Hej på er denna fredagskväll!

Förlåt för dålig uppdatering, har varit fortsatt sjuk med en superjobbig hosta som inte vill ge med sig. Trodde jag skulle slippa köpa något för hostan och bara köra på teer med honung, rött vin (bakteriedödande) och diverse annat men jag måste medge att även jag måste släppa på tyglarna ibland vilket jag kände behövdes nu med envis hosta i 2 veckors tid. Huvudvärk och ont i magen är inget roligt pga av att man hostar så intensivt så det fick åka till apoteket och köpa bisolvon och även Bisolduo som i alla fall är naturlig lindring av rethostan så jag hoppas detta ska hjälpa och att jag slipper krypa till VC för att få något starkare (vill icke!)

Så nu till dagens inlägg. nämligen en fortsättning av serien om våra chakran och vi har nu kommit till solarplexuschakrat som sitter strax ovanför naveln och är gult. Detta chakra har elementet eld och handlar om vår egen identitet som vi skapar, vår självbild. Navelchakrat handlade ju om kontrollen vi har på andra och det sociala så innebär detta chakra det som handlar om oss och hur vi formar oss själva. Hur vi ser på oss själva, vårt självförtroende och självkänsla sitter här. Tycker du att du är vacker eller ful, är du stolt över dig själv eller ser du ner på dig själv? allt sånt handlar om kontrollen vi har över oss själva eller den kontrollen vi inte har. Vi värdesätter oss efter hur vi ser på oss själva helt enkelt.

Hur vårt solarplexus utvecklas dvs vår identitet beror på var vi bor, vilken utbildning vi har, vilka grupper vi tillhör, vilken utbildning vi har och vilket jobb vi har tex.

I dagens samhälle är det viktigt att se bra ut, att ofta rätta till saker på vår kropp vi inte är nöja med, att ha snygga kläder etc etc men många som har ändrat sitt utseende eller tom gått ner i vikt menar ofta att dom inte alltid är lyckligare utan det här ligger längre ner under ytan och det kommer aldrig bli bättre av att förändra oss själva eller vårt yttre för vi blir sällan lyckligare av det. Det är viktigt att jobba med vårt inre och acceptera dom personer vi faktiskt är och utvecklats till. Att vi alla är unika hur vi än ser ut, var vi än kommer ifrån etc.

I solarplexus sitter även vårt driv, vår viljestyrka att vi klarar saker om vi bara vill, att vi tror på oss själva och vår kraft att skapa det vi vill ha i världen. Att övervinna hinder och problem att vilja lyckas. Att våga förlora och inte se det som ett misslyckande utan se det som en kunskap är något som också syftar till detta chakra.

När vi har obalans i chakrat händer det som säkert många varit med om vid något tillfälle. När ens självförtroende får en törn eller när vi blir kränkta. Depression eller när vi inte vet vad vi vill göra med våra liv eller när vi inte kan skaka av oss kritik utan ser det som personligt är en obalans i chakrat. När vi ser ner på oss själva och inte tror vi klarar av saker eller är osäkra på vår egen kapacitet är också något obalanser. Jag vill också säga att om vi irriterar oss över andra människor vad dom har och inte vi har, har i själva verket med oss själva att göra och det andra inte tycker om hos oss handlar om att lära oss självbehärskning.

Blockeringar här är väldigt typiska i dagens samhälle och det är just depressioner. Att problemen som vi får under livet har vi svårt att ta till oss och ser det som omöjliga att ta sig över. Vi bryter ihop och det blir på något sätt omöjligt att komma ur. Vi kan helt enkelt inte hantera motgångar för varje motgång gör att vi bara tar oss längre och längre ner i avgrunden. Men här är det viktigt och förstå att trots problem och hinder i livet och att livet går likt en berg och dalbana så går alltid livet vidare vad som än händer. Det är viktigt att förstå att det är bara DU som har makt över ditt liv! ingen annan och det här krävs träning men vi alla kan bli bättre på att hantera motgångar om vi försöker tänka positivt och stärka oss själva och förstå att vi kan påverka våra liv mer än vi någonsin tror.

En annat symtom på blockering i chakrat är när vi ger upp våra drömmar som vi har. Att vi väljer familjeliv före en karriär och därför kanske mår dåligt över sitt val då detta är en dröm som verkligen vill uppnås (precis som alla drömmar). Detta skapar också blockeringar här, att inte göra det man verkligen vill göra gör oss många att vi hämmade och ibland får humörsvängningar, depression eller helt enkelt känner oss energilösa och inte glada över livet då vi "offrat" våra drömmar.

Det vi behöver göra är att låta våra egon stå tillbaka. det är ofta våra egon som säger till oss att vi inte "borde söka det där jobbet" eftersom du inte har den erfarenheten som krävs, "nej Elinor du kan inte starta ett företag för det kommer aldrig och gå bra", "nej jag vågar inte för det är inte så tryggt som jag vill". Det jag vill säga här är att egot alltid vill sträva efter det trygga i allt. Egot vill inte gå ur sin comfortzon och det är ofta därför vi har en liten ängel och en djävul på vår axel där djävulen är egot och ängeln är "vårt inre jag". Vi måste helt enkelt låta egot få stå tillbaka mer än vi gör idag för att vi ska kunna våga mer! Söka det där drömjobbet, starta företaget, börja med en aktivitet du varit sugen på länge men inte vågat etc etc. Då självförverkligar vi oss själva och vi växer som människor. Detta är något som vi alla behöver jobba på mer eller mindre genom hela livet för vi har alltid en liten djävul som sitter där och säger vad vi ska göra och inte (framförallt inte göra). Våga ta för dig av livet! och lita på dig själv!

För att jobba med sitt självförtroende eller sin självkänsla eller komma närmare en dröm är det väldigt bra att under meditation visualisera. Hur skulle livet se ut om du hade det där jobbet du så gärna ville ha? känn och kläm på allt! hur skulle du känna dig? , vilka kläder skulle du ha, var skulle jobbet vara?, hur är dina arbetskamrater? ju mer detaljer desto bättre! ju mer du visualiserar din dröm eller resultatet desto närmare kommer du att komma! Har du dåligt självförtroende så säg massa positiva saker om dig själv, och då gärna framför spegeln. Säg till dig när du står där Du är vacker, du är framgångsrik, du är smart, du är snäll, du är unik, jag kan om jag vill. Släng en massa fina komplimanger over dig själv. Gör du detta regelbundet och gärna varje dag (förslagsvis morgon och kväll), till slut kommer din hjärna veta detta och du kommer automatiskt få bättre självförtroende. Våra tankar är nämligen vad som speglar oss. Ju mer negativa vi är mot oss själva desto mer tror kroppen på det. Samma sak åt andra håller. Säg bara positiva saker om dig själv!

och du! sluta jämföra dig med andra!, ingen är bättre på att vara du!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments


Mina kommentarer kring föreläsningen


Har precis avslutat en mycket spännande föreläsning med Tore Persson som är läkare och föreläser om sockrets påverkan på kroppen. Det fick mig att få en hel del AHA upplevelser. Jag vet ju sedan långt innan hur skadligt socker (och även kolhydrater är, ja kolhydrater blir till socker i kroppen). Jag är ju även emot vaccinationer både av barn och vuxna och det jag inte visste var kopplingen mellan socker och dessa barnsjukdomar och andra sjukdomstillstånd som förkylningar etc och det som drabbas oss "vardagligt" att detta har ett samband.

Det han förklarar här i föreläsningen var en studie som gjorts när polio härjade som väst runt -40 talet. Det en läkare då gjorde var att under ett års tid studera hur dessa virus kan ta sig in i kroppen med tanke på att kroppen har ett stort skydd av det vi kallar immunförsvar dvs skyddsbarriärer så absolut inte bakterier och virus ska kunna ta sig in. Hur kommer det sig då att ett så litet virus kan ta sig in trots immunförsvaret som normalt sett är så starkt ändå tar sig in. Han hade därför en teori om att dessa virus antagligen "liftar" med hjälp av sockret för att ta sig in i kroppen (ni kanske vet att virus och svampar livnär sig på just socker, dvs många levande organismer älskar socker precis som vi gör). Han ströp helt enkelt personerna s sockerkonsumtion och efter detta år av studie kring det här kunde han konstatera att poliofallen gick ner hela 90% det året!.

Det undgick mig därför inte att kolla upp mer exakt när poliovaccinet infördes i världen och kunde konstatera att det första poliovaccinet infördes i philiadelphia år 1952!. Studien som gjordes var mellan -48 och -49. Här ser jag ett samband! Om det nu vore så lätt att det är sockret som nu är boven till att polio faktiskt mer eller mindre existerar och får oss att bli sjuka varför införs då ett vaccin mot sjukdomen? varför inte bara gå ut till allmänheten och säga att socker gör dom sjuka!? och att det göder polio? jo för det handlar precis som allt annat om pengar!

Tore understryker även sockrets påverkan på vår hälsa och förkylningar. Jag kan även skriva under på detta efter en sommar med mycket socker och stärkelserik mat är att precis som han nämnde att ju mer socker och stärkelserik mat vi äter desto lättare har vi att bli sjuka!. Varför åter igen, jo eftersom virus och mikroorganismer tar sig in via sockrets hjälp in i våra kroppar (många av oss luktar säkert socker lång väg och virus får därför en härlig värdfamilj att leva på). Råkar vi dessutom ha ett något försämrat immunförsvar (vilket man i regel får av dålig kost) så är det ännu lättare för dessa virus att ta sig in. Jag råkar vara ett levande bevis på det. Jag försöker undvika socker och stärkelserik mat i normala fall. Nu har man haft 4 veckors semester och man äter mer efter hur dagen blir och var man råkar vara just vid tillfället då det är dags att äta dvs på diverse snabbrestauranger. Resultatet av detta? jag är förkyld! med jordens rethosta så jag blir tokig! och hela familjen har åkt på samma sak så vi sitter här hemma och hostar ikapp!

Det här gav mig som sagt en väldigt klar bild av vad just socker gör med oss. Det läskiga är ju att inte sjukvården ser detta. Jo förresten! dom ser det men ingen vill veta av det. Varför? ja pengar även det kan jag tänka mig!. Att sjukvården använder sig av glucosdropp vid tex operationer, cancerbehandling etc är för mig rena rama skämtet!. Hur kan man pumpa i folk socker som lider av cancer när cancerns föda faktiskt är socker! det är som att föda något som man försöker utrota! dvs helt galet!. Jag kan bara säga av egen erfarenhet berätta vad jag och min dotter blev serverade när min dotter låg inne på sjukhuset på just en barnavdelning. Oboy, en dricka Mer, vit smörgås med smör och ost. Det var det min dotter fick att äta till frukost på SJUKHUSET?. Jag har frågat mig både en och två gånger varför inte sjukvården som borde veta bättre serverar bra mat?! hur ska man annars som dietist eller liknande kunna förmedla vad bra mat är när det serveras rent socker på avdelningarna?. Borde inte sjukvårdspersonal föregå med gott exempel?. Jag blir rent av mörkrädd! eller vill "dom som bestämmer" gör oss sjukare än vad vi rean är? ja ni det är frågan!.

Det blev ett långt inlägg det här, ni får ursäkta mig men jag vill verkligen nå ut med detta för jag anser att det är oerhört viktigt att vi blir mer medvetna om vår hälsa och vad vi kan göra för att må ett så bra, långt liv som möjligt och utan en massa läkemedel. Jag skulle kunna fortsätta i timmar men jag ska skona er lite :P, får fortsätta i ett annat inlägg:P.

Ta er gärna tiden och kolla på denna mycket intressanta föreläsning och som Tore sa i föreläsningen "spotta ut allt som är sött" <3

Likes

Comments

Då har vi kommit till vårt andra chakra i serien om våra chakran och det är navelchakrat. Detta chakra sitter vid naveln eller strax under och har färgen orange. Hit hör det sociala i oss, det är här vi formar relationer och att vara öppen. Längtan efter samhörighet och även kärleken sitter här. Samhörighet i olika grupper och även samhället. känslor sitter också här som passion, ilska, krektivitet, spontanitet, självförtroende och vår sexualitet. Har vi detta chakra i balans har vi en bra känsla kring alla dessa aspekter vi har kontakt med våra känslor och kan uttrycka dessa. Vi har också en skaparglädje och en lätthet att uttrycka oss på olika sätt även kreaktivt.

Har vi obalans eller en blockering så ger detta ofta sexuella problem, man se det som ett måste eller att man helt enkelt drar sig undan. Man kan bli blyg och lite tillbakadragen, man kan inte uttrycka sina känslor och det kan vara svårt att hitta en partner. Har du ett överaktivt navelchakra kan du vara överdrivet kontrollerande och man måste stå i centrum, vara "överdrivet" sexintresserad och ha svårt att kontrollera sina känslor.

Obalanser kan även yttra sig i fysiska åkommor eller sjukdomar som tex gynekologiska besvär eller sjukdomar, klimakterie eller potensproblem, urinvägsbesvär, fortplantningsproblem, problem med nedre delen av ryggen och bäckenproblem. Egentingen det mesta som har med just denna region att göra.

Det var lite kring Navelchakrat. Nästa chakra blir Solarplexuschakrat.....

Namaste Elinor

Likes

Comments

Hej på er!

Vilken härlig dag det varit idag! Vi tog en sväng till Skänninge Marken och jag vill bara poängera vilken underbar liten stad det är! kullerstenar längs gatan och små fina affärer. Har aldrig varit där tidigare och nu var typ alla där :D . Jag köpte inget själv men köpte en skällande hund var till barnen och Andreas har faktiskt köpt sin första änglakortlek! med Ärkeängeln Michael :D . Det tar sig haha!. Han har ju börjat spå lite i runor innan och nu var det alltså dags för änglakortlek då:). Han brukar faktiskt ta hjälp av Michael rätt ofta så den passade ju bra till honom!. Själv har jag 11 st kortlekar så jag får nog lugna mig lite :D .

En underbar dag var det som sagt förutom att förkylningen slagit till med buller och bong :S. Ont i hela kroppen och känner mig allmänt riktigt hängig så idag blir det nog att slänga mig på soffan och ta det lilla lugna :). Blev ganska sent igår kväll också eftersom jag hade en healingkund på distans.

Jag tänkte att jag skulle försöka ge er ett änglabudskap ikväll via video men jag får. Mår ju som sagt inte prima så ni kanske får nöja er med ett vanligt textbudskap.

Nu ska jag slänga mig i soffan och läsa min underbara bok Kärlek, medicin och mirakel- En kirurgs erfarenheter av cancerpatienters märkliga förmåga att bota sig själva.

Håll utkik efter änglabudskapet och en fortsättning av "Våra chakran"

Kärlek och ljus!


Likes

Comments

Tjoho på er och god morgon! eller förmiddag kanske :P .

Idag är en ny dag med nya tag. Ni vet om min lilla sockerhistoria igår? Det gick inget bra alls. Tränade ett pass cardio på 45 min och drack ett extra glas MSM för att försöka rensa systemet men det resulterade i att jag hade sjukt svårt och somna trots att klockan var närmare 01:30! så sjukt störande!. När jag väl sedan somnade hade jag världens mardröm om min dotter så det slutade med att jag vaknade storgråtnade och fortsatte gråta med tanke på den hemska mardrömmen. Hade verkligen svårt och släppa den. Kl var då 5 och hade återigen svårt och somna. Låg och lyssnade på ljud från djur som var uppe tidigt (fönstret står öppet). Somnade nog några timmar till för att sedan vakna igen vid 8:30!. Ingen vidare bra natt alls med andra ord!

Nu har jag haft en lite smått utdragen morgon så jag sitter fortfarande i nattlinne. Ska dricka upp mitt kaffe och fixa mig för dagen för att sedan bege mig till barnens mormor och morfar. Andreas ska hjälpa dom med att lägga nytt golv så under tiden tänkte jag sitta och plugga lite till i kristallhealingen. Så himla mycket och läsa!, mycket spännande men jag har verkligen svårt och ta tag i det. Hoppas min lärare Gitte förstår mig :).

Nu måste jag kila! hoppas ni får en underbar dag alla vänner!

Likes

Comments

God kväll där hemma!

En härlig dag är snart till ända och jag har 2 veckor kvar av semestern! rena lyxen! Måste säga att tiden har gått väldigt fort trots att jag har avverkat tre hela veckor men det kändes verkligen som att jag behövde den här semestern. Idag var jag och familjen en tripp till Söderköping, jag måste säga att jag bara älskar gamla små städer! kullerstenar och små söta butiker det är bara så underbart, mycket bättre än alla dessa stora köpcenter med enorma lokaler och så tråkigt inredda. Eftersom vi ändå var i Söderköping så överraskade vi barnen med att åka till en godisaffär och köpa godis, vi är ju ändå så sällan i Söderköping tänkte vi. Sagt och gjort så blev det . Vi började småäta på godiset i bilen på väg hem och jag kan understryka med att jag sällan äter godis!, choklad kan jag ofta unna mig som pricken över iet till kaffet. När jag hade ätit en del (jag har svårt att äta mycket godis så jag mår ofta illa om jag äter lite för mycket) så känner jag hur extremt trött jag började bli och jag blev bara tröttare och tröttare ju närmare hem vid kom (vi har ca 3,5-4 mil till Söderköping uppskattningsvis) och när jag väl kom hem var jag så trött så jag kunde knappt bära mig själv! Slängde mig därför i solstolen och höll på och somna. Där låg jag säkert 1-2 timmar och var helt utslagen. Gick sedan in för att lägga mig i soffan och slumrade till där med!. Det var nog länge sedan jag var såå himla trött! och vilken hjärndimma! känslan var som att jag inte hade ätit på flera månader och hjärnan hängde inte med alls. Tänk er känslan dagen efter ett rejält krogbesök! typ så kändes det.

Det är riktigt otäckt hur extremt farligt socker är! och så finns det dom som häller i sig socker! inte konstigt säger jag bara att alla dessa sjukdomar finns! och jag kan mycket väl tänka mig att man även blir van vid att ständigt vara trött och hängig och känna att man knappt har någon livslust kvar för så kände jag. Jag är fortfarande inte helt återställd om man nu ska säga så. Tog ett extra glas MSM för att ev rensa ut skiten och ev måste jag nog ta lite till. Sedan rev jag av ett träningspass på 45 min cardio för att svettas ut en del. Kommer även dricka mängder med vatten för jag känner mig nästan uttorkad! Även min man kände sig nästan sjuk efter godisätandet så middagen idag fick bli sallad!.

Jag blir fortfarande chockad över folk som inte tror att socker är vår värsta fiende! som tror att fettet är det vi ska akta oss för!. För er vill jag bara säga så här! testa själva! uteslut allt vad socker heter (och de största kolhydraterna) och ät mer fett och protein/sallad så får vi se hur ni mår om si så där 2 månader. Sedan kan ni testa att återgå till era kolhydrater och socker igen så får vi se hur ni mår.

Nu ska jag understryka igen att jag äter inte ren LCHF ifall någon tror det, jag har valt att försöka mig på en blandning av LCHF och Paleo och mår sjukt bra av det! tyvärr har det gått lite för mycket åt fel håll under semestern och det skäms jag för, dock måste man komma ihåg att alla är vi människor och ingen är perfekt, inte ens jag. Dock vet jag nu att anledningen till att jag ofta skippar godis är pga av denna sjuka baksmälla som jag ofta drabbas av. Ni som ev går på dieter eller av annan anledning väljer bort godis....ni missar ingenting!

Likes

Comments

God kväll!!

Då har vi kommit till vårt första chakra, nämligen baschakrat eller rotchakrat som det också heter. Detta chakra är beläget i slutet av ryggraden, vid svanskotan och är det ända chakra som faktiskt är beläget på baksidan av kroppen. De andra sitter på framsidan av kroppen. Detta chakra symboliserar röd men ibland även svart. baschakrat får sin energi via jorden så därför brukar man säga att det är viktigt att man är "jordad". Man blir automatiskt jordad om du går barfota på sommaren i gräset (dock ej på asfalt då detta inte är ett naturlig mark så att säga) eller på grus. Att gå ute i naturen och vara nära vatten är också väldigt jordande. Att bada i sjö är en av de bästa sätten för att jorda sig då hela kroppen kommer i kontakt med det som "jordar".

Testa någon gång och vara ute barfota och vara ute mycket i naturen. Visst känner man sig mer harmonisk och och liksom lite lättare till sinnet? jag tror helt klart att det har med just jordningen att göra. När det är vinter och kallt kan det vara svårt och bada i en sjö eller gå barfota så då kan man faktiskt göra en lätt variant av jordning för att få just baschakrat att bli mer balanserat och det är genom att visualisera (du ser för din inre bild) hur man stor med fötterna i marken/golvet och att det växer ut trädrötter från fötterna och dom förgrenar sig under jorden och växer sig längre och längre ner i jorden tills dom till slut kommer till jordens kärna där rötterna växer sig fast. Sitt så ett tag och känn hur du liksom "landar". Ritchakrat tillhör jordelementet därför är just naturen en perfekt plants för att balansera sitt baschakra.

Att ha en obalans i baschakrat kan göra att man känner sig vilsen och nere. Man kan också känna att man inte riktigt vet vem man är, man har liksom tappat kontakten med sig själv. Man känner sig inte hemma här och liksom gärna svävar iväg och man kan känna sig flummig och lite seg. Att "ha bägge fötterna på jorden" är välkänt och stämmer väldigt bra in här. Överlevnaden sitter också i baschakrat och därför kan det vara så att om man har en obalans eller blockering här så kan man också ha problem ekonomisk, eller problem med bostad. En allmän otrygghet och osäkerhet infinner sig. Överdriven negativitet och att "ta på sig offerrollen" hör också hit.

Är man i balans i baschakrat så är det jag skrivit ovan i stortsett tvärtom. Du växer som person, har en positiv syn på livet, har båda fötterna på jorden och känner dig ett med naturen och jorden du bor på. Du har en känsla av trygghet och att du kan påverka ditt liv till det bättre och att du har den här kontrollen att förändra.

Det var allt för baschakrat eller rotchakrat nästa chakra vi ska gå igenom är Navelchakrat...forts följer.


Likes

Comments

Hej och god kväll!

Nu tänkte jag att jag skulle ta upp en ganska viktig sak som jag tror att många inte egentligen vet vad det är. Vissa har säkert hört ordet om man är en inbiten yogi (som utför yoga) eller som på ett eller annat sätt gillar andlighet. Inom andligheten och ofta i yogan är detta en ganska central del då dessa påverkar oss väldigt mycket på olika sätt och vår personlighet och även hälsa, så därför tänkte jag ta upp detta och det jag pratar om är våra Chakran. Eftersom vi har ett gäng så tänkte jag dela upp det så det blir som en liten "serie" där jag tar upp ett chakra i varje inlägg och i det här inlägget tänkte jag köra en liten inledning vad just chakran är. Så jag tänkte att vi kör igång direkt!.

Vad är chakran?

Ordet chakra kommer från ett urgammalt språk från Indien nämligen Sanskrit och betyder "hjul" eller "hjul med livsenergi" och som snurrar i olika hastighet och vibrerar på olika "frekvenser" beroende på vilket chakra man talar om. Beroende på vem man talar med så finns det en mängd chakran i vår kropp allt ifrån några hundra till några tusen men man pratar oftast om 7 st som är de största chakrana och som sitter längs ryggraden och är sammankopplade med vår energikanal sushumna och våra meridianer. Jag brukar säga att chakran även är som energiportar som avger energi genom att chakrana snurrar. De sju chakrana som jag kommer ta upp i sju inlägg framåt är Baschakrat, navelchakrat, solarplexus chakrat, hjärtchakrat, halschakrat, pannchakrat, kronchakrat. sedan har vi även chakran ovanför oss och under oss men dessa kommer jag inte ta upp nu.

chakrana har olika färger som speglar just den energin som den avger kan man säga. Inom andlighet brukar man säga att man ska "öppna" dessa chakran för att kunna arbeta optimalt med tex ett medialt arbete eller som när jag skickar healing så brukar jag öppna mina chakran för man blir lite mer öppen för andra typer av energier och man öppnar upp sig för andra dimensioner och på ett sätt blir mer känslig.. När man stänger ner sina chakran som många som jobbar medialt gör är för att man visuellt stänger ner sitt arbete så man inte längre är tillgänglig på samma sätt för energier. Många som är mycket känsliga och känner av andar eller andra människors energier är ofta öppna utan att veta om det. Vissa kan inte helt stänga ner sig pga av att de är väldigt känsliga. Då får man ta till andra knep för att hålla ute andras energier.

Chakrana sitter som sagt längs ryggraden som är på olika sätt sammankopplade med varandra och man kan ha olika former av obalanser i sina chakran vilket kan te sig på olika sätt beroende på vad för typ av obalans man har, om den är under eller överbalans eller om det är i balans. Om det är något av dessa så påverkas vår personlighet på olika sätt. och det är just detta jag kommer att ta upp i varje inlägg, vad för obalanser man kan ha och hur man känner när ett chakra är helt i balans. Detta kan vara lite svårt att veta ibland om man inte går till en healer som kan utföra just chakrabalansering för då kan denna känna av vilket eller vilka chakran som är i obalans och på så sätt balansera det rätt. Anledningen till att det kan vara svårt att veta vilket chakra det är som är ur balans är pga att ett chakra kan påverka ett annat chakra. Det är därför lätt ha fler obalanser och går man med en obalans för länge kan detta ge ohälsa som kan bli till smärtor och även vissa sjukdomar. Det blir som en ond cirkel kan man säga. Det man då gör med en chakrabalansering är att man får chakrat att vibrera i rätt frekvens igen eller att den "snurrar" rätt igen och då kan vi återfå rätt energiflöde i kroppen igen vilket är viktigt för vår hälsa och välbefinnande.

Det var en inledning till det som komma skall. Nästa inlägg kommer handla om rotchakrat eller baschakrat som det också heter. Har ni frågor om detta inlägg är det bara skriva en kommentar!.....Fortsättning följer


Likes

Comments

God kväll!

Hoppas ni haft en skön helg! jag har inte gjort något speciellt alls, påtat i trädgården och spånat vidare med lite ideer jag har. Ibland vill jag verkligen kalla mig själv för mångsysslare för så mycket ideer jag har i mitt huvud går sällan att räkna på fingrarna!, ibland blir jag tom trött på mig själv i och med alla ideer som ploppar upp likt svampar i skogen.

En liten sak vi gjorde i helgen var att besöka gamla Linköping. Jag bara älskar den lilla delen av stan som fortfarande är orörd från förr med gatusten, gamla hus med spröjs och små gå gator och ett sött litet torg. Dessa "statiser" som är utklädda till "gammalt folk" och att man kan åka häst och vagn. En hel del hantverksbutiker finns ockssåsom är fantastiska!. Har köpt några skärbrädor i trä, några smycken, godisstrutar etc etc genom åren.

I helgen när vi var där var jag bara tvungen att gå in i butiken "tvålmararen" älskar den lilla butiken som säljer handgjorda egna tvålar från men också som kommer från Frankrike. Även lite andra produkter till badrummet finns att köpa där. Jag köpte två st tvålar, en citrontvål och en strawberry & Cream. doften är ju fantastisk!

Och där föddes ännu en ide! att tillverka egen tvål! hur kul skulle inte det vara! att göra sin egen två av helt ekologiska produkter, och eteriska oljor!. Jag tycker ju själv att det är hopplöst och hitta en bra tvål i vanliga butiker och allt vill man inte beställa på nätet!. Sagt och gjort!, jag älskar ju närproducerat, gärna ekologiskt så nu blir det till att beställa en massa saker produkter från naturkosmos och crearome för att göra min egen tvål!. Var på Panduro ochköpte lite fint papper att slå in den i, älskar sånt mysigt pyssel!.

Försökte även söka på vad som krävs för att ha en egen tvåltillverkning för att sälja och jag trodde jag skullle ramla baklänges! hur sjutton tror dom att ett vanligt litet företag ska kunna gå runt på att göra hudvård med alla dessa regler! och avgifterna sedan då! och givetvis går avgifterna till läkemedelsindustrin!, vad trodde ni?!. Snacka om att dom försöker sätta en käpp i hjulet på alla företag som på något sett vill vara naturliga och ekologiska för att göra så liten skada som möjligt på naturen och våra kroppar. Ibland undrar jag hur mycket ett läkemedelsföretag behöverbetala för att få igenom ett nytt läkemedel?, ja just ja! det är ju antagligen vi skattebetalare som betalar allt!. Är det något som är villig att sponsra mitt tvålföretag är det bara att höra av sig!.

Varenda produkt som skulle säljas skulle registreras och detta kostade 600:-/ produkt/doft och därefter tillkommer en avgift på 4000:-. Inte nog med det ska du kontakta en kemist som testar dina produkter och detta kan kosta 20-30 000! och jag som ev tänkt ha ett litet lokalt företag skulle aldrig någonsin kunna gå runt på detta!. Jag kan tänka mig att detta är en säkerhet för kunden men hur många är det inte som fått tex allergiska reaktioner eller klåda etc av en tex svål eller shampo på typ ica? MÅÅÅNGA gånger. Inte f*n är det någon som kollar upp det? eller polisanmäler det!?. Jag ska höra med läkemedelsverket hur sjutton dom tänker!. Ska vi inte måna om de små företagarna? nej då! inte en chans i världen!.

Det ser därför ut som att jag får strida för min sak med läkemedelsverket och hoppas att reglerna ändras!. så länge får jag göra tvålen till mig själv och njuta av min egen citrontvå, grapefrukttvål, lavendeltvål, thetree tvål.

Likes

Comments