View tracker

1. "Karisringen" från Kalevala, 2. Longchamp "Le Pliage", 3. Polar M400 klocka

Eftersom jag jobbar den här julaftonskvällen så kommer jag ju inte att fira jul så mycket. Julen är den högtid som jag dessutom tycker minst om. Enda sen mommo dog så känner jag inte alls någon glädje med julen. Juldagen är ju förstås rolig när vi alltid åker till fammo och fafa med kusinerna.

Men har ändå en liten önskelista, mest önskar jag ju pengar så att jag kan överleva i Stockholm nästa gång, haha. Men utöver det så har jag några saker som jag länge önskat mig.

Kalevalaringen har jag sett på i flera år och tyckt att den varit så fin och så när den dessutom heter "karikeringen"

Longchampväskan har jag velat ha i över 1 år, har flera gånger gått in på NK i Stockholm och bara ska jag eller ska jag inte köpa, men så tänkte jag på att kanske man lägger pengarna på något annat och önskar det i julklapp istället.

Polarklockan önskar jag mig eftersom det kommer att ske en förändring gällande träning för min del under 2017, och nu är det inte bara ett nyårslöfte utan det är ett nyårsmåste, eftersom jag kommer behöva den konditionen till målet jag vill nå under 2017.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • Kärlek

Likes

Comments

View tracker

Måndagsfeelis på en onsdag, bättre det än onsdagsfeelis på en måndag.

Är tillbaka i skolan efter att ha varit ledig måndag och tisdag. Har jobbat varje dag sen torsdagen. Har dock dragit på mig en förkylning vilket inte är riktigt bra timeat med tanke på att Kattis och jag ska sjunga på dimissionen på fredag. Idag har vi i skolan preppat med en massa positivitet, har hela förmiddagen haft olika övningar där man ska få säga positiva saker om sina klasskompisar och samtidigt också komma på själv vad man är bra på. Vi har t.ex. haft en övning där vi fått sitta på en stol med ryggen mot klassen och så har de andra fått "låtsas" att man inte är där och då har de sagt positiva saker om en. Behövdes verkligen efter den här helgen. Fick höra hur målmedveten jag är och hur jag har koll på vuxenlivet (hej Kattis) -- sånt kommer man leva länge på! 

För första gången på tre år så är skolan intressant och rolig, finns så mycket som är roligt att lära sig och få fakta om sånt som intresserar och klassandan är bättre än någonsin. Har förträngt de två första åren för de sista har varit bättre än jag någonsin hade kunnat föreställa mig. Kärlek till NärUBU16!!! <3

Likes

Comments

View tracker

Kom hem från jobbet för någon timme sen, fick hoppa in på en morgontur idag och har fortfarande "min egen" tur ännu ikväll från 18-21. Fick även jobb imorgonkväll och tisdagsmorgon. Så min nästan lediga vecka blir inte så mycket ledig när jag jobbar alla lediga dagar, men jag klagar inte! Jag trivs ju så bra på mitt jobb.

I skolan har vi precis börjat snacka om pediatri, sjuka barn och fy vad det är intressant, känner att jag vill att de ska vara onsdag bara för att vi ska få prata mera om det. Det är ju ledsamt med sjuka barn men det är sååå intressant.

Någonting annat roligt är att Annika messa mig precis och guess whaat? Vi har biljetter till Danny Saucedo på Hamburger Börs i februari!! Med tre rätters middag, smaskigt!

Nu ska jag försöka plugga lite till innan jag ska börja traska tillbaka till jobbet.

​Den här är verkligen vår themesong med Annika, vi vrålsjunger den alltid i bilen, åå saknar henne! 

Likes

Comments

Alltså vart har 2016 tagit vägen??? Om 40 minuter är det 1 december, man bara när hände de? 2016 har varit det bästa året hittills, trodde aldrig det skulle bli så bra som det har varit, har hunnit med så mycket!


"2016 kommer JAG (!?) och många av mina kompisar fylla 18, kommer få körkort (förhoppningsvis), få gå på krogen, få uppleva ett riktigt Mamma Mia bröllop + spendera 3 veckor i solen med min älskade grekiska familj, kommer göra en tatuering, kommer bli det året som jag för första gången kommer att vara stolt över min kropp för att jag kommer kämpa för hur den ska se ut, kommer att börja studera på ett kompetensområde, dock är det oklart var i landet och vilken linje men det löser sig, och massor mera"

Så här skrev jag på min blogg den 9 januari 2016. Jag fyllde 18, jag fick körkort som jag för övrigt bara har tredje skedet kvar, försöker fixa det klart inom ett halvt år sen jag fick körkortet, jag har gått på krogen, inte bara en och två gånger, har såå mycket härliga minnen från alla utekvällar, speciellt från i somras, jag var mina 3 veckor i Grekland och levde livet och fick uppleva kärleken mellan Miki och Ioanna på deras bröllop, tränade i januari och sen sket det sig så den punkten att jag kommer att vara stolt över min kropp är kanske den ända som jag inte lyckades med till 100% men har ändå börjat acceptera den och inser att om jag vill träna och bli "fit" så måste jag göra något, inte bara vänta på att det ska hända, jag började på kompetensområdet barn och unga, ångrar mig inte en sekund! Sa senast idag när vi satt hela klassen i samma bord hur glad jag är för att det är just den här klassen och hur mycket jag tycker om den! Och vore det inte för det här kompetensområdet så skulle jag kanske aldrig åkt till Sverige, tatueringar gjorde jag också, två stycken och en tredje planeras så fort det finns lite extra klirr i kassan.

Vad annat har hänt under 2016? Har ju firat majoriteten av kompiskretsen som fyllt/fyller 18, jag har fått jobba på världens härligaste jobb som jag grät andra arbetsturen för jag var så stressad och ovan och nu älskar jag det, har firat flera härliga studenter, Lofsdalen på sportlovet är ju en favorit också, mysigaste stället på jorden, kramat sönder Nicole innan hon åkte till USA, hade en otroligt bra praktik i Helsingfors på våren, sett Joe Lynn Turner (!!) på min gudfars 50 års festival, fått barnvakta världens härligaste kille under nästan hela 2016, så tacksam!!, åkt till Berlin med morsan och brorsan, festat sönder dansgolvet på Ettan, alltså finns hur mycket som helst!

Känner mig som nykär när jag tänker på 2017, kommer bli svårt att toppa 2016 men 2017 kommer vara så mycket annorlunda, vi kommer gå ut skolan(förhoppningsvis eheh)!!! 16 juni står vi med mössorna i topp! Kommer få vara med och välkomna en liten tjej till världen i vår, längtar!! Kommer gosa sönder den ungen. Kommer även skicka in ansökan till det som förhoppningsvis kommer vara det absolut häftigaste jag gjort i mitt liv och gå med fingrarna korsade att det går vägen.

Alltså skulle kunna hålla på hur länge som helst men nu är det 1 min tills det blir 1 december och jag ska lägga huvudet på dynan och drömma om hur lyckligt lottad jag ärLikes

Comments

Landade på finsk mark lite efter 10 igår efter en helvetes båtresa rent utsagt, brukar inte tycka att det är obehagligt när det gungar men nu när jag sov ensam i en hytt längst i fören och längst ner under bildäck så var det nog riktigt äckligt. Slängde in mina tusen väskor i rummet och hoppade i bilen och körde till skolan. Verkligen roligt att se alla igen. På kvällen hade jag även en kvällstur på mitt älskade jobb inplanerat och det var så roligt att se alla mina klienter igen, ååh vad jag har saknat dem!!

Morsan och farsan kom efter mig till Stockholm eftersom jag aldrig skulle ha kunnat ta mig hem med min packning, det roliga är ju bara att allting ska tillbaka om 65 dagar då jag idag har fått bekräftat att jag har fått praktikplats på en förskoleklass!!! Egentligen så skrev jag ju redan tidigare att jag fått praktikplats men nu är det bekräftat! Åkte dit på besök på fredagen och hälsade på och nu är jag så glad att jag fick plats där!! Kommer bli så roligt. Den här gången är det på en privat skola, vilket ska bli intressant att se skillnaden på en kommunal och en privat. Ska försöka pressa mig igenom de här teoriveckorna, men det känns faktiskt helt bra att vara tillbaka i Finland och få träffa alla släktingar och kompisar, visst har jag lite hemlängtan till Sköndal också, är så tomt och tyst här när det inte finns några hundar som hela tiden ska kramas. Men jag får ju snart åka tillbaka så försöker ta vara på tiden här eftersom det sen efter praktiken endast är någon vecka teori och sen flyttar jag till Stockholm på heltid. Så därav en mycket glad Erika på första bilden.

Idag har det varit Axxelldag och vi har introducerat årets nior i närvårdarstudierna, alltså är det for real 3 år sen vi gick omkring där osäkra och rädda för alla typ?!? Att sen mina grundstudieår inte var som jag hade väntat mig med diverse skit var ju någonting som nu gjort mig starkare än någonsin, och är så glad att jag valde barn och unga, dels för att för första gången på tre år känner jag att jag trivs med min klass och då menar jag hela klassen! Kanske jag aldrig hade åkt till Stockholm om jag inte valt akutvård eller sjukvård och omsorg som jag slapp in på. Då hade jag aldrig träffat Eva och Roffe eller resten av gänget, usch, vill inte ens tänka tanken. Träffade tjejen som jag är stödperson åt på eftermiddagen och nu på kvällen har jag och Hanna hängt hemma hos Wilma, mysigt!

Lever ännu efter svenska klockan och tycker inte alls att klockan är mycket men den är snart 24 och jag har skola kl. 8 imorgon så borde verkligen sova, men den är ju bara 23 i Stockholm.. Okej nu ska jag sluta gnälla om det, men tänkte bara skriva av mig lite glädje:))))

Likes

Comments

Sista veckan på den här praktiken har inletts och idag om en vecka är jag tillbaka i Finland och har precis jobbat klart en kvällstur. Känns så konstigt att det här redan håller på att ta slut, vart for tiden och ändå har det känts som att jag alltid skulle ha varit här. Dock är det ju nu så att jag kommer att komma tillbaka hit i februari... För jag har fått praktikplats på en förskoleklass!! Så jävla lycklig!! På fredagen ska jag åka dit och träffa gänget, medan jag ändå är i Stockholm så behöver jag inte komma under mina veckor som jag är i Finland, så behöver inte plånboken sörja.

Hade ju sista dagen på förskolan på fredagen och fick ett så fint kort och massa kramar när jag slutade. Härligaste ungarna! Idag var jag första dagen på Sandåkraskolan, med en femteklass och vilket härligt gäng! Läraren är helt underbar! Ångrar så att jag inte valde att ha 2 veckor på skola istället. Det är ju jätteroligt att vara med i klassen och få hjälpa dem och de är alla supertrevliga. Där går ungefär 300 elever mellan åk F-6. Klassrummet är otroligt härligt med en massa konstverk som kidsen har gjort, ska fota och visa någon dag! Jag är helt amazed!

På lördagen drog Jenny och jag till Grannen och lyssnade på Niklas som spelade skivor. Hade egentligen tänkt bara förfesta där men stannade tills stängning och hängde sen med N och hans kompisar vidare till Marie Leveau

Bästa Stockholmsbruden alltså <3 Kommer sakna att int få dansa och skratta med henne nu när jag åker till Finland :(

Var tvungen att knäppa en liten selfie när min highlight för en gångs skull syntes ehe

Likes

Comments

Äntligen är jag tillbaka hemma igen. När jag tog flyget från Helsingfors på tisdagsmorgon och landade i Stockholm tog det över 2 timmar (!!) att ta sig från Arlanda till Cityterminalen när det annars brukar ta 45 min, rusningstrafiken norrifrån är verkligen ett kapitel för sig. Hela tisdagen var jag som en sengångare på dagis. Under kvällen började de snöa och på onsdagmorgonen var det nästan en halv meter, de som lämnade hundarna på hunddagiset sa att det var helt kaos, inga bussar gick och krockar och trafikstockningar överallt. Gick iallafall och ställde mig vid busshållplatsen men när det inte kom någon buss på över 30 min så gav jag upp och gick hem tillbaka, slapp ingenstans. Samma sak på torsdagen var jag också tvungen att bli hemma, bussarna började gå först på eftermiddagen.

Igår när jag kom hem hade jag ett brev på sängen från Skatteverket, var där för två veckor sen och ansökte om personnummer, trodde dock inte att jag skulle få det med tanke på att jag fortfarande har studier kvar, trots att jag bara kommer stanna i Finland några veckor före jag kommer tillbaka hit på nästa praktik och sen på jobb. Men jag fick det, så nu är jag folkbokförd här!! Kan dock bli lite krångligt med tanke på att jag ska jobba i Finland de här veckorna som jag är där men det löser sig. Valde att folkbokföra mig här redan nu för att jag ska kunna ställa mig i bostadskö, eller om jag blir sjuk så har jag rätt till sjukvård samt att jag vill ju bli polis här och då måste jag ha svenskt medborgarskap och folkbokföring är ju en bit på vägen. Så det var en mycket glad Erika som satt framför Idol igår med bästa gänget. Ikväll ska vi väl endel av oss gå ut och ta en öl eller två, det är ju ändå lördag.

En tillbaka blick till värmen

Likes

Comments

Med tanke på att jag borde sova nu eftersom jag ska vakna om 3 timmar och 20 minuter så kanske jag inte borde skriva det här men jag kan verkligen inte sova, har försökt nu i 2 timmar och jag har alltid en sån här liten ångest typ före jag ska ut och flyga, förut tyckte jag det var roligt men nu på senare tid tycker jag inte alls att det är roligt..

Men här kommer iallafall 10 saker ni kanske inte visste om mig...

1. Jag började i kickboxning för några år sen i Ekenäs och tyckte jättemycket om det men slutade för att jag orkade inte vara i Ekenäs på dagen sen hem till Karis och sen tillbaka till Ekenäs på kvällen, men har funderat på att börja igen i Stockholm så har man någonting att göra på kvällarna.

2. Jag är vääääldigt känslosam, jag han verka väldigt kall och okänslig när det gäller, det är sällan som jag verkligen visar hur jag påriktigt känner - jag har på senare tid blivit väldigt lättsårad, vet inte varför?

3. Jag hatar julen, visst det kan vara mysigt med ljus och lyktor men allt annat är bara överskattat, helst av allt skulle jag bara vilja åka bort någonstans över julen och slippa allting, det är inte ens stressen jag inte gillar, det är bara att julen för mig betyder mormor och när hon inte e med längre så känner jag bara att det är ingen vits att fira det, därför jobbar jag julaftonskvällen så får jag hänga med mina klienter som får mig att uppskatta julen lite åtminstone.

4. Jag har drömt om att bli polis sen jag var 8/9 år, och det har hela tiden varit svensk polis som jag ska bli, så har vetat i över 10 år att jag vill flytta till Sverige och bli polis. När jag gick i högstadie så planerade jag att flytta dit och börja gymnasiet så att jag skulle hinna bo där så pass länge att jag skulle få svenskt medborgarskap så att jag skulle kunna söka in till polisen. Tur nog att mamma och pappa inte släppte iväg mig som 15 åring till Stockholm utan som 18 åring som har koll på ekonomin och vet att pengarna inte växer på träd.

5. Jag tycker inte om mitt namn, varken för- eller efternamnet, skulle jag få välja skulle jag heta Erika som ju är mitt mellannamn och mitt efternamn tycker jag inte heller riktigt om med tanke på att svenskarna inte kan uttala det, int för de så kan dom int säga Heidi heller utan dom säger Haidi, man bara; hu svårt kan de va???

6. Jag har aldrig i mitt liv varit riktigt "fit", jag har aldrig hållit på med någon form av sport som sku innehålla kondition eller muskelstyrka och jag har slutat efter några veckor om jag har hållit på med det, t.ex. handboll. Det ända som jag höll på med några säsongen var slalom och där fick jag ju lite benmuskler, men har liksom aldrig varit en sån som far ut och springer en runda och därför har jag en ganska grundkondition, jag har så svårt att få igång träning och svårt att hålla motivationen uppe och sen att inte få äta det man vill och så så ha fått mig att bara vilja skjuta upp allting vad träning är. Men eftersom jag vill bli polis så skulle det vara hög tid att börja träna för att konditionen och styrkan kommer inte bara genom att knäppa med fingrarna två veckor före urvalsprovet, det kräver nog mycket mycket mera!

7. Jag sjunger alltid i bilen, oavsett om jag är ensam eller med någon annan.

8. Jag har hela mitt liv varit en sån person som har varit tvungen att ha mål, stora mål i framtiden, och ibland så har jag kanske varit lite för öppen med alla mål och berättat om stora planer man har haft och som sen inte har blivit av, t.ex. just det där med att jag skulle till Stockholm efter 9an, alla visste om det och jag berättade hur jag sökte lägenhet och printade en massa blanketter med adressändringar och sånt, som aldrig sen blev av. Jag borde lära mig att inte berätta allting för alla, speciellt inte om det inte är liksom säkert att det blir så, t.ex. har jag nu en plan som jag verkligen hoppas att ska gå klart och jag väntar så till att få berätta den, närmaste släkten och någon kompis vet ju om det så det är ju inte hemligt men där är just det om man har sagt att man ska göra det och så blir det inte av så blir det lite en sån där konstig känsla för mig som att jag har misslyckats.

9. Jag är tidspessimist, jag hatar när folk är sena, jag är hellre en timme för tidig än 5 minuter sen. När jag missade flyget på Arlanda i februari 2015 så fick jag någon form av tidsskada, jag vägrar att stressa vid flygfältet, är hellre 4 timmar före (som på torsdagen) och vet att jag säkert kommer hinna än om jag kommer dit typ 30 min före boardningen och fortfarande hinner, men jag vågar aldrig ta risken!

10. Jag kan nästan svära på att jag har sett alla svenska deckare från 2000 talet, och inte bara en gång men typ 10-15 gånger, jag hör på replikerna fast jag är i ett annat rum om det är Beck-mannen utan ansikte eller Wallander-Fotografen.


Nåjaa, nu ska jag göra ett sista försök att få tag i sömnen, kommer vara som ett vrak på förskolan imoron eftersom jag åker dit direkt från Arlanda, wish me luck!!  • Vardagligt

Likes

Comments

Min Finlandsvisit håller på och lida mot sitt slut, imorgon bitti kl. 7 går mitt plan tillbaka till Stockholm. Låter kanske töntigt men jag har påriktigt hemlängtan till Stockholm och mitt hem. När jag kom till Finland på torsdakväll och steg in i mitt rum här hos mamma och pappa var det som att det inte längre är mitt rum, mitt rum är i Stockholm. Redan på lördagen tyckte jag att nu har jag träffat de som jag kom hit för att träffa och nu kan jag åka tillbaka. Har redan ångest över hur det kommer vara att påriktigt flytta tillbaka hit till Finland för de 8 veckorna jag har i period 3. Hoppas de går fort så att jag får åka tillbaka i februari.

Sen torsdagen har jag hunnit med det som jag hade planerat, åkte till farmor och farfar direkt från flygfältet och hälsa de på dem, på fredagen var jag i skolan på förmiddagen och sen på kvällen åt vi middag på KW, på lördagen var jag ut till Night Revyy, köade typ 2 timmar i kylan och så var de ändå inte riktigt så bra som jag tänkte mig, kan ju vara kanske för att jag har vant mig vid lite större nattklubbar i Stockholm. På söndagen åkte jag och hälsade på gudföräldrarna och sen till Grönqvistarna och kollade på sista Johan Falk. Idag har det varit snöstorm ute men vågade ändå sätta mig bakom ratten och fara och skjuta lite gevär när jag hade en ledig måndag för en gång skull.


Fredagens middag på KW, såå gott!

På lördagen före jag drog till Ekenäs och frös tårna av mig i kön

Likes

Comments

Idag är det en månad sen jag kom till Sverige. Alltså en månad?! Känns som att jag alltid varit här, kommer inte ens ihåg när jag var i Viking Terminalen och sa hejdå till Pappa.. Har hunnit med så mycket och har så mycket kvar. Tur är det nästan 4 veckor tills jag ska åka hem, är inte redo. Är knappt redo att åka hem nu på torsdag, trots att det bara är över helgen. Här som jag bor har verkligen blivit hem också, känner mig som hemma här.

Reflektionsveckan började igår så har inte varit på förskolan alls och kommer inte att vara det på hela veckan. Har varit med på Skype någon timme igår och idag med klassen. Har varit lite som höstlov när man fått vara hemma. Svenskarna har ju också höstlov den här veckan. Synd bara att vädret suger. Har varit så otroligt kallt idag när det har regnat och blåst att knappt hundarna har velat gå ut. Imorgon ska Elli och jag åka ut till Gärdet och gå och kolla in Nelly's outlet, i hopp om att hitta något snyggt plagg. Sen på kvällen ska Annika och jag gå ut tänkte vi, när vi båda är lediga. Kan bli kul och se vad kroglivet bjuder på en onsdagkväll på Söder.


I torsdags var det så fint väder när jag slutade så blev kvar i stan och gick omkring på Riddarholmen och Kungsholmen, alltså Stockholm är ju seriöst världens finaste stad. Jag är kär!! <3

På söndagen åkte jag med Ela och kollade på Nikitas innebandy match mot AIK och efter det var det Nicoles 9 års kalas. Så mysigt att få hänga med svenska släkten när man är här, så härligt gäng!

Min fina hund!! De som jag bor hos har två stycken sötnosar, Monkan och Axa. Här är Monki nyfriserad och klippt så hon ser lite naken ut, gullunge. Kommer sakna dom bara fast jag åker till Finland över helgen och vill inte ens tänka på hur många floder jag kommer gråta i slutet på november. De har blivit såå personliga fast de inte är mina egna hundar men dom är ju alltid där som jag är.

Likes

Comments