Till nellies första semester. Hade inte vart fel och lämna sverige men inte skoj när hon inte kan va i solen så nästa år så.. Nu får det duga med en vecka i grebbestad. Bara ha det mysigt och hitta på en massa saker. Ska bli skönt och komma iväg lite från alla här hemma och slippa massa besök och få en vecka ensam med min lilla familj.

Kan inte fatta än efter 6 månader att ja har en bebis. Va så förbjudet för mig att skaffa barn med mitt hjärtfel innan ja va opererad ingen trodde ja skulle klara av det . Men va fel läkarna hade bebis mådde perfa hela tiden och ja hade en jobbig gravidetet med illamående och kräkningar första 25 veckor sen migrän 5 veckor sen sista 9 veckorna mådde ja hur bra som helst. Mitt hjärta blev sämre men inte alls så som läkarna trodde . Förlossningen gick hur bra som helst . Alla va förvånade utan ja . För ja känner min kropp och aldrig att ja skulle göra abort det va inte ens förhandlningsbart. Nu är ja mamma och världens lyckligaste, Ha sån fin familj<3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

min fina familj. En månad ha nu gått sen man blev mamma till världens finaste flicka. Den bästa månaden i mitt liv. 

Likes

Comments

Det säger mycket om hur skört och kärt våra hjärtan är. Det är så självklart att man ska ha hjälm när man cyklar för att skydda hjärnan. Hur logiskt som helst. Men hjärtat då? Jag minns när min pappa lärde mig cykla och betonade hur viktigt det var med hjälm annars kunde jag ramla och dö(han sparade inte på krutet). Men ingen förklarade för mig någonsin hur viktigt det var med hjälM för hjärtat. Ett oskyddat hjärta lever farligt. 

Att det orkar slå 70slag i minuten i vila, sådär 5 liter blod och mycket mer vid ansträngning och ändå överleva bristningar efter bristningar.

Jag brukade tänka på när man genomför hjärttransplantationer så skulle mitt hjärta vara sämst att få. Ett stort jäkla hål var det då.


Men sen förstod jag varför min pappa aldrig predikade något om hjälm för hjärtat. Olikt hjärnan är detta ofantliga organet självläkande. Och varför bana vägen för hjärtesorg när det ändå tillhör livet?


Hjärtdöd finns inte, för den dagen hjärtat slutar slå(finns medicinska undantag) så är det slut. Alltså om ditt hjärta fortfarande slår, hur ont det än gör, och det slår, så jobbar det på att läka...inte sig sjäv. Men dig.

 

 

Likes

Comments