​God kväll på er! I dagens inlägg tänkte jag skriva lite om livets prioriteringar. 

Under hela ens liv måste man tänka på hur man prioriterar vissa saker. Väljer man att alltid prioritera det som är rätt, lönar det sig i slutändan. Men skulle man prioritera fel så kommer karma och biter en i röven. Men egentligen. hur vet man om man har prioriterat rätt eller fel? Det vet man egentligen inte innan man har gjort valet. 

Jag själv försöker alltid prioritera saker som känns rätt, t ex  jag jobbar och går i skolan samtidigt istället för att vara ute och festa var helg och skita i skolan. Det jag vinner på att prioritera  jobb och skola är mer kunskap och en bättre ekonomi. För pengarna växer inte på träd och kunskapen serveras inte på silverfat. Jag prioriterar att umgås med människor som bidrar med positiv energi istället för negativ, vilket gör så att jag som person mår bra. 

Detta året har jag som nyårslöfte att jag ska må bättre än vad jag gjorde igår, och där handlar det också om prioriteringar. Jag måste välja om jag ska må dåligt eller om jag faktiskt ska må bra. Vilket hade du valt? 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

God förmiddag mina hjärtan!

I dagens inlägg tänkte jag skriva om den oro jag dagligen bär med mig. Oron som tar över mitt mående. Har ni någonsin känt att ni går rundor med en ständig oro och vet inte vad ni ska göra?

Saken är den att jag tänker så mycket på alla andra att jag helt och hållet glömmer bort mig själv. Får jag reda på att till exempel en väns närstående är sjuk eller att någon utav mina egna är sjuka, så kan jag inte sluta tänka på det. Jag går in i en oro som vägrar släppa taget. En del av mig vill bara säga ifrån och säga att jag inte vill höra, men samtidigt så kan jag inte, jag är för snäll för det. Jag vill finnas där som stöd och vara en bra vän, men jag vet också om att jag inte mår bra av det. Enda sen jag fick reda på att min mamma blev sjuk, så är hon en utav dom jag ständigt tänker på. Mår hon bra? Har hon ont? Har det blivit bättre? Ligger hon nu på soffan och tar det lugnt, eller hon trotsar allt och jobbar? Ja listan på tankar kan göras lång... Och nu undrar ni säkert vad det är som har hänt mamma, och jag kan säga som så att det är under kontroll av läkarna, men för att respektera min mamma så går jag inte in på vad det är för sjukdom hon har.

Men iallafall, nu vill jag fråga er, har ni något tips på vad jag kan göra för att få bort denna ständiga oro, men samtidigt finnas där för mina vänner och familj?

Likes

Comments

Hej mina små hjärtan!

I dagens inlägg tänkte jag skriva lite om hur viktigt det är för samhället att bli accepterad. Detta är något som alltid fram kommer oavsett vilken plats du än visar dig på, men framför allt på skolor. Jag som själv går i skolan ser detta hela tiden. Hur vi jämt och ständigt försöker passa in, hur vi kämpar med att bli accepterade så som vi är. Men detta är ett utav det svåraste kraven som vi ställer på oss själva. Dag in och dag ut får vi höra att vi duger som vi är bara om vi är oss själva, men hur lätt är egentligen det när det alltid finns någon som dömer? Eller inte accepterar hur man är? Hela min skolgång var jag mobbad. Mobbad för att jag var tjock, Jag hade inte kläder som kostade massvis med pengar, jag hade inte den senaste mobilen som alla andra hade m.m. Men oavsett sa alltid min mamma till mig att " va bara dig själv så ska du se att det går över". Åren gick men det blev inte bättre. Jag fortsatte vara mig själv, glada Evelina som alltid brydde sig om alla andra än mig själv. Jag gav bort mer än vad jag tog om man kan uttrycka sig så.

Och jag kan säga som så att den Evelina som jag var då, är jag fortfarande fast med lite mer kunskap om hur samhället egentligen fungerar. Det viktiga är inte att passa in och bli accepterad, det viktiga är att du alltid ska vara dig själv. Stå på dig och visa vad som är rätt och vad som är fel när det gäller just dig! Och det viktigaste av allt, va snäll! Skulle en person någon gång säg till dig att du inte duger, säg ifrån och stå på dig men va snäll, för det biter mer än vad man tror!

Likes

Comments

I detta inlägget tänkte jag skriva om min lille kille som idag fick lämna oss då han var mycket sjuk.. Allt började i torsdags förra veckan. Jag hade jobbat kväll och var påväg hem, väl hemma ser jag Kim sitta och klappa Rossi. Kim förklarar att Rossi inte har mått så bra och att hans mage spökar som fan... När jag fick höra detta så blev jag självklart orolig men sedan tänkte jag att det är väl ända ganska så normalt att en kattunges mage spökar, eller?

Dagarna gick och han blev bara segare och segare. Han lekte inte längre, han hade inte samma energi som han hade innan... Men åter igen, en kattunge med dålig mage blir väl segare. eller?

På lördagen när Kim och hans mamma åkte till Småland så var det bara jag som var hemma med Rossi. Han var lika seg som han hade varit dagarna innan men nu var det något som fick mig att öppna mina ögon och såg allvaret i det hela. Rossi satt och åt, bara några sekunder senare kräkte han upp allt igen, han fick inte behålla något. Jag hämtade en spruta ( en sådan man använder för att ge barn medicin) och sprutade in vatten i munnen på honom. Men även detta kom upp, inte direkt efter men en stund senare. Han sprang på kattlådan hela tiden och det bara rann ut ur rumpan på honom. När jag sedan kollar på honom igen ser jag att hans mage har svullnat upp, han såg ut som om att han hade svalt en ballong. Och när jag såg detta, visste jag ännu en gång att något var fel. När måndagen kom så var det inget annat som vi reagerade över när det gällde Rossi, han var fortfarande svullen och han bajsade löst. Så vi lät honom sova och avvaktade. På tisdagen hade Rossi inte bajsat en endaste gång. Vi reagerade lite på detta, men inte så jätte mycket. På onsdagen bajsade han heller inte... Då visste vi till 110% att det enda valet vi hade var att så snabbt som möjligt skulle ringa till veterinären och rådfråga om vad vi skulle göra. Hon gav oss råd om att köpa olja som vi skulle lägga på han rumpa (anus) och blanda messmör i hans mat för att mjuka upp tarmarna då han troligtvis var förstoppad. Vi testade detta ( Kims mamma testade det) men åter igen, inget hände. I morse när jag gick upp då jag skulle till jobbet möts jag upp av Rossi som stod utanför vårt sovrum. Jag tar upp honom i min famn och pussade på honom. När jag sedan släppte ner honom och skulle gå mot toaletten så följer han med mig in och tittade på mig. Jag bär upp honom, går in i sovrummet igen och lägger han på sängen, han ligger kvar och bara kollar på mig, och då säger jag " Matte ska bara iväg och jobba sen kommer jag hem igen och myser med dig". När jag sedan tar min väska och går mot hallen, kommer Rossi efter mig, åter igen säger jag " Nej Rossi, du får stanna hemma. Matte kommer snart igen" jag tar på mig mina skor, stänger dörren och går. 09.41 får jag ett samtal av min svärmor som då säger att dom sitter hos vetrinären med Rossi och att han ligger på röntgen, och att bilderna dom hade tagit hade visat att Rossi var full med vätska i hela buken och i lungorna. Redan då insåg jag att detta var slutet på Rossis liv. 10.28 var tiden då Rossi fick somna in i Kims famn.Detta tar i mitt hjärta något så fruktansvärt, men samtidigt så vet jag om att detta var det enda rätta för Rossis skull.


27/7-2017 dagen då himmelen fick den finaste änglen och stjärnhimmelen fick den finaste stjärnan! ROSSI SIRIUS TULLBERG, du finns alltid i matten och husses hjärta och tankar! vila i frid min älskade ROSSI!!!!!

Likes

Comments

ADHA, vad är det?

Adhd kan man inte förstå

oron spritter i kroppen. Är det något fel i "knoppen"?

Spring i benen, sitter inte still. Det verkar som om att dem "inte vill".

Fumliga välter det mesta dessemellan... Som "dem flest"

Väsnas, pratar på och "stör"

Allt tycks bli fel, hur dem än gör. Full gas hela dagen. Det är hyperaktiv- tagen.

Vissa dagar fyllda med charm, säger saker som gör dig varm

"Ja käre värld hur ska det blir?"

Det syns ju inte utanpå, Hur ska man då ADHD - förstå?Detta är en dikt som min mamma skrev när hon läste till undersköterska och samtidigt gick en utredning med min storebror för och se om han hade ADHD. Innan sa människor att barn med ADHD bara var ouppfostrade, men nej, detta är en sjukdom som blir allt vanligare och vanligare. Barn med ADHD har oftast mer energi än andra och blir dom arga, så blir dom jätte ARGA och är dom ledsna så blir dem jätte LEDSNA! Om man inte försöker förstå vad ADHD är så blir det jätte svårt att fatta varför människor med ADHD fungerar!

Likes

CommentsI dagens inlägg tänkte jag skriva lite om min sjukdom. Detta är en sjukdom som jag aldrig kommer att bli frisk ifrån. Det jobbigaste med min sjukdom är att den fördärvar så mycket… Relationer, vänskap och även familjeband.


När man är Bipolär så är man indelad i olika faser. Eller ja det heter ju inte faser men jag kallar det för de. När jag är inne i fas 1 så mår jag bra, jag är bäst på allt och mitt självförtroende är högst upp i toppen och ALLT är underbart. För er som läser så kanske detta låter bra, men nej, det är det inte. För när jag är inne i denna fasen så går allt till överdrift. Vilket gör så att alla andra som är i min närhet, blir som en fläck på lakanet. För det är bara jag som existerar. Jag trycker ner andra och stör mig på småfelen som dem gör, vilket egentligen inte är ett fel. Men om det inte går som jag vill, så blir det ett fel. När jag går in i en ny relation så går jag automatiskt in i denna fasen och lägger all min kärlek till denna människan. Mitt intresse för sex är liksom det enda jag bryr mig om och att få närhet är något jag lever på.


När jag sedan går in i fas 2 då är mitt mående stabilt. Vi människor går som en berg och dalbana vilket gör så att vi både är glada, ledsna men även förbannade. Men när jag går in i fas 2, så är jag inget av det. Jag är som en rak linje hela tiden. Jag visar inga känslor men jag är heller inte en elak människa när jag är inne i denna fasen. Utan jag bryr mig bara inte om något eller någon. I denna fasen så brukar jag märka att jag snart inom snar framtid kommer att gå in i min deprition. Det är den värsta fasen utav dem alla.


När jag går in i fas 3 så går min värld under. Jag kan inget, jag vill inget och allt är helt jävla hopplöst. Och just nu är jag inne i fas 3. Nu tror ni säkert att dessa faser är indelade på en kort tid men nej, hela mitt år går ut på att jag ständigt kämpar med detta. Jag kan vara inne i fas 1 i flera månader eller bara några veckor. Detta är liksom inget jag bestämmer själv. Hade jag kunnat avgöra mitt mående själv, hade jag inte mått såhär. Just nu känns det som om att mina dagar är som en rund cirkel. Jag vaknar upp med ångest, går till jobbet med ångest, väl inne på jobbet släpper jag allt och spelar att allt är OK… Dom på jobbet frågar alltid mig om hur läget är, och mitt svar är alltid “jodå jag mår bra :)” men allt är inte bra, och saken är den att jag inte vet varför jag mår dåligt… När jag slutar jobb och är påväg hem, kommer ångesten igen. Bara tanken på att åka hem gör mig gråtfärdig… Väl hemma går jag raka vägen in i sängen och lägger mig för att sova, och då kan jag sova flera timmar. När jag sedan ska sova för natten, somnar jag som en stock, som om att jag aldrig tog denna powernapen efter jobbet.


Nu tror ni säkert att vi som lever med detta bara vill ha uppmärksamhet, men uppmärksamhet är nog det sista jag vill ha. Jag vill bara vara för mig själv och stänga in mig och inte komma fram förens jag är tillbaka på fas 1 igen. Vi som lever med detta, går igenom en ständig kamp om att alltid vara på vakt och skydda sig själv. Detta gör vi inte för att såra någon eller för att fördärva, utan vi gör detta för vi är vi. Och så kommer det alltid att vara, iallafall för mig.


Det sista jag vill att ni ska göra nu är att skriva något taskigt eller nedvärderande… Utan bara ta er tiden och försök förstå hur mitt liv ser ut och kommer alltid att göra. Ha en fin dag!!


Likes

Comments

Hellu!

Idag har min dag varit pissig rent ut sagt... Och saken är den att det egentligen inte finns någon riktig anledning till det. Jag har varit sur, ledsen, arg och ibland har jag varit glad. Just nu har jag såå mycket tankar inom mig som jag inte riktigt kan styra. Tänker väldigt mycket på en vän som inte har det så lätt och jag vet inte hur jag ska hjälpa henne... Jag har legat vaken två nätter i rad nu för att tänka på en lösning för att hon ska må bra igen. Men inget funkar, och det kanske är så att hon inte vill/ behöver min hjälp. Men detta kommer jag nog aldrig få reda på då hon inte vet om hur mycket jag tänker på henne.

Samtidigt som dessa tankar finns inom mig så tänker jag väldigt mycket på Kim också. Han blev opererad i måndags och ska nu vara sjukskriven i 10 veckor. När jag inte är med Kim så är jag ständigt orolig över honom. Jag tänker så konstiga tankar och kan inte fokusera på något annat... För det finns ju en chans till att han har ramlat inne i duschen pga att det ligger vatten på golvet... Eller så har han glömt att ta sina tabletter i tid och ligger i sängen och har så ont att han inte kan röra sig... Saken är den att detta ska jag egentligen inte tänka på, utan Kim är gammal nog för att ta hand om sig själv, det är bara jag som ska inse det själv bara..

Nu ska jag hoppa i sängen och försöka sova mer än 4 timmar denna natten 😴

  • 53 Readers

Likes

Comments

God kväll kära läsare!

Sedan i måndags har jag bara tagit det lugnt. Sovit till klockan 10/ halv 11 på förmiddagen och verkligen haft sovmorgon delux... Inget jag är van vid då jag för det mesta alltid jobbar. Men att vara ledig ibland är verkligen inget jag klagar över, men... Att vara ledig i flera dagar och inte ha något att göra eller ha någon att träffa då alla jobbar, så blir detta jätte jobbigt... Jag som inte tycker om att vara själv, så tar detta extremt mycket på mitt psyke... Och saken är den att vara timanställd så vet man nästan aldrig när dom från jobb kommer att kontakta mig, vilket hindrar mig från att göra saker... Jag vet om att jag ska vara nöjd och tacksam över att jag har ett jobb, vilket jag är. Men detta börjar bli lite jobbigt... Och jag kan ju säga det att hade jag inte haft hundarna och katten här hemma, så hade jag brytit ihop av panikångest...

På tal om panikångest så har jag vissa dagar då jag känner att jag bara vill gräva en grop och trycka ner mitt ansikte där och aldrig komma upp... Och vissa dagar så är allt frid och fröjd och allt är super bra. Kan egentligen inte säga att detta är panikångest utan detta är egentligen en del av min sjukdom. För er som inte vet så är jag bipolär. Inget man skryter om men jag känner att jag vill vara ärlig mot er som läser och så att ni kan förstå vad jag och min familj går igenom... Denna sjukdomen drabbar inte bara mig, utan alla som lever runt om kring mig. Denna sjukdom är något jag verkligen skäms över, men att gå hela livet och skämmas över något man själv inte kan bestämma över, ja det är helt meningslöst. När jag pratar med vissa människor och berättar om detta, så tycker dem bara att jag är en drama queen som vill ha all uppmärksamhet jag kan få, men så är definitivt inte läget.


Nu tackar jag för idag och vill ni att jag ska skriva lite om min sjukdom så får ni gärna skiva det i kommentarerna så fixar jag det! Big love till er!!!

Likes

Comments

Hej! Så underbart väder vi har haft dessa dagarna! I fredags när jag slutade åkte jag direkt hem och byte om till det svalaste och bekvämaste jag kunde hitta i min garderob. Gick raka vägen ut på altanen och satte mig i solstolen och njöt för fulla muggar, helt underbart! När Kim kom hem gick han i i duschen sen skulle vi åka till Ängelholm och besöka det nya tillskottet till vår familj! Alltså en vit han katt med ett blått och ett grönt öga. Så den 26/6 får lilla Rossi komma till oss. Efter besöket i Ängelholm åkte vi till Ikea och köpte en paviljong till altanen, så behövligt och så mysigt! Senare på kvällen åkte vi till Råå strand med svärmor och hennes pojkvän + en vän till familjen, där vi grillade och hade det super mysigt.

På lördagen vaknade vi tidigt pga grannen som spelade musik för hela Påarp, och nu menar jag HELA Påarp... Så ingen av oss var på något vidare bra humör förutom hundarna, haha! Efter lite kaffe och frukost började byggande av paviljongen igång. Så fint det blev! Efter det åkte svärmor och hennes pojkvän till hennes syster och jag & Kim åkte till mamma. Vi åt lite mat där och bara njöt av tillvaron. På söndagen åkte vi hem från mamma och påvägen hem stannade vi vid Dollar store och handlade lite. Hälften av allt det som jag ville ha fanns inte kvar så blev lite irriterad, men att vara irriterad hjälper inte mig att få dessa saker. Efter handlandet åkte vi hem, satte oss på altanen och bara njöt av kvällen då måndagen snart skulle komma.


Jag hoppas att er soliga helg har varit minst lika UNDERBAR som min och att er vecka blir likadan! Big love för dig/ er som tar er tid att läsa min blogg som jag är super dålig på att uppdatera...

Likes

Comments

Godkväll mina vänner!

I skrivande stund sitter jag på bussen hem efter ett långt och stressigt arbetspass... Att jobba på ett äldreboende är roligt men så krävande. Dem äldre på jobb har sina rutiner och krav, och vi undersköterskor har våra rutiner och krav. Och ibland är det som om att detta krockar med varandra och inget blir bra... Ikväll så kom jag in till en dam för att ge henne sin kvällsfika. Väl inne satte jag mig på en stol och pustade ut! Damen frågade mig hur jag mådde och sa att jag såg trött och sliten ut. Jag kunde inget mer än att hålla med henne... Jag svarade damen att ja, jag är mycket trött men snart är mitt pass slut och jag får snart vila mig. Damen kollade på mig och sa att jag var en mycket trevlig och omtänksam tjej som lämnar min familj och vänner för att ta hand om dem. Då sa jag till henne att min familj och mina vänner kan ta hand om sig själva och kan dom inte det så har dom varandra. Men ni som är här, behöver oss. Vi är era vänner och familj! Damen kollade på mig med tårar i ögonen och sa att jag kommer hamna i himmelen den dagen det är min tur, med tanke på det fina och varma hjärta jag bär på!

Med detta ville jag säga att vi inom vården, vi gör inte bara "skit jobb" vi gör så mycket mer!

Hoppas att ni får en bra kväll!

  • 73 Readers

Likes

Comments