Hallo alle sammen!

Det er nå bestemt at det blir operasjon til sommeren. Det blir nok så fort jeg er ferdig på skolen slik at jeg har sommeren på meg til å bli bra igjen.

Det som skal skje er at de skal åpne brystkassen min for å fjerne en utposning på aortaen. De skal fjerne det som er ¨overflødig¨ også skal de sy inn en kunstig blodåre.. De skal også sy venstre hjerteklaff fast i denne kunstige blodåren.
Som dere kanskje skjønner så er dette er omfattende operasjon og det kommer til å ta tid å komme seg etterpå. Jeg må være på sykehuset i 1-2 uker etter operasjonen, kanskje lenger om jeg må ha opptrening.

Da jeg fikk forklart dette på onsdag så kjente jeg en liten klump i magen fordi det var ikke slik jeg hadde fått det forklart av en lege for noen år tilbake. Både jeg og mamma trodde de bare skulle ha en slags strømpe på utsiden av aortaen, men de skal jo faktisk inn der å fjerne en del og legge inn en kunstig gjenstand. Det er skummelt å tenke på at jeg faktisk skal gå med en kunstig del inni meg for resten av livet. Og tanken på at den er sydd fast er også noe som skremmer meg veldig mye.

Jeg vet det er stor sjanse for at det går bra, men man går likevel rundt å tenker ¨hva om..¨. Jeg vet jeg kommer til å være kjempe redd og nervøs før operasjonen, så nå er det bare å prøve å finne det rette fokuset og ikke la dette ødelegge nesten et helt år.

Et bilde av meg og Hera fra i går. Jeg tilbrakte mye tid med dem i går bare for å få slappet av og for å få tenkt litt.

Jeg kommer til å føle på dette mer enn noen gang. Ja, jeg har operert noen ganger nå, men kun to av de har vært planlagte. Ellers har det vært akutt så jeg ikke hadde mulighet til å forberede meg eller ha tid til å være nervøs. I tillegg så blir det mer alvorlig og skummelt når det er snakk om hjertet.

Hvis du har lyst til å få med deg innleggene mine med en gang jeg poster de, så anbefaler jeg å like facebooksiden min!

-Hege

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Da var jeg hjemme etter to dager på sykehuset. Det har vært to dager med nye inntrykk og følelser.

Tirsdag var en vanlig ¨undersøkelsesdag¨ der jeg tok CT og ultralyd av aortaen(hovedpulsåren). Det var like merkelig som alltid å få kontrastvæske inn i kroppen, men heldigvis så gikk det bra. Siden jeg skulle få kontrastvæske så måtte de sette en veneflon i armen. Det gikk som alltid kjempefint; Jeg begynner å bli vandt til det nå.

Så kommer vi til onsdagen. Jeg hadde to timer da også og den ene gikk ut på at en lege gikk gjennom HELE meg. Jeg måtte stå der i truse og BH for at han skulle få sett på både rygg, føtter, skuldre og hender. Det å vise seg nesten naken foran leger osv har jeg ikke noe i mot lenger. Det er en vane sak det også tror jeg for det var veldig ubehagelig i starten. 

I løpet av den første timen jeg hadde så gjennomførte jeg også to tester som viste håndstyrken min og hvor langt jeg klarte å gå i løpet av seks minutter. Så da gikk jeg der da, frem og tilbake i gangen. 

På den andre timen så gikk vi gjennom resultatene fra prøvene jeg tok tirsdag. Blodåren hadde ikke endret seg særlig, men legen sa likevel at det snart er tid for operasjon. Jeg skal fortelle litt mer om operasjonen i et annet innlegg da det er litt annerledes enn det jeg i utgangspunktet hadde blitt fortalt. 

-Hege Kveum

Likes

Comments

eg er godt i gang med andre og bedre rutiner når det kommer til trening. Det er så godt og jeg kjenner virkelig på følelsen av treningsglede.

Jeg prøver å få til minst to styrkeøkter i uka og 3-4 lengre turer i skogen. Hvor mye jeg får trent i løpet av en uke avhenger selvfølgelig litt på hvor mye skole jeg har og om jeg er veldig sliten eller ikke. Det er ikke trening jeg prioriterer hvis jeg kommer hjem en onsdag ettermiddag og er veldig sliten..

Til nå så har det blitt en del surring på treningsrommet, rett og slett fordi jeg ikke vet hva jeg driver med. Eller, jeg vet hva jeg driver med men det er vanskelig å komme på fult av øvelser når en står der. Nå har kjæresten min laget treningsprogram til meg, så det blir spennende å se hvordan det går!

Hvis du har lyst til å få med deg innleggene mine med en gang jeg poster de, så anbefaler jeg å like facebooksiden min!

-Hege

Likes

Comments

Hallo alle sammen!

Jeg tenkte å skryte litt av kjæresten min jeg, rett og slett. Han er jo personen jeg tilbringer aller mest tid med. Noen ganger krangler vi så det damper ut av øra av oss begge, men vi klarer på en måte alltid å komme oss videre.

Han er rett og slett noe for seg selv han gutten der, altså! Jeg har skrevet det tidligere, men han er jaggu meg den gutten som får meg opp og fram, og som virkelig tar meg for den jeg er. Da han ble sammen med meg så visste han at jeg hadde en kronisk sykdom, men han visse jo ikke alt som kom med men han takler alt som han lærer om sykdommen og alt som skjer med meg så utrolig bra.

Jeg tenkte å dele noen blinkskudd som han har tatt med kameraet og som har veldig gode minner for oss begge(noen mest for meg kanskje).

Jeg husker disse to første bildene ble tatt på en skitur forrige vinter. Det var knallfint vær og jeg kjente for aller første gang på en følelse av at jeg likte å gå på ski. Kayaque og Balto var blide og fornøyde på tur, mens Hera sto hjemme og var gretten fordi hun ikke fikk være med den dagen.

Bildet over er fra en tur med litt mindre bra vær. Denne gangen var det Hera og Lara som fikk være med i vakre Rondane.

På de to siste bildene så var vi på safari i Skjåk midt i jakta i fjor. Det er så vakre dyr!

Det at vi har vært kjærester i snart tre år er ikke til å tro, Disse årene har gått så fort og vi har opplevd så mye sammen! Jeg håper det blir mange flere år og opplevelser sammen med han.

Hvis du har lyst til å få med deg innleggene mine med en gang jeg poster de, så anbefaler jeg å like facebooksiden min!

-Hege

Likes

Comments

Heihei!

I alle år har jeg slitt veldig med å finne gode sko. Jeg har veldig lange og smale føtter, så de aller fleste gangene jeg var inne i en skobutikk så ble jeg veldig irritert fordi de ikke hadde noen sko som passet meg. De gangene de faktisk hadde noe som passet, så var det ikke de fresheste skoene det var snakk om..

Endelig så har jeg funnet merkene som passer min fot og som samtidig ser utrolig fine ut! Jeg tenkte dette innlegget kanskje kunne være til hjelp for dere som er i samme situasjon som meg - lange og smale føtter.

En annen ting som jeg sitter å tenker over er at jeg gikk alltid i for små sko før. Jeg var både flau over hvor stor størrelse jeg hadde og at de ikke hadde noen som faktisk passet meg. Det gjorde at jeg hadde veldig mye vondt i føttene og at jeg ikke kunne gjøre noe uten å få vondt i føttene.

Fritidsskoene jeg bruker er fra salomon og jeg elsker de. Jeg har faktisk hatt de i bare noen dager, men hittil er jeg veldig fornøyd. Det er en smal sko med god snøring. Joggeskoene mine er fra mizuno og det er det merket jeg har gått tilbake til hver gang de siste årene. Fjell- og jaktskoene mine er fra viking.

Det var noen tips fra meg når det kommer til å finne sko til en smal og lang fot!

Hvis du har lyst til å få med deg innleggene mine med en gang jeg poster de, så anbefaler jeg å like facebooksiden min!

-Hege

Likes

Comments

-…VED MATBORDET:

Ved matbordet kan jeg ofte være den som starter med å spise før alle andre. Det negative med dette er naturligvis at jeg blir ferdig lenge før alle andre også. Jeg spiser ikke så veldig mye om gangen, men heller flere ganger om dagen. Når jeg ikke er helt i form eller er syk så dukker jeg sjelden opp på kjøkkenet når maten er klar, men som regel er jeg veldig glad i mat. For tiden så spiser jeg som aldri før, så det er jo bra for både kropp og sinn.

-…PÅ STRANDEN:

På stranden klarer ikke jeg å være. For det første så er det så mye folk der at jeg vet ikke til å eksistere og for det andre så kommer den sanden seg overalt hele tiden. Nei, jeg foretrekker poolen altså! Da vi var i Hellas nå i august så var vi mer på stranda enn vi pleier, men det var rett og slett fordi det ikke var noe koselig ved bassengområdet i det hele tatt..

-...I KLESBUTIKKEN

I klesbutikken så er jeg enten bare veldig irritert og skuffet over at ALLE klær som prøves er for korte, eller så er jeg overlykkelig over at jeg faktisk finner noe som passer meg.

-..PÅ FLYET

På flyet er jeg som regel meget klar for ferie og sol, så jeg er bare veldig glad og fornøyd. Om det blir for mye turbulens, så blir det fort litt verre, for da har jeg en tendens til å bli dårlig. Men ellers så har jeg ikke noe imot å reise med fly.


-...I ETT FORHOLD:

Hege er en artig person å være i lag med, vi er så heldige å ha nokså like interesser så derfor kan vi bruke mye tid sammen uten å gå lei av hverandre. Hun bidrar alltid til å skape god stemning, enten ved å synge en sang eller fortelle noe artig. Dessverre så blir hun fort litt irritert over ting og det kan fort gå utover de rundt seg.. Men da er det bare å spøke litt eller å fortelle en dårlig vits, så er humøret på topp igjen!

Hvis du har lyst til å få med deg innleggene mine med en gang jeg poster de, så anbefaler jeg å like facebooksiden min!

-Hege

Likes

Comments

Etter videregående så har jeg følt meg så alene. Og det er en følelse som er vond og tung å tenke på.

Jeg tok meg selv i å tenke på når jeg faktisk var sammen med noen jeg gikk sammen med på videregående sist. Jeg tror jeg kan telle på en hånd de gangene jeg har truffet og vært sammen med noen, kanskje jeg ikke trenger en hånd en gang. Jeg har selvfølgelig møtt de på butikken eller på kjøpesentret, men jeg har ikke vært sammen med de bare for å henge liksom.

Det er ikke en god følelse en får når en sitter hjemme på sofaen en fredags kveld og ser at alle vennene dine er ute å koser seg sammen på fest eller jentekveld. Verre er det at jeg ikke har blitt bedt og at de ikke ofrer så mye som en tanke på meg. Jeg vet jo at de ikke gjør det siden det skjer om og om igjen. Hver helg sitter jeg hjemme og blar gjennom sosiale medier. Fortsatt ikke bedt.

Ikke vet jeg om det er jeg som har gjort noe galt. Jeg kan virkelig ikke finne en eneste grunn god nok til at alle jeg var god venn med før ikke vil være sammen med meg.

Da jeg fylte tjue år gikk det virkelig opp for meg. Jeg tenkte at jeg skulle be inn til en liten feiring da jeg fylte år, men jeg fant liksom ikke ut hvem jeg skulle be. Jeg har ikke hatt kontakt med noen av de jeg var mye sammen med før jeg startet på høyskole og det er noe jeg synes er veldig trist.

Dette er noe som har gjort at jeg har vært veldig trist i det siste og det skjærer i hjertet at det skal være sånn. Men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for jeg vil ikke trenge meg på. Når dette har skjedd såpass mange ganger så er det tydelig at ingen ber meg med på noe, så da synes jeg det er veldig ukomfortabelt å spørre om å få være med...

Dette er meg i mitt rette ess.. Fornøyd og glad, men det er ikke sånn som før da jeg visste at jeg skulle ned fra fjellet for å være sammen med venner.

Hvis du har lyst til å få med deg innleggene mine med en gang jeg poster de, så anbefaler jeg å like facebooksiden min!

-Hege

Likes

Comments

Hallo alle sammen!

Da er tiden endelig inne for at jeg skal vise dere den nye hårfargen min! Fargen ble en god del annerledes enn det jeg hadde før, men jeg liker den veldig godt. Jeg sa først til frisøren at jeg hadde lyst på en slags gråfarge, men da hun sa at vi måtte bleke ned hele håret først så ble det selvfølgelig ikke aktuelt. Det lange håret har liksom blitt en stor del av meg og jeg er ikke klar for å klippe det riktig enda...

Da jeg skjønte at det ikke ble noe grått hår på meg så ble vi enige om at vi gikk for en kald brunfarge i bunn og en veldig kald lys farge i lengdene.

Det er mamma som har klipt håret mitt fordi hun tørr ikke ta mer enn akkurat det jeg sier hun skal ta, mens hvis frisøren skal klippe det så har det en tendens til å bli mye kortere enn det jeg vil. Derfor passer det bra at mamma ikke er redd for å ta en runde med saksa!

Hvis du har lyst til å få med deg innleggene mine med en gang jeg poster de, så anbefaler jeg å like facebooksiden min!

-Hege

Likes

Comments

Da var vi(jeg og kjæresten) på plass i Skåbu og er klare for å tilbringe starten av uka her. Vi skal gå turer, trene hundene og kose oss masse! På onsdag er det igjen tid for meg å dra tilbake til skolen, så frem til da skal tiden nytes!

Vi driver for øyeblikket å lager kanelsnurrer, så jeg utnytter tiden mens deigen hviler før vi skal bake ut.

I helga bestemte jeg og kjæresten at vi skulle utnytte det fine været skikkelig. Lørdag morgen så pakket vi derfor hver vår sekk og reiste på fjellet. Vi tok med de tre yngste hundene siden de to eldste var med mamma til Skjåk i helga. Hera, Balto og Patra elsker å gå tur i fjellet, så det passet i grunn perfekt. Det var perfekt temperatur for å gå en langtur i så det ble en veldig fin dag.

Hvis du har lyst til å få med deg innleggene mine med en gang jeg poster de, så anbefaler jeg å like facebooksiden min!

-Hege

Likes

Comments

Hallo alle sammen!

I september skal jeg tilbringe tre dager på sykehuset. Jeg har fått fire forskjellige timer fordelt på tre dager. 2 av dagene er i Oslo og den siste er på Lillehammer. Da blir det en del reising, så får jeg bare håpe at jeg ikke får glipp av så alt for mye på skolen.

Den ene dagen er det bare vanlig hjertekontroll, mens de to andre dagene skal jeg gjøre noe som jeg ikke gjør så ofte. Jeg skal inn i en sånn trommel for å ta CT av hele kroppen og på en bindevevsklinikk. Det blir spennende å se hva de finner ut av, samtidig som jeg er veldig spent på hva de skal undersøke.


PS: Jeg har farget håret, så bilder av det nye håret mitt kan jeg legge ut litt senere

-Hege

Likes

Comments