Blog by Heidi Hansson nouw.com/heidihansson

Hejsan!

Denna dag har erbjudit vackert väder och en tur till slalombacken med A. Det blev faktiskt en riktigt bra sportlovsdag till slut. 🎿

Ikväll har jag inga planer. Dock så har jag och A blivit riktiga gamers så antagligen sitter jag framför datorn, haha. Men jag har ju i alla fall fått lite frisk luft idag.

Jag känner att uppdateringen här är rätt så seg och mitt liv är ganska ointressant och inte så händelserikt. What a surprise huh? Som vanligt är det mycket som snurrar runt i huvudet och vet helt ärligt inte vad som är bra och dåliga val som jag gör. Jag ska först och främst hitta mig själv innan något annat händer. Det är ett som är säkert.

Hoppas ni haft en fin dag och så taggar vi ny vecka imorgon!

Kram Heidi

Likes

Comments

God förmiddag!

Det är lördag och jag har sportlov! Trots att jag inte har några planer alls så ska det bli riktigt skönt med lite ledigt från skolan. Hela denna skolvecka som har gått så har varit chill eftersom vi haft temadagar och hemstudiedag igår. Vi besökte olika företag på onsdag och torsdag som vi sen skulle skriva en rapport om med deadlinen igår kl 18:00. Måndagen var en vanlig skoldag med prov och tisdagen bestod av att flytta ut en massa saker p.g.a. renovering av gymnasiet och ett sista prov för period 4.

Jag började dagen med att springa ut med kameran i högsta hugg och fota i det fina vintervädret. Jag har planer på att senare idag klicka hem ett 50mm objektiv som jag redan pratat om sen länge (bl.a. i detta inlägget). Vill verkligen ha flera objektiv så jag har fler valmöjligheter och kan experimentera runt lite. 😉

Men hoppas ni får ett fint lov, om ni har det eller så en fin helg! Vi hörs!

Kram Heidi


Här är några bilder från idag.

Likes

Comments

Före:
Efter:

Tja!

Ser ni någon skillnad? -Det gör i alla fall jag. Det är ljusare och mindre oranget, samt torrare hah. Nej men jag är faktiskt riktigt nöjd. Jag lyckades dock få en liten fläck, men ingen big deal. Om ni undrar så var det 1 förpackning "Loreal feria wild ombre" jag använde för att bleka håret (icke cruelty free!) och även ett silver schampo för att få bort de gula tonerna lite. 😊

Likes

Comments

Allt började med att jag på fredagskvällen (3.2) var hemma hos A och hade en chillkväll med lite snacks och Gta V. Jag hade bara fått 5 och en halvtimmes sömn natten till fredagen och hade varit upp från ungefär halv 7 på morgonen. Så när jag där runt halv 11 tiden på kvällen började få kraftig huvudvärk och en "kokande" feberkänsla, trodde jag bara att jag hade någon sorts sömnbrist eller utmattning. Jag hade ju trots allt varit i skolan helahalva dagen. Så när jag tackade för mig och åkte hem från A's ungefär kl. 23 på kvällen var huvudet så tungt att strax jag klev innanför dörren här hemma slocknade jag.

På lördagen där efter vaknade jag även upp med huvudvärk. Jag tänkte att det är lite konstigt om detta faktiskt beror på för lite sömn. Men jag och A hade bestämt oss för att åka till gymmet på eftermiddagen så jag slängde i mig en panadol och huvudvärken var borta. Efter gymmet så hoppade jag in i duschen och kände inte av mer än att jag hade lite sjukt i vaden av träningen, inget mer med det. Sen på kvällen var det Mello och då hade det gått tillräckligt många timmar så panadolen hade gjort sitt. Huvudvärken och feberkänslan var tillbaka. Jag hade svårt att somna den kvällen p.g.a. frossbrytningar.

På söndagen var allt mycket bättre, jag kände ännu att allt inte var 100% men bättre. Tänkte inte mer på det egentligen efteråt.

Men sen på onsdagen (8.2) började jag känna av halsont och förkylningssymtom igen. Så jag försökte tappert med att hälla i mig te, honung och citron men det hjälpte inte. Det blev bara värre och värre så det slutade med att jag fick lov att stanna hemma från skolan och matteprovet på fredagen.

På lördagen var min hals så sjuk och svullen att jag knappt kunde svälja. Vid det här laget trodde både jag och mamma att jag hade Angina eller halsfluss som det också heter.

På söndagen ringde mamma till samjouren och jag fick tid till en läkare, för mina symtom blev bara värre. Väl där så konstaterade de att det inte var fråga om någon halsfluss eller annan bakterie utan ett virus. Rättare sagt, Mononukleos eller Körtelfeber. Det visade även blodprovet. Så det var bara att åka hem igen och börja äta mer febernedsättande och värkmedicin för att klara av dagen.

Det har gått ungefär en vecka sen jag blev sjuk och fortfarande sitter jag här med halsont och tungt huvud. Men framsteg har skett och jag kommer klara av att skriva tyskaprovet på fredagen. Problemet är att jag nu mitt i provveckorna har jättemånga frånvaron och är i riskzonen av att bli underkänd i kurser. Detta har oroat mig något otroligt och det kommer bli jättemycket skolarbete för att komma ikapp. Dessutom gör körtelfeber så att man kan känna sig väldigt trött och kraftlös i flera veckor efter att själva symtomen har försvunnit. Jag har även ett läkarintyg på att jag inte får anstränga mig fysiskt en månad framöver. SUCK.

Hela mitt liv tog en vändning mot det sämre när jag hade denna otur. Men jag får helt enkelt bita ihop och ta dagarna som de kommer. Jag har klarat det förr så jag gör nog det nu också. 💪

Vill ni läsa mer om Körtelfeber så kan ni göra det HÄR

Tack för mig! och godnatt. 💋

Likes

Comments

God kväll folket!

Här har det inte varit mycket till uppdatering på sistone. Jag tänker inte ta orsakerna till det i just detta inlägget utan en annan gång. Jag kan kort och gott säga att jag just nu är sjukskriven från skolan och kommer vara det ett bra tag till.

Hursomhelst så klickade jag hem lite grejjer från Madlady.se förra veckan och ikväll fick jag hem paketet i brevlådan. Som ni ser så var det bl.a. 3 flytande läppstift ifrån Gerard Cosmetics och I'm in love with them already. Jag hade färgen "Serenity" från tidigare och ville pröva fler färger. So I did! 💋

Likes

Comments

Halloj!

Då var det måndag igen då. Det innebär en ny vecka med ännu mera plugg och tidiga morgnar. Idag var jag otroligt trött när jag tog mig ur sängen. Alarmet bara ringde men jag steg upp en halvtimme senare än första gången det ringde. Morgonmänniska? Nej! Känns som det är så varenda måndag, haha.

Mina planer för dagen är egentligen bara att försöka överleva. Jag har en hel del plugg att ta igen och mitt rum skulle verkligen behöva en makeover! Så det får jag lov att ta tag i sen när jag kommer hem.

Igår på kvällen skypade jag (som vanligt) med B i några timmar. Jag har en hel del blandade tankar som snurrar runt i mitt huvud just nu. Vet helt ärligt inte var jag står. Jag mår inte dåligt eller ogillar ingen! So don't take me wrong here. Jag är bara lite förvirrad om hur jag känner osv osv...

Nej men nu ska jag nog avsluta detta jätte intressanta inlägget. Hoppas ni får en bra start på veckan! 💋

Kram Heidi

I brist på annat så får det bli en #oldie

Likes

Comments