Header

För ett par dagar sedan hade jag en tandvärk av inte denna värld trodde jag. Jag kunde inte sova på natten och det kändes pest. Det kunde ju inte bli värre tänkte jag. Jodå, kvällen efter hade jag kunnat slita ut tandjäkeln helt själv. Tog t o m morfin men inget hjälpte. Satt här hemma och tjöt. Morgonen efter så vaknade jag snygg som satan med en kind som hade växt. Kollade om det fanns akuttider någonstans i närheten, för jag började jobba kl 14. Men icke sa Nicke. Efter en trevlig arbetsdag så tyckte sköterskorna att jag skulle gå ned till akuten med svullnaden, då den blivit röd. Sagt och gjort så gick jag ned och slösade lite skattepengar. Jag skämdes lite eftersom jag vet att det egentligen är ett tandläkaren som ska fixa med detta. Men jag kände att det var så stort och rött att det kanske inte var det bästa ur hälsosynpunkt att vänta över natten. I synnerhet inte när jag kände mig öm ned mot halsen också. Ni vet direktlinjen till hjärtat gillar inte när man fyller den med bakterier.

Den snälla läkaren skrev ut antibiotika och gav mig en pik om jourmottagningen, vilket i och för sig hade stängt när jag slutade jobba. Hemma igen vid 01 och nu känns det bättre. Jag har bokat tid hos tanddoktorn-borde få en guldstjärna för det-så får jag ta mig råd att fixa eländet. Akutläkaren tyckte att jag skulle gå till tandtypen och sanera den härliga bölden, men jag tycker det är mycket roligare att sköta det själv. Det är ju som en gigantisk finne som aldrig tar slut.

Sensmoralen i denna historia är. Bli inte deprimerad så att du inte orkar ta hand om dina tänder, gå till tandläkaren när du behöver, dra inte ut tänder bara för att du inte har råd att laga dem och när det gör ont stå inte ut i flera år. *tips från coachen*

Likes

Comments

View tracker

Notera hur jädra fint jag censurerar mig själv. Idag var det en bra dag. Jag har jobbat, trött som satan men det var kul.

Kom hem och en av mina tänder bara släppte flera stora bitar. Mysigt värre. Inte blir det bättre av att jag har betalat in satans mycket räkningar, skickar iväg dem och när jag går och dubbelkollar ser jag att jag betalat in 730:- på fel bankgiro. Jag har missat en siffra, men var trött och stressad. Bara att ringa banken i morgon och hoppas att människan som får mina pengar är en ärlig typ.

Jag har ju tänkt åka till Skåne i morgon för att hämta en bil, men har inte fått tag på dem för att försäkra mig om att bilen är fixad och klar för hämtning. Så jag får ringa dem i morgon bitti innan jag vågar köpa tågbiljett. Om han vill att jag ska titta på bilen innan han fixar till det som ska fixas så har jag gudskelov en kompis som bor där och hon kunde ta på sig att åka dit. I sådana fall så tar jag det på fredag istället.

Pust nu ger jag upp och går och lägger mig.

Sov gott alla.

Likes

Comments

View tracker

Halv sex ringde väckarklockan. Dags för tredje terminens sista tenta. Full av tillförsikt seglade jag in i salen och möttes av en mastodont tenta där full pott gav 124 poäng. Ja jösses, skrev 12 sidor och hoppas verkligen att det räcker till ett G, men tvivlar lite. Efteråt så blev min hjärna tömd, helt mossig.Inte ens om jag hade velat så kunde jag få fram en tanke om tentafrågorna. Men vad gjorde väl det när jag hade en turbostorhandling framför mig.

Jag rekommenderar inte att handla på det sättet. Ingen koll på vad jag skulle ha, ingen koll på vad jag köpte, ingen koll på vad det kostade. Men ca 10 stora papperskassar med mat senare så släppte jag över ansvaret till sonen att plocka upp, och åkte iväg och jobbade. Vilken underbar arbetsplats! Härliga människor och en väldigt bra arbetsmiljö. Hur kul som helst och jag lär mig massor. Älskar det. Jag som inte ville jobba inom vården tidigare. Men jag trivs verkligen med det.

Nu är jag just hemkommen har stekt mig en hamburgare-i min nya stekpanna, vuxenpoäng på det tack, och ska strax i säng. Jobbar i morgon bitti. Har en känsla av att jag kommer att behöva ta mig en eftermiddagslur när jag kommer hem i morgon eftermiddag.

Likes

Comments

Tentapluggandet borde vara i full gång, men jag hade en telesession igår med en mycket klok och smart kvinna från skolan, så jag känner att jag har rätt bra koll. Jag roade mig med att gå bredvid på en avd på lasarettet där jag ska börja jobba som timmis. Hur sjukt intressant som helst, och vet ni vad. Mycket av det som jag läst på/pratat om till tentan bara kom till liv-i verkligheten. Hur ballt kändes inte det då.

Jag fick även tummen ur och bestämde mig för bilen som jag pratade om igår, den ska besiktas denna veckan och sedan så hämtar jag den på måndag. Allrounddäck. Känns ju tryggt, men det blir till att köra försiktigt.

Men först blir det en dag med lite repetitioner och hitta svar på småfunderingar som jag har fått, det ska jag ägna i morgon åt, medan ungarna är i skolan. Sedan blir det nog filmkväll innan jag ska hämta en bil som jag får låna på lördag så jag slipper ta buss till tentan.

Alltså jag har sådan tur och känner mig lyckosam. Efter tentan blir det jobb, söndag likaså, måndag hämta bilen och på tisdag börjar termin fyra. Helt sjukt ju.

Nä nu ska här slösurfas lite och sedan är det sängen som gäller. Sköt om er.

Likes

Comments

Jag fick upp ungar i tid så de kom iväg och inte missade bussen idag. Själv passade jag på att sova en liten stund till. Skulle ringa på en bil idag, har skjutit upp det för jag tycker att det är så jobbigt att ringa sådana samtal. Och när jag äntligen gör det så har den just sålts. Jaja, hittade en annan som jag ska åka och titta på på måndag. Lite äldre, men vad ska man göra. Fast nu ska jag bara övertala gubben om att besikta den åt mig, vi är i slutet av besiktningsperioden och jag tänker inte köpa den om inte är besiktad när jag tar den.

Så där försvann ett par timmar av min pluggtid. Kom på att jag inte ätit frukost heller. Jaja, bara ta tag i saker nu. Kämpa!

Likes

Comments

View tracker

Idag blev det vardag igen. Och som vanligt efter lov så är det inte det enklaste att komma upp på morgonen. Emma vaknade i och för sig redan kl 05 så hon kompenserade min och Evelynnes snoooze-vilja.

Iväg till skola kom de och så även jag. En lång och intressant dag där man fick träffa på sina studiekamrater. Säg inte till dem att jag sagt det, men jag gillar att träffa dem. Så olika, underbara människor.

Hade tur och fick skjuts från Örebro till Karlskoga och eftersom jag hade sålt några skolböcker så smet jag in på Maxi och handlade inför hemgång. Hittade ack så underbara kakor. Shortbread. Så när jag kom hem så blev det ett varmt bad och en kopp te och sagda kakor. Lovely. Nu ska jag ta min trötta hjärna och gäspa mig i säng. Blev inget pluggande idag inför tentan, men i morgon så. Då jädrar...

Likes

Comments

Ja det där med att vara vuxen är jag nog inte så bra på. Borde plugga till tentan. Städade istället badrummet på övervåningen. Check. Ja det var ju för en god sak i alla fall då Chili är påverkad av sitt diskbråck igen. Ena bakbenet slackar lite efter. Då blir det simma i badkar som gäller. Jag tror att det beror på att hon flippade av snön i helgen. Gick inte få henne att sluta hoppa och studsa och leka. Hon var riktigt valpig i sitt beteende.

Försöker vända dygnet för oss alla. Får nog konstatera att det kommer att bli en jobbig dag i morgon med skolstarten. Ska in till skolan för två Case som vi har. Men fattar inte så mycket av vad de vill att man ska reflektera över så jag kör på det som jag kan komma på. Tentapluggandet går inte så bra. Det är t ex mycket mer intressant att läsa nyheter runt om i världen och följa Trumps twitter. Jag måste skaffa mig en riktig hobby.

Jaja, ska läsa lite till snart, ska bara kolla nya Sherlock innan man råkar läsa en spoiler och måste lägga sig i fosterställning och gråta som en liten medelålders tant.

Likes

Comments

Sov alldeles för länge idag, vaknade vid åtta och borde varit smart och stigit upp då. Men nej, kl 11 tog jag äntligen tag i livet och har hunnit fixa tvätt, disk och städning och hundar, nu sitter jag här med min frukost och kollar ut. På det vita helvetet där ute. Jag avskyr verkligen vinter, det enda som är bra med det är att det blir väldigt vackert ute. Men kylan, gråheten.. Blä. Jag vill verkligen inte tillbringa mina vintrar i detta landet när jag blir äldre.

Emma berätatde igår om en app eller något där man kan skriva in sina drömmar, upplevelser som man vill göra eller saker man vill ha. Tyckte det verkade som en god idé. Jag har några resedrömmar. Tanzania med en vecka i Zanzibar, Hawaii, Kanada, vara volontär i Indien, min bror brukar åka till Thailand och vara volontär med gatuhundar-det skulle jag med kunna tänka mig. Sedan lite mindre saker som att få åka på ett "riktigt" spa, småtjejerna vill åka på en spökhelg i Norrköping, åka till underbara Österlen, köpa en liten husvagn... Ja ni ser listan kan ju bli hur lång som helst.

Nä nu ska jag försöka jaga upp tjejerna, när jag gick och lade mig igår så trodde jag att de skulle följa mig rätt fort, men kl halv fyra vaknade jag av deras pladder. Så nu är det dags att försöka vända dygnet inför skolan på onsdag. Lättare sagt än gjort tror jag minsann. Vi hade en filmkväll igår då vi hann kolla på zombiefilm, thriller och Sune på bilsemester-då kan jag säga att vi alla började längta efter att få åka på det.

Dagen kommer att bestå av lite pluggande och serietittande.

*lite sommarminnen*

Likes

Comments

Sonen skickade mig en länk på en video på Evelynne och Emma på studsmattan hos en kamrat. Så små de var. Man märker verkligen att tiden går snabbare än man tror. Fasen Emma är ju tonåring numera.

Jaja, har skrivit lite anteckningar inför tentan, vi får se om jag får ihop det i skallen också. Vaknade kl nio av att sonen stod och hojtade ovanför mig, han är lite hispig då han måste dygna eftersom skolan börjar igen nästa vecka. Jaja, det var bara att stiga upp och upptäcka att Chili, återigen, har ett öga som krånglar. Den hunden har ju ingen koordination när hon kliar sig utan prickar ögat med jämna mellanrum. nåväl jag har salva hemma som jag kör, det är samma som hon alltid får utskrivet av vet. Men jag funderar stark på om hennes syn är påverkad på något sätt för hon morrar och har sig väldigt mycket när vi är ute.

Nåväl, bröd är bakat och jag har lovat sonen en tacopaj, tyvärr vill ingen ge sig ut i kylan och snön så det får bli en enkel typ, och inga nachos till.

Nu ska jag se om jag kan få igång Saknad på Cmore. Det sägs att den ska vara ok.

Likes

Comments

Det där åter ju som ett redigt positivt mantra att börja året med. Men fasen, sitter här dyngförkyld, har en tenta nästa vecka och söker jobb på löpande band. Har äntligen fått rumpan ur vagnen och kollat schemat för termin fyra så jag kan stå tillgänglig. Jag har bara ett ställe som jag jobbar på, men nästa vecka ska jag gå bredvid på ett annat och sedan så ger jag upp min tanke om att inte skaffa bil förrän sommaren. För har jag bil så kan jag jobba även på mitt gamla jobb. Jaha kan man ju tycka, varför ska du jobba så mycket då då när du pluggar. Därför att jag inte jobbat under hösten och det märks, därför att jag har ett fribelopp som jag får tjäna och jag vill komma upp i det så jag har en buffert inför t ex djävulusiskt dyra elräkningar som det har varit nu under hösten, så jag har en liten veterinärbuffert för de galna husdjuren etc. Autogiron fuckade upp sig i dec, det drogs 2/3 mer än det skulle och det enda jag får till svar är: Vi ser till att det inte dras nästa månad. Men det är denna månad som jag hade behövt det. Sådant vill jag ha en buffert för. Och det tänker jag skaffa genom att försöka jobba så mycket jag får.

Jag funderar även på vad jag ska läsa i sommar, jag har ett arbete kvar på min kurs i Rasismens historia, hade tänkt fixa den nu under julen men jag har varit så däckad av min nya medicin så jag har inte orkat. den gör mig så trött, så trött. men jag har inte smärtor längre, bara värk så det är ju positivt. Men å andra sidan så har handen jag opererade i september blivit jäkligare och gör mer ont OCH börjat domna av vid vissa tillfällen.

Ja just det, min telefon har lagt av, den stänger av sig när helst den vill, vilket är hela tiden. Ja just det sa jag att jag har en mansförkylning också.

Sandra har varit och hälsat på, dagen för nyårsafton. Kul att se henne-det går bra för henne i storstaden så det känns skönt. Ibland kan jag känna en längtan dit, jobb finns det i alla fall där.

Evelynne fick mig att kolla på en serie Zoo, kollade på hela under ett par dygn och ja, det har väl blivit några nätter där man lagt sig vid sex-halv sju. Ena dagen jag gjorde det så ringde de 06.50 och frågade om jag kunde jobba. Jag mumlade mest att jag precis gått och lagt mig. Undrar vad hon tänkte då.

Nä nu ska jag sluta svamla om mitt ack så trista och slätstrukna liv. Sov en stund på soffan nu på kvällen men känner att det nog är dags att gå och lägga sig på riktigt. Kanske, ska nog bara se en film först om jag inte nyser ihjäl mig.

Kram på er från mitt lidandes palats..

Likes

Comments