HALLIHALLÅ I STUGAN

En veckas tystnad och nu är jag tillbaka, er bästa bloggerska. Förstår er besvikelse när ni klickar in på en så fin blogg med utsökt design och ser att jag inte uppdaterat, men oj så glada ni är nu då? Wihooho.

Vad har jag haft för mig som gjort mig för busy för att blogga? Håll i hatten för nu ska ni få veta ALLT.

I måndags började lektionerna och redan efter första lektionen i Ceramics 1 (keramik/drejning) förstod jag att det nog inte var en bra klass för mig. Med tanke på att man var tvungen att kunna sketcha sina föremål (bör påpekas att min bildlärare på högstadiet motiverade mitt VG med att jag inte hade tillräckligt bra bildframställning för att kunna få högre betyg...) plus ha ett syfte och budskap med allt man skapade insåg jag att jag nog tagit mig lite väl mycket vatten över huvudet. Droppade därför den klassen och har nu istället English Composition 1, som hittills verkar ganska rolig. Vi ska analysera texter i olika former och skriva själva och det kommer ju väl till pass eftersom jag kommer behöva skriva en hel del på engelska hehe. Andra kurser jag har är Computer Science som är roligt men lite klurigt, matte som är superlätt pga typ matte 1 nivå och franska för att inte glömma bort den när jag pratar English all the time.

Eftersom det är första skolveckan är det Welcome back tema överallt på campus, det delas ut gratis mat och t-shirts från alla möjliga håll. Ibland står det hoppborgar på ett ställe och nästa dag är det något annat. I torsdags var det någon sorts konsert med en tidigare typ The voice deltagare där det var gratis mat och t-shirts. Och gratis är ju alltid kul som student så vi var självklart på plats. Testade min första snowcup, alltså krossad is med smak som mest bara var väldigt kall och inte så mycket mer. Eftersom vi äntligen lyckats lokalisera tvättstugan här i huset såg jag och Smilla till att köra årets första tvätt! Vilket för övrigt även är första gången jag tvättar själv? Mamma, jag är alldeles för bortskämd, snart 21 och tvättar inte mina egna kläder... Men nu är jag tvättproffs! Kan till och med få bort ketchupfläckar från vita tröjor!

Och nu har vi äntligen kommit fram till den bästa delen på inlägget! Helgen!

I fredags bar det av till Bainbridge, Georgia för Georgia Rotary Student Program Conclave där jag äntligen fick träffa alla andra 42 studenter från 15 olika länder som fått stipendiet. Vi har haft en fullspäckad helg med info om allt från körkort till alkoholpolicy till hemlängtan till vad GRSP faktiskt är. Dessutom satte vi ihop en show/kabaré där vi allihop sjöng några sånger och där sedan varje land skulle genomföra varsitt nummer. Vi hade allihop väldigt roligt och efter den stora showen var det disco med DJ och kakor för oss studenter. Trots att det till stor del påminde om de gamla goa mellanstadiediscona var det väldigt roligt och kvällen bjöd på många fina moves och skratt. En bild säger mer än tusen ord sägs det så bjuder på lite bilder från helgen som avslutning.

Hasta la vista!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Efter klagomål på mängden inlägg på bloggen ger jag er härmed ett långt inlägg med massooor av bilder!

I fredags var det sista dagen med international orientation, vi pumpades med ytterligare information och på kvällen hölls en välkomstmiddag för oss internationella studenter som anordnades av och i en kyrkas lokaler. En oväntat rolig kväll blev det, med mat, lekar och det bästa av allt var att vi fick lära oss danser där alla gör samma steg!! Lite Hannah Montana the Movie när de dansar i ladan?? Hahah det var iaf väldigt roligt!

I lördags besökte hölls det en marknad precis utanför vår port, så det blev en sväng där följt av en sväng längs promenadstråket vid floden innan det bar av till Rotarys välkomstmiddag för mig och Smilla. Bilden på den oklara cykeln är från marknaden, förstår fortfarande inte riktigt hur det är tänkt att man ska cykla på den.

Sov sedan hos värdfamiljen efter Rotarymiddagen och idag söndag åkte vi tidigt iväg till Birmingham, Alabama för at fira min värdpappas syster som fyllde 74. Värt att nämna är att när man passerar gränsen till Alabama står det "Sweet home Alabama" på skylten. Jag var självklart tvungen att ta kort vid den!

Vad har jag lärt mig hittills? Drive thru är extremt här, det finns till och med drive thru banker och apotek?? Alla är jätteberoende av bil, det finns inte ens trottoarer att gå på om man så vill när man kommer utanför downtown Columbus. Det må vara extremt varmt och fuktigt här, minst 30 celsius varje dag, men AC inomhus gör att det är superkallt överallt! Så hellre svettas man den korta sträckan mellan bilen och byggnaden man ska in i än att behöva frysa inomhus, därav mina långbyxor på Alabama bilden. Dessutom blandar typ varannan person ihop Sverige och Schweiz, vilket jag trodde skulle vara ett skämt men nej det händer nästan hela tiden?? Aja, alla är väldigt snälla iallafall.

Jag bjuder på den vackra bilden längst ner, det är den fantastiska bilden som pryder mitt studentID och som kommer vara där hela året.... Och jag måste visa upp den överallt..... För att komma in på gymanläggningen, för att äta i matsalen osv osv.... Mmmmmm

See y'all later!


Likes

Comments

Hej!

Mycket har hänt sedan sist. Bland annat har jag flyttat in på mitt dorm som jag delar med Smilla och vi har pimpat loss med massor av ljusslingor för att få det mysigt. International orientation började idag för alla internationella studenter, vilket innebar mycket information om allt möjligt vi måste tänka på under året. Totalt var vi cirka 30 nya internationella studenter och hittills verkar alla trevliga!

Vad har hänt sedan sist då? Har framförallt hängt med min värdfamilj och shoppat en massa inför inflyttningen på rummet. Igår var jag på mitt första Rotarymöte med Rotary Club of Columbus som sponsrar mitt år. Det är en väldigt stor klubb med ca 300 medlemmar och på varje möte kommer runt 200 stycken. Inför mitt stundande föredrag om mig själv och Sverige som jag ska hålla under ett lunchmöte måste jag se till att vara ordentligt förberedd hehe. Värt att nämnas är att lunchen som serverades under mötet var väldigt god, så ett stort plus i kanten!

Har sedan landningen i lördags på Amerikansk mark ätit ca 4 pizzor... Om det fortsätter i den här takten vet jag inte riktigt var det kommer sluta. En italienare på international orientation tycker inte att pizzorna här är riktiga pizzor pga för tjocka med för mycket ost. Själv tycker jag nog att det aldrig kan bli för mycket ost.

Idag skedde även den första förväxlingen av Sverige och Schweiz. Försökte hinta om att SVENSKA faktiskt är väldigt likt de andra SKANDINAVISKA språken, när förväxlaren insett sitt misstag en bra stund senare gav det oss ett gott skratt.


Ja det får vara allt för nu!

See you later alligator B)


Likes

Comments

Jag kom fram!!

Helskinnade landade jag och Smilla i Atlanta i lördags. Eftersom Smilla och jag ska plugga på samma skola, är blivande roommates, har samma trustee (typ kontaktperson) och är från Stockholm båda två blev det väldigt logiskt att flyga ihop. I Frankfurt stötte vi även på Victoria, en annan svensk GRSP student som flög från Göteborg.

Efter en otrooligt lång väntan för att komma fram till gränskontrollen och en ganska lång, intressant utfrågning av kontrollanten så möttes vi tillslut av min värdfamilj och vår trustee när vi rullade ut i ankomsthallen. Därefter väntade en biltur på ca 1,5h för att komma fram till Columbus. Självklart var bilen en enorm röd suv, för det är ju faktiskt USA vi är i.

Väl framme hemma hos värdfamiljen började jag känna av tidsskillnaden och det blev en tidig amerikansk sänggång vid 19 vilket motsvarar 01.00 i Sverige.

Men tänk vad mycket gott ett par timmar sömn gör för en, idag vaknade jag utvilad och redo för nya äventyr! Två saker kan redan nu checkas av på listan över saker man måste göra i USA. Både Target och Walmart hann vi med när vi skulle handla saker jag kommer behöva i rummet på Campus. Det var inget lätt uppdrag att hitta lakan i storleken Twin XL, vilket gjorde att vi fick vandra många gångar upp och ner innan vi tillslut lyckades med uppdraget! Kommer nog drömma om lakanstorlekar inatt, King size, Queen size, Full size, Twin size....

Imorgon är det dags för inflyttning till rummet på skolan och vi ska även ordna ett amerikanskt nummer! Det börjar sakta kännas mer och mer verkligt att jag faktiskt ska vara här ett helt år!!!

Nuuu är jag jättetrött och eftersom jag är sämst på att fota är Walmarts parkering den enda bilden jag kan bjuda på. Lovar att det ska bli bättring på den fronten!

Ha det fint!!
Siri

Något som är väldigt skönt är att inne i alla varuhus så är det väldigt kallt tack vare AC, men det gör den korta sträckan man måste gå från bilen i butiken så himla varm. Det är en ganska fuktig värme här, vilket jag är glad över för torr värme tycker jag nog är lite värre. Oj, kolla så svenskt att prata om vädret. Bäst att sluta innan jag berättar om väderprognosen för nästa vecka

Likes

Comments

Varför ändra ett vinnande koncept?

Ganska precis fyra år har gått sedan jag vinkade av familjen på Arlanda och flög till Frankrike. Då var jag 17 år och hade inte varit hemifrån i mer än typ 10 dagar i följd. Det blev ett år som präglades av mycket hemlängtan och ett till en början obegripligt språk. Men vilket år det blev och vad mycket jag lärde mig, både språkligt och om mig själv som människa.

Då hette bloggen hejsanfrankrike, nu heter den hejsangeorgia. Because I am going to the USA, imorgon flyger jag över den stora pölen och sätter fötterna i Atlanta!

Tack vare Georgia Rotary Student Program (GRSP <- tryck på länk för att läsa mer) har jag fått ett stipendium och ska plugga på Columbus State University i Georgia. GRSP är ett stipendium som gör det möjligt för ungdomar mellan 18 och 25 år att plugga ett år på college/universitet i Georgia. Det är ett oerhört generöst stipendium som betalar för i princip ALLT, stipendiaten behöver stå för flygbiljett och försäkring själv!

Jag har alltså fått ett sådant stipendium!!!! WIIIHO! Och imorgon bär det av! Till the land of Coca Cola, plusmenyer, McDonken, Dunkin Donuts, Kentucky Fried Chicken och mycket mycket mer (detta blir ju även en spännande matresa att följa, hur många hamburgare kommer jag hinna klämma i mig på ett år? Hur många läsk? Kommer jag kunna säga nej till plusmenyer? Bör tilläggas att skolans kafeteria kommer erbjuda ett stort utbud av läskmaskiner, kakor och andra goa grejor)

06.05 går planet från Arlanda!

See you later alligator!

(bildkälla google efter sökning på tecknad figur med resväska et voilà!)

Likes

Comments