​Så blev det vardag igen efter ett skönt sportlov :) Jag besökte min familj och mina vänner i Finland under några dagar och det var skoj. Jag hann göra allt möjligt på knappt tre dagar, bl.a. gå på spa på Haiko Gård med min mamma, fira baby shower, äta en massa god mat, dricka alldeles för många koppar kaffe med familj och vänner och avsluta min finska firma samt göra skattedeklarationen för den. 

Jag red Joy igen i måndags och lördags och hon kändes lika pigg och glad som alltid. Kul att märka att särskilt galoppen utvecklats, hon gjorde fina byten och jag kunde samla upp galoppen snäppet mer så att den ändå förblev rund och taktmässig. Nu får jag ta mig en funderare kring vad som skall hända under de kommande månaderna: jag är sugen på att betäcka henne (hon är ju redan 15), samtidigt vet jag att jag då om ett drygt år har fyra (!) hästar. Det är inte lätt att veta vad man ska göra.

Kiera har vilat sedan ett par veckor tillbaka, men igår fick hon löshoppa och oj vilken mängd energi hon hade! Det började bra, sedan gick det mindre bra och avslutningsvis hoppade hon jättefint då hon fick "stöd" av en markbom mellan det första och andra hindret. Loopy har känts verkligt energisk och pigg efter att ha vilat några dagar då jag var i Finland. Imorgon ska jag åka på programridning med honom, det blir en msv A för Britt Hammar. På kvällen är det dessutom en temakväll om det nya TR, vilket är väldigt nyttigt då jag ju har en tent på det om knappa två veckor (dår bär det av till Strömsholm igen).

Jag höll även en träning igår och har ett par nya inbokade denna vecka. Dessutom fick jag ett samtal från ytterligare en hästkvinna som ville börja träna för mig, kul! Det var ju Göteborg Horse Show förra veckan, men tyvärr fick jag uppleva det endast via tv-soffan i år. Jag är så glad för Paulindas skull, hon blev femma i både GP:n och küren! Hennes kür var jättefin och svår, och det var ett nöje att se samspelet mellan henne och Lapponia. 

Avslutar dagens blogg med några bilder från förra veckan: en vintervy från min farmors gård i Finland, en på min nya tävlingskavaj från Eponia och slutligen en nostalgisk bild på mig själv som 7-åring tillsammans med min gamla favorithäst Ali. 

Önskar er alla en skön vecka!

Likes

Comments

Förra veckan, närmare bestämt på min födelsedag, hände äntligen det som jag väntat på i 2,5 år: jag satt upp på Kiera för första gången! Jag var riktigt taggad och ivrig och det kändes ännu bättre än jag kunnat föreställa mig. Kiera reagerade inte alls på min längd eller vikt (jag är ju betydligt större än Danny) och kändes så mjuk, fin och balanserad. Jag svävade någonstans i sjunde himlen efter ritten ;) Igår red jag henne för andra gången, dessutom helt själv för första gången och hon var jätteduktig. Jag kunde t.o.m. avsluta ridpasset i skritt på lång tygel, otroligt! Det känns så härligt att ha en unghäst med det lynnet och den kvaliteten som Kiera har. Man vill ju ha en häst med fina gångarter, men som framför allt är ridbar och "bra i huvudet". Detta känns verkligen som en fullträff!


I lördags höll jag en träning åt en av mina elever på förmiddagen och på eftermiddagen åkte jag med Loopy till Catrin. Vi fokuserade på att få honom ännu mer elektrisk för hjälperna, ministeg samt piaff- och passagearbete. Han jobbade otroligt bra och jag är så stolt över honom! Som jag skrivit innan så trodde jag inte att han kunde ta sig till denna nivå, men han fortsätter att överraska mig konstant! Underbart!

Denna vecka är den sista arbetsveckan innan sportlovet och det känns riktigt skönt att veta att man snart har en lite längre ledighet. Jag har haft mycket att göra på jobbet och känner att jag behöver en paus. På lördag kommer jag att åka till Perstorp för att bisitta domarna och eventuellt också skuggdöma. Dessutom ska jag sätta igång med pluggandet av TR I och II. Nästa vecka ska jag rida Joy måndag, lördag och söndag, dessutom har jag ett par träningar inbokade och så skall jag åka till Finland på tisdag :) Mycket program alltså!

Avslutar dagens boggtext med en bild på ett makalöst fint träns från Eponia, Loopy skall få ett sådant tänkte jag ;) Önskar er alla en fin vecka, njut av solskenet, snart är våren här!

Likes

Comments

Usch och fy, har blivit ordentligt förkyld igen och var tvungen att gå hem mitt under arbetsdagen i tisdags då jag hade fruktansvärt ont i halsen och knappt kunde prata längre, dessutom kände jag mig febrig och yr. Har stannat hemma sedan dess och har fortfarande feber, dessutom snuva, hosta, en grym huvudvärk och muskelvärk. Hoppas att det inte är en riktig influensa jag fått, tyvärr pekar det på det... Nå, man kan inte göra nåt annat än försöka vila och bli frisk så fort som möjligt! Tur att jag har Danny som kan rida Kiera, Loopy har fått en ledig vecka med endast hage och lite löslongering.

Hade tänkt sitta upp på Kiera för första gången imorgon, men kan knappast göra det. Alltså får jag bara ha tålamod och vänta. Jag visade henne på kliniken förra torsdagen då hon hade bakbenet svullet, men det visade sig vara en infektion i det sår hon fått på samma ben, tack och lov! Efter några nätters spritbandage och endast hage & skritt verkar benet helt återställt igen och Danny kunde rida henne i onsdags. Loopy har varit pigg och i söndags när jag red honom var han verkligt fin! Så kul att han fortfarande utvecklas som 17-åring!

Förra lördagen var jag och skuggdömde på Flyinge tillsammans med Stina och Charlotte, det var kul och givande men det blev riktigt kallt i ridhuset trots att man klätt på sig så man såg ut som en Michelingubbe... Jag dömde halva lätt A och så bytte vi med Charlotte så att jag skrev åt henne. I lätt A låg jag procentmässigt rätt nära domaren, det skilde sig lite mer endast angående ett par ekipage. I msv C (där jag dömde 7 ekipage och Charlotte 7, vi kunde endast sitta halva klassen innan vi var tvungna att gå) skilde det sig dock betydligt mer, där låg jag överlag ca 3-4% lägre än domaren, vilket berodde på att jag var hårdare med formen tror jag. På vår utbildning har de betonat att man inte kan ge mer än betyget 6 ifall hästen går bakom lodplan, men det känns som om domarna ser mellan fingrarna gällande detta även i medelsvåra klasser. Svårt med bedömningssporter, för hur man än vrider och vänder på saken så är det ju subjektivt! Jag ska plugga inför nästa kurs på sportlovet, vi har nämligen också ett överdomarprov i mars då vi samlas nästa gång.

Jag har även fått en ny elev som jag tränade för första gången förra söndagen och nästa vecka har jag faktiskt tre träningar inbokade. Skall också träna Evelina ett par gånger i månaden och jag åker ut till henne på tisdag för första gången. Kul med nya elever som man kan hjälpa! Dessutom fick jag mitt första domaruppdrag, det kommer att bli i Helsingborg i maj.

Avslutar dagens blogg med lite blandade bilder: en på Loopy som jag tog under löslongering (visst är han i fint skick?), en på Eponias vackra, mjuka tröjor som hör till den nya vårkollektionen, en på min trogne sjukskötare Herkules där han står och hånglar med sin bästis Agriapållen (haha), en på min senaste läromedelsprodukt som lanserades förra veckan, nämligen ett provpaket till serien Top Ten och så en bild på ett par urläckra Königsstövlar med hög "vill-ha-faktor" som jag såg på Königs fb-sida. Önskar er alla en skön helg, hoppas ni är friska och krya och hinner ladda batterierna!

Likes

Comments

Det är inte för inte som dessa veckor i januari kallas för oxveckorna, det känns verkligen tungrott ibland! Vädret är oftast för bedrövligt det med, regnigt och grått... Usch! Jag försöker hinna med så mycket "matnyttigt" som möjligt i min undervisning, för av erfarenhet vet jag att efter sportlovet så rullar det på med rasande fart. Det är rätt så många avbrott under våren jämfört med hösten (sportlov, påsklov, första maj, Kristi Himmelsfärd och nationaldagen), för att inte tala om alla nationella prov.

För en dryg vecka sedan var jag och tränade för Catrin, det var lika roligt och givande som vanligt och jag fick höra att jag gjort min hemläxa, yippie! Bytena var mycket rakare och Loopy var mer "elektrisk" för skänkeln. På kvällen hade vi dressyrmiddag och spelade julklappsspelet, jag vann tre fina grejer: filmen "En underbar jävla jul", en tävlingströja från Kyra K och ett fint badset.


Loopy har känts riktigt fin på sistone, han har t.o.m. varit på vildare sidan! Igår när jag red ut med honom tänkte jag få en flygtur över åkrarna på Ugglarp, han blev nämligen fruktansvärt upphetsad då unghästarna galopperade i sina gräshagar och tyckte väl att han skulle visa vad han gick för, haha. Jag tycker att det är kul att han ännu som 17-åring är "still going strong" och kan vara busig ibland. Det är honom väl förunnat efter alla år av ögonproblem.

Denna vecka hoppas och tror jag att jag äntligen kan sitta upp på Kiera för första gången, jag är jätteivrig och lite nervös måste jag medge. Jag har väntat så länge på detta ögonblick och nu är det äntligen här! Tiden går så rasande fort, det känns som om jag köpte henne igår och det är drygt 2 år sedan...

Jag har redan hunnit hålla tre träningar för min nya elev och vi ska fortsätta träna en gång i veckan. Hängde upp lite lappar med reklam för min firma igår och hoppas på fler elever så småningom, jag tror att domarutbildningen också kan bidra till mer jobb i fortsättningen. På lördag skall jag åka till Flyinge för att skuggbedöma tillsammans med Stina och Charlotte som också går domarutbildningen på Strömsholm, kul!

Avslutar dagens bloggtext med en bild på en ursnygg bomberjacka från Gina Tricots Equestrian Collection, jag fick en sådan av Kim i fredags, det var en födelsedagspresent i förväg :)

Önskar er alla en fin vecka, kämpa på, snart kommer våren!

Likes

Comments

Så var det dags för den första arbetsdagen efter ett långt och skönt lov. Visst är det härligt att vara ledig, men man skulle inte uppskatta det lika mycket ifall man var det hela tiden, eller hur? ;) Jag tycker att det känns bra att komma igång med jobbet igen och träffa alla kolleger och elever. Är annars också litet av ett rutindjur...

Förra veckan blev rätt så hästbetonad: jag höll träningar, var på Kyra Kyrklunds clinic (så inspirerande och givande!), red och jobbade i stallet. Igår fick Kiera löshoppa för första gången och det gick jättebra. Jag blev dock riktigt varm om hjärtat när jag skulle ta in henne från hagen: jag öppnade porten, visslade på henne och då kommer hon galopperande emot mig! Om ett par veckor skall jag själv hoppa upp på henne, men denna vecka skall jag longera henne ett par dagar vid sidan om Dannys ridning (för att träna galoppen lite mer, nu är den rätt "studsig").

Medan jag var på Kyras clinic i fredags tillsammans med Catrin hade Kim passat på att möblera om hemma, dessutom hade han köpt en hel del fina grejer från Mio. Resultatet blev jättebra! Igår hann vi med en loppisrunda i Ängelholm och gjorde några fynd: en gammal kaffeburk från Zoegas, en hästprydnad i porslin och en jättefin byrå som kommer att passa perfekt i vårt vardagsrum (se bilden nedan).

Denna vecka skall jag träna för Catrin igen, hon har en träningshelg med dressyrmiddag på lördagskväll, det skall bli kul! Förutom hästar och jobb blir det kanske ett biobesök under veckan, skulle vilja se den nya Hundraettåringen.

Önskar er alla en bra vecka! Ha det gött!

Likes

Comments

Gott Nytt År!

Så skönt att ha jullov ännu denna vecka, jag har verkligen behövt vila. Jag var ordentligt sjuk under den första jullovsveckan, som den typiska plikttrogna läraren passade jag ju på att få feber och en hemsk förkylning under lovet ;)

Förra veckans onsdag åkte jag till Finland för att fira nyår, det var härligt att se min familj och mina vänner igen! Fyra dagar är en kort tid när man vill hinna träffa så många som möjligt och jag åkte bokstavligen från ställe till ställe för att umgås med nära och kära. Jag hann med allt möjligt roligt, t.ex. en massa bastubadande, bad i badtunna, äta en massa god mat, nyårsfirande med min lillebror, hans sambo och några gemensamma vänner, hålla en träning åt min vän Anu, middag hos min "gamla" stallägare, tränare och vän Titti, kaffe hos min kusin och hans familj, kaffe hos min barndomsvän Linda, kaffe hos min farmor... Här kan ni se en bild från det stora jubileumsfyrverkeriet som min hemstad Borgå anordnade då Finland fyller 100 år i år:

Jag kom tillbaka till Skåne i måndags och har inte gjort så mycket mer än ridit, hållit en träning åt en ny elev, pysslat här hemma och läst min deckare, skönt! Det var skoj att rida Joy ett par dagar, tyvärr blev det mindre än planerat då jag var sjuk under den första lovveckan. Jag vet att jag skrivit det innan, men jag är så glad och lycklig över att se hur bra hon trivs på Segra! Kiera fick äntligen sin tappsko på plats och Danny fortsatte rida henne igår. Snart kan jag själv sitta upp på henne, spännande! Loopy har känts pigg och fin efter att ha haft det lite lättare under ett par veckors tid. Idag får han två nya ryttare på ryggen då två av mina kolleger kommer till Ugglarp för att titta på hästarna och för att rida.

Jag har satt upp nya mål inför 2017 både gällande mig själv och hästarna. De står t.o.m. på tavlan i stallet och ser ut såhär:

Heidi - domarlicens i slutet av året

Loopy - goda resultat i St. Georges, startklar för Inter I

Kiera - 3-årstest och diplom

Joy - såld, alternativt betäckas

Jag har varit i kontakt med olika föreningar och klubbar och berättat för dem att jag går domarutbildningen på Strömsholm och jag har faktiskt fått några jobberbjudanden till våren, vilket känns jättekul! Jag har även en ny elev som jag började träna i tisdags och på lördag skall jag åka och hålla träningar åt Amalias och Pia-Lottas barn. Imorgon bär det av till Flyinge, vi ska gå på Kyra Kyrklunds clinic tillsammans med Catrin, det blir garanterat givande och lärorikt. Jag fick även höra att min sponsor Eponia skall vara med på EM i Göteborg i sommar, häftigt!! Mycket att se fram emot alltså.

Ha en riktigt skön trettondagshelg! Avslutar dagens bloggtext med några mysbilder ;)

Likes

Comments

I tisdags hade jag min sista arbetsdag innan jullovet och igår blev jag typiskt nog sjuk :( Den plikttrogna läraren blir alltid sjuk under ledigheterna när stressen släpper! Igår gav jag därför ledigt åt hästarna då jag hade ont i halsen och hostade. Idag har det fortsatt på samma sätt och tyvärr känner jag mig också lite febrig vilket inte är så skoj. Vi får se hur det blir med ridningen idag, hade verkligen sett fram emot att hoppa upp på Joy igen, men jag vill inte sabba hela jullovets ridning med henne och inser att det kanske är bäst att vila, i all synnerhet om jag har lite feber. Vi får hoppas att det går över fort!

I helgen hjälpte jag Caisa och Joy på deras första pay and ride i Åstorp. Det gick jättebra, trots ett par småmissar fick de nästan 68,5% i lätt A:3! I Åstorp hade de julpyntat så fint med både julgranar och julljus och de spelade julmusik. Det blev en bra miljöträning för hästarna med andra ord ;) Caisa och Joy fortsatte även på samma goda linje i skolmästerskapet i tisdags där de fick drygt 68,5% (samma program). Kul att se att det går så bra för dem och att Joy trivs så bra på Segra!

I söndags var jag och tränade hos Paulinda för första gången på flera månader. Det gick jättebra och Paulinda tyckte att Loopy utvecklats. Vi gjorde lite piruettarbete och fokuserade sedan på slutor i galopp, jag fick några bra tips angående dem och Loopy har nog aldrig gjort så fina slutor förut! Efter galoppen red vi skänkelvikningar i trav och de blev verkligt fina. Jag var så nöjd och inspirerad efter träningen! Nu har jag även invigt mina nya blå byxor från Eponia och de är precis lika bekväma som de plommonröda. Dessutom fick jag bilder från tillverkaren i Italien, de ville veta om jag ville ha strassdetaljer på min måttbeställda tävlingskavaj som de håller på att sy upp. Jag sade självklart ja, för bling ska det ju va'! ;)

I måndags såg jag Kiera galoppera med ryttare (det var andra gången någonsin) och hon var så duktig. Härligt att få följa med hennes utveckling från början, Danny gör ett otroligt bra jobb med unghästarna. Tyvärr har hon redan lyckats trampa av sin högra framsko efter att ha fått nya skor för en dryg vecka sedan.... Hon har haft det kul i gräshagen helt klart! ;)

Nu börjar julfriden infinna sig så småningom. I tisdags bakade jag pepparkakor tillsammans med Kim, receptet på pepparkaksdegen har gamla anor då det härstammar från min morfars morfar som på 1800-talet jobbade som stallmästare hos en adelsfamilj på Bergsta gård i Borgå. Hästintresset har alltså funnits i familjen redan under en längre tid ;) Vi ska fira julafton på tumanhand, men nästa vecka åker jag till Finland för att fira nyår med min familj och mina vänner. Då ska jag även hålla ett par träningar, kul!

Jag vill önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Njut av god mat och gemenskapen med era nära och kära!

Likes

Comments

Så var det fredag igen och i helgen är det redan fjärde advent! Det ska bli verkligt skönt med jullov, det känns som om musten gått ur mig helt under de senaste veckorna då jag haft så mycket att göra. Jag behöver vila för att samla nya krafter inför vårterminen.

I helgen var jag på domarkurs uppe på Strömsholm. Vi körde upp på fredag tillsammans med tre andra tjejer från Skåne och var framme strax efter 22 på kvällen. Vårt B&B var jättemysigt (se bilderna nedan) och jag sov gott efter den långa körningen. På lördagsmorgon steg vi upp för att äta frukost på Markan och vi fick faktiskt pulsa genom snö då det snöat under natten. Snöfallet fortsatte under hela helgen och det var otroligt vackert! På lördagen fokuserade vi på dressyrryttartest, något som var helt obekant för mig sedan innan. Där gäller det att bedöma ryttaren och inte hästen, vilket kändes ovant, men det var intressant! I bl.a. Tyskland har de en hel del av denna sortens test och där sitter ju också ryttarna överlag bättre.

På söndag var det bedömning av lätt A och msv C och sedan hade vi teori och genomgång av frågor. Helgen var intensiv, men väldigt givande precis som förra gången. Jag fick även reda på att vi redan nu får döma programridningar och klubbtävlingar, vilket jag hoppas att jag kan göra så fort som möjligt, jag har hört av mig till en hel del klubbar och föreningar.

Denna arbetsvecka har varit tuff då vi haft deadline för våra betyg. Både elever och lärare börjar vara trötta och redo för jullov... Nästa vecka jobbar vi endast måndag och tisdag och sedan är det julledigt. Jag kommer att rida Joy 6 dagar under jullovet, vilket jag ser fram emot! Jag ska faktiskt också köra henne och Caisa (som går på Segra) på en pay and ride imorgon, det ska bli kul att se hur det går. På söndag har jag stalltjänst som vanligt och så ska jag åka till Paulinda och träna för henne, det är länge sedan sist, jag var där senast i augusti.

Önskar er alla en riktigt skön helg, njut av lite glögg och försök att inte stressa alltför mycket över allt som ska fixas innan jul! ;) Var rädda om er!

Likes

Comments

Hej på er!

Det är drygt 2 veckor sedan jag skrev senast, det känns verkligen som om tiden går vansinnigt fort!

Den sista helgen i november var jag och tävlade i Åstorp med Loopy, det fick vi bli msv B:4 då jag ville få ett bra avslut på denna tävlingssäsong. Redan på framridningen tänkte jag på att inte hjälpa honom för mycket (vilket jag fått höra av mina tränare på sistone) och väl inne på banan red jag med samma tänk. Jag tycker att vi fick till en bra och jämn ritt, resultatet blev drygt 61%, men jag var nöjd! Under vintern gäller det att bygga ännu mer styrka och att fokusera på att inte "parera" för mycket. Jag skall eventuellt starta en pay and ride ännu i år, vi får se vad känslan är nästa vecka när det är dags. När jag blickar tillbaka på hela tävlingsåret måste jag ändå medge att jag är nöjd; med Loopy kvalade vi via msv C till msv B och därifrån till msv A, dessutom har jag ridit St. Georges för första gången någonsin! Med Joy debuterade vi i msv B:4 på våren och hade flera lyckade starter innan hon i augusti flyttade till Segra. Med båda hästarna har jag satt nya personliga rekord: med Loopy ett nytt i en medelsvår klass på drygt 65% och med Joy i en lätt A med drygt 68%. Jag ser redan fram emot nästa tävlingssäsong! :) Jag läste dessutom att Sverige inför hjälmtvång i dressyren, vilket jag tycker att är jättebra.

I helgen var jag och tränade för Catrin, jag fick en ny aha-upplevelse igen och något att träna på hemma. Vi fokuserade på att få Loopy ännu mer alert i alla övergångar i samtliga gångarter, vilket ledde till att han blev verkligt fin och mina byten blev mycket rakare. På kvällen hade vi sedan en trevlig dressyrmiddag med bl.a. kräftpaella på menyn, mums! Imorgon skall jag åka till Dressyrgården igen eftersom där är en temakväll om unghästbedömning, det känns aktuellt med Kiera ;)

Jag har även fått jätteläckra ridkläder från Eponia, ett par helskodda ridbyxor med silikon i plommonfärg, ett par helskodda i mörkblått och en träningstopp i marinblått (se bilderna nedan). Dessutom ska jag få testa ett par nya stigläder, najs!

Under helgen tog jag hem ett av mina bett som jag inte använder och Kim fixade en jättefin kökshanddukshållare av den. Det är han som är den mer kreativa av oss två ;) Jag har också äntligen gjort slag i saken och fixat en gravyr till vandringspokalen som jag haft hemma i nästan ett år (!) Nu är den klar att returneras och ges vidare till nästa klubbmästare med andra ord...

I helgen bär det av till Strömsholm för del 2 av domarkursen, det ser jag fram emot! Denna gång ska jag övernatta på Markans B&B som ser jättefint ut, dessutom har de ett eget bageri som serverar bl.a. färska frallor till frukost.

Önskar er alla en fin vecka!

Likes

Comments

Förra veckan kom vintern till Skåne, det snöade lite grann och plötsligt blev morgnarna kalla. Liksom många andra skåningar var jag sent ute med mina vinterdäck och har fått en tid till däckbyte om två veckor... Nå, imorgon borde det vara +10 grader igen så det borde fixa sig. I min hemstad Borgå har de fått enormt mycket snö, de har faktiskt mest snö i hela Finland, helt otroligt! När det är kallt är det skönt att dra på sig ett par varma skor, jag köpte ett par EMUs för några år sedan som är otroligt sköna. Tur att jag vuxit upp med tre bröder och därmed fått skinn på näsan, Kim tycker att skorna är jättefula och att jag ser ut som en fjortis i dem. Och visst, jag erkänner att nio år på högstadiet gjort sitt och att jag kanske blivit lite påverkad av min arbetsmiljö ;) Ni får själva avgöra hur "fula" de är:

Igår hade jag först stalltjänst och sedan åkte jag till Ängelholms rf för att vara bisittare åt Marie Christiansen. Det var intressant och lärorikt och hon var en verkligt bra "handledare" som förklarade varför hon dömde som hon gjorde och besvarade mina frågor på ett bra sätt. Ser redan fram emot nästa bisittning och vår kurs i december!

På kvällen åkte jag och Kim till Jenny i Laholm, hon ville ta mina mått eftersom jag behöver en ny tävlingskavaj. Eftersom jag är 184 cm lång är det nästan omöjligt att hitta en standardkavaj som skulle passa mig, dessutom är det ju något helt annat att få en måttbeställd som sitter som en smäck! Det kommer att bli en klassisk svart kavaj med fina vintageaktiga knappar och fuskmocka på kragen.

Denna vecka är rätt så "normal", jag ska eventuellt hålla en träning åt en tjej från Össjö som kontaktade mig. Annars är det jobb och hästar som gäller, i helgen åker jag kanske en sväng till Helsingborg för att titta på de nationella dressyrtävlingarna där. Har själv valt att tävla en sista gång i år i Åstorp om en dryg vecka, jag vill få ett bra avslut med Loopy efter våra dåliga starter i St. Georges och msv A. 

Önskar er alla en skön vecka! Njut av levande ljus och mys i soffan :) 

Likes

Comments