Skrevet i : Småtteri

Kveldens syssel: en blomst. Den er fra eget hode, så jeg skal prøve å skrive en oppskrift.

Du må kunne:
• Magisk ring
• Luftmaske (lm)
• Fastmaske (fm)
• Kjedemaske (kjm)
• Stavmaske (st)
• Dobbel stavmaske (dbst)

Oppskriften:
1. omg: start med en magisk ring og hekle 5 fm rundt ringen. Fest med en kjm i første fm. Du har nå 6 fm. Dra inn enden for å lukke ringen.

2. omg: hekle *3 lm, fest med en kjm i neste fm*. Fortsett fra * til * hele veien rundt. Du har nå 6 lm-buer.

3. omg: 1 kjm i første lm-bue. 2 lm (erstatter første st). 1 st i første lm-bue, 1 dbst i samme lm-bue, 2 st i samme lm-bue, 1 fm i fm fra første omgang. I de neste lm-buene hekles slik: 2 st, 1 dbst, 2 st, 1 fm i fm fra første omg. Du skal nå ha 6 kronblader. Fest tråden.

Voila! En blomst ala Heklemamma 😊

Her kommer forklaring i bilder:

Legg igjen en kommentar om det er helt uleselig. (Dette er tross alt første oppskriften jeg lager 🙈)

~ Charlotte 🌙

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Skrevet i : Instruksjoner

For å lage en brettekant i arbeidet (for eksempel greit hvis man skal lage en lomme på enden av et arbeid), hekler jeg fastmasker (fm) i de bakerste maskene av de to som vanligvis hekles sammen.

Kant til venstre

Kant til venstre for midten, sett fra utsiden.

Kanten fra innsiden i lommen.

Likes

Comments

Skrevet i : Prosjekter
Et lite prosjekt på gang

For noen uker siden laget jeg meg et etui til alle heklenålene mine. Størrelsen var perfekt til heklenålene, men akkurat litt kort for strikkepinnene... Jeg begynte derfor på en ny og la til noen masker slik at også strikkepinnene skulle få seg et etui.

Ofte sitter jeg med hekletøyet i lunsjen på jobb. Da jeg nettopp hadde startet på det nye etuiet, var det en kollega som syntes det var så praktisk og ønsket seg et hun også. Det endte med at dette blir til henne.

Oppskriften på etuiet til heklenålene finnes hos Lutter Idyl og er på dansk. (På grunn av copyright, gjengir jeg ikke den her.) Det tok litt tid å komme inn i den danske oppskriften. Nå går det derimot som en lek!

Jeg har heklet med Sandnes Garn ALPAKKA. Etuiet til heklenålene mine ble laget med bommuls-garnet til Sandnes Garn. Jeg synes dette garnet delte seg litt for mye, og ble ikke helt fornøyd med resultatet... Siden jeg hadde en del rest med alpakka bestemte jeg meg for å bruke det. Synes slev det ble ganske pent. Jeg bruker heklenål nr. 3 til dette arbeidet.

Dette må du kunne for å lage et tilsvarende etui:

  • luftmaske (lm)
  • fastmaske (fm)
  • Stavmaske (stm/st)
  • Opphøyde staver (som i vaffelmønster)
  • Motsatt fastmaske (crab stitch på engelsk)

Du trenger også en knapp du synes er fin (gjerne med litt størrelse) og strikk. Jeg brukte bare buksestrikk fordi det hadde jeg liggende, men tror det blir penest med en rund type. Det kan man få tak i på for eksempel Stoff og Stil.

Jeg har, som jeg nevnte over, gjort noen endringer til den opprinnelige oppskriften. For det første har jeg laget den litt større. Jeg har også valgt å fortsette med fastmasker til lommen, i stedet for å slutte av arbeidet og starte på lommen for seg selv. Jeg heklet da fastmasker kun i en enkelt maske, slik at jeg fikk en kant/ naturlig brett (kalkulert til å brettes riktig vei!). Da slapp jeg hvertfall å sy den på. Se HER for instruksjon om kanten/bretten.

(Etterhvert skal jeg forsøke å lage enkle instruksjoner for de ulike metodene som brukes. Enn så lenge har drops.no fine instruksjonesvideoer som jeg selv har brukt masse for å lære meg å hekle.)

Håper det faller i smak ☺️

🐣 God påske!

~ Charlotte


Likes

Comments

Vår ute og ny blogg

Jeg hadde ikke trodd jeg skulle starte en blogg - noen gang. Men når det først ble en blogg, var det naturlig at det skulle handle om hekling.

Her skal jeg forsøke og legge ut mine favoritt-hekleoppskrifter fortløpende. Kanskje det sniker seg inn en og annen strikkeoppskrift også.

Siden jeg ikke er en person som liker å brette ut om meg selv, kommer nok ikke innleggene til å være utpreget av personlig karakter. 

Likes

Comments