Den här helgen har verkligen flugit förbi! Jag och Elin har varit ute på lite olika äventyr i dagarna och både druckit och ätit gott. Hennes föräldrar kom nämligen på snabb visit från Sverige och vi var först ute och åt på Finch and Fork i Fredags. Supergott! Jag åt pilgrimsmusslor med mumsiga tillbehör och sedan delade vi på en efterrätt.

Lördagen åkte vi upp till Edna Valley för att kika in lite olika vingårdar. Det var kul att få åka runt och se de olika ställena och testa lite gott vin. Det som var mest roligt var nog inredningen på de olika ställena. Jag tycker detta stället tog hem priset! Så mycket inredning och känsla över stället kan göra mycket.

Och nu idag söndag var vi iväg och åt lite frukost innan det var dags att säga hejdå. Skönt att ha extra föräldrar som tar hand om en till och från när min egna mammi o pappi är fast i Sverige. Nu sitter vi och mumsar på svenskt godis och dricker en kopp svenskt kaffe. En riktig taste of home söndag!!

// This weekend has really just flown by!! Me and Elin has been out on some adventures these past days and we have both been eating and drinking lots of delicious meals and drinks. Elins parents came to a quick visit from Sweden and this Friday we went out for dinner at Finch and Fork. It was SO good! I had scallops with some yummie sides and then we shared a desert.

This Saturday we went out on a roadtrip to Edna Valley to check out some vineyards. It was so much fun to drive around to the different places and try out what they had to offer. I think that the most fun part was to see the different interiors and vibes the different places had. This one down here was one of my favorites! I think that interior and vibe can do so much about a place.

This morning we went out for breakfast and to say goodbye.. It is nice to have some extra parents that can take care of me when my parents are back home in Sweden. At the moment we are having a cup of swedish coffee and some delicious swedish candy!! Nothing can beat that. A real taste of home Sunday! //

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu var det nästan två år sedan jag postade något här. Jag kan inte förstå allt jag har fått uppleva och alla de fantastiska människorna jag fått möjlighet att träffa. Så för att fräscha upp ert minne så kom jag hem från mitt au pair år i Maryland i Juni 2015, och efter bara att ha spenderat sommaren hemma så åkte jag tillbaka för att testa på livet på college i Californien. Jag är nu på min fjärde och sista semester på Santa Barbara City College och är så glad att jag har haft möjligheten att få uppleva så otroligt mycket sen jag tog studenten!

I dagsläget bor jag i ett hus cirka 5 minuter från skolan med 7 andra svenskar. Under mitt första år testade jag på livet som en riktig college student och bodde i ett apartment complex med amerikanska tjejer. Det var jätte roligt men jag kände att efter ett år började fokuset på plugget bli mer seriöst och det kändes skönt att få lite mer space. Tanken från början var att bara stanna ett år och plugga marknadsföring men beslutade mig ganska snabbt att stanna längre och få ut något mer av det hela. Nu till sommaren graduatar jag med två Associate Degree's i Marketing och International Business, och planen efter det är att söka arbetstillstånd för ytterligare ett år i staterna.

Idag är det första mars och jag har ungefär 2,5 månad kvar tills graduation. Det känns some en kort tid men jag vet att det är mycket som ska hinnas med under tiden. Inte bara ska prov och uppsatser skrivas, men jag har också lite roligt inplanerat. Om 3 veckor är det spring break och då kommer en av mina bästa kompisar Anna hit och hälsar på. Det ska bli jätte skoj och sedan har jag och Elin, min rummis och bästis här borta, planerat in en trip till Las Vegas och San Diego. I helgen har jag mycket plugg men jag lovar att uppdatera lite vad jag gjort och så!

//There's been almost two years since I last posted here. I can't believe what I have been through and all the amazing people I have met along the way. I went back to Sweden after my year as an au pair in Maryland in June 2015, and the same fall after a well spent summer back home, I went back to try out the college life in California. I'm now at my fourth and last semester at Santa Barbara City College and I am beyond happy for the opportunities I have had to experience so much ever since I graduated high school!

As of today, I live in a house with 7 other international students approximately 5 minutes from campus. During my first year I really tried the real college life and lived in an apartment complex with american girls. It was so much fun but I felt that for my second year my focus needed to be more on the studies so it felt nice to get some more space. My plan from the beginning was to only stay for a year and do a marketing certificate, but I was quite fast on deciding to stay longer and achieve something more out of my studies here. This summer I'm graduating with two associate degree's in Marketing and International Business, and the plan after that is to apply for a one year work permit so that I can stay for another year in the states.

Today it is March 1st and there is about 2.5 months left till graduation. It feels like a short time but I also know that there is a lot of things to be done with during that time. Not only shall exams and essays be written, but I also have some fun stuff planned. In three weeks Spring break is finally here and one of my bestfriends Anna, is coming to visit!! Im so excited and after that me and my roomie and bestie here Elin, is going on a trip to Las Vegas and maybe San Diego! This weekend I have a lot of studying to do but I promise to update you guys later on!! //

Likes

Comments

Har typ inte ens tänkt på bloggen de senaste veckorna för har haft fullt upp. Igår åkte hannisen hem till Sverige så har spenderar så mycket tid jag kan med henne! ❤️ Vi avslutade sista dagen med en manikyr och sen chipotle lunch. I helgen firade jag även 8 månader här borta, fattar inte att det gått så fort fastän vissa dagar är långsamma och hemska.. Inte sååå långt kvar tills det är min tur att packa väskorna.
Har mycket inplanerat de sista månaderna och nästa sak att se fram emot är att Lovisa kommer på besök den 1 april!!! Ska bli så roligt och skönt. Och sen har barnen spring break veckan efter så då jobbar jag 3 dagar och sen ledig tors-fre och lör-sön är jag i baltimore för att gå i skolan och göra hälften av mina credits.
Jag hoppas värmen är här då!! Nu är det jätte skiftande vänder - snow days hit och dit med lediga barn och dagen efter är det 8 grader varmt och solsken. Jätte knepigt och det ska tydligen börja regna ikväll och fortsätta hela natten och sen frysa på = barnen lediga från skolan imorgon 😩 jaja!
Nu ska jag göra mig en kopp te och läsa lite bok innan jag drar mig mot gymet. Har haft hosta i 2 veckor snart och den har äntligen börjat lätta. Börjar 4.45 i em då ska jag laga god mat!!!

Under de senaste veckorna har Hanna och jag hunnit laga sushi till våra familjer och barn. Och jag har bakat och även byggt en hel del lego med kidsen. Mycket nöjda!!


Likes

Comments

Hej hej lilla bloggen. Jag har haft ett bloggbreak på nästan en månad nu (blev för stor press att leverera till alla läsare såklart..)! Men nu ska jag försöka på nytt.
Vad som hänt under senaste månaden är väl egentligen inte så jätte mycket. Jobbdagarna rullar på, har varit fler dåliga än bra på sistone dock. Jag hade det super bra hos Lovisa också. Nästan lite för bra!! Va svårt att säga hejdå när man vet vad som väntar en hemma:(. Men det var lyxigt att få ses två gånger under en månad, det händer ju inte varje år! Vi åkte iallafall till universals en dag och dom andra så va vi ute och åt, gick på bio och myste!! ❤️
Väl hemma var jag bara i 4 dagar sen åkte jag till lilla Jennifer i philly. Ojj så glad jag va att se henne! Va jätte deppig när jag kom hem från Lovisa så va jätte skönt att få komma iväg igen och skaffa mer energi. Vet inte hur mycket energi jag drog till mig då vi skuttade runt som galningar på fredags eftermiddagen. Vi hade en helg fylld av god mat, mys och skratt!! Inte en enda sekund jag inte drar på smilgroparna när hon är med. Va mysigt att få träffa hennes fina familj och barn också. Jenkan gör de bra!
Va tråkigt att säga hejdå men vi bokade in nästa besök som redan blir i maj 😍. Tar vara på den tid vi har med varandra helt enkelt!
Denna vecka drog jag på mig en förkylning. Hostar och snorar som ett litet barn - så de e ju lite synd om mig. Har umgåtts med Hanna så mycket som det går och barnen har haft alldeles för mycket ledigt pga väder och holidays! Min värdpappa föreslog att jag borde få ett spa treatment som måste stå ut med kidsen så mycket - jag flinade och höll med!
Denna vecka jobbar jag lördag och kanske lördagkväll också. Skulle få extra betalt om jag tog kvällen så det lockar ju lite.. Men brukar va så trött efter lördags fm jobb så får se hur det blir! Jag fick bestämma själv så det va lite skönt även fast man ofta vill och brukar ställa upp.
Som den sjukling jag varit har det inte blivit så mkt körande på gymet utan med film tittande så kan tipsa om att se the best of me, in your dreams, love Rosie och you're not you. Gråtit lika mycket som jag hostat. Så fina filmer!
Nu ska jag skypa med världens bästa dvs Jennifer 😄😄😄😄

(bild11)
Fick BAJS mkt Valentines gifts av Jennifer.. Hon skämmer bort mig med kä
rlek!❤️ jag fick iallafall den här lilla filuren! Sovit med mig varje natt!!


Likes

Comments

Igår blev en snow day.... Kom ungefär 7cm snö.. Om dom bara kunde skaffa dubbdäck i det här landet så skulle det ju underlätta för alla (inte bara för au pairerna som måste va hemma). Jobbade 12-8 och det rullade väl på. Även fast det är jobbigare då jag tillbringar 8 h i sträck med dom så huvudvärken kom på besök mot eftermiddagen men som tur var följde Caroline med min värdmamma till jobbet vid 2 så det var väldigt skönt för min del.
Onsdag betyder laga mat för min del. I början frågade jag alltid mamma men nu har jag faktiskt börjat hitta på lite eget och gör ofta det jag är sugen på 😃
Idag har jag oxå hunnit med Skype med Jenkan å Lovisa. Planering och skratt - mycket viktigt i vardagen! Har dock inte kommit så långt i min planering utan funderar fortfarande.. När ska jag åka hem? När ska jag åka till alla ställen jag vill till? När ska jag planera in frisör besök? När ska jag läsa ut min bok? Typ såna saker som cirkulerar i min hjärna. Går inte jätte bra att bestämma och planera men jag har ju iallafall börjat tänka på det - ett steg i rätt(iallafall någon) riktning!!
Sen har jag ju också börjat kolla på en serie som handlar om 3 olika kristna familjer där man får följa barnen som bryter reglerna och ifrågasätter sina föräldrar. Lite underhållande men så himla onödigt egentligen... Borde läsa istället men har lurat i mig själv att jag sparar min bok till flygresan nästa vecka.
Just i skrivande stund kom jag på att jag firar 7 månader här idag! Jippi jippi 5 kvar

SJÄLVKLART tog jag fram ketchupen också

Likes

Comments

I fredagskväll stannade jag hemma och kollade på film med familjen. Åt dubbel middag för barnen skulle leka resturang (la leftovers på en macka med pickles på=var så äckligt att min värdmamma lagade ny mat). Lördag jobbade jag 8-2, städade bilen så halva familjen kunde åka och byta ut vanen. Så nu har "jag" en ny bil med lädersäten, tv och viktigast av allt, dörrar som öppnas automatiskt! Imorse kunde jag bara trycka på knappen så hoppade dom ut själva och jag kunde åka i pyjamasbyxor (inte för att det har hindrat mig förut hehe).
Sedan på kvällen åkte jag till Kerstin och övade inför gudstjänsten som är denna vecka. Det var väldigt mysigt och hon bjöd på middag efteråt. Kom hem runt 10.30 och somnade efter 11 så det var skönt. Igår låg jag inne på rummet i stort sätt hela dagen! Skypade med Joy Jennifer och Lovisa och pratade med pappi 2 gånger. Gick en promenad för det var fint väder och jag visste att det skulle börja snöa idag så då får man passa på tänkte jag. På kvällen gick jag och Matilda ut och åt, det blev cheesecake factory! Idag har jag hittills bara tvättat och ska på spinning 12.30. Nu vill jag bara att den här veckan går fort så jag får åka iväg på semester till Lovisa 😍


Likes

Comments

Igår var det torsdag och även mammas födelsedag ❤. Det är konstigt när man är van att vara hemma och fira med frukost på sängen men jag är glad att det inte va så himla längesen ma och pa var här.
Barnen var förövrigt inte på sitt bästa humör igår vilket oftast leder till att jag inte heller blir det. Ingen bra kombi så jag var glad att jag kunde åka iväg vid 7 till mitt lcc möte. Ett möte vi har en gång i månaden med vår lcc ( kontakt person) och andra au pairer. Matilda var där med sin grupp också så det var extra kul! Vi åkte skridskor tills de stängde typ och när jag va hemma igen läste jag lite i min nylånade bok som jag var och lånade igår under dagen. Idag har jag ingenting planerat vilket ska bli ganska skönt då jag ändå jobbar i morgon 8-2.. Sen på kvällen ska jag iväg till Kerstins hem (damen som höll i lucia) för att öva lite till en gudstjänst jag ska sjunga på den 1 feb i svenska kyrkan. Så det ska bli kul! Sen har Matilda och jag sagt att vi ska hitta på något "kul", haha vi får se vad vi hittar på. Nu är det bara 12 dagar kvar tills jag åker till lovisa igen! jippii ska bli så skönt 
Nu ska jag äta frukost och kolla på Dance Moms som jag började kika på i veckan. Små barn som dansar hos ett proffs och mammor som är lite smått galna - tillräckligt underhållande medans barnen är i skolan! Hej svejs 

Likes

Comments

Ett litet tag sen sist. Börjar bli rutin, kanske blir en ändring men de får vi se. Samtidigt som dagarna flyger iväg går tiden extremt sakta. I veckan som varit hann jag bli lite magsjuk vilket var mindre roligt och har även sagt hejdå till Sophie. Så ledsamt men det är ju inte föralltid! Ska minsann ta mig ner till Hstad för att träffa min soppi så fort jag är hemma igen!! Och när är jag det då? Har lite för mycket tankar i huvudet om hur jag ska lägga upp de kommande månaderna. Man gillar ju att veta och ha det planerat, det kan vi inte undgå. Dock inte på minuten, den egenskapen ärvde bara Lovisa....
Den här veckan har kidsen varit lediga igår och idag. Igår var vi på bio och idag åkte vi skridskor. Kul kul! Ska bli skönt med rutiner imorgon dock
Nu skypar jag med jenkan som man inte har hört rösten av på flera dagar ❤️Hej å hå


Likes

Comments

Ny vecka igen! Det går ganska fort när man tänker efter.
I helgen har jag hunnit med massor!!! Fredagkväll var jag och tjejerna ute och tapas mycket gott och trevligt!! Vi fick sitta vid ett fuss ball bord så vi kunde spela medans man väntade på maten. Smart liksom!
Sen i lördags så jobbade jag 8-2. Vi hann med basketträning och karate, lunch och lite spel innan jag slutade! Åkte till gymet, pratade med joy samtidigt i omklädningsrummet, hämtade upp Hanna och åkte till mallet för att få lite ärenden gjorda! Ingen av oss kände för att åka hem till var o sig så vi åkte till chipotle för middag 😍. Sen åkte vi hem till Hanna och rullade tummarna i hennes säng i cirka 2 h (Vilket va jätte roligt då båda var övertrötta) sen vid 10.40 var vi på kvällsbio! Taken 3😃👍 kom hem efter 1 och självklart va jenkan uppe så vi kunde prata!! Igår sov jag till HALV TOLV. Blev jätte chockad när jag vaknade och kollade klockan. Var helt utvilad vilket var skönt!! Skypade med joy och sen Lovisa, sen gick Hanna och jag på långpromenad! Kom hem, duschade och åt lite middag och sen skypade med Lovisa resten av kvällen!
Imorse var de 2h delay och vårat varmvatten var borta.... Men men! Släppte av kidsen vid 11 och håller nu på att tvätta!


Likes

Comments

Igår var kidsen lediga från skolan pga snow day dvs ca 15 cm snö på marken och skolan stängs. Jag var inte lika glad som barnen men dagen rullade på ändå. Stod ute i 2,5 h med grann aupairen och hennes värdmamma kom med te till oss så det var inte alls för jobbigt!
Idag var det 2h delay "bara", får hoppas på att morgondagen är en full day för dom så jag hinner få någonting gjort!!

Ikväll ska jag laga mat vilket jag ser fram emot då maten igår tog slut då man prioriterar barnen först.. Så idag har jag tagit fram extra mycket kyckling!!! Mätt ska vi bli.

Fick också ett mail om att förlänga mitt år. Jag känner mig rätt färdig som au pair men jag vill verkligen aldrig flytta hem till Sverige. Om jag minns rätt har jag sagt sen jag var liten att jag ska bo i USA när jag blir stor och visst gör jag det nu men det är ju bara för ett år. Mina tankar går fram och tillbaka om framtiden. Ena sekunden vet jag exakt vad jag vill och har nästan planerat in allt men sen blir jag osäker och kommer på en ny plan. Men vi tar det lite som det kommer!!

Nu har jag precis ätit lunch och ska krypa ned under täcket och kolla på calle och chokladfabriken. Har velat sett den i flera veckor av någon konstig anledning 😁

Igår när Magnus somnade i bilen och Mathias insisterade om att ta en bild med sin signatur
pose haha


Likes

Comments