Header

Nu är det slut på gamla tider... Sista medicintentan avklarad och det kändes faktiskt helt ok. Hade även sådan tur att jag fick åka Karlskoga tur/retur med en skolkamrat. Så nu har jag varit och handlat onyttiga saker på Ica Maxi och sitter och väntar på bussen hem.
Jag är så satans trött och okoncentrerad så jag måste ringa vårdcentralen och kräva att de tar test på järnvärdet och b-vitaminet. De vill vänta till december men jag slocknar ju hela tiden känns det som.
Nu längtar jag bara hem och få ta en kopp te och kolla på nya Greys Anatomy.

Likes

Comments

Ja jag kan fasen rabbla HUSK MIDAS i sömnen, och eftersom jag somnar när jag pluggar så.. Varje gång jag plockar upp pluggpappren för att läsa dem så somnar jag. Helt sjukt. Jag tror att det kommer gå skit i morgon, men märkligt nog så har jag ingen tentaångest. Jag tror jag gett upp, det är så mycket framöver. KTC-examination på onsdag morgon. Jag har inte ens börjat med det. Det går bra nu.

Men jag var och fixade mina ögonfransar idag, fyllde på förlängningen. Känns helkonstigt att ha långa igen. Ansökte om skolskjuts till Evelynne och var på utvecklingssamtal med Emma. Fastnade i samtal med ett par trevliga typer nere på torget så jag blev lite försenad-född tidsoptimist och pratkvarn.

Hennes första på högstadiet. Hon sköter sig galant på alla sätt och vis, sedan blev det storhandling på ICA och taxi hem.

Lite plugg med medföljande sovstund och så avslutades kvällen med säsongsfinalen av Scream och en kopp te.

En helt vanlig dag med andra ord i en medelålders tants liv. Önska mig lycka till inför morgondagens tenta. Jag kommer att behöva det.

Likes

Comments

Chili lyckades med konststycket att lägga sig på saker som katterna pissar på. Som belöning fick hon duscha av sig, hon brukar inte tycka om det, men jag antar att åldern tar ut sin rätt och hon gillade det väldigt varma vattnet. Nu ligger hon, krullig i pälsen som en pudel, och vilar under en varm skön filt.

Likes

Comments

Evelynne sov hos en kompis natten till idag, så jag råkade ut för en trevlig biverkning av det-sovmorgon. Sov för länge, vaknade kvart över elva. Men nu har jag läst igenom allt till tentan igen, ju fler gånger som jag gör det desto mer förvirrad blir jag. Hua detta kommer gå åt skogen. Men hade jag haft någon av de gamla tentorna som man kan kolla på så hade jag haft godkänt, för de kan jag svara på relativt bra i alla fall.

Jag trodde att jag hade en tid hos dietisten igår, ringde t o m och bad henne ta det över telefon istället, men då jag inte hörde något så tänkte jag: Jaja, det gick väl kanske inte.

Döm om min förvåning när samtalet dök upp idag istället, jag var bra förvirrad i någon minut-jag måste verkligen hitta mina b-vitaminer. Vi kom överens om att hon skulle skicka en matdagbok som jag får fylla i under fyra dagar och så tar vi det därifrån. Hon verkar mycket kompetent men jag tror inte att hon kanske kan hjälpa mig så mycket då vissa saker som jag sa tog hon emot med stor förvåning. T ex att jag behöver äta mycket fett för att magen inte ska rasa och att jag gått ned som mest då jag har hållit mig runt 3000 kcal om dagen istället för 1500 kcal som man tydligen ska göra, men som inte funkar för mig. Nåväl, ett steg i taget.

Det kan ju i alla fall inte bli sämre än det är nu känns det som.

Likes

Comments

Morgon flöt på som den skulle, alla kom upp och iväg i tid-som ett jädra mirakel. Härligt tänkte jag, då kan jag sitta och plugga hela förmiddagen och sedan kolla på en film, och efter det lägga in en högre växel och bli fullproppad av kunskap. Jomendåsåatt. Jag vart helt slut, somnade om och vaknade vid 11, vilket säker var nödvändigt för jag kunde verkligen inte ta till mig någon info i den status som jag var i.

Nu försöker jag ta tag i det, men jag är som en gammal bil-svårtstartad. Jag roade mig med att gå till grannen och plocka äpplen. Och vilka äpplen sen då. Helt enorma och väldoftande, väntar bara på att de ska bli lite mindre nedkylda så att det går att äta ett av dem.

Jag pratade även med kommunen, försöker få skolskjuts till Evelynne inför vintern. Jag har ju alltid kört barnen till skolan, men detta år blir det ju inte så. Så jag väntar på papper från skolsköterskan så ska jag lämna in ansökan. Man kan ansöka om bara vinterskjuts, och jag har inga problem med att hon cyklar, det är bara bra. Men det får ju vara lite måtta på i vilket väder hon ska göra det. Just nu går det bra, men får jag avslag så får jag betala taxi under vintern själv och det går på 260:-/dag så jag slipper det gärna.

Jaja, nu SKA jag gå tillbaka till mina papper. Och knapra på mitt jätteäpple.

Likes

Comments

Men vill inte, har dragit på elementen här hemma och det är så varmt och gott. Måste cykla till bibblan, får låna cykel av grannen.

Men måste nog säga att jag känner för att skjuta på det till Emma och Evelynne kommer hem vid halv tre. Fast jag borde ju plugga lite mer nu under eftermiddagen. Gaah. Inga vuxenpoäng här inte. Jaja. Det är ju så skönt att vara nedkrupen under en filt och bara njuta av ensamheten här hemma. Ja så får det nog bli. Jag tar det sen..

Det är nog nödvändigt med en kopp te med tanke på vädret.

Vad bra det går att ha diciplin.

Likes

Comments

För nu är det tentavecka, yey. Taggad till tusen är jag nu, laddar med te i massor och en tidsplan.. Visst låter det bra. Nu får vi se så jag håller det också, mina beräkningar visar att jag kommer läsa igenom mina anteckningar ca 10 ggr och det borde räcka. Nerver i gungning just nu, magmedicin och ångestdämpande så kommer denna vecka gå galant.

Likes

Comments

Man bara swish swosh och så har man trollat fram en vegogryta, som smakar hur jädra gott som helt. Lite stekt kött vid sidan av så blir t o m sonen nöjd. Jag måste börja göra mera sånt här, alltså köpa torra bönor och FAKTISKT lägga dem i blöt och koka och hela köret. Det är ju inte speciellt arbetsamt. Nu har jag lika mycket Pintobönor till som ligger i kylen till nästa omgång, tror jag ska göra en "tacoröra" av dem, jag har nog inte alla kryddor som behövs hemma men får väl improvisera. Mantagervadmanhavetmat kallar jag det, och egentligen så ska jag bli bättre på sådan mat överlag och inte bara göra det för att jag är tvungen i slutet av månaden. Och ska jag vara ärlig så är det ju helt och hållet mitt eget fel, jag har varit på Conventum och kollat på Orup, jag har varit ute på puben två kvällar och jag köpte teaterbiljett/flygbiljett. Så det är inte speciellt synd om mig. Men jag måste träna på att styra mina impulser lite mera. Jag klarar det i 85% av fallen, men de där andra 15% kan ställa till det för mig fortfarande. Men jag lär mig.

Annars har dagen varit fylld av lite städning, och Scorpions. Igår kväll innan jag gick och lade mig så kollade jag MI-5, gillade den skarpt. Borde kanske kolla på en film istället för att nörda ned mig i halvkassa serier. Jag har även njutit av tystnaden här hemma. Sandra försvann till en kompis i natt, söt som hon är så skickade hon ett mess till mig om att inget panikläge behövde skapas vid mitt uppvaknande och hennes frånvaro. Evelynne kom hem en timme med sin kompis innan det var dags för dem att ge sig av på kalas till BodaBorg och Emma var ute och gick med en kompis hela eftermiddagen.

Skönt att det är söndag så jag med gott samvete kan ligga i soffan och bara vara. Slängde just ihop en bröddeg så ikväll blir det nybakt fralla med en stor kopp te. Kan man ha det bättre egentligen.

Likes

Comments

När äldsta dottern säger att hon är sugen på något sött eller salt eller bara något. Man svänger ihop en liten havreflarnssmet med ingefära och salt i och sedan njuter man av sockerboosten sådär precis före läggdags.

Evelynne sover hos kompis i natt igen så jag får väl lägga undan någon åt henne. Om det går. De var tamigtusan de godaste havreflarnen jag ätit. Ingefäran gav dem sting.

Pluset är att doften av dem trumpar doften av bönorna jag kokat till vegosarna i familjen. 

Likes

Comments

Vilken historia. Ni vet Halloweenmordet i Italien 2007. Jag har inte varit så jätteinsatt i det. Man såg rubrikerna, läste lite i kvällstidningen och så var det inte så mycket mera med det.

Men satt och kollade på Yesman-med Jim Carrey, på Netflix med sonen och den den var klar så dök dokumentären om Amanda Knox upp och jag kollade på den. Alltså seriöst, om det gått till så som det framställs så spär det ju på de flesta fördomar man har om det italienska polis och rättsväsendet. Det är säkert så i många delar av världen, att prestige och krav från allmänheten/media framkallar obetänksamma beslut som ödelägger många människors liv. Det är ju inte ovanligt med förhörstekniker som mattar ut den utfrågade till den punkt där de skulle säga vad som helst.

Man kan ju inte döma någon p g a deras personlighet och sätt att reagera. Tyvärr något som vi ofta ser ske. I synnerhet i t ex sexualbrott där offer förvandlas till den dömda i mångas ögon.Likes

Comments