View tracker

För en gångs skull hade både jag och Oski ledigt på kvällen så vi beslöt oss för att åka in till Borgå. Först gick vi och kollade lite i butiker och sen blev det ett besök till Paahtimo. Alltid lika mysigt att sitta där, särskillt mycket tycker jag om att vara där på hösten med en filt och en varm dryck, så i väntan på sena höstkvällar. När vi druckit klart åkte vi hem och nu är kvällens planer film och godis. #gillar


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Shit vad tiden går fort, sommaren börjar vara förbi och hösten närmar sig med stormsteg. Kvällarna börjar bli mörka och luften börjar bli kall. Sommarvädret var definitivt ingen succé det här året, har inte fått någon snygg bruna eller hunnit använda alla fina sommarkläder så kanske man får ta och beeställa en resa till södern för att få den saken fixad. Trots sommarens skitväder så försöker jag se positivt fram emot hösten och hoppas på en mysig höst med tända ljus, stora sköna halsdukar, varma yllesockor och fina tröjor.

Men färdigt snackat om vädret. Idag har jag en ledig dag och har igentligen inget planerat, skönt! Skall försöka dra mig ut på en länk eftersom jag nu i tre dagar flyttat framåt länken.. Men idag MÅSTE jag! Har haft ganska bra flow på med träningen under sommaren, men med tanke på allt gott jag ätit och druckit så har träningens resultat varit plus-minus-noll. Igår fick jag en snilleblixtidé att jag vill springa Midnightrun så skall kolla min fiilis efter dagens länk och har jag bra fiilis så anmäler jag mig med till loppet.


Likes

Comments

View tracker

Hej och förlåt för super dålig uppdatering nu under sommaren, jag skäms ju nästan.. Men jag skall vara ärlig med er, jag är sämst på att skriva/läsa bloggar under sommaren, för har sååå mycket program hela tiden. Sitter nu också som bäst på jobb men passar på att skriva ett inlägg nu när jag hinner, eftersom att det är onsdag och klockan är 1 på natten så är det ganska lugnt på jobbet (taxi-centralen).

Den senaste tiden har jag inte haft många lediga dagar, när jag inte har jobbat i kiosken så har jag jobbat i centralen, och när jag inte alls har jobbat så har jag tillbringat tiden med vänner och haft annat för mej. Den här sommaren har gått helt för snabbt och snart börjar den ju redan lida mot sitt slut, och då kallar skolbänken igen, blää!

Idag skulle jag ha haft min första lediga dag på vääldigt länge, men på dagen fick jag ett samtal av min pomo att det blivit en sjuk på jobbet och jag som inte kan säga nej tackade förstås ja, så ingen ledig dag för mig idag heller. Men imorgon borde jag äntligen få ha en efterlängtad ledig dag och natt. Förutom att jag hamnade på jobb idag så har jag hunnit vara på en lenkki och solat, simmat tillsammans med kusinerna, mostrarna, mommo och famo. Hade även namnsdag idag så blev en hel del kaffe och godheter. 

Kram Heidi <3

Likes

Comments

Nu är det väldigt länge sen jag uppdaterade bloggen, så ursäkta för det.. :/ Har haft massa program och jobb under de senaste veckorna och hela maj-månaden, så har inte riktigt haft tid för bloggen. Här kommer säkert tyvärr vara ganska tyst även nu under sommaren, men försöker slänga in ett inlägg nu som då.

Eftersom att det är så länge sen jag senast skrev så har det ju hunnit hända en hel del. Har jobbat massor och har i princip fått klart min praktik. Gjorde praktiken på GumboKiosk men istället för alla vanliga arbetsuppgifter så har jag fått göra bl.a. arbetsturslistorna och kommer fungera lite som "chef" då min riktigta chef är på semester. Jag är nöjd att jag valde att göra praktiken på kiosken för jag trivs som fisken i vattnet plus att jag får betalt, vilket nog var ett kriterie för mej när det gäller att göra praktik, för vem fan vill jobba gratis? Inte jag i allafall!

För er som inte vet så flyttade jag ju tillbaka till Sibbo i början av maj. Vi bor nu med Oski här hemma på övrevåningen och här kommer vi nog stanna tills vi hittar någon passlig lägenhet som vi tycker om. Vi håller dessutom på att remonta här nu så väntar ivrigt på hur slutresultatet blir.

Tänker inte börja rabbla upp allting som hänt nu under den senaste månaden men ifall ni är intresserade av att veta så finns ju det mesta på min Instagram eftersom att jag uppdaterar den rätt så ofta. Så följ mig på hheidisimonee ifall ni är intresserade av vad maj månaden gick ut på för min del :)

Kram Heidi


Likes

Comments

Hej och ursäkta för oaktiv uppdatering här på bloggen. Har varit fullt upp de senaste dagarna i och med att skolan har lidit mot sitt slut och de sista uppgifterna skall nu göras och skickas in. Dessutom flyttar jag ju hem till Sibbo imorgon och har sagt upp lägenheten här i Åbo så har packnings stress på gång. Ikväll kommer Oski hit och hjälper till med packandet och börjar ta ner hyllor osv. Sen blir det sista natten i Åbo och imorgon på morgonen kör vi hem flyttlasset till Sibbo. Just nu har jag lite tudelade känslor gällande flyttandet, för visst skall det bli skönt att vara nära jobbet, Oski och familjen igen, men klart att jag kommer sakna Åbo och vännerna jag har här. Hösten är ännu lite öppen för mig, har ju skickat in en överflyttnings ansökan till Arcada, men slipper jag inte in där så då fortsätter jag antagligen studera här i Åbo. Så får leva i spänning enda tillls beskedet om jag fått en studieplats där eller inte kommer.

Lägger upp lite bilder från veckan men annors var det allt för mig denna gång. Nu skall jag försöka göra klart en inlämningsuppgift och sen fortsätter packandet. Ha det bra!

Kram Heidi

1. Veckoslutet tillbringades hemma i Sibbo. På lördagen firade vi Oscars bros och hans flickväns dotter, Venla Birgitta Karlssons, dop.

2. Ordnade en föreläsning med Forex Bank åt teamet. Intressnat och lärorik föreläsning.

3. Min nya favoritdryck.

4. Kaffepaus

5. Avslutning med Teamet.

6. Skickade in överflyttningsansökan till Arcada och väntar nu på svar.

7. Tack för ett härligt gulisår teamet.

Likes

Comments

Och så är det redan tisdag kväll, hjälp vad dagarna går fort och ingenting blir gjort (hahha rimmigt värre). Veckoslutet tillbringades som sagt hemma i Sibbo och det var riktigt skönt. Jobbade både fredag och lördag på kiosken. Lördagen var riktigt kaos och kunderna bara strömmade in tack vare det fina vädret. Fick ringa hjälp av en annan arbetare då det bokstavligen blev kaos och helt för mycket jobb för att klara av det på egen hand. Men såna dagar gillar jag, tiden går fort och det är roligt med mycket kunder och jobb. :)

Söndagen var mer chilltime och vi åkte in till Borgå med Oski för att träffa Pudi och Husman på en kaffe. Riktigt roligt att se dom igen då det tyvärr blivit så sällan nu när jag bor i Åbo. Kvällen tillbringades sedan framför Netflix.

Den här veckan har jag massor på schemat vilket gör att man blir slö och utan motivation. Borde skriva färdigt min fackuppsats men istället gör jag allt möjligt annat.. så har en känsla av att jag sitter uppe hela fredags kvällen och stress-skriver före deadline. Ikväll är planerna att endå försöka få någon sida skrivet och sen blir det antagligen Netflix.

Ha det bra! Kram Heidi

Likes

Comments

Den här veckan har jag nog inte fått någonting gjort. Både måndag och tisdag gick ut på att jag var i skolan på dagen och efter skolan så somnade jag i sängen och sov bort hela dagen och eftermiddagen. Vet int varför jag har varit så slut och omotiverad, tror det beror på att man har saker som borde göras men man e för omotiverad så man skjuter upp allting. Hoppas motivationen snabbt skulle hitta tillbaka så jag får de sista inlämningsuppgifterna inlämnade.

Igår gjorde vi ett studiebesök till Åbo flygfält med teamet, ett intressant och givande besök framför allt då vi fick besöka flygtornet. Tror definitivt jag i framtiden skulle kunna jobba på ett flygfält, kanske jag måste ta och fundera på saken. Idag var jag till polisstationen och skaffade nytt pass åt mej så jag kan åka iväg på kryssning med Oski i maj. På dagen hade vi styrelsemöte och när jag kom hem somnade jag igen, men orkade som tur ta mej ut på länk när jag vaknade. Nu tänker jag bara sitta framför teven resten av kvällen. Imorgon har jag en lång skoldag och på kvällen åker jag hem till Sibbo, ÄNTLIGEN! Har riktigt lessamt efter mamma, pappa och Oski.

Ha det bra. Kram Heidi

1. Studiebesök till flygfätet. 2.Skönt med kaffe ute på min lilla bakgård.

3. Morgongröt. 4.Ny favorit dryck.

​5,6,7. Bra fiilis efter länken och god fruktbomb till kvällsbit!

Likes

Comments

..som sakta men säkert börjar närma sig sitt slut och även den här gången har det gått snabbare än snabbast. Gårdagen spenderades tillsammans med Oski och på kvällen åkte vi till stan för att äta på restaurang tillsammans med hans föräldrar. Ett riktigt lyckat besök med god mat och kan verkligen rekomendera stället för er som vill ha god pepparbiff och blåbärspannacotta :)

Idag åkte de hem redan på dagen och jag passade på att fara på länk i det fina vårvädret. Solen gassade på och luften var varm så börjar verkligen kännas som vår nu äntligen! Blev ett snabbt besök till butiken och sen fick jag kaffebesök av Sara och Oskar. Nu skall kvällen tillbringas på soffan tillsammans med datorn och kanske Netflix.

Ha det bra! Kram Heidi

Likes

Comments

Läste ett roligt inlägg på min vän Saras blogg (http://minoffentligadagbok.ratata.fi) där hon har låtit hennes pojkvän svara på några frågor. Tänkte göra ett likadant inlägg här på min blogg så den här gången är det min pojkvän Oscar som har svarat på lite frågor gällande mig/oss.

Var träffades ni första gången?

Seurahovi Narikkan.

Vad är hennes favorit musik?

Svensk pop

Om hon ser på tv, vad ser hon på?

Komedi, drama. film eller serier

Vad beställer hon att dricka då ni är på restaurang?

vatten

Vad tror du hon gör då du inte är med?

umgås med vänner och ser på netflix.

Nämn något hon är dålig på?

Frågesport.

Vad blir hon arg över?

När jag råddar.

Nämn något pinsamt hon gjort?

Varit full på kräftis.

Vad gör ni oftast tillsammans?

Nästan allting. Ser på film.

Vad skulle du vilja göra mer som hon inte vill?

Bada bastu.

Tre bästa egenskaperna hos henne?

Snäll, rolig, omtänksam, söt

Tre sämsta egenskaperna hos henne?

stressar i onödan. humörsvägningar ibland.

Vad slösar hon mest pengar på?

Kläder och skor.

Nämn två saker hon inte gillar att göra?

Att rida. se på skräckfilm.

Nämn fem saker du kommer att tänka på då du tänker dig henne om tio år?

Gift. Barn. Hus. har jobb inom restaurangbranchen. bor i borgå.


Mvh. Din Oscar<3

Likes

Comments

Så det blev en kvällslänk för mig och jag är nöjd fastän det inte gick så bra, men att jag orkade sätta på mig skorna och fara ut och springa gör mig nöjd så pluspoäng för det! Ska just laga en god fruktbomb till kvällsbit och sen kolla på Temptation Island medan jag väntar att min tvättmaskin tvättat färdgit. Hade lite strul med den på dagen då jag tvättate mina converse och den slutade centrifugera så måste nu checka ifall den fungerar bättre eller om den nu har sagt upp kontraktet.. Den är ju trots allt en släktings gamla så den börjar väl ha några tvätt år bakom sig redan.

Imorgon är det fredag och äntligen får jag se Oski! Han kommer hit till Åbo tillsammans med sina föräldrar som kommer på en liten weekend resa och bor på ett hotell i centrum. Planerna för imorgon är väl mest hemmakväll med chips och film och på lördagen blir det mat på restaurang Foija. Har aldrig ätit där förut men har bara hört positivt om restaurangen och dessutom hör den till en av Åbos äldsta restauranger (I think). Så ser framemot veckoslutet och ska bara njuta med personen jag gillar allra mest.

Ha det gött mina vänner. Kram Heidi

Likes

Comments