Hade en sån mysig måndag för efter en tuff arbetsdag mötte jag upp Markus och mamma på stationen för en öl och middag. Det blev en lång kväll och såklart massor av skratt, fina mamma du är underbar ❤

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

min helg har varit en mysig helg då jag har träffat både min och markus familj! i fredags grillade vi fläskfilé med massor av goda grönsaker och potatisgratin. på lördagen sov vi länge jag och Markus och senare åt vi mys frukost på balkongen i strålande sol. på lördagen kom Markus mamma och pappa hit och det blev en fotbollskväll, jag hade dock sjukt ont i halsen och en rejäl snuva så det fick bli en tidig kväll för mig.
I dag har vi bara tagit det lugnt och vid två kom mamma och hämtade upp mig så åkte vi och köpte nya blommor till balkongen som jag senare planterade. senare gjorde vi massor av våfflor och olika tillbehör och så satt vi där ett bra tag och bara njöt. älskade mamma du är bra fin du.
Jag han även med en sväng till mormor där det även blev fika och skratt. Ikväll har vi ätit söndagsmiddag som vanligt hos mamma och pappa och det blev en super god lasagne. ❤

Likes

Comments

när jag tänker tillbaka på mina år i skolan blir jag varm inombords. jag fick vara med om mycket som tonåring. jag fick en ätstörning i gymnasiet som påverkade mig en hel del. jag fick kriga med prov och läxor som var ett helvete. men jag bet ihop. jag skrek inombords till mig själv att DU måste klara av detta Hedda. du måste. mitt i allt fick pappa cancer. det gjorde mig ännu mer motiverad till att verkligen klara av allt. jag ville ju bevisa att jag skulle klara av allt. jag ville göra alla stolta.

jag har även haft vänner som kanske inte varit dom bästa. vänner som jag har fått tagit hand om. som har lagt stora problem på mig som jag absolut inte klarade av att hantera. vänner med drogproblem och andra stora problem. vänner som bara var allmänt deprimerade och som bara behövde en vän. någon att luta sig mot och jag blev hon. den tjejen som hjälpte alla. utom mig själv. nu i efterhand blir jag arg och besviken på mig själv att jag hjälpte så många utom mig själv. Hon som kanske behövde mest hjälp av dom alla. under mina år i skolan blev jag stark. självsäker och hittade mina intressen. jag upptäckte att barnomsorgen var spännande och jag började praktisera på en förskola. någonting som jag är evigt tacksam för att jag gjorde. nu arbetar jag på en förskola och är snart klar med min barn och fritidsutbildning. en utbildning som har gjort mig till en helt annan person. jag ser alla människor och vill att alla ska bli inkluderade i samtal. jag har även en drivkraft att hjälpa dom barn och ungdomar som har det svårt. dom som behöver en vuxen. dom som behöver en hjälpande hand. jag vill vara den pedagogen som barnen minns. Hon som var den pedagogen som barnen såg upp till. och jag hoppas att det blir så med.

Likes

Comments

​i helgen var jag så lycklig. i fredags efter jobbet åkte jag hem och bakade fyra tårtbottnar till festen som vi skulle ha på lördagen. efter det dukade vi upp och köpte hem Pizza från restaurangen nedanför. lite senare kom Markus mamma och pappa och faster och farmor. vi myste åt mat och det blev även många skratt. 

dagen efter gick vi upp tidigt och jag klippte Markus så att han skulle vara fin inför kvällen. det blev en stressig dag med mycket spring och matlagning. kl 17 kom alla gäster och vi skålade med champagne och åt sedan en jätte god buffé. det blev sedan en stor tårta och presentöppning. Det var även så fina tal till mig och Markus så jag fick så många tårar i ögonen. en lyckad kväll med andra ord och jag är tacksam för att ni finns. 

Likes

Comments

känner mig så ledsen och berörd av det som hände på lördagsnatten i flogsta då kullens förskola brann ner. på lördagsmorgonen väckte mamma mig och sa att förskolan hade brunnit och att det mesta var förstört. Jag stod som en frågetecken och sedan kom tårarna. jag blev så chockad men framförallt riktigt rädd. kan inte förstå hur någon kan elda ner en förskola med flit. hur någon kan förstöra och få över 70 barns vardag förstörd för att dom vill känna kicken av att elda. jävla idioter som ens kommer på tanken av att förstöra så. senare på lördagsmorgonen åkte vi dit men det var så obehagligt. jag kunde inte smälta in allt som hänt och det kom ytterligare tårar. förskolan som har varit min trygga punkt i så många år. förskolan som jag har känt mig som hemma vid. all underbar personal som jag har lärt känna där. alla dom fina minnen som har skapats och där. det är världens bästa förskola och bara tanken på att den är nerbrunnen gör mig sorgen och rädd. Lider med all personal och alla barn nu som tvingas hamna på en ny förskola nu medan dom bygger upp kullen igen. Men jag vet att ni kommer klara av detta med, då det går världens bästa pedagoger på kullen. ni kommer hitta på någon bra lösning och det kommer bli bra tillslut ändå. även om det kommer ta lång tid innan allt är återställt igen.

Likes

Comments

Min morgon började med att jag vaknade av Markus tusen olika alarm som han har på morgonen. (inte alltid lika populärt) sedan gick jag upp och gjorde min vanliga frukost med ägg och en stor kopp te. Klädde sedan på mig och sminkade mig för en stressig dag på jobbet. det blev en hel del barnskrik på morgonen när det är så mycket inskolningar på gång. efter jobbet åkte jag iväg till min fina salong Gyllene saxen. där fick jag äntligen se mina fina vänner Elin och Stina! fick även krama om Jacob som även han jobbar där. Efter lunchen åkte jag vidare till skolan där det blev en kort lektion. 

gick sedan en stund på stan för att hitta en present till stina men hittade ingen så tog bussen hem och stor städade. efter en stund plingade mamma på och vi tog en mysig fika. sprang även ner och kollade i grannlägenheten där dom hade visning. vi kände dock inte att det var någonting för oss så vi gick tillbaks till lägenheten och fikade klart med mamma. 

nu måste jag ta tag i allt plugg som jag skjutit på så länge. har lite ångest för att jag inte har gjort klart allting men snart så! 

Likes

Comments

Det finns en vän, hennes namn är Elin och jag är så tacksam för att just hon finns i mitt liv. vi är så lika på så många sätt och det är till henne jag berättar mina allra närmaste hemligheter till. Ni vet vännen som alltid finns där. Hon som man kan ringa när allt känns skit. hon som man kan ringa och skratta med. hon som ALLTID svarar i telefonen. i mitt liv har det kommit vänner men som har försvunnit fort men jag insåg ganska fort att Elin är en bra vän. en vän som man alltid kan lita på och som alltid finns där. det har betytt mycket att ha en vän som dig i mitt liv. speciellt när mamma och pappa drabbades av cancer. det var så skönt att bara låta tårarna rinna i telefonen och ingen behövde säga något. det var bara skönt att ha dig i andra sidan luren. bästa bästa Elin <3

Likes

Comments

​ni vet den där känslan av uppgivenhet. Man känner sig ledsen och har så nära till tårar hela tiden. lite så känner jag väldigt ofta. för 4 år sedan drabbades min pappa av cancer. Waldenströms sjukdom. en kronisk leukemi som dom aldrig kommer kunna bota. det kom som ett slag i magen och vi fick träffa läkare som berättade hur allt skulle bli och vilken behandling som skulle sättas in osv. dom lyckades bromsa sjukdomen men inte få bort den helt. det var ett jobbigt år och jag försökte leva för varje dag. jag försökte ta vara på dagarna men det är ju hur svårt som helst när man har något som gnager i bakhuvudet varje dag. när jag väl hade hittat styrka i vardagen blev min mamma sjuk. hon drabbades av bröstcancer. fan tänkte jag och bröt ihop även denna gång. det fanns ju inte på kartan att just mina föräldrar skulle bli sjuka. varför var frågan som cirkulerade i mitt huvud gång på gång. Dom opererade mamma och tog bort hela hennes bröst. det sattes in behandlingar och mamma tappade snabbt håret. mamma blev sjukskriven och var hemma hela detta året. 

ni tänker säkert nu, " varför tar du inte vara på dagarna och lever i nuet" tro mig det gör jag. varje dag. men ibland känns allt så jobbigt. det går inte att släppa tankarna från mitt huvud. dom finns alltid där. den rädslan av att förlora någon man verkligen älskar mer än någonting annat. ibland när allt känns svårt låser jag in mig i ett rum och bara tänker, jag låter tårarna rinna och påminner mig själv om att det är okej att vara ledsen. det är okej att känna hat. det är okej att känna ilska. sedan går jag ut och torkar tårarna och kommer tillbaks in i vardagen igen. ibland önskar jag att det fanns någon jag kunde prata med. någon som förstod hur det är med föräldrar som drabbas av cancer. ibland önskar jag att jag fick träffa någon psykolog. att jag fick prata ut om allt. allt som varit så tufft. det är nu några månader efter som all sorg kommer. som alla tårar kommer och det först nu som jag inser. Jag är även glad att mamma och pappa mår så pass bra idag. att dom orkar och står på benen. nu ska jag vara med dom så mycket som möjligt och finnas där för dom. Ni är mitt allt. mamma och papppa <3

Likes

Comments