View tracker

Så var sista dagen av mitt jullov igång och imorgon börjar skolan och vardagen. Vet int när jag senast haft ett så här ledigt jullov, har inte haft en enda jobbtur ännu i januari så de känns verkligen skönt. Äntligen har jag fått vila ut riktigt ordentligt! Igår fick jag iväg skickat en skoluppgift som hade deadline idag, och är riktigt stolt över mig själv att jag tog tag i uppgiften och fick den gjort, för hade som plan att lämna den ogjord och ta en noll poängare för uppgiften.. Varför? joo för att min skolmotivation har varit noll en längre tid och jag har helt tappat lusten att studera. Men igår tro det eller ej så hade jag ingenting att göra å var helt uttråkad så då passade det bra att göra undan uppgiften :D Få se hur den här våren ska gå med tanke på motivationen, men jag ska försöka mitt bästa och kämpa på!

Har inga planer för idag förutom handbolls träningar på kvällen. Just nu ligger jag i soffan och njuter av en Choco Mochaccino och väntar på att min tvättmaskin skall bli färdig. Sen bär det antagligen ut på en promenix med Beni i ett blåsigt och ruskigt "vinterväder". Så dagens planer är chill, me likey!


Likes

Comments


1. Hur var 2016?

2016 var ett tungt och händelsefullt år. Min gamla morfar gick bort, jag flyttade hem till Sibbo igen, flyttade över studierna till Helsingfors Arcada, jobbade hela sommaren och fortsatte hela hösten vid sidan om skolan, sudierna blev betydligt tyngre i Arcada och hade inte tid att satsa fullt på alla skolarbeten och tenter. Men det bästa med 2016 måste nog endå vara att vi fick en liten hundvalp, Beni.

2. Tror du att 2017 kommer att bli bättre?

Har igentligen inga större förväntningar för 2017. Tror att studierna kommer kräva ännu mer tid och bli tyngre men det hör väl till.. Tror däremot det kommer finnas lite mer tid för fritid i och med att Beni växer och klarar sig längre ensam, just nu är han så energisk och busig så man kan inte lämna honom ensam allt för länge för då händer det grejer :D Jag hoppas däremot att 2017 blir ett mer chill år och en utomlandssemester skulle inte sitta helt fel.

3. Blev du kär år 2016?

Inte nykär men kärleken för Oski fanns ju kvar under hela 2016.

4. Vilket datum från 2016 kommer du aldrig att glömma?

Måste nog vara 24.8.2016 då Benis uppfödare skickade meddelande åt mig att Beni söker ett nytt hem då han verkar bli för stor som utställningshund och att hon som reserverat honom inte därför kan ta honom eftersom att hon ville ha en utställningshund. Vi tackade genast JA och den 31.8.2016 flyttade en bara 8 veckor liten Beni hem till oss.

5. Vad var din största framgång 2016?

Det var en svår fråga. Min största framgång, hmm... Anser att jag gör framgång i arbetslivet då jag är på jobb. Jag lär mig varje gång något nytt och blir bättre och självsäkrare på det jag gör.

6. Vad spenderade du mest pengar på?

Oj, har spenderat helt för mycket pengar under 2016. Har nog spenderat mest pengar på kläder och skönhetsprodukter. Köper allt för ofta något nytt och det värsta av allt är att det ibland är frågan om sånt som jag inte behöver, så de blir å stå kvar med prislappen på läääänge tills jag äntligen hittar använding för det.

7. Vad gjorde dig riktigt glad?

Beni, såklart.

8. Vilka sånger kommer du att minnas från 2016?

Rockaby baby, Rihanna - Work, James Arthur - Say you won't let go, The Chainsmokers - Don't let me down, Mike Posner - I took a pill in Ibiza, Samir & Viktor - Bada Nakna, och många många fler.

9. Vilka har du umgåtts mest med?

Oski, förstås mest! Men i början av året när jag bodde i Åbo så umgicks jag mycket med Lotta & Astrid. Och längs med årets lopp så har jag umgåtts mest med: Sara & Oskar, Annika, Pudi och Ellen.

10. Bästa minnet från 2016?

Finns många fina minnen från 2016. Men det absolut bästa minnet måste nog vara Beni. Har alltid önskat mig en egen hund och nu har jag en! Min största barndoms dröm har gått i uppfyllelse. Det är nog ett minne för livet! Ett annat bra minne från 2016 blir nog att jag började spela handboll igen. Det är så roligt att igen få springa på planet och kasta mål. Ett anat oförglömligt minne var klassträffen med lågstadie klassen som jag och Ellen ordnade i augusti. Den var så lyckad och alla var nöjda och glada. Så roligt att få träffa alla och höra vad alla gjort efter att vi gick ut lågstadiet våren 2007.

11. Är det något du saknar från 2016 och vill ha 2017?

En sol semester. Blev ingen solsemester under 2016 och det är något jag verkligen saknar. Att bara få ligga i solen och njuta och bli brun. Hoppeligen blir det någon solig semester under 2017.

12. Vad önskar du att du gjorde mer?

Önskar att jag hade haft ännu mer tid att umgås med vänner under 2016. Med en hundvalp, jobb vid sidan om skolan och massa skolarbeten så blir tiden knapp. När man äntligen får en ledig stund så vill man bara chilla och ta det lugnt under filten framför netflix. Så jag hoppas det finns mer tid för vännerna under 2017. Mera brunchar, kaffestunder och kanske någon lite minisemester eller roadtrip med ett härligt gäng vänner skulle inte sitta helt fel.

13. Vad önskar du att du gjorde mindre?

Önskar att jag hade jobbat lite mindre och satsat mer på skolarbeten och tenter, men jag har så svårt att tacka nej då det gäller jobbturer. Jag vill ju förtjäna pengar och jag behöver alla pengar jag kan få då mitt studiestöd inte är värst högt nu när jag bor under föräldrarnas tak igen.

14. Årets favorit TV program?

SKAM! Såg färdigt alla tre säsonger under en vecka och håller nu på att se på serien från början igen. Har just kollat färdigt första säsongen och skall ikväll börja med den andra säsongen. En annan stor TV-favorit i år var Sveriges Idol och Paradise Hotel.

15. Vad vill du säga till dig själv inför 2017?

"Ta en dag i taget, stressa mindre och njut mer. Ät en chokladplatta om du vill: varför inte njuta av livet istället för att stressa hela jävla tiden!" Den tanken skall jag bära med mig under 2017.

Likes

Comments

2016 är slut och vi är redan inne på den sjunde dagen av 2017, hjälp vad tiden går fort. Det har varit allt för tyst här på bloggen men hösten 2016 var väldigt fullproppad så har inte haft tid alls för bloggning. Tänkte därför göra en liten check list vad sm hänt under 2016 sista halvår.

 • Börjar med den bästa nyheten: Vi har skaffat en hund! Ben eller Beni som vi kallar honom är en shetlandsheepdog och är född den 2.7.2016. Vi fick honom den 31.8.2016 och sen dess har han varit en av familjen. Han är jätte energisk och busig men snäll och söt. 
 • Fick stuideplats på Arcadas Företagsekonomi linje och har börjat studera där. Eftersom att jag studerat ett år på Novia så fick jag vissa kurser och mina tidigare studiepoäng till godo och har därmed bara ett och ett halvt år kvar att studera.
 • Jag har jobbat väldigt mycket vid sidan om skolan. Vi hade även sommaravslutning på HardRock cafe tillsammans med kioskgänget, en rolig kväll med god mat och dricka.
 • I början av hösten var jag också ordentligt sjuk med 39graders feber och 2veckors flunssa. Blev sjuk på ett studiebesök till Stockholm tillsammans med skolan. Det var inte värst trevligt att ha 39graders feber på båten, men jag överlevde, blev en lite lugnare hemresa för mig än för dom som festade hela natten lång. Men fastän jag låg å sov på hytten hela natten så mådde jag nog sämre än sämst dagen efter, men som sagt pga. hög feber och flunssa.
 • Hösten var helt okej och jag lärde känna en hel del nya människor, just pga. att jag började en ny skola. Måst nog endå säga att jag trivdes bättre i Novia med turistgänget men känns endå skönt att få bo med Oski igen och ha jobbet och familjen nära. Dessutom skulle inte Beni ha blivit en familjemedlem ifall jag skulle fortsatt i Novia. Men fastän Arcada känns tungt ibland så har jag lärt mig mycket mer på det här halvåret än året i Novia.
 • En rolig nyhet från hösten är att jag har börjat spela handboll igen, och jag älskar det! Känns så skönt att vara tillbaks på planen igen. Tillsammans med Akilles har Pudi ordnat ett Harraste lag dit alla är välkomna. Vi har träningar på måndagar från 18-19 och onsdagar från 21-22. Välkomna med :)
 • Vi har även hunnit ha två stycken lagkvällar redan. Vi är ett lag med många gamla handisspelare. Laget har en bra laganda och som jag skrev tidigare så är alla välkomna med, vilket gör det roligt att umgås med laget och ingen behöver känna sig utanför. Lagkvällarna har varit super roliga och vi planerar redan in en tredje lagkväll.
 • Under halvåret har jag hunnit fira pappa på farsdagen och sen både mamma och pappa på deras födelsedag.
 • Har besökt turistgänget i Åbo två gånger under hösten 2016. Första gången var det på en fest de ordnade i Skärgårdsbaren och andra gången var det på Glöggrundan. Glöggisen var helt okej i år, tycker endå den var aningen bättre år 2015 men det brukar väl vara så att första gången alltid är roligast.
 • Har även besökt Annika i Åbo på en brunch med Sara och Ina vilket var jätte roligt och det måste vi absolut ta pånytt. Förutom besöket hos Annika så har det blivit besök hos Sara och Oskar alltid när jag har haft vägarna förbi till Åbo. Hoppas på mer kaffestunder och brunchar under våren :)
 • Har även tillbringat tid med Ellen, vilket har varit roligt. Vi har varit bästa vänner med Ellen sen lågstadiet och vi kommer alltid vara vänner. Det kan gå flera månader som vi inte ses eller hörs men alltid när vi pratar och träffas så är allt som förrut och man märker inte av att man inte sett varanda pålänge, det är väldigt skönt att ha en vän som Ellen, vi har så mycket minnen tillsammans.
 • December och julen kom lika snabbt som den for. Julstress hade jag i år igen och var lika sent ute med att skaffa julklappar som alltid. Julen tillbringade vi traditionellt hos kusinerna och den här gången hade vi då Beni med och sen har kusinerna också skaffat en hund som är 3månader äldre än Beni så det var en lite livligare jul i år än vad det brukar vara, speciellt vid paketutdelningen och öppningen. 10/10 poäng åt julen och julmaten, men nästa år skiter jag nog i klänning och strumpbyxor på julen och kör med en ugly christams sweater, för fan vad jag hatar när strumpbyxorna börjar spänna efter att man proppat i sej alla julmat. :D
 • Den 27.12.2016 bar det av till Lappland kl4 på morgonen tillsammans med Oskis familj. Bilresan tog 13h med 3st pauser. Vi åkte upp till Luosto där min famos "pojkvän" har en hyresstuga. Där var vi i en vecka och tillbringade även nyåret där. Nyåret var bland det lugnaste nyåret som jag firat på många år, men det var ju skönt att vakna och börja det nya året utan krabbis nästa dag. I Lappland skidade vi, åkte slalom, vandrade i fjällen, besökte Rovaniemi och julgubben (det var däremot 3h kö att träffa själva julgubben så vi orkade inte köa utan besökte bara hans by), åt en massa gott och badade bastu. En trevlig resa och visst är det skönt att komma bort från vardagen lite. Dessutom är det så lugnt och fridfullt i Lappland vilket gör att man riktigt kan slappna av och bara mysa och ha det skönt.

  Början av 2017 har varit riktig skön. Jag har bara tagit det lugnt. Hösten var stressig med massa skolarbeten, jobb och en liten hundvalp så nu är jag verkligen värd den här lediga tiden och tänker spendera den väl med en massa godsaker och bara njuta. Hoppeligen blir det lite aktivare uppdatering här på bloggen men jag lovar ingenting. Ett gott nytt år på er alla och hoppas 2017 blir ett fint och oförglömligt år.

  Likes

  Comments

  För en gångs skull hade både jag och Oski ledigt på kvällen så vi beslöt oss för att åka in till Borgå. Först gick vi och kollade lite i butiker och sen blev det ett besök till Paahtimo. Alltid lika mysigt att sitta där, särskillt mycket tycker jag om att vara där på hösten med en filt och en varm dryck, så i väntan på sena höstkvällar. När vi druckit klart åkte vi hem och nu är kvällens planer film och godis. #gillar


  Likes

  Comments

  Shit vad tiden går fort, sommaren börjar vara förbi och hösten närmar sig med stormsteg. Kvällarna börjar bli mörka och luften börjar bli kall. Sommarvädret var definitivt ingen succé det här året, har inte fått någon snygg bruna eller hunnit använda alla fina sommarkläder så kanske man får ta och beeställa en resa till södern för att få den saken fixad. Trots sommarens skitväder så försöker jag se positivt fram emot hösten och hoppas på en mysig höst med tända ljus, stora sköna halsdukar, varma yllesockor och fina tröjor.

  Men färdigt snackat om vädret. Idag har jag en ledig dag och har igentligen inget planerat, skönt! Skall försöka dra mig ut på en länk eftersom jag nu i tre dagar flyttat framåt länken.. Men idag MÅSTE jag! Har haft ganska bra flow på med träningen under sommaren, men med tanke på allt gott jag ätit och druckit så har träningens resultat varit plus-minus-noll. Igår fick jag en snilleblixtidé att jag vill springa Midnightrun så skall kolla min fiilis efter dagens länk och har jag bra fiilis så anmäler jag mig med till loppet.


  Likes

  Comments

  Hej och förlåt för super dålig uppdatering nu under sommaren, jag skäms ju nästan.. Men jag skall vara ärlig med er, jag är sämst på att skriva/läsa bloggar under sommaren, för har sååå mycket program hela tiden. Sitter nu också som bäst på jobb men passar på att skriva ett inlägg nu när jag hinner, eftersom att det är onsdag och klockan är 1 på natten så är det ganska lugnt på jobbet (taxi-centralen).

  Den senaste tiden har jag inte haft många lediga dagar, när jag inte har jobbat i kiosken så har jag jobbat i centralen, och när jag inte alls har jobbat så har jag tillbringat tiden med vänner och haft annat för mej. Den här sommaren har gått helt för snabbt och snart börjar den ju redan lida mot sitt slut, och då kallar skolbänken igen, blää!

  Idag skulle jag ha haft min första lediga dag på vääldigt länge, men på dagen fick jag ett samtal av min pomo att det blivit en sjuk på jobbet och jag som inte kan säga nej tackade förstås ja, så ingen ledig dag för mig idag heller. Men imorgon borde jag äntligen få ha en efterlängtad ledig dag och natt. Förutom att jag hamnade på jobb idag så har jag hunnit vara på en lenkki och solat, simmat tillsammans med kusinerna, mostrarna, mommo och famo. Hade även namnsdag idag så blev en hel del kaffe och godheter. 

  Kram Heidi <3

  Likes

  Comments

  Nu är det väldigt länge sen jag uppdaterade bloggen, så ursäkta för det.. :/ Har haft massa program och jobb under de senaste veckorna och hela maj-månaden, så har inte riktigt haft tid för bloggen. Här kommer säkert tyvärr vara ganska tyst även nu under sommaren, men försöker slänga in ett inlägg nu som då.

  Eftersom att det är så länge sen jag senast skrev så har det ju hunnit hända en hel del. Har jobbat massor och har i princip fått klart min praktik. Gjorde praktiken på GumboKiosk men istället för alla vanliga arbetsuppgifter så har jag fått göra bl.a. arbetsturslistorna och kommer fungera lite som "chef" då min riktigta chef är på semester. Jag är nöjd att jag valde att göra praktiken på kiosken för jag trivs som fisken i vattnet plus att jag får betalt, vilket nog var ett kriterie för mej när det gäller att göra praktik, för vem fan vill jobba gratis? Inte jag i allafall!

  För er som inte vet så flyttade jag ju tillbaka till Sibbo i början av maj. Vi bor nu med Oski här hemma på övrevåningen och här kommer vi nog stanna tills vi hittar någon passlig lägenhet som vi tycker om. Vi håller dessutom på att remonta här nu så väntar ivrigt på hur slutresultatet blir.

  Tänker inte börja rabbla upp allting som hänt nu under den senaste månaden men ifall ni är intresserade av att veta så finns ju det mesta på min Instagram eftersom att jag uppdaterar den rätt så ofta. Så följ mig på hheidisimonee ifall ni är intresserade av vad maj månaden gick ut på för min del :)

  Kram Heidi


  Likes

  Comments

  Hej och ursäkta för oaktiv uppdatering här på bloggen. Har varit fullt upp de senaste dagarna i och med att skolan har lidit mot sitt slut och de sista uppgifterna skall nu göras och skickas in. Dessutom flyttar jag ju hem till Sibbo imorgon och har sagt upp lägenheten här i Åbo så har packnings stress på gång. Ikväll kommer Oski hit och hjälper till med packandet och börjar ta ner hyllor osv. Sen blir det sista natten i Åbo och imorgon på morgonen kör vi hem flyttlasset till Sibbo. Just nu har jag lite tudelade känslor gällande flyttandet, för visst skall det bli skönt att vara nära jobbet, Oski och familjen igen, men klart att jag kommer sakna Åbo och vännerna jag har här. Hösten är ännu lite öppen för mig, har ju skickat in en överflyttnings ansökan till Arcada, men slipper jag inte in där så då fortsätter jag antagligen studera här i Åbo. Så får leva i spänning enda tillls beskedet om jag fått en studieplats där eller inte kommer.

  Lägger upp lite bilder från veckan men annors var det allt för mig denna gång. Nu skall jag försöka göra klart en inlämningsuppgift och sen fortsätter packandet. Ha det bra!

  Kram Heidi

  1. Veckoslutet tillbringades hemma i Sibbo. På lördagen firade vi Oscars bros och hans flickväns dotter, Venla Birgitta Karlssons, dop.

  2. Ordnade en föreläsning med Forex Bank åt teamet. Intressnat och lärorik föreläsning.

  3. Min nya favoritdryck.

  4. Kaffepaus

  5. Avslutning med Teamet.

  6. Skickade in överflyttningsansökan till Arcada och väntar nu på svar.

  7. Tack för ett härligt gulisår teamet.

  Likes

  Comments

  Och så är det redan tisdag kväll, hjälp vad dagarna går fort och ingenting blir gjort (hahha rimmigt värre). Veckoslutet tillbringades som sagt hemma i Sibbo och det var riktigt skönt. Jobbade både fredag och lördag på kiosken. Lördagen var riktigt kaos och kunderna bara strömmade in tack vare det fina vädret. Fick ringa hjälp av en annan arbetare då det bokstavligen blev kaos och helt för mycket jobb för att klara av det på egen hand. Men såna dagar gillar jag, tiden går fort och det är roligt med mycket kunder och jobb. :)

  Söndagen var mer chilltime och vi åkte in till Borgå med Oski för att träffa Pudi och Husman på en kaffe. Riktigt roligt att se dom igen då det tyvärr blivit så sällan nu när jag bor i Åbo. Kvällen tillbringades sedan framför Netflix.

  Den här veckan har jag massor på schemat vilket gör att man blir slö och utan motivation. Borde skriva färdigt min fackuppsats men istället gör jag allt möjligt annat.. så har en känsla av att jag sitter uppe hela fredags kvällen och stress-skriver före deadline. Ikväll är planerna att endå försöka få någon sida skrivet och sen blir det antagligen Netflix.

  Ha det bra! Kram Heidi

  Likes

  Comments

  Den här veckan har jag nog inte fått någonting gjort. Både måndag och tisdag gick ut på att jag var i skolan på dagen och efter skolan så somnade jag i sängen och sov bort hela dagen och eftermiddagen. Vet int varför jag har varit så slut och omotiverad, tror det beror på att man har saker som borde göras men man e för omotiverad så man skjuter upp allting. Hoppas motivationen snabbt skulle hitta tillbaka så jag får de sista inlämningsuppgifterna inlämnade.

  Igår gjorde vi ett studiebesök till Åbo flygfält med teamet, ett intressant och givande besök framför allt då vi fick besöka flygtornet. Tror definitivt jag i framtiden skulle kunna jobba på ett flygfält, kanske jag måste ta och fundera på saken. Idag var jag till polisstationen och skaffade nytt pass åt mej så jag kan åka iväg på kryssning med Oski i maj. På dagen hade vi styrelsemöte och när jag kom hem somnade jag igen, men orkade som tur ta mej ut på länk när jag vaknade. Nu tänker jag bara sitta framför teven resten av kvällen. Imorgon har jag en lång skoldag och på kvällen åker jag hem till Sibbo, ÄNTLIGEN! Har riktigt lessamt efter mamma, pappa och Oski.

  Ha det bra. Kram Heidi

  1. Studiebesök till flygfätet. 2.Skönt med kaffe ute på min lilla bakgård.

  3. Morgongröt. 4.Ny favorit dryck.

  ​5,6,7. Bra fiilis efter länken och god fruktbomb till kvällsbit!

  Likes

  Comments