Så var det en ny vecka igen och snart är det långhelg och första maj, tiden rusar iväg känns det som!

Påsklovet gick fort (som vanligt) och jag hade mycket program. Mina föräldrar var här på besök, jag höll träningar, tävlade i Laholm, gick på hingstvisning på Gränsbo och deltog i påskdressyren på Dressyrgården.

Jag var rätt så nöjd med min och Loopys prestation i msv A:1 i Laholm på långfredagen, för jag har aldrig fått honom så bra framför skänkeln inne på tävlingsbanan förut och jag kände att jag gjorde mitt bästa och blev inte passiv. Tre missar kostar mycket, särskilt när de räknas gånger två; piruetterna blev för stora och jag fick inte honom tillräckligt samlad för att kunna centrera dem bättre och i bytesserien tog han inte skänkeln i det sista bytet så det blev en miss. Resultatet blev 58,03% och en av domarna hade gett nästan 60% vilket jag var nöjd med med tanke på missarna. Nu vet jag vad jag ska finslipa på och är riktigt ivrig inför nästa tävling! Jag ska eventuellt delta i en Pay and Ride nu i helgen, men tänker definitivt tävla i Björbäck om några veckor.

Påskdressyren gick betydligt bättre, kanske tack vare all utstyrsel? ;) Jag fick till en riktigt bra ritt för Britt och vi belönades med 73,461% i msv A:1. Detta bevisar ju också att vi kan få betydligt högre procenter på tävling, allt hänger på mig och på att jag får till samma känsla! ;) Efter alla ritter åt vi en gemensam påsklunch och så blev det prisutdelning, jag fick pris för bästa procent.

Under påsken fick jag också äntligen hem min nya, måttsydda kavaj från Eponia och den är urläcker, eller vad tycker ni? ;)

Denna vecka är en riktig maratonvecka: utöver mitt vanliga jobb och alla träningar är det även niornas nationella prov i engelska så jag har mycket att göra. Kim är på arbetsresa i Finland vilket känns lite konstigt, särskilt med tanke på att han är i mitt hemland och dessutom på en ort där jag aldrig varit (Ulvsby nära Björneborg på västkusten).

Önskar er alla en fin vecka!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Så blev det äntligen påsklov! Jag känner att jag verkligen behöver vila upp mig, har haft mycket att göra på sistone och nu skall det bli skönt att ta det lugnare i några dagar i alla fall ;) Jag tycker det är härligt att få pynta lite och att kunna njuta av alla blommor som kommer upp och se hur träden får sina knoppar. Våren är fantastiskt vacker! Nedan kan ni se lite påskpynt som jag fixade för några dagar sedan och så en bild på vår bakgård där vi har många "påskharar" som hoppar omkring ;)För en dryg vecka sedan var jag och tränade hos Paulinda och det gick jättebra! Nu fick vi till galoppsaxen och Loopy kändes riktigt fin även i travarbetet! Det var otroligt varmt, nästan 20 grader, så det blev svettigt för både häst och ryttare! ;)

Dagen därpå (lördagen den 1/4) bar det av till fantastiska Blue Hors i Danmark tillsammans med ett stort gäng från Gränsbo. Jag hade Catrin som sällskap i bussen, resan tog ca 10 h tur och retur så det hade blivit långtråkigt utan sällskap... När vi kom fram fick vi först en rundvisning och sedan började hingstvisningen på em, och vilka hingstar det var! Den ena finare än den andra kom in på arenan och jag och Catrin satte och gjorde anteckningar i katalogen (med tanke på Joys eventuella betäckning). Det var särskilt ett par unga hingstar som föll mig i smaken, men Carins Heston (som står på Gränsbo och ägs av Rose) är fortfarande min favorit.

Under den gångna veckan har jag hållit en hel del träningar, det är så roligt att kunna hjälpa motiverade elever och att få vara en del av deras utveckling! Idag ska jag hålla träningar både i Munka och i Örkelljunga. Jag sov 12 timmar efter en ansträngande gårdag med stalltjänst, löshoppning (Kiera hoppade superfint, 1.25 m var inget problem!), träning med Loopy hos Catrin, em-sysslor i stallet och sedan träningar i Rössjöholm på kvällen. Idag har jag en ordentlig träningsvärk efter ett av de tuffaste träningspassen någonsin hos Catrin: efter "bollande" med samlad skritt, ministeg, mellanskritt och samlad trav, mellantrav och arbetstrav blev det ett stenhårt pass i galopp med turvis enkla byten och byten i vart fjärde på samma diagonal, dessutom i fältsits, för att sedan bli byten på kvartslinjen med min "vän" pinnen i händerna för att jag inte skulle kunna använda något annat än skänklarna och sitsen. Resultatet blev en mycket svettig Loopy som var tvungen att ta i utan en Heidi som hjälpte till alltför mycket ;) Några byten blev riktigt raka och fina utan det minsta svaj, nu gäller det bara att träna vidare! Jag är så stolt över att vi kunnat ta oss upp till denna nivå med honom, aldrig hade jag kunnat föreställa mig att vi kan finslipa serierna på detta sätt!

Jag red Kiera i fredags och det var första gången som Carin såg mig rida henne. Kiera var så duktig och jag kunde inte annat än le när jag avslutade med skritt på lång tygel. Danny red ut med henne i tisdags och hon bara gick utan att reagera på något alls. Vilket fantastiskt lynne hon har! Jag har anmält henne till 3-årstesten, liten blir stor...

I lördags höll jag först träningar på Lyckegården och sedan åkte jag, min ridelev Titti och hennes lillasyster till Segragymnasiet för skuggdömning. Det var verkligt nyttigt och givande (som alltid), särskilt roligt var det att få se Joy tillsammans med Caisa i deras första medelsvåra klass. Deras harmoniska uppvisning belönades med 63,4% och "matte" var nöjd ;)

Idag skall jag ta det lugnt med Loopy, han får en promenad antingen ute eller inne beroende på vädret. På fredag skall vi tävla msv A:1 i Laholm, det blir vår första tävling på fem månader och jag är riktigt taggad att visa upp vad vi lärt oss under vintern! Dessutom känner man ju sig alltid extra stilig i frack :) Mina föräldrar kommer hit och hälsar på över påsk, det skall bli kul att se dem igen!

Avslutar dagens blogg med några bilder på grejer från Eponia, jag var hos Jenny för en vecka sedan för att fixa till kavajen hos sömmerskan och så fick jag med mig ett vitt schabrak, ett par jeansridbyxor (väldigt snygga!!) och en ny trailerdekal. Dessutom lanserar Eponia nya ridstövlar så jag tänkte beställa ett par bruna åt mig, har suktat efter ett par sådana redan länge... ;)

Önskar er alla en riktigt fin påsk!

Likes

Comments

I tisdags var jag hos Catrin på programridning och teorikväll. Jag red msv A:1 för Britt igen, eftersom jag skall tävla det i Laholm under påskveckan. Loopy kändes jättefin genom hela programmet och trots en större miss i den avslutande serien så fick vi 72,308%! Jag är så stolt och lycklig över alla åttor och sjuan (!!) för galoppiruetten till höger och vi fick mycket beröm av Britt som tyckte att vi utvecklats en hel del sedan sist och att det ser mycket lovande ut. Finfina Loopsan som bara blir bättre och bättre trots sina 17 år! På kvällen blev det våfflor och genomgång av TR II, mycket nyttigt med tanke på att man själv är ute och tävlar.

Igår hade jag en riktig maratondag: först jobb 8.00-16.50 med läsning, full undervisning och två möten och sedan körde jag direkt till Örkelljunga där jag höll tre träningar. Sedan blev det mockning åt mina egna pållar på Ugglarp. Idag kunde jag sluta lite tidigare och de två träningarna jag skulle ha hållit blev inställda p.g.a. det urusla vädret så jag har en ledig kväll eftersom jag kunde rida Loopy, longera Kiera och mocka tidigare än planerat. Danny red Kiera igår, jag tänkte att det är tryggare med tanke på att hon inte haft ryttare på ryggen sedan den 12 februari ;) Hon lär ha skött sig exemplariskt, han skall rida henne igen på lördag då jag är på hingstvisning på Blue Hors i Danmark hela dagen tillsammans med Catrin (det ska bli skoj!). Evelina rider Loopy då, härligt att ha sådana hästvänner i ens liv!

Imorgon skall jag åka till Paulinda och träna för första gången på tre månader, det ser jag fram emot! Med mig får jag en av mina ridelever, kul! På lördag blir det som sagt Danmark hela dagen och på söndag stalljobb och åtminstone två träningar.

Avslutar dagens blogg med ett par bilder, en på Kiera efter att hon godkänt min mockning och en på Loopy från vår friska vårpromenad förra helgen :)

Ha en riktigt skön helg!

Likes

Comments

Vilken fantastisk dag det är idag! Solen skiner och det är 11 grader varmt, underbart! Ljuset påverkar mig väldigt mycket, jag tycker att det är så skönt att det är ljust när man vaknar och när man kommer hem :) Idag vaknade jag dock tidigt då vår fasantupp Pekka bestämde sig för att trumpeta i trädgården kvart över fyra.... Jag kunde inte somna om och låg och läste min deckare av Lars Kepler en stund innan jag steg upp.

Under förra veckan och även under denna har jag tränat nya ridelever i både Rössjöholm och Örkelljunga för första gången, kul! Förra veckan höll jag dessutom träningar i Munka Ljungby och Ödåkra. Jag är så glad över att jag fått såpass många elever, nu har jag så många så jag inte kan ta emot flera då jag ju själv ska hinna rida och träna vid sidan av jobbet. Idag ska jag åka ut till stallet efter jobbet och sedan ska jag hålla träningar i Munka och Rössjöholm (igår var jag i Örkelljunga).

Jag har satt igång Kiera igen och hon har gått jättefint när jag longerat henne. Hon fick även löshoppa i söndags och hon börjar bli bättre och bättre. Snart är det dags att sitta upp på henne igen, men treårstesten är först i slutet av maj, alltså finns det gott om tid. Loopy har känts pigg och energisk, han var jättefin på träningen för Catrin förra veckan! Idag tror jag att jag ska rida ut en runda då det är så fint väder. På lördag ska jag åka ut och hjälpa till på Catrins gård och så blir det middag hos Kims farmor, vi har inte träffat henne på evigheter. Söndagen tillbringar jag i stallet igen, surprise surprise ;)

Önskar er alla en riktigt skön helg! Avslutar dagens bloggtext med en bild på Herkules som njuter av livet i soffan och en annan på solnedgången över Ugglarp.

Likes

Comments

I helgen var jag på ytterligare en inspirerande och givande dressyrdomarkurs på Strömsholm. Jag körde upp direkt efter jobbet i fredags, med mig i bilen hade jag Stina och Charlotte och vi var framme på Markans B&B ca 22 på kvällen (det är en bit att köra).

Lördagen var lång och intensiv och då inledde vi dagen genom att först ha en genomgång av vår förra skrivning samt teori om para-dressyr. Efter lunch fick vi döma para-ryttare som var på Strömsholm för mönstring. Det var verkligt intressant att se dem och jag blev djupt imponerad över deras ritter. Alla som rider vet hur svårt det är och dessa ryttare har dessutom olika funktionsnedsättningar, de kan t.ex. vara förlamade eller sakna ben och klarar av att rida i alla fall. Vilka kämpar de är! Efter att para-ryttarna ridit dömde vi ännu lite traditionella program.

Efter eftermiddagens session i ridhuset hade vi överdomarteori och dagens avslutades kl. 18.30. Då var vi rätt trötta i skallen och det enda vi gjorde på kvällen var att äta god mat och titta på Mello ;) Nedan kan ni se en bild från Markan som Stina tog:

På söndag började vi med att döma i ridhuset i tre timmar och efter lunch blev det teori och sedan skrev vi vårt överdomarprov som var verkligt omfattande. Vi hade två timmar på oss och jag hann precis besvara alla frågor. Det kändes som att det gick bra, vi gick igenom svaren efteråt och jag kunde konstatera att jag inte hade några större missar, härligt!

Denna vecka känns det extra bra att få träna själv och kunna hålla träningar efter en lyckad helg :) Imorgon åker jag till Catrin, förutom träning skall jag delta i teorikvällen som handlar om lösgjordhet. Senare i veckan skall jag hålla åtminstone två, eventuellt tre träningar. Jag ska även sätta igång Kiera efter en månads vila, det skall bli kul att jobba med henne igen!

Önskar er alla en riktigt fin vecka, njut av solen och vårvärmen!

Likes

Comments

Den gångna veckan innehöll både trevliga och mindre trevliga saker. I tisdags deltog jag i programridningen och teorikvällen med Britt Hammar på Dressyrgården. Jag red msv A:1 och det gick riktigt bra, Loopy var t.o.m. för ivrig ibland men oj vilken känsla han bjöd på! Jag har aldrig fått till ett så bra program och det märktes även i poängen, vi fick hela 71,282%! Jag hade inte en enda femma eller underkänd siffra och många åttor i protokollet, tjohoo! Jag är så glad för nu fick jag verkligen bekräftat att vinterns arbete bär frukt. Teorikvällen var nyttig för mig då den handlade om det nya TR, jag har tent på det på söndag när jag har min överdomarkurs på Strömsholm.

På skolan har vi haft en ordentlig vintermagsjuka och tyvärr drabbades även jag av den. Efter att ha hållit min första lektion på torsdag fick jag ge mig och åka hem. Stannade hemma även på fredag för säkerhets skull. Jag red igen i lördags och märkte hur hårt det tagit på mig, jag orkade inte alls på samma vis som jag brukar och igår blev jag verkligt svettig när jag jobbade i stallet. Därför tänker jag hålla en vilodag idag efter jobbet så att kroppen får återhämta sig lite.

Jag höll även ett par träningar under helgen, kul att se utvecklingen hos sina elever och att kunna ge dem tips och idéer! Igår kväll åkte jag till Laholm för att prova min nya tävlingskavaj, den var verkligt snygg men måste sys in lite grann i ryggen. Kanske jag blivit smalare sedan måtten togs, vem vet? ;) Det kan man ju alltid hoppas på...

Denna vecka är händelserik, jag har fortbildning både på tisdag och torsdag och på fredag kör jag upp till Strömsholm tillsammans med Charlotte och Stina. Det blir ännu en intensiv domarkurs och som jag nämnde innan skriver jag överdomarprovet, spännande!

Önskar er en skön vecka, hoppas ni får hållas friska!

Likes

Comments

​Så blev det vardag igen efter ett skönt sportlov :) Jag besökte min familj och mina vänner i Finland under några dagar och det var skoj. Jag hann göra allt möjligt på knappt tre dagar, bl.a. gå på spa på Haiko Gård med min mamma, fira baby shower, äta en massa god mat, dricka alldeles för många koppar kaffe med familj och vänner och avsluta min finska firma samt göra skattedeklarationen för den. 

Jag red Joy igen i måndags och lördags och hon kändes lika pigg och glad som alltid. Kul att märka att särskilt galoppen utvecklats, hon gjorde fina byten och jag kunde samla upp galoppen snäppet mer så att den ändå förblev rund och taktmässig. Nu får jag ta mig en funderare kring vad som skall hända under de kommande månaderna: jag är sugen på att betäcka henne (hon är ju redan 15), samtidigt vet jag att jag då om ett drygt år har fyra (!) hästar. Det är inte lätt att veta vad man ska göra.

Kiera har vilat sedan ett par veckor tillbaka, men igår fick hon löshoppa och oj vilken mängd energi hon hade! Det började bra, sedan gick det mindre bra och avslutningsvis hoppade hon jättefint då hon fick "stöd" av en markbom mellan det första och andra hindret. Loopy har känts verkligt energisk och pigg efter att ha vilat några dagar då jag var i Finland. Imorgon ska jag åka på programridning med honom, det blir en msv A för Britt Hammar. På kvällen är det dessutom en temakväll om det nya TR, vilket är väldigt nyttigt då jag ju har en tent på det om knappa två veckor (dår bär det av till Strömsholm igen).

Jag höll även en träning igår och har ett par nya inbokade denna vecka. Dessutom fick jag ett samtal från ytterligare en hästkvinna som ville börja träna för mig, kul! Det var ju Göteborg Horse Show förra veckan, men tyvärr fick jag uppleva det endast via tv-soffan i år. Jag är så glad för Paulindas skull, hon blev femma i både GP:n och küren! Hennes kür var jättefin och svår, och det var ett nöje att se samspelet mellan henne och Lapponia. 

Avslutar dagens blogg med några bilder från förra veckan: en vintervy från min farmors gård i Finland, en på min nya tävlingskavaj från Eponia och slutligen en nostalgisk bild på mig själv som 7-åring tillsammans med min gamla favorithäst Ali. 

Önskar er alla en skön vecka!

Likes

Comments

Förra veckan, närmare bestämt på min födelsedag, hände äntligen det som jag väntat på i 2,5 år: jag satt upp på Kiera för första gången! Jag var riktigt taggad och ivrig och det kändes ännu bättre än jag kunnat föreställa mig. Kiera reagerade inte alls på min längd eller vikt (jag är ju betydligt större än Danny) och kändes så mjuk, fin och balanserad. Jag svävade någonstans i sjunde himlen efter ritten ;) Igår red jag henne för andra gången, dessutom helt själv för första gången och hon var jätteduktig. Jag kunde t.o.m. avsluta ridpasset i skritt på lång tygel, otroligt! Det känns så härligt att ha en unghäst med det lynnet och den kvaliteten som Kiera har. Man vill ju ha en häst med fina gångarter, men som framför allt är ridbar och "bra i huvudet". Detta känns verkligen som en fullträff!


I lördags höll jag en träning åt en av mina elever på förmiddagen och på eftermiddagen åkte jag med Loopy till Catrin. Vi fokuserade på att få honom ännu mer elektrisk för hjälperna, ministeg samt piaff- och passagearbete. Han jobbade otroligt bra och jag är så stolt över honom! Som jag skrivit innan så trodde jag inte att han kunde ta sig till denna nivå, men han fortsätter att överraska mig konstant! Underbart!

Denna vecka är den sista arbetsveckan innan sportlovet och det känns riktigt skönt att veta att man snart har en lite längre ledighet. Jag har haft mycket att göra på jobbet och känner att jag behöver en paus. På lördag kommer jag att åka till Perstorp för att bisitta domarna och eventuellt också skuggdöma. Dessutom ska jag sätta igång med pluggandet av TR I och II. Nästa vecka ska jag rida Joy måndag, lördag och söndag, dessutom har jag ett par träningar inbokade och så skall jag åka till Finland på tisdag :) Mycket program alltså!

Avslutar dagens boggtext med en bild på ett makalöst fint träns från Eponia, Loopy skall få ett sådant tänkte jag ;) Önskar er alla en fin vecka, njut av solskenet, snart är våren här!

Likes

Comments

Usch och fy, har blivit ordentligt förkyld igen och var tvungen att gå hem mitt under arbetsdagen i tisdags då jag hade fruktansvärt ont i halsen och knappt kunde prata längre, dessutom kände jag mig febrig och yr. Har stannat hemma sedan dess och har fortfarande feber, dessutom snuva, hosta, en grym huvudvärk och muskelvärk. Hoppas att det inte är en riktig influensa jag fått, tyvärr pekar det på det... Nå, man kan inte göra nåt annat än försöka vila och bli frisk så fort som möjligt! Tur att jag har Danny som kan rida Kiera, Loopy har fått en ledig vecka med endast hage och lite löslongering.

Hade tänkt sitta upp på Kiera för första gången imorgon, men kan knappast göra det. Alltså får jag bara ha tålamod och vänta. Jag visade henne på kliniken förra torsdagen då hon hade bakbenet svullet, men det visade sig vara en infektion i det sår hon fått på samma ben, tack och lov! Efter några nätters spritbandage och endast hage & skritt verkar benet helt återställt igen och Danny kunde rida henne i onsdags. Loopy har varit pigg och i söndags när jag red honom var han verkligt fin! Så kul att han fortfarande utvecklas som 17-åring!

Förra lördagen var jag och skuggdömde på Flyinge tillsammans med Stina och Charlotte, det var kul och givande men det blev riktigt kallt i ridhuset trots att man klätt på sig så man såg ut som en Michelingubbe... Jag dömde halva lätt A och så bytte vi med Charlotte så att jag skrev åt henne. I lätt A låg jag procentmässigt rätt nära domaren, det skilde sig lite mer endast angående ett par ekipage. I msv C (där jag dömde 7 ekipage och Charlotte 7, vi kunde endast sitta halva klassen innan vi var tvungna att gå) skilde det sig dock betydligt mer, där låg jag överlag ca 3-4% lägre än domaren, vilket berodde på att jag var hårdare med formen tror jag. På vår utbildning har de betonat att man inte kan ge mer än betyget 6 ifall hästen går bakom lodplan, men det känns som om domarna ser mellan fingrarna gällande detta även i medelsvåra klasser. Svårt med bedömningssporter, för hur man än vrider och vänder på saken så är det ju subjektivt! Jag ska plugga inför nästa kurs på sportlovet, vi har nämligen också ett överdomarprov i mars då vi samlas nästa gång.

Jag har även fått en ny elev som jag tränade för första gången förra söndagen och nästa vecka har jag faktiskt tre träningar inbokade. Skall också träna Evelina ett par gånger i månaden och jag åker ut till henne på tisdag för första gången. Kul med nya elever som man kan hjälpa! Dessutom fick jag mitt första domaruppdrag, det kommer att bli i Helsingborg i maj.

Avslutar dagens blogg med lite blandade bilder: en på Loopy som jag tog under löslongering (visst är han i fint skick?), en på Eponias vackra, mjuka tröjor som hör till den nya vårkollektionen, en på min trogne sjukskötare Herkules där han står och hånglar med sin bästis Agriapållen (haha), en på min senaste läromedelsprodukt som lanserades förra veckan, nämligen ett provpaket till serien Top Ten och så en bild på ett par urläckra Königsstövlar med hög "vill-ha-faktor" som jag såg på Königs fb-sida. Önskar er alla en skön helg, hoppas ni är friska och krya och hinner ladda batterierna!

Likes

Comments

Det är inte för inte som dessa veckor i januari kallas för oxveckorna, det känns verkligen tungrott ibland! Vädret är oftast för bedrövligt det med, regnigt och grått... Usch! Jag försöker hinna med så mycket "matnyttigt" som möjligt i min undervisning, för av erfarenhet vet jag att efter sportlovet så rullar det på med rasande fart. Det är rätt så många avbrott under våren jämfört med hösten (sportlov, påsklov, första maj, Kristi Himmelsfärd och nationaldagen), för att inte tala om alla nationella prov.

För en dryg vecka sedan var jag och tränade för Catrin, det var lika roligt och givande som vanligt och jag fick höra att jag gjort min hemläxa, yippie! Bytena var mycket rakare och Loopy var mer "elektrisk" för skänkeln. På kvällen hade vi dressyrmiddag och spelade julklappsspelet, jag vann tre fina grejer: filmen "En underbar jävla jul", en tävlingströja från Kyra K och ett fint badset.


Loopy har känts riktigt fin på sistone, han har t.o.m. varit på vildare sidan! Igår när jag red ut med honom tänkte jag få en flygtur över åkrarna på Ugglarp, han blev nämligen fruktansvärt upphetsad då unghästarna galopperade i sina gräshagar och tyckte väl att han skulle visa vad han gick för, haha. Jag tycker att det är kul att han ännu som 17-åring är "still going strong" och kan vara busig ibland. Det är honom väl förunnat efter alla år av ögonproblem.

Denna vecka hoppas och tror jag att jag äntligen kan sitta upp på Kiera för första gången, jag är jätteivrig och lite nervös måste jag medge. Jag har väntat så länge på detta ögonblick och nu är det äntligen här! Tiden går så rasande fort, det känns som om jag köpte henne igår och det är drygt 2 år sedan...

Jag har redan hunnit hålla tre träningar för min nya elev och vi ska fortsätta träna en gång i veckan. Hängde upp lite lappar med reklam för min firma igår och hoppas på fler elever så småningom, jag tror att domarutbildningen också kan bidra till mer jobb i fortsättningen. På lördag skall jag åka till Flyinge för att skuggbedöma tillsammans med Stina och Charlotte som också går domarutbildningen på Strömsholm, kul!

Avslutar dagens bloggtext med en bild på en ursnygg bomberjacka från Gina Tricots Equestrian Collection, jag fick en sådan av Kim i fredags, det var en födelsedagspresent i förväg :)

Önskar er alla en fin vecka, kämpa på, snart kommer våren!

Likes

Comments