Så har jag firat ännu en skön långhelg och snart är det helg igen! ;)

Jag hade min lillebror och hans sambo på besök och trots att de var här endast ett par dagar hann vi göra mycket skoj tillsammans, det blev bl.a. en lång vandring på Söderåsen, en tur till stranden och en massa god mat på t.ex. Linnea & Basilika och på Margretetorp.

I tisdags var det pay and ride hos Catrin. Jag åkte iväg på morgonen för att hjälpa två av mina elever på framridningen, de var jätteduktiga och klarade av sin allra första dressyrtävling med bravur. Jag tävlade själv på kvällen, det blev en msv A:1 igen. Början av programmet var rätt så bra och där fick vi fler sjuor och t.o.m. en åtta på galoppfattningen efter den ökade skritten, men redan i början kände jag att Loopy var lite ofokuserad och jag försökte rätta till det i skritten. Galoppslutorna blev bra, men i den ökade galoppen och innan avslutningen satte han in ett par extra byten, vilket aldrig hänt innan. Dessutom var det ett byte jag inte alls hann göra efter den ökade galoppen, den ena piruetten blev för stor och han tog inte skänkeln efter det. Serien blev också alltför svajig. Med alla dessa missar blev slutresultatet 57,69% vilket jag absolut inte var nöjd med, men många grova missar drar ner. Efter ritten kom Catrin fram till mig och sade att det var flera saker som var bra, men att jag inte får överrida honom och att jag blir för ambitiös. Det kan jag absolut hålla med om, jag måste lära mig att ha mer is i magen, inte gå på honom för mycket och lita på att han levererar. Det är dock lättare sagt än gjort när han delvis "knäpper av" mig. Dessutom har han innan blivit som "utskiten äppelmos" som min gamla tränare och vän Titti brukar säga. Men nu gäller det bara att släppa detta och fokusera på nästa tävling i Skromberga. Hemma har han känts riktigt bra och Paulindas tips att använda graman har hjälpt mig mycket i piruettjobbet. Igår såg jag att fjolårets regionala kürcuper ska ordnas igen i höst här i Skåne, tänkte att jag skulle göra en msv A-kür och delta med Loopy. Vi älskar att rida till musik bägge två! :) 

Förra veckan besökte jag Jenny och fick med mig lite nya, fina grejer:

Är speciellt förtjust i den nya, sköna tröjan! Den är dock så fin så den vågar jag knappt använda i stallet ;)

Imorgon skall jag hämta hem Joy från Segra, jag satte ut en försäljningsannons på henne igår och har redan haft ett par intresserade som kontaktat mig. Jag hoppas verkligen att jag hittar ett bra hem åt henne, annars får jag ta i bruk plan B, dvs. att betäcka henne.

Har hållit en del träningar som vanligt och i helgen ska jag dessutom rida en unghäst hos en kund igen, kul! Jag tycker att det är fantastiskt roligt att jobba med unghästar, för de utvecklas så fort.

Har dessutom sökt till Ryttarutveckling 3, en nationell sportsatsning på Svenska Ridsportförbundet som Folksam möjliggör. Om ett par veckor borde jag få veta ifall jag får en plats, håll tummarna!! Ni kan bekanta er med projektet här:

http://www.ridsport.se/Tavling/Ryttarutveckling/Nyheter/Villduboostadinsportsatsning/

Önskar er alla en fin helg! :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Oj va skönt det har varit med en riktig långhelg! Känner mig laddad inför en ny jobbdag imorgon 😊 Har hunnit med en hel del förutom hästarna, bl.a. en massa trädgårdssysslor, fest hos min kollega, ett besök på Rescue Horses, träningar och frukost på Margretetorp.

Kiera var superduktig på 3-årstestet i torsdags! ❤ Hon hoppade fint och både visningen för hand samt ridprovet gick jättebra. Tyvärr anmärkte domarna lite på hennes exteriör, vilket jag och Carin misstänkte att de skulle göra, men hon fick 45 poäng och klass 1 på gångarter. Tyvärr blev det alltså inget diplom och inget Breeders men jag är jättenöjd, hon skötte sig helt exemplariskt och exteriören är sådant man inte kan göra något åt, hon är en växande unghäst. Här kan ni se några bilder på Kiera och Danny från ridprovet, tyvärr är kvaliteten rätt dålig då de är screenshots:


I fredags åkte jag, Loopy och Titti till Paulinda tidigt på morgonen. Det var en riktigt lyckad träning med fokus på bl.a. piruetterna. Nu börjar de äntligen likna något! Jag fick tipset att rida med graman ett par gånger då Loopy är blixtsnabb att dra upp huvudet och sänka ryggen när det blir jobbigt. Jag testade att rida honom med graman idag och det hjälpte mig mycket i piruettjobbet! Nu gäller det bara att träna vidare så att vi kan få till en bra helhet på tävlingsbanan också.

Idag hälsade jag på Joy som fått komma ut på grönbete denna vecka, hon njuter verkligen av livet... 😉 Om knappa två veckor är det dags för henne att komma hem då jag ska försöka sälja henne.

Jag har anmält mig till ett par tävlingar även med henne då jag tänker att det kan vara bra med lite färska tävlingsresultat. Nästa tävling blir en pay & ride med Loopy hos Catrin på nationaldagen, den 18/6 ska jag tävla i Skromberga med honom och den 25/6 och 30/6 blir det tävlingar med Joy, först i Ljungbyhed och sedan i Lund. Har även anmält Loopy till Lund men är osäker om jag ska starta eller inte, det kan hända att han får sommarlov efter Skromberga.

Önskar er alla en fin vecka! 🌞

Likes

Comments

Igår var jag i Björbäck för att tävla msv A:1 med Loopy. Med mig hade jag min ridelev Titti som hjälpte till som groom.

Vädret var fantastiskt och jag kände mig taggad inför starten. Tyvärr var underlaget på framridningen inte det bästa då de vattnat rätt mycket och det var halt på vissa ställen. Jag tyckte ändå att jag fick till en helt okej framridning och skrittade upp till tävlingsbanan.

Början av programmet inledde vi bra och fick t.o.m. 7 för hälsningen av två domare. Bottnen var tung på banan och efter traven, skritten och den första galoppslutan och piruetten till höger tappade Loopy fotfästet i hörnet, blev ofokuserad och försiktig och vägrade ta skänkeln i bytet. Jag fick 0 och 1 för det momentet och i den sista serien tog han inte alls skänkeln och jag kunde bara göra ett (!!) byte och fick därmed en etta igen. Grova missar som dessa kostar fruktansvärt mycket poäng, då de dessutom inverkar på det allmänna intrycket. Slutresultatet blev 52,9% och jag var besviken, för om hela galoppdelen haft samma flyt som början av programmet hade vi haft ca 10% mer :( Helt missnöjd är jag ändå inte för det var flera saker som var bättre än förra gången, t.ex. hälsningarna, galoppslutorna och mellantraven. Nu gäller det bara att lämna nederlaget bakom sig och träna vidare! Nästa tävling med Loopy blir den 18.6. i Skromberga, ett av mina favoritställen då arrangörerna är så otroligt trevliga där.


Jag blev dock lite extra peppad igår kväll då jag häll en träning för två av mina elever i Rössjöholm och de var så duktiga! Så roligt att kunna följa med alla elevers utveckling och få bekräftat att man gör ett bra jobb som tränare! :)

På torsdag är det dags för Kiera att stå i rampljuset då det är dags för 3-årstestet i Åstorp. Jag känner mig väldigt laddad och förväntansfull. Idag ska jag rida henne sista gången innan testet. 

Ha en fin vecka allesammans, njut av den härliga försommaren och långhelgen! :)

Likes

Comments

Äntligen är försommaren här med sol och värme! Konstaterade redan för några dagar sedan att sommaren kommer betydligt tidigare här i Skåne jämfört med Finland. Häggen blommar och rapsfälten är så gula och fina och en härlig smörliknande doft svävar över både Starby och Ugglarp :)

Förra gången när jag tränade för Catrin fick jag i läxa att leta reda på passande musik att rida till då jag behöver bli ännu noggrannare med takten i alla gångarter. Jag älskar 80-talet så jag har gjort en spellista på Spotify med bl.a. Ghostbusters, Totos Africa och Rosanna och David Bowies Let's Dance. Jag har ridit till musiken ett par gånger och känner att den faktiskt hjälpt mig att hitta takten på ett helt annat sätt. Loopy verkar också gilla musiken ;) Idag ska jag åka till Catrin på kvällen, vi får se om hon märker någon skillnad ;)

Idag ska jag rida en ny häst i Ekeby direkt efter jobbet, ägaren kontaktade mig och berättade att hon behöver hjälp med utbildning av hästen. Det ska bli skoj! Nu har jag en hel del elever vilket känns jätteroligt! Förra veckan höll jag flera träningar och ska göra det igen denna vecka.

Igår fick Kiera åka i mitt släp för första gången. Destinationen var Gångvads gård där Segragymnasiet håller till. Danny hjälpte mig både med lastning och ridning och Kiera var superduktig, det var första gången någonsin hon gick på en utebana och det tog hon med ro. Hon är en riktig stjärna! Niklas sprang dessutom med henne på förmiddagen, alltså hände det många grejer under samma dag. Nu känns det som om hon är så väl förberedd inför 3-årstestet som hon bara kan bli. Det är ju faktiskt redan nästa vecka, spännande!!

På söndag ska jag tävla i Björbäck, det blir msv A:1 igen. Denna gång ska jag verkligen försöka få till samma ridning som för Britt. Allting hänger på mig och på att jag klarar av att hålla huvudet kallt.

Avslutar dagens bloggtext med lite blandade bilder från förra veckan; en på de vackra blommorna som växer vid skrittmaskinen på Ugglarp, en från Förslövs Handelsträdgård där vi var och fyndade olika plantor och blommor till trädgården med Kim och en på KIm, Loopy och Massey när de följde med mig på promenad i fredags.

Ha en fin vecka, allesammans!


Likes

Comments

Helgen som gick var mycket lyckad! I lördags fm höll jag en träning åt två av mina elever och senare under dagen fick jag ett trevligt sms där de ville tacka för min hjälp, vilket kändes jättebra. På eftermiddagen tränade jag själv för Catrin och Loopy var superfin och vi fick mycket beröm. Vi tränade på att få in en verkligt bra takt i alla gångarter och "bollade" mellan samlade gångarter och mellangångarter. I traven fick han dessutom trampa lite grann och i galoppen blev det turvis enkla byten och byten i språnget. Så kul att märka att han fortfarande utvecklas mycket trots sin ålder! I hemläxa fick jag att hitta bra musik till traven och galoppen som jag kan rida till :) 

I söndags åkte jag på mitt första riktiga domaruppdrag till Allerum Ryttarförening och dömde lätt A, lätt B och lätt D. Lätt B var dessutom deras klubbmästerskap. Jag fick se flera fina ritter och mjuk ridning, dessutom var det jätteskoj att få döma och arrangörerna och ryttarna var nöjda så de bokade in mig även till höstens tävlingar. Efter tävlingen bar det av till Ugglarp och stalltjänsten där. Igår kväll somnade jag tidigt, trött men nöjd efter en bra helg.

Idag skall jag åka till Jenny efter jobbet och få lite nya grejer med mig hem :)

Önskar er alla en trevlig vecka, kanske ni kan koppla av lite precis som Loopy gör på bilden nedanför? ;)

Likes

Comments

Så blev det helg igen! Det har varit full rulle under de gångna veckorna, jag har haft en hel del på jobbet med bl.a. NP i engelska, har hållit flera träningar och tränat själv för Catrin. Under min senaste träning fattade jag för första gången hur jag verkligen ska rida i en piruett, det blir ju betydligt lättare för hästen om matte vet vad hon ska göra... ;) Det är det som är utmaningen när man själv ska lära sig de svårare rörelserna samtidigt som man utbildar hästen. Jag tror att vi ska träna vidare på piruetterna imorgon när jag är på Dressyrgården igen. Jag fick en liten goodie bag senast jag tränade för Catrin, det är alltid trevligt ;)


På söndag ska jag döma för första gången på en tävling, det blir på en klubbtävling i Helsingborg. Jag är riktigt taggad!! Kul att bli tillfrågad, det är ju endast genom att döma som man blir bättre och säkrare på att vara domare.

Nu är det endast två veckor till tävlingarna i Björbäck och tre veckor till Kieras 3-årstest, spännande! Hon har hoppat jättefint på löshoppningen och skall inte hoppa mer innan testet. På söndag skall jag ta henne till Segra tillsammans med Danny så att hon tränat på att åka transport och har sett ett annat ridhus. När jag red henne förra veckan tänkte jag nästan börja gråta av lycka på hästryggen, hon kändes så fin! Ser verkligen fram emot att rida henne idag igen!

Till skolavslutningen är det endast sex veckor, tiden går så vansinnigt fort! Efter sommaren väntar nya utmaningar, jag berättar mer om det senare ;)

Önskar er alla en fin helg, njut av solskenet!

Nyklippt gräsmatta, gjorde det alldeles själv! ;)

Likes

Comments

Så var det en ny vecka igen och snart är det långhelg och första maj, tiden rusar iväg känns det som!

Påsklovet gick fort (som vanligt) och jag hade mycket program. Mina föräldrar var här på besök, jag höll träningar, tävlade i Laholm, gick på hingstvisning på Gränsbo och deltog i påskdressyren på Dressyrgården.

Jag var rätt så nöjd med min och Loopys prestation i msv A:1 i Laholm på långfredagen, för jag har aldrig fått honom så bra framför skänkeln inne på tävlingsbanan förut och jag kände att jag gjorde mitt bästa och blev inte passiv. Tre missar kostar mycket, särskilt när de räknas gånger två; piruetterna blev för stora och jag fick inte honom tillräckligt samlad för att kunna centrera dem bättre och i bytesserien tog han inte skänkeln i det sista bytet så det blev en miss. Resultatet blev 58,03% och en av domarna hade gett nästan 60% vilket jag var nöjd med med tanke på missarna. Nu vet jag vad jag ska finslipa på och är riktigt ivrig inför nästa tävling! Jag ska eventuellt delta i en Pay and Ride nu i helgen, men tänker definitivt tävla i Björbäck om några veckor.

Påskdressyren gick betydligt bättre, kanske tack vare all utstyrsel? ;) Jag fick till en riktigt bra ritt för Britt och vi belönades med 73,461% i msv A:1. Detta bevisar ju också att vi kan få betydligt högre procenter på tävling, allt hänger på mig och på att jag får till samma känsla! ;) Efter alla ritter åt vi en gemensam påsklunch och så blev det prisutdelning, jag fick pris för bästa procent.

Under påsken fick jag också äntligen hem min nya, måttsydda kavaj från Eponia och den är urläcker, eller vad tycker ni? ;)

Denna vecka är en riktig maratonvecka: utöver mitt vanliga jobb och alla träningar är det även niornas nationella prov i engelska så jag har mycket att göra. Kim är på arbetsresa i Finland vilket känns lite konstigt, särskilt med tanke på att han är i mitt hemland och dessutom på en ort där jag aldrig varit (Ulvsby nära Björneborg på västkusten).

Önskar er alla en fin vecka!

Likes

Comments

Så blev det äntligen påsklov! Jag känner att jag verkligen behöver vila upp mig, har haft mycket att göra på sistone och nu skall det bli skönt att ta det lugnare i några dagar i alla fall ;) Jag tycker det är härligt att få pynta lite och att kunna njuta av alla blommor som kommer upp och se hur träden får sina knoppar. Våren är fantastiskt vacker! Nedan kan ni se lite påskpynt som jag fixade för några dagar sedan och så en bild på vår bakgård där vi har många "påskharar" som hoppar omkring ;)För en dryg vecka sedan var jag och tränade hos Paulinda och det gick jättebra! Nu fick vi till galoppsaxen och Loopy kändes riktigt fin även i travarbetet! Det var otroligt varmt, nästan 20 grader, så det blev svettigt för både häst och ryttare! ;)

Dagen därpå (lördagen den 1/4) bar det av till fantastiska Blue Hors i Danmark tillsammans med ett stort gäng från Gränsbo. Jag hade Catrin som sällskap i bussen, resan tog ca 10 h tur och retur så det hade blivit långtråkigt utan sällskap... När vi kom fram fick vi först en rundvisning och sedan började hingstvisningen på em, och vilka hingstar det var! Den ena finare än den andra kom in på arenan och jag och Catrin satte och gjorde anteckningar i katalogen (med tanke på Joys eventuella betäckning). Det var särskilt ett par unga hingstar som föll mig i smaken, men Carins Heston (som står på Gränsbo och ägs av Rose) är fortfarande min favorit.

Under den gångna veckan har jag hållit en hel del träningar, det är så roligt att kunna hjälpa motiverade elever och att få vara en del av deras utveckling! Idag ska jag hålla träningar både i Munka och i Örkelljunga. Jag sov 12 timmar efter en ansträngande gårdag med stalltjänst, löshoppning (Kiera hoppade superfint, 1.25 m var inget problem!), träning med Loopy hos Catrin, em-sysslor i stallet och sedan träningar i Rössjöholm på kvällen. Idag har jag en ordentlig träningsvärk efter ett av de tuffaste träningspassen någonsin hos Catrin: efter "bollande" med samlad skritt, ministeg, mellanskritt och samlad trav, mellantrav och arbetstrav blev det ett stenhårt pass i galopp med turvis enkla byten och byten i vart fjärde på samma diagonal, dessutom i fältsits, för att sedan bli byten på kvartslinjen med min "vän" pinnen i händerna för att jag inte skulle kunna använda något annat än skänklarna och sitsen. Resultatet blev en mycket svettig Loopy som var tvungen att ta i utan en Heidi som hjälpte till alltför mycket ;) Några byten blev riktigt raka och fina utan det minsta svaj, nu gäller det bara att träna vidare! Jag är så stolt över att vi kunnat ta oss upp till denna nivå med honom, aldrig hade jag kunnat föreställa mig att vi kan finslipa serierna på detta sätt!

Jag red Kiera i fredags och det var första gången som Carin såg mig rida henne. Kiera var så duktig och jag kunde inte annat än le när jag avslutade med skritt på lång tygel. Danny red ut med henne i tisdags och hon bara gick utan att reagera på något alls. Vilket fantastiskt lynne hon har! Jag har anmält henne till 3-årstesten, liten blir stor...

I lördags höll jag först träningar på Lyckegården och sedan åkte jag, min ridelev Titti och hennes lillasyster till Segragymnasiet för skuggdömning. Det var verkligt nyttigt och givande (som alltid), särskilt roligt var det att få se Joy tillsammans med Caisa i deras första medelsvåra klass. Deras harmoniska uppvisning belönades med 63,4% och "matte" var nöjd ;)

Idag skall jag ta det lugnt med Loopy, han får en promenad antingen ute eller inne beroende på vädret. På fredag skall vi tävla msv A:1 i Laholm, det blir vår första tävling på fem månader och jag är riktigt taggad att visa upp vad vi lärt oss under vintern! Dessutom känner man ju sig alltid extra stilig i frack :) Mina föräldrar kommer hit och hälsar på över påsk, det skall bli kul att se dem igen!

Avslutar dagens blogg med några bilder på grejer från Eponia, jag var hos Jenny för en vecka sedan för att fixa till kavajen hos sömmerskan och så fick jag med mig ett vitt schabrak, ett par jeansridbyxor (väldigt snygga!!) och en ny trailerdekal. Dessutom lanserar Eponia nya ridstövlar så jag tänkte beställa ett par bruna åt mig, har suktat efter ett par sådana redan länge... ;)

Önskar er alla en riktigt fin påsk!

Likes

Comments

I tisdags var jag hos Catrin på programridning och teorikväll. Jag red msv A:1 för Britt igen, eftersom jag skall tävla det i Laholm under påskveckan. Loopy kändes jättefin genom hela programmet och trots en större miss i den avslutande serien så fick vi 72,308%! Jag är så stolt och lycklig över alla åttor och sjuan (!!) för galoppiruetten till höger och vi fick mycket beröm av Britt som tyckte att vi utvecklats en hel del sedan sist och att det ser mycket lovande ut. Finfina Loopsan som bara blir bättre och bättre trots sina 17 år! På kvällen blev det våfflor och genomgång av TR II, mycket nyttigt med tanke på att man själv är ute och tävlar.

Igår hade jag en riktig maratondag: först jobb 8.00-16.50 med läsning, full undervisning och två möten och sedan körde jag direkt till Örkelljunga där jag höll tre träningar. Sedan blev det mockning åt mina egna pållar på Ugglarp. Idag kunde jag sluta lite tidigare och de två träningarna jag skulle ha hållit blev inställda p.g.a. det urusla vädret så jag har en ledig kväll eftersom jag kunde rida Loopy, longera Kiera och mocka tidigare än planerat. Danny red Kiera igår, jag tänkte att det är tryggare med tanke på att hon inte haft ryttare på ryggen sedan den 12 februari ;) Hon lär ha skött sig exemplariskt, han skall rida henne igen på lördag då jag är på hingstvisning på Blue Hors i Danmark hela dagen tillsammans med Catrin (det ska bli skoj!). Evelina rider Loopy då, härligt att ha sådana hästvänner i ens liv!

Imorgon skall jag åka till Paulinda och träna för första gången på tre månader, det ser jag fram emot! Med mig får jag en av mina ridelever, kul! På lördag blir det som sagt Danmark hela dagen och på söndag stalljobb och åtminstone två träningar.

Avslutar dagens blogg med ett par bilder, en på Kiera efter att hon godkänt min mockning och en på Loopy från vår friska vårpromenad förra helgen :)

Ha en riktigt skön helg!

Likes

Comments

Vilken fantastisk dag det är idag! Solen skiner och det är 11 grader varmt, underbart! Ljuset påverkar mig väldigt mycket, jag tycker att det är så skönt att det är ljust när man vaknar och när man kommer hem :) Idag vaknade jag dock tidigt då vår fasantupp Pekka bestämde sig för att trumpeta i trädgården kvart över fyra.... Jag kunde inte somna om och låg och läste min deckare av Lars Kepler en stund innan jag steg upp.

Under förra veckan och även under denna har jag tränat nya ridelever i både Rössjöholm och Örkelljunga för första gången, kul! Förra veckan höll jag dessutom träningar i Munka Ljungby och Ödåkra. Jag är så glad över att jag fått såpass många elever, nu har jag så många så jag inte kan ta emot flera då jag ju själv ska hinna rida och träna vid sidan av jobbet. Idag ska jag åka ut till stallet efter jobbet och sedan ska jag hålla träningar i Munka och Rössjöholm (igår var jag i Örkelljunga).

Jag har satt igång Kiera igen och hon har gått jättefint när jag longerat henne. Hon fick även löshoppa i söndags och hon börjar bli bättre och bättre. Snart är det dags att sitta upp på henne igen, men treårstesten är först i slutet av maj, alltså finns det gott om tid. Loopy har känts pigg och energisk, han var jättefin på träningen för Catrin förra veckan! Idag tror jag att jag ska rida ut en runda då det är så fint väder. På lördag ska jag åka ut och hjälpa till på Catrins gård och så blir det middag hos Kims farmor, vi har inte träffat henne på evigheter. Söndagen tillbringar jag i stallet igen, surprise surprise ;)

Önskar er alla en riktigt skön helg! Avslutar dagens bloggtext med en bild på Herkules som njuter av livet i soffan och en annan på solnedgången över Ugglarp.

Likes

Comments