View tracker

Det är inte för inte som dessa veckor i januari kallas för oxveckorna, det känns verkligen tungrott ibland! Vädret är oftast för bedrövligt det med, regnigt och grått... Usch! Jag försöker hinna med så mycket "matnyttigt" som möjligt i min undervisning, för av erfarenhet vet jag att efter sportlovet så rullar det på med rasande fart. Det är rätt så många avbrott under våren jämfört med hösten (sportlov, påsklov, första maj, Kristi Himmelsfärd och nationaldagen), för att inte tala om alla nationella prov.

För en dryg vecka sedan var jag och tränade för Catrin, det var lika roligt och givande som vanligt och jag fick höra att jag gjort min hemläxa, yippie! Bytena var mycket rakare och Loopy var mer "elektrisk" för skänkeln. På kvällen hade vi dressyrmiddag och spelade julklappsspelet, jag vann tre fina grejer: filmen "En underbar jävla jul", en tävlingströja från Kyra K och ett fint badset.


Loopy har känts riktigt fin på sistone, han har t.o.m. varit på vildare sidan! Igår när jag red ut med honom tänkte jag få en flygtur över åkrarna på Ugglarp, han blev nämligen fruktansvärt upphetsad då unghästarna galopperade i sina gräshagar och tyckte väl att han skulle visa vad han gick för, haha. Jag tycker att det är kul att han ännu som 17-åring är "still going strong" och kan vara busig ibland. Det är honom väl förunnat efter alla år av ögonproblem.

Denna vecka hoppas och tror jag att jag äntligen kan sitta upp på Kiera för första gången, jag är jätteivrig och lite nervös måste jag medge. Jag har väntat så länge på detta ögonblick och nu är det äntligen här! Tiden går så rasande fort, det känns som om jag köpte henne igår och det är drygt 2 år sedan...

Jag har redan hunnit hålla tre träningar för min nya elev och vi ska fortsätta träna en gång i veckan. Hängde upp lite lappar med reklam för min firma igår och hoppas på fler elever så småningom, jag tror att domarutbildningen också kan bidra till mer jobb i fortsättningen. På lördag skall jag åka till Flyinge för att skuggbedöma tillsammans med Stina och Charlotte som också går domarutbildningen på Strömsholm, kul!

Avslutar dagens bloggtext med en bild på en ursnygg bomberjacka från Gina Tricots Equestrian Collection, jag fick en sådan av Kim i fredags, det var en födelsedagspresent i förväg :)

Önskar er alla en fin vecka, kämpa på, snart kommer våren!

Likes

Comments

Så var det dags för den första arbetsdagen efter ett långt och skönt lov. Visst är det härligt att vara ledig, men man skulle inte uppskatta det lika mycket ifall man var det hela tiden, eller hur? ;) Jag tycker att det känns bra att komma igång med jobbet igen och träffa alla kolleger och elever. Är annars också litet av ett rutindjur...

Förra veckan blev rätt så hästbetonad: jag höll träningar, var på Kyra Kyrklunds clinic (så inspirerande och givande!), red och jobbade i stallet. Igår fick Kiera löshoppa för första gången och det gick jättebra. Jag blev dock riktigt varm om hjärtat när jag skulle ta in henne från hagen: jag öppnade porten, visslade på henne och då kommer hon galopperande emot mig! Om ett par veckor skall jag själv hoppa upp på henne, men denna vecka skall jag longera henne ett par dagar vid sidan om Dannys ridning (för att träna galoppen lite mer, nu är den rätt "studsig").

Medan jag var på Kyras clinic i fredags tillsammans med Catrin hade Kim passat på att möblera om hemma, dessutom hade han köpt en hel del fina grejer från Mio. Resultatet blev jättebra! Igår hann vi med en loppisrunda i Ängelholm och gjorde några fynd: en gammal kaffeburk från Zoegas, en hästprydnad i porslin och en jättefin byrå som kommer att passa perfekt i vårt vardagsrum (se bilden nedan).

Denna vecka skall jag träna för Catrin igen, hon har en träningshelg med dressyrmiddag på lördagskväll, det skall bli kul! Förutom hästar och jobb blir det kanske ett biobesök under veckan, skulle vilja se den nya Hundraettåringen.

Önskar er alla en bra vecka! Ha det gött!

Likes

Comments

Gott Nytt År!

Så skönt att ha jullov ännu denna vecka, jag har verkligen behövt vila. Jag var ordentligt sjuk under den första jullovsveckan, som den typiska plikttrogna läraren passade jag ju på att få feber och en hemsk förkylning under lovet ;)

Förra veckans onsdag åkte jag till Finland för att fira nyår, det var härligt att se min familj och mina vänner igen! Fyra dagar är en kort tid när man vill hinna träffa så många som möjligt och jag åkte bokstavligen från ställe till ställe för att umgås med nära och kära. Jag hann med allt möjligt roligt, t.ex. en massa bastubadande, bad i badtunna, äta en massa god mat, nyårsfirande med min lillebror, hans sambo och några gemensamma vänner, hålla en träning åt min vän Anu, middag hos min "gamla" stallägare, tränare och vän Titti, kaffe hos min kusin och hans familj, kaffe hos min barndomsvän Linda, kaffe hos min farmor... Här kan ni se en bild från det stora jubileumsfyrverkeriet som min hemstad Borgå anordnade då Finland fyller 100 år i år:

Jag kom tillbaka till Skåne i måndags och har inte gjort så mycket mer än ridit, hållit en träning åt en ny elev, pysslat här hemma och läst min deckare, skönt! Det var skoj att rida Joy ett par dagar, tyvärr blev det mindre än planerat då jag var sjuk under den första lovveckan. Jag vet att jag skrivit det innan, men jag är så glad och lycklig över att se hur bra hon trivs på Segra! Kiera fick äntligen sin tappsko på plats och Danny fortsatte rida henne igår. Snart kan jag själv sitta upp på henne, spännande! Loopy har känts pigg och fin efter att ha haft det lite lättare under ett par veckors tid. Idag får han två nya ryttare på ryggen då två av mina kolleger kommer till Ugglarp för att titta på hästarna och för att rida.

Jag har satt upp nya mål inför 2017 både gällande mig själv och hästarna. De står t.o.m. på tavlan i stallet och ser ut såhär:

Heidi - domarlicens i slutet av året

Loopy - goda resultat i St. Georges, startklar för Inter I

Kiera - 3-årstest och diplom

Joy - såld, alternativt betäckas

Jag har varit i kontakt med olika föreningar och klubbar och berättat för dem att jag går domarutbildningen på Strömsholm och jag har faktiskt fått några jobberbjudanden till våren, vilket känns jättekul! Jag har även en ny elev som jag började träna i tisdags och på lördag skall jag åka och hålla träningar åt Amalias och Pia-Lottas barn. Imorgon bär det av till Flyinge, vi ska gå på Kyra Kyrklunds clinic tillsammans med Catrin, det blir garanterat givande och lärorikt. Jag fick även höra att min sponsor Eponia skall vara med på EM i Göteborg i sommar, häftigt!! Mycket att se fram emot alltså.

Ha en riktigt skön trettondagshelg! Avslutar dagens bloggtext med några mysbilder ;)

Likes

Comments

I tisdags hade jag min sista arbetsdag innan jullovet och igår blev jag typiskt nog sjuk :( Den plikttrogna läraren blir alltid sjuk under ledigheterna när stressen släpper! Igår gav jag därför ledigt åt hästarna då jag hade ont i halsen och hostade. Idag har det fortsatt på samma sätt och tyvärr känner jag mig också lite febrig vilket inte är så skoj. Vi får se hur det blir med ridningen idag, hade verkligen sett fram emot att hoppa upp på Joy igen, men jag vill inte sabba hela jullovets ridning med henne och inser att det kanske är bäst att vila, i all synnerhet om jag har lite feber. Vi får hoppas att det går över fort!

I helgen hjälpte jag Caisa och Joy på deras första pay and ride i Åstorp. Det gick jättebra, trots ett par småmissar fick de nästan 68,5% i lätt A:3! I Åstorp hade de julpyntat så fint med både julgranar och julljus och de spelade julmusik. Det blev en bra miljöträning för hästarna med andra ord ;) Caisa och Joy fortsatte även på samma goda linje i skolmästerskapet i tisdags där de fick drygt 68,5% (samma program). Kul att se att det går så bra för dem och att Joy trivs så bra på Segra!

I söndags var jag och tränade hos Paulinda för första gången på flera månader. Det gick jättebra och Paulinda tyckte att Loopy utvecklats. Vi gjorde lite piruettarbete och fokuserade sedan på slutor i galopp, jag fick några bra tips angående dem och Loopy har nog aldrig gjort så fina slutor förut! Efter galoppen red vi skänkelvikningar i trav och de blev verkligt fina. Jag var så nöjd och inspirerad efter träningen! Nu har jag även invigt mina nya blå byxor från Eponia och de är precis lika bekväma som de plommonröda. Dessutom fick jag bilder från tillverkaren i Italien, de ville veta om jag ville ha strassdetaljer på min måttbeställda tävlingskavaj som de håller på att sy upp. Jag sade självklart ja, för bling ska det ju va'! ;)

I måndags såg jag Kiera galoppera med ryttare (det var andra gången någonsin) och hon var så duktig. Härligt att få följa med hennes utveckling från början, Danny gör ett otroligt bra jobb med unghästarna. Tyvärr har hon redan lyckats trampa av sin högra framsko efter att ha fått nya skor för en dryg vecka sedan.... Hon har haft det kul i gräshagen helt klart! ;)

Nu börjar julfriden infinna sig så småningom. I tisdags bakade jag pepparkakor tillsammans med Kim, receptet på pepparkaksdegen har gamla anor då det härstammar från min morfars morfar som på 1800-talet jobbade som stallmästare hos en adelsfamilj på Bergsta gård i Borgå. Hästintresset har alltså funnits i familjen redan under en längre tid ;) Vi ska fira julafton på tumanhand, men nästa vecka åker jag till Finland för att fira nyår med min familj och mina vänner. Då ska jag även hålla ett par träningar, kul!

Jag vill önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Njut av god mat och gemenskapen med era nära och kära!

Likes

Comments

Så var det fredag igen och i helgen är det redan fjärde advent! Det ska bli verkligt skönt med jullov, det känns som om musten gått ur mig helt under de senaste veckorna då jag haft så mycket att göra. Jag behöver vila för att samla nya krafter inför vårterminen.

I helgen var jag på domarkurs uppe på Strömsholm. Vi körde upp på fredag tillsammans med tre andra tjejer från Skåne och var framme strax efter 22 på kvällen. Vårt B&B var jättemysigt (se bilderna nedan) och jag sov gott efter den långa körningen. På lördagsmorgon steg vi upp för att äta frukost på Markan och vi fick faktiskt pulsa genom snö då det snöat under natten. Snöfallet fortsatte under hela helgen och det var otroligt vackert! På lördagen fokuserade vi på dressyrryttartest, något som var helt obekant för mig sedan innan. Där gäller det att bedöma ryttaren och inte hästen, vilket kändes ovant, men det var intressant! I bl.a. Tyskland har de en hel del av denna sortens test och där sitter ju också ryttarna överlag bättre.

På söndag var det bedömning av lätt A och msv C och sedan hade vi teori och genomgång av frågor. Helgen var intensiv, men väldigt givande precis som förra gången. Jag fick även reda på att vi redan nu får döma programridningar och klubbtävlingar, vilket jag hoppas att jag kan göra så fort som möjligt, jag har hört av mig till en hel del klubbar och föreningar.

Denna arbetsvecka har varit tuff då vi haft deadline för våra betyg. Både elever och lärare börjar vara trötta och redo för jullov... Nästa vecka jobbar vi endast måndag och tisdag och sedan är det julledigt. Jag kommer att rida Joy 6 dagar under jullovet, vilket jag ser fram emot! Jag ska faktiskt också köra henne och Caisa (som går på Segra) på en pay and ride imorgon, det ska bli kul att se hur det går. På söndag har jag stalltjänst som vanligt och så ska jag åka till Paulinda och träna för henne, det är länge sedan sist, jag var där senast i augusti.

Önskar er alla en riktigt skön helg, njut av lite glögg och försök att inte stressa alltför mycket över allt som ska fixas innan jul! ;) Var rädda om er!

Likes

Comments

Hej på er!

Det är drygt 2 veckor sedan jag skrev senast, det känns verkligen som om tiden går vansinnigt fort!

Den sista helgen i november var jag och tävlade i Åstorp med Loopy, det fick vi bli msv B:4 då jag ville få ett bra avslut på denna tävlingssäsong. Redan på framridningen tänkte jag på att inte hjälpa honom för mycket (vilket jag fått höra av mina tränare på sistone) och väl inne på banan red jag med samma tänk. Jag tycker att vi fick till en bra och jämn ritt, resultatet blev drygt 61%, men jag var nöjd! Under vintern gäller det att bygga ännu mer styrka och att fokusera på att inte "parera" för mycket. Jag skall eventuellt starta en pay and ride ännu i år, vi får se vad känslan är nästa vecka när det är dags. När jag blickar tillbaka på hela tävlingsåret måste jag ändå medge att jag är nöjd; med Loopy kvalade vi via msv C till msv B och därifrån till msv A, dessutom har jag ridit St. Georges för första gången någonsin! Med Joy debuterade vi i msv B:4 på våren och hade flera lyckade starter innan hon i augusti flyttade till Segra. Med båda hästarna har jag satt nya personliga rekord: med Loopy ett nytt i en medelsvår klass på drygt 65% och med Joy i en lätt A med drygt 68%. Jag ser redan fram emot nästa tävlingssäsong! :) Jag läste dessutom att Sverige inför hjälmtvång i dressyren, vilket jag tycker att är jättebra.

I helgen var jag och tränade för Catrin, jag fick en ny aha-upplevelse igen och något att träna på hemma. Vi fokuserade på att få Loopy ännu mer alert i alla övergångar i samtliga gångarter, vilket ledde till att han blev verkligt fin och mina byten blev mycket rakare. På kvällen hade vi sedan en trevlig dressyrmiddag med bl.a. kräftpaella på menyn, mums! Imorgon skall jag åka till Dressyrgården igen eftersom där är en temakväll om unghästbedömning, det känns aktuellt med Kiera ;)

Jag har även fått jätteläckra ridkläder från Eponia, ett par helskodda ridbyxor med silikon i plommonfärg, ett par helskodda i mörkblått och en träningstopp i marinblått (se bilderna nedan). Dessutom ska jag få testa ett par nya stigläder, najs!

Under helgen tog jag hem ett av mina bett som jag inte använder och Kim fixade en jättefin kökshanddukshållare av den. Det är han som är den mer kreativa av oss två ;) Jag har också äntligen gjort slag i saken och fixat en gravyr till vandringspokalen som jag haft hemma i nästan ett år (!) Nu är den klar att returneras och ges vidare till nästa klubbmästare med andra ord...

I helgen bär det av till Strömsholm för del 2 av domarkursen, det ser jag fram emot! Denna gång ska jag övernatta på Markans B&B som ser jättefint ut, dessutom har de ett eget bageri som serverar bl.a. färska frallor till frukost.

Önskar er alla en fin vecka!

Likes

Comments

Förra veckan kom vintern till Skåne, det snöade lite grann och plötsligt blev morgnarna kalla. Liksom många andra skåningar var jag sent ute med mina vinterdäck och har fått en tid till däckbyte om två veckor... Nå, imorgon borde det vara +10 grader igen så det borde fixa sig. I min hemstad Borgå har de fått enormt mycket snö, de har faktiskt mest snö i hela Finland, helt otroligt! När det är kallt är det skönt att dra på sig ett par varma skor, jag köpte ett par EMUs för några år sedan som är otroligt sköna. Tur att jag vuxit upp med tre bröder och därmed fått skinn på näsan, Kim tycker att skorna är jättefula och att jag ser ut som en fjortis i dem. Och visst, jag erkänner att nio år på högstadiet gjort sitt och att jag kanske blivit lite påverkad av min arbetsmiljö ;) Ni får själva avgöra hur "fula" de är:

Igår hade jag först stalltjänst och sedan åkte jag till Ängelholms rf för att vara bisittare åt Marie Christiansen. Det var intressant och lärorikt och hon var en verkligt bra "handledare" som förklarade varför hon dömde som hon gjorde och besvarade mina frågor på ett bra sätt. Ser redan fram emot nästa bisittning och vår kurs i december!

På kvällen åkte jag och Kim till Jenny i Laholm, hon ville ta mina mått eftersom jag behöver en ny tävlingskavaj. Eftersom jag är 184 cm lång är det nästan omöjligt att hitta en standardkavaj som skulle passa mig, dessutom är det ju något helt annat att få en måttbeställd som sitter som en smäck! Det kommer att bli en klassisk svart kavaj med fina vintageaktiga knappar och fuskmocka på kragen.

Denna vecka är rätt så "normal", jag ska eventuellt hålla en träning åt en tjej från Össjö som kontaktade mig. Annars är det jobb och hästar som gäller, i helgen åker jag kanske en sväng till Helsingborg för att titta på de nationella dressyrtävlingarna där. Har själv valt att tävla en sista gång i år i Åstorp om en dryg vecka, jag vill få ett bra avslut med Loopy efter våra dåliga starter i St. Georges och msv A. 

Önskar er alla en skön vecka! Njut av levande ljus och mys i soffan :) 

Likes

Comments

Åh vad skönt det var med några dagar höstlov! Det känns som om jag hunnit med en hel del.

I måndags och tisdags red jag Joy för första gången på drygt 2 månader, hon kändes mjuk och fin och blev jätteivrig över att få göra lite byten, skolor och piruettgalopp. Segras duktiga elever har gjort ett bra jobb med henne, vilket känns jätteskönt i hjärtat. Hon har det så bra på skolan och verkar nöjd med sitt liv. Hon hade deltagit i en programridning med en av tjejerna och fått drygt 70% i lätt A, skoj!

I onsdags var jag hos Catrin på Halloweendressyr. Jag hade "spökat ut mig" till ett skelett och Loopy fick vara pirat. Därmed var vårt Halloweennamn Ms. Skeleton and Loopy the One-Eyed Pirate :) Konceptet var verkligen trevligt: först var det programridning för Britt Hammar och därefter fanns det både fika och en förskräcklig lunch (som trots namnet var jättegod!). Jag red msv B:4 och jag kände genast på framridningen att Loopy var verkligt pigg och energisk. Programmet gick bra och vi fick 71,086% som är vårt personbästa i ett medelsvårt program, kul! Till Halloweendressyren hörde dessutom att man skulle hälsa "halloweenigt" på domaren så jag stämde upp med en snutt av Sjörövar-Fabbe och håll upp spöet som ett svärd. Det var tydligen en finurlig hälsning, för i samband med middagen blev vi belönade som dagens bästa hälsning och fick pris. Jag satt dessutom som sekreterare åt Britt under några ekipage och det var lärorikt och roligt med tanke på min egen domarutbildning.

På torsdag bar det av till Tyskland med Anna för att hämta hem hennes 2-åring. Vi åkte på morgonen och efter 11,5 h var vi framme i Bremervörde, pheww! Följande dag åt vi en god frukost på hotellet och sedan åkte vi till stallet för att hämta hästen. Hemresan gick lite fortare och tog 10,5 h då det inte var någon stau (trafikstockning) i Hamburg. Tyvärr blev det alltså inte mer än en blixtvisit, men det var roligt att få prata tyska igen och äta god tysk mat. Jag köpte även ett par flaskor vin på en bensinmack, typiskt Tyskland ;)

På lördag tog jag det mest lugnt, jag var trött efter vår resa. Kim kom också hem från sin arbetsresa och vi åkte tillsammans till Catrin för att hämta lammlådan vi beställt av henne. Köttet var fint förpackat och av verkligt bra kvalitet! Jag gjorde sedan irländsk gryta med Guinness, den blev jättegod.

På söndag blev det hästar för hela slanten: först hade jag stalltjänst på morgonen (som jag ju alltid har på söndagarna), sedan åkte jag till Segra för att rida Joy. Det blev ett ordentligt pass då hon var verkligt energisk, dessutom också brunstig. På eftermiddagen åkte jag tillbaka till Ugglarp och så åkte vi med Loopy till Elisabeth Östberg i Munka Ljungby, eftersom jag på lördag blev tillfrågad om jag ville komma och träna för Kerstin André. Det tackade jag självklart ja till! Det var en effektiv träning och jag blev än en gång påmind om att jag inte ska bli alltför ambitiös och göra så mycket, utan låta hästen sköta jobbet. Kerstin var noggrann med sitsen vilket var jättebra, bl.a. fick jag träna på att sitta mer stilla i bytena. Vi gjorde en hel del olika saker, förutom byten blev det också t.ex. enkla byten, skänkelvikningar, öppnor, slutor, skrittpiruetter och en hel del övergångar. Det var roligt och givande att träna på ett nytt ställe för en ny tränare!

Avslutar dagens bloggtext med lite bilder från veckan som gick. Denna vecka har jag också en del roligt program, bl.a. en föreläsning om hästens magsår på Ugglarp och skuggbedämning med två domare i Ängelholm.

Önskar er en riktigt fin vecka!

Likes

Comments

Så var det fredag och det är äntligen dags för helg! Veckan har känts tung, kanske delvis beroende på att jag hade en intensiv helg bakom mig. Nästa vecka är det dags för höstlov torsdag-fredag för oss lärare, skönt! Då bär det av till Tyskland med Anna.

Danny började jobba med Kiera igår och fortsättning följer imorgon. Det var intressant och roligt att följa med från sidan och jag kunde än en gång konstatera att hon är en verkligt fin häst med mycket gång.

Loopy blev vaccinerad och raspad i tisdags och har därför haft några lättare dagar, idag blir det kanske en uteritt i höstsolen, man får passa på att njuta av dessa fina dagar så länge de varar. Sedan blir det slapp i soffan ;) Skönt med en lite lugnare helg, den kommer främst att bestå av hästar, hästar och mer hästar. Imorgon borde jag ha haft en tillridningshäst, men ägaren har blivit sjuk så eftermiddagen blev ledig. Ifall vädret är fint åker jag kanske iväg och vandrar till Söderåsen, där torde det vara vackert med alla höstfärger. På söndag blir det stalljobb (som vanligt) och på måndag ska jag rida Joy igen för första gången på drygt 2 månader, yippie! Segra har också höstlov nästa vecka och därför ska jag rida henne tre gånger då.

Önskar er en riktigt skön helg! Om du är sugen på en Halloweengåva åt dig själv kan du ju passa på att kolla in Eponias hemsida ;)

Likes

Comments

Igår kväll kom jag hem från aspirantkursen på Strömsholm. Den var verkligt givande och innehållsrik! Vi körde upp till Strömsholm tillsammans med Charlotte som också påbörjade kursen. Även om vägen var lång gick den ändå rätt fort när man kunde sitta och snacka häst med en annan hästtjej ;) Vi kom fram till vandrarhemmet strax efter 10 på kvällen.

På lördagsmorgon inleddes kursen på Thottska villan. Först hade vi morgonkaffe och en allmän presentationsrunda. Därefter fick vi lite material och gick igenom vad utbildningen går ut på tillsammans med kursledaren Ulf Wilken och hans sambo Agneta Aronsson som jobbar på Strömsholm. Sedan hade vi en föreläsning om hästens anatomi och gångarterna med Agneta. Efter lunchen blev det praktik i ridhuset. Vi fick provbedöma olika ekipage med hjälp av ett sifferblock: när Ulf bad oss att bedöma en viss gångart eller bedömningsgrupp skulle vi hålla upp den siffra vi tyckte att den var värd och sedan motivera varför vi tyckte som vi gjorde. Redan under den första dagen tyckte jag att vi var rätt så duktiga på att bedöma. Ulf motiverade också vilka siffror han skulle ha satt och svarade på våra frågor.

Efter praktiken blev det ett skriftligt teoriprov om hästens gångarter och rörelser. Det kändes rätt så svårt och jag hoppas att jag blev godkänd... Det var full rulle från 9 till 18, alltså var man rätt så trött i skallen på kvällen.

På söndag inleddes den andra kursdagen med praktik kl. 9 och pågick fram till lunch. Därefter blev det teori och sedan fick vi avsluta strax efter kl. 15. Kursen var jättelyckad och jag kände att jag fick mycket med mig som jag även kan tillämpa i min egen ridning och när jag tränar andra. Jag är så hedrad och glad att jag blev antagen och ser redan fram emot nästa tillfälle i december! Jag har faktiskt bokat en bisittning med en annan domare i november, till utbildningen tillhör alltså också en hel del skuggbedömning.

Idag ska det dock bli skönt att rida Loopy igen och denna vecka sätter Kieras inridning igång på allvar :)

Avslutar dagens blogg med några bilder från Strömsholm: en bild från provbedömningen i ridhuset, en annan från teorin och en tredje på en häftig stol som jag hade på mitt rum på vandrarhemmet ;)

Ha det så gott!

Likes

Comments