​Det har ju länge funnits en tradition om att kasta ris på brudparet efter vigseln.
​Jag fick hör att det härstammar från Romarriket och är en av de fruktbarhetsriter som länge förknippades med bröllop. Riskornen skulle symbolisera grodden till ett nytt liv.
Numera är inte riset en symbol för en tillönskan om många barn utan en till önskan om en god framtid.

Riskastning blir mer och mer bortvald mot andra alternativ. Detta för fåglarnas små magar.​

Några alternativ som jag kan komma på är konfetti (men det är inte alla kyrkor som godkänner det pga "nedsmutsning"), sockerhjärtan (det strössel du använder till dekoration i bakning), ballonger, vimplar.

Ett annat är sopbubblor som jag själv tycker är väldigt vackert och blir fint på bild.
Två viktiga saker att tänka på när man väljer såpbubblor är att hitta bubblor som inte färgar av sig på kläder.
Det andra är att ha ordentligt med bubblor för att det skall bli någon effekt på bilderna.

​Ett trevligt alternativ till att kasta ris på brudparet efter vigseln är att låta gästerna kasta färska eller torkade blomblad. Det är också väldigt enkelt att fixa själv. Köp vackert papper och vik ihop till små strutar som du sedan fyller med blomblad. Detta är Simons absoluta favorit. 

​Vi testade att torka bladen hemma genom att göra såhär:
​Dra loss bladen från blommorna och skölj dem i ettdukslag. Torka sedan bladen försiktigt så att de blir helt torra med en handduk eller lite hushållspapper. Bred utbladen på en plåt med bakplåtspapper och torka dem i ugnen på 50 grader i ca 2timmar eller tills alla blad har torkat.
Detta kan du göra ett bra tag innan bröllopet då bladen håller sin färg fint efter torkning.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments


Åren går fort, igår var det 6 år sedan jag och Simon blev tillsammans. 6 år kantade av höjdpunkter och nedgångar. en berg och dalbana.
Vi hör hemma hos varandra, du och jag.
Tack för 6 fantastiska år hitintills, för att du accepterar mig för den jag är, för alla mina fel och brister.
för att du gör mig till en bättre människa och finns här för mig i torrt och vått.​​
​​Jag önskar mig en evighet med dig, ett för alltid. ​Bästa killen, med dig är jag lycklig.


Tänk att det redan gått 6 år. Tiden går fort när man har roligt, verkligen. 
Vi skulle bara ha en lugn helg, slappa på soffan och ta det lugnt. 
På lördagskvällen hade vi sedan ett tag tillbaka bestämt middag tillsammans med fina vänner på en österrikisk restaurang i lund R
auhrackel. En fantastiskt mysig liten restaurang som man måste boka långt i förväg för att få plats.
 Efter middagen hade jag bokat ett hotellrum till mig och Simon i Malmö på Scandic Triangeln.
För att bar va, vakna när vi vaknar, utan några måsten. Gå upp äta en grym hotellfrukost och sedan lägga sig i sängen igen. 
Jag körde hem från restaurangen och Simon säger till mig.
"Du kör åt helt fel håll". Till svars får han, "nej vi skall bo på hotell i Malmö".

Ett leende på läpparna tittade fram och kvällen slutade på topp.
Vår 6 års morgon blev precis som jag hade tänkt mig, lugn och mysig.

​När vi nu firar 7 år tillsammans nästa år så är vi titulerade som "Man" och "Hustru".
Hur galet känns inte det ?

292 dagar till vårt bröllop 364 dagar till nästa årsdag.


 


 
Likes

Comments

Hästkläderna kan var det bästa som finns!
Alla stickade tröjor, snygga skor och halsdukar i mängder!
Jag älskar att dra på mig ett par tjocka strumpor en varm och stor stickad tröja och tända ljus framför en GP film och kopp te.
Japp det är så jag vill spendera mina helger och kvällar på hösten!

Dessa fina plagg jag köpt hittar ni på shoplovestreet.

.Love.

Likes

Comments

Blommor är något jag älskar och som har blivit en del av bröllopet jag känt att vi borde lägga ner
mer tid och ork att greja med.
För mig är det en viktig del av bröllopet - välja ut blommor.

Redan i somras komjag på att jag kanske inte bara kan gå in till en florist och spontant välja utlite blommor, utan faktiskt måste ha en plan. Så jag gick in till en fantastiskflorist i Lund med en klar bild i huvudet på blommor som jag (och Simon) tycker om. Eftersom jag inte kan jättemycket om blommor sa jag vilka färger vi ville ha till floristen, så fick hon plocka fram de blommor hon tror kommer attpassa.
Tänk er dova färger i grönt, vitt/beige, ljust rosa, och svaga toner avljus blå.


Av alla blommor som finns att välja på är nog pioner, Dahlia och Anemoner mina allrabästa. Högt på listan finns även nejlikor och franska tulpaner, lika såträdgårdsrosor men Dahlia med sina många täta blad, pioner med sitt bommulsliknande utseende och anemoner med sinasvarta pistiller är något alldeles särskilt.

Min tanke var att välja en florist med specifika blomstersorter till minbrudbukett, bland annat pioner och anemoner som jag nämne ovan. Det svåra med det är pgaårstiden. Pioner blomstrar inte då men jag har hittat några rossorter som är väldigt lika en pion. Jagvet att jag antagligen inte kan få alla blomsorter jag vill ha, för det kommerinte att vara säsong för dem då och är glad att jag har lite koll så att jag inte blir helt ställd när jag väl kommer till floristen

Enav de viktigaste sakerna att tänka på (enligt mig) när man fundera över vad manvill ha för typ av bukett blir då att tänka på vilken säsong man ska gifta sig i.Eftersom att blommor och växter är organiskt och levande material är det integivet att alla sorter går att få tag på under hela året. Visst det går men då kostar det också.
Ofta kan man hitta enväxts karaktär i andra sorter precis som att jag har hittat (pionen i enträdgårdsros) än den man tänkt sig.
Just därför är det bra att skaffa sig lite skin på näsan och ta reda på vad somhör hemma i vilken säsong på året innan man sätter gång att planera för mycket.Detta är mest för att man skall slippa bli besvikna eller behöva ändra sinatankar på vad man vill ha i sin bukett.

Årstiderna i Sverige är fortfarande ganska markanta och alla årstiderna har sinskönhet enligt mig. Där för är det väldigt fint att kunna anpassa sitt bröllop efter färgoch material till just den årstiden man gifter sig i.
Såklart spelar det ingen roll vilken tid på året det är för vilken färg påblomman man vill ha, men det kan påverka i mindre vidd.


Vårt bröllop är i början av augusti och tillhör sommarsäsongen. För oss äraugusti en underbar månad som alltid är så mysig. Varm men ändå påväg mothösten och dess vackra färger. Jag har alltid varit helt säker på att jag velatha ett sommar eller höstbröllop.
Svensk sommar är verkligen underbar och unik på många sätt. Under de allra första sommarmånaderna exploderar naturen från att ha varit ganska så grå till att grönska och sprudla av färg, medan hösten drar oss in i de djupa och mustiga färgerna så sommörklila, senapsgul, orange, vinrött, och mörkare gröna toner.

En av mina svagheter är när man blandar olika grässortereftersom det skapar ett otroligt liv i buketten.
Vi kommer ju att gifta oss på en vingård där naturen runt om är både lantligt,skog och massa natur.
Därför kan jag tänkta mig en lite mer ”naturnära” bukett, så varför inte själ gå ut och plocka lite av det du själv tycker är vackert ute inaturen, allt från vackra strån, grässorter och bär.

Förutom mina favoriter har vi ju självklart rosorna. De är fantastiska och har alltid varit enomtyckt blomma och framförallt i brudbuketter. Jag har för mig att de flestarossorter går att få tag i stora delar av året men det är lika bra att frågadin florist om vila sorter för att få exakt information.


Bukett

När jag tänker på en typisk brudbukett så ser jag (och nog deflesta) framför sig en hårt bunden bukett av rosor med sidenband omkring, men såbehöver den faktiskt inte alls se ut. Så kommer inte min se ut i alla fall.

Min förkärlek går i till en burrig och vild bukett framför en stram och klassisk alla dagari veckan. Jag har hittat massa inspiration på internet med en serie bilder påfantastiska buketter och har gjort mig en minde-map på hur jag vill att den skallse ut för att lättare kunna visa floristen. Som jag skrev i början av inlägget är Dahlia, Nejlikor, Anemoner, silvereukalyptusoch andra gröna blad så fina och något jag vill ha med i min bukett.
Lantligoch rustik blomsterinspiration är vad ni kommer att få se på vår stora dag (tror jag).

När det gäller tärnornas buketter och marskalkarnas corsager älskar vi idén om att ha individuellabuketter i jordnära färger, så vackert i all sin enkelhet. Det behöverinte vara svårare än så!
För er som inte vet, corsage är en knappnålsblomma som brudgummen och marskalkarna pryder sinakostymer med.
Det kallas även Boutonniere och brukar oftast gå i samma stil som brudbuketten.

Att göra själv

Det finns så mycket man kan göra själv för attskapa vackra dekorationer på sitt bröllop och det behöver varken vara särskiltsvårt eller dyrt.
Att göra själv gäller självklart inte bara buketter. Det går även bra att göra dekorationer, placeringskort, corsager och annat vackert med blommor.

Som jag nämnde ovan är naturen full av vackra skatteroch dessutom är bra för både plånbok och själ och sinne.
Tänk vilken lycka att få använd sådant som ni själva gillar och som gör buketten sådärspeciellt just till dig.
Ut och få luft och plocka sånt som gör dig glad och fårdig att känna, detta är min bukett, verkligen min.

Visst finns det för och nackdelar med att göra sin egna bukett av ängsblommor.
Det är viktigt att man låter blommorna man plockat vattendra ordentligt innan man binder dem. Det är för att vattenkärlenska suga åt sig så mycket vatten som möjligt så att blommorna inte hänger ochslokar när man ska sätta samman buketten.

Engammal sägen säger att det betyder otur att binda sin egen brudbukett. MEN jag som inte är så skrockfull skulleverkligen velat göra min egen bukett, det hade varit så häftigt. Så är man litesom mig så skulle jag vilja påstå att det går braändå, utan någon märkbar otur in i äktenskapet, haha.
För mig som dessutom vill ha en "vild" bukett går blir det svårt att misslyckas.

Efter lite försök finns det många olika sätt och tekniker att göra brudbuketter på.
Vill haen gjord av sommarblommor som gärna får vara lite vild finns det inget bättresätt än att göra den handbunden. Då slipper du allt med ställningar, hållareeller ståltråd, utan buketten är kommer vara bunden endast med stjälkarna ochett vackert band som håller den samman.

Jag kommer lite längre fram att göra ett steg för steg inlägg om att binda enbukett.

Hårdekoration

Närdet kommer till hårdekorationer så har visste jag från början att tärnornashår skall vara dekorerade med blommor.
Jag har inte bestämt om det skall varaen blomsterkrans eller endast blommor som sticks in i uppsättningen.
Detär sååå vackert med levande blommor i håret tycker jag.

Just hårkransar är väldigt fint och just nu är detverkligen trendigt, just till sommarbröllop. Tänk er 5 vackra tärnor varautsmyckade med blommor i håret matchande till buketter och corsager.
En kranskan se ut på många olika sätt och därför kan man också förmedla olika stilar ochkänslor i dem.
Det beror på såklart på blomsterval men också hur man binder kransen.
Det finns tjockakransar precis som de man har på midsommar, sen det tunna kransar.
Halvakransar (där det bara är blommor på halva bindningen), kransar med barablommor kransar med bara grönt, ja ni hör, det är bara fantasin som avgör. Många kompositioner som bildar harmoniska konstverk.

Precis som med buketten och corsagen kommer jag göra en litet inlägg på hur mankan binda sina egna kransar.
Tanken till inläggen är inte att alla dessa moment som beskrivs ska ska få er att bli rädda för att prova.
-tvärt om, att du,precis som jag skall våga prova och vara kreativa trots att vi inte är proffseller utbildade!
Det är en rolig sak att ha på sig en krans som man vet att man gjort heltsjälv.
Ett bra pyssel för dina tärnor och dig att ha och göra på morgonen.

Dekoration/Dukning

Dubehöver oftast inte ”slå på stort” för att skapa någonting vackert med blommor.Det kan bli hur elegant som helst med enkla kvistar som dekoration. Att välja kvistar istället för blommor är dessutomväldigt pysselvänligt, då det inte krävs mycket ”skills” för att göra sin egen utsmyckning.

Placeringskort görs oftast på hur många olika sätt idag. Men det jagskall skriva om är de placeringskort vi kan hitta ute i växtlivet.Hur man på ett kreativt och livfullt sätt  kan informera om vilket bord man ska sitta vidoch framförallt vilken plats.
Det kan vara så enkelt som att knyta olika typer av gröna blad i hampasnöre ochsedan fästa dem med en lite klädnypa tillsammans med en namnlapp medbordsplacerings nr. Skriva namn med en vacker guldpenna och varför inte sticka in en liten blomma där också för att fylla utmed ytterligare färg?
​ Det finns så mycket mer i naturen att använda. Stenar, kottar, träbitar , löv.Det är bara fantasin som måste flöda.

​Självklart kan man också använda idén att hänga upp blommor på en lina till annanform av dekoration. 
​Det kan vara ett fint sätt att dekorera en tråkig väggeller kanske göra det fint bakom brudparet i festlokalen eller på vigseln.
Dukningen är en ganska viktig sak på bröllopet för vår del. Vi är båda tokiga idetaljer.
Ett vackert sätt att dekorera borden på är att lägga ut långablomstergirlanger.
Det räcker att man använder mestadels gröna blad och som du sen sticker in smågrupper av blommor i. Det ger ett väldigt maffigt och snyggt intryck och merdekorationer än så behövs egentligen inte.
​Enkelt och elegant!
Blomstergirlanger går absolut att tillverka själv men om du inte vill göra demsjälv så kontakta en florist,
​det är endast en kostnadsfråga.

Likes

Comments

"The prittiest things comes in small blue boxes"

När vi var i Paris fick jag med mig ett armband hem från Tiffany & Co tack vare min älskling.
Det symboliserar vårt förhållande om att hålla ihopa.
Det går inte en dag utan att jag har det på mig och det är så vackert att ha både till vardags och finare tillfällen.

Jag är lite svag för enklare smycken som ändå sticker ut.
Idag har jag suttit och surfat runt på Tiffanys hemsida.
Jag blir helt galen och kär på all vackra smycken!
Ni bara måste in och titta, mitt armband hittar ni här

Jag tror Alla tjejer skulle få lite extra pirr i kroppen om någon dök upp med en liten blå ask. Eller vad säger ni tjejer ;) ?

Likes

Comments

Hej! Mitt namn är Simon Stridsberg eller mest känd som "S" här i bloggen. Det är jag som ska gifta mig med den fantastiska människan som äger denna blogg!

När Anna bestämde sig för att starta denna blogg så undrade jag om jag kunde få skriva ett litet inlägg om hur det är för en kille när det är dags att ta det stora steget att gifta sig. And here it is!
Varning för långt inlägg!

Jag kan börja med att säga att detta är helt mina egna tankar och reflektioner.

Kl 00.54 den första januari 2016 satte jag mig ner på knä på en restaurang i Paris och frågade Anna om hon ville spendera resten av sitt liv med mig. Hjärtat bultade något så fruktansvärt, inte på grund av att jag var osäker på något sätt, absolut inte! Utan för att jag velat göra det väldigt länge. Vi har varit tillsammans i lite mer än sex år nu. Tyck vad ni vill men jag hade bara inte hittat ett tillfälle som jag ansåg vara "bra" nog.
Anna förtjänar allt och lite till! Men nu kände jag att det var helt rätt. I kärlekens stad och allt! Lyckligtvis svarade hon ja, och nu är vi i fullgång att planera grädden på moset, bröllopet!

Jag kan säga till alla killar/tjejer som tänker på att fria till era respektive, känslan är obeskrivlig. Hjärtat går bananas, man känner alla känslor på en gång, tänk om han/hon säger nej? Tänkt att jag verkligen gör det här. Att fråga någon om han/hon vill leva resten av sitt liv med dig!
Jag kommer aldrig glömma känslan i alla fall. Någonstans inom sig tror jag ändå att man vet svaret man kommer få innan man ställer frågan. Jag tror inte man chansar på en sån sak. Det finns, som alltid undantag men jag tror ni förstår vad jag menar..

Ni ska veta en sak om oss två, vi är ofta inte dem som är ute i god tid med någonting egentligen men när vi googlade "hur planerar man ett bröllop" så märkte vi ganska snabbt att det är något vi är tvungna att ändra på. Lokaler bokas två-tre år i förväg eftersom någons pappa fyller 50 då eller något företag har bokat upp lokalen redan, dem ska ha konferens den dagen. Seriöst?!

Det första jag ville bestämma var vem jag skulle ha som bestman. För mig var valet enkelt. Min brossa naturligtvis.
Så mycket saker vi gjort och snackat om så var han nummer ett på den positionen.
Här näst kom frågan vilka vill jag också ha vid min sida i kyrkan? Valet var inte helt lätt eftersom det ska vara lika många marskalker som brudtärnor. Jag har ett kompisgäng som jag har känt sedan vi var små, som jag tänkte på. När jag frågade alla om dem ville vara med och dem svarade ja, alltså dagen kan inte annat än bli succé!

Jag vill gärna bestämma, det vill Anna också. Vi är båda oerhört envisa (hennes åsikter är starkast som vanligt;)) och vi har haft otaliga diskussioner där ingen av oss vill ge med sig och det är vi såklart inte ensamma om..
Men när vi det gäller planerandet av bröllopet vill jag naturligt vis också vara med då det är så otroligt skoj! Att planera saker själv är en sak för då blir det som du själv vill ha det. I ett bröllop funkar det inte så. Här är man två som skall gifta sig och två som skall planera. Anna kan inte bara bestämma något utan mitt tycke, jag kan inte bestämma något utan hennes. Det tror jag är en viktig sak, det finns säkert många som tänker att ett bröllop där har mannen inte mycket att säga till om. Det har vi visst! Jag hade aldrig fixat att låta Anna planera den dagen utan att jag skulle få vara med och säga min sak. Sen är du ju många som inte heller engagerar sig i bröllopet och låter den andra partnern göra allt. Det år inte heller rätt.

Vi har tittat på många lokaler men tillslut fastnade vi båda för flädie mat och vingård (länk) En fantastisk byggnad och natur runt om.
Jag tycker det är ljust, fräscht,lite blandat mellan vintagestil och nytt precis som jag tänkt att jag ville ha det. Som tur var så tyckte Anna det också!
Jag har turen att jag och Anna har nästan samma smak. Det hade blivit ganska jobbigt om vi tyckt helt olika. Hur hittar man något som båda tycker om annars?! Ve och fasa!!

För ett tag sedan skickade vi ut "save the date" kort så att alla ska ha sin kalender fri innan det är dags att skicka ut den riktiga inbjudan. Jag var först tveksam till beslutet att skicka ut "en inbjudan före inbjudan" eftersom ALLT kostar till ett bröllop! Men då kom Anna på en fiffig lösning att ha göra det som en magnet man kan sätta på kylskåpet! Fantastisk idé! Så där fick jag ge mig.

Vad ska jag ha på mig?!
Anna ska ha klänning tror jag..
Men vad ska jag ha på mig?

Det finns traditioner när det gäller bröllop, massa do's and dont's!
Mycket handlar om kläder, jag är lite inne på att jag vill ha smoking eller kostym. När det gäller smoking då är det, någon enligt vett och etikett inte får ha.. men det kommer nog bli en del i bröllopet som inte kommer vara "traditionellt" så kommer det även bli med kläder. Några av de äldre släktingarna kommer kanske muttra lite bland bänkarna men det är skit samma för detta är vår dag!

En tradition vi i alla fall kommer följa är att jag inte får se Annas klänning förrns den stora dagen!
Hon har prövat några stycken och hon berättar inte jättemycket om dem för mig för att inte avslöja. Vilken klänning hon än väljer så vet jag att hon kommer vara den vackraste i världen och med hennes smak kan det inte bli annat är bra!

Mycket är kvar att planera men det är omöjligt att göra innan vi vet vem som kommer eller inte, det är lite det negativa. Jag vill ändå ha lite personliga saker till dem som kommer och det hade varit skönt att få veta redan nu. Förstår dock att det är lite tidigt.

Sådär, nu har jag fått skriva av mig lite.
Hoppas ni fått liite info hur det är för en kille.
Alla är olika men en del kan nog någon känna igen.
Jag längtar så fruktansvärt mycket till den femte augusti 2017! Det kommer vara en dag att minnas för resten av livet.

Må gott!
Tack för jag fick låna din blogg babe, det gör jag gärna om.
Simon Stridsberg

Likes

Comments

Visst är det så otroligt vackert med höstvädret och alla magiska färger.
Min syster var med i en fotograferingstävling hos Fotografen Emelie.

Ni hittar hennes hemsida här

En fantastisk snäll och sprallig tjej som visste vad hon höll på med. Otroligt bra med barnen!
Det skall bli kul att få se slutresultaten längre fram.

Det blev en familjefotografering ute i Habo Ljung och jag fick följa med och vara barnpassare när det behövdes. Såklart hade jag kameran med mig och det var väl tur det.
Vilken fantastiskt höstljus!

Jag vill tacka för alla fina kommentarer kring mitt förra inlägg. Det värmer gott i kroppen.

Kram

Likes

Comments


Vilket underbart bröllop!
2004 var det äntligen dags för min fantastiska mamma och Magnus att binda sina band.
Kyrkligt bröllop i Lund i Klosterkyrkan och festen bar vidare till AF Borgens fantastiska salar.
Mamma var en otroligt vacker kvinna med båda fötterna på jorden.
Hon visste precis hur hon ville ha sitt bröllop och allt var planerat in i minsta detalj.
När hon började planera bröllopet kom pysselkvinnan fram och vi satt flera kvällar och helger tillsammans och pysslade inför bröllopet. Oj vad jag älskade dessa stunder.
Såklart skulle inget beställas. ALLT skulle vara " homemade" så som inbjudningar, placeringskort, färska rosenblad, till och med klänningen var egendesignad.
Hon var så vacker och jag var så stolt över att få vara din dotter. Det är jag nu också ;)
Från denna dag visste jag precis hur jag ville ha mitt bröllop. Mamma skulle få vara med och planera, välja klänning och bara vara där som det stöd hon alltid va.
Jag måste erkänna att det är ganska roligt att titta tillbaka på bilder från när man en gång var liten och söt ;)​

2010 hände det som inte får hända.
Dagarna i mitt liv blev väldigt tunga. En vinter, början till vårkväll förändrades allt.
Förstörde, slet sönder och terroriserar fortfarande. Cancer. Min mamma. Ett flertal läkarbesök, och prognosen är ställd: Obotlig!

Min familj och våra närmsta vänner fick leva i ett helvete, det helvete som cancer skapar.
Det är omöjligt att ens försöka förklara vilken fruktansvärd skräck och ångest det är som man fick leva med.

Jag kommer alltid minans den kvällen då jag fick samtalet. Mamma hade känt sig lite småkrasslig under den senaste veckan så jag åkte med henne i ambulansen för de misstänkte hjärnhinneinflammation. Detta var några dagar innan denna avskyvärda kväll.
Men under just denna kvällen hade vi middag hemma hos pappa. Efter att vi ätit klart huvudrätten ringer Magnus och säger att mamma flyttats till Onkologen. Jag började fundera, onkologen.. ett namn jag inte kan koppla men absolut har hört.
Jag och min syster åkte ner till sjukhuset på en gång, det var en hemsk och overklig stämning inne i rummet, det var här och nu vi fick veta, vår mamma hade fått cancer.

Under sjuktiden kände jag mig väldigt stark och glad, men att gå igenom en väsentlig del av sin tonårstid med en mamma, svårt sjuk sätter verkligen sina spår. Jag orkade inte göra allt det som mina vänner gjorde, jag var inte längre samma ”naiva” människa som jag en gång var. Jag fick växa upp, alldeles för tidigt.
Jag känner mig 100 år äldre än mina vänner, dom tyckte att jag var tråkig för att jag inte orkar träffas lika mycket, för att jag inte hade samma humor längre, för att jag inte pratade lika mycket och för att jag var tröttare och allmänt tråkigare. Till största del ledsnare.
Men saker som förut gjorde mig förkrossad, som att en vän var falsk berör mig inte längre. Och jag har verkligen insett att det där ”Klyschiga” familjen, kärleken och tryggheten är det som verkligen räknas på riktigt. Det finns ingen tid att förslösa, det gäller att älska här och nu.

Hela familjen och vänner runt omkring hade drabbats av en hinna av sorg, känsla av maktlöshet och en ilska mot sjukvården som borde kunnat förhindra denna äckliga sjukdom, eller i alla fall ställt upp mer för min mamma, för oss drabbade. Min mamma upptäckte sin cancer i hjärnan i februari 2011. Läkarna talade om att den är obotlig och Faktum kvarstår: den var obotlig och dödlig och det var bara tiden som kvarstod, hur länge man kunde hålla detta monster i schack? Dödliga celler som växt till sig levde i min mammas kropp och hotade att ta över hennes liv, hennes liv med oss, sin familj, sina barn. Glioblastom. Fult namn. Hotfullt namn. Dödlig sjukdom.
Mamma hade levt med detta i nästan 1,5 år utan att veta om det. Flertal lever i 1 år efter upptäckten. Enstaka i 2-4. Vad är oddset på det?

Mamma kollade sin hjärna efter proppar ett tag innan sjukdomen upptäcktes, och då kollade sjukvården efter proppar. Det var inte så att de kollade efter annat utan var totalt blinda på dessa JÄVLA proppar. Tittar man tillbaka på de röntgenbilder som man tog då så finns den där, detta monster. MIN mamma hade levt med denna värk i sin kropp under ett helt år innan monstret upptäcktes. Men det priset min mamma fick betala var med sitt liv. Priset vi anhöriga fick betala var att mista henne. Tack landstinget för ingenting!

Så varför berättar jag då detta?! Varför låter jag er få höra alla mina problem?

När jag kollade på internet efter fina kärlekslåtar som passar bra till bröllopet så dök, ”För kärlekens skull” med Ted Gärdestad, upp. Just den låten min mamma talade om för mig ett tag innan hon gick bort, skulle spelas när hon dött, på hennes begravning. (Ni förstår, hon planerade Hellsing begravning själv)
Jag lyssnade på låten och ångesten och rädslan och sorgen kramar min mage så jag mår illa.

Plötsligt slog det mig så himla klart. Jag skall få planera mitt bröllop, ha en möhippa, spendera den bästa dagen i mitt liv, mitt bröllop UTAN min mamma. Min största stöttepelare i livet. 

Hur gör jag? Jag vill inte ha det så. Jag tycker det är läskigt och är rädd för att dagen skall bli mer jobbig ön lyckosam. Så skall det inte få vara. Något är så fel!

Hur kan en sjukdom ta över ens liv, ens värklighet, ens drömmar. Hur kan den ta en människa man älskar så djupt ifrån en?!
Jag vill ju ha henne här. Vid min sida. Hon och ja.

Yes jag gråter. tårarna faller ganska bra nu... jag tycker det är jobbig nu. Hur skall jag då klara det på bröllopet? Hur har ni gjort. Jag tar gärna emot hjälp och tips.

För övrigt, tårar. Ett konstigt fenomen. De rinner oavsett man vill eller inte. Men tron på att de lindrar ångesten och sorgen gör att jag låter dem rinna. Så fort jag börjar spela låten så börjar det rinna. Vad spelar det för roll? Min mamma fick cancer och togs ur vårt liv. En mening som fastnat i mitt huvud och återupprepas om och om igen. Jag hör människor som klagar att dem fryser, att dem har inte fått tillräckligt med färg i sommar. Men vad spelar det för roll, min mamma är borta. Hon kommer aldrig få uppleva sina barnbarn fysiskt. Hon kommer aldrig få se sina barn gifta sig fysiskt. Hon kommer aldrig få ge någon av dom hon älskade mest i livet en kram igen, fysiskt.
Så fort något annat händer så sätter jag det i perspektiv med den enda lilla meningen som är så stor i omfattning.

Jag önskar INGEN att få vara med om detta. Inte ens någon av alla onda där ute. Det är för hemskt.

Ta vara på varandra, berätta hur mycket ni älskar varandra och gör det nu!!! Snälla.

Detta till minne av min magiska mamma, Carina Hefvelin. Jag saknar dig varje dag som går. Du betyder så mycket för oss alla. Jag hoppas jag gör dig stolt, var du än är!

Läser ni detta så TACK för att ni orkade läsa hela texten.
Ni är bäst <3

Likes

Comments

Två snabba och fantastiskt goda luncher! Kan det bli bättre?! Nope tror inte det.
De är otroligt nyttiga också! Båda rätterna är faktiskt under 500 kcal/rätt!


Jag bara älskar när det går fort att laga mat, samtidigt som den smakar så gudomligt gott.
Snabb beskrivning av luncherna hittar du nedan.


Översta bilderna ser ni min goda laxtallrik.

Laxfilé som tillagats i ugnen med bara lite salt och vitpeppar på toppen.
Till har jag en god sallad på bladspenat, tomat, oliver och basilika.
Sist men inte minst, sås gjord på kvarg, lite vatten för att kvargen inte skall vara så sträv, rödlök, citronpeppar, basilika och Salt.


Nedersta bilderna har ni biffar med potatis och sallad.

Nötfärsbiffar kryddade med salt, vitpeppar, torkad basilika och franska örter. (Stek i kockosfett)
Skivade potatischips i ugnen toppade med grillkrydda och havssalt.
Till hade jag en enkel sallad gjort på romansallad, tomat och basilika.
Sist men inte minst, toppa potatisen och köttet med köttsaften från biffarna precis som en sås innan servering. Så himla gott!


Likes

Comments