Jag kom att tänka på en sak. De flesta vet att jag är lite av en språkhitler och för det mesta väldigt noga med hur saker skrivs. Jag tänker själv mycket på att så ofta som möjligt skriva så korrekt som möjligt. Då jag även sitter mycket på sociala medier ser jag ofta hur språket ser ut ur alla tänkbara vinklar och för det mesta talspråkligt. Somliga kan inte bruka ett tangentbord alls... Dyslektiker får en smärre dispens.
Hur som helst så ser jag även bilder på konversationer mellan par och där är även den texten talspråklig. Förståeligt på sätt och vis, eftersom det är korta chattmeddelanden och där är det tydligen godkänt att skriva bristande text eftersom syftet faktiskt är att snabbt meddela det man vill säga. Jag har tänkt mycket på hur mina konversationer ser ut med David och märkt att jag kan inte skriva innehållsfattigt och medvetet slarvigt. Jag kan heller inte skriva saker som "puss, puss" och liknande söta saker som man ofta ser i textmeddelandena då jag har svårt att skriva ner vad jag gör...

Förutom detta så får jag en lättare tillfredsställelse att läsa vackert skrivna texter. Både på formulering, satser och meningsbyggnad. Det blir som en läsorgasm för ögat. På samma sätt får jag en lättare emotionell smärta av att läsa felskrivna texter och texter utan kommatering. Det är som att både gå bakom långsamma människor i tunnelbanan och att tro det finns ett trappsteg till när det inte gör det.
Språk är vackert. Det kan förmedla så fantastiska saker. Jag är nog glosofil.,..

Finns det terapi för språkfascism?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Ibland hittar man guldkorn bland musik. Igår gjorde jag det och fann denna. 11 år gammal men vad gör det?

Likes

Comments

Jag älskar dig.
​Jag älskar din päls, dina öron, dina idiotblickar när man fånar sig. Dina tassar, dina pussar som tvättar hjärnan på en, dina skutt när man ska ut. Dina pip och fnys när du kräver uppmärksamhet. Dina tokryck med pipisen, din skepsism mot nya människor. Hur du tog hand om P förra året när han var skadad. Hur du brydde dig och såg till att han tog sig säkert från sin bur till lådan och tillbaka.
Och all päls man fått gräva ner fingrarna i när man inte mått bra. Vems fluffiga mage ska jag nu gräva ner fingrarna i när ingenting känns värt att leva för? Tänk om du visste vad du åstadkommit under ditt liv? Tänk om du visste hur du påverkat andra människor runt dig. Hur du påverkat mig. Hur du varit stödskenorna på bowlingbanan när jag bara rullat handlöst åt alla håll och inte vetat vad jag vill. Hur du tittat på mig med dina bruna ögon och fnyst.

Jag minns när jag la upp annonsen på Blocket i mars 2013 för att få vara dagmatte. Jag hade inte en tanke på att folk skulle ringa mig och vilja ha mina tjänster. Knappt 12 timmar senare så ringer din matte. Jag vågade inte svara först, det var ju ett okänt nummer. Sen vägde jag fram och tillbaka om jag skulle skita i att ringa upp och kanske missa en fantastisk hund, eller skita i ångesten från att ringa ett samtal och kanske få chansen att passa en fantastisk hund. När jag fick veta vad du var för ras och sett hur du såg ut när jag träffade dig tänkte jag bara "åh, nej. En liten fluffig hund.. Inte min sort alls". När du och din matte sen gått stirrade jag på mamma och säger "måste jag träffa dom andra hundarna? Jag har redan bestämt mig, jag vill ha Wiggo!". Till och med mamma blev förälskad i dig. Efter det har du varit mitt lyckopiller. Mannen i mitt liv. Min livräddare, min livskamrat, min bästa vän.

Det här är den första bilden jag tog på dig. På vår första promenad tillsammans. Våra först steg tillsammans mot, för mig, ett bättre liv.
3,5 år fick jag äran att känna dig. 12,5 år fick dina tassar trampa den här jorden. Döden är en del av livet, jag vet det, men det gör det inte mindre jobbigt att veta att dina lungor inte längre kommer andas samma luft som oss. Att dina tassar inte längre kommer trampa samma mark som oss.

Du skulle ju komma hit och promenera i skogen med mig och jaga pokémon. Sitta i en skogsdunge och bara njuta av naturen. Bara du och jag. Bara tänka, finnas. Du skulle ju sitta där tyst bredvid och bara påminna mig om att vara närvarande i nuet genom din blotta existens.
Nu får jag gå alla steg själv. Sitta själv och tänka. Även om du inte finns i det här livet så är du inte död. Du har bara sprungit före. Lik förbannat fattas du oss ändå. Du är så jävla saknad, tokstolle.

Där du är just nu, njut. Du slipper ha ont, åtminstone. Det är en liten tröst bättre än ingen. Hälsa Emma. Jag saknar henne också.
Sov gott, världens finaste du <3

Likes

Comments

​Jag tänkte ju vara duktig och uppdatera värsta regelbundet och grejer. Det gick väl sådär..
Jaja, jag ska göra mitt bästa! Förra veckan hade Plus varit vår bebis i hela ett år. Det firades med tonfiskmousse och frystorkat kycklinggodis på toppen. Smaskens, tyckte han.

Igår tänkte jag vara produktiv och fixa massa, typ ringa samtal och så. Gick inte alls. Jag blev först väckt av morrhår i hela ansiktet, sen kommer P och vräker ner sina fyra kilo rakt på mitt näsben. Några minuter senare kom han och mosade min bröstpiercing. Efter det var hela dagen katastrof. P var odräglig. Tuggade på allt, sprang mellan mina ben, slet i allt, klättrade på allt, slog ner allt som inte var fastlimmat, i golvet osv. Packade åtminstone upp allt mitt och sorterade vad som skulle ut i förrådet och inte. Nu är det bara Davids grejer kvar. Ringde även lite samtal, men de flesta ställen hade stängt.
Idag har det hittills gått lite lättare. Somnade dessutom om efter David åkt till jobbet. När jag vaknade sen ringde jag DjurID och bytte adressen på Plus så han är registrerad hos oss och inte hos mamma i Stockholm. Passade på att uppdatera min mail och mitt mobilnummer när jag ändå hade kvinnan på tråden. Ringde även till Årstakliniken och fixade en tid för Plus årsvaccination. Även diskat, rensat lådan, bäddat sängen, borstat tänderna, ätit frukost och hunnit titta på OINTB. Även kollat ikapp på Orphan Black (det enda avsnittet som var kvar av säsong fyra). Måste ringa FK också och kolla om det går att lösa aktivitetsstödet på något vis. Skulle egentligen ha skickat in det i september men det är ju lätt när man är mitt uppe i flytt och när man väl flyttat så har man inget internet och det gick inte att ordna via appen. Suck...
Idag står det även byte av tvättid på schemat, samt bullbak och lite spelande.

Likes

Comments

De som följt mig på Facebook vet om vilka problem jag haft och hur less jag är på FK:s snigeljobb. Jag skickade ju in min första ansökan i år i januari och det tog åtta månader för dom att pterkoppla till mig. Jag slopade den ansökan eftersom den var för 100% stöd, vilket jag inte känner att jag har behov av längre. Skickade in en ny ansökan på 50% i augusti och har fortfarande fått något vidare svar.
Min egentliga handläggare heter Victor. Av oklara skäl har jag tydligen inte honom som handläggare utan fått en Linda istället. Mitt i allt hade jag en Micke eller något, en tredje handläggare och nu en fjärde som ska handlägga ärendet med senaste ansökan. De har uppenbarligen en källa massa handläggare att ödsla på mig, men ingenting händer. Jobbar alla på FK bara för att ha semester eller vad är det frågan om?

I detta brev är jag kallad till ett kontor jag inte tillhör, då mitt egentliga kontor (vilket ska handlägga mitt ärende tills det är klart och sen flyttas jag automatiskt över till kontoret i Nyköping) ligger i Globen. Varför jag nu plötsligt ska till Alvik förstår jag inte. Varför jag överhuvudtaget ska träffa en fjärde handläggare förstår jag inte heller. Han ville prata med mig om hur min funktionsnedsättning och resterande psykiska problem hindrar mig från att jobba och vad jag ska göra under tiden jag har ersättning. Hur mina problem fungerar och hur de påverkar min vardag stor det utförligt i olika formuleringar i de 20 utlåtanden jag skickat in sen jag fick kontakt med Försäkringskassan. Jag börjar misstänka att alla som jobbar på FK är analfabeter för uppenbarligen kan ingen läsa ett brev och än mindre förstå vad som står. Får det mer bekräftat med tanke på hur extremt övertydligt denna kallelse är. Visst, bra att vara övertydlig så det inte sker några missförstånd, men jag är socialt handikappad, inte förståndshandikappad.

Detta är förövrigt det första tecknet jag fått på att något händer medin ansökan. jag har inga höga förhoppningar på att det blir något av detta eftersom förra ansökan jag gjorde tog dom åtta (!!!) månader att komma på vad de skulle göra med den. Mina nära och kära betalar inte skatt för att finansiera FK:s kaffedrickande, utan för att instansen ska fungera korrekt och gynna de behövande. Om de hellre vill dricka kaffe istället för att jobba kan jag gladeligen åka dit med en burk Eldorados snabbkaffe och ett paket kakor, bara de gör något vettigt samtidigt. Det vill säga, inte sitta och rulla tummarna i hopp om att alla vi psykiskt och fysiskt sjuka ska ge upp på väntan och gå och dö istället så de slipper oss.

Likes

Comments

Orkar inte ens uppdatera allt som hänt sen sist, men skriver en kort lista ialf.
-Skaffat katt
-Flyttat från Stockholm
-Tatuerat mig igen.
-Slutat jobba med hund.
-Bråkar fortfarande med Förnedringskassan om bidrag.
-Fått en skitbra psykoterapeut.

Det är nog allt stort som hänt, tror jag. orkar inte vara mer informativ än så.

Likes

Comments

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/jenniferwegerup/article20841737.ab

Rekommenderar att läsa artikeln innan blogginlägget.
​Jag h​ar absolut inga problem med tiggare, så länge de ger fan i min sociala sfär. Jag har själv gett både mat, kläder och pengar och erbjudit några timmar av min tid för att samtala med många tiggare och/eller missbrukare. De flesta är otroligt tacksamma för det lilla de får, oavsett om det är en cheeseburgare, några kronor, en mössa eller lite av ens tid för att lätta upp deras vardag och de är så otroligt tacksamma. De hänger inte i ens kläder, sliter och drar, och trycker upp en luggsliten pappermugg från 7-Eleven i ansiktet på en för att sedan skälla ut en efter noter på deras språk för att man nekar dom. Jag undviker att gå ut när jag inte mår bra, för jag orkar inte med att de skriker efter pengar så fort man stoppar näsan utanför dörren.

Jag som älskar att vara ute och promenera i skogen med hundarna vill gärna fortsätta med det. Och då menar jag i en skog och inte en soptipp. Då kan jag lika bra åka till en faktiskt sådan om jag skulle ha intresse av att släppa hundarna bland skräp. Det spelar ingen roll var man befinner sig, de lagar som finns SKA följas (även om jag själv kanske inte alltid är ett praktexempel på en laglydig invånare men jag förstör åtminstone inte för andra eller miljön). Det kommer aldrig finnas en acceptabel ursäkt för att bryta våra lagar. Det spelar ingen roll om du kommer hit, utfattig och inte kan ett ord varken svenska eller engelska, det första man gör när man reser till ett land är att ta reda på grundläggande för att kunna anpassa sin vistelse här, oavsett permanent eller temporär. Jag vill helst behålla våra skogar som de är, inte konvertera gläntor till en kombinerad husvagnscamping-soptipp.
Jag har även flera gånger råkat ut för att de envist ska hälsa på mina hundar när jag är ute och åker kommunalt. De flesta är påverkade av något och stressar upp hundarna, vilka skäller och genast uppfattas de som aggressiva mördarmaskiner. Att visa respekt för att en 20+ kilo tung amstaff talar om att de är för närgågna är inget som verkar gå upp i deras huvuden. Att de sedan faktiskt kommer på tanken att hälsa på hunden gör att jag börjar fundera lite över deras intelligens.

Varsågod, kalla mig rasist, främlingsfientlig eller vad ni än kan komma på, men det är när jag undviker att gå ut genom dörren för att slippa träffa alla dessa utländska tiggare som jag på allvar överväger att rösta på SD. Och jag trodde aldrig någonsin att jag skulle göra det erkännandet för mig själv och framförallt inte på min blogg.
Tigg bäst fan ni vill, men visa respekt för dina medmänniskor. Det här är inte hållbart längre och hela jävla Sverige lär fallera illa kvickt om vi inte gör något snart.
Behöver jag poängtera att detta självklart inte rör varenda individ som sitter utanför mataffärerna, men de flesta?

Likes

Comments

Hjärtat och jag drog ner till Nyköping i lördags och var där över natten, för att fota hans bil bland annat. Fick en hel drös med schyssta bilder (har typ bara 700 bilder att gå igenom nu, eh..) men alla är inte redigerade än så kastar bara upp dom som är klara. Riktigt nice helg faktiskt med nice folk. Blev först fota på dan medan det var uppehåll på regnet. Efter det promenerade vi genom en marknad (och hittade sjukt snygga Steampunk-smycken. Behöver jag tillägga att jag ville ha allihop?!), för att sedan dra iväg och sladda. Bara krossat en framlykta och nästan pajat halva undersidan för att det var ett räcke i vägen och en för hög rondell innan vi gick på bio och såg Ant man. Faktiskt riktigt bra film! Något förutsägbar, men nice. Sen chill med lite mer folk och sen hem och chilla hos Davids kompis som vi sov hos.
Igår var vi inte på benen förrän vid typ tre, haha. Vid sex åkte vi tillbaka mot Stockholm och sen sov hjärtat här.

Behöver jag tillägga att jag har världens snyggaste pojkvän? :*

Likes

Comments

The greatest form of control is where you think you're free when you're being fundamentally manipulated and dictated to. One form of dictatorship is being in a prison cell and you can see the bars and touch them. The other one is sitting in a prison cell but you can't see the bars but you think you're free

What the human race is suffering from is mass hypnosis. We are being hypnotized by people like this: newsreaders, politicians, teachers, lecturers. We are in a country and in a world that is being run by unbelievably sick people. The chasm between what we're told is going on and what is really going on is absolutely enormous.

Likes

Comments

​Jag har nog inte velat se det, eller så har jag inte velat acceptera det, men det är inte mycket just nu som är som det ska. Jag är inte gjord för förändringar, jag är inte gjord för att hantera kärlek. Hela omställningen att gå från känslomässigt likgiltig gentemot det mesta, till att älska någon så mycket att jag vill kräkas ur mig mitt eget hjärta tär nåt så in i helvete på en. Det finns bara två bra saker i min vardag just nu och det är David och att jag fimpat ciggen igen. Jag har noll kontroll över allt annat. Ingenting fungerar längre. Jag hetsäter, jag missbrukar sockret extremt, jag självsvälter, jag misshandlar min egen kropp inifrån. Jag är ett löv i en orkan. Jag har totalt tappat fotfästet och jag har skämts så jävla mycket över det och ljugit för alla som frågat hur jag mår. Jag har ljugit för mig själv. Jag har delgett alla en idyll av mig själv och nu orkade jag inte upprätthålla min falska fasad längre. Jag orkade inte. Jag orkar inte. Jag har inte haft en tanke på självskada sen i höstas, men idag slog det mig så jävla hårt i ansiktet att jag nästan blev chockad över kraften. Rebecca har pratat med mig i telefon i över tre timmar, och trots att vi skrattat så tårarna sprutat ur ögonen på oss, så ligger fortfarande lusten att självskada så jävla högt upp i halsen att jag har svårt att andas.

Min ena lunga la av idag också och började krampa vilket resulterade i andnöd i drygt 20 minuter. Den ångesten jag haft idag har nästan varit outhärdlig. Jag har inte vågat duscha, för jag vet att jag skulle skålla mig. Jag vågar knappt lämna mitt rum, för jag är rädd att få blackout och göra vad fan som helst. Normalt kan jag ändå tänka relativt rationellt mitt uppe i all ångest, men till och med mitt rationella tänkande har tagit semester.
All gör ont. Luften gör ont att andas, den skär i lungorna och halsen. Marken gör ont att gå på, det sticker i fötterna. Omgivningen gör ont att se på, som om allt jag tittade på vore gift. Materian gör ont att ta i, det är som allt är skalpeller. Hela jävla världen skadar en. Den dränker mig i syra och jag är hudlös. Min existens svider inuti. Jag gör ont. Det gör ont att tänka. Jag försöker hela tiden uthärda ännu en minut utan att strimla mina kroppsdelar, men det är så jävla svårt. Jag försöker låta bli för alla andras skull, för just nu skiter jag i om jag ärrar mig ännu mer. Jag vill bara överleva. Jag hatar Borderline. Jag hatar bipolariteten. Jag hatar dig, ångest. Jag hatar mig själv för att jag ens känner så här. Jag vill egentligen bara stoppa huvudet i sanden, fly verkligheten med substanser för ett tag eller så och återkomma när allt blåst förbi.

Jag hallucinerar på grund av ångest. Jag har haft dammråttor stora som Wiggo som promenerat på min tröskel, jag hade en gubbe inuti min datorskärm som vinkat åt mig och min matta lever och växer på höjden som genmodifierade grässtrån på speed. Jag vill bara bluda och när jag öppnat ögonen igen är allt bra. Jag vill inte vara själv. Jag vill sluta tänka. Jag vill ligga tjugofyra timmar om dygnet i armarna på David och aldrig öppna ögonen igen. Bara känna. Bara älska och älskas. Jag vill ligga naken i samma säng som honom och glömma verkligheten för ett tag. Jag vill inte kännas vid människor, kännas vid något annat liv än hans hjärtslag, reflektera över något annat än att låta mitt huvud följa med hans bröstkorg när den höjs och sänks från hans andetag. Jag hatar att jag aldrig någonsin kan sätta koppel på vad som kallas känslor och knyta fast dom i en stolpe och lämna dom där för resten av mitt liv. Jag hatar att jag alltid ska må så in i helvete förjävligt varje gång jag blir kär. Jag hatar att det alltid ska göra så jävla ont.

Just nu känns det som om jag försöker samla ihop luften i en liten burk utan lock och förvänta mig att den ska stanna kvar där. Som om jag försöker få kontroll över något som redan är förlorat. Lika mycket som jag försöker motverka den mentala gravitationen vill jag bara släppa allt och skita i konsekvenserna. Jag orkar liksom inte hålla ihop mig längre. Jag vill inte mer.

Likes

Comments