socker, dvs många levande organismer älskar socker precis som vi gör). Han ströp helt enkelt personerna s sockerkonsumtion och efter detta år av studie kring det här kunde han konstatera att poliofallen gick ner hela 90% det året!.

Det undgick mig därför inte att kolla upp mer exakt när poliovaccinet infördes i världen och kunde konstatera att det första poliovaccinet infördes i philiadelphia år 1952!. Studien som gjordes var mellan -48 och -49. Här ser jag ett samband! Om det nu vore så lätt att det är sockret som nu är boven till att polio faktiskt mer eller mindre existerar och får oss att bli sjuka varför införs då ett vaccin mot sjukdomen? varför inte bara gå ut till allmänheten och säga att socker gör dom sjuka!? och att det göder polio? jo för det handlar precis som allt annat om pengar!

Tore understryker även sockrets påverkan på vår hälsa och förkylningar. Jag kan även skriva under på detta efter en sommar med mycket socker och stärkelserik mat är att precis som han nämnde att ju mer socker och stärkelserik mat vi äter desto lättare har vi att bli sjuka!. Varför åter igen, jo eftersom virus och mikroorganismer tar sig in via sockrets hjälp in i våra kroppar (många av oss luktar säkert socker lång väg och virus får därför en härlig värdfamilj att leva på). Råkar vi dessutom ha ett något försämrat immunförsvar (vilket man i regel får av dålig kost) så är det ännu lättare för dessa virus att ta sig in. Jag råkar vara ett levande bevis på det. Jag försöker undvika socker och stärkelserik mat i normala fall. Nu har man haft 4 veckors semester och man äter mer efter hur dagen blir och var man råkar vara just vid tillfället då det är dags att äta dvs på diverse snabbrestauranger. Resultatet av detta? jag är förkyld! med jordens rethosta så jag blir tokig! och hela familjen har åkt på samma sak så vi sitter här hemma och hostar ikapp!

Det här gav mig som sagt en väldigt klar bild av vad just socker gör med oss. Det läskiga är ju att inte sjukvården ser detta. Jo förresten! dom ser det men ingen vill veta av det. Varför? ja pengar även det kan jag tänka mig!. Att sjukvården använder sig av glucosdropp vid tex operationer, cancerbehandling etc är för mig rena rama skämtet!. Hur kan man pumpa i folk socker som lider av cancer när cancerns föda faktiskt är socker! det är som att föda något som man försöker utrota! dvs helt galet!. Jag kan bara säga av egen erfarenhet berätta vad jag och min dotter blev serverade när min dotter låg inne på sjukhuset på just en barnavdelning. Oboy, en dricka Mer, vit smörgås med smör och ost. Det var det min dotter fick att äta till frukost på SJUKHUSET?. Jag har frågat mig både en och två gånger varför inte sjukvården som borde veta bättre serverar bra mat?! hur ska man annars som dietist eller liknande kunna förmedla vad bra mat är när det serveras rent socker på avdelningarna?. Borde inte sjukvårdspersonal föregå med gott exempel?. Jag blir rent av mörkrädd! eller vill "dom som bestämmer" gör oss sjukare än vad vi rean är? ja ni det är frågan!.

Det blev ett långt inlägg det här, ni får ursäkta mig men jag vill verkligen nå ut med detta för jag anser att det är oerhört viktigt att vi blir mer medvetna om vår hälsa och vad vi kan göra för att må ett så bra, långt liv som möjligt och utan en massa läkemedel. Jag skulle kunna fortsätta i timmar men jag ska skona er lite :P, får fortsätta i ett annat inlägg:P.

Ta er gärna tiden och kolla på denna mycket intressanta föreläsning och som Tore sa i föreläsningen "spotta ut allt som är sött" <3

Likes

Comments

Då har vi kommit till vårt andra chakra i serien om våra chakran och det är navelchakrat. Detta chakra sitter vid naveln eller strax under och har färgen orange. Hit hör det sociala i oss, det är här vi formar relationer och att vara öppen. Längtan efter samhörighet och även kärleken sitter här. Samhörighet i olika grupper och även samhället. känslor sitter också här som passion, ilska, krektivitet, spontanitet, självförtroende och vår sexualitet. Har vi detta chakra i balans har vi en bra känsla kring alla dessa aspekter vi har kontakt med våra känslor och kan uttrycka dessa. Vi har också en skaparglädje och en lätthet att uttrycka oss på olika sätt även kreaktivt.

Har vi obalans eller en blockering så ger detta ofta sexuella problem, man se det som ett måste eller att man helt enkelt drar sig undan. Man kan bli blyg och lite tillbakadragen, man kan inte uttrycka sina känslor och det kan vara svårt att hitta en partner. Har du ett överaktivt navelchakra kan du vara överdrivet kontrollerande och man måste stå i centrum, vara "överdrivet" sexintresserad och ha svårt att kontrollera sina känslor.

Obalanser kan även yttra sig i fysiska åkommor eller sjukdomar som tex gynekologiska besvär eller sjukdomar, klimakterie eller potensproblem, urinvägsbesvär, fortplantningsproblem, problem med nedre delen av ryggen och bäckenproblem. Egentingen det mesta som har med just denna region att göra.

Det var lite kring Navelchakrat. Nästa chakra blir Solarplexuschakrat.....

Namaste Elinor

Likes

Comments

Hej på er!

Vilken härlig dag det varit idag! Vi tog en sväng till Skänninge Marken och jag vill bara poängera vilken underbar liten stad det är! kullerstenar längs gatan och små fina affärer. Har aldrig varit där tidigare och nu var typ alla där :D . Jag köpte inget själv men köpte en skällande hund var till barnen och Andreas har faktiskt köpt sin första änglakortlek! med Ärkeängeln Michael :D . Det tar sig haha!. Han har ju börjat spå lite i runor innan och nu var det alltså dags för änglakortlek då:). Han brukar faktiskt ta hjälp av Michael rätt ofta så den passade ju bra till honom!. Själv har jag 11 st kortlekar så jag får nog lugna mig lite :D .

En underbar dag var det som sagt förutom att förkylningen slagit till med buller och bong :S. Ont i hela kroppen och känner mig allmänt riktigt hängig så idag blir det nog att slänga mig på soffan och ta det lilla lugna :). Blev ganska sent igår kväll också eftersom jag hade en healingkund på distans.

Jag tänkte att jag skulle försöka ge er ett änglabudskap ikväll via video men jag får. Mår ju som sagt inte prima så ni kanske får nöja er med ett vanligt textbudskap.

Nu ska jag slänga mig i soffan och läsa min underbara bok Kärlek, medicin och mirakel- En kirurgs erfarenheter av cancerpatienters märkliga förmåga att bota sig själva.

Håll utkik efter änglabudskapet och en fortsättning av "Våra chakran"

Kärlek och ljus!


Likes

Comments

Tjoho på er och god morgon! eller förmiddag kanske :P .

Idag är en ny dag med nya tag. Ni vet om min lilla sockerhistoria igår? Det gick inget bra alls. Tränade ett pass cardio på 45 min och drack ett extra glas MSM för att försöka rensa systemet men det resulterade i att jag hade sjukt svårt och somna trots att klockan var närmare 01:30! så sjukt störande!. När jag väl sedan somnade hade jag världens mardröm om min dotter så det slutade med att jag vaknade storgråtnade och fortsatte gråta med tanke på den hemska mardrömmen. Hade verkligen svårt och släppa den. Kl var då 5 och hade återigen svårt och somna. Låg och lyssnade på ljud från djur som var uppe tidigt (fönstret står öppet). Somnade nog några timmar till för att sedan vakna igen vid 8:30!. Ingen vidare bra natt alls med andra ord!

Nu har jag haft en lite smått utdragen morgon så jag sitter fortfarande i nattlinne. Ska dricka upp mitt kaffe och fixa mig för dagen för att sedan bege mig till barnens mormor och morfar. Andreas ska hjälpa dom med att lägga nytt golv så under tiden tänkte jag sitta och plugga lite till i kristallhealingen. Så himla mycket och läsa!, mycket spännande men jag har verkligen svårt och ta tag i det. Hoppas min lärare Gitte förstår mig :).

Nu måste jag kila! hoppas ni får en underbar dag alla vänner!

Likes

Comments

God kväll där hemma!

En härlig dag är snart till ända och jag har 2 veckor kvar av semestern! rena lyxen! Måste säga att tiden har gått väldigt fort trots att jag har avverkat tre hela veckor men det kändes verkligen som att jag behövde den här semestern. Idag var jag och familjen en tripp till Söderköping, jag måste säga att jag bara älskar gamla små städer! kullerstenar och små söta butiker det är bara så underbart, mycket bättre än alla dessa stora köpcenter med enorma lokaler och så tråkigt inredda. Eftersom vi ändå var i Söderköping så överraskade vi barnen med att åka till en godisaffär och köpa godis, vi är ju ändå så sällan i Söderköping tänkte vi. Sagt och gjort så blev det . Vi började småäta på godiset i bilen på väg hem och jag kan understryka med att jag sällan äter godis!, choklad kan jag ofta unna mig som pricken över iet till kaffet. När jag hade ätit en del (jag har svårt att äta mycket godis så jag mår ofta illa om jag äter lite för mycket) så känner jag hur extremt trött jag började bli och jag blev bara tröttare och tröttare ju närmare hem vid kom (vi har ca 3,5-4 mil till Söderköping uppskattningsvis) och när jag väl kom hem var jag så trött så jag kunde knappt bära mig själv! Slängde mig därför i solstolen och höll på och somna. Där låg jag säkert 1-2 timmar och var helt utslagen. Gick sedan in för att lägga mig i soffan och slumrade till där med!. Det var nog länge sedan jag var såå himla trött! och vilken hjärndimma! känslan var som att jag inte hade ätit på flera månader och hjärnan hängde inte med alls. Tänk er känslan dagen efter ett rejält krogbesök! typ så kändes det.

Det är riktigt otäckt hur extremt farligt socker är! och så finns det dom som häller i sig socker! inte konstigt säger jag bara att alla dessa sjukdomar finns! och jag kan mycket väl tänka mig att man även blir van vid att ständigt vara trött och hängig och känna att man knappt har någon livslust kvar för så kände jag. Jag är fortfarande inte helt återställd om man nu ska säga så. Tog ett extra glas MSM för att ev rensa ut skiten och ev måste jag nog ta lite till. Sedan rev jag av ett träningspass på 45 min cardio för att svettas ut en del. Kommer även dricka mängder med vatten för jag känner mig nästan uttorkad! Även min man kände sig nästan sjuk efter godisätandet så middagen idag fick bli sallad!.

Jag blir fortfarande chockad över folk som inte tror att socker är vår värsta fiende! som tror att fettet är det vi ska akta oss för!. För er vill jag bara säga så här! testa själva! uteslut allt vad socker heter (och de största kolhydraterna) och ät mer fett och protein/sallad så får vi se hur ni mår om si så där 2 månader. Sedan kan ni testa att återgå till era kolhydrater och socker igen så får vi se hur ni mår.

Nu ska jag understryka igen att jag äter inte ren LCHF ifall någon tror det, jag har valt att försöka mig på en blandning av LCHF och Paleo och mår sjukt bra av det! tyvärr har det gått lite för mycket åt fel håll under semestern och det skäms jag för, dock måste man komma ihåg att alla är vi människor och ingen är perfekt, inte ens jag. Dock vet jag nu att anledningen till att jag ofta skippar godis är pga av denna sjuka baksmälla som jag ofta drabbas av. Ni som ev går på dieter eller av annan anledning väljer bort godis....ni missar ingenting!

Likes

Comments