View tracker

Lussebullar

35 stycken

50g jäst
100g smör
5 dl mjölk
250g vanilj kesella
4 paket saffran
1,5dl strösocker
1/2 tsk salt
17 dl vetemjöl

Ägg
Russin


Börja med att plocka fram alla ingredienserna och mät upp exakt hur mycket du behöver av allt så att det är förberett.


Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen. Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degenordentligt (gärna i en hushållsassistent).

Degen är klar när du kan ta på den utan att degen fastnar på fingret.

Låt jäsa i 30 minuter


Ta upp degen på mjölad bänk eller använd vaknats som jag gjorde. Dela den i 35 bitar och baka ut till lussebullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med ägg och stick ner russin. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.


Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler.

Njut, njut,njut!
Hoppas ni alla haft en underbar 2 december.

Kram

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Sol och Bad VS Storstad


Det finns ställen på detta jordklot som ingenting slår i mina ögon.!!
Först har vi alla vita stränder och kristallblåa vatten som Maldiverna, Fiji och Bora Bora!!
Det finns så otroligt många ställen jag jättegärna vill åka till, alltså titta bara på de översta bilderna!
Det här är verkligen så fint, och vem behöver inte lite sol och god mat.
Blir det kanske bröllopsresan, vem vet? Tillsammans med min kärlek, nygifta och hakuna matata, inga bekymmer.
Ända sen jag var liten har jag rest mycket men har faktiskt aldrig haft ett drömresemål.

Men nu på "äldre" dar har jag nog hittat ett. Varenda gång jag är ute och tittar på resmål så slutar det alltid med att jag sitter och kollar på resor till USA. Så otroligt häftigt, Stort, Mäktigt och vackert.
Hit skall jag någon gång, New York, Miami, Chicago, Los Angeles, Kalifornien.
Hur mycket som helst att upptäcka och uppleva.
Japp, jag skall helt klart ta mig hit någon dag!!

Vad är ert drömresemål?

Likes

Comments

View tracker

Hej alla fantastiska läsare!

Från det att jag och simon bestämde att vi faktiskt ville gifta oss så har planeringen funnits i mina tankar.
Som person är jag en tjej som ÄLSKAR allt som har med kreativitet å göra. Pilla, fixa, dona, rulla, fläta, you name it!
Denna personligheten tillsammans med ett kontrollbehov och perfektion har jag fått höra att jag är en Bridezilla på topp.
Det har till och med gått så långt att mina tärnor tvingat mig att "tagga ner" med bröllopsbiten och gett mig datumet 1/1-17, DÅ kan jag bli Bridezilla men inte en sekund innan.

Jag gjorde en liten lista på symptom som igenkänner en Bridezilla. Kan du bocka av alla dessa innan du gifter dig borde du nog tänka om ;)

(Ta inte detta på största allvar, lite ironi kan ni nog ana i detta inlägget)


* Två hekton har tagit över mitt liv. Kan stå framför spegeln och klämma och klämma på mina för omgivningen osynliga nya hekton. När Simon försöker smeka mig över magen lite kärleksfullt får han en rak vänster och ett morrande till svar eftersom han ”gör sig lustig över min kropp”.
* Jag som hittills varit nästintill färgblind ser plötsligt en oerhörd skillnad mellan äggskalsvitt och äggskalsvitt, duvgrått och duvgrått samt puderrosa och puderrosa.
* Jag stryker lite diskret bort min nyvunna ärkefiende (inga namn) från gästlistan eftersom hen antydde att det inte är livsavgörande ifall det var vanlig choklad eller mintchoklad i tårtan.
* Jag hintar till Simon om att (inga namn) kanske inte borde vara best man trots allt eftersom han blivit lite väl trind.
* När min handbollsfantastiska fästman vägrar att springa i brudbutiker med mig under Allsvenskans sista match sliter jag dramatiskt av mig ringen eftersom jag inte kan gifta mig med ”en jävla egoist”.
* Det är inte bara den nya ärkefiende som förvandlats till fiende utan även mina brudtärnor eftersom de stänger av mobilerna nattetid numera och inte bryr sig om att jag drömmer mardrömmar om blomsterarrangemang som ser hemska ut, vänner ska väl finnas där för att trösta?
* Min nya hotbild inför bröllopet består plötsligt av min fästman, som vägrar gå på kemisk peeling, prova en bra nyans på fundation och gå till frisören för att slinga håret.
* Min klänning har blivit hopplöst omodern en månad efter att du köpt den och skulle inte ens klä Askungen. Jag behöver genast bränna hela mitt kapital på något från Vera Wang istället för att skämma ut mig som bruden med världens sämsta koll.
* Jag är så psykisk utbränd av all stress att jag ställer in bröllopet dagen innan det är dags att skrida till altaret. Som förklaring lämnar jag att bröllopet fått mig att ”gå in i väggen”.

Jag kan väl inte påstå att jag bockat av dessa punkterna riktigt än men ja några år avbockade sedan länge så får väl ta och lyssna på mina tärnor ;)
Det är ju trots allt bara 36 dagar kvar tills ja får gå "All in Bridezilla"

kram

Likes

Comments


Ni är många som frågar nyfiket om var min förlovningsring är– det är roligt och härligt!
Så var är min förlovningsring?

Jodå, så här ligger det till.
När S friade gjorde han det med en förlovningsring han hade designat själv. Den var underbar, en ring i vitguld med stor diamant i mitten följt av tre mindre stenar på vardera sida.
När vi började kolla vigselringar insåg vi snabbt att denna ringen inte gick ihop med andra ringar då det blev ett stort glapp mellan dem pga infattningen som den stora stenen satt fast i.
S friade med en sten, en sten som han valt efter mycket kärlek och omsorg vilket gjorde att jag inte ville göra mig av med den.

När min mamma gick bort lämnade hon efter sig smycken, bland annat en ring från min mormor som jag känner mycket affektionsvärde för.
Lyckan som uppstod när S besökte en guldsmed i malmö tillsammans med min förlovningsring och mormors ring var obeskrivlig.
På nytt fick han göra en ny design på hur min förlovningsring skulle se ut, och denna gången skulle min förlovningsring och mormors ring bli en och samma ring.

Veckorna gick och förväntningarna var höga!
När jag kom in i butiken för att prova ringen för första gången smalt mitt hjärta.
Den är beskrivningen av ordet perfektion. Så stor, så maffig, så mycket Anna.
I det stora hela har jag hela tiden varit säker på vad jag vill ha, men det är de små små detaljerna som gör det och varför den passar just mig.
Alltifrån höjder till former, material och storlekar.
S hade prickat in det så bra.

Efter några veckor med ringen så kände jag att jag faktist inte ville ha en vigselring. Min förlovningsring räckte helt och hållet för mig och där har ni då också svaret.
Var är din förlovningsring? – Jo den har jag inte haft på mig för jag har valt att hålla den hemlig till bröllopet eftersom jag inte skulle ha en vigselring att hålla hemlig.

Av en ren slump för två veckor sedan gick jag in i en guldsmedsbutik och där fanns den, så vacker, perfekt, inlåst bakom glaset.
Jag hittade mig den mest perfekta vigselringen till min förlovningsring, vilket nu har gjort att jag med stolthet har börjat använda och visa upp min förlovningsring.

Så tadaaa, här är min underbara ring som simon designat, tillverkad av Peter Billsten, gjort av min mormors gamla ring plus min första förlovningsring.


Lite små tips till dig som skall välja ring,

• Följ din magkänsla och försök att strunta i trender även om det kan vara svårt. Satsa på en ring som du kan se dig själv bära även när du blir äldre.
• Välj en ring som du känner dig bekväm i och som du kan använda varje dag årets alla dagar.
• Välj en ring med bra kvalitet även om den kostar lite mer. Det är värt det i det långa loppet eftersom du ska bära ringen dagligen och den kommer att utsättas för en hel del slitage. Vet till exempel att några istället för vitguld funderar på silver. Då ska man veta att silver har sämre hållbarhet och missfärgas med tiden.
(Tänk lite såhär, ringar och fotografier är det ända du har kvar när maten är uppäten, tårtan är slut och drickan har åkt ut ur kroppen)
• Var egoistisk, vilken är din drömring? Strunta i om din ring inte matchar med din partners. Det viktiga är inte att era ringar matchar utan att ni båda känner er fina och bekväma i era val.
• Tänk inte bara snyggt utan även praktiskt. Det är viktigt att anpassa valet av ring efter hur din vardag ser ut, du ska ju kunna använda ringen både på jobbet och på din fritid utan problem.
• Låt inte er luras av att en hög infattning fastnar i allt! Jag har en otroligt hög infattning och jag har ALDRIG fastnat.
• Låt det ta tid att välja din ring, du ska ju ändå bära den för resten av ditt liv så det är viktigt att det känns helt rätt. Besök olika butiker, surfa runt på nätet och skaffa dig info om olika material och kvalité på stenar om du väljer en ring med sten i.
• Boka tid hos en guldsmed som kan hjälpa dig i alla dina olika beslut. Jag tog hjälp av Peter Billsten inför min jakt på vigselring och blev så nöjd. Träffade honom fyra gånger för att verkligen vara 100% säker på mitt val.

Likes

Comments


Checklista


Hej alla fina läsare.
Jag måste börja med att be om ursäkt för att jag inte skrivit på ett tag, exakten månad sedan idag!
Fy skäms Anna!! Till mitt försvar har jag haft massa projekt som prioriteratsföre och jag lovar nu att uppdattera er.

Eftersom det var ett tag sist såtänker jag tillägna detta inlägg med en checklista på vad som är klart och vadsom fortfarande behöver ordnas inför bröllopet.
Det är ju ändå 261 dagar kvar till bröllopet men tiden går fortare än vad mantror. Dessutom är jag ett kontrollfreaks som vill ha allt klart in i minstadetalj och gärna igår dessutom.

Som jag skrivit i ett tidigare inlägg ”Planering– We having a wedding” så finns det massa bra checklistor man kan använda infören bröllopsplanering. Att gå igenom den då och då lugnar mina nerver ochdessutom får man lite tid med sin fästman/fästmö i denna bröllopsbubbla. Supermysigt enligt mig ialf!

Vi har en checklista vi går efter men även en ”budgetmall” för att se så viinte missar något.
Checklistan är uppdelad efter vad man skall göra månad för månad införbröllopet, dessutom kan man checka av viktiga punkter och "to do's"inför den stora dagen.


Budgetmallen är uppdelad i större grupper
, exempelvis bruden, brudgummen,blommor, vigsel osv. Det har gjort allt mycket enklare för att sedan gå vidaremed alla mindre detaljer under varje punkt.

(Jag kommer bara skriva ”
” på de saker som är klara då det finns mångaläsare som kommer vara gäster på detta bröllop och vi inte vill att för mycket ”avslöjas”inför den stora dagen)


CHECKLISTA

18 – 12 månader innan

Gör en övergripande budget för hela bröllopet ❤
Öppna ett gemensamt bröllopskonto❤
Skaffa en fin pärm eller mapp där ni kan samla allt som rör bröllopet ❤
Bestäm ev. tema. Färger? Känsla? Låt det löpa som en röd tråd i alla beslutkring bröllopet.❤
Bestäm ungefärligt antal gäster Bestäm datum för bröllopet❤
Bestäm vart ni vill att vigseln hålls & boka kyrkan/platsen ❤
Boka vigselförrättare ❤
Bestäm & boka vart ni vill ha bröllopsfesten/middagen efteråt❤

9 månader innan

Gör gästlistan ❤
Utse bröllopsföljet, värdpar och toastmaster ❤
Boka fotograf Börja fundera över bröllopsklädsel – ska den köpas, lånas ellerhyras?❤
Ska ni catera maten? Då är det dags att kolla upp alternativ samt bokacateringen ❤
Boka solist till kyrkan ❤
Boka underhållning/musiker till festen❤
Boka frisör ❤
Boka videograf ❤
Boka make-up artist ❤
Boka transporter/transportmedel som skall ske under dagen ❤
Skicka ev. ut ”save-the-date” kort. (Kan vara idé om ni planerar att gifta erunder semestertider.)


6månader innan

Stäm av bröllopsbudgeten – behöver vi spara mer/mindre?
Köp eller boka hyra av brudens klädsel och accessoarer
Köp eller boka hyra av brudgummens klädsel och accessoarer
Om ni står för bröllopsföljets kläder: köp eller hyr även dessa kläder
Välj ut meny för bröllopsmiddagen och dryck som passar till
Boka och beställa bröllopstårtan ❤
Beställa bukett till bruden och tärnorna samt ev. övriga blommor till vigselnoch festen
Beställ tryck och design av inbjudningskort
Börja planera inför bröllopsresan

3-4 månader innan

Skicka ut inbjudningskort till gästerna
Boka tid för att träffa vigselförrättaren
Beställ vigselringar och gravyr
Beställ blanketter från Skatteverket (hindersprövning samt ev. byte avefternamn)
Skicka in hindersprövningen till Skatteverket
Gå igenom med ev. solister/musiker vilka låtar ni vill ska spelas undervigseln/festen ❤
Boka den utrustning och de festtillbehör som ni har tänkt hyra. (Till exempelbord, stolar, ljus- och ljudanläggningar, bordslinnen etc.) ❤
Boka hotell/boende för er själva och gästerna❤
Köp de detaljer som är kvar till bruden och brudgummens klädsel. Till exempelskor, underkläder, väska, smycken och andra accessoarer
Gör upp en grovskiss över programmet/hålltider för bröllopsdagen❤
Skriv eventuella äktenskapsförord
Börja öva in brudvalsen ❤
Beställ bröllopstårtan (glöm ej att boka ev. ställning för tårtan)

1 månad innan

Skriv en inköpslista över allt som ni har kvar att införskaffa införbröllopsdagen
Gör klart & beställ resterande trycksaker: vigselprogram, festhäfte,placeringskort, menyer etc.
Boka tid för att prova ut bröllopskläderna en sista gång och gör eventuellajusteringar
Träffa frisör och make up artist för att göra provuppsättning och make up
Gör bordsplaceringen
Lämna in förlovningsringarna för putsning
Provsmaka menyn och tårtan
Boka tid med fotografen och gå igenom dagen. Lämna ev. checklista på vilka bilderni gärna vill ha med.
Låt toastmaster eller värdpar påminna gästerna om attanmäla ev. tal och spex
Dubbelkolla med alla leverantörer att bokningarna stämmer
Köp dekorationer och tillbehör för dukningen och lokalen
Köp morgongåva
Köp gästgåvor , så kallade”favors”, och askar/påsar till dem
Köp nödvändigheter till smekmånaden såsom solkräm med mera❤
Köp en gästbok
Gå in skorna (glöm ej skavsårsplåster på bröllopsdagen!)

2 veckor innan

Hämta ut vigselringarna försäkra er om att de passar
Besök festlokalen och gör en genomgång av middagen
Gör ett detaljerat körschema för bröllopsdagen och se till att berörda får tadel av det i tid
Samla alla som har en nyckelroll under vigseln och middagen och gå igenom dagenmed dem
Gör en kopia av bordsplaceringen till serveringspersonalen där ni märker ut ev.allergier och dylikt

1 vecka innan

Bekräfta slutliga antalet gäster till festlokalen &justera ev. bordsplaceringen
Gör skisser på bordsplaceringen att sätta upp i lokalen så gästerna hittar rätt
Packa inför bröllopsnatten
Packa inför bröllopsresan (om ni reser nära inpå bröllopsdagen)
Lämna in hela bröllopsklädseln till frisör så att allt finns på plats
Repetera vigselceremonin med alla berörda
Se till att alla som har en nyckelroll har tillgång till telefonnummer tillleverantörer, personal med mera Checka av inköpslistan och gör ev. ”akutinköp”

Dagen innan

Dekorera kyrkan, festlokalen och ev. transportmedel
Gör manikyr
Lämna in övernattningsväska till bröllopssviten
Lägg er i tid!

Den STORA dagen

Grunda med en bra och ordentlig frukost
Se till att någon hämtar alla buketter och blommor hos floristen
Glöm inte ringarna!
Påklädning, hår och make hos frisören

Men framförallt NJUT!

Som ni ser är det en hel del att fylla på! men allt tar sin tid :)
Finns det något speciellt ni vill att jag skriver om så SKRIV SKRIV SKRIV jag vill jättegärna veta :)

KRAM på er


Likes

Comments

 
​Det har ju länge funnits en tradition om att kasta ris på brudparet efter vigseln.
​Jag fick hör att det härstammar från Romarriket och är en av de fruktbarhetsriter som länge förknippades med bröllop. Riskornen skulle symbolisera grodden till ett nytt liv.
Numera är inte riset en symbol för en tillönskan om många barn utan en till önskan om en god framtid.

Riskastning blir mer och mer bortvald mot andra alternativ. Detta för fåglarnas små magar.​

Några alternativ som jag kan komma på är konfetti (men det är inte alla kyrkor som godkänner det pga "nedsmutsning"), sockerhjärtan (det strössel du använder till dekoration i bakning), ballonger, vimplar.

Ett annat är sopbubblor som jag själv tycker är väldigt vackert och blir fint på bild.
Två viktiga saker att tänka på när man väljer såpbubblor är att hitta bubblor som inte färgar av sig på kläder.
Det andra är att ha ordentligt med bubblor för att det skall bli någon effekt på bilderna.

​Ett trevligt alternativ till att kasta ris på brudparet efter vigseln är att låta gästerna kasta färska eller torkade blomblad. Det är också väldigt enkelt att fixa själv. Köp vackert papper och vik ihop till små strutar som du sedan fyller med blomblad. Detta är Simons absoluta favorit. 

​Vi testade att torka bladen hemma genom att göra såhär:
​Dra loss bladen från blommorna och skölj dem i ettdukslag. Torka sedan bladen försiktigt så att de blir helt torra med en handduk eller lite hushållspapper. Bred utbladen på en plåt med bakplåtspapper och torka dem i ugnen på 50 grader i ca 2timmar eller tills alla blad har torkat.
Detta kan du göra ett bra tag innan bröllopet då bladen håller sin färg fint efter torkning.


Likes

Comments


Åren går fort, igår var det 6 år sedan jag och Simon blev tillsammans. 6 år kantade av höjdpunkter och nedgångar. en berg och dalbana.
Vi hör hemma hos varandra, du och jag.
Tack för 6 fantastiska år hitintills, för att du accepterar mig för den jag är, för alla mina fel och brister.
för att du gör mig till en bättre människa och finns här för mig i torrt och vått.​​
​​Jag önskar mig en evighet med dig, ett för alltid. ​Bästa killen, med dig är jag lycklig.


Tänk att det redan gått 6 år. Tiden går fort när man har roligt, verkligen. 
Vi skulle bara ha en lugn helg, slappa på soffan och ta det lugnt. 
På lördagskvällen hade vi sedan ett tag tillbaka bestämt middag tillsammans med fina vänner på en österrikisk restaurang i lund R
auhrackel. En fantastiskt mysig liten restaurang som man måste boka långt i förväg för att få plats.
 Efter middagen hade jag bokat ett hotellrum till mig och Simon i Malmö på Scandic Triangeln.
För att bar va, vakna när vi vaknar, utan några måsten. Gå upp äta en grym hotellfrukost och sedan lägga sig i sängen igen. 
Jag körde hem från restaurangen och Simon säger till mig.
"Du kör åt helt fel håll". Till svars får han, "nej vi skall bo på hotell i Malmö".

Ett leende på läpparna tittade fram och kvällen slutade på topp.
Vår 6 års morgon blev precis som jag hade tänkt mig, lugn och mysig.

​När vi nu firar 7 år tillsammans nästa år så är vi titulerade som "Man" och "Hustru".
Hur galet känns inte det ?

292 dagar till vårt bröllop 364 dagar till nästa årsdag.


 


 
Likes

Comments

Hästkläderna kan var det bästa som finns!
Alla stickade tröjor, snygga skor och halsdukar i mängder!
Jag älskar att dra på mig ett par tjocka strumpor en varm och stor stickad tröja och tända ljus framför en GP film och kopp te.
Japp det är så jag vill spendera mina helger och kvällar på hösten!

Dessa fina plagg jag köpt hittar ni på shoplovestreet.

.Love.

Likes

Comments

Blommor är något jag älskar och som har blivit en del av bröllopet jag känt att vi borde lägga ner
mer tid och ork att greja med.
För mig är det en viktig del av bröllopet - välja ut blommor.

Redan i somras komjag på att jag kanske inte bara kan gå in till en florist och spontant välja utlite blommor, utan faktiskt måste ha en plan. Så jag gick in till en fantastiskflorist i Lund med en klar bild i huvudet på blommor som jag (och Simon) tycker om. Eftersom jag inte kan jättemycket om blommor sa jag vilka färger vi ville ha till floristen, så fick hon plocka fram de blommor hon tror kommer attpassa.
Tänk er dova färger i grönt, vitt/beige, ljust rosa, och svaga toner avljus blå.


Av alla blommor som finns att välja på är nog pioner, Dahlia och Anemoner mina allrabästa. Högt på listan finns även nejlikor och franska tulpaner, lika såträdgårdsrosor men Dahlia med sina många täta blad, pioner med sitt bommulsliknande utseende och anemoner med sinasvarta pistiller är något alldeles särskilt.

Min tanke var att välja en florist med specifika blomstersorter till minbrudbukett, bland annat pioner och anemoner som jag nämne ovan. Det svåra med det är pgaårstiden. Pioner blomstrar inte då men jag har hittat några rossorter som är väldigt lika en pion. Jagvet att jag antagligen inte kan få alla blomsorter jag vill ha, för det kommerinte att vara säsong för dem då och är glad att jag har lite koll så att jag inte blir helt ställd när jag väl kommer till floristen

Enav de viktigaste sakerna att tänka på (enligt mig) när man fundera över vad manvill ha för typ av bukett blir då att tänka på vilken säsong man ska gifta sig i.Eftersom att blommor och växter är organiskt och levande material är det integivet att alla sorter går att få tag på under hela året. Visst det går men då kostar det också.
Ofta kan man hitta enväxts karaktär i andra sorter precis som att jag har hittat (pionen i enträdgårdsros) än den man tänkt sig.
Just därför är det bra att skaffa sig lite skin på näsan och ta reda på vad somhör hemma i vilken säsong på året innan man sätter gång att planera för mycket.Detta är mest för att man skall slippa bli besvikna eller behöva ändra sinatankar på vad man vill ha i sin bukett.

Årstiderna i Sverige är fortfarande ganska markanta och alla årstiderna har sinskönhet enligt mig. Där för är det väldigt fint att kunna anpassa sitt bröllop efter färgoch material till just den årstiden man gifter sig i.
Såklart spelar det ingen roll vilken tid på året det är för vilken färg påblomman man vill ha, men det kan påverka i mindre vidd.


Vårt bröllop är i början av augusti och tillhör sommarsäsongen. För oss äraugusti en underbar månad som alltid är så mysig. Varm men ändå påväg mothösten och dess vackra färger. Jag har alltid varit helt säker på att jag velatha ett sommar eller höstbröllop.
Svensk sommar är verkligen underbar och unik på många sätt. Under de allra första sommarmånaderna exploderar naturen från att ha varit ganska så grå till att grönska och sprudla av färg, medan hösten drar oss in i de djupa och mustiga färgerna så sommörklila, senapsgul, orange, vinrött, och mörkare gröna toner.

En av mina svagheter är när man blandar olika grässortereftersom det skapar ett otroligt liv i buketten.
Vi kommer ju att gifta oss på en vingård där naturen runt om är både lantligt,skog och massa natur.
Därför kan jag tänkta mig en lite mer ”naturnära” bukett, så varför inte själ gå ut och plocka lite av det du själv tycker är vackert ute inaturen, allt från vackra strån, grässorter och bär.

Förutom mina favoriter har vi ju självklart rosorna. De är fantastiska och har alltid varit enomtyckt blomma och framförallt i brudbuketter. Jag har för mig att de flestarossorter går att få tag i stora delar av året men det är lika bra att frågadin florist om vila sorter för att få exakt information.


Bukett

När jag tänker på en typisk brudbukett så ser jag (och nog deflesta) framför sig en hårt bunden bukett av rosor med sidenband omkring, men såbehöver den faktiskt inte alls se ut. Så kommer inte min se ut i alla fall.

Min förkärlek går i till en burrig och vild bukett framför en stram och klassisk alla dagari veckan. Jag har hittat massa inspiration på internet med en serie bilder påfantastiska buketter och har gjort mig en minde-map på hur jag vill att den skallse ut för att lättare kunna visa floristen. Som jag skrev i början av inlägget är Dahlia, Nejlikor, Anemoner, silvereukalyptusoch andra gröna blad så fina och något jag vill ha med i min bukett.
Lantligoch rustik blomsterinspiration är vad ni kommer att få se på vår stora dag (tror jag).

När det gäller tärnornas buketter och marskalkarnas corsager älskar vi idén om att ha individuellabuketter i jordnära färger, så vackert i all sin enkelhet. Det behöverinte vara svårare än så!
För er som inte vet, corsage är en knappnålsblomma som brudgummen och marskalkarna pryder sinakostymer med.
Det kallas även Boutonniere och brukar oftast gå i samma stil som brudbuketten.

Att göra själv

Det finns så mycket man kan göra själv för attskapa vackra dekorationer på sitt bröllop och det behöver varken vara särskiltsvårt eller dyrt.
Att göra själv gäller självklart inte bara buketter. Det går även bra att göra dekorationer, placeringskort, corsager och annat vackert med blommor.

Som jag nämnde ovan är naturen full av vackra skatteroch dessutom är bra för både plånbok och själ och sinne.
Tänk vilken lycka att få använd sådant som ni själva gillar och som gör buketten sådärspeciellt just till dig.
Ut och få luft och plocka sånt som gör dig glad och fårdig att känna, detta är min bukett, verkligen min.

Visst finns det för och nackdelar med att göra sin egna bukett av ängsblommor.
Det är viktigt att man låter blommorna man plockat vattendra ordentligt innan man binder dem. Det är för att vattenkärlenska suga åt sig så mycket vatten som möjligt så att blommorna inte hänger ochslokar när man ska sätta samman buketten.

Engammal sägen säger att det betyder otur att binda sin egen brudbukett. MEN jag som inte är så skrockfull skulleverkligen velat göra min egen bukett, det hade varit så häftigt. Så är man litesom mig så skulle jag vilja påstå att det går braändå, utan någon märkbar otur in i äktenskapet, haha.
För mig som dessutom vill ha en "vild" bukett går blir det svårt att misslyckas.

Efter lite försök finns det många olika sätt och tekniker att göra brudbuketter på.
Vill haen gjord av sommarblommor som gärna får vara lite vild finns det inget bättresätt än att göra den handbunden. Då slipper du allt med ställningar, hållareeller ståltråd, utan buketten är kommer vara bunden endast med stjälkarna ochett vackert band som håller den samman.

Jag kommer lite längre fram att göra ett steg för steg inlägg om att binda enbukett.

Hårdekoration

Närdet kommer till hårdekorationer så har visste jag från början att tärnornashår skall vara dekorerade med blommor.
Jag har inte bestämt om det skall varaen blomsterkrans eller endast blommor som sticks in i uppsättningen.
Detär sååå vackert med levande blommor i håret tycker jag.

Just hårkransar är väldigt fint och just nu är detverkligen trendigt, just till sommarbröllop. Tänk er 5 vackra tärnor varautsmyckade med blommor i håret matchande till buketter och corsager.
En kranskan se ut på många olika sätt och därför kan man också förmedla olika stilar ochkänslor i dem.
Det beror på såklart på blomsterval men också hur man binder kransen.
Det finns tjockakransar precis som de man har på midsommar, sen det tunna kransar.
Halvakransar (där det bara är blommor på halva bindningen), kransar med barablommor kransar med bara grönt, ja ni hör, det är bara fantasin som avgör. Många kompositioner som bildar harmoniska konstverk.

Precis som med buketten och corsagen kommer jag göra en litet inlägg på hur mankan binda sina egna kransar.
Tanken till inläggen är inte att alla dessa moment som beskrivs ska ska få er att bli rädda för att prova.
-tvärt om, att du,precis som jag skall våga prova och vara kreativa trots att vi inte är proffseller utbildade!
Det är en rolig sak att ha på sig en krans som man vet att man gjort heltsjälv.
Ett bra pyssel för dina tärnor och dig att ha och göra på morgonen.

Dekoration/Dukning

Dubehöver oftast inte ”slå på stort” för att skapa någonting vackert med blommor.Det kan bli hur elegant som helst med enkla kvistar som dekoration. Att välja kvistar istället för blommor är dessutomväldigt pysselvänligt, då det inte krävs mycket ”skills” för att göra sin egen utsmyckning.

Placeringskort görs oftast på hur många olika sätt idag. Men det jagskall skriva om är de placeringskort vi kan hitta ute i växtlivet.Hur man på ett kreativt och livfullt sätt  kan informera om vilket bord man ska sitta vidoch framförallt vilken plats.
Det kan vara så enkelt som att knyta olika typer av gröna blad i hampasnöre ochsedan fästa dem med en lite klädnypa tillsammans med en namnlapp medbordsplacerings nr. Skriva namn med en vacker guldpenna och varför inte sticka in en liten blomma där också för att fylla utmed ytterligare färg?
​ Det finns så mycket mer i naturen att använda. Stenar, kottar, träbitar , löv.Det är bara fantasin som måste flöda.

​Självklart kan man också använda idén att hänga upp blommor på en lina till annanform av dekoration. 
​Det kan vara ett fint sätt att dekorera en tråkig väggeller kanske göra det fint bakom brudparet i festlokalen eller på vigseln.
Dukningen är en ganska viktig sak på bröllopet för vår del. Vi är båda tokiga idetaljer.
Ett vackert sätt att dekorera borden på är att lägga ut långablomstergirlanger.
Det räcker att man använder mestadels gröna blad och som du sen sticker in smågrupper av blommor i. Det ger ett väldigt maffigt och snyggt intryck och merdekorationer än så behövs egentligen inte.
​Enkelt och elegant!
Blomstergirlanger går absolut att tillverka själv men om du inte vill göra demsjälv så kontakta en florist,
​det är endast en kostnadsfråga.

Likes

Comments