Hej på er!

Hoppas ni tar det lite lugnt i all julstress. Jag hade min lilla shoppingdag igår med min äldsta dotter och mannen fick ta en tur med yngsta fr att införskaffa julklappar. Jag försöker ta det lite med ro eftersom jag känner julen som en mysig och trevlig period, inte som ett ända stresspåskag.


Igår snubblade jag över det här med tarmfloran igen vilket jag tycker är grymt intressant. Tarmen har ju så extremt mycket med vår hälsa att göra och ändå nämns det sällan vid ohälsa av olika slag! Det jag dock märkt är att på senaste tiden har fler och fler uppmärksammat detta och då främst forskare! Dock är det väldigt segt att få ut informationen många gånger har jag också märkt! Jag tror att om informationen kommer ut till allmänheten så kommer många kunna bli hjälpta med väldigt mycket ohälsa! Tex så är det många läkare som anser att läckande tarm inte finns, fast det verkligen gör det! Ju mer forskning som kommer om just tarmen desto större är chansen att magsystemet och allt som kan hända vid obalans uppmärksammas på allvar. Det börjar! Men det tar tid!.


En sak som forskare nu upptäckt är att smala möss har en annan typ av sammansättning av tarmbakterier som gör att dessa möss Är smala. De överviktiga eller "tjocka" mössen hade alltså en annan tarmflora än dom smala. Dom testade därför förflytta den tjocka musen till de smala mössens bur och efter ett tag blev även den musen smal. En förklaring är att de smalas tarmbakterier överfördes till den tjocka musen eftersom dom bodde i samma bur och fick i sig de smalas tarmbakterier på så sätt. Samma sak gällde motsatt effekt om den smala fick dela bur med tjocka möss.


Nu görs alltså tester på att ev kunna transplantera tarmflora från smala möss till tjocka möss för att ev kunna överföra detta till människor. Det vore ju en superbehandling om det fungerade även på människor vilket man kan anta eftersom tarmfloran borde te sig likvärdigt hos de flesta djur. Dock måste man ha i åtanke att det är viktigt med en ändrad kost också så dessa tarmbakterier överlever. Äter man mycket processad mat, socker, gluten och mjölkprodukter får man sämre tarmflora och där med ökad risk för sjukdomar och problem som det medför från "de dåliga bakterierna". Äter du istället mycket grönsaker som tex bryccelkål, gröna bladgrönsaker, broccoli, vitkål etc etc , äter mycket fröer och nötter och utesluter gluten och i bästa fall mjölkprodukter så kommer magen att tacka dig! Sedan finns det även många människor som blivit hjälpta av så kallad resistent stärkelse som finns i tex potatismjöl. En hel del jag pratat med som stått still i vikt under en tid har börjat tappa vikt igen om de tillfört potatismjöl i lite vatten varje dag! Detta har också med tarmbakterierna och göra och fungerar som mat till dom och bakterierna kan växa sig större och starkare och hjälpa dig att lättare gå ner i vikt. Detta om du givetvis även sköter kosten i övrigt, rör på dig, sover ordentligt och inte stressar. Syrade grönsaker är också kanon för att få till en riktigt bra tarmflora!


Så visst är det bra intressant! Jag ska absolut läsa på mer hur tarmfloran påverkar oss för det finns även studier som visar att depression har en koppling till dålig tarmhälsa. Detta kan ju som sagt dels ha att göra med den läckande tarmen som jag pratat om vid några tillfällen. Läkare vet nu att magen harven direkt koppling till hjärnan men "de flesta" har nog inte undersökt exakt hur mycket det påverkar. Speciellt inte forskare från skolmedicinen. Alternativa medicinen har kommit något längre i detta.


Jag länkar till en liten artikel om det jag precis skrivit om, ang tarmfloran och övervikt.

http://www.vetenskaphalsa.se/tarmbakterier-bidrar-till-fetma/


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

idag är det äntligen dags! Idag är det sopplunch på Nyföretagarcentrum med föreläsning från Holistic om tillväxt och hur dom gjort för att öka sitt företag på så kort tid. Vd'n kommer att prata om deras mål, nämligen att få ett friskare samhälle! Det kommer bli så oerhört spännande och detta är ju verkligen mitt forum på alla sätt! Behöver som sagt få alla former av inspiration jag kan få och en riktig spark i baken!

Sedan om det finns tillfälle så blir det lite nätverkande med andra likasinnade och även försöka boka upp en ny tid för rådgivning.

Jag brukar normalt leta inspiration från olika bloggar, instagramkonton och företag men även att blicka tillbaka till tiden då man inte hade några barn. Allt var i ett flöde men livet kunde ändå kännas väldigt tomt och man fick det låta som att man hade massor att göra. Idag vet jag att det inte stämmer!. Det jag fyllde mina dagar med var lite jobb och sedan träning. Idag med barn, hus, 80% jobb, träning, egna idéer på företagande, vänner och ja allt annat jag glömt ta upp. Jag är mer effektiv nu än jag var då och många frågar mig hur jag kan hinna med allt. Jag prioriterar och planerar! Så är det! Allt handlar om prioritet och planering. Det jag måste öva på är att vara här och nu i allt jag gör och inte flacka runt så mycket med allt. Vara lite mer kvalitetstyrd i allt i mitt liv inte bara vissa bitar. Men allt tar sin tid. 

Efter denna lunch bär det av till jobbet för att riva av ett kvällspass till 21:45. Jag ska vara helt ärlig så längtar jag till helgen!

Hoppas ni får en fantastisk dag!

Med ljus och kärlek/Elinor

Försöker hitta inspiration till träning och företagande på olika instagramkonton, bloggar och företag men även tillbaka i tiden då man oftast levde med ett bra flöde. Att få barn gör att saker inte riktigt blir som man alltid tänkt. Så det är bara och slå sig framåt och lära sig planera, planera och åter igen planera!

Likes

Comments

Idag tänkte jag skriva lite om ett ämne som är ganska nytt men som funnits oerhört länge, ja så länge som människan funnits på denna jord. Det jag pratar om är högkänslighet. För mig är detta också ganska nytt men jag känner själv igen mig en massa när jag läst om detta och jag förstår nu att jag är högkänslig!. Jag ska berätta lite vad det är och vad det innebär.

Högkänslighet och är en benämning med en medfödd personlighet som väldigt många människor känner igen sig i. Det beräknas vara 15-20% av befolkningen i hela världen som beräknas ha dessa karraktärsdrag. Det är ingen diagnos eller liknande men väldigt många människor som har denna personlighet förstår att dom är annorlunda och att det faktiskt ibland kan vara extremt jobbigt att fungera optimalt i dagens samhälle där ekorrhjulet bara går fortare och fortare och vi ska mulittaska mest hela tiden och samtidigt vara social både på sociala medier och ute i det vanliga livet. Många högkänsliga kan känna sig utanför, udda och annorlunda eftersom omgivningen ofta inte förstår sig på dessa. Det var faktiskt en psykolog vid namn Eleine Aron som även är forskare som kommit fram till denna personlighetstyp som hon sett bland sina klienter.

Personer som är högkänsliga eller som det heter på engelska "Highly Sensitive Persons" föds med ett väldigt känsligt nervsystem och en hjärna som fungerar annorlunda än hos övriga befolkningen. Dessa personer är mottagligare för sina emotionella och fysiska känslor. Dessa personer har därför också en ökad risk för att bli deprimerade och utmattade pga av att dom helt enkelt inte orkar med samhället på samma sätt då de tar in fler detaljer i miljön än andra och bearbetar dessa på en djupare plan, detta gör att dom ofta känner sig dränerade och extremt trötta och överstimulerade. Detta gör även att stress är extremt vanligt hos dessa personer och att dom blir överväldigade över alla intryck som måste bearbetas och som tar en enorm kraft som i slutet på dagen gör att dom bara faller ihop i soffan helt utmattade. Många vittnar också om att dom blir mer ljud och ljuskänsliga och pga av alla intryck dom får bearbeta under dagen så har dessa personer ett ökat behov av vila, sömn och att bara få ha det lugnt och stilla.

Trots att detta kan vara enormt jobbigt för oss högkänsliga. så har många av oss väldigt starka personligheter och är väldigt intuitiva, medkännande, omhändertagnade, omtänksamma, kreaktiva, empatiska och har ett rikt inre liv. Många av de högkänsliga personerna är ofta väldigt globala och ser faror och mönster i olika typer av handlande som kommer att medföra problem långt innan den övriga folkmassan ser det vilket kan vara enormt frustrerande när människor "inte alls förstår" vad man pratar om.

Jag ser som sagt oerhört många punkter som verkligen är jag i ett nötskal!. Jag känner mig ALLTID väldigt dränerad och det kan börja bra en morgon där jag känner mig pigg och glad och åker till jobbet med energin på topp och redan när jag kommer in på jobbet känner en enorm tyngdhet och att jag direkt tappar energin. Detta händer även när jag är i stora folkmassor där det är mycket ljud och folk som rör sig. Även om jag är väldigt social som person så har jag lite svårt för att träffa nya människor då jag ofta känner mig lite blyg i första anblicken. Jag tror inte folk ser mig som speciellt blyg faktiskt men jag har nog väldigt lätt att känna av människor och vilken energi folk har och därför vill "känna av" innan jag ev tar steget så att säga. Jag drar mig ofta till människor som har likande energi som jag och då kan jag rent av bli ganska flummig "gapskratt". Då har jag aldrig problem med att prata eller öppna mig för folk. Det jag också kan känna är ett problem ofta är att jag är väldigt godtrogen. Jag tror att alla människor vill gott men det har jag märkt att så är ju inte fallet tyvärr. Det som också är tydliga drag hos högkänsliga personer är idérikedomen. Dom kan få till sig en hejdundrande massa ideer som bara kommer från tomma intet så tom andra blir lite fundersamma. Här har ni mig igen!, jag sprudlar ofta av ideer och inspiration som ploppar upp som svampar i skogen och jag vill göra ALLT!! men tyvärr så tar även detta enormt med energi, till slut blir det så mycket att jag inte vet vad jag ska göra av allt "haha".

Sedan så känner jag själv att jag har ett extremt behov av ljus! många kanske känner sig ljuskänsliga men här är jag tvärtom! jag måste ha ljust!. Att bo tex ha mörk inredning hemma fungerar inte hos mig! Jag har tex försökt vara mer kreaktiv att använda lite mer dova naturfärger som brun, mörkare beige, grå etc men det går inte! jag tappar energin och soffan är alltid lockande!. Jag måste ha vitt vitt vitt! då blir jag glad och piggare. Vårt förra radhus vi hade inrede jag med bara vitt! och jag mådde toppen! nu har jag mer humörsvängningar, känner mig deprimerad, trött och låg. Så det verkar som att jag måste få in mer ljus även i detta hus :) . Att det just nu är vinter gör absolut inte saken bättre!, jag brukar säga att jag borde gå i ide på vintern för jag fungerar knappast optimalt i detta extrema mörker!

Som sagt så högkänslighet har alltid funnits både bland djur och människor och alla former av personligheter har alltid behövts på jorden. Allt för att komplettera varandra. Det en i flocken inte är bra på kan en annan och så vidare. Så att se sin högkänslighet som något dåligt ska man absolut inte! det handlar återigen att vara medveten om vad man orkar och inte. En högkänslig kan vara enormt produktiv även om det kommer kännas efteråt!.

Jag är övertygad om att det är många som känner igen sig i detta! det finns tom en förening för högkänsliga SFH (Sveriges förening för högkänsliga) och där kan ni hitta mycket information och även självtester man kan testa sig om man ev är högkänslig.

Ljus och kärlek/ Elinor

Likes

Comments

Vi har nu rusat in i December med stormsteg och dagarna bara går och går utan att man hinner reflektera ibland! Blir lite rädd faktiskt när dagarna bara försvinner i rutiner, förskolelämningar, städningar, storhandlingar, ja ni vet vad jag menar! Idag kom jag på mig själv med att glömma bort att jag inte satt upp mål för 2018! Jag får heller inte glömma att sammanfatta året som gått vilket jag brukar göra. Vad kan jag göra bättre nästa år? Vad vill jag prioritera nästa år? Vilket mål vill jag uppnå och hur är exempel på frågor jag brukar ställa. Jag är inget vidare bra på det men jag jobbar på det! Även det tillhör hälsooprimering. Att sträva dit man vill!

Jag har tagit ett litet ministeg framåt för att nå mitt mål med att bli egen företagare! Jag fick nämligen hem mina visitkort jag beställde för några dagar sedan! Ibland behövs inga stora steg utan det är små steg framåt som gör att det blir mer riktigt och att man faktiskt går framåt! Tänkte låna hem lite böcker om företagande då min kurs i företagsekonomi A som jag gick på gymnasiet inte räcker någon vart och jag minns ingenting från den.😂.

På torsdag ska jag på föreläsning på Nyföretagarcentrum. Holistics VD kommer och föreläser om företagande och hur dom kunde växa så enormt mycket från att bara vara 2 anställda till ett av Sveriges största kosttillskottsföretag! Förhoppningsvis får jag många bra tips och träffa många bra och nyttiga människor! Holistic är ju ett av dom företagen som jag ser upp till något enormt! Och deras produkter är verkligen topp! Blir jag företagare en dag så kommer jag utan tvekan sälja deras produkter! En annan dröm är att få samarbeta med dom på något sätt! Så det är ju super att det är just dom som kommer och föreläser😍.

Idag har jag varit extremt trött! Jag är verkligen en ljus människa som verkligen inte mår bra av mörker! Jag blir deprimerad, på dåligt humör, somnar extremt tidigt och har ingen ork! Detta gör mig extremt frustrerad eftersom jag är van att ha mycket energi på sommarhalvåret! Man kan tro att jag är en Björn som borde gå i ide😂. Jag måste köpa ny D vitamin som nu tyvärr är slut! Det märks vill jag lova! Får ta en sväng förbi Big heart som är min favoritbutik för tillskott och livsmedel! Bara bra produkter av extremt bra kvalite! Ekologiskt och utan massa skit! Dom är dessutom väldigt serviceinriktade!

Snart blir det julkalendern och sedan kommer jag lägga mig tidigt! Klockan ringer återigen kl 04:00 😴.

Likes

Comments

Det är nog ingen som kan sticka under stolen med att stress är ett oerhört stort problem i vårt samhälle idag! vi alla är stressade i perioder men många av oss är stressade konstant!, ibland så pass att stressen påverkar sömnen, vikten, psyket och ibland hela livet negativt. Utmattningssyndrom, depression, ångest, trötthet, tappar livslusten, etc etc är symtom som kommer som brev på posten när vi stressat en lång tid och det blir bara värre ju längre tid som kroppen får stressa utan återhämtning och det som faktiskt får oss att stanna av är när vi totalt kraschar in i väggen. Tyvärr har det gått på tok för långt när vi har kommit till det stadiet. Att kroppen till slut drar i nödbromsen för att få oss att stanna. Tyvärr är det även för sent att helt bli frisk igen eftersom kroppen har kvar känslan hela livet, hur det en gång var. Att då stressa när man en gång kraschat gör att du direkt blir sjuk igen. Då är det extremt viktigt att lära känna sin kropp hur den ter sig när det börjar "bli för mycket" och sakta av på takten INNAN något stort händer igen. Det är inte lätt men med lite övning och att vara medveten om sin kropp och dens signaler för att man till slut lär sig.

Många "experter" som jag mött och läst om förespråkar träning vid stress och stressrelaterade sjukdomar då det får oss att slappna av. Detta är inte riktigt helt sant. Delvis blir vi blir vi piggare och mer avslappnade av träning men detta är efter ett pass. Under passet är det stressande för kroppen. Kroppen vet nämligen inte att träning är just träning, den kan inte skilja på träning och flykt. Så är du ute i löparspåret så tror kroppen att du springer ifrån ett lejon och om du styrketränar att du slåss eller försöker bära hem tunga saker hem till "grottan" och en hel del hormoner ( kortisol, adrenalin och noradrenalin) börjar produceras för att få kroppen att "varva" upp sig och ta sig ifrån ev fienden, dessa kommer från det sympatiska nervsystemet som kickar igång vid stressiga situationer. Är du då stressad sedan innan så spär detta bara på den stress som redan finns i kroppen. Det är bra och stressa i korta perioder men idag är långvarig stress utan återhämtning ett stort problem och direkt skadligt för kroppen och även våra könshormoner blir påverkade med långvarig stress. Man skulle också kunna se att vid långvarig stress och i allmänhet en dålig livsstil kan ge tex diabetes typ 2 då även stress påverkar vårt blodsocker. Kroppen försöker nämligen att producera mer blodsocker när vi stressar för att få tillgång till snabb energi som socker faktiskt är. Så även om du tycker att det är konstigt att du har högt blodsocker fast du inte ätit tex så kan det bero just på att du stressar! kroppen producerar mer blodsocker och när du faktiskt inte gör av med blodsockret vilket kroppen tror att du ska göra i och med "flykten" så lagras det istället in som fett, därav är det många som är eller blir överviktiga av långvarig stress.

Efter ett träningspass känner du en lugn och skön känsla och vi slappnar av och betyder att det parasympatiska nervsystemet har börjat ta över. Det är vårt "lugna" nervsystem som man kan kalla det och tillsammans med det sympatiska nervsystemet så blir dom tillsammans Autonoma nervsystemet. Kroppen börjar nu utsöndra Oxytocin som är vårt lugn och ro hormon och det är nu som kroppen börjar blodtrycket sjunker, hjärtverksamheten minskar, och läkningsprocesser börjar. Det är här vi ska befinna oss ofta! och det är samma system som aktiveras när vi sover.

Problemet när vi under en längre tid stressar är att kroppen inte befinner sig i detta nervsystem speciellt ofta eftersom vi "skyndar vidare" så vi kommer aldrig till den lugna harmoniska och läkande delen som är såå viktigt för oss. Många som tampas med långvarig stress kan vitna om att dom blir sjuka ofta, får värk, sömnproblem, viktproblem etv etc och det är pga av vår läkningsförmåga från det parasympatiska nervsystemet uteblir!. Kroppen kan inte läka sig själv utan befinner sig ständigt i "flykt" och då hinner den inte läka kroppen, det får den göra senare. Men när blir senare?.

Ni förstår ni lite kring långvarig stress och vad som händer när vi stressar respektive vilar. Det är här träningen kommer in. Nu kanske ni förstår att om man har långvarig stress så är det ingen bra ide att träna, eller hur?. Träningen i sig är bra men människor som stressar oerhört mycket kommer inte ta det lugnt efter passet utan kanske sticka iväg till jobbet igen, eller åka och storhandla innan det är dags att åka hem för att laga middag, packa väskor, ta hand om gårdagens disk etc etc. Det blir som ett ekorrhjul som aldrig stannar.

Det viktiga när man är utmattad av stress, eller gått in i väggen är att lära sig att ta det lugnt. Rättare sagt än gjort det förstår jag! men man måste börja med grunden för att kunna bygga vidare på ett hus eller hur?. Att lära sig att inte göra något, att stänga av alla tankar som snurrar 2 veckor framåt i tiden och bara vara här och nu är jätteviktigt för att varva ner och få igång det parasympatiska nervsystemet. Att meditera kan vara svårt till en början när kroppen fortfarande är i högvarv men att gå en långpromenad i lugn takt, yoga eller att ta till andningsövningar är den ända träningen som fungerar för dessa personer!. Har man svårt för meditation så finns guidade meditationer som är lättare till en början eftersom man lyssnar till en röst istället för alla tankar som snurrar omkring i huvudet. Med tiden kan man börja meditera med endast lugn musik. Kundaliniyoga är en bra träningsform som använder sig både av meditationer och kroppsställningar (lättare variant är mediyoga eller medicinsk yoga). I meditationerna används mantran som påverkar oss på olika sett pga ljudvågorna som blir av mantrat. Även gongmeditation är härligt avslappnande (finns på youtube). Mantran är bra om man vill ha något att fokusera på under meditationen.

När man lärt sig att stressa av kan man sedan börja med annan typ av träning men som sagt det tar tid!, skynda inte! låt kroppen få läka ordentligt och vila vila vila!. Testa att inta magnesium innan du går och lägger dig för magnesium fungerar avslappnande för musklerna och kan hjälpa dig att somna lite lättare. Som sagt träning är inte det viktigaste när du gått in i väggen utan lära dig hur din kropps signaler fungerar och lär dig att inte stressa snarare än att hantera stressen!. Ingen av oss i det moderna samhället behöver stressa! vi måste börja ändra samhället att istället för att bli belönad för att "ha många bollar i lyften" istället belönas för att vi tar hand om vår hälsa, vår kropp och inte stressar!, Varje arbetsplats borde tillämpa bonusar för dom som håller sig friska! då skulle nog fler sträva efter att ta hand om sin kropp om man fick belöning för att "göra mindre" på jobbet.

Tänk nu på vad jag har skrivit och spring inte iväg till gymmet om du är extremt stressad! ta en promenad i naturen bara för dig själv eller ta en powernap! det tror jag du behöver!

Kärlek!/ Elinor

Likes

Comments

Hej på er!

Det var ett tag sedan jag frågade änglarna ang hälsa och vad vi bör tänka på när vi vill föräldrar vår hälsa till det bättre, så därför drig jag några kort ang det och svaret blev enligt mig:

Fortsätt tänka positivt och hitta inspiration för att fortsätta din hälsosamma resa. Och försök tänka positivt om både din resa men även din kropp tänker jag. Även om du vill gå ner i vikt så älska alltid din kropp, gör du inte det? Lär dig att älska den som den är! Resultaten visar sig ofta fortare om vi ser till att älska oss själva och att se vår kropp som ett tempel vi måste rusta upp och ta hand om. Att gå ner i vikt betyder inte alltid att vi inte älskar oss själva utan snarare tvärtom! Att vi älskar oss själva och vill få till en förändring så kroppen mår bra. Det här betyder alltså även att vi ska lyssna på kroppen och ta dennes signaler på allvar. Har du ont någonstans? Varför har du det? Och leta efter den bakomliggande orsaken istället för att bara medicinera! Ett positivt tänkande i alla situationer är yttersta vikt för att lyckas. Se inte din nya livsstil som att du överger något! Utan att en helt ny spännande väg öppnar sig och som DU valt för dig och din kropp!

Dom vill även påminna oss om att dom finns med för att stötta dig och lysa upp vägen framför dig som leder din framåt på din väg mot bättre hälsa. Här är det viktigt att lyssna inåt. Änglarna använder sig ofta av sinnen, känslor, och bilder för att visa oss vägen. Symboler i form av siffror som upprepar sig, en låt med ett budskap som ofta dyker upp, en känsla som berättar vilken väg du ska gå. Dom är experter på att skicka iväg en tanke så om du får en idé som kom som "en blixt från en klar himmel" så är det änglarna som visar dig vägen! Var öppen för alla möjligheter.


Ett tips dom också vill ge är att våga be om hjälp! Vänner familj, en granne, en expert etc är oerhört viktigt på sin hälsoresa som stöttar, ger tips och liknande. Att ha sin familj med sig är extremt viktigt för ett hållbart resultat. Veven expert om hjälp om du har problem med att älska dig själv. Ibland måste vi gå till botten med allt och om ett bristande självförtroende och självkänsla är ett stort problem behöver man jobba med det först. Det blir annars svårt att nå dit man vill. Så våga ta hjälp. Änglarna försäkrar att dom finns med dig och att du träffar rätt människor i rätt tidpunkt!


Superbra tips en tidig morgon som denna. Inte alltid man tänker på dessa viktiga saker jag tagit upp så hoppas ni kan ta till er det! Är det något ni undrar så är ni Välkommna med era frågor!


Likes

Comments

God kväll!

Blir en snabb uppdatering här för sängen väntar efter 2 intensiva dagar. Har precis kommit hem från storhandling!, älskar känslan av en välfylld kyl! Har även hunnit med att slå ihop lunch till imorn. Tre ägg och blandade stekta grönsaker och gröna blad👌😋. Man kan absolut inte skylla på rid för att lära hälsosam mat som mättar! Detta slog jag ihop på 10 min och man tar det som finns hemma. Det bästa är så klart att inte ha en massa skit hemma. Då minskar risken att falla för frestelser.


Är grymt glad över min äldsta dotter som är 6 år. Hon har fått mild grekisk yoghurt med 6% fetthalt rätt länge nu och helt utan sötning och min hemmagjorda müsli. Hon älskar det! För några dagar sedan ville hon ha ett vaniljyoughurt så jag köpte en något bättre variant. Hon gillade den inte! Hon har alltid älskar vaniljyoughurt förut. Jag förklarade för henne att så blir det när man försöker vänja av vid söta smaker, då blir sånt som kändes "normalt och gott" inte det minsta intressant längre. Känns som att det går åt rätt håll, iallafall för henne. För 4 åringen går det trögare men vi kör på!


God natt på er❤️.

Likes

Comments

väldigt ofta blir jag sjukt trött på mig själv! Jag vill inget hellre än att starta eget och bara bestämma över min tid! Träffa härliga människor, samarbeta etc etc men alltid är det en rädsla som finns där som drar mig tillbaka! Hur ska just jag klara det?, varför skulle folk vara intresserad av vad jag gör?, hur gör jag ekonomiskt?, bokföring? Etc etc allt sånt är saker som alltid drar mig tillbaka. Jag vill vill vill men med barn och hus måste man tänka tusen gånger innan man tar steget.


Därför har hag nu skaffat mig en dagbok! Där ska jag skriva allt! Mina planer framåt, min personliga transformation med kost, träning, tankar etc etc. Även fungera som en plan där jag skriver målet och hur jag aktivt strävar dit. Kanske kommer det hjälpa?. Martina Johansson är en riktig inspiration till det mesta så nu ska jag bara framåt! Jag vill inte blicka bakåt utan framåt! Få människor att förstå att allt inte handlar om enbart symtom i kroppen som blir till sjukdomar och att vi ska fungera som någon sorts maskin som man bara behöver symtomdämpa. Man måste gräva långt in och fungera som en detektiv för att få reda på grunden till problemet. Även psykisk sjukdom har en grund!, obalanser sätter sig ofta som värk och energin stannar av i just det området! Med kost, träning kan man nå extremt långt vilket folk inte förstår. Det ska vara QuickFix mest hela tiden men kroppen fungerar inte så!.

Jag vill jobba med kost, förebyggande etc etc och jag ska framåt!!

Likes

Comments

Hade en formcheck i morse. Hade tyvärr en kolhydratsdag igår och trodde faktiskt att det skulle skita sig totalt idag bara därför. Tröttheten är extrem och jag känner mig bakis precis som vanligt och känner verkligen i hela kroppen att kroppen känns, ja det är svårt och sätta fingret på det men den känns lite som soda. Eller som att jag fortfarande har massor med socker i blodet. Gillar verkligen inte den känslan!. Jag försökte få tag på fläsksvålar på affären vid oss men dom hade inga! får ta mig en ordentligt snack med dom 😄!. Så jag valde att ta denna fredagsmys med familjen. Ingen direkt njutning var det inte precis som vanligt. Inte ens jag är perfekt 😜 . I morse hade jag återigen gått ner efter att haft en lustig kurva som pekat på +1 kilo. Detta beror så klart inte på att jag ätit fel eller så utan enbart hormoner, det har jag lärt mig nu efter att jag kollat vikten varje dag i flera månaders tid. Nu hade det släppt och med det även som sagt gått ner ytligare. Så fungerar ju hormonerna och därav att vikten går upp och ner. Har även känt mig väldigt stressad en tid pga av mycket på jobbet så jag behöver nog ta tag i mer meditation för att inte hamna i obalans med hormonerna.

Vikten idag stod på 63,6 vilket är lägsta hittills! jag började ju på 67 kg och när jag började med LCHF för ca 1 år sedan så började jag på 73kg!. Sedan har jag gått lite upp och ner som sagt men nu när jag gått över till Paleo och Lchf igen så har det sakta men säkert gått neråt. Jag har som sagt inte bråttom utan tanken är att jag ska blir bättre och bättre och försöka optimera kosten maximalt utefter vad som funkar för mig.

Nu var det flera dagar sedan jag tränade eftersom jag haft en utmattande känsla i kroppen efter mycket på jobbet så jag har helt enkelt prioriterat stillhet. Skönt att veta att vikten går ner ändå 😁. Idag tänkte jag dock riva av ett helkroppspass så önska mig lycka till 😁.

Hoppas ni har det fantastiskt bra där ute och dela gärna bloggen om!

Likes

Comments

Jag har spånat lite på olika ämnen som jag tänkte skriva om eftersom jag anser att det är väldigt viktigt att ta upp detta. Kosten som vi äter idag är inte den kost vi en gång anpassades till att äta. Under många miljoner år utvecklades människan till den vi är idag. Det har tagit låångt tid men kosten vi äter idag har vi endast ätit under de senaste ca 5-10 000 år och dessutom de senaste 50 åren har fetman ökat något extremt!. Det roliga i detta (eller ganska tragiska) är att till stor anledning till att folk blir bara fetare och fetare beror till stor del på våra kostråd vi blivit lärda att använda oss av dvs lågt fettinnehåll och kalorisnålt med mycket kolhydrater!. Dessa råd är helt åt skogen! vem tror en niandertalare suttit och knaprat på pasta? eller en brödskiva? inte jag i alla fall!. Vår ursprungskost har bestått i grönsaker, frukter, frön, nötter, fisk, kött och rötter.

Till en början åt vi mestadels vegetabilier men när vi började förstå att vi kan jaga djur för att få mat (då säkert inte frukt och grönsaker fanns tillgängliga hela året) så började vi tillverka redskap för att jaga djur med. På så sätt fick vi kött och så även fisk och våra hjärnor utvecklades därefter från att från början ha en ganska liten hjärna till att utveckla en stor hjärna (förhållande till vår lilla kropp). Människan har sedan dess ätit så här i miljoner år, till för som sagt ca 5-10 000 år sedan när spannmål började odlas och som såldes billigt, så även potatis. Det har visat sig att potatis har räddat enormt mycket människor tillbaka i tiden när svälten varit en faktum och maten inte varit tillgänglig pga fattigdom MEN den potatisen som fanns långt tillbaka i tiden innehöll inte i närheten av så mycket stärkelse som potatisen gör idag! varför?! jo för att vi har odlat sönder potatisen och kommit fram till nya billiga sorter som innehåller mycket mer stärkelse än vad den tidigare innehållit. Därav är inte potatisen lika nyttig idag som den var då. Mjöl är det samma sak med. Mjöl är också ett livsmedel som förädlats och förstörts så enormt mycket!. För att vi ska ha så fina och fluffiga bakverk som möjligt har man malt och finfördelat mjölet in i minsta detalj så i stort sett all näring från vetet gått förlorat! Det finns bättre varianter i affärerna men det är inget som jag skulle rekommendera någon pga dagens mjöl innehåller så ofantligt mycket gluten. Gluten får många människor stora problem med att äta och riskerar sjukdomar (som inte behöver vara celiaki) som många av våra inflammatoriska sjukdomar och autoimmuna sjukdomar som fibromyalgi, tarmsjukdomar, diabetes typ 2, depression, hjärndimma och huvudvärk, läckande tarm är bara några exempel på problem och sjukdomar som man kan drabbas av vid fel typ av mat som vi inte är skapta för och äta.

Att ge våra husdjur rätt mat är viktigt men att vi kan slänga i oss kilovis med rent socker som vi absolut inte ska äta enligt det vi är skapta för är en stor gåta som jag länge funderat på.

Svaret på denna fråga är helt enkelt pengar! ni skulle bara veta vad livsmedelföretagen tjänar enorma summor för våra beroenden. Det handlar dessvärre inte bara om socker utan även om tillsatser som ökar våra beroenden, maltodextrin är en vanlig tillsats som gör att vi bara vill ha mer! finns tyvärr i många livsmedel idag. Inte nog med det så när vi blir sjuka tar läkemedelsbolagen över och gör oss beroende av läkemedel och i värsta fall hela livet. Det jag ofta märker bland tex läkare som ibland gästar nyhetsmorgon är när dom påstår att man inte vet tex varför diabetes uppstår eller varför vissa är glutenintoleranta. Alltid pratar dom om att man tror det beror på generna och visst påverka vi av våra gener men man ska heller inte ge skulden på allt som sker på våra gener!. Epigenetik är jätteviktigt men läkare försöker hela tiden undgå sanningen hur vår kost faktiskt påverkar oss. Det finns enormt mycket forskning som kommit fram till vad autoimmuna sjukdomar beror på och det är stor del kosten och hur vi lever våra liv som spelar stor roll!. Ibland blir man så rädd när folk inte ser sambanden (framförallt forskarna). Men återigen handlar det om pengar!. Skulle vi förbli friska skulle ingen tjäna pengar på oss, framförallt inte läkemedelsbolagen!.

Så jag ber er! kolla runt och granska ditt liv! hur ser det ut med motionen?, hur ser matvanorna ut? äter du naturligt?, äter du mycket processat?, för lite fett?, för lite grönsaker?. Sedan bestämmer du dig för om du vill vara frisk eller riskera att senare delen av ditt liv vara beroende av läkemedel, sjukvård etc etc. bara du bestämmer!.

Likes

Comments