Header

Beskriv året med tre ord.

Ångest, sorg och nytänk.

2016 har varit ett omtumlande år med otroligt mycket känslor och problemlösning. Mest ångest och sorg, men också väldigt mycket glädje och kärlek. Jag har lärt mig väldigt mycket om mig själv det här året - hur jag ska bearbeta sorg, vad jag värderar i livet och hur jag ska handskas med mina känslor för att komma dit jag vill. Jag har varit otroligt vilsen emellanåt - jag har brutit relationer, jag har flyttat fyra gånger, jag har lämnat tre års högskolestudier bakom mig och gett mig ut i arbetslivet. Jag har känt mig bortprioriterad och tvivlat på nära relationer. Familjemedlemmar har drabbats av svåra sjukdomar och jag har sagt farväl till min bästa vän.

Nya relationer har vuxit sig starka - relationer som tröstat, visat omtanke och tillit. Vilka underbara människor! Jag har haft möjlighet att vara kreativ i olika former - jag har bakat och lagat mycket mat, jag har planterat och odlat, jag har byggt en köksö utifrån egen konstruktion. Jag har startat och utformat mitt företag - fotat, designat, utvecklat marknadsföringskanaler och skaffat mig en egen fotostudio.

Jag har campat med familjen, åkt skidor, seglat, firat mamma och Klaras stora födelsedagar. Jag har pluggat privatekonomi och börjat investera i aktier, utmanat min höjdrädsla och skaffat glasögon.

Jag har funderat otroligt mycket på vad jag vill och vad jag har för begränsningar. Vad jag vill göra med mitt liv och vart jag vill bo någonstans. Jag vägrar att nöja mig. Jag har jobbat ofantligt mycket på min självkänsla och hur jag ser på mig själv. Jag har rannsakat mig själv många gånger för att jobba bort egenskaper jag inte gillar och för att lyfta fram egenskaper jag tokgillar. Jag har tagit många, svåra och jobbiga beslut. Jag har börjat prioritera mig själv.Vilka datum kommer du alltid att minnas?

21/3 - registrerade mitt företag - Det är en galen känsla att se registreringsbeviset för sitt alldeles egna företag. Något som växer för varje dag och jag blir alltid lika glad när jag får nya fotouppdrag.

4/5 - brum brum - Ffter att man som fattig tonåring bara haft råd att puttra runt i en gammal Volvo 850, så var det en fröjd att få flyga upp till Stockholm och köra hem min förmånsbil, i form av en finfin Volvo V60. Lycklig biltokig tjej!

26/7 - Beyonce-konsert - GIRLPOWER och stor inspiration.

6/8 - födelsedagsfest - Jag o Jens styrde en gemensam födelsedagsfest på Kårhuset i Skövde. Glada människor, musik och kärlek. Tänk att alla kom för vår skull, åh!!

3/9 - äventyrsbana med Kajsa - Jag är galet höjdrädd, eller rättare sagt, jag var galet höjdrädd. Men den här dagen fick Kajsa mig att göra något jag aldrig jag trodde jag skulle göra, klättra i träd. Vi gick en hinderbana 20 meter upp i luften och jag klarade det. Så. Jävla. Stolt!

14/9 - tog farväl av Tralla - Det här är rätt och slätt den värsta dagen i hela mitt liv. Vi tog farväl av vår 13,5 år gamla hund på veterinärstationen och jag minns fortfarande hur hennes öron blev alldeles kalla, hur hon blev tyngre när hon somnade in med huvudet i min hand. Jag minns panikångesten.

12/12 - fick nycklarna till min fotostudio - En milstolpe i min karriär som gör att jag kommer kunna utveckla mitt företag på flera olika sätt. Jag har fortfarande inte fattat att det är sant!Vad jag har åstadkommit 2016

- examen i ingenjörsvetenskap

- tillsvidareanställning som projektledare och ingenjör

- startat företag

- planerat och anordnat mössesittning, vinprovning, midsommarfest och klassåterträff

- investerat i en ny kamera

- godkända utbildningar i kylteknik och entreprenadjuridik

- Julgåvan i Skövde

- höll i en inspirationsföreläsning

- läst ofantligt mycket böcker

- uppfyllt en utav mammas drömmar - att bada med delfiner

- startat upp ett eget fotoprojekt, "I betraktarens ögon"

- designat och sålt egna tygkassar

- varit, och är fadder för en liten flicka genom SOS-barnbyar

- börjat lära mig italienskaVilka låtar kommer påminna dig om 2016?

Din tid kommer - Håkan Hellström
Fight song - Rachel Plattern

Två låtar som får mig att känna att jag klarar av precis vad sjutton som helst, vilket jag har gjort detta året.Planer för 2017

- Coldplay-konsert

- föreläsning med Kjell Enhager

- skriva en bok

- anordna ett motionslopp för välgörenhet

- spara till 100 000kr och köpa ett hus

- invigning av studion och ha en fotoutställning

- gå 15 000 kr i vinst i företaget

- utökat samarbete med Smart Sisters


Det känns skönt att det här året är över, det har varit onödigt spännande.

Jag ser verkligen fram emot nästa år och allt roligt som kommer hända - alla fina människor jag får umgås med, alla intressanta böcker jag ska läsa, alla mål ska jag uppnå. Att träna både kropp och knopp.

Ni vet, för att ett flygplan ska lyfta så krävs det motvind - detta året har varit motvinden för mitt flygplan, men nu är jag äntligen uppe i luften och på väg.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments