Fyra ord om förklarar de senaste veckorna. Work, train, eat and repeat.

Cirkulärt ett år har gått sedan min senaste match, en D-klass match. För en sextonårig tjej på 173cm är det ganska svårt att få en match eftersom det inte finns speciellt många unga tjejer i thaiboxningsvärlden. Men nu äntligen(!) för ca 2 dagar sedan fick jag reda på att jag har fått en match! Mot en äldre och mer erfaren fighter, i c-junior. För er som inte riktigt kan thaiboxningssystemet så innebär detta att fighters inte längre har någon begränsning för hur hårt de får använda sina tekniker, detta innebär även att man får och kan vinna genom knockout. Detta ger mig två enorma känslor, exalterad men även lite ängslig, jag blir glad eftersom jag alltid har varit tvungen att ha i bakhuvudet när jag tävlar att jag verkligen MÅSTE hålla tillbaka med kraften så matchen ej bryts och nu behöver jag inte tänka på detta utan bara köra och visa vad jag går för. Ängsligheten växer ur den tanken eftersom jag vet att så känner den andra fightern också, att hon kan köra på vilket gör att jag tänker på att chansen finns att jag blir knockad.... Tuff känsla men sådan är sporten och det kommer jag nog vänja jag mig med efter att jag har debuterat i c-junior.

28 dagar ungefär är det kvar till denna match och jag ligger i intensivträning, träning varje dag i princip, jag vill lära mig mer än någonsin och mitt fokus är på topp jag känner att inget kan stoppa mig just nu tills något lite jobbigt sker.. jag tränar på lätta huvudsparkar, jag är påväg att vrida min fot så jag får den optimala sparken när min stortå lägger sin under istället och helt plötsligt hörs ett stort ''KLICK''. Detta ljud ekar i mitt huvud och jag lägger mig på marken i obehag och smärta. Min tå hade stukats och nu för tillfället (några timmar efter) så är min fot (delen vid stortån) nästan dubbelt så stor i tjocklek som min andra fot, som tur var så var det inte någon större skada som hade kunnat fucka upp mig ännu mer vilket gör att träningen kommer definitivt att fortsätta och det kommer även matchen. Morgondagen får dock säga ifall det blir någon löprunda som det annars hade varit efter jobbet, som jag verkligen hoppas.. :)


Likes

Comments

Inte planerat..

Hej, mitt namn är som sagt Nicole Carlsson Ström och detta är min blogg! Meningen med denna blogg är att upplysa nyfikna människor om den fantastiska sporten som heter thaiboxning eller muay thai som det heter i Thailand, att visa hur det är att träna kampsport som en 16 årig tjej och för att visa vad jag tränar/äter innan match men även under min vanliga träning. Jag kommer såklart även skriva om vad som händer i mitt liv samtidigt och så kommer jag ta upp olika ämnen som jag brukar fundera över.

VARFÖR INTE EN LITEN FORMULERING OM VARFÖR JAG STARTAR EN BLOGG...

Tanken på att starta en blogg med grunden av thaiboxning har funnits ett tag nu eftersom jag själv kan tycka att thaiboxning är en sport som många inte har hört talas om förut även fast Sverige är ett land som har många världsmästare i just thaiboxning och att många som hört talas om den dessvärre kommer på en massa fördomar om denna (underbara) sport vilket jag tycker är väldigt tråkigt.

Polletten föll ned för mig när jag denna kväll satt och unnade mig med en liten skål med chips och kollade på ett meddelande, av en människa som jag knappt kände utan som jag bara hade talat med några fåtal gånger (denna personen hade nyligen fått veta att jag utövade thaiboxning), personen i fråga hade skrivit: ''Hur kan dina föräldrar låta en liten tjej som dig träna en så brutal sport? Brukar du skada dig mycket efter en match?''. Jag kan redan förklara för er att hans första respons till min sport var ''Ajdå.. dig måste man akta sig för då..''. Detta är tre saker som jag hatar att få höra när jag berättat vilken sport jag brinner för, det värsta är inte att han sa detta till mig utan det jag tycker är värst är att det finns människor som verkligen tänker så, t.ex att bara för att jag är en tjej så skulle inte jag klara av att fightas? Att thaiboxning är en brutal sport eftersom man sparkar och boxar varandra även fast den har stränga regler och med skydd? Att bara för att jag utövar thaiboxning så måste du vara rädd för mig, typ som att jag vore en galning med de värsta aggressionsproblemen som börjar slå ned folk när jag blir det minsta irriterad? Jag vet att vi alla är människor och att alla människor har fördomar om det ena och om det andra men när någon skriver det till mig med en attityd som visar att denna människa är säker på vad den säger är sanningen träffar det en djupt. Denna ovetande människa blev alltså startskottet till denna oprofessionella blogg.

Men jag hoppas innerst inne att ni kommer tycka att min blogg kommer vara någorlunda intressant och hoppas såklart att ni kommer fortsätta läsa för jag kommer definitivt fortsätta skriva! ;)

(bilden är ifrån min andra match någonsin, då var jag på Sveriges första (och enda) tjejgala)


Likes

Comments