Idag var det först tänkt vi skulle gått till öppna förskolan men Liam sov oroligt och hade mycket mardrömmar under natten, så ingen utav oss har sovit så bra, så jag hade tänkt vara hemma i pyjamas men så kom jag på några timmar efter att vi vaknat att det var möte i simhallen för info angående babysim!

Så det var bara att börja fixa till oss och förbereda oss att gå till mötet.

Det var väldigt bra info möte, man hade en hel del funderingar så det var bra att vi kunde få möjlighet att komma dit och få svar på våra frågor. Har tex funderat över hur man ska göra när man själv ska byta om i omklädnings rummet med en så liten kille. Men det var tydligen inga problem.

Så nästa söndag är första passet och jag längtar. Det enda negativa och jobbiga är att man ska ha på sig bikini fastän man hatar sin kropp så himla mycket!! Men hur mycket man än hatar vissa saker, eller inte tycker om, så kommer det komma många saker i framtiden som man helt enkelt kommer få skita i hur man själv känner för sina barns skull. Mitt barns upplevelser och att få se och göra saker är viktigaste som finns enligt mig.

Så det är bara att skita i att man mår dåligt att visa sig i bikini och jag gör det mer än gärna för min älskade son så han ska få lära sig simma och leka. <3


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Igår var det min mans första fars dag! Helt sjukt! Liam är bara 3,5 månad när han firar fars dag för första gången:O

Jag och Liam gick upp tidigt för att göra Tims favorit frukost, ägg och bacon och frallor med nutella. Till frukosten fick han även sin present: en t-shirt där det står Best dad, triss lotter och choklad. Efter att ha ätit frukost tog vi oss ut på en härlig promenad vid stallet, så vi tittade lite på hästarna och vädret var riktigt fint. Sen åkte vi runt för att ge folk sina tack kort för att de kom till dopet. Men hann inte ta alla, men får ta resten en annan dag.

Senare mot kvällen kom min egna pappa, lillebror, lillasyster och syster dotter på besök för att fira pappa lite. Det blev fika, mys, mycket prat och väldigt trevlig kväll. Jag hade gjort en tavla till pappa och så fick han en triss lott.


Tim har fått nytt jobb som väktare på Avarn i Karlshamn. Han har länge velat byta jobb av många olika anledningar. Och äntligen ska han få börja med något han haft i sina tankar i många många år. I våras åkte han till Luleå för att gå väktar utbildning, sen har han sökt och sökt och på bara en månad har han gått på två olika intervjuer. Och fick till slut jobbet på Avarn. Han förtjänar det verkligen och jag är stolt över honom att han tar detta steg och vågar säga adjö till ett fast jobb och trygghet. Och hans nya lön tackar vi inte nej till ;)

Däremot fick jag idag ett erbjudande att komma tillbaka och jobba v.6 på mitt jobb och jobba natt. Men det har Tim också fått, så fick tacka nej. Vilket såklart suger, för jag vill också jobba natt och gärna börja jobba lite... en del av mig vill såklart vara hemma tills Liam är 1-1,5 år, men ekonomiskt behöver jag hoppa in lite ibland. Vi skulle se om det gick att lösa senare när vi vet mer hur Tims schema kommer se ut. Får se, annars så löser det sig med ekonomin, det gör det alltid.


Likes

Comments

Jag ÄLSKAR att läsa böcker! Ta en kopp te, en filt på sig och ta sig in i en ny värld och glömma sina egna problem för ett tag. Jag älskade förr självbiografer men har på senaste åren blivit mer intresserad av Feel good böcker och fantasi. Älskar även att titta på filmer. Mys med tända ljus- yes please!

Jag läser dock inte så mycket längre, för jag måste känna att jag verkligen vill det och känna att det finns ett lugn inom mig och runt omkring mig för att kunna läsa. Och ha tid att läsa ett tag, kanske 1-2 timmar, så man verkligen hinner komma in i berättelsen. Jag läser väldigt snabbt också. Kanske inte konstigt att man gillar att studera... gillar man att läsa tror jag att man på något sätt även gillar att studera?

Men här kommer topp 15 listan på bästa böckerna:

1. Twiligt- serien av Stephenie Meyer ( Läste dem lååångt innan filmerna kom. Älskar även filmerna)

2. Hundar, hus och hjärtats längtan av Lucy Dillon, och de andra som ingår i "serien". (Riktig feelgood)

3. Frost - serien av Maggie Stiefvater ( Är INTE disney Frost)

4. Kärlek som befriar av Francine Rivers ( en bok som har en berättelse som kan diskuteras)

5. Livet efter dig - serien av Jojo Moyes (har nu även blivit film)

6. Syskonkärlek av Katarina Von Bredow ( Folk blir nog lite bestörda av denna berättelse)

7. Istället för dig av Sofie Sarenbrant ( den enda deckaren som jag gillar)

8. Fallen ängel - serien av Becca Fritzpatrick ( Romantik och lite erotisk...ibland)

9. Jagad av lögnen av Nora Roberts ( Nora Roberts har gjort ofantligt många böcker och vissa är INTE bra)

10. Konsten att höra hjärtslag- serien av Jan Philip Sendker (så fin berättelse)

11. Som om ingenting av Katarina Von Bredow ( om en som blir kär i sin bästa väns pappa)

12. Dagboken från imorgon av Cecilia Ahern ( skrev PS I love you)

13. Det ska bli ett sant nöje att döda dig av Magdalena Graaf ( hemskt liv hon levt)

14. Mitt positiva liv av Anderas Lundstedt ( tråkigt med sjukdomen han tvingas leva med idag)

15. Mannen som talade med elefanter av Lawrence Anthony ( om savannen)

Likes

Comments

Igår överraskade jag och syrran vår mamma till Salong vacker för att gå på lite spa:)

Vi hade valt choklad bad med allt som ingick med doft av choklad. Först fick vi ta lite ansikts krämer, och body scrubb. Och sen hoppade mamma och syrran in i badet med bubblor. Jag själv tog mig tillfället att servera dom under kvällen med dricka och gottis, då jag själv inte vågade hoppa in i badet pga blödningar från nedre regioner, fortfarande.... Jag själv valde att njuta av IR bastu. Som avslut på allt fick vi duscha med salongens underbara schampoo och balsam och sen avsluta allt med body butter. Det var en underbart mysig stund. Det kändes som att vi var långt ifrån Olofström, men vi var egentligen mitt i byn. Vi njöt av varandras sällskap och jag var för första gången riktigt borta ifrån Liam och Tim en stund. Dock hade Liam haft en jobbig kväll och somnade inte förrns sent.


Likes

Comments

Usch, idag gör min kropp så himla ont!! Har problem med fogarna efter min graviditet och det vill inte bli bättre. Och så har jag mens - igen! och med mens tillkommer extrema mens värkar... Så man har ont lite överallt.

Jag går hos en sjukgymnast i hopp om att bli bättre i mina fogar. För tillfället har jag inte märkt någon skillnad men det är skönt att en läkare tar en på allvar, det är nog första gången som det händer. Och han lyssnar och försöker att komma på lösningar. Så varje gång jag gör dit får jag värme strålnings grej via ultraljud, akupunktur och massage.

Dock säger han att jag måste börja träna lite mera, men samtidigt får jag inte göra vad som helst pga smärtan. Vilket jag har jätte svårt för. När jag väl tränar vill jag kunna träna vad jag vill och träna stenhårt! Svetten ska rinna och jag ska ha träningsvärk efteråt. Jag är inte den som fixar till mig för att dra till gymmet, jag är inte där för att gå en modevisning.

Men... jag har varit väldigt dålig på att träna - de senaste åren, om jag ska vara ärlig! Och jag är så himla besviken på mig själv för att jag har låtit mig själv "förfalla" så här mycket. Jag trivs inte i mig själv som stor, men ändå har jag tillåtit mig att hamna där jag är idag. Men jag har väldigt lätt för att tröst äta, då inte bara godis, utan även mat. Jag har varit smal, som smalast var jag runt 8-9:an på Högavång(högstadiet). Men då handlade mitt liv ENDAST om träning och vad jag åt. Jag vägde mig flera gånger om dagen, och hade jag gått upp 1 gram, var jag tvungen att träna bort det. Jag tränade dans flera timmar, gymmet, basket, promenader/joggade, Friskis&Svettis och simmade. Hur jag fick tiden att räcka till? Skolan var helt enkelt inte viktigt. Plus, mina vänner har alltid velat dra och träna, så när man träffar dom har man valt att gå promenader eller dra till gymmet istället för att sitta hemma och ta det lugnt.

Sen började jag på gymnasiet på hotell och restaurang, där det bjöds mycket på mat och fika, och det var privat en väldigt jobbig period i mitt liv och jag trivdes inte i skolan, så att äta blev min nya vän. Jag gick upp väldigt mycket i vikt. Men denna gången la jag mycket fokus på att få så bra betyg som möjligt- vilket jag också fick. Men i slutet av 3:an gjorde jag och dåvarande pojkvän slut, så då började jag träna igen genom att jogga och Friskis&svettis. Dock när jag var på väg hem från en yoga lektion en gång så bröt jag ihop, började stor gråta och la mig på asfalten och grät tills det blev mörkt. Efter det hade jag svårt att träna på friskis&svettis igen, men har återkommit då och då.

Men då gick jag ner igen... tills jag träffade Tim och plötsligt så var mina sambo kilon på mig igen.... Och nu är jag där jag är.

Under min graviditet hade jag inte något direkt sug efter något mer än jordgubbar, men jag kräktes en hel del så kanske inte var så konstigt. Det var i slutet som jag gick upp som mest. Men under graviditeten så rörde jag knappt på mig för smärtan var så hemsk i fogar, knäna och ryggen. Efter graviditeten så gick det bra i början, jag gick promenader osv. Men sen ungefär 1,5 månad tillbaka har jag haft en ovanligt sug efter socker. Jag har ALDRIG varit ett stort fan av choklad eller bullar, utan det har alltid varit lättsaltad chips för hela slanten, men jag har alltid varit noga med att bara äta det under helgen. Men nu har mitt sug efter ALLT varit hemsk. Jag har varit sugen på allt mellan himmel och jord, mat som godis. Och jag kan inte hejda mig!!! Jag vet att man har väldigt mycket hormoner i sig som säkert spelar stor roll i allt man gör just nu, men det gör inte känslorna som man får efter att ha ätit en hel choklad en Tisdag OCH Onsdag, speciellt mycket bättre. Jag känner av att jag är tjock- mitt hjärta bankar sjukt hårt i mitt bröst om jag stressar, jag har ont överallt, jag svettas ofantligt mycket för minsta lilla jag gör och jag orkar helt enkelt inte så mycket. Jag känner mig inte som den jag så gärna vill vara: snygg, sexig, trygg, självsäker, trivsel, ork och stark, i kropp och själ.

Men jag går på viktväktarna, jag och Tim har gjort upp ett tränings schema så man faktiskt går till gymmet, försöker att hålla mig ifrån onyttigt- iallafall på vardagarna. Men jag gillar inte gymmet riktigt, vill gå på hårda pass som boxning osv och varva det med yoga. Men allt handlar om ekonomin.... :/

Men jag försöker mitt i allt detta tänka som en sa till mig som också är med i viktväktarna: " Låt det ta sin tid, du har just precis blivit förälder, du måste komma in i en rutin med ditt barn.. orken och lusten kommer att komma, men låt dig först och främst vara en sak: en bra mamma!". Och så försöker jag att tänka. Träning, mat och viktnedgång- det måste ske för mitt egna bästa, men först måste jag tänka på att vara en bra mamma till Liam och det är jag bara om jag inte stressar ihjäl mig för att på ett sätt ta åt mig av vad folk säger till mig, vad man ser för bilder på modeller på nätet, för de små storlekarna som säljs på kläder i affärerna, över alla som hela tiden lägger upp bilder att de tränat- utan det är att göra allt i egen tid och takt.

Ibland kommer jag helt enkelt välja att stanna hemma och mysa med min familj istället för att dra till gymmet, eller välja en extra stor chips påse- för jag vill inte bara äta "äcklig"(nyttig) mat för att det ska se bra ut för alla andra. Utan väljer jag det äckligt bra maten ska det vara för att jag vill och för att jag vill ÄLSKA det jag ser i min spegel bild. För jag är viktigast...

Åh- tänk om man kunde tänka positivt HELA tiden!!

Likes

Comments

Inatt hade jag en så hemsk mardröm att jag kunde höra Liam skrika så till slut "tvingade" jag mig själv att vakna, för att se om Liam faktiskt skrek på riktigt. Drömde att han blev kidnappad. Det var en så hemsk dröm att jag inte kunde somna om på ett tag för varje gång jag blundade såg jag mardrömmen igen och så ville jag hellre titta på Liam och se så att han andas.

För några dagar sen drömde jag även att han råkade hoppa in i vattnet och det var så mörkt vatten att det inte gick att se vart han fallit i, så jag och Tim fick hoppa i och hoppas att han inte hinner sjunka för långt ner så vi inte kan nå honom.

När jag var gravid hade jag ofta mardrömmar, när jag var ung också. Men det är på något sätt värre att ha mardrömmar om någon som man håller så himla kärt som sitt egna barn.

För tanken att förlora min son, som man älskar så mycket, på ett obeskrivligt sätt, är för mig helt omöjligt. Tanken att inte längre få vara en mamma till Liam är inte ett liv värt att leva längre. Redan när jag fick honom på magen när jag fött honom så kom en känsla av att man älskade den lille grejen så himla mycket, och det går inte att veta vad för kärlek man menar förrns man har fått ett barn. När vi kommit upp till vårt rum som vi sen spenderade några dagar i med Liam hade både jag och Tim en stund där vi grät av glädje, men också för att man är så nervös, för nu ska man ta hand om en annan människa, och man gör det gärna, redan från första gången man såg bebisen. Efteråt har man gråtit pga glädje, men också pga hur tufft det faktiskt också är att va förälder. Det är ibland MEGA jobbigt!!!! Det går inte att beskriva för en som inte är förälder hur mycket kärlek man faktiskt känner men de kan inte heller förstå hur jobbigt det är, för de tror man överdriver med allt. Men alla vaknar timmar, allt skrik när inget hjälper eller när man just precis fixat blöjan så måste man göra det igen efter 5 minuter, när man trott att han äntligen somnat men vaknar när man sätter igång filmen du väntat hela dagen att få se UTAN barnskrik.....

Men ändå... älskar man dom så himla mycket- för evigt. Och förhoppningsvis så är mardrömmarna endast en sak- en dröm.

kramar Heidi

Likes

Comments

Vår son Liam var beräknad till den 30 Juli 2017 men kom prick 1 vecka för tidigt, Söndagen den 23 Juli. Han var planerad och vi försökte i 2 månader innan stickan äntligen visade positivt.  Efter att ha gått runt ett tag och haft mens värkar men ingen mens gick jag upp en Lördag morgon, tidigt, för att göra testet. När det visade positivt stack jag till Kickis cafe och köpte en stor frukost och så hade jag redan köpt en bok: grattis, du ska bli pappa. Så när Tim vaknade fick han en stor frukost och boken. Han blev glatt överraskad.

Jag hade en väldigt jobbig graviditet. Många säger att det är roligt att vara gravid, men det var något av det värsta jag varit med om!! Jag ville INTE vara gravid. Självklart njöt jag ibland, när man kände sparkar. Men annars tyckte jag bara att det var fruktansvärt jobbigt. Innan jag ens kommit i 3:de månaden blev jag väldigt dålig och fick foglossning. Jag kräktes sen varje dag, hela dagarna, i 1 månad, och senare lite då och då. Det var tufft, och var jobbigt att man hade så ont i magen hela tiden. Till slut fick jag åka in till sjukhuset och ta dropp pga vätskebrist. Och foglossningen blev så jobbig att det knappt gick att röra på sig till slut.

Jag var sjukskriven under den månaden och försökte sen att komma tillbaka på 75% men det var inte så lätt. Foglossningen blev bara värre och värre och det är ett tufft jobb. Till slut blev jag erbjuden att bli förflyttad till att sitta vid en dator och svara i telefon, vilket jag tacksamt tog emot då jag verkligen ville jobba så länge det bara gick. De sista månaderna jobbade jag 50% och gick hem 2 veckor innan födsel.

Under tiden som jag var gravid åkte mannen till Luleå för att studera till väktare, det var då eller aldrig, och lämnade mig ensam i 6 veckor, vilket var tufft. Så fort jag gjorde något fel eller något tyngre började jag att gråta. En gång tappade jag en gaffel och kunde inte sluta gråta för jag orkade inte böja mig ner för att ta upp den! På min födelsedag den 5 Maj åkte jag och några tjej kompisar för att äta ute och sen bowla. Allt var helt underbart, tills jag gick på toa och det kom jätte mycket blod. Blev att åka in till akuten. Där visade det sig att det kom blod från rumpan. Så skönt att det inte var pga det hänt barnet något!!

Några dagar innan Liam kom började jag göra sådant som stod som tips att man kan göra för att få igång värkarna. Gå upp och ner i trapporna, sitta på en yogaboll osv. Jag hade fått lite mensvärkar- känsla några dagar innan. På lördagen vaknar jag av att jag känner mig dålig i magen och tror jag blivit magsjuk. Plötsligt börjar det ändras i magen, känslan känns annorlunda och det gör så ont! Så jag ringer min syster runt 5-6 på morgonen och frågar om jag har värkar, hon ber mig ringa till förlossningen. De säger att det troligtvis är det och ber mig att hoppa in i badet. Med tanke på att jag haft svårt att resa mig upp under graviditeten i badkaret väljer jag att bara stå upp med vattenstrålen mot min rygg. När jag kommer ut väcker jag mannen och ber honom gå upp och förbereda allt. ( bla gå över till syrran som bor några hus ifrån så hon kan ta hand om Alice). Han tar och äter sin frukost i lugn och ro och säger att han MÅSTE dricka sitt kaffe innan vi drar. Kl 8.30 kör vi till Karlskrona och 9.30 är vi inne.

Väl där visar det sig att jag är öppen 3 cm och att vattnet har gått, troligtvis i duschen för jag har inte märkt något. Så vi blir inskrivna och krystarna blir bara värre och värre under dagen. Först ber jag om akupunktur innan jag till slut får Epidural och gas. Gud vad dom räddar en under en förlossning!!

Det gick segt och gjorde ont... och jag ville krysta! jag gjorde det, men inget hände. Inte ens när jag till slut var öppen 10 cm. jag höll på att bli galen!! Jag hade svårt att få honom ner i bäckenet. Så jag gick runt, satt på yoga bollen osv osv. kl.00 försökte vi krysta igen, men det gick inte, så jag bad om hjälp. DÅ kom läkare in för att försöka hjälpa oss. De tog sugklocka 3 ggr men det fastnade aldrig. Så jag fick krysta själv i slutet ändå. Och jag var så arg på läkaren som sa åt mig att kämpa och att jag hade rätt teknik osv, men sluta säga så och hjälp mig istället era idioter! HAHAHA :p

men efter att ha försökt själv i nästan 1 timme kom han äntligen ut! Och var då helt blå och skrek inte. Så det fick ta honom med mannen efter sig, till ett annat rum för att få honom att andas.

Jag visste dock inte att det var en son, för vi trodde det var en dotter. Så när Tim kommer in igen säger han: det är en kille, han ska heta Liam.

Jag lät det vara så:) Efter ett litet tag kommer dom in med Liam och sätter honom i Tims arm och låter honom klippa navelsträngen. När läkarna har sytt klart mig(blev inga större skador), får jag äntligen hålla i min älskade son som var så himla vacker!!!<3<3

Redan från början har han varit väldigt lugn. Man hörde alla andra barnen skrika hela tiden men Liam var så lugn. Han har älskat att bada sen första badet och varit... helt UNDERBAR!!

Liam Richard Ari Wessman

Född: 23 Juli 2017, kl. 02.13. Vikt: 3050 gr, längd: 48 cm.

Idag är han 3 månader och är så duktig och börjar bli en egen liten individ. :)

Slutsats: att vara gravid är inget för mig, men förlossning är OK. Att vara mamma är underbart:)<3

Likes

Comments

Heidi här!

Har alltid sagt att jag ALDRIG ska starta en blogg, för jag anser att mitt liv är ganska tråkigt. Det har väl inte direkt förändrats, men jag har inte så mycket att göra, så tänkte att jag skriver av mig lite, ibland:)

Jag är 25 år, bor i en byhåla och jobbar på VOLVO. Blev mamma för första gången den 23 Juli 2017, till lille Liam. Han är en söt liten kille med mycket hår, vill prata en massa och med mycket skratt. Han är den nye mannen i mitt liv och mitt liv kretsar runt honom nu för tiden.

Är sen 6 år tillbaka ihop med Tim som jag vetat vem han är från 7:an men det var inte förrns efter gymnasiet som jag verkligen SÅG honom. Efter en massa kaos blev det faktiskt vi två efter ett tag ändå:O

Efter 1 år ihop flyttade vi ihop och har bott ihop sen dess. Förra året, den 27 Augusti 2016 gifte vi oss. Det var en helt underbar dag! Alla var på glatt humör, det var sol och varmt och inte ett enda moln på himlen. Perfekt! Efteråt åkte vi på smekmånad till Kreta, Grekland. Där blev jag dålig i magen.

Vi har även en liten katt, Alice. Hon hittades i en stenmur hos min svärmor, blev infånga tagen och har varit vår sen dess. Är en liten prima donna, som får allt hon vill. Är en inne katt som älskar att sova, äta och bli klappad.

Jag är även moster till Nova. Hon är mosters älskling! Så jag har två små barn i mitt liv som jag skulle göra ALLT för! älskar dom så himla mycket! <3

Jag kommer att skriva mera om tex bröllopet och min graviditet osv mer utförligt men får ta det en annan dag. Snart vaknar min lille kille och då ska vi bada:)


Ha det så bra, kramar Heidi


Likes

Comments