Header

Ja det är helt klart det jag gjorde idag. Jag var i en stor butik, luftiga lokaler, välfyllda hyllor och skulle få shoppa! Yey vad kul. På Biltema och köpa nya torkarblad, spolarvätska och olja. Dubbelyey. Men nu går det i alla fall att se ut geon rutan-i alla fall efter jag fattat att det satt ett bladskydd på torkarna.

Innan jag förlustade mig på Biltema så var jag hos sjukgymnasten som gav mig två övningar som ska göras varje dag i två veckor. Det handlar om att hitta magmusklerna och inte använda ryggen. Jag är t o m tejpad på ryggen just nu för att känna av när jag belastar ryggen istället för magen. Och huj, det är ofta det.

Innan jag gick och la mig igår så kollade på fil: Bad Moms. Den var rolig men jag är nog gammal för jag gillar inte när det har så grovt språk. När det bara ska skrikas ut könsord hela tiden så blir det bara vulgärt. Tyder på lite finessbrist hos manusförfattarna tycker jag. Mycket dålig kritik om filmen har jag läst, främst från män av någon märklig orsak. Och visst jag kan hålla med om att det är överdrivet, men det ligger mycket sanning i kraven som ställs på främst mödrar. Jag menar en man "passar" sina barn får en guldmedalj, medan en kvinna som gör det får....?

Nåväl, nu ska jag ta mig en powernap innan jag och sonen ska ta oss en runda in till Örebro.

Likes

Comments

Jag är säker på att det var plusgrader någonstans i Sverige så idag åkte kortbyxorna på, eller nu luras jag lite. De slutar faktiskt precis under knäna.

Åkte och jobbade okristligt tidigt i morse, hade en superbra dag på jobbet, fick mess från Evelynne att hon och hennes kompis åkte till badhuset, kom hem. Sonen och jag var ensamma hemma så vi kollade på en film: Into the White-helt ok, lite humoristisk, sorglig och eftertänksam norsk film.

Nu är Emma hemma igen, hon har fått sina nya skor, prisa gudarna de passar.

Ja mer sammanhängande än så här blir det inte. Haha, jag är sjukt trött. Tidiga morgnar är inget för mig. Jag är stolt över mig själv över en sak i dag i alla fall. De ringde från lasarettet och frågade om jag kunde jobba i morgon, men jag sa att jag lovat bort mig till min son hela dagen. De som känner mig vet hur svårt jag har att säga nej till ett pass. Så yey och en klapp på min axel.

Nä nu ska jag slösurfa lite och sedan blir det tidigt i säng tror jag nog.

Hmm, ignorera de bleka och håriga benen och de svarta strumporna och hundhåren och bara tänk på hur skönt det blir när våren är här till 100%.


Likes

Comments

Vaknade upp till ett härligt väder, men det var bara att ta med sig bilen och i mycket sakta mak köra i snömodden in till Örebro och universitetet. Jag höll 70 allt som oftast, och även om jag hade en fin liten kö bakom mig så var det bara två stycken på hela sträckan som gjorde omkörning. Jag kan ju säga som så att inte ens jag som gillar när det går lite fort skulle gasa på oplogad väg med allround-däck.

Väl i skolan så pumpades huvudet fullt av information om CVK, SCVP och PICCline. Jag riktigt kände hur det bubbalde där inne om steril hantering, klorhexidin och plant läge. *pust*

Fick ta en sväng förbi NetonNet på vägen hem. Min kära Bolt har tagit sönder sin tredje HDMIsladd och småtjejerna hade vaknat upp till en dag som startade utan datortid. Vilken katastrof!! haha. Evelynne hade en kompis sovande över här, jag hörde inatt att de smög sig upp och sov vid tre-tiden. Vilka nattugglor, då sov jag sedan länge.

Lite Bones har jag hunnit traggla igenom också så nu är säsong 11 klar. Sandra berättade att det bara blir en säsong till. Vad är det som händer i världen när alla de serier som jag följt sedan start-då jag fortfarande var relativt ung-läggs ned.

Nåväl, Emma sover hos en kompis i natt då de ska till Boda Borg i morgon, och jag ska kolla på ett avsnitt av någon serie med Evelynne innan alla husdjur ska utfodras och rastas och jag kasta mig i säng. Börjar jobba i morgon kl 06.45 och morgonpass är inte mina favoriter. Men det blir nog bra det med.

Likes

Comments

Tittade ut i morse, såg snön och lade mig ned och fortsatte sova. Inte en chans att jag åker med mina allrounddäck i nysnö. I synnerhet inte över 12 mil t & r. Såg sedan i mitt facebookflöde att det var en och annan som satt fast i köer.

Hade planerat att gå på ett Moderat-gruppmöte idag, men jag funderar på att lägga det intresset på hyllan ett tag, kanske till jag har gått klart skolan. Kände mig så trött efter helgen plus att jag tappat saker de senaste dagarna. Så återhämtning pågår. Jag äter ju min medicin så jag känner inte av smärta så mycket, men att tappa saker är ett tecken på att diskbråcket krånglar lite extra. Men skönt nog har svullnaden jag hade i mina händer och ben efter helgens jobb lagt sig rätt bra.

Jag steg ändå upp rätt tidigt då Emma går på lovskola, frivilligt. Hon är smart den ungen och avskyr att göra läxor hemma så hon försöker fixa det mesta under skoltid. Eftersom vädret var som det var så körde jag henne dit. Skjutsade sedan runt sonen lite då han sökte sommarjobb. Och sedan hem där Evelynne och hennes övernattande kompis precis stigit upp och gjort sig lite gröt.

Jag gillar tempot på dagen, en sväng till Ica, hem och göra korv med bröd, kolla på Netflix med sonen-Undergången-en film om Hitler. Klart sevärd.Så klart passade Chili på att krypa under täcket och mysa. Den galningen flippade när hon kom ut i snön och skuttade så hon ramlade på baken. Inte så bra för hennes diskbråck, men det verkar som om det gick bra, som tur är.

Nu har Evelynne och kompisen åkte hem dit istället så får jag se om hon kommer hem i natt.

Nu ska jag glo igenom morgondagens föreläsning. Blir heldag på Universitet i morgon, lika bra att man är förberedd.

Likes

Comments

pizzabagare. Gjorde pizza hemma och det blev suveränt gott. Nästan som köpt, endast tomatsåsen som inte var samma lika. Köpte en billig färdig tomatsås och hällde på.
Har även hunnit handla, tant fick lite rabatter på Ica som måste utnyttjas. Smakade nya Kick-hallon. Föredrar helt klart den med havssalt.
Vi har möblerat om lite, sonen bytte rum. Det blir fortsättning i morgon. Det är helt klart mindre bökigt om man byter rum utan saker. Men vem har tid att minska krångel.
Tog, äntligen, en kopp te igen med grannen. Hon är så duktig och hade fixat en uppfriskande ingefärsdryck. Jag gnällde lite, som vanligt. Denna gång att jag har så kassa arbetsskor. Då kom hon på att hon hade ett par som var för små för hennes dotter. Skitsköna. Så nu slipper jag fundera på det. Nä nu ska jag dricka upp mitt te och sedan sova. Ska eventuellt till skolan i morgon,vi får se. Jag har varit så trött och seg idag så jag kanske tar en till dag till vila.

Likes

Comments

Enda dagen som man kan sova ut, ligger däckad och drömmer konstiga drömmar när telefonen väcker mig. 8.45. Det var min bank-som ville boka en tid för att prata pensionsspar. Men hallå, här ska inte sparas något. Inte i kassa sparformer i alla fall. När jag i framtiden jobbar så ska jag se till att investera eventuellt överskott i solida saker som kanske inte ökar så mycket i värde men som ändå inte tappar. Jaja, det var ju omöjligt att somna om efter det så det var bara att dra sig slitna kropp upp ur den varma sängen.

Idag så var det dags för att ansöka om VFU-plats. Jag har varit duktig och lämnat in alla papper-till fel person, alltså papper om förtur på VFU-plats p g a särskilda omständigheter. Den skulle vara inlämnad den 17:e och ligger nu på ett låst kontor hos fel person. Som tur var så var det en professor som låste upp kontoret för mig så jag kan bevisa att jag lämnade allt i tid. I morgon ska jag be någon låsa upp så jag kan lämna det till rätt person. Jaja, det blev ju lite goa skratt av det. Alltid något.

Nu ska jag fortsätta att kötta lite avsnitt av Bones innan jag ska ta hand om disk och göra en pizza.

Ha en underbar dag.

Likes

Comments

Ok, så stäm mig men jag har garvat läppen av mig åt #lastnightinsweden

Ja jag har hamnat i några twitterkommentarsfält och ja jag har delat och skratta åt bilder. Jag ska delge er några.

Jag har även varit inne på Vårdväskan och beställt en namnskylt. Sandra gav mig länken och när jag visade resultatet så tyckte hon att det var så jag. Vad det nu betyder. Nåväl. Detta är vad jag beställt och sedan följer mitt söndagsnöje.

Likes

Comments

Har precis skrivit och lämnat in min uppgift om "Reflektion av en kvalitativ artikel" Jag var ju den enda som var på uppsamlingsseminariet, men jag hoppas att jag får godkänt i alla fall. Trots att jag bara reflekterat med mig själv.

Jag är så trött så trött. I morse så trodde jag att jag snoozade klockan, men vaknade av någon anledning efter 10 min och insåg att jag stängt av eländet. Ibland ska man ha tur. Jag är helt slut nu. Jag fattar inte hur folk orkar jobba år ut och år in på en så tuff avdelning. Mer anställda nu! Satan i gatan, jag har aldrig varit med om något liknade och vilket slit. En stor eloge till personalen som lyckas rodda detta och ge så god vård som de gör. Boendet känns som semester efter denna helg. Ryggen värker, nacken värker, fötterna har sagt upp sig. Men de underbara människorna som man möter gör det värt det, men skulle jag vilja hålla på med det i det långa loppet? Nej.

På denna avdelning skulle de som tar besluten få gå ett par dagar, och inte gå bredvid utan verkligen jobba. Då skulle nog resurser tas fram. De frågade om de får ringa igen om det behövs, jag fattar det som om de har det svårt med vikarier så visst får de det. Finns mycket att lära och ta med sig när man jobbar på andra avdelningar och inte minst att lära sig att uppskatta de som sliter hårdast av dem alla, personalen. Det kommer man helt klart ta med sig om man blir patient en dag. Men det bästa med jobbet är ändå att man gör skillnad i andra människors liv. Mitt bemötande av patienten är a och o för hur hen kommer att uppleva sin vård. Det är det som de minns, inte hur ont det gjorde eller hur dåligt de mådde. Utan om de blev sedda, lyssnade på och omhändertagna.

På tal om ingenting, på grund av att min nacke krånglat lite nu så tappar jag saker, igen, idag tappade jag min plånbok på Ica, märkte ingenting-ändå höll jag den i handen hela tiden. Upptäckte det i kassan och sprang ut och kollade i bilen med en stigande känsla av panik. Jag hade ju plockat ut en del kontanter, hua. Men som tur var så var det en trevlig man som hade hittat den vid tidningarna. Jag minns inte ens att jag gick den vägen, pengarna var kvar och jag firade med att köpa en påse Polly, den nya med saltlakrits, hallon och choklad. Behöver jag ens påpeka att de var gudomliga.

Nu tror jag att jag ska ta mig en kopp te och sedan så har jag nog uppbringat nog med energi för att slänga mig i duschen och sängen. Ha en underbar natt i Lalaland. Det ska jag ha.

Likes

Comments

Eftersom Evelynne sov så länge igår på dagen så blev det nattvaka. Jag gav upp vid fyra och hon vid fem-enligt hennes egen utsago. Tänkte lite som så att jag är ju ledig i helgen så kan vi slöa och bara vara, det är ju t o m sportlov.

Vid 10 blev jag väckt av telefonen: "Hej det är *okänt namn* Jag har fått ditt nummer från en avdelning och vi har kris, kan du jobba idag och i morgon. Ja idag i alla fall, skulle vara snällt."

Klart jag tackade ja, fast jag aldrig hade varit på den avdelningen tidigare. Kände mig lite vilsen och inte särskilt effektiv, men den snälla personalen jag jobbade med tyckte att jag varit till stor hjälp.. Haha. Nåväl, det blir ett dagpass i morgon så får vi se sedan. De frågade om de kunde ringa in mig vid fler tillfällen, javisst, självklart. Bara jag inte är i skolan eller jobbar så ställer jag upp. Jag har inget liv, allt går ut på att få ett litet pluskonto som har råd att leva och inte bara överleva.

Eftersom jag är en sådan husmorsmänniska så gjorde jag fyra matlådor till mig efter jag hade varit och handlat en snabbis. Jag skulle ju inte vara hemma och laga mat så jag köpte nudlar i påse. Deras favorit i perioder.Sonen har ont i halsen, så han orkade inte laga mat, men Emma har lovat att göra det i morgon. Jag har redan stekt köttfärs och lagt i kylen så de fixar till något.

Jag gjorde även en godmorgon smoothie. Med kvarg, mandelmjölk, frysta bär, pumpakärnor, solrosfrön och...alger.

Ni vet bilder man ser på matbloggar. Jag kan ju säga att det inte såg ut ens i närheten av något sådant. Det såg snarare ut som något en flock med måsar skitit ut. Var det gott? Var det säkert, om det inte var för den mysiga eftersmaken av ruttnande hav från algerna. Men nyttigt var det Tjohej.

Nä nu har jag mumsat i mig en macka och en kopp te. Dags att kolla vad för galenskap Donald Trump gjort idag och gå och lägga sig. God natt snyggingar.
Likes

Comments

Min lilla Evelynne har i full fart hamnat i puberteten, hus fasen det nu gick till. Men detta gör också att hon är så sabla trött. Idag somnade hon vid tre-tiden och eftersom jag själv var helt slut, kollade på Hawaii 5-O och höll på att somna, så gick jag och lade mig en stund-blev tre timmar.

Jag vaknade vid halv åtta av att hon satt i min säng och grät för att hon var så hungrig och undrade varför vi inte väckt henne. Det vara bara att stiga upp och laga till något som gick kvickt så det blev pannkakor. Jag insåg att jag inte längre kunde receptet i huvudet så jag tog för mycket vätska och hade inte tillräckligt med ägg så fick springa över till en granne och sno två stycken. Som vanligt när jag gör pannkaka så blev den första helt misslyckad, till Bolt stora glädje.

Nåväl stack ned till affären och handlade och det är en så konstig sak med min bank. Jag ska få barnbidraget på måndag, men alla utbetalningar som ska komma på måndagar kommer på lördagen. Förra gången jag fick CSN så kunde jag handla på fredagen, men när jag kom hem så var det minus på kontot fram till midnatt då pengarna kom in. Så jag tänkte att jag kollar på bankomaten och se där, jag fick ut pengar trots att det inte fanns så mycket på kontot. Hel märkligt. Jaja det kommer ju in vid midnatt och vi handlade lite onyttigheter som vi sedan mumsade i oss medan vi kollade på Husdjurens hemliga liv. Rekommenderar den, skattade lite för mycket åt vissa saker.

Nä nu ska jag kolla klart på en av mina favoriter Akuten på Svtplay.

Det blir inte roligare än så här i mitt liv idag.

Likes

Comments