Header

Ja det är det här hemma. Varje vår så kommer. Svartmyrorna. Jag tror att det har ett bo under diskbänken. De kommer genom sprickor i kakelfogar och jag mosar säkerligen ett par hundra i veckan utan överdrift. Bad min värd om myrdosor förra året men han tyckte jag skulle använda aspartam istället. Jaja, jag fick myrdosor av en granne så problemet försvann. Men nu är de som sagt tillbaka. Jag har messat värden om att jag vill ha dosor så vi får väl se om jag får det.

Jag längtar efter att få flytta härifrån, huset i sig är bra, men behöver renoveras. Köksluckor har fallit ned, diskbänken är lös, skivor har rasat, duschblandaren fungerar inte, skåpluckor som har fuktskador, duschkabinsdörrar som inte har lister och som plasten runt handtagen gått sönder på, rum där man inte ens kan sätta upp gardinstänger för att det är för många hål i väggen, dörrar som färgen flagnat bort på-ordentligt.

Det har varit så här sedan jag flyttade in för över sex år sedan och jag hade en förhoppning om att det skulle fixas och bli bra när vi fick en ny hyresvärd. Tji fick jag. Jag är övertygad om att värden själv inte skulle acceptera att bo så här slitet.

Nåja, på Valborg så var vi i Svartå och grillade med mormor och tog en snabbsväng förbi elden, och med snabb så menar jag typ två minuter. Vi är inte så roade av sådant i familjen.

Fick utebord av grannen, och två små grillar så vi passade på att grilla och äta ute första maj. Sonen har börjat så sakteliga att övningsköra och jag förbereder mig inför nästa veckas KTC-examination.

Jag hade ju sökt sommarkurser, kom in på en, men står i reserv på flera, varav en del är på en nivå som jag borde kunna komma in på med lite tur. Jag ska skriva högskoleprovet i höst, sonen ska få hjälpa mig att bli bättre på matten. Har planer på att fortsätta plugga sedan när jag jobbar. Livet är för kort för att inte köra All In.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Det har varit en intensiv period nu under ca två veckor. Jag var ledig en dag på en två veckors period, Evelynne har varit småsjuk med öroninflammation, som hon vägrade äta utskriven medicin för.

Jag har köpt cykel till Emma, t o m där på Biltema så blev det något strul och vi fick åka och ta ut pengar för det gick inte att betala med kort. En massa småsaker som när man sover dåligt och är stressad tar alldeles för mycket energi.

Jo bilen började låta än värre, det luktade bränt och rök kom från generatorn, så nu står den hos en kompis för lagning. Som tur är så är de så snälla att jag får låna en bil av dem under tiden.

Som ett litet avbrott i allt så gick jag och Evelynne på bio igår. Bara hon och jag, det händer inte så ofta att vi gör något ensamma så det var på tiden. Guardians of the Galaxy vol 2. Fasen vad vi skrattade. Vi har inte så höga kulturella krav vi inte.

Jag har även avslutat min praktik. Det var ju lite strul i början, men nu när jag hade fått en ny handledare så gick allt som smort, det har varit jätteroligt och jag känner att jag vill jobba med detta, att jag hamnat rätt. Hade jag inte varit för gammal så hade jag nog kanske kollat på läkarlinjen efter att ha suttit och lyssnat på dem och sett vad de gör. Men men, tiden går ju tyvärr i en hiskelig fart. Ett Stort aber på praktiken var att Pressbyrån sålde all glassar för halva priset. Lite för många blev det, jag brukar aldrig köpa GB-glass för att de är så dyra, men nu så.

Var supertrött igår och slocknade som en klubbad säl. Vaknade vid halv sex och såg att dottern i Stockholm hade ringt vid två-tiden. Tyckte det var lite konstigt men tänkte inte på det så mycket mer på det eftersom jag vet att hon kan ringa på lite udda tider. Sedan ringer mormor och väcker mig och säger att hon ringt till henne också och spelat in ett konstigt meddelande på svararen. Då sätter adrenalinet in, jag vet ju att hon gillar att vara ute och gå sent. Mormor har ringt henne och hon svarar inte, men signalerna går fram. Vid den här punkten så känner jag att jag skakar i händerna och Elin Krantz dyker upp i mitt huvud och jag ringer polisen för att se om de kan kolla så allt är ok. De ska försöka få tag på henne och jag fortsätter ringa. Då svarar hon, hon har sovit hela natten och, antar jag, drömt, fickringt mig och sin mormor och spelat in ett konstigt meddelande där det låter som om hon säger "Sluta, sluta". Shit säger jag bara, jag började gråta när jag hörde hennes i röst. "Man mamma jag har sovit hela natten." Jaja, man får vara glad när det bara är nattliga fickringningar. Sänder en tanke till alla dem som i den sitsen INTE får svar, någonsin mer.

Likes

Comments

Vaknade tidigt för att få iväg Emma på en orienteringstävling som avslutas på Boda Borg. Själv ska jag gå på praktiken hela helgen. Gjorde i ordning god frukost och tänkte njuta av ett nytt avsnitt av Greys Anatomy, men tji fick jag, hade inte kommit ut något.

Men efter, äntligen, en god natts sömn så känner jag att jag bara ska sitta en stund och njuta av lugnet och doften av Bolts fisar. Ibland behöver man bara ta det lugnt.

Likes

Comments

Jag har sovit så sjukt dåligt i ett par nätter. Fyra timmar, tre timmar. Så trött men orkar inte sova. Det blev lite trist på min praktik som eskalerade före påsk vilket gav mig ångest deluxe och tog energi i parti och minut. Men nu har det löst sig och praktiken är rolig, lärorik och intressant igen. I morgon är jag ledig, idag blev det bara en halv dag då Evelynne klagat på att hon haft ont i ena örat. Så det blev en tripp till vårdcentralen där en öroninflammation konstaterades. Huj vilket dåligt samvete jag fick för att jag fick iväg henne till skolan idag. Hon har varit trött och påverkad. Men eftersom hon inte trivs i skolan så...

Jaja, det finns säkert en särskild plats i helvetet för mammor som gör så.

Det ska bli skönt när sommaren kommer så man får varva ned lite. Jag har varit/är så mentalt slutkörd just nu att jag känner mig som en blöt fläck och har fallit tillbaka lite i dåliga mönster som jag hade blivit av med. Det märkliga är att jag vet om det och kan tala om för mig själv att jag gör just det, men ändå så är det så svårt att hålla tillbaka impulserna när de kommer. Men jag jobbar på det. Konsekvenserna är väl inte förödande men de är ju inte positiva heller.

Likes

Comments

Ja alla stackare som bor i samma områden som jag gör vaknade ju upp till mer julstämning än påskstämning. Hundarna blev glada i alla fall, men det är märkligt att barnen-som ju blir jublande glada när snön kommer på senhösten-mest uppvisade surmulna miner och tyckte att det var pest.

Förmiddagen igår tillbringades med storstädning då sonen skulle ha över kompisar och kolla på film. Han har ju fyllt arton nu och gubevars då måste man hitta på något som gör att man har tillfälle att dricka alkohol. Maken till lugnare kväll får man leta efter. Men de hade det väldigt trevligt efter vad jag förstod. Men de är ju inga röjare som man säger så. Vilket jag absolut inte är missnöjd med.

Själv blev det ett arbetspass på lasarettet igår. Mycket trevligt, så bra arbetskamrater där. De är så duktiga och samspelta så det är bara att flyta med. Det känns skönt när man jobbar på en avd så sällan som jag gjort, att man hjälper till där det behövs.

Det var lite lågmält gnölande på praktiken över att jag tog bort mina påskhelgsdagar där. Men om jag jobbar denna helg så behöver jag inte jobba mer alls varken i april eller maj så valet var inte så svårt. Jag får ihop mina timmar ändå. Eller jag låg back två timmar så det blir en halv dag extra, för jag var sjuk en dag.

Idag så har jag inte gjort många knop, ska strax iväg och jobba på boendet. Ett lång pass, så jag vet att jag kommer vara helt slut efteråt, sedan är det en halvdag i morgon och åter igen ett långt pass på månad. Praktikvecka på det, men som sagt var. Jag slipper jobba mer förrän i juni så det är värt det.

Vad det känns konstigt att ha så stora barn, igår fyllde vi påskäggen, Emma äter ju inte gelatin så hon fick vara med och välja vad hon ville ha. Jag skickade ett ägg till Sandra, tyvärr så kom det inte fram före påsk, tack Postnord, men som de säger. Den som väntar på något gott..

Nåväl, nu är det frukost och lite slösurfande som gäller. Ha en bra dag.

Likes

Comments

Jag har haft ett par hemskt jobbiga dagar som dränerat mig på energi och gett mig ångest. Igår sov jag ett par timmar för att jag var så slut och hade en bultande huvudvärk. Tårar, frustration, känslan av att vara missförstådd, vetskapen om att det som sagts inte är som jag uppfattat det. Noll kommunikation, som ett blixtnedslag från en klar himmel.
Nåväl jag ska inte hänga ut någon eller en situation bara ventilera mina känslor lite.
Idag åkte jag med Emma, Evelynne och en kompis till Evelynne till Gustavsviks äventyrsbad. Jag simmade 1000 meter, sedan fick Emma upp mig i en vattenrutchkana som i och för sig var helt ok. I synnerhet för en sådan fart och fläktfegis som jag är. Tyvärr välte vi ringen som vi satt på när vi skulle ur, jag fick en lätt smäll i huvudet som knixade till nacken. Smärta följde på det. Så sedan så badade vi bara och hade det mysigt. Nu ska jag softa och smälta allt som hänt och gå vidare.

Likes

Comments

Stannade hemma idag, i morgon måste jag gå för vi har mittbedömning då. Jag har tur som har så många extratimmar att det inte gör något att jag missar en dag. I helgen så är det ingen praktik i alla fall, men jag ska jobba tre av dagarna "på riktigt". Blir nog att hålla upp en månad med extrajobb för jag tror inte jag får tjäna så mycket mer nu innan slutet av juni. Jaja, det blir bra vilket som. Tre examinationer och tentor i maj/juni så det kanske är bra att inte jobba för mycket då. Kommer fortfarande ihåg ångesten förra året vid denna tiden.

Nu är det dags att nanna kudden känns det som. Blir en väldigt tidig morgon i morgon.

Likes

Comments

Jag är den ständiga pessimistiska optimisten. Eftersom jag somnade i helgen fast jag glömt min medicin hemma så tänkte jag att jag ska försöka göra samma sak hemma. Vid halv fyra gav jag upp i förrgår, vid tre i natt. Inte nog med det så vaknar jag efter sex timmars sömn, vilket egentligen är helt ok för det är ungefär vad jag behöver. Men det är ju så skönt att sova.

Jag lider fortfarande av sviterna efter helgen. Man uppskattar inte de matvanor man har innan man äter annorlunda och straffas med magont, ordentligt. Ska iväg till praktiken snart och min mage mullrar hysteriskt mycket. Jaja, det blir många extrasteg när man får ränna på dass hela tiden. Som sagt var. Jag är jädrigt positiv. Fast jag måste erkänna att det just nu lutar till att ringa in och släppa denna dagen. Eller så åker jag in och testar, funkar det inte så är det ju bara att åka hem.

Jaja, jag har en halvtimme på mig att kolla läget.

Likes

Comments

Fredagen var en ledig dag, vilket var skönt då jag gick och lade mig vid tretiden. Evelynne var sjuk och hade svårt att sova. De ringde från boendet vid sju och frågade om jag kunde komma in, typ direkt, men jag tackade nej med en något sömndrucken röst.

Städade och tvättade hela dagen för att ha det i ordning när vi skulle iväg på lördag förmiddag. Vi åkte till Stockholm för att fira min syster, och son, hos mormor.

Ingen har väl missat det hemska som hände på Drottninggatan och det var mycket tankar och funderingar och diskussioner om detta under helgen. Helt naturligt att det blev så. När Sandra ringde och berättade att det hade hänt så var bådas första tanke om min bror jobbade. Han jobbar som väktare på Åhlens City. Som tur var så var ingen av de vi kände i närområdet när det hände. Men känslan innan man visste säkert var otroligt jobbig. Mina tankar går till de som faktiskt blev drabbade både fysiskt och psykiskt. Fy fan rent ut sagt.

Men livet går på även om det stannade för en del, i synnerhet för de anhöriga som blev lämnade kvar på detta hemska sätt.

Syrran hade fixat med smörgåstårta och vi hade en mycket trevlig kväll, jag och Evelynne följde med syrran hem och sov där. Morgan hängde med brorsan och Emma följde med Sandra för lite systermysande.

Jag hade glömt mina sömntabletter hemma, men slocknade ändå vid tvåtiden helt slut. Idag träffade jag min äldsta vän för en fika, alltid lika mysigt även om det inte händer så ofta. Det är som om vi träffades igår varje gång det blir av.

Vi avslutade vårat besök i huvudstaden med att käka munkar från Dunkin Donuts, som Sandra bjöd på, köra och kolla på lyxvillor i Edsviken och slänga i oss mat hos mormor.

Bolt var med oss och han ligger nu däckad på vardagsrumsgolvet efter att ha tillbringat sin tid med att inte slappna av annat än en kort stund under natten. Chili är hämtad från kompisen och katterna undrade vart vi hade hållit hus.

Nu ska jag ta mitt mycket slutkörda huvud och slösurfa innan jag kastar mig i säng. I morgon är jag ledig och tänker sova tills jag vaknar. Ha det så gott alla och krama om varandra.

Likes

Comments

Ja nedräkningen håller tydligen på, två myndiga barn och två som jag fortfarande är vårdnadshavare till. Sonen fyller 18 år idag. Min lille Plutt. Vuxen på pappret. Jag har varit på praktiken denna vecka, har långledig helg nu. Ska bli skönt, vi ska på äventyr till Stockholm. Tyvärr så blev Evelynne sjuk idag, hon var i skolan men hade ringt mig innan hon cyklade hem eftersom hon hade ont i halsen och näsan. Hon sov som en stock när vi kom hem.

Morgan fick bestämma maten idag så jag åt sushi och de andra åt kinamat, en liten tårta fuskade vi ihop också.

Har varit en lugn och trevlig kväll. Fast jag har ätit så mycket av den goda tårtan att jag är alldeles skakig i kroppen. Men får ju skylla mig själv.

Mitt underbara diskbråck bråkar med mig, jag måste försöka få tag på läkaren och få en muskelavslappnade medicin utskriven för jag får kramp i främst nacken. Benen är svullna på mig på kvällarna efter praktiken så jag måste leta upp stödstrumpor. Vårdpersonalens bästa vän.

Nä nu är det lite nedvarvning som gäller. Ha det underbart.


Likes

Comments