Header
View tracker

Även om man vet att det nog är så det kommer att gå så blir man ändå besviken på sig själv, det är svårt att låta bli. Jag flunkade den praktiska tentan. Jag koncentrerade mig på medicintentan veckan innan så jag hade verkligen ingen energi att göra det jag borde ha gjort. Men men, så är det, bara att tugga i sig och tagga för nästa tillfälle.

Vfu:n är superintressant, jag har en väldigt bra och kunnig handledare. Jag är helt klart imponerad av henoms sätt att bemöta de olika personerna man hanterar på en avdelning, läkare, patienter, anhöriga, arbetskamrater etc. Finns en hel del att snappa upp där helt klart. Jag ska vara på labb en halv dag och jag har en fältstudie på en planerad operation, och förhoppningsvis så får jag vara med på en akut op också.

Det roligaste med detta är att när man känner att det är jobbigt med pluggandet så ser man vad det är man ska ut till i framtiden och då är det lättare att kämpa.

Ja just det, jag har äntligen fått en tid för en bedömning i Uppsala, ska ringa på måndag och höra vad det innebär. Hoppas att jag får en op-tid snabbt efter det. Jag behöver få börja jobba känner jag. Det var mycket lättare att få ihop det som student när jag kunde jobba extra. Men nu har jag hört av mig till kommunen, tydligen så hade jag min tillgänglighet kvar, så jag ska ringa avdelningschefen på måndag och fråga om det är ok om jag går bredvid ett par dagar då jag inte varit där på så länge. Ja jag vet, inte optimalt med tanke på värk och jag kommer nog få öka dosen på medicinen, men jag känner att jag inte har något val. Vi får se vad de säger.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag var det introduktion på lasarettet inför vår verksamhetspraktik i fem veckor. På ortopeden.  Nervös, spänd, rädd, förväntansfull. Ja det är en massa känslor och tankar som flyger i huvudet. Det var lite information och lunch så en kort dag. Men det kommer gå bra, jag går med bra kvinnor från klassen som man säkert kan finna stöd hos om allt går åt h-vete. Nåväl klockan står på fem, haha, hur ska det gå jag är ju ingen morgontyp. Jag kommer vara sjukt slut i morgon eftermiddag. Så nu blir det sängen, barnen har lov och lägger sig när de vill så jag förväntar mig att de sover som stockar när jag åker. Huvudsaken är att de lägger sig överhuvudtaget. Och snart är det jullov. Underbart.

Likes

Comments

View tracker

Idag har det varit en slödag i godisätandets tecken, jag har hittat hittat en ny serie som heter The Glitch. Boken jag lånade på bibblan ligger och stirrar anklagande på mig, men jag orkar inte läs just nu känner jag, trots glädjen jag kände när jag lånade den. Igår var Evelynne och hennes bästa kompis på Halloweendisco, vi kom inte i säng förrän efter halv ett så jag har varit sjukligt trött idag. Emma var på Kulturcentrum Bergets spökvandring, som spöke. Det var tydligen kul. På tal om Emma så skrämde hon skiten ur mig igår. Hon slutade skolan klockan halv två och halv fyra insåg jag att inte var hemma och inte hört av sig. Nu hade jag missat att fylla på hennes telefon så hon kunde inte ringa. Men jag ringde och hon svarade inte. Jag dog lite av stressen, magen fick ett psykbrott och när jag tänkte gå in på lokaltidningen för att se om en olycka skett så fick jag ett sms från hennes bror att Emma var med honom. Han hade tänkt höra av sig men tänkt att det inte spelade så stor roll. *säg det min hjärtfrekvens, mina katastroftankar och min stressmage.
Han och två av hans kompisar skulle ta en fika på lokala kondiset och han bjöd med Emma. Så himla gulligt av honom. De umgås inte så mycket så jag blev först förvånad, sedan glad och stolt.
Det är som Emma, som skulle på Boda Borg nästa vecka med kompisar, jag frågade om hon kunde kolla om Evelynne kunde vara med, men de ville inte det. Vilket jag kan förstå. Men då valde hon att gå med syrran istället, och eftersom de ska vara tre i lagen så frågade vi Sandra om hon ville. Så nu blir det syskonumgänge istället. Evelynne ska eventuellt ha med en kompis, men det gick bra så de andra. De är så rara.

Nu har jag varit och haft mys med grannarna, det var väldigt trevligt, som alltid gott att äta och dricka. Jag kände mig snål, Inga blommor och inget eget vin. Men jag klarade inte av att gå ned till centrum idag. Jag gick hem tidigt då jag började må illa av värken i nacken och behövde ta medicinen. Så nu ligger jag redo för att insomningstabletten ska göra sitt.
Sandra är på fest men de andra är hemma. Har en stor känsla av att de kommer vara vakna halva natten när jag slocknar så tidigt. Men är det höstlov så är det.
Ja just det, jag fixade en liten pumpa också, lite för att jag skulle kunna lyfta den och klara av att skära den. Som vanligt så gick det inte så bra men jag gillar hen.

Likes

Comments

Idag är det riktigt fint höstväder här i Örebro/Degerfors, grannbarnen är ute och leker, min gamla surhjärna orkar knappt höra dem, men jag stod en liten stund och tittade på dem och jag fattar ju hela grejen med att vara barn och ha kul och leka så det är ju bara att gilla läget. Haha, jag är skadad av att mina egna ungar blivit så stora.

Planen för idag är att försöka städa, känner den ljuvliga doften av kattkiss på fel ställe, men har inte lyckats lokalisera det ännu, och för den delen så sover småtjejerna och sonen så det är en bra ursäkt för att inte börja föra oväsen tycker jag.

Jag har också suttit och funderat på det där med att dela artiklar på facebook, och alla jädra tester som folk gör. Här är två länkar till artiklar som handlar just om det.

http://www.dagensmedia.se/medier/emanuel-karlsten-jag-skams-som-kollega-6800332

http://www.metro.se/nyheter/it-experten-sluta-gor-tester-pa-facebook-du-saljer-ut-dina-vanner/EVHnll!dGrmSYS9LAs5c/

För sjutton gubbar kära människor, läs, källkritisera, fundera på syftet och var inte ett får i skocken, även om jag fattar att det är så majoriteten av människor fungerar. Alla kan göra fel, men många lär sig inte av dem utan bara fortsätter.

Likes

Comments

Jag behövde nog det .Ja sova alltså., Steg upp som vanligt och jagade upp Evelynne och Emma, fixade det sista som Evelynne behövde inför Halloweendiscot ikväll, rastade hundar och gick sedan och lade mig med tanken att vila en stund. Vaknade halv två.. Jag måste varit helt utmattad.

Nu känner jag mig helt handlingsförlamad, ska nog bara ta en kopp te, äta frukost och kolla på Greys Anatomy. Sitter och lyssnar på nyheter om övergrepp på barn och kvinnor och känner att jag behöva vända bort tankarna från det. Man mår ju fysiskt illa över hur, mestadels män, kan bete sig.

Gå gärna in på Thailandsprojektet på Facebook, läs och hjälp om ni kan hjälpa

https://www.facebook.com/thailandsprojektet/?fref=nf&pnref=story

Även Love Nepal tycker jag man ska gå in på och stödja det otroligt viktiga arbete de gör.

https://www.facebook.com/savebadi/?fref=ts

Tyvärr så kan man inte hjälpa alla sexuellt utnyttjade barn i världen, men varje barn som får hjälp är en seger.


Likes

Comments

Huvudvärken..Lite i alla fall. Jag har spänt mig så det gör ont i örat. Fick venprov och sond. Sprang som en yr höna och letade materiel så hann bara läsa igenom det en gång. Det kan bli godkänt, eventuellt. Nu belönar/tröstar jag mig själv med choklad och Chai latte

Likes

Comments

Idag är en dag då jag har haft chansen att verkligen förbereda mig inför examinationen i morgon. Men jag har nog mest skräckslaget försökt undvika allt som har med det att göra. Fick i alla fall ihop anteckningar till slut som jag gick till bibblan och skrev ut. Man vet att man bor på en liten ort då man får låna deras arbetsdator och inte behöver uppge namn när man lånar böcker, för de vet redan ens namn. Jag lånade en bok, för jag känner att jag måste få läsa något annat än om sprutor, sjukdomar och hur man suger slem. Nu är jag fri i tre dagar innan VFU:n börjar. Så en bok borde jag hinna med.

Jaja, jag tränade lite på att ta på handskar på ett sterilt sätt och går runt och mumlar: Glöm inta ett sprita, glöm inte att sprita.

Hade lagt bönor i blöt igår, som jag givetvis glömde bort. Men de åkte ned i en gudomlig gryta, eftersom den var tvungen att vara vego och jag och sonen vill ha kött så stekte jag kött bredvid och hällde på lite gryta i stekpannan så det fick gona till sig. Som vanligt, ja jag är lite självgod när det kommer till grytor, så var den supergod. Kokade även rödbetor, varför vet jag inte ännu, funderar på att ha dem till vegobiffar med bönor, vi kommer nog på något-det gäller att ta tillvara säsongens grönsaker har jag hört.

Ja just det, Sandra skickade mig trailern på Sherlock säsong fyra. Ja jösses, inskrivet i kalendern när den kommer. Som vi har längtat. Nä nu ska jag tag mitt nervösa jag och droga mig till sömns så att imorgon kommer och kan vara över. Hua. Vilken pärs.


Kompisar i vått och torrt.*vovvekärlek*

Likes

Comments

Så gammal som jag är så har jag aldrig hört talas om dubbelinbakad pizza. Men idag testade jag en. En dubbelinbakad Calzone. Jag kan ju säg att den ligger i kylen och borde räcka till frukost, lunch och middag imorgon. Sandra är en pärla och städar kylen. Min teknik med att fylla kylen genom att blunda och kasta in allt lite hursomhelst var tydligen inte så uppskattat.
Idag taggar vi för helgen, numera traditionella, Halloweenfest hos grannen. Skickar med en bild på Evelynne bara för att jag tycker att hon är så fin. *så många underbara döttrar att älska*

Likes

Comments

Jag fick låna bil av en fantastisk människa. Så idag har jag varit och storhandlat. tusenlapparna susade iväg men det var behövligt. Det ekade tomt här hemma. Fyra timmar tog det och ändå fick jag hjälp av Sandra. Tog ut värktabletter men tyvärr hade jag peakat i smärta när jag väl kom till apoteket så de gör inte så stor verkan, men ska ta en lite högre dos strax, ska bara köra tillbaka bilen.

På tal om bil, fasen vad ont det gör att köra, om jag skaffar en ny bil så ska jag köpa en automat trots att det tar emot.

När jag kommer hem igen så ska jag skriva klart det jag behöver till examinationen och sedan blir det Viaplay/Netflix resten av kvällen. Tanten är helt slut.

För den delen så tror jag att sonen har lite mellanmål i alla fall ett par dagar framöver. Ja Sandra, du får också ta givetvis.

Likes

Comments

När jag skriver den meningen så hör jag Kentas låt "Just idag är jag stark" fast med lite annan text i huvudet. Idag har jag pluggat, pluggat och åter pluggat. Fick sluta efter fyra timmar för att min axel gjorde ont som satan. Bara lite kvar inför torsdag. Jag hade en sådan sabla tur att en snäll studiekamrat bytte examinationstid med mig, jag hade inte klarat av att göra den på onsdag, nu blir det torsdag istället och den extra dagen är guld värd. Sedan tog jag med mig stresshunden Bolt ned till Ica där Emma mötte upp så hon kunde stå med honom nere vid parkeringen. Ok, dagens typ sjuttioelfte misstag var att gå ned till affären, med Bolt och sedan bära kassen nästan hela vägen hem. Nu har jag ont, har bara en halv morfintablett kvar tills jag kommer till apoteket i morgon så jag vill inte ta den ikväll då jag vet att jag kommer att ha skitont i morgon bitti. Ok här kommer det riktiga gnället, nacken knastrar när jag rör mig, axeln känns som om den ensam sprungit ett maratonlopp och rygg/höfter tycket att man vid 45 års ålder inte ska ha förmågan att gå utan att se ut som en blandning mellan en anka och en pingvin när man gör det allt gör ONT. Så strax ska jag slunga i mig en insomningstablett och en citodon och hoppas på att få sova hela natten. Tänk att det finns stackare som har det så här jämt, fy fan rent ut sagt. Jag hoppas verkligen att operationen kommer att göra mig nämnvärt bättre.

Likes

Comments